מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינהליאת21/09/2007
שלום
בני בן 4 חודשיים, הוא נרדם רק על הידיים תוך כדי יניקה,
מתי ואיך כדאי להרגיל אותו להרדם במיטתו? כי אני נכון לעכשיו לא מצליחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש הרבה שיחלקו עליי
אסנת גלבוע22/09/2007אבל אני פה בשביל לחוות את דעתי וזה לא בגדר המלצה גורפת. אני חושבת שכדאי להקנות הרגלי שינה כבר בגיל הזה כי אחר כך זה הולך ונהיה קשה גם לך וגם לתינוק. אם הוא לא לוקח מוצץ כדאי מאד להרגיל אותו לזה, זה עוזר בהרגעה בסיטואציות רבות. חדר עם אור עמום (מנורת לילה או כל או חלש אחר יספיקו), מוצץ, מובייל נעים ולהניח במיטה. גם אם יש בכי בהתחלה, לא נורא. את לא נעלמת- את עדין בחדר. אחרי כמה לילות זה ילך ויהיה יותר קל. אותו דבר לגבי שינה בכל שעה אחרת ביום. לא כדאי בכלל להרגיל להירדם על הידיים. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגלים מגיל ינקות
חלי מוחני23/09/2007אני נתקלת המון בשאלה הזו, במיוחד עם אמהות לתינוק ראשון.
נתחיל בחודש הראשון, פעולת היניקה מאוד קשה ומאמצת את התינוק, הוא עדיין מתרגל לשד ומאוד קשה לו למצוץ ולשלוט על הזרם ולכן, הרבה פעמים הוא "נרדם על הציצי".
לאחר חודש לערך (לכל תינוק הזמן שלו), התינוק שולט בתהליך היניקה וקל לו יותר, הוא התרגל אלייך ואת אליו והחיבור בינכם הלך וגדל - וזה נפלא.
אבל...אם התינוק שלך נרדם רק על הציצי שלך - פה מתחילה הבעיה...
עשי לכם טקס השכבה קבוע מגיל כזה.. אמבטיה ב 19:00, אח"כ "ארוחת ערב"- הנקה כמובן ומיד אח"כ שינה - במיטה שלו (כאשר לתינוקות/ילדים יש סדר יום מסויים בשעות מסויימות, הם מרגישים ביטחון ויציבות בחייהם).
כאשר את רואה/מרגישה שהתינוק שלך מתחיל להרדם על הציצי, תסבירי לו יפה ש "ציצי זה לא מוצץ" ציצי זה לאוכל ושהוא יכול לאכול ככל שירצה. אך מיד כשירדם או שימצוץ את הפיטמה לשינה - תפרידי בינהם ונסי להשכיב אותו במיטה (אם צריך בדרך גרפס אז כמובן לעשות לו ואז להשכיב אותו).
נסי להשאר לידו מס דקות ללטף אותו ולדבר איתו אפילו לשיר לו. שידע שאת לידו - אם הוא ירצה להמשיך לאכול תתני לו כמובן - אבל לא בשביל להרדם.
עשי זאת גם במשך היום ולא רק בלילה.
אם התינוק שלך לוקח מוצץ - כמובן תעזרי גם בזה.
זה לא הולך להיות תהליך פשוט אבל בהחלט נכון לך ולתינוקך.
חשוב שתינוק ילמד להרגע לבד ולהרדם לבד- הרי לא תיהיה לידו כל הזמן.
הרגלי שינה חשובים מאוד לך ולתינוקך וזה נבנה מגיל מאוד צעיר.
שיהיה בהצלחה רבה ותהיה חזקה זה ישתלם בסוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בנושא
רינת23/10/2007חלי התאור שלך הגיוני מאוד אבל לי יש קצת בעיה לממש אותו.
אני אם ל - 2 ילדים, ילדה בת שנתיים ושבע, וילד בן שלושה חודשים.
אני מניקה(לא שממש יש לי חלב, אבל משתדלת) הילד לא תמיד רגוע, ומחפש חברה (נשמע אולי מצחיק בין 3 חודשים ומחפש חברה, אבל כן הוא רוצה שממש יצחיקו אותו או ישחקו איתו ולא הוא בוכה).
לגבי השינה - הילד נרדם ממש מאוחר סביבות אחת, שתיים בלילה לאחר שאני איתו מעשר עם הציצי, ולבסוף נרדם עם ציצי על המיטה שלי.
בשבוע האחרון די נימאס לי מזה, אז החלטתי לתת לו בסביבות עשר בלילה בקבוק עם מטרנה (שישביע אותו) אבל לאחר חצי שעה/שעה הוא נודניק אני לא יודעת מה לעשות עד שלבסוף נותנת את הציצי והוא נירדם (לאחר שהוא שבעה ולא רעב).
אני יודעת שזו לא שיטה, ושזה לא נכון להמשיך כך, מה עליי לעשות??
בנוסף את הילדה אני מרדימה (או בעלי) בשמונה כשאני איתה בחדר (במחשב או מלטפת) והיא נרדמת יחסית מהר.
אני לא יכולה לעשות את "טקס" השינה לילד מכיוון שהוא מעיר לי אותה.
אז איך פותרים בעיה זו??? והילד אינו מעוניין במוצץ ביכלל.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא ל 2 זה כבר סיפור אחר לגמרי....
חלי מוחני25/10/2007זה שהתינוק שלך מחפש משהו שיצחיק אותו - זה טבעי בהחלט, הוא ילד שני והוא רגיל שיש משהו סביבו, נסי לשים אותו בעגלה או בטרמפולינה על השולחן - כדי שיהיה ב"גובה" שלכם ויראה אותכם מסביבו.
לגבי השינה- נסי להרדים את התינוק שלך לפני שהילדה שלך הולכת לישון - אני יודעת שזה מסובך לפחות בהתחלה עד שנכנסים לתלם אבל זה אפשרי.
תבדקי במשך היום מה מרגיע אותו - במקום מוצץ (חוץ מציצי) תעשי לו אמבטיה ב 6 תני לשניהם לאכול אפילו אם את מניקה שבי ליד ביתך כשהיא אוכלת ותניקי (או שתיתני בקבוק). אחר כך תני לילדה שלך להיות בזמן איכות עם אבא כשאת בחדר מרדימה את התינוק, מראש אני חושבת שזה לא יהיה קל אבל כדי לנסות.
שיהיה בהצלחה,
חלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לחלי
רינת25/10/2007לשים את הילד על גובה אני גם עושה, לפעמים זה עוזר ולפעמים לא.
לגבי השינה זה קצת בעיתי כי לא תמיד בעלי איתי,
וגם אני מאמינה שהוא ירדם אבל לזמן קצר יתעורר ושוב יהיה נודניק, את האמבטיה אני בדר"כ עושה לו בבוקר, אבל..... אני ישנה זאת ויעבור לערב, בכל מיקרה אני חייבת לעשות סדר יום אז אני ינסה למרות שאני יודעת שזה הולך להיות קשה (לא שעכשיו ממש קל לי).
אבל חייב להיות גם לי סדר יום במיוחד שחוזרים עוד מעט לעבודה.
אז... תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לאבא יש תפקיד
גלוריה26/11/2007פעם האבא יכול לטפל בתינוק בזמן שאת עם הילדה ופעם הוא יכול להשכיב את הילדה ואת תהיה עם התינוק זה יקל עליך וגם בסופו של דבר בעלך יהנה ממך יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות של טירונית
ליהי23/09/2007
שלום.
אני לפני לידה ראשונה (שצפויה בדצמבר) וככל שמתקרב המועד, צצות לי בראש שאלות שאני לא יודעת את התשובה עליהן.
אין לי במי להעזר ולשאול.
כמה שאלות:
מתי עושים אמבטיה ראשונה בבית ?
איך עושים אמבטיה לתינוק שרק נולד ?
האם אחרי כל החלפה של טיטול צריך לשטוף במים וסבון או שאפשר להסתפק רק באבטיה אחת ביום, ובין החלפה להחלפה במגבונים לחים ?
אני רוצה להניק. אני יודעת שזה עניין אינדיבידואלי בין תינוק לתינוק, אבל פחות או יותר, מהו הטווח הזמן בין הנקה להנקה ? כל שעתיים ? כל חמש שעות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליהי מתוקה
חלי מוחני25/10/2007שלום יקרה,
אני מבינה שצצות לך הרבה שאלות ואין לך במי להעזר וזה קצת מלחיץ אותך, אני אנסה לעזור,
אמבטיה ראשונה עושים בבית באותו יום בו מגיעים הביתה או ביום למחרת.
אחרי החלפה של טיטול אפשר להשתמש במגבונים לחים, אם ישנה בעיה של תפרחת טיטולים אז עדיף לשטוף במים וסבון.
לגבי הנקה, ב 3 חודשים הראשונים אין אין חוקיות וזה תלוי גם בתינוק, לאחר 3 חודשים צריך להיות כבר הפרש של 3-4 שעות בין הנקה להנקה.
אל תשכחי מתוקה שאנחנו פה לעזרה, ואולי כדי שבהתחלה תעזרי עם דולה לאחר לידה כדי להכנס לעיניינים בצורה חלקה יותר.
בכל מקרה יש לי הרגשה שעוד תהייה אמא נפלאה.
בהצלחה,
חלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלי לחץ
שרון26/11/2007אחרי הלידה יסתובבו בבי"ח אחיות ויזמינו אותך להרצאות על כל מיני דברים, כמו אמבטיה לתינוקות.
לגבי הרחצה אחרי החלפת חיתול: אנחנו העדפנו לרחוץ ולא לנקות במגבונים, וזה מאוד עזר לצמצום ההתפרצויות של תפרחת חיתולים. אבל את לא חייבת: מגבונים מקובלים בהחלט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם את רוצה להניק
לירון05/12/2007ממליצה לך לבקש להניק עוד בחדר לידה, זה לדעתי מתכון להצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מעלים את המצב רוח?שירי20/09/2007
הוא צנח לריצפה ונשאר שם כבר כמה חודשים...יש עצה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב רוח:-)
חלי מוחני20/09/2007שלום שירי,
קצת קשה לי לענות על השאלה הזאת מכיוון שלא פירטת את מצבך האישי (נשואה/רווקה, ילד ראשון/שני/שלישי וכו').
נסי לכתוב טיפה יותר ואני אשתדל לעזור...
בכל מקרה,
שנה טובה ומאושרת וחתימה טובה,
חלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עצה אבל לא כפיהמיכל18/09/2007
היי. אני אמא בפעם הראשונה ככה שהכל חדש לי ואני זקוקה לעזרה והדרכה.
אמא שלי ואמא של בעלי עוזרות לי, שזה נפלא, רק שלפעמים מרוב רצון לעזור הן לא שמות לב לזה שאני האמא והן נותנות לי עצות, עצות טובות ומועילות רוב הזמן, אבל עדיין - לא תמיד אני חייבת להקשיב להן.
איך אני יכולה לנווט ככה שלא אאבד את התמיכה שלהן ולא אעליב אותן, אבל עדיין הן יבינו שאני האמא ובסופו של דבר ההחלטה שלי וזה שהן מתעקשות סתם מציק לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
חלי מוחני18/09/2007שלום מיכל,
קודם כל מזל טוב! הפכת לאמא וזה נהדר ועוד יותר נהדר שיש לך עזרה ותמיכה מהסבתות הגאות.
אבל כמו בהרבה סיטואציות של עזרה, וזה בדר"כ קורה אצל אנשים מבוגרים יותר - שהם מבינים הכל ואם הם עוזרים אז הכל צריך להיות בדיוק, אבל בדיוק כמו שהן מייעצים.
לכן מיכל יקרה, הצעתי לך שוחחי איתן, הסבירי להן כמה הן נפלאות כשהן עוזרות לך.. אבל גם תסבירי להן שאת ובעלך הם אלה שיחליטו בסופו של דבר מה טוב למשפחה שלכם, שהרי כל משפחה היא אחרת ומסגלת לעצמה דרך חיים עצמאית שמתאימה לה במיוחד.
ואם זה לא עוזר.... את תמיד יכולה להגיד להן תודה על כל עצה ולעשות את מה שנכון לך ותינוקך ולבעלך..
ואם יש משהו שאת רוצה להתייעץ עליו אבל כבר יודעת פחות או יותר מה הן הולכות לייעץ וזה לא מתאים לך, תמיד יש את הפורום... בשביל זה אנחנו כאן!
אז שיהיה בהצלחה,
שנה טובה וגמר חתימה טובה,
חלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה עם חלי
אסנת גלבוע18/09/2007בעיקר עם הרעיון של להראות שהקשבת ובסופו של דבר לעשות מה שמתאים לך. אחרי שיראו כמה פעמים שעשית מה שאת חושבת לנכון וזה לא תמיד מה שהן יעצו- הן יבינו את העניין.
המון מזל טוב וגידול מהנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דואגת לשלמות התינוקענת16/09/2007
היי,
יש לי תינוק מקסים בן 3 חודשים ואני לא מפסיקה לדאוג לו. הבן של שכנה שלי אובחן כאוטיסט ומאז אני כל הזמן פוחדת שגם לבן שלי יש משהו כי הבן שלה היה נראה נורמלי עד גיל שנה+. הרופא אמר לי שאין סיבה לדאוג אבל אני לא מצליחה להוציא מהראש את המחשבה על זה, או על מוות בעריסה או שמשהו רע אחר יקרה לו. אני כל הזמן בודקת אם הכל בסדר איתו וגם כשאני רואה שהכל בסדר אני לא משתכנעת.
יש למישהי עצה לתת לי? אני משתגעת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את חייבת להירגע ...
אסנת גלבוע16/09/2007אבל את זה את כבר יודעת.
ברוכה הבאה לאמהות. יש אמהות דאגניות יותר ויש שפחות, מה שבטוח זה שאי אפשר להסתכל על דברים רעים שקורים לאנשים אחרים ולחשוש שהם יקרו גם לנו אחרת נשתגע. מה עוד אני יכולה לומר לך? שתיהני מהאוצר הקטן שלך כמה שיותר וסלקי כל מחשבה רעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת תינוקליאת13/09/2007
שלום
איך נעשה החישוב לגבי כמות מספקת של מזון לתינוק?בני בן 3 וחצי חודשים, שוקל כרגע 6.170?ואוכל 8-9 ארוחות?האם החישוב הוא משקלו כפול 150CC?למשך כמה זמן החישוב הזה תופס?
והאם הגיוני שלאחר שהוא יונק כל היום בבקבוק סימלק שאני נותנת לפני השינה 180 CC לא מספיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה
אסנת גלבוע14/09/2007היי ליאת, למיטב ידיעתי החישוב נכון. הרבה פעמים לפני השינה תינוקות אוכלים כמות גדולה יותר על מנת להאריך את שינת הלילה- זה מצוין. כדי לא להזמין פליטה כדאי לתת את ה- 180 עם הפסקות לגרעפסים.
שנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתגעגעת לסקסלילי11/09/2007
אני חצי שנה אחרי לידה, בהתחלה לא עשינו סקס כי היו לי תפרים וגם הייתי מותשת, אחרי זה עשינו מדי פעם, ממש לעיתים רחוקות וגם אז נהניתי מזה פחות כי אני לא מרגישה כמו פעם. אני מרגישה כאילו כל המיניות שלי הלכה לכל הרוחות מאז הלידה ואין לי עם מי לדבר על זה כי לא נעים לי לשאול נשים אחרות שילדו איך הן מרגישות בסקס או לספר להן דברים מחדר המיטות שלי. אולי כאן, באנונימיות, מישהי תוכל להגיד לי איך זה אצלה ואם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי לשפר את זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילי יקירה
חלי מוחני11/09/2007קודם כל את לא לבד! לעוד הרבה נשים יש בעיה עם סקס אחרי הלידה.
האמנם, עברו כבר 6 חודשים, אך את מספרת שעדיין קשה לך.
את צריכה לקחת את העיניינים לאט לאט, הגוף שלך השתנה במשך 9 חודשים, את השתנת - הפכת לאמא, בן זוגך השתנה - הוא גם הפך לאבא ואפילו הבית השתנה - מיטת תינוק, צעצועים למינהם, בקבוקים מוצצים וכדו'.
תנסי לדבר עם בעלך בנושא ותנסו לעשות דברים שאהבתם עוד לפני שילדת, אפילו תשאירי את התינוק אצל אמא שלו/שלך (אם זה אפשרי) כדי שתיהיה לכם פרטיות כו היתה לפני הלידה.
תנסי להתלבש יפה, להתאפר, לצאת קצת מהבית ולשאוף אויר , אפילו תיקני לעצמך חזיה מדהימה - הכל כדי שמצב הרוח שלך ישתפר.
זה קשה, אני יודעת, אבל את רק חצי שנה אחרי לידה, תני לעצמך קצת זמן, אני מאמינה שגם המצב רוח שלך ישתפר, גם המיניות ובעיקבות זה גם הסקס.
בהצלחה ושנה טובה וסקסית להפליא,
חלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות בחג?שירית09/09/2007
ראש השנה זה החג הראשון שבעלי ואני נעבור עם הבת (בת 4 חודשים). תכננו לבלות את החג עם המשפחה שלי, כי אמא שלי עוזרת לי ואני אוכל סופסוף לנוח, אבל המשפחה של בעלי התחילה לעשות פרצופים ובעיות ועכשיו הוא רוצה שחלק מהחופש נהיה גם אצלם אבל אני יודעת שהמשפחה שלו לא תעזור לי והוא יהיה עסוק איתם ככה שהכל יפול עלי. אפשר להטיל וטו שמצדי ילך הוא ואני אשאר אצל המשפחה שלי ואם הוא נורא רוצה שהמשפחה שלו תראה אותה שהוא יסע איתה לבד? אני ממש צריכה את החופש הזה ונורא בניתי עליו, אני לא ישנה בלילה ועובדת חלקית מהבית, מה שישתנה אחרי החגים ואז אחזור למשרה מלאה + קימות בלילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבינה לליבך..
חלי מוחני11/09/2007שירית שלום,
תקופת החגים מביאה איתה שמחה, אך בהרבה משפחות גם מריבות.
אני מבינה אותך ואת הצורך שלך בשינה ובעזרה עם התינוקת . אין ספק את אמא במשרה מלאה כולל לילות בנוסף לזה את עובדת וזה לא פשוט בכלל - את צריכה מנוחה אין לי בזה שום ספק.
מצד שני, בעלך רוצה לבלות את החג איתכם וגם עם המשפחה שלו - תנסי לדבר איתו ולהסביר לו את הצרכים שלך ותנסו להגיע להבנה ופשרה - אולי לבלות אצל המשפחה שלך ולנסוע לארוחה או שניים אצל ההורים שלו. יש לכם 4 ימים (רביעי-שבת), נסי להגיע לפשרה ששניכם תיהיו מרוצים, את תוכלי לנוח רוב הזמן והוא יזכה לבלות איתך עם התינוקת ועם המשפחה שלו.
תתחילו את השנה בכיף ובשמחה.
בהצלחה ושתהיה שנה טובה,
חלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהani07/09/2007
אני ובעלי מחזיקים בכלב כשנה וחצי והוא מאוד עדין ורגוע. עכשיו שאני בהריון רציתי לדעת האים אצטרך להפרד ממנו לתקופה מסוימת אחרי הלידה, (הייתי מעדיפה שלא) כי כל המשפחה אומרת שככה עדיף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא חושבת
אסנת גלבוע07/09/2007אני מכירה כמה משפחות שלא עשו שום שינוי אחרי הגעת תינוק חדש הביתה. מכיוון שאני לא בעלת כלב, אני לא יודעת אם אני מוסמכת לענות על זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעתי אין ממה לחשוש
חלי מוחני08/09/2007מניסיוני האישי ונסיון חברותי בעלות הכלבים החתולים והילדים, אין שם בעיה בדר"כ עם בעל החיים כאשר מביאים תינוק חדש הביתה.
את גם מספרת שהכלב שלך מאוד עדין ורגוע אז לדעתי לא צריכה להיות בעיה עם הכלב לאחר הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשה לה שאני לא בביתמורה06/09/2007
הבת שלי בת 3 ועכשיו כשהתחילו הלימודים היא עם ההורים שלי בינתיים. אפילו שהיא לא צריכה להתרגל לילדים בפעוטון והיא מכירה ואוהבת את הסבא וסבתא שלנה נורא קשה לה, היא בוכה כל בוקר כשאני עוזבת וממשיכה להיות עצובה גם אצלהם עד שאני חוזרת ואז היא נצמדת אלי כל שאר היום. זה משהו זמני שקורה לכל הילדים או שזה רק אצלה ככה? יש לכן עצות איך אפשר לעשות שהיא תהיה שמחה יותר ותלמד להסתדר גם כשאני בעבודה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדובר בכמה ימים אחרי פתיחת השנה
אסנת גלבוע07/09/2007תני לה זמן, היא תתרגל ותאהב ללכת למעון. אצלנו בשנה שעברה התגובה היתה כל כך קיצונית שהבן שלי אפילו פיתח חום במשך יותר משבוע. אחרי זה הוא היה רץ לתוך הגן ומשאיר אותי מאחור. סבלנות- זה ישתפר ויעבור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לבחור בייביסיטר?שלהבת02/09/2007
היי,
אני אמא לשתי בנות מקסימות, אחת בת 3 והשניה אוטוטו בת שנה. לפני חודש עברנו לעיר אחרת ואני עדיין לא מכירה בה אף אחד. עד עכשיו שכנה שלי שאני מכירה כבר כמה שנים ויודעת שהיא ילדה אחראית עשתה בייביסיטר, אבל עכשיו בעיר החדשה אני לא יודעת מה לעשות, להשאיר את הילדות שלי עם מישהי שאני לא מכירה?
יש לכן עצות איך אפשר לבחור בייביסיטר טובה? אולי מישהי כאן מכירה בייביסיטר במודיעין?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלהבת יקרה אנסה לעזור לך..
חלי מוחני03/09/2007ראשית אברך שיהיה המעבר במזל ובברכה.
שנית אנסה לעזור בעיניין השמרטפית החדשה.
תישאלי אמהות מהגן של הבנות או אפילו אמהות שאת פוגשת בגינה... הן בטוח מכירות שמרטפיות למינהן.
תיקבעי עם השמרטפית שתבוא להכרות עם הבנות ואיתך.. באותו הזמן תוכלי לשאול אותה שאלות אם את רוצה ולראות את האינטרקציה שלה עם הבנות (כמובן שמקובל לשלם על השעה הזו כמו על שעת בביבי סיטר רגילה).
לאחר המפגש דברי עם ביתך הגדולה ותשאלי אותה מה דעתה על השמרטפית החדשה ואיך היא מרגישה איתה?
אם הכל הולך חלק תיקבעי איתה שוב באותו השבוע לשעה קלה וכשהיא תגיע תשאירי אותה עם הבנות לחצי שעה לערך וכשתחזרי תראי איך היא הסתדרה איתן.
כך הבנות יוכלו להתרגל אליה והיא אליהן - והעיקר שאת תהיה שקטה כשאת מפקידה בידה את האוצרות שלך.
שיהיה בהצלחה,
חלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוסיקה לתינוקותגילי30/08/2007
כמו כולן קניתי מובייל עם מוסיקה ויש לי דיסקים של מוסיקה לתינוקות, אבל אני פשוט שונאת את זה. זה מוציא אותי מהכלים וגם ככה התקופה עכשיו לא קלה לי (זה הילד הראשון שלי, בן 5 חודשים ואני בחורה די מפונקת בדרך כלל, היה לי קשה בהריון וקשה לי עכשיו עם הויתור על שעות שינה ועוד ללכת לעבודה והכל). עד כמה אני צריכה לוותר על השלוה שלי בשביל להיות אמא טובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא טובה היא אמא מאושרת
אסנת גלבוע31/08/2007מה שטוב לך יעשה בסופו של דבר טוב לתינוק שלך. אם לא בא לך לשמוע דיסקים תינוקיים- לא צריך. אני בטוחה שההורים שלנו לא השמיעו לנו דיסקים כאלה ויצאנו די בסדר. נסי לקחת בייביסיטר ולעשות דברים עם עצמך, מה שאת באמת אוהבת. לפעמים שחרור של כמה שעות מהבית עושה פלאים וזה מגיע לך. אולי חסר לך זמן איכות עם הבעל, או חברה טובה, או עם עצמך. תחשבי מה הכי בא לעשות- ולכי על זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טונוס שריריםשני28/08/2007
איך מגלים טונוס שרירי גבוה או נמוך?
האם בבדיקה השגרתית בגיל חודש אצל רופא הילדים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסי לשאול בפורום רפואת ילדים
אסנת גלבוע31/08/2007בגלל בעיה טכנית אני לא מצליחה להעביר את ההודעה לשם לשם. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותD.L26/08/2007
ערב טוב
הבת שלי בת חודש וחצי והפסקת להניק אותה לפני שבוע וחצי (מחוסר כמות בחלב)
עברתי למטרנה (ניסיתי גם סימילאק) ויש לה עצירות נוראית היא סובלת מגזים ואני נותנת לה טיפות נגד כאבי בטן וגזים אבל היא עדיין סובלת מכרבי בטן ולא עושה קקי בכלל.. אני עוזרת לה עם מד חום כי לבד היא לא עושה בכלל ולא יכולה לראות אותה נהיית אדומה וצורחת...ניסית מיץ שזיפים עגבניות סחוטות אפילו גליצרין (הוא עוזר חד פעמי לא יותר) ושמן פראפין עודה לה יותר גרוע. אני כבר לא יודעת מה לעשות?
אולי מישהי תעזור לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה באמת קשה לראות את הילדה שלך
אסנת גלבוע27/08/2007סובלת ככה.
קודם כל ולפני הכל אני כמעט בטוחה שבגיל חודש וחצי אסור לתת מיץ שזיפים או עגבניות, זה מתאים בגילאים מאוחרים יותר. אני חושבת שאם את מעוניינת לחזור להניק את עדין יכולה, כי המשפט "מחוסר כמות בחלב" הוא בדרך כלל לא נכון ונובע מאי הבנת תהליך ההנקה. אם לא משלבים תמ"ל ומניקים באופן בלעדי אין מחסור בחלב בכלל. אבל אם את לא מעוניינת לחזור להניק זה לא רלונטי כבר. אני נגד שימוש במדחום ובגופים זרים, עדיף שלא לעשות את זה.
אני אזמין לפורום את ורד לב, יועצת הנקה ונטורופתית, אולי היא תוכל לעזור עם עצות יותר מעשיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקראו לי...אז באתי :-)
ורד לב27/08/2007שלום לך,
נשמע שבנך אכן מגיב להפסקת החלב שלך בפתאומיות.
מה שאסנת כתבה אכן נכון, ברוב המקרים אין הפסקת חלב פתאומית- אלא אם כן יש בעיות הורמונליות למיניהן או דברים נדירים.
מאד יכול להיות שמה שקרה הוא שתינוקך לא קיבל מספיק חלב בגלל תנוחה שאינה נכונה וניהול הנקה שאינו נכון.
כפי שאני רואה את הדברים יש לך 2 אפשרויות כרגע:
1. אפשר לבחור לחזור להניק ולשם כך להעזר בעזרה מקצועית מתאימה (כמו שאם תהיה לך בעיה משפטית תלכי לאיש המקצוע הספציפי, כך גם בנושא ההנקה. יש יועצות הנקה שזה תפקידן).
2. לוותר על ההנקה ולנסות לעזור לבנך עם העצירויות.
מאד ייתכן שהוא מגיב לא טוב לחלב שבבסיס התמ"ל (תרכובת מזון לתינוקות) ויש צורך להעבירו לתמ"ל אחר שיתאים לו. לשם כך רצוי לערב את רופא הילדים שלכם ולהתייעץ עמו.
לגבי העצירות, אני מאד מסכימה עם מה שכתבה לך אסנת לגבי כך שעגבניות ושזיפים אינם מתאימים בגיל זה, למרות שלצערי אני עדיין שומעת מדיי פעם על המלצות כאלה מרופאים.
זה רק יכול להזיק יותר למערכת העיכול הכ"כ לא בשלה עדיין ולגרום לנזקים.
גם הסתמכות על מדחום וגירוי פי הטבעת באופן מלאכותי אינו מומלץ כדבר שבשגרה מאחר והוא יכול לגרם לעצלנות לשרירים והוא עוד כ"כ צעיר....
המלצתי לך היא- שבי עם עצמך כמה דקות (נצלי שינה שלו) וחישבי מה הכי נכון לך כרגע. מה היית רוצה.
ואז שתפי את בנזוגך והגיעו ביחד לפתרון הנכון לכם ביותר.
אם תרצי להמשיך ב"שיחה" אתי, את מוזמנת להכנס לפורום "רפואה משלימה בהריון" שבניהולי פה בפורטל .
בברכה,
ורד לב
נטורופתית N.D
מדריכת הנקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצירות אצל תינוקת בת חודש
מרזוק שירלי28/04/2009האם ניתן לתת לתת "אל צירות" בגיל הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוסליחה, רק עכשיו הבנתי שמדובר בבת
ורד לב27/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לשניכן..=)
D.L28/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצירות אצל תינוקות
Lee10/10/2007הי, רציתי לומר לך שגם לנו הייתה בעיה דומה כאשר בתינו הייתה בת חודש ופתרנו אותה באמצעות תכשיר שנקרא "אל צירות" של "הדס" ואת בעיית הגזים פתרנו באמצעות "גרפווטר" כי "גלי קול" לא עזר. עוד דבר - אל תרבי להשתמש במד חום, זה מפתח תלות ואח"כ התינוק לא יצליח לעשות יציאות בעצמו. ודבר אחרון - סימילאק אדוונס, לא מטרנה - הרבה יותר קל לעיכולץ בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נהיגה עם תינוקרקפת26/08/2007
כל החברות שלי גרות רחוק ממני אז כשאני משתגעת בבית לפעמים אני נוסעת אליהן ונורא קשה לי לנסוע עם הבת שלי בת חצי שנה שלא ממש אוהבת נסיעות (בלשון ההמעטה) וצורחת כל הדרך. אני פודחת שיום אחד אני יעשה תאונה כי אני לא יכולה להתרכז בדרך. יש לכן עצות מה אפשר לעשות כדי לנסוע איתה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רקפת יקרה
חלי מוחני26/08/2007ישנן עוד הרבה אמהות שיזדהו עם המצב שלך ונכון, מאוד קשה לנסוע עם תינוק צורח באוטו. ישנן כמה אפשרויות שאת צריכה לנסות לבדוק אולי לא נוח לתינוקת שלך לשבת בכיסא הבטיחות מכל סיבה שהיא - החגורה לוחצת/רופפת, הראש "נופל" לה וכדו' .
את יכולה לנסות להרגיל אותה לכיסא הבטיחות בבית - שימי את הכיסא בבית - שיראה כחלק מהבית (כמו עוד כיסא). כשאת מכינה משהוא במטבח שימי אותה לידך בכיסא הבטיחות ודברי אליה, או אפילו כשאת מקפלת כביסה שבי לידה ודברי איתה, תשירי לה שירים שהיא אוהבת ונסי להפוך את חוויית הכיסא לדבר מהנה ולא מעצבן.
ואם כל הניסיונות כושלים... סעי איתה כשהיא ישנה.
חשוב שתשימי לב על הכביש - החיים שלך ושל ביתך הם הדבר החשוב ביותר.
בהצלחה ותעדכני אותנו בבקשה
חלי - דולה לאחר לידה
[a href=http://www.doula4u.co.il id=link]http://www.doula4u.co.il[/a]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנסה לעזור
אסנת גלבוע26/08/2007בגיל הזה אפשר להעסיק עם משחקים שנתלים על המושב. זה גיל שתינוקות אוהבים להתבונן על עצמם במראה ויש משחקים מצוינים שמכילים מראות וכל מיני בובות שנתלות וזזות מהנסיעה. אפשר למצוא ברשתות הגדולות למוצרי תינוקות.
דיסקים של מוסיקה לתינוקות, או סתם מוסיקה קלאסית (זה לא הפייבוריטית שלי גם אבל מה ההבדל בין זה לבין בייבי מוצארט?).
אני יכולה לעודד ולספר שכשהיא תגדל זה יהיה יותר קל, או שהיא תתרגל לנסיעות או שיהיו דברים שבאמת יעניינו אותה בנסיעה, יש כל מיני משחקים.
אבל נסי בכל מקרה לכוון את שעת הנסיעה לשעה שהיא אמורה לישון בה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 5 חודשים אחרי קיסריעל24/08/2007
הופיעה לי הפרשה שחורה מדאיגה.
אני לוקחת גלולות סרזט ואין לי מחזור.
מה זה? לרוץ לבדיקה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הייתי הולכת להיבדק
אסנת גלבוע24/08/2007אין לי שום ידע רפואי בענין, אני חושבת שכדאי למהר ולהיבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנבדקתי
יעל26/08/2007הכל בסדר, זה בגלל הסרזט...
תודה על ההתייחסות:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוב לדעת
אסנת גלבוע26/08/2007תודה שעדכנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)