מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גרעפסיםחסוי25/10/2007
שלום רב,
התינוקת שלי בת שבוע וחצי.
אני מאכילה את התינוקת במטרנה בכל 3 שעות 60 מ"ל.
היא לא עושה גרעפס או פולטת לאחר כל ארוחה.
האם מסוכן להשכיב אותם ללא גרעפס או פליטה?
מתי להגדיל לה את כמות המזון? ואיך? בהוראות ההכנה כתוב להוסיף כפית מדידה לכל 60 מ"ל. האם להכין 120 מ"ל ולשמור במקרר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא גדאי להכין מטרנה מראש
אסנת גלבוע31/10/2007ההכנה גם כך היא פשוטה וקלה. ההגיון והוראות טיפת חלב אומרת שאחרי 3 ארוחות שהתינוק סיים את כל הבקבוק אפשר להגדיל את המנה. אז נסי להגדיל ל- 120 אחרי שאת רואה שהוא סיים הכל. לדעתי צריך לעשות לו גרעפס, מוזר לי שהוא לא עושה. אני לא אשת מקצוע אבל גזים אמורים לצאת מהגוף וגרעפס זו דרך טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 3 חודשיםמורן23/10/2007
היי,
יש לי תינוק ראשון, ומקסים.
הוא בן שלושה חודשיים ואני עדיין לא חזרתי לעבודה אני מעדיפה להישאר איתו בבית.
יש לי שתי שאלות: 1. אלו צעצועים איכותיים אפשר לקנות לתינוק בגילו? יש לו כבר את כל סוגיי הרעשנים, המוביילים, אוניברסיטה וכיוצא בזה, אך אנו מחפשים משהו איכותי ושונה מאלו
2. בני אינו ישן ביום, הוא נרדם פעמיים למשך שעה לכל היותר, האם זה טבעי?
אשמח לתשובה בהקדם. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורן יקרה
חלי מוחני25/10/2007לא תמיד הרבה צעצועים זה טוב, רצוי לתת לתינוק כל פעם צעצוע אחר בכדי לעורר את סקרנותו ולא ליצור מצב של הרבה גירויים מסביב. צעצועים איכותיים קצת לגיל מאוחר יותר יש מעץ - ישנו חנויות שמתמחות בזה - קחי בחשבון שהתינוק שלך רק בן 3 חודשים..
לגבי השינה, ישנם תינוקות שישנים יותר ישנם שישנים פחות. נסי לבדוק אם יש לכם סדר יום מסויים ושבשעה מסויימת בצהריים הוא הולך לישון והפכי את העיניין להרגל.
בהצלחה,
חלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאה עם התינוק מהביתחסוי23/10/2007
שלום רב,
ילדתי לפני כשבוע וחצי.
לתינוקת צהבת קלה.
בינתיים אני בבית, ויש לי מעט כאבים כך שאני מנסה לנוח.
שאלתי היא- האם מומלץ לצאת עם התינוקת לטיול קצר בעגלה פעם ביום?
כאם טריה, וכאשר זה היה ההיריון הראשון אני חוששת להוציא את התינוקת החוצה, שכן המערכת החיסונית עדיין לא בשלה דיו.
האם הכרחי להוציא אותה החוצה?
שאלה נוספת- התיהוקת מקבלת גם מטרנה בשל קשיי הנקה. אני שואבת לה חלב שלוש פעמים ביום (כמות של 90 מ"ל בערך לכל היום). האם להנקה כ"כ מועטה יש משמעות בכלל?
אמרו לי שכל מה שהיא מקבלת ממני "שווה זהב". האם הכמות לא מעטה מדי, והאם יש להנקה הזו תועלת למערכת החיסון שלה?
היא אוכלת בערך בכל שלוש שעות כמות של 60 מ"ל מתוספת המזון. האם מספיק? (משקל לידה 2.975).
מתי מגיע השלב בו זמני האכילה (מבחינת מרווחי השעות) גדולים יותר?
אודה לתשובתכן,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא יקרה
חלי מוחני24/10/2007שלום לך והמון מזל טוב.
ולשאלותך: כן, רצוי לצאת לטיול בעגלה עם התינוקת - מעט שמש תעזור גם לצהבת שיש לה להחלים. נכון שמערכת החיסון שלה לא "מושלמת" אך אויר צח יכול להיות נפלא - עדיין לא קר אז נצלי את מזג האוויר, לא הייתי ממליצה לך להסתובב במקומות סגורים כמו קניונים וכדו'.
בעיניין ההנקה - לפחות בימים ואפילו השבועות הראשונים יש משמעות גדולה להנקה (החלב עדיין צהוב - שזהו הקולסטרום שחשוב מאוד בשלב הזה). את מוסיפה לה תחליף חלב וזה בסדר (דרך אגב התחליף "עוזר" לצהבת להחלים - חלב האם מקשה על על הצהבת לחלים).
לגבי שעות ההנקה והמרווחים - בערך בגיל 3 חודשים התינוקת שלך תתחיל לצבור מרווחים של 3-4 שעות בין האכלה להאכלה.
שיהיה בכיף ובהצלחה,
חלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרווחי האכילה- הבהרה
חסוי24/10/2007חלי שלום,
אני מודה לך על תשובתך.
התינוקת אוכלת כעת בכל שלוש שעות (כמות של 60 מ"ל בערך). האם היא צריכה לאכול בכל שעתיים כעת?
בבית החולים אמרו 4 שעות, בטיפת חלב 3 שעות, ואחות בבריאות האישה אמרה שאם היא רק יונקת היא צריכה לקבל כל שעתיים.
אני נותנת לה מטרנה 60 מ"ל בכל 3 שעות, ו- 3 פעמים ביום אני נותנת לה כמות של 30 מ"ל חלב אם שאוב (סה"כ 90 מ"ל ביום).
האם המרווחים והכמות תקינים?
דבר נוסף- אני מרתיחה לה את המים בקומקום חשמלי. כתוב שיש להרתיח את המים לפחות 2-5 דקות. אולם הקומקום החשמלי לא מרתיח את המים זמן כה רב.
האם די בהרתחה אחת?
אח"כ אני מקררת לה את המים בכוסות זכוכית מכוסות ומעבירה לתרמוס אטום.
האם זה מספיק?
אני מודה לך מאוד,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוך כמה זמן חוזרים לגזרה?סימונה21/10/2007
אני חודש אחרי לידה, עם כרס ותחת שגורמים לי לרצות לשבור את כל המראות בבית.
אני מנסה לאכול מאוזן וכשאני אתאושש קצת אני רוצה לעשות הליכות פעמיים -3 בשבוע.
תוך כמה זמן אני אמורה לחזור לעצמי? (העליתי 10 קילו, לפני זה שקלתי 62 על 1.65)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאט לאט לך :)
אסנת גלבוע21/10/2007חודש אחרי לידה זה ממש לא הרבה זמן. עשרה קילו להוריד זה לא סיפור בכלל, אני אומרת את זה אחרי שבכל אחד משלושת ההריונות שלי עליתי 24 קילו וירדתי אותם תוך כמה חודשים מהלידה. הירידה צריכה להיות מאוזנת, תוך כדי הליכה ברגל ומאמץ סביר. אל תשכחי שהגוף עבר טראומה וצריך לתת לו זמן.
אל תאיצי בעצמך, את תחזרי למשקל הקודם אם תחליטי שזה מה שאת רוצה.
והכי חשוב- מזל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד כמה זה קריטי להניק?חדוה17/10/2007
אני אמא טריה טריה, הבת שלי בת 3 שבועות (ויום, אבל מי סופר?) ואני מבסוטה עד הגג חוץ ממשהו אחד: אני פשוט שונאת להניק!!!! זה כואב לי, מציק לי ואני גם לא אוהבת להרגיש כמו בקבוק חלב אנושי. אני חושבת לעבור לתחליפים אבל כולם משגעים אותי שזה נורא ואיום ואני עושה לה עוול.
זה באמת כזה נורא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה
חלי מוחני17/10/2007חדוה יקרה,
ראשית אברך אותך במזל טוב! נפלא לשמוע שאת נהנת מהאימהות!
ומבאס לשמוע שאת סובלת מההנקה. הנקה צריכה להיות חיבור מיוחד שקר לך יש אותו עם התינוקת שלך, כתבת שכואב לך ואת סובלת - סביר להניח שאת לא מניקה בצורה הנכונה מיכוון שלאחר שלושה חודשים (ויום!) ההנקה צריכה להיות פשוטה ונעימה. את גם כותבת שלא נעים לך להרגיש כמו "בקבוק חלב" - ועם רגשות אף אחד לא יכול להתווכח.
ישנן נשים שלא "מתאים" להן להניק וזה בסדר. לדעתי אם את לא שלמה עם ההנקה אל תניקי. התינוקת שלך מרגישה אותך ויודעת שאת לא רוצה להניק ושזה לא נעים לך.
לא עושים דברים כאלה בכח. את אשה שהפכה לאמא עכשיו תחושות הבטן שלך בדר"כ יורו לך את הכיוון הנכון לך ולתינוקת שלך. אבל כתבת שגם אם הפסקת ההנקה את לא כ"כ שלמה בגלל "רגשות האשם".
אני חושבת שאולי כדאי לפני שאת מוותרת על ההנקה, תפגשי עם יועצת הנקה או עם דולה לאחר לידה כדי שתראה אם את מניקה נכון ותוכל לעזור לך להניק בצורה נכונה שלא תכאב לך ואם זה לא מצליח אז אולי באמת זה לא בשבילך וזה גם בסדר.
העיקר, תמשיכי להיות מאושרת עם ביתך הקטנה ואל תשכחי שהיא מרגישה את התחושות שלך גם בלי שתגידי לה אותן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות אחרי לידהפרחה13/10/2007
שלום...ילדתי ילד ראשון לפני חודש וחצי - הנקתי עד עכשיו והחלטתי מסיבות שלי להפסיק .בעלי רב איתי כל הזמן על זה ולא מעריך כל מה שעשיתי ואני עושה ולפעמים אני כבר ממש מיואשת ממנו ושונאת אותו.אני לא מבינה מה קורה לי.יש לי גם דיכאונות פתאומיים ושימחה פתאומית - האם זה נורמלי? והאם הגיוני שאני שונאת את בעלי? אני שמה לב שמאד קל לו למתוח ביקורת בשעה שהוא רוב הזמן לא בבית ומתוקף היותו אבא עושה הרבה פחות. אפילו שמתי לב שכשכאב לי הגב והשדיים לא היה אכפת לו - לעומת לפני כו שמאד דאג לי.אשמח לעצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתם צריכים לדבר
אסנת גלבוע14/10/2007אחרי לידה זו תקופה מבלבלת לשני בני הזוג. העייפות, השינוי הפתאומי בסטטוס המשפחתי ואצלך גם ההורמונים משפיעים על מצב הרוח ועל היחסים שלכם. שבי איתו וספרי לו איך את מרגישה, מה מפריע לך ואיך את חושבת שאתם יכולים להתגבר על זה. אין דרך אחרת, רק תקשורת טובה תעזור כם עכשיו. זו תקופה לא קלה וזה יעבור. אם את מרגישה מדוכאת מאד, כדאי לפנות ליעוץ דרך טיפת חלב או קופת החולים. תרגישי טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
פרחה14/10/2007תודה אני אנסה היום בערב להבהיר הכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מוצאים עבודה לאמהות?תפרנית10/10/2007
לפני הלידה עבדתי משרה מלאה+ במקצוע די נדיר (לכן אני לא כותבת אותו) וגברי. התינוקת מעירה אותי כמה פעמים בלילה וברור לי שזה לא יפסק כשאני אחזור לעבודה ואני לא רואה את עצמי מצליחה להסתדר עם זה ועם משרה מלאה.
אני לא רוצה להפוך לפקידה או מוכרת או משהו כזה, אבל לא נראה לי שאצליח למצוא עבודה במקצוע שלי בחצי משרה, למען האמת, זה נראה לי בלתי אפשרי.
יש לכן עצות לתת לי? מקומות שאמהות יכולות למצוא בהם עבודה? מעסיקים? כל דבר...
נראה לי לא הגיוני שכל הנשים מוותרות לגמרי על הקריירה או מצליחות לעבוד שעות מטורפות ולגדל ילד (ומה זה שווה אם בכלל לא רואים אותו?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברוכה הבאה לאמהות
אסנת גלבוע10/10/2007אני תמיד אומרת שאם יש לך אפשרות להפוך לעצמאית ששולטת בשעות העבודה שלה- אשרך. אם לא, יש אפשרויות מגוונות כמו לעבוד מהבית (תרגום,כתיבה וכולי). אם את רוצה לעבוד מחוץ לבית במשרה מלאה, את יכולה לסכם עם המעביד על פעמיים- שלוש בשבוע שתצאי מוקדם ובשאר תחזרי מאוחר יותר. האמהות מלמדת אותנו לקמבן וזה רק הולך ומסתבך ככל שיש לנו יותר ילדים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשבדיה נותנים שנה חופשת לידה
שני23/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה להרגיש יפהלילך07/10/2007
מאז הלידה אני מרגישה סמרטוט, עדיין לא הורדתי את רוב המשקל, אני עייפה כל הזמן, אין לי כוח להתלבש יפה אז אני חיה על טרנינגים. אני כבר לא מרגישה כמו אישה ולפני הלידה דווקא אהבתי להתאפר ולהתלבש יפה - אפילו בזמן ההריון. איך אתן חזרתן להשקיע בעצמכן אחרי הלידה גם כשלא היה כוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילך מתוקה
חלי מוחני07/10/2007אני מבינה את הקושי שאת נמצאת בו - גם אני ועוד המון נשים שאני מכירה (חברות ולקוחות) חווינו אותו, העייפות הבלתי פוסקת, המשקל שעוד לא הורדנו והציצי שכל הזמן נמצא בחוץ לא ממש מעודד.
אבל מצד שני ההשקעה שווה! יש לנו תינוק מדהים בידיים, אז נכון שזה מאוד קשה - אבל זה עובר. לפעמים אחרי חודשיים ולפעמים אחרי מס' חודשים אבל זה יגמר בסוף.
לא כתבת כמה זמן את אחרי לידה אז קשה לי קצת לתת לך עצות, אבל ש דברים שאת יכולה לעשות בשביל עצמך כמו לצאת בשעות הבוקר או/ו אחה"צ להליכה של שעה (טוב לך וטוב לתינוק) - מזג האויר עדין נח - נצלי אותו, גם יעזור להוריד במשקל וגם אם לא בא לך להוריד את הטריינייג זה בסדר.
נסי לקבוע עם חברות שנמצאות במצב שלך (אחרי לידה) - חברות שיכולות לייעץ ולפרגן לך, תקבעו ללכת לשתות קפה או ללכת עם התינוקות לג'מבורי וכדו'.
נסי לצאת עם בעלך - תקבעו ערב אחד בשבוע ואפילו אם אין בייבי סיטר אפשר לצאת בשעות הערב המוקדמות לקפה, למסעדה או סתם לטיול בשכונה.
נסי לחשוב מה היה עושה לך טוב לפני הלידה ונסי לשדרג אותו למצב שלך.
זיכרי, הכי חשוב,זה עובר
בהצלחה
חלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה עם חלי לגמרי
אסנת גלבוע07/10/2007זו תקופה וזה יעבור. אני חושבת שלקח לי שנה אחרי הלידה של הבכור לשים עליי תכשיט. אבל זה הגיע וחזרתי לעצמי גם פיזית וגם מנטלית. יש דברים, כמו סדר עדיפויות, שהשתנו לעד וזה בסדר גמור. תרגישי טוב ותני לעצמך זמן, הכל יבוא על מקומו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה וקלקול כיבהליאת05/10/2007
שלום
האם כשאני סובלת מקלקול כיבה יש בעייה עם ההנקה?החלב מושפע מכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין קשר. את יכולה להמשיך להניק
אסנת גלבוע06/10/2007ויש לציין שאני לא מדריכת או יועצת הנקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בפצע לתינוקליאת02/10/2007
שלום
מה אפשר לשים לתינוק בן 4 חודשיים עם פצע שטחי (שפשוף אדום עם קצת דם)?פולידין?סינטומצין?סביעור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בפצע
חלי מוחני07/10/2007אפשר לשים טיפה של שמן לוונדר.. מאד עוזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורס עיסוי מזורזמורן01/10/2007
אשמח לתשובתכן: אני מעוניינת ללמוד כיצד לעסות את ביתי בת החודש . אני רוצה שיהיה לנו טקס כזה שלאחר המקלחת אני אעסה אותה, כי אני מאמינה בכוחו של מגע.. :-) היכן אפשר ללמוד בקצרה מה ותר ומה אסור ואיך מומלץ?תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורס עיסוי תינוקות
אסנת גלבוע01/10/2007מכיוון שאסור לפרסם פה מקומות, אני יכולה לומר לך שאחות טיפת חלב יכולה להדריך אותך בזה. מעבר לזה, מדובר בקורסים בתשלום ואת זה גוגל ישמח לספק :).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקורס עיסוי תינוקות בבית
חלי מוחני01/10/2007שלום מורן,
ישנם הרבה קורסים מהנים שתוכלי להרשם אליהם,
אפשר גם לשאול דולות שלאחר לידה (דולות פוסטפארטום) - ישנן כאלה שמעבירות קורס "מזורז" בבית (שלך כמובן).
בכל מקרה אני מברכת על רצון.. אין ספק שתהנו.
בהצלחה
חלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינוןליאת29/09/2007
שלום
בני בן 4 חודשיים מצונן כבר שבוע וחצי,ניסיתי את הספריי של סטירמה וכן מכשיר אדים עם אמפולה קרבולה,שום שבר לא עוזר, יש המלצות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לייבש אותו בשמש
אסנת גלבוע29/09/2007אם את יכולה לקחת אותו בבוקר לשמש ולתת לו לשהות תחת השמש איזה 20-30 דקות, יהיה שיפור משמעותי מניסיון. בכל מקרה אפילו שקשה עכשיו, תזכרי שזה ענין של כמה ימים עד שהכל עובר :).
תרגישו טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי דולה פוסט פארטוםמיכל24/09/2007
היי
אני אמא לתינוק בן שנה וחצי, אחרי קריאה והתעמקות בנושא,
בימים אלו אני שוקלת ברצינות הסבה מקצועית לתחום התומכת לאחר לידה.
בימים אלו אני מתעניינת בלימודי תומכת לאחר לידה, וברצוני לקבל
המלצות על המקום הטוב ביותר עבורי ללמוד את התחום הנ"ל.
בנוסף, אשמח לשמוע מנסיונכן מהו השילוב הטוב ביותר לדעתכן אם
הקורס הנ"ל (כדוגמת: עיסוי תינוקות, ליווי הורים וכו'.)
כל זאת בהתחשב בכך שאיני יכולה כרגע לעזוב את מקום עבודתי משיקולים כלכליים, אז האופציה היא לשלב זאתעם עבודהבמשרה מלאה וילד.
תודה ויום מקסים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן מקצוע מופלא...
חלי מוחני24/09/2007שלום מיכל,
ישנם מספר מקומות בהן תוכלי ללמוד את המקצוע, מכיוון שאת מוגבלת בשעות ובימים נסי לבדוק עם המקומות בהם מלמדים אם השעות מתאימות לך...
כמובן שאפשר לשלב המון דברים בדרך שיעניינו ויפרו אותך..
שיהיה בהצלחה
חלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכלי לתת לי את המלצותיך?
מיכל24/09/2007ולספר מנסיונך....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא נעים אבל...שו-שו23/09/2007
אני מרגישה שאני קשורה יותר לבת הבכורה שלי (בת 5) מלבת החדשה. נתתי לזה כמעט חצי שנה וזה עדיין ככה. אני אוהבת גם את הקטנה, כמובן, אבל מרגישה שזה פחות מהאהבה המטורפת שיש לי לגדולה. אני מנסה שלא יראו את זה כדי לא לעשות לה נזק נפשי, אבל אני פודחת שזה יצא בכל מקרה? אני תמיד הייתי נורמלית ואני לא מבינה מאיפה זה מגיע לי עכשיו וזה מדכא אותי נורא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מבינה אותך
אסנת גלבוע23/09/2007את הגדולה את מכירה הרבה יותר זמן, חווית איתה המון דברים וכולם היו חוויות ראשוניות ובעצם איתה גילית מה זו אימהות. עם הקטנה החוויות הן משניות וקצת פחות מסעירות, אבל אני בטוחה שעם הזמן האהבה תתעצם ויהיו לך יחסים מיוחדים לך ולה שלא חייבים להיות ומים ליחסים שלך עם הגדולה.
אם מדובר בתחושות יותר חזקות, שאת לא בדיוק כותבת כאן, אולי כדאי לפנות ליעוץ מקצועי.
תרגישי טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה עם אסנת
חלי מוחני24/09/2007אמא שלי היא אמא ל 6 ילדים ותמיד היא אמרה "לא כל האצבעות שוות" בכל ילד יש תכונות שאת אוהבת ופחות אוהבת. כניראה שהקשר שלך עם ביתך הגדולה חזק מאוד וזה נפלא.
אך כדי לנסות להתקרב לביתך הקטנה את צריכה כנראה יותר זמן. נסי לבלות עם הקטנה זמן איכות בלי ביתך הגדולה, תני לה זמן להראות לך את התכונות שלה לבד.. אתן יכולות ללכת לחוג התעמלות לתינוקות או לשחיה עם תינוקות - כדי שיהיה לכם זמן להכיר אחת עם השניה יותר לעומק.
ברור שעם הבת הגדולה זה יותר מעניין ומאתגר - היא בת 5
תני לקטנה צ'אנס, אני חושבת שברגע שהיא תתחיל ללכת ולדבר קצת ג'יבריש היא תשבה את לבך.
אם בכל זאת קשה לך עם הרגש הזה, דברי עם מישהו שיוכל לעזור לך.
שיהיה בהצלחה,
חלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סליחה. שרשרתי במקום הלא נכוןליהי23/09/2007
אני מעתיקה שוב את ההודעה כי שרשרתי במקום הלא נכון :
שלום.
אני לפני לידה ראשונה (שצפויה בדצמבר) וככל שמתקרב המועד, צצות לי בראש שאלות שאני לא יודעת את התשובה עליהן.
אין לי במי להעזר ולשאול.
כמה שאלות:
מתי עושים אמבטיה ראשונה בבית ?
איך עושים אמבטיה לתינוק שרק נולד ?
האם אחרי כל החלפה של טיטול צריך לשטוף במים וסבון או שאפשר להסתפק רק באבטיה אחת ביום, ובין החלפה להחלפה במגבונים לחים ?
אני רוצה להניק. אני יודעת שזה עניין אינדיבידואלי בין תינוק לתינוק, אבל פחות או יותר, מהו הטווח הזמן בין הנקה להנקה ? כל שעתיים ? כל חמש שעות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליהי שלום,
חלי מוחני23/09/2007אני מבינה שאת חוששת לקראת הלידה ואני אנסה לענות לך על השאלות ששאלת כאן,
אמבטיה ראשונה אפשר לעשות ביום אחרי שחוזרים מבית היולדות - רצוי לעשות אמבטיה יום יום אבל אין חובה.
את יכולה להעזר ב"דפני" זהו "כיסא" שעליו משכיבים את התינוק בתוך האמבטיה.
לא חייבים אחרי כל החלפה לשטוף את הטוסיק במים וסבון - אפשר עם מגבונים לחים - במיוחד אחרי פיפי.
לגבי הנקה - בשלושה חודשים הראשונים תינוק יונק אוכל מתי שהוא רוצה (בערך כל 3 שעות אבל זה תלוי בהרבה משתנים).
את יכולה ליצור עימי קשר טלפוני לעזרה יותר מוחשית שהרי טוב מראה עיניים, וחשוב שתתחילו את דרככם בצורה הטובה ביותר.
שיהיה בהצלחה
חלי054-3022296* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)