מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות בדיקת דםגיגי ענת24/02/2011
מה אומרת תוצאת gpt 65 got 89 אצל ילדה בת שנה וחודשיים תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת דם - תגובה
ד''ר אבישי אליס12/03/2011הפרע קלה בתפק כבד
אנא פנו לרופא להערכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות בעקבות נטילת פרדניזוןITP ISRAEL23/02/2011
שלום,
אני נוטלת פרדניזון קרוב ל-3 חודשים בעקבות ITP, אילו בדיקות דם רצוי לערוך כמעקב?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות בעקבות נטילת פרדניזון - תגובה
ד''ר אבישי אליס01/03/2011רמת טרומבוציטים
רמות סוכר ולחץ דם
יש ליטול טיפול נגד אוסטאופורוזיס
ולשקול טיפול מגן עי רספרים
מניח שנעשה צילום חזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בלחץ דם - גיל?אידה22/02/2011
אני בת 57, לאחרונה מהרגשתי סחרחורות מתמידות, לאחר סילוק נושא הראייה ואזניים, צאתי שינוי בלחץ הדם שלי במהלך חיי לחץ הדם שלי היה תמיד 90/70 . בימים אלה לחץ הדם שלי 115/70. האם הדבר יכול להוות הגורם לסחרחורות, ומה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בלחץ דם - גיל? - תגובה
ד''ר אבישי אליס22/02/2011ספק בעיני.
בכל מקרה בדיקה מקיפה אצל הרופא ונוירולוג עשויה לשפוך אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה פירוש התוצאהדונה20/02/2011
שלום,
מה פירוש התוצאה PARVOVIRUS IgG positive
עשיתי אותה לפני תרומת ביציות.
בברכה, דונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה פירוש התוצאה - תגובה
ד''ר אבישי אליס22/02/2011שנחשפת בעבר לווירוס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
דונה23/02/2011תודה,
האם יש מגבלה כלשהי בטיפולי IVF ?
הבדיקה השנייה [ פרוו ] יצאה שלילית.
דונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- NSE מעט גבוהרונן19/02/2011
שלום רב,
אבקש לדעת מה פירוש התוצאה 17.8 (נורמה בין 15 ל- 17) בבדיקת (NSE (TM?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר NSE מעט גבוה - תגובה
ד''ר אבישי אליס22/02/2011המושג לא מוכר לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר בויטמיניםטל19/02/2011
שלום
כאשר יש חוסר בחומצה פולית וב - B1, B12, B6 האם זה יכול לגרום לקריש דם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר בויטמינים - תגובה
ד''ר אבישי אליס22/02/2011חסרים אלה אינם גורמים לקרישיות יתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת ברזל גבוהה בדםליאת18/02/2011
שלום רב,
בבדיקת דם שביצעתי הופיעה רמת ברזל FE IRON של 270.
רמת הפריטין 13.
ההמוגלובין שלי תקין.
יש לציין כי אני בריאה בד"כ, לא קיבלתי לאחרונה עירויי דם ועשיתי את הבדיקות בעקבות תשישות, חולשה וטעם מתכתי בפה.
אשמח לתגובה לגבי הבדיקות.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת ברזל גבוהה בדם - תגובה
ד''ר אבישי אליס22/02/2011הייתי חוזר על הבדיקה בשלב הראשון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיהשם16/02/2011
אני בת 18
עשיתי בדיקות דם מיוזמתי, עקב הרגשת עייפות תמידית, קור באצבעות (קור באופן כללי) וחוסר ריכוז.
התוצאות לא טובות, הרופא אמר לאמא שלי שיש לי ערכים נמוכים של ברזל = 3 .
המוגלובין = 10
אני צריכה לקחת בדחיפות כדורים במשך חודשיים. השאלה שלי היא- מתי אני אתחיל להרגיש יותר טוב? נמאס לי מהעייפות הלא פוסקת הזאת והבקרים, כשאני לא מסוגלת לקום מהמיטה, והעיניים שורפות.
בערך כמה זמן עד שהכדורים משפרים את התופעות של האנמיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקה אחרונה
שם16/02/2011מה שבולט-
IRON = 31 L
FERRITIN = 3.0 L
RBC = 4.01 L
HB = 10.6 L
HCT = 33.3 L
MCHC = 31.8 L* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקשת התייחסות
שם17/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקה אחרונה - תגובה
מוסא עאוני28/02/2011לפי הנתונים את סובלת כנראה מחוסר ברזל. שיפור בהרגשה תתחילי להרגיש תוך ימים בודדים. בצד נטילת ברזל חשוב מאוד לשמור על רמת תזונה מאוזנת של ויטמינים ומינירלים. יש לזכור כי בזמן נטילת ברזל מומלץ להתרחק ממוצרי חלב במשך שעתיים מהנטילה ע"מ לאפשר ספיגה יעילה יותר של הברזל לגוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקת דםדן15/02/2011
בן 52 מטופל בין היתר במיקרופירין עקב היצירות קרוטיס של 25% אין איזה שהם תלונות מיוחדות
אך
בבדיקה מיום 15.2.11
נמצאו מרכיבים לא תקינים הבאים: 4.56 RBC-
40.4% HCT-
בבדיקה מיום 15.5.2010 הערכים האלה היו- RCB- 5.05
HCT-43.9
השאלה, מה פירוש התוצאה הזו,מה יכול לגרום שינוי זה, על מה מצביעה התוצאה הנוכחית, ומה יש לעשות?
בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין ש..
דן15/02/2011בבדיקה קודמת מחודש 5.2010 HB היה 14.6
ובבדיקה הנוכחית 13.9
כל שאר הערכים בשתי הבדיקות בגדר הנורמה
חוץ ממה שציינתי כאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם חובה לצום לפני הבדיקותאמיר15/02/2011
שלום רב,
עלי לבצע את הבדיקות הבאות, האם עלי לבצע צום לפני כן?
אם כן, כמה שעות.
CK-CREAT.KINASE CPK
MICROALBUMIN/CREAT
HEMOGLOBIN A1C
GLUCOSE
TSH
LIPID PROFILE
GOT AST
GPT ALT
ALK.PHOSPHATASE
COMPLETE BLOOD COUNT
UREA
CREATININE
ELECTROLYTES
תודה רבה
אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם חובה לצום לפני הבדיקות - תגובה
ד''ר אבישי אליס17/02/2011לחלק מהבדיקות שציינת דרוש צום של 12-14 שעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת אטרופיןפאר15/02/2011
האם זריקת האטרופין כואבת יותר מבדיקת דם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת אטרופין - תגובה
ד''ר אבישי אליס17/02/2011לא
אבל למה זריקת אטרופין???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתתודה
פאר17/02/2011בגלל שחילקו את הערכות מגן שוב אז יש לי חרדה עוד מאז מהזריקה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לא תקינותאוריאנה15/02/2011
מה יכולה להיות הסיבה לחום ממושך שבועיים מלווה בכאבי ראש ללא סיפטומים נוספים
תוצאות בדיקות הדם-
Na- Sodium (B)133
Bilirubin Total 1.6
Bilirubin Conjugated 0.9
ALKP-Alkaline Phosphatase 472.2
ALT (GPT) 781
GGT 472
WBC-Leucocytes14.1
MCV-Mean Cell Volume78 (
MCH-Mean Cell Hemoglobin26.3 (
Neutrophils %
17.8
Lymphocytes %*
63.2
Monocytes %* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לא תקינות - תגובה
ד''ר אבישי אליס22/02/2011תתכן מחלה ויראלית
אך יש להבדק עי רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמיןשולה14/02/2011
25OH Vitamin D ng/mL 4.7
תשובות של ויטמין D האם תקין?
יש לציין שאני ביקשתי מהרופא לעשות את הבדיקה הזו כי לאמי גם היה חוסר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין - תגובה
ד''ר אבישי אליס17/02/2011הרמה נמוכה ומצריכה טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- alkגלית14/02/2011
שלום רב,
האם בבדיקות דם 120 ALK ,נחשב גבוה?
כי הרופאה התקשרה אליי וביקשה ממנה לבוא אליה,
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר alk - תגובה
ד''ר אבישי אליס22/02/2011alk?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם לקרישהמיטל13/02/2011
שלום,
אני צריכה לעשות בדיקות דם לקרישה - PT, PTT, פרובינוגן, VWF ותפקודי טסיות (אגרגציה).
האם אני צריכה להיות בצום לפני הבדיקה ואם כן כמה שעות?
האם יש צורך בהכנות אחרות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם לקרישה - תגובה
ד''ר אבישי אליס17/02/2011אין צורך בצום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)