מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהרחל07/11/2011
מה עושים כשצריך לקחת אלקטרוסין לבלוטת הטריס וידוע שהכדור כבר לא טוב.מה לקחת במקום.מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר איתן פאר09/11/2011החומר הפעיל באלטרוקסין החדש זהה לישן. המעטפת שונה ומכאן בעיות ספיגה שונות. וגם זה לא אצל כולם.
יש לבדוק תפקודי טיירואיד לאחר 4-6 שבועות של התכשיר החדש ולנסות לאזן מחדש, לפי הצורך.
כמו כן בכל הקופות ניתן להשיג את האלטרוקסין הישן הנקרא EUTHTROXINE במידה ולא ניתן לאזן טוב עם התכשיר החדש.\
בכל מקרה - חובה לבדור ולהיות מאוזנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקטיבלעדי07/11/2011
אני לוקחת אקטיבל 3 שבועות והופיעו לי הרבה כתמים חומים כחולים מעל מפרק כף היד. לא קיבלתי שום מכה ולכן עשיתי בדיקות של קרישת דם שהן תקינות. האם זו תופעה של ההורמונים? כתוב בתוויות שיש תופעה של כתמים חומים מה הכוונה?
תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטיבל - תגובה
ד``ר איתן פאר09/11/2011התופעה שאת מתארת אינה קשורה בטיפול באקטיבל.
הכתמים החומים המצויינים התוית האקטיבל מעידים על יכולת הורמון האסטרוגן לגרום לשיפ]עול המלנוציטים, התאים בעור הגורמים לשיזוף והתכהות צבע העור ומכאן צבע חום לאותם "כתמים"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פאפ PAPגיני07/11/2011
שלום רב לפני שבועיים ניבדקתי אצל רופא נשים בדיקה שיגרתית נילקח פאפ והתוצאה היתה ASCUS שזה מצב שפיר עם שינוי מסויים בצורה של התאים.הרופא אמר לי שישלח אותי לבדיקת קולקוסקפיה ובמידת הצורך ניתן לקחת ביופסיה במידת הצורך.שאלתי האם הבדיקה הזאת היא בדיקה לבדוק את התאים באם הם טרום סרטניים או ממאירים חלילה.אני מאד מודאגת .למרות שבשנה שעברה הפאפ היה תקין
והאים חלילה אצטרך להוריד את הרחם.עליי לציין שאני מיבדקת בתדירות גבוה וזאת פעם ראשונה שהפאפ לא יצא טוב.אני בת 50 . האם בדיקה זו היא בדיקה לסרטן הרחם? האם השינויים יכולים להיות מוירוס הפפילומה למרות שאני לא מקיימת יחסי מין בתקופה זו תודה. גיני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת פאפ PAP - תגובה
ד``ר איתן פאר08/11/2011הסרי כל דאגה מלבך.
משמעות ASCUS בבדיקת פאפ החיא תאים ממקור לא ברור. בד'כ רואים תשובה כזו הן בממצאים דלקתיים והן בסמיכות לדימום ווסתי או אחר.
אין כל צורך בקולפוסקופיה אלא לחזור על בדיקת פאפ כעבור 3-6 חודשים.
במרבית המקרים הבדיקה חוזרת תקינה, ולא , במידה ושוב יש תשובה ששל ASCUS , רק אז יש מקום לקולפוסקופיה.
אל תוותרי על הרחם כל כך מהר.
ואין בתשובה זו עדות לתאים אפילו לא טרום-טרום סרטניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת PAP
גיני08/11/2011תודה רבה ד"ר פאר על התשובה המהירה,עכשיו אני יותר רגועה.תודה גיני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום אחרי שנתיים הפסקת מחזוררחל06/11/2011
שלום רב,
אני בת 55. המחזור החודשי נפסק אצלי לפני שנתיים. מזה כשבועיים שאני מרגישה כאבי מחזור בבטן התחתונה. הלכתי להבדק אצל גניקולוג ונאמר לי שהכל נראה תקין. ביצעתי בדיקת שתן וגם היא תקינה. לפני שלושה ימים התחילו לי כאבים בשדיים. ממש כמו במחזור. היום בבוקר היה לי דימום קל.
שאלתי:
האם יכול להיות שזהו מחזור "מאוחר"? אני מרגישה כמו במחזור.
תודה על התייחסותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום אחרי שנתיים הפסקת מחזור - תגובה
ד``ר איתן פאר07/11/2011תקראי את התשובה שלי לגבי הפסקת מחזור ופרימנופאוזה.
בדיוק אותו התהליך.
לאחר שהשחלה "נחה" שנתיים היא הצליחה להגיב לרמה ההורמונלית הגבוהה של הורמונים מגרי ביוץ ( FSH ו LH) ושוב עברה תהליך של הבשלת בייצית, ויתכן ואפילו ביוץ. ולכן כל התו]פעות שאת רגילה להם מהעבר הקשורות בביוץ ובמחזור.
התופעה יכולה לחזור על עצמה, אטך גם לא.
במידה ורירית הרחם דקה וסדירה בבדיקת אולטראסאונד, אין לכך חשיבות קלינית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף ליויאלאריאל06/11/2011
מכיון שיש בעיה להשיג בבתי מרקחת את גלולולת ליויאל Livial, עקב בעיות ייצור,
מה אפשר להציע כתחליף למשתמשת אחרי hysterectomy* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף ליויאל - תגובה
ד``ר איתן פאר07/11/2011מהחברה מסרו שליביאל חזר לשוק ושוב אין בו חסר.
כמו כן, בהעדר רחם, ניתן לטפל ע'י אסטרוגן בלבד.
רופאך ייעץ לך בנידון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין להשיג ליויאל!
ברוריה08/11/2011ליויאל לא חזר לשוק! לא דובים ולא יער, חבל מאד רבבות נשים הופסק טיפול ללא הודעה מוקדמת!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין להשיג ליויאל! - תגובה
ד``ר איתן פאר12/11/2011לפי הודעה רשמית של החברה המפיצה ליביאל כן חזר לשוק. תתעקשי לקבל אותו או שהרוקח שלך יזמין לך אותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי אי סדירות וסת בפרמנאופזהשירה05/11/2011
שלום רב,
בת 37, כשל שחלתי מוקדם מאופיין ע"י רמות FSH גבוהות בדם (התגלה לפני שנתיים) מאז הייתה הפסקה אחת בוסת לשלושה חודשים - אח"כ שימוש בפרימוליט נור (1X2 למשך 10 ימים) בהמלצת רופא נשים למשך כמה חודשים. כמובן עברתי אולטרסאונד, בדיקת ביופסיית רירית, פאפ,
רמות ראשונות היו 45 אח"כ כל פעם משתנה - 24, 22, 4.3 בתק' התאוששות ושוב 44.
לאחר שימוש בפרימוליט ולאחר שהייתה התאוששות שחלות בבדיקות הורמונליות הרופא אמר להפסיק טיפול בפרימוליט וחזר וסת בצורה סדירה כל חודש...
וסת אחרונה 20/10/11. היום החל שוב דימום של וסת. להבנתי התופעה מוכרת בתק' זו.
רצוני לשאול מהיכן זה נובע ומתי כדאי לפנות לרופא בשל כך להמשך טיפול?
האם בדר"כ במצב זה חוזרים על נטילת התכשיר? אודה על הסבר ביולוגי לתופעה
(מבחינת רירית רחם). האם כדאי להיות כבר במעקב אצל מומחה גיל מעבר או שמא אפשרי להמתין ולהמשיך עם הרופא?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי אי סדירות וסת בפרמנאופזה - תגובה
ד``ר איתן פאר07/11/2011כשל שחלתי מוקדם בא לידי ביטוי הן בהפסקות של ווסתות בהן בעליה ניכרת ברמות של FSH
אולם, שלא בעקבות ניתוח כריתת שחלות, התהליך אינו חד פתאומי אלא ממשוך ואיטי ויכול להתפרס על פני 2-4 שנים.
בתקופה זו יתכנו ווסתות, לעתים סדירים ולעתים לא, וכן הפסקות במחזורים- שאורכם משתנה.
מבחינה רפואית :- הטיפול המומלץ הוא "תוספת" הורמונלית, הבאה לאזן ולתרום להורמונים שעדין מופרשים ( לדוגמא- תכשירים הנקראים נובו-פם, פרוגילוטון ועוד).
היתרון בכך נעוץ בעובדה שהם נותנים לשחלה תקופות של רגיעה, שלאחריהם השחלה יכולה, במקרים רבים, להתאושש ולהמשיך לבייץ ( שזה אומר מחזורים ואפילו כניסה להריון).
אופן הטיפול הוא לתת את הכדורים למשך מספר חודשים, בהתאם להוראות היצרן, ולאחר מכן להפסיקם ולבדוק האם השחלות חוזרות לתפקד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה ושאלה בעקבות -
שירה07/11/2011האם נובו-פם ופרוגילוטון הם תכישירם אסטרוגנים, קרי - מתאימים גם למי שיש במשפחתה היסטוריה של סרטן השד.
שנית - כניסה להיריון, עד כמה שנאמר לי (ע"י מומחה פיריון) - כניסה להיריון עם רמות FSH כמו שלי אפשרית ע"י תרומה של ביצית או IVF ע"ב טבעי (לא ניתן לגרות השחלה) סיכויי קליטה 10% סיכויי הפלה 50%.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה ושאלה בעקבות - - תגובה
ד``ר איתן פאר08/11/2011לגבי הקשר בין אסטרוגנים וסרטן שד הרי שאת חוזרת על טעות מאד מאד מושרשת.
אסטרוגן בלבד מוריד סרטן שד בקרוב ל 30% - אני חוזר ומדגיש- מוריד ( כלומר מפחית...)
המרכיב הפרוגסטאטיבי שבטיפולים הורמונלי הוא המעלה, .
וגם זה לא לחלוטין מדויק היות ויש שוני מאד גדול בין סוגי התכשירים המכילים פרוגסטרון, ויש כאלו עם יותר יכולת לגרום להשתנות ממארת ואחרים ללא.
הפירסומים שהגיעו מארה'ב דנו רק בסוג אחד ספציפי של תכשירים , הנמכרים בארה'ב ולא נמצאים בארץ מזה 12 שנים ( פרמריל ופרמריל פחוס) והטעות שלך, ושל רופאים מתחומים שונים שאינם בקיאים בנושא ההורמונים, הוא התובנה שלא כל ההורמונים הינם מיקשה אחת ויש הבדלים עצומים בינהם והשפעתם על רקמות שונות.
היסטוריה של סרטן שד אינה קשורה לנושא כלל ועיקר.
לגבי פריון- הנתונים אותם מצטט הרופא שלך די נכונים, אולם לא להרים ידיים ולא לותר, ויתכן ותראי ברכה בעקשנותיך- וכבר היו דברים מעולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שירה09/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת מחזור - שאלהענת05/11/2011
שלום רב,
אני בת 50 ,משתמשת בגלולות מינס,המחזור שמופיע לי הוא בן יום אחד,האם זה הזמן להפסיק עם הגלולות?האם סימן שהמחזור מסתיים?האם עם הפסקת המחזור נכנסת לתקופת גיל המעבר?
תודה ושבוע טוב,
ענת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת מחזור - שאלה - תגובה
ד``ר איתן פאר07/11/2011לפי המלצות אירגון הבריאות העולמי לא מומלץ להמשיך גלולות למניעת הריון אחרי גיל 50.
עליך להפסיק ולהשתמש באמצעי מניע האחר, כגון התקן, במידה ומחזורים חוזרים לסדרם.
במידה ואין מחזורים ואת בגיל המעבר, הרי שהטיפול ההורמונלי החלופי לעומת הגלולות נמוך בפקטור של 6 ( כלומר גלולות יותר חזקות ומכיחלות יותר הורמונים פי 6 מאשר טיפול הורמונלי חלופי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרוקסיןטל05/11/2011
בעקבות תת פעילות של בלוטת התריס ברצוני לשאול האם מי שצריך להתחיל טיפול עדיף כיום לאור הבעיות שנוצרו לקחת תחליף לאלטרוקסין?
תודה טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלטרוקסין - תגובה
ד``ר איתן פאר05/11/2011להפרעות בתפקוד בלוטת התריס השלכות רבות וחמורות על תפקוד כל המערכות בגוף, כולל חילוף חומרים , השמנה פתולוגית, פגיעה עיצבית מוחית ועוד ועוד.
ולכן חובה לטפל בתת פעילות הבלוטה וללא דחייה אחרת יכולות להיות לכך השלכות מרובות , ולעתים פגיעות תפקודיות בלתי הפיכות.
הפירסומים לגבי תופעות הלואי של התחליף החדש שהובא לארץ נכונים, אבל לא ברמה של חומר לא פעיל, אלא ברמת מעטפת החומר שאצל חלק מהאנשים לא נספגת כיאות ולכן מחייבת איזון מחדש ומעקב אבל בשום פנים לא להמנע מאיזון תפקוד בלוטת התריס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנג'ליקסנונית30/10/2011
מה ההבדל בין אנג'ליק ללויאל? מה היתרונות של כל אחד מהם ומה החסרונות? האם הם מאותה המשפחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנג'ליק - תגובה
ד``ר איתן פאר31/10/2011זה כבר הרצאה שלמה בפרמקולוגיה.
אבל בתמצית- אנג'ליק מכיל אסטרוגן ופרוגסטרון.
ליביאל מכיל מולקולת בסיס שהרקמות השונות בגוף, בהתאם לפעילות האנזימטית בהם, אמורים ליצר ממנה אסטרוגן, פרוגסטרון וטסטוסטרון.
כלומר - באנג'ליק המינון קבוע וידוע, בליביאל, המינון ברקמות מותנה בפעילות אישית של כל אחת.
באנג'ליק אין מרכיב של הורמון זכרי. בליביאל יש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורמון זכרי בליויאל
סנונית03/11/2011מהי החשיבות של ההורמון הזיכרי הזה ומה המשמעות שלה והשפעותיה?
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורמון זכרי בליויאל - תגובה
ד``ר איתן פאר05/11/2011להורמון הזכרי חשיבות הן בשיפור החשק המיני (=ליבידו) והן בשימור העצמות.
אולם מינון יתר שלו מעלה שומני דם וכנראה בעל תכונות מזיקות ללב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת הורמונים כן או לא?דנית30/10/2011
שלום לרופאים,
לגבי מה שקראתי בפורום, מצד אחד קראתי שאתם ממליצים לקחת הורמונים בגיל
המעבר משום שזה עשוי למנוע מחלות שונות כגון: איבוד סידן, מחלת לב, הזדקנות העור וכן להקל על האישה לגבי סימפטומים של גיל המעבר,
מצד שני בכמה מקומות ציינתם שאם האישה מרגישה טוב והיא לא סובלת מתופעות גיל המעבר, אין צורך לקחת הורמונים.
השיקול הוא יותר לפי איך שמרגישה האישה והתופעות אותן חווה.
לכן לא ברור אם כן מומלץ לקחת או לא?:
נניח שאישה בגיל המעבר, מרגישה טוב ללא תופעות גיל המעבר אך עם הפסקת מחזור האם אין צורך שתקח הורמונים?
אבל אז היא עלולה בשכיחות יותר גדולה לחלות במחלות- לב אוסטופורוזיס, סרטן המעי וכו?
לפיכך האם גם אם האישה מרגישה טוב, מומלץ שכן תקח הורמונים????
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת הורמונים כן או לא? - תגובה
ד``ר איתן פאר31/10/2011נקודה מאד חשובה ומאד מדויקת, וגם בעיתית.
בו בזמן שלגבי השימוש בהורמונים בגיל המעבר לטיפול בתסמינים הפוגעים מאד באיכות חיים, כגון גלי חום, הפרעות שינה, שינויים במצבי רוח, אבדן חיוניות וכד' ישנה הסכמה גורפת לגבי השימוש בטיפול הורמונלי ( אצל כל אלו שזה תחום התמחותם), הרי שהפן הנוסף המאד חשוב לטעמי, אותו את כה יפה מציינת, כלומר- מניעה של מחלות עתידיות כגון מחלות לב , אלצמהיימר, אוסטאופורוזיס וכד' לא נוצר עדין קונצנסוס רפואי.
לגבי אוסטאופורוזיס דוקא כן- ישנה עבודה ענקית על למעלה מ 80000 נשים שהפסיקו הורמונים בעקבות הפירסומים ב 2002 על הקשר שלהם לסרטן שד, . עבודה זו ( שפורסמה החודש) ,מצאה זינוק חד בשברים אוסטאופורוטיים הן החוליות ע'ש והן בצואר הירך תוך שנתיים מרגע הפסקת ההורמונים.
2 עבודות גדולות עומדות להסתיים במהלך 2012. 2 עבודות אלו בודקות האם הטיפול ההורמונלי אכן כה מסייע ומונע אירועי לב, וזאת בהשוואה לסטאטינים המורידים כולסטרון או ללא כלום. אני תקוה שעם פירסום עבודות אלו אכן יהיה קלף מנצח ביד המוכיח סופית את היעילות בטיפול למניעה עתידית של מחלות לב.
לגבי אלצהיימר, נמצא הקשר ההדוק בין גלי חום ואלצהיימר, אולם אלו שסובלות מגלי חום בכל מקרה אמורות לקבל טיפול. היות וסובלות.
כך , שהזרוע המניעתית , מניעת מחלות בעתיד, עדין לא הושרשה לחלוטין לא בקרב רופאים ובודאי שלא בקרב מטופלות .
הדבר מוזר שכן אנשים לוקחים תרופות, כגון תרופות להורדת כולסטרול, או אספירין במינון נמוך למנוע מחלות לב עתידיות, כפי שנים לפני הריון לוקחות חומצה פולית למנוע סיבוכים אפשריים בהריון המתוכנן. ולכן לדעתי האישית, יש מקום לזרוע המניעתית גם כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- activelleרחל30/10/2011
שלום.
תודה על התשובה המהירה. טעיתי: לא אקטימל אלא אקטיבל. קראתי כי כדורים כמו רמוטיב המכילים סנט מור אינם מומלצים לשילוב עם אקטיבל. האם נכון? האם יש המלצה על שילוב אפקטיבי אחר?
תודה, רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר activelle - תגובה
ד``ר איתן פאר31/10/2011התגובה בין תרופות שונות די אישית
היה ברור שאת מדברת על אקטיבל
השילוב עם רמוטיב, אצל חלק מהמטופלות שלי לא גרם לכל בעיות קליניות
ולכן ניתן לשלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בנרתיקיעל29/10/2011
האם יש טיפול שלא מצריך מרשם רופא ליובש בנרתיק? ומהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בנרתיק - תגובה
ד``ר איתן פאר31/10/2011יש מספר רב של תכשירים על בסיס של ג'ל כזה או אחר.
היעוד העיקרי שלהם- סיכוך הנרתיק לפני קיום יחסי מין ולכן השימוש בהם לפני החדירה בשעת יחסי מין
לעומתם, הטיפול בתכשירים על בסיס הורמונלי יחודי לנרתיק, שאינו נספג סיסטמית לגוף, נעשה ללא כל קשר ליחסי מין, מחזיר את הסיבים האלסטיים לנרתיק ואת התגובה המינית התקינה, כולל סיכוך, וכמו כן מוןנע דלקות שתן חוזרות ולכן הוא המומלץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים בגיל המעברדנה27/10/2011
שלום רב,
אני בת 43 ומזה כשנתיים שאין לי מחזור.
מרגישה מצוין, ללא תופעות גיל המעבר והרופאה המליצה לי לקחת הורמונים למשך 5 שנים (ע"מ למנוע אוסטופורוזיס וכו'...).
איזה כדור הייתם ממליצים לי לקחת. הבנתי כי יש 2 סוגים נובופם וכדור אחר במינון נמוך יותר שהשם לא זכור לי.
בדיקת צפיפות עצם תקינה.
תודה, דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא מבינה גדולה
נעם27/10/2011בהורמונים כי נמנעתי מלקחת אותם ואני בת 58. מה שכן אני לוקחת תוספים שמאוד עוזרים לי. אני עכשיו לוקחת בהמלצת נטורופת סופר גלא 300 מ"ג של סולגאר. בכל מקרה אני לא באמת מבינה בהורמונים אבל אולי כדאי שתבדקי על הורמונים לפני שאת מתחילה לקחת ובגיל כל כך צעיר,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא מבינה גדולה - תגובה
ד``ר איתן פאר29/10/2011כבר דנתי ארוכות בענין סופר-גלא שהינו חסר כל ערך מבחינה רפואית ( אבל לא כלכלית למשווקים..)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורמונים בגיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר29/10/2011האם הפרופיל ההורמונלי שלך מצדיק לקיחת טיפול כלשהו?
גם ענין 5 השנים נתון בויכוח ולחלוטין אינו בהסכמה כללית
לגבי סוגי התכשירים- האם את מעונינת במחזור או לא? זה מה שיקבע את סוג התכשיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל הורמונלי
דנה30/10/2011שלום רב,
להלן הפרופיל ההורמונלי שלי
TSH 1.72
LH 86.6
FSH 156.5
ESTRADIOL E2 קטן מ 200PMOI
PROGESTERONE 1.0
HCG-B שלילי
כפי שציינתי אני מרגישה טוב, האם זה ממש נחוץ לקחת הורמונים.
אני ממש חסרת אונים ולא יודעת מה לעשות.
לעזרתך הרבה אודה, דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל הורמונלי - תגובה
ד``ר איתן פאר31/10/2011ראי פירוט נרחב בתשובה לשאלה :הורמונים כן או לא"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקטימל ורמוטיברחל27/10/2011
שלום
בחודש האחרון התחלתי טיפול משולב באקטימל ורמוטיב. לאחרונה אני חשה ביובש מוגבר בפה, בחילה ונפיחות בבטן לאורך כל שעות היום. אני מניחה שיש קשר לטיפול התרופתי. האם השילוב הזה הוא בעייתי? האם להפסיק נטילת התרופות או אחת מהן?
תודה, רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטימל ורמוטיב - תגובה
ד``ר איתן פאר29/10/2011בד'כ לא אבל אל תקחי את הכדורים ביחד
תפצלי לבוקר וערב.
במידה ולא עובר תתיעצי עם הרופא שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלה לא נצפיתשושנה27/10/2011
אני במעקב אולטרסונד וגינלי בגלל מיומות שיש לי, אני שנה ללא מחזור ולאחר שני אולטרסנוד נאמר לי ששחלה אחת לא פעילה ושניה לא נצפית מה הסיבה והאם יש אפשרות כזאת, אשמח לתשובה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלה לא נצפית - תגובה
ד``ר איתן פאר29/10/2011או שמוסתרת ע'י מעיים או שעברה תהליך ניוון
בכל מקרה לא מהווה בעיה שיש לדאוג ממנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחלה
שושנה30/10/2011תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)