מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הבטן, שהיתה שטוחה תמיד, הפכה להיות נפוחה ומרגיזהד``ר איתן פאר10/08/2011
ד"ר נכבד!
אני בת 53 וכבר שלוש שנים אחרי תום הווסת.
תמיד הייתי חטובה ורזה.
אני מקפידה על תזונה בריאה ועל פעילות גופנית סדירה.
הבעייה היא שהגוף כולו שומר על חיטוב אבל מאז נפסק המחזור הבטן, שהיתה שטוחה תמיד, הפכה להיות נפוחה ומרגיזה. כמו שהיתה פעם כשהייתי צעירה רק כשבוע לפני הופעת הווסת והיתה יורדת מיד עם הופעת הווסת.
מה שאינני עושה, יציאות סדירות, תרגילי בטן ועוד לא עוזר. הבטן נשארת נפוחה ובולטת. השאלה שלי היא האם התופעה הזו מוכרת בגיל המעבר? אם כן מה גורם לה? והאם יש משהו שכן יכול לסייע להוריד את הנפיחות?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן נפוחה - תגובה
ד``ר איתן פאר17/08/2011בהעדר אסטרוגן מתחיל שומן האגן לנדוד לכיוון הבטן ולכן נשים שאינן מטופלות הורמונלית מפתחות בטן "זכרית". ואז גם צלוליטיס באגן עקב נדידה לא אחידה של השומן לבטן.
לא קשור כלל לתזונה נכונה החשובה מאד לבריאות, ופעילות גופנית שגם היא מאד חשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ורירית רחם בעובי 7.4 מ"ממירי10/08/2011
שלום רב,
הנני בת 55 ומזה 4 שנים מאז שנפסק לי המחזור.
לפני כשבוע הופיעו לי כאבים בשדיים כאילו לקראת מחזור בצעירותי.
לאחר כשבוע הופיע דימום כמו מחזור במשך 6 ימים. הרופאה שלחה אותי
דבר ראשון לעשות אולטרסאונד ויצא שיש לי רירית רחם בעובי 7.4 מ"מ עם נוזל
קל ברחם. ולציין שלפני כ-7 חודשים עשיתי אולטרסאונד שגרתי והיה לי 3.5 מ"מ
עובי רירית הרחם. אציין גם שיש לי כאבים באגן ובבטן תחתונה. הרופאה הזמינה
אותי בעוד כשבוע לבדיקת ביופסיה לרירית הרחם.
אודה על תשובתכם ממה עלולה להיות התעבות כזאת בהפרש זמן של חצי שנה בלבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום ורירית רחם בעובי 7.4 מ"מ - תגובה
פרופ` יונה תדיר13/08/2011צודקת הרופאה אשר התנפה אותך לבדיקת דגימה של רירית הרחם. בעקבותיה ניתן יהיה לראות אולי מה הסיבה ולהמליץ במידת הצורך על טיפול.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים לאחר 3 שנים ללא מחזוררוית09/08/2011
שלום,
אני בת 56- 3 שנים ללא מחזור. האם ניתן להתחיל גם עכשיו בנטילת הורמונים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים לאחר 3 שנים ללא מחזור - תגובה
פרופ` יונה תדיר13/08/2011אכן, שאלתך מעידה על כך שהמידע על חלון ההזדמנויות להתחלת טיפול קרוב ככל שאפשר לכניסה לגיל המעבר אכן מגיע אל הציבור ומובן כראוי. במידה ואת סובלת מתסמיני גיל המעבר באופן הפוגע באיכות חייך, ובמידה ואת אישה בריאה ללא מחלות לב וכלי דם, או גורמי סיכון אחרים לשימוש בהורמונים, ניתן עדיין להתחיל טיפול תוך מעקב רפואי ראוי.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים לאחר שתופעות גיל המעבר היו ממש בלתי נסבלותד``ר איתן פאר08/08/2011
שלום רב.. הנני בת 51 בריאה ומזה מספר חודשים הנני נוטלת הורמונים (אביאנה) לאחר שתופעות גיל המעבר היו ממש בלתי נסבלות. אינני שלמה עם עצמי . נא עצתכם. רופא הנשים המליץ בכל פה על הגלולות. תודה אלנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים - תגובה
ד``ר איתן פאר17/08/2011הנזק המצטבר, גופנית ונפשית, למערכות רבות כגון לב מוח, עצם , מצבי רוח, הפרעות שינה , בעיות שליטה על השתן ועוד ועוד מעידים שמאד צודק הרופא שלך. שמעי לעצתו והמשיכי בטיפול תחת השגחתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתה של הלנה
דפי17/08/2011למה הורמונים זו התשובה לכל בעייתנו בגיל המעבר? הרי גם ההורמונים עצמם מזיקים ועושים נזק.
השאלה שלי היא כזאת, חברה שלי שגם היא לא לוקחת הורמונים בגלל איסור (בעיות בריאותיות) לוקחת סופר גלא, שזה בעצם תוסף תזונה טיבעי והיא מעידה כי עוזר לה מאוד. אם אינני מעוניינת לקחת הורמונים יש אפשרות גם כן לקחת תוסף תזונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה, אילנה
דפי17/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעתי כן.
שירי21/08/2011אני לוקחת תוסף תזונה כדי להקל על התסמינים של גיל המעבר כדי להימנע ככל האפשר מלקיחת הורמונים.. בינתיים אני מוצאת שזה מאוד עוזר לי. אני לוקחת פמארל (כדור טבעי שלוקחים פעמים ביום)..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעתי כן. - תגובה
ד``ר איתן פאר22/08/2011תקראי היטב את תשובותי האחרנות לגבי פיטואסטרוגנים והקשר לסרטן..
למען בריאותיך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתה של הלנה - תגובה
ד``ר איתן פאר22/08/2011הסיפור של הורמונים הוא מאד פשוט.
עד לפני כמאה שנה לא היה גיל מעבר...
פשוט , תוחלת חיי הנשים היתה פחותה מחמישים והשחלות למעשה תפקדו עד מותה של האישה.
גיל מעבר לכן זו תופעה של אריכות חיים שנגרמה ע'י רפואה מודרנית, חיסונים, תרופות, הדברת מחלות, ועוד ועוד.
מבחינת הטבע:- ראשית אין גיל מעבר בטבע - זו תופעה ייחודית רק לבני האדם.
שנית, "הטבע" לא תכנן חיים כה ארוכים, ולכן מנגנונים טבעיים להתמודד עם בעיות יחודיות לגיל המעבר לא קיימים בטבע.
ולכן מחלות לב, אלצהיימר, אירועיים מוחיים, אוסטאופורוזיס , ואפילו סרטנים שונים, כגון שד וקולון, מופיעים בשכיחות הולכת וגוברת עם הגיל.
לכך עשרות שנות מחקר להמצוא את הסיבה - חסר הורמונלי, ומזה 60 שנה המחקרים והטיפולים המוצלחים כולם בכיוון זה.
לגבי תוספי מזון- ולא משנה עם זה אבץ, ויטמינים, מיץ סירפדים, שמן עץ התה, תמציות פרחים, או מגה גלופלקס ועוד ( יש לי רשימה של כ-130 תכשירים שנטען לגביהם שהם "עוזרים")- הרי שיש לזכור שאפקט פלצבו לגבי גלי חום קיים בכשליש מהמקרים ולכן כל דבר, אפילו סוכרזית, יעזור לשליש מהאוכלוסיה.
אבל לגבי המחלות האמיתיות והמסוכנות, לב , מוח, עצם, שלפוחית שתן, סרטניים- אין להם כל תועלת שהיא.
אבל- כבר במקורות נאמר- " צדיק - באמונתו יחייה".
ואין הכוונה במקורות למגה גלופלקס...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורמונים
אילנה18/08/2011ד"ר פאר תודה על תשובתך.. לא הבנתי האם נגרם נזק מצטבר בעקבות תופעות גיל המעבר או בעקבות לקיחת הורמונים? אודה לתשושתך החוזרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורמונים - תגובה
ד``ר איתן פאר24/08/2011"הנזק" קשור לגיל המעבר ומסתכם במיכלול תופעות ההזדקנות, אותם מנסים ההורמונים למנוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיף להימנע מהורמונים
גלית19/08/2011היי אילנה, גם אני הייתי באותה התלבטות. בעקרון לקחתי הורמונים תקופה מסוימת בהמלצת הגניקולוגית שלי אחרי שסבלתי מאוד מגלי חום ומצבי רוח משתנים..
אבל אחרי שדיברתי עם הרופא שלי הבנתי שיש בזה הרבה סכנות (מחלות לב, סיכון גובר לסרטן השד והרחם ועוד כל מיני דברים) והוא המליץ לי לעבור לתוסף תזונה טבעי כתחליף לאסטרוגן. עכשיו אני לוקחת ואני מרגישה יותר טוב וגם אני לא צריכה לפחד מהסיכונים ומתופעות הלוואי שההורמונים היו עושים לי. את אפילו לא צריכה מרשם לזה או משהו, אני לא הייתי מסתכנת בלקיחת הורמונים לפני שניסיתי דברים אחרים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיף להימנע מהורמונים - תגובה
פרופ` יונה תדיר21/08/2011אין זה מקובל להוסיף חוות דעת על זו של ד״ר פאר הידוע כמומחה בעל של בתחום זה, אולם לאור הוויכוח המצטבר בשאלה זו כאן, וחוות הדעת ההנחרצת של איריס, אני מוצא לנכון גם כן להביע דיעה. אכן, לעיתים יש גם שיפור בשימוש בתכשירים חלופיים ולא בהורמונים. יחד עם זאת, כמות החומר המדעי שהצטבר במהלך השנים האחרונות מוכיחה מעל לכל ספק שבבחירה נכונה, ובהעדר גורמי סיכון אישיים (כפי שנראה מהשואלת הראשונה) מומלץ לקחת הורמונים. נטילת הורמונים במינון המתאים ובגיל המתאים עם הכניסה לגיל המעבר לא רק יעילה יותר מכל תכשיר חלופי אחר כנגד תופעות גיל המעבר היא גם מגינה על מערכות גוף רבות. ההפסד הוא של מי שנמנעת מנטילת הורמונים ללא כל סיבה מוצדקת ומחששות בלתי מבוססים.
פרופ. תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורמונים
mosha25/08/2011זה הגיל 51........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרום גיל המעברשרית07/08/2011
שלום,
אני בת 51, עד כה מקבלת מחזור סדיר, לםני כשלושה חודשים החל המחזור להתהפך מפסיק מתחיל וכו', לאחר אולטראסאונד רירית רחם 16 מ"מ וחשש לפוליפ, לאחר היסטרוקופיה ניתוחית לא היה פוליפ, הרופא טען שאני בתהליך טרום גיל המעבר ונתן לי פרודסטרון , מה דעתך? מדוע הרירית כ"כ עבה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרום גיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר17/08/2011אין צורך בביצוע פרוצדורות ניתוחיות אלא במתן פרוגסטרון בלבד.
לאחר מכן יופיע דימום ואז רירית הרחם תחזור לקדמותה.
התהליך מאפיין דימום שלא על רקע ב וכבר הרחבתי עליו את הדיבור בתשובותי הקודמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד''ר פאר היקראתי02/08/2011
שלום בירצוני לישאול האים בצילום אולטרסאונד ויגינאלי ניתן להבחין במיומות שלוחצות על מקור עיצבי באגן?יש לי מיומות שלא בולטות לחלל הרחם אלה מיחוצה לו האים יתכן שלוחצות על מקור עיצבי?האים רואים גם מה נעשה מיחוץ לרחם הרי שהמיומות מיחוצה לו.ואים לו אז איזה בדיקת צריך לעשות?גודל רחם 12 שבועות תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד''ר פאר היקר - תגובה
ד``ר איתן פאר17/08/2011לחץ על עצב לא נגרם בד'כ ע'י מיומות היות וזו רקמה רכה ולא קשה כמו עצם היכול ללחוץ.
מיומות בד'כ ניידות ולכן לא אמורו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות לנרתיק-שיתוףפביאן31/07/2011
אין אובסטין כבר לפחות חודשיים והתחלתי להשתמש באורטוגינסט במשך שבוע אבל בכל שימוש חשתי צריבה חזקה, דקירות, וגירוד בנרתיק. באתי לרופא והוא אמר לי שיש נשים שאלרגיות למרכיב לא פעיל של הנר. השבוע התחלתי עם ווגיפם, כדור קטן שמחדירים לנרתיק עם אפליקטור. אין כאבים בכלל בזמן השימוש בתרופה, שזה כבר טוב. מחכה לראות אם יהיה שינוי בבעיה של הצרת הנרתיק. ואולי בכל זאת שאלה למנהל הפורם, תוך כמה זמן יש לצפות שאוכל להחדיר לנרתיק משהו יותר עבה מהאפליקטור :-). הרופא שלי לא ממש מבין למה זה משנה לי, הוא אולי חושב שבגיל 49 יחסי מין זה פסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות לנרתיק-שיתוף - תגובה
ד``ר איתן פאר01/08/2011ואגיפם זה הטיפול המומלץ לנרתיק. סוג האסטרוגן פועל מקומית בלבד ומשפר מאד אלסטיות ( גמישות) הנרתיק ומונע יובש .
לא ידוע כמעט על תופעות לואי של ואגיפם.
גודל האפליקטור הספציפי של הואגיפם פשוט מותאם לכדור עצמו.
לאחר תקופה , שאלסטיות הנרתיק מתחילה להגיב ולהשתפר ( רומא לא נבנתה ביום אחד...) ניתן להשתמש במרחיבים עבים , בגדלים שונים, לצורך הרחבת הנרתיק. ניתן לרכוש סט כזה ( מכיל בד'כ 4 מרחיבים בארבע גדלים שונים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרחובות
שוש מור01/08/2011אני בת 54 ויש רקורד של סרטן במשפחה { אמא נפטרה מסרטן השד אחותי ב"ה הבריאה מס. השד ואחי נפטר מסרטן מח עצם} הרופא שלי המליץ בחום על לויאל.
השאלה שלי אם זה לא גורם סיכון מבחינתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרחובות - תגובה
ד``ר איתן פאר17/08/2011ליביאל מגביר שכיחות סרטן שד ולכן טועה הרופא שלך.
אולם- סרטן שד לאמא לא בהכרח מגביר שכיחות סרטן שד לך אלא אם נבדקת גנטית ונמצאית נשאית למוטציה הגנטית המעבירה תורשה לשכיחות משפחתית לסרטן שד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- vagifemדייזי31/07/2011
אני בת 61 ולוקחת כדורי EVIANA מידי יום. לאחרונה פניתי לרופא נשים עקב הפרשה צהובה וקיבלתי ממנו כדורי VAGIFEM להחדרה פעמיים בשבוע באופן קבוע עקב מחסור באסטרוגן האם יש סיכונים בלקיחת התרופה באופן קבוע לתקופה ממושכת??
תודה
דייזי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר vagifem - תגובה
ד``ר איתן פאר01/08/2011יופי של תרופה שאכן מאד עוזרת למניעת יובש נרתיקי, הפרשות על רקע זה, דלקות חוזרות בדרכי השתן ועוד ועוד
תאמצי בחום רב את המלצות הרופא שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אלה סימנים של גיל המעבר?נוגה30/07/2011
שלום רב,
אני בת 46 ומקבלת מחזור באופן סדיר.
החודש , אחרי המחזור , המשיכו הכאבים שהיו לי בשדיים וברחם.
הייתי אצל כירורג שד והכל בסדר, הוא טען שאולי זה שינוי הורמונלי.
כיוון שהכאב ברחם המשיך , הלכתי לגניקולוג שבדק ואמר שהכל תקין.
שאלתי אם זה קשור לגיל המעבר והוא אמר שאין קשר.
עכשיו , אחרי שבועיים מהמחזור , קיבלתי פתאום שוב.
מה זה אומר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אלה סימנים של גיל המעבר? - תגובה
ד``ר איתן פאר01/08/2011ראשית- אין סרטן שד שכואב. כך שרגישות, כאב וגודש בשדיים זה על רקע הורמונלי - במידה ולא על רקע חבלה. ולכן צודק הרופא שבדק לך שדיים.
שנית- דימומים לעתים קרובות מדי, בגיל שלך, כלומר מעל 45, מעידים על תחילת תקופת הפרימנופאוזה. תקופה זו נמשכית עד 6 שנים ומאופיינת בתקופות בהם המחזורים מגיעים לעתים קרובות מדי, לעתים רחוקות מדי, ולעתים כסדרם מדי חודש.
ההפרעה באיזון ההורמונלי המלווה את התקופה הייא הגורם לכאבים והגודש בשדיים, לשינויים במצבי רוח ועוד ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דר פאר שלוםאתי29/07/2011
בירצוני לישאול עקב תחושת שרפות באזורים האחורייםהנקבים וגם באיזור בנרתיק עים הקרנה לרגליים ממש תחושת בעירה נאמר לי שמיפני שהרחם שלי שרירני 12 שבועות יש לחץ על העצב הסיאטי ויכול להיות שזה הגורם לשרפות באיזורים שציינתי.האים יכול להיות דבר שכזה?ששרירנים גורמים ללחץ ותחושת בעירות אני ממש סובלת ורופא הנשים שלי כרגע בחול.אני ממש מיואשת ולא מצליחה לפענח כאבים אילוכבר שנה וחצי אנה תן לי כיוון לאיזה רופא לגשת.נוירולוג?אורטופד?נשים?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דר פאר שלום - תגובה
ד``ר איתן פאר30/07/2011ללא בדיקה מדוקדקת לא ניתן לתת תשובה הולמת לבעיותיך.
תנסי לפנות לדעה נוספת אצל רופא נשים אחר ואולי הוא ימצא פתרון .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור של שבועיים במחזורלימור24/07/2011
אני בת 42 ובפעם ראשונה יש לי איחור במחזור.
ביצעתי בדיקות דם ולהלן התוצאות:
Progesterone 0.5
FSH 3.1
LH 2.11
2.Beta Subunit, hCG <1
אני מבינה שאני לא בהריון, מה אומרות שאר הבדיקות ? האם לקחת הורמונים ? מה ההשלכות בלקיחת הורמונים ? אני לא מתכוונת להיכנס להיריון, האם כדאי לקחת הורמונים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור של שבועיים במחזור - תגובה
ד``ר איתן פאר25/07/2011רמת ה FSH ו LH שלך מעדים שאת כלל לא בגיל המעבר.
אין צורך לקחת הורמונים במצבך.
איחור במחזור עדין אינו מבשר את גיל המעבר. סיבות רבות לכך, כגון שינוים במשקל, הפרעה בתפקוד בלוטת התריס, תרופות שונות , ועוד ועוד, יכולים לגרום לתופעה.
כל רופא נשים מומחה אמור לדעת כיצד לברר ברור יסודי ומקיף את הסיבות לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין אסטרוגןאלונה24/07/2011
שלום,
בעוד חודשיים ימלאו לי 46 . לאחרונה עשיתי בדיקות הורמונליות והתגלה ש-אין לי אסטרוגן!!! עדיין יש לי "דימום במחזור". אינני מרגישה גלי חום אלא הרבה עצבנות ואף מעט דיכאון. באילו אמצעים טבעיים ומלאכותיים אפשר להשתמש על מנת למלא את המחסור בהורמון האסטרוגן.
אודה לתשובתכם,
א.א.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין אסטרוגן - תגובה
ד``ר איתן פאר25/07/2011אם אין אסטרוגן - אין מחזור !!!
עצם העובדה שיש לך מחזור חודשי מעיד על כך שיש לך אבטרוגן.
מקור הטעות- תנוגות האסטרוגן מדי יום גדולות מאד.
מדידת אסטרוגן מיד לאחר מחזור מראה רמה נמוכה שלו, ומדידית אסטרוגן לקראת ביוץ מראה רמה גבוהה.
הכל תלוי במועד הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון ביתיתדנית20/07/2011
שלום רב לרופאים,
האם בדיקת הריון ביתית מספיק אמינה?
ההוראות אומרות שצריך להחזיק את מקל הבדיקה על זרם השתן האם אפשר פשוט
לתת שתן במיכל קטן ואח"כ לשים את מקל הבדיקה בפנים ואז הבדיקה היא מספיק אמינה?
אני בת 50 ויש לי איחור של 3 חודשים במחזור והבטן נפוחה מאוד.
בבדיקה ביתית שנעשתה תוך הנחת המקל במיכל קטן עם השתן התוצאה היתה שלילית
האם היא מספיק אמינה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון ביתית - תגובה
ד``ר איתן פאר20/07/2011הבדיקה מדויקת ואמינה. לטבול במיכל המכיל שתן זה בסדר גמור.
איחור של מחזור למשך מספר חודשים בגילך הינה תופעה פיזיולוגית ולא הריונית, בד'כ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
כרמלה20/07/2011תודה רבה, אבדוק בשמחה, כרמלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעבר וכאבי פרקים ושריריםכרמלה19/07/2011
שלום רב,
אני בת 54 עדין מקבלת מחזור, ללא תופעות מיוחדות של גיל המעבר ואולם בחצי שנה האחרונה החלו כאבי פרקים ושרירים באמה של יד ימין וכעת בשמאל - כל בדיקות הדם שלי תקינות (כולל בדיקות יחודיות לדלקות פרקים), הריאומטולוג לא מצא בעיות בשרירים או בגידים (עברתי צילומים, אולטרסאונד, emg..) - מה שעוזר לי זמנית הוא דיקור סיני שאני מקבלת אחת לשבוע ועלה בדעתי שאולי יש קשר בין גיל המעבר לכאבים הללו?? ואם אכן יש קשר - מהו הטיפול המומלץ?
תודה, כרמלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבר וכאבי פרקים ושרירים - תגובה
ד``ר איתן פאר20/07/2011סקר כלל עולמי העלה שבאזורים מסוימים בעולם, בעיקר בפיליפינים, ויטנאם וקוריאה, תלונות על כאבי פרקים הינן התופעות העיקריות בגיל המעבר.
אבל, האם את באמת בגיל המעבר?, מה סדירות המחזור? מה הפרופיל ההורמונלי? האם יש תופעות משפחתיות של אותם התלונות? מה לגבי עיסוקך ? (כאבי פרקי ידים אופייניות לאנשי הי טק שעובדים שעות על מחשבים) ועוד תהיות.
תפני לרופאיך לברר את כל הסוגיות הנ'ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל המעבר וכאבי פרקים
כרמלה20/07/2011תודה על המענה המהיר והמרגיע משהו, יש מידה של נחמה במחשבה שאולי זוהי תופעה של המעבר, לאחר שכל הבדיקות שעשיתי נמצאו תקינות ונניח שכך - מהי המלצתך באשר לטיפול שיכול להקל? אשמח להתייחסות הכוללת, אם אפשר, גם טיפול אלטרנטיבי שכן אינני חסידה של תרופות... בברכה, כרמלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל המעבר וכאבי פרקים - תגובה
ד``ר איתן פאר20/07/2011אינני מומחה לטיפולים אלטרנטיביים, אך מבחינה רפואית ישנם פירסומים על קומפלקס של ויטמין (B1+B6+B12) - B היכולים להקל על הסימפטומים. תנסי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המחזור הופיע פתאום אחרי שנהלילך19/07/2011
שלום רב,
אני בת 47 אבל גיל המעבר התחיל אצלי מוקדם יחסית (כנראה בגלל טיפולים שעברתי לסרטן השד) במשך כעשר שנים מאז המחלה המחזור לא סדיר והיו גם תקופות של קרוב לחצי שנה ללא מחזור. לפני כשנתיים בדיקות הדם שלי כבר הראו שאני בגיל המעבר.
עכשיו הופיע המחזור אחרי תקופה של יותר משנה שלא היה לי. האם זה עדיין סביר או שיש מקום לחשוש שהדימום הוא מסיבה אחרת?
הערה - אני בריאה כרגע לחלוטין ולא לוקחת שום הורמונים או תרופות אחרות כבר קרוב לחמש שנים (מאז שסיימתי את התמוקסיפן)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המחזור הופיע פתאום אחרי שנה - תגובה
ד``ר איתן פאר20/07/2011התאוששות השחלה, ולו גם באופן זמני בלבד, הינה תופעה מוכרת וידועה, ואפילו רצויה.
התופעה מוכרת וידועה.
בתקופות של העדר פעילות שחלתית בדיקות הדם מרמזות על גיל מעבר- כביכול.
אך לאחר התאוששות וחזרה של דימומים פעילות הורמונלית זו יורדת ונותנת תמונת דם אחרת לחלוטין.
תמשיכי להיות במעקב לגבי עובי רירית הרחם ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
לילך20/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)