מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החזרת דימום מחזור + בקשר לגיל המעברדנית18/07/2011
שלום רב לרופאים,
קראתי בפורום כאן שניתן להחזיר את המחזור במידה ונפסק למספר חודשים או לשנה,
האם מומלץ להחזיר את המחזור החודשי ע"י כדורים ולשם מה יש צורך בכך?
בנוסף אם יש איחור במחזור למשך חודשיים וחצי זה אומר שיש סיכוי שלא יגיע יותר?
- האם יתכן שגיל המעבר מופיע ללא סימפומים בכלל??
שאלה אחרונה - האם בכל מקרה של גיל המעבר מומלץ לקחת הורמונים או שלא חייבים לקחת . ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת דימום מחזור + בקשר לגיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר19/07/2011ראשית- נתחיל מהסוף- אין צורך אוטומטי במתן טיפול במידה ואין כלל תסמיני גיל המעבר.
שנית- חודשיים וחצי ללא מחזור עדין לא מגדירים אותך בגיל המעבר ( רק לאחר שנה ללא מחזור).
מתן טיפול לגרימת מחזור מותנה ראשית ברצון האשה.
מבחינה רפואית - דימום מחזורי הינו פשוט קילוף של רירית הרחם. לדבר חשיבות רק עם רירית הרחם אכן צמחה, עקב פעילות הורמונלית הקשורה בביוץ.
במידה ולא צמחה, אין מה שיתקלף ולכן אין צורך בדימום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוףSHAZA18/07/2011
ש לי שאלה לגבי גודל שד יש לי צד יותר גדול מצד אחר אני בת 14 ויש לי חששות וגם אני שמינה ... ועכשיו לוקחת תרופות להרזייה האם זה משפיע על גודל והאם עלי להפסיק לקחת את תרופות שאני לוקחת תרופת דיאטה שמה AMANA CARE בבקשה תעזורו לי ולא רוצה להכנס למצב של ניתוחי פלסטיק ..... תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחוף - תגובה
ד``ר איתן פאר19/07/2011הבדל בין גודל שדיים קיים בכ 40% מהנשים. במידה וההבדל אינו גדול אין לדבר כל משמעות.
עד גיל 18 השדיים ממשיכים לגדול ולהתפתח.
ניתן להשפיע על גודלם ע'י טיפולים הורמונליים שונים, כולל סוגי גלולות למניעת הריון.
לגבי התרופה להרזיה- אינני יודע מה היא מכילה ומה השפעתה על הפעילות ההורמונלית שלך.
עליך להוועץ ברופא שרשם לך אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מחזור בגיל מעברנופר16/07/2011
אני בת 48 לפני כשנה ירדו תדירויות מחזור אחת לכמה חודשים וכבר תקופה ארוכה שאין לי מחזור (אולי שנה) וגם לא היו ליש ום תופעות לוואי כל שהם, וגם כשהיה מחזור. מעוניינת שהמחזור עדיין יהיה ויחזור. עושה הרבה ספורט, האם קשור להפסקה? האם יש כדורי הורמונים שאפשר לקחת ו/או זריקה להחזרת מחזור. ומה קורה עם לוקחים גלולות, נגיד ל-10 ימים ומפסיקים, האם זה יחזיר את המחזור? יש לציין שיש מחשבה על ילד נוסף, אני בריאה ביותר ונראית מאוד צעירה לגילי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת מחזור בגיל מעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר16/07/2011ספורט זה נפלא ובריא אך מעולם לא גורם לפעילות הורמונלית לחזור.
גם מראה צעיר הינו מתנה נכספת אצל רוב הנשים, וגם חשיבה צעירה ורצון לעוד ילד .
אבל, אין בכל אלו להחזיר עטרה לישנה ואין אפשרות לגלגל חזרה את התהליך ההורמונלי.
ולכן אנו מדברים על כך שבאופן פרקטי אסור לדחות הריונות מעבר לגיל 40-42.
העדר מחזורים לתקופה ממושכת, וללא תסימני גיל המעבר מעידה על היותך בתקופת הפרימנופאוזה.
ניתן להחזיר דימום חודשי, אבל לא ע'י גלולות, היות והמינון שלהם מיועד לדכא ביוץ, אלא ע'י תכשירים המיועדים ספציפית לכך , כגון נובופם , פרוגילוטון ועוד.
אני משוכנע שרופאך ידע מה הכי טוב לך לפי רצנותיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרם אובסטיןסילביה16/07/2011
שלום רב,
הרופא נתן לי אובסטין קרם נגד יובש בנרתיק. הוא אמר לי שיש למרוח אותו על השפתיים הפנימיות, ואילו בפרוספקט ראית שיש להחדיר אותו פנימה. השאלה שלי מה אופן השימוש המדוייק. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם אובסטין - תגובה
ד``ר איתן פאר16/07/2011השימוש בו הוא כפי שכותב היצרן, לנרתיק.
אגב- קיים מחסור בקרם אובסטין בחלק מבתי המרקחת, לפי מספר טלפונים שקיבלתי ממטופלות שלי, אך יש לא תחליפים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון ד"ר פאר,
סילביה16/07/2011באיזור שלי (פ"ת) אין אוווסטין קרם בבתי המרקחת. על איזה תחליפים אתה ממליץ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרך אגב, הרוקח המליץ על
סילביה16/07/2011ג'ל ב-95 ש"ח...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרך אגב, הרוקח המליץ על - תגובה
ד``ר איתן פאר16/07/2011יש לעתים בעיה עם המלצות של רוקחים שכן האינטרסט שלהם הוא להציע לא מה שדומה למירשם שרשם לך הרופא (במקרה שלך משחת אסטרוגן לנרתיק) אלא מה שמגדיל את הרווח שלהם.
התחליף לאובסטין הקיים בשוק הוא כדורים של ואגיפם שעושים את העבודה נפלא- וקיימים בכל קופ'ח בהנחה, וקרם אורטוגינסט הקיים גם הוא בקופ'ח ומחירו זול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמקרה שלי הרופא המליץ
סילביה16/07/2011גם על כדורי וגיפם וגם על משחת אובסטין, כל אחד מהם פעמיים בשבוע, נגד היובש בנרתיק (באמת צריך את שניהם?)
אני אחפש קרם אורטוגינסט במקום האובסטין. תודה רבה על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמקרה שלי הרופא המליץ - תגובה
ד``ר איתן פאר18/07/2011בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןאיילה14/07/2011
שלום רב.
אני בת חמישים עם מחזור סדיר מאוד וביוץ סדיר מאוד....שאלתי היא בעת מגע מיני עם בן הזוג שלי ובלי אמצעי מניעה וגמירה בפנים יש מצב להיכנס להריון בגילי?
תודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
ד``ר איתן פאר15/07/2011כבר היו דברים מעולם...
רצוי להשתמש באמצעי מניעה, ובגילך ההמלצה היא התקן תוך רחמי ולא גלולות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם עם ערכים לא נורמליים.....אור13/07/2011
אני בת 47 ערכי הבדיקת הורמונים היו
fsh 172
.lh-70
אני ממש בלחץ כיוון שנראה לי שאלו רמות לא נורמליות .....
מה ההשלכות????
אני עם מרנה לכן לא ידוע לי על מחזזור אחרון. אך לאחרונה החלתי לחוש בגלי חום.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם עם ערכים לא נורמליים..... - תגובה
ד``ר איתן פאר14/07/2011המשמעות= גיל המעבר, על כל המשתמע מכך
פני לרופאיך לקבלת הדרכה טיפולית בהתאם לתלונותיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקפיצהטלי13/07/2011
שלום ד"ר פאר. בהמשך לתשובתך על ה-FSH הגבוה שלי: ראשית שוב תודהעל תשובתך אך חשוב לי להדגיש: לא שיש מניעה בתרומת ביצית אך לי באופן אישי אין שום עניין בתרומת ביצית ולכן אני כל כך שבורה ממצבי (לגבי הימנעותי מתרומת ביצית - זו סוגיה פילוסופית, פסיכולוגית ואישית: לי באופן אישי אין לי עניין בגנים של גורם זר אלא בשלי. נרקסיזם? אולי). מכל מקום מה שרציתי לדעת זה האם מתוך נסיונך האישי והספרות בה נתקלת קיים סיכוי כלשהו שכל העליה הדראסטית הזו של הFSH וה LH נבעה ממתח נפשי אקוטי מצטבר? אני שואלת כי רוב הדעות שבהן נתקלתי סוברות שלאו אך נתקלתי גם בדעות אחרות. ושאלה נוספת: האם נתקלת מנסיונך האישי ובספורות בהשגת הריון מביצית מקורית עם נתונים כשלי? במצבים בהם הFSH והLH ירדו שוב (במובן של התחדשות הפעילות השחלתית לרמה המאפשרת הריון)? שוב רב תודות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה - תגובה
ד``ר איתן פאר14/07/2011ערכים גבוהים של FSH ו-LH- אכן מרמזים על כניבה לתהליך המעבר לקראת מנופאוזה, כאשר ישנן תקופות בהפ המחזור חוזר ואז רמת ההורמונים יורדת לנורמה.
אולם, יש להבדיל בין יכולת הבייציות להפריש הורמונים, שהביטוי לכך הינו מחזור, לבין יכולתן לעבור תהליך הפרייה ( לכן יש נשים בגילאים מעל 50 להן יש מחזורים סדירים אבל יכולת כניסה להריון אקראית לחלוטין וזניחה ביותר).
כפי שכבר ציינתי לא פעם בתשובותי, יש לבדוק הורמון אחר המכונה AMH
רמה מאד נמוכה שלו מעידה שהסיכוי להריון כמעט ונעלם.
אבל, כבר היו ניסים ברפואה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה לגבי ה-AMH
טלי14/07/2011תודה על תשובתך. האם קיימת אפשרות שחרף הערכים הגבוהים של ה-FSH וה-LH ה-AMH יהיה גבוה???
ושאלה נוספת: בתשובתך הבחנת בין היכולת של הביציות להפריש הורמנים ואז המחזור חוזר לבין יכולתן לעבור הפריה. השאלה שלי: היא במידה שהמחזור כן חוזר ואפילו הערכים של ה ה-FSH וה-LH כן עולים, האם זה עדיין אומר שנוכח העליה הקיצונית שיש לי כעת הביציות לא תוכלנה לעבור הפריה? או שמא אם יש שלב שבכל זאת הערכים הללו שוב יורדים, כן ניתן להשיג הפריה? אודה שוב על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה לגבי ה-AMH - תגובה
ד``ר איתן פאר14/07/2011הנסיון המצטבר בהפריה חוץ גופית הוא שיכולת הבייציות לעבור תהליך הפרייה מוצלח, מעבר לגיל 44, או בערכים כאלו של ההורמונים- קלוש ביותר.
וזו הסיבה מדוע הוכנסה לשימוש הגישה של תרומת בייציות- המקבילה לתרומת זרע.
לגבי AMH- אני משער , לפי נסיוני, שרמתו אצלך תהיה נמוכה ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
טלי08/08/2011ד"ר פאר - תודה רבה על תשובותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מדבקות אוורל קונטי יסייעו בהתמודדות עם המצב?ד``ר איתן פאר13/07/2011
אני בת 50 סובלת מגלי חום (אפשר לומר קשים) במיוחד בחודשיים האחרונים.
האם מדבקות אוורל קונטי יסייעו בהתמודדות עם המצב?
האם יש צורך בבדיקות כלשהן לפני תחילת השימוש בהן?
תודה ויום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדבקות אוורל קונטי - תגובה
ד``ר איתן פאר13/07/2011יסייעו גם יסייעו ועוד איך.
לגבי בדיקות- יש מכלול, כולל ממוגרפיה ובדיקות דם רבות .
גשי לרופאיך והוא כבר יפנה אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים בלתי פוסקים+ טיפוח בפרוברהדינה12/07/2011
אני בת 54 בספטמבר כבר 55 עד לפני כ3 חודשים היה לי מחזור סדיר אבל מחודש אפריל התחילו דימומים בלתי פוסקים הפסקה של 4-5 ימים בלבד ביוני עשיתי ביופסיה לפי התוצאות יש גידול רגיל ברירית הרחם+רירית מעובה כ13 ממ והדימום מ1.6 עד 20.6 לא הפסיק קיבלתי טיפול בפרוברה 5 מג שני כדורים ביום ל12 יום הדימום עצר בגמר הטיפול חזר הדימום חזרתי לרופא הוצע לי טיפול רצוף ל3 חודשים בפרוברה וביופסיה חוזרת בתום הטיפול בנתיים נוסף לדימום התחילו כאבים בבטן תחתונה במיוחד בפעילות ומאמץ השאלות הן 1.האם הכאבים קשורים לדימום או תופעת לואי של הפרוברה ? 2 האם מומלץ ניחוח הסרת רחם במצב כזה במיוחד מכיון שהרחם גם מוגדל 3 האם טיפול כזה מקובל או שיש טיפול חלופי תרופתי מהיר יותר ודרסטי יותר מלבד ניתוח? 4 כמה זמן מקסימום ניתן ליטול קבוע את הפרוברה ומה מידת החומרה של תןפעות הלואי וברור לי שאצטרך להיות במעקב קבוע לסכנת סרטן רירית הרחם לאור כל זאת אולי באמת עדיף ניתוח אודה לתשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים בלתי פוסקים+ טיפוח בפרוברה - תגובה
ד``ר איתן פאר13/07/2011אין צורך בהתערבות ניתוחית כל עוד ניתן לפתור את הבעייה ( העדר ביוץ והעדר פרוגסטרון עקב כך) ע'י כדורים.
הטיפול בפרוורה מקובל.
יותר מקובל ורצוי זה להשתמש בהתקן תוך רחמי מסוג מירנה המפריש את הפרוגסטרון ישירות לחלל הרחם ולא נספג למחזור הדם כפי שקורה עם הכדורים.
גישה זו נתמכית ע'י קופות החולים והמירנה נמכרת בעלות מאד נמוכה , כטיפול רפואי , לנשים בגילך ומצבך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה על הפחת התקווה !!!שאלה נוספתיעל12/07/2011
מצורפות בדיקות הדם שעל פיהם התקבלה האבחנה של מנפאוזה,
LH 42.6
DHEA-S 4.53
FSH 60.6
ANDROSTENEDI ONE 1.56
ESTRADIOL (E2) 549
PROGRSTRON 0.8
על רקע האבחנה התחלתי לפני מספר ימים טיפולי פוריות עם המנגון , על אף שלדברי הרופא סיכויי להיכנס להריון הם אפסיים.
האם ניתן לערוך את הבדיקות בשלב זה או להמתין לסיום הטיפולים?
לתשובתך אודה גם הפעם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה על הפחת התקווה !!!שאלה נוספת - תגובה
ד``ר איתן פאר13/07/2011במידה ואת מעונינת בהריון, את זקוקה לא רק להפרשת הורמונים לגרימת מחזור , אלא, ובעיקר, להבשלת בייציות תקינה.
אין בהכרח קשר בין השניים.
לצורך כך קיימת היום בדיקה הנקראית AMH- זהו הורמון לו יכולת ניבוי והערכה לגבי רזרבת הבייציות בשחלות.
ערך נמוך מאד לא מבשר טובות,
תבקשי לעשות את הבדיקה הנ'ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנפאוזה בגיל 32יעל11/07/2011
אני בת 32 אם לשתי בנות ,ללא רקע משפחתי בעייתי,בריאה,עד פברואר האחרון היה לי מחזור אחרון תקין וסדיר ,במרץ לא קיבלתי וסת פניתי לרופאת הנשים ובאפריל קיבלתי פרוברה ולאחר מכן גלולות למשך שבועיים ורק אז קיבלתי , ב 19 ליוני הייתי אמורה לקבל ולא קיבלתי, קיבלתי רק ב2/7 מחזור עם מעט מאוד דימום. באולאטראסאונד וגינלי נמצא זקיק אחד והרבה זקיקים קטנים. בדיקות הדם מראות שLH בבדיקה הראשונה 17 בשנייה 61 ובשלישית 43 משמע שאני בגיל המעבר . אני המומה לחלוטין מהאבחנה ,רציתי ילד נוסף אך הבנתי שהסיכויים הם אפסיים.
האם תוכל לשפוך לי אור על מה מצפה לי ואילו בדיקות עליי לעבור האם יש סיכוי גבוה יותר למחלות מסויימות.
אני שבורה לחלוטין מהאבחנה ,האם יש קשר לעובדה שאני נמצאת בלחץ בעקבות לימודים ושאיפה לפרפקציוניזם בכל התחומים , כמו כן אני לא אוכל מסודר ובאופן כללי אני לא מטורפת על אוכל (משקל 52, גובה 1.60)אם אני אפחית הלחץ יש סיכוי שהמצב יהיה הפיך?
לתשובתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנפאוזה בגיל 32 - תגובה
ד``ר איתן פאר11/07/2011לא מקבל את האבחנה , ובודאי שלא על סמך בדיקות LH!!
לפי אולטראסאונד יש לך זקיקים מרובים, ומבחינה הורמונלית רק FSH ו-אסטרוגן מרמזים לגבי גיל המעבר.
בדיקת הורמון נוסף, הנקרא AMH- עליו כבר הרחבתי רבות בפורום זה בתשובות קודמת, הינו אינדיקטור מהימן יותר .
כך שקודם כל לא להתרגש
שנית- תחזרי על הבדיקה- הפעם של פרופיל הורמונלי מלא
ולבסוף- רישמי תאריכי מחזורים ועכבי אחרי הסדירות שלהם
ואחרון חביב- במידה ואת מעונינת בהריון- זה הזמן לכך...
ובהצלחה, כמובן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יעל12/07/2011מצורפות בדיקות הדם שעל פיהם התקבלה האבחנה של מנפאוזה,
LH 42.6
DHEA-S 4.53
FSH 60.6
ANDROSTENEDI ONE 1.56
ESTRADIOL (E2) 549
PROGRSTRON 0.8
על רקע האבחנה התחלתי לפני מספר ימים טיפולי פוריות עם המנגון , על אף שלדברי הרופא סיכויי להיכנס להריון הם אפסיים.
האם ניתן לערוך את הבדיקות בשלב זה או להמתין לסיום הטיפולים?
לתשובתך אודה גם הפעם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףאמיר10/07/2011
שלום דר.
האמת אין לי מושג אם אני במקום הנכון אשמחל אם תעיבר את שאלתי במידה ולא מתאימה כאן לדר המבין בנושא.
יש גברים שוהפכים להיות אישה וא להפך, ושמעתי שנותנים להם כדורים של הורמונים נשים או גברים להפך.
האם גבר יכול גם לקחת הורמונים גברים? זה ישנה משהו אצלו בנה הגוף תפקוד וכו'..
מה זה בכלל הכודרים הללו ואיך הם פועלים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף - תגובה
ד``ר איתן פאר11/07/2011לשם מה זקוק גבר להורמונים גבריים?
הטיפול בהורמונים אלו עלול לגרום לסרטן של הפרוסטטה, ולכן אינו מקובל בגברים, אלא עם כן ישנה לכך סיבה יחודית, ואותה לא ציינת בפנייתך.1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה
אמיר15/07/2011שלום דר.
השאלה שלי מה גורם הורמנים גברים לאישה שמשנה את גופה לגבר,למה לה אין חשש לסרטן וכו'?
אני שואל לגבי גבר שרוצה לגופו יהיה יותר גברי,איבר מינו אולי יגדל בגלל הרומונים חוץ מקול גברי,כלומר מה הם עושים ההרומנים הגברים לגבר רגיל ?
תודה אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה - תגובה
ד``ר איתן פאר15/07/2011היות ואין לה ערמונית, הרי החשש מהורמונים זכריים וסרטן בטל
אבל הורמונים זכריים מעלים הצטברות שומן ברקמות, מעלים כולסטרול רע וגורמים יותר להתקפי לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חוםרונית09/07/2011
שלום. אני סובלת מזה יתר משנה בגלי חום קשים ולא נעימים הגינקולוגשלי שהסביר לי שמכיוון שבזמנו המחזור לא הפסיק לגמרי (לפחות שנה) הוא הציע לי לקחת פמראל. וכעבור כחודש הפסיקו הגלי. אחרי כמה חודשים, עשיתי הפסקה (בטעות) והגלים חזרו. מיד חזרתי ולקחתי אותם אבל הפעם אין שום הטבה. השאלה שלי היא אם אני צריכה משהו אחר כי הכדורים האלה לא מספיק חזקים ,או שפשוט לוקח זמן עד שהגוף מתאזן. ההתלבטות שלי היא בגלל עובדה אני מאד מפחדת בגלל השמועה שההורמונים גורמים לסרטן.
אבל מצד שני קשה לי מאד במיוחד בקיץ. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי חום - תגובה
פרופ` יונה תדיר10/07/2011השמועה (כדבריך) שהורמונים גורמים לסרטן אינה נכונה ומומלץ לא לבסס מדיניות טיפול על שמועות שאינן מבוססות. נהפוך הוא, בהעדר גורמי סיכון אישיים אותם ניתן לברר עם הרופא/ה המטפל/ת יש חשיבות רבה בשימוש בהורמונים על מספר מערכות גוף, ובמיוחד לנשים הסובלות מתסימני גיל המעבר כמוך. אין סיבה לסבול. לעיתים קורה, כמו במקרה שלך, שההשפעה אינה מיידית, ולעיתים מומלץ לעבור לתכשיר הורמונלי אחר.
פרופק יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד''ר פאראתי08/07/2011
רופא נכבד שלום רב עד ליפני חודשיים הישתמשתי בקרם אובסטין ויגינאלית השתמשתי חודשיים והפסקתי יש לציין שהקרם עזר לי מאוד.אבל מיפני כל מיני סיפורים וחששות בפורומים השונים ניכנס בי פחד משימוש בקרם והפסקתי על דעת עצמי.אים הפסקת השימוש התחלתי מיד בגינומונל פעמיים בשבוע אפשר להגיד שזה לא עוזר כמו האובסטין.היום אחרי היתיעצות והרגעה מיצידך כאן בפורום לגבי הקרם אני רוצה שוב להתחיל עים האובסטין מיפני שאני מרגישה שוב צריבות בנרתיק.יש בירשותי את הקרם בבית עוד מאז הפעם הראשונה.השאלה איך להתחיל את השימוש שוב בקרם אז כשהיתחלתי בפעם הראשונה בשימוש בקרם רופא הנשים שלי אמר לי השבוע הראשון יום יום ומהשבוע השני פעמיים בשבוע.רופא הנשים שלי בחול. אודה לך אים תסביר לי האים להתחיל שוב מיפעמיים בשבוע או ששוב שבוע יום יומי ואז פעמיים בשבוע יש לציין שהצריבות ניסבלות פחות או יותר אני פשוט פוחדת שלא יחמיר.תודה ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד''ר פאר - תגובה
ד``ר איתן פאר10/07/2011תחזרי בדיוק על הוראות הרופא שלך שהיו נכונות ומדויקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד'ר פאר המשך
אתי10/07/2011שלום לך כפי שהבנתי זה להתחיל שבוע יום יומי ואז פעמיים בשבוע?תודה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים לאורך שניםאתי06/07/2011
שלום דר פאר
אני בת 58 . מגיל 50 לוקחת הורמונים ( ניסיתי כמה סוגים ) בשנתיים האחרונות לוקחת ליוויאל .( אין לי רחם )
יש לציין שמס' פעמים ניסיתי להפסיק את ההורמונים ולצערי תופעות הלוואי היו בלתי נסבלות בעיקר גלי החום התעוררות כל שעה עם כל גל .
השאלה היא באיזה גיל תופעות הלוואי אמורות להעלם? והאם יש סיכון בלקיחת הורמונים לאורך שנים רבות?
אשמח אם תענה לי בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים לאורך שנים - תגובה
ד``ר איתן פאר11/07/2011ליביאל אינה התרופה המומלצת למי שאין לה רחם- היות ובסיס התרופה הוא פרוגסטרון, המיותר במקרים שאין רחם.
אסטרוגן בלבד, ולא ליביאל, מוריד סיכון לסרטן שד בעד 34%
ולכן פני לרופא שיתאים לך טיפול אסטרוגני בלבד, במינון נמוך מותאם לך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)