מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איחור במחזור בהמשך לתשובת ד"ר פארדנית08/09/2011
שלום רב ,
בהמשך להודעתי ולתשובתך.
אם אקח פרוגסטרון , האם הדבר יגרום לזרוז הגעת המחזור או יסדיר את המחזור?
(כאמור במשך 40 יום המחזור טרם הגיע אבל התופעות של לפני מחזור קיימות ומציקות).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור בהמשך לתשובת ד"ר פאר - תגובה
ד``ר איתן פאר08/09/2011פרוגסטרון יגרם לקילוף רירית הרחם ובכך יגרום לדימום אבל לא יחזיר את הפעילות ההורמונלית לסידרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזורדנית05/09/2011
שלום לרופאים,
אני בת 52 .עד לפני חודש היה לי מחזור סדיר. המחזור האחרון איחר בחודשיים וחצי.
ועכשיו אני שוב רואה שיש איחור.כבר 40 יום עברו ועוד לא קיבלתי.
למרות זאת אני מרגישה שאני אמורה לקבל משום שאני מרגישה את כל התופעות של לפני מחזור.
מאז ומתמיד היו לי את כל התופעות האפשריות של לפני מחזור. אבל לאחר שהייתי מקבלת היתה הקלה. כמו שציינתי בזמן האחרון יש איחורים עם תופעות לא סימפטיות של לפני מחזור: בטן נפוחה ביותר, דקירות בבטן, חוסר שקט, שינה לא טובה בלילה, תאבון מוגבר,
לחץ בבטן ועוד. מה שהכי מפריע זו הבטן הנפוחה ושינה לא טובה אם בכלל.
מבחינת תחושה יש לי הרגשה כל הזמן שאני עומדת לקבל אבל לא מקבלת.
האם יש כדור שאני יכולה לקחת על מנת שיזרז את בוא המחזור וימנע עכובים של ימים רבים? והם רופאת משפחה יכולה לתת אותו?
בפעם האחרונה כבר חשבתי שלא אקבל חצי שנה אבל המחזור בכל זאת הגיע אז כניראה שיגיע גם הפעם אבל עד שמגיע הסבל הוא רב.
ולכן השאלה איך אפשר להקל על הסבל??? ואיזה כדור לקחת על מנת לזרז את הגעת המחזור?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור - תגובה
ד``ר איתן פאר07/09/2011את בתקופה הטרום-מנופאוזלית (=פרימנופאוזה).
בדיקת רמות אסטרוגן ובדיקת עובי רירית הרחם חיוניות
מתן תכשירי פרוגסטרון ( מינון, סוג ומשך יקבע ע'י רופאך לאחר הבדיקות הנ'ל) ישפר את תלונותיך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדבקות הורמוניםחגית05/09/2011
בת 45 נמצאת בגיל המעבר המחזור כבר 4חודשים לא הגיע אין כל כך תופעות של גלי חום עיפות יתר יש וקצת כאבי שרירים האם מומלץ קחת את המדבקות אוורל סקווי בגלל גילי הצעיר יחסית של גיל המעבר בכל זאת הגוף זקוק להורמונים או עדיף לא לקחת בגלל סיכון של הורמונים מלאכותים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדבקות הורמונים - תגובה
ד``ר איתן פאר07/09/2011אני כלל לא משוכנע שאת בגיל המעבר. העדר מחזור 4 חודשים עדין אינה מבשרת את גיל המעבר ( לפי ההגדרה- =שנה ללא מחזור)
תעשי בדיקות הורמונליות בכדי לודא שאת לא בפרימנופאוזה או סיבה אחרת ותגשי איתם לרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הורמונאליותITAL05/09/2011
שלום רב
אני בת 54 לוקחת הורמונים לגיל המעבר שנים רבות, בזמן האחרון לא מאוזנת , הפסקתי לקחת את הטיפול ורוצה לעשות בדיקות הורמונליות
בדיקות פרט לאלו יש לעשות:
FSH
LH
Estradiol (E2)
TSH
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות הורמונאליות - תגובה
ד``ר איתן פאר07/09/2011רצוי גם פרופיל הורמונלי אנדרוגני, פרופיל ליפידי, ויטמינים ( D +B), סוכר, ועוד ועיוד
היות ומדור זה לא אמור להחליף את רופאך האישי גשי אליו לצורך התייעצות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתרונות טבעיים לגיל המעברגלית04/09/2011
אילו פתרונות טבעיים קיימים בשוק? אשר אינם מכילים הורמונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתרונות טבעיים לגיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר05/09/2011על שאלה זו כבר נתנו תשובות עשרות פעמים בפורום זה, מכל כיוון אפשרי, ואין חדש.
תחפשי ותקראי כל אשר רצית לדעת בנידון, הכל כבר הופיע בתשובות השמורות בפורום.
אבל, השורה האחרונה, יש יותר דיבורים ואמונות מאשר הובחות רפואיות מבוססות מדעית, כך שהסיכום, נכון להיום, שלכל התכשירים הטבעיים יש אפקט פלצבו, ולחלקם יש יכולת לגרום נזק ממשי ( קוהוש שחור, סויה שמתחילים לקחת רק בגיל המעבר ועוד..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת דם הורמונליתיפית02/09/2011
בת 47, לפני שבוע הוצאתי את המירנה. בדיקות הדם מראות:
fsh - 48.6
lh - 47.2
estradiol - 795
progesterone - 1.9
prolactin - 162.7
לפני מס' חודשים החלו גלי חום... האם על פי הבדיקות יש טעם להתקין שוב מירנה? מאז הוצאתה לא היו בכלל דימומים כך שאינני יודעת אם המחזור נמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקת דם הורמונלית - תגובה
ד``ר איתן פאר05/09/2011את נמצאית בתקופת הפרימנופאוזה. ההורמונים המפעילים את השחלות ( FSH ו- LH) - עולים מעל לנורמה, אבל השחלה עדין מגיבה ( רמת אסטרוגן גבוהה). במצבים אלו יתכנו דימומים לא סדירים ועיבוי יתר של רירית הרחם המחייבת התייחסות טיפולית. כמו כן יתכנו מצבי ביוץ אקראיים.
מאידך גיסא, במידה ולא יהיה ביוץ, לא יהיו מחזורים. יתכנו תופעות של גיל המעבר.
יש להתמיד במעקב הורמונלי ובדיקת עובי רירית הרחם.
טיפול מותנה בבדיקות ובתלונות על הסימפטומים מהן את סובלת או תסבלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאילה לרופאtetiana02/09/2011
שלום
מה זה אומר "גוש" במערכת הנקבית החיצונית ש כאילו בתוך השפה החיצונית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאילה לרופא - תגובה
ד``ר איתן פאר05/09/2011קשה לומר ללא בדיקה. לעתים יותר קרובות מדובר בחסימת ניקוז בלוטת ע'ש ברטוליני הנמצאית בשליש התחתון של השפתיים הגדולות של הנרתיק, אולם כל ממצא חריג מחייב התייחסות של רופא בודק. גשי להבדק בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגילוטוןדנה01/09/2011
שלום,
אני בת 47, מגיל 40 עם כשל שחלתי מוקדם, מקבלת פרוגילוטון 6 שנים. אני מעוניינת החודש לשנות את מועד המחזור בגלל חופשה. השאלה שלי היא האם אפשר לסיים את החפיסה לפני הסוף ולוותר על 4 כדורים חומים אחרונים.
או שלחילופין יש אופציה לאחר אותו ב- 4 ימים.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגילוטון - תגובה
ד``ר איתן פאר05/09/2011כן, ניתן ללא כל בעיות לותר על מספר כדורים ולשנות בכך את מועד המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פאפ וביופסית רירית הרחםמירי29/08/2011
שלום רב,
אני בת 56 לאחר הפסקת מחזור במשך 5 שנים ולפני כחודש קבלתי דימום. הרופא שלח אותי לבדיקת פאפ וביופסיית רירית הרחם. אודה על פענוח התשובה
ביופסית רירית הרחם: non-cyclic endometrium.
ו-snomed:t-84000,m--79360.
תודה רבה ובברכה
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח תוצאת ביופסיית רירית הרחם
מירי30/08/2011אודה אם תענו לשאלתי ששאלתי אתמול לגבי פאפ וביופסית רירית הרחם.
תודה ובברכה
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח תוצאת ביופסיית רירית הרחם - תגובה
ד``ר איתן פאר31/08/2011ראשית סבלנות. אנו משתדלים להשיב , אבל לא בהכרח מיידית שכן חוץ מלהשיב לכן, הפונות, יש לנו עוד המון עיסוקים ותפקידים ומטלות ולכן לא תמיד התשובות מיידיות.
לגבי שאלתך-
ראשית עליך לקבל הסבר מפורט מהרופא שהחליט וביצע את הפעולה. זו חובתו וזה גם מתבקש לאור העובדה שהוא בדק אותך עשה לך אולטראסאונד, יודע מה עובי רירית הרחם וממצאים נוספים ברחם או בשחלות, שלנו אין.
שנית- מטרת הביופסיה בעיקרון היא לשלול אופציה של ממאירות. ואכן התשובה שוללת זאת.
לגבי מהות ופירוש נרחב יותר, זה כאמור קשור במיכלול הדברים שכבר הזכרתי , ומתקשר אליהם באופן קליני. למשל , הקשר ההורמונלי שיבדק ע'י פרופיל הורמונלי , הקשר התרופתי המותנה בסוג תרופות שאת לוקחת, או שלא לוקחת ועוד ועוד.
ולכן- נא לפנות לרופא שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובת ד"ר איתן פאר
מירי31/08/2011שלום ד"ר איתן פאר,
תודה על תשובתך.נשלחתי לבייופסיית רירית הרחם ולפאפ בעקבות דימומים לאחר
5 שנים של הפסקת מחזור. באולטרסאונד נמצא שרירית הרחם 7 מ"מ כשלפני כחצי
שנה בבדיקה שגרתית של אולטרסאונד היה 3.5 ממ.הפאפ יצא תקין. אינני נוטלת
תרופות או הורמונים.
אודה לך על תשובה, מה פענוח הביופסיה ומה לדעתך אצטרך לעשות בהמשך.
תודה מראש על הסבלנות והתשובה.
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובת ד"ר איתן פאר - תגובה
ד``ר איתן פאר05/09/2011ומה תשובת הביופסיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך-בי רירית הרחם
מירי05/09/2011שלום ד"ר ובוקר טוב,
לאחר 5 שנים ללא מחזור קיבלתי דימום במשך שבוע והרופאה שלחה אותי לאולטרסאונד ויצא שרירית הרחם 7.5 מ"מ כשלפני חצי שנה בבדיקה שיגרתית הרירית היתה 3.5 מ"מ
עשיתי בדיקת פאפ ויצא בסדר ובבדיקת הביופסיה יצאה התשובה NON-CYCLIC ENDOMETRIUM. שאלתי מה יכולה היתה הסיבה להיות העיבוי של הרירית במשך
חצי שנה לדרגה כזאת, איזה טיפול לעשות עכשיו, ומה התשובה לבדיקה.
אודה מאוד לתשבותך
בברכה
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך-בי רירית הרחם - תגובה
ד``ר איתן פאר05/09/2011עכשיו חסרצ ההתאמה לבדיקות ההורמונאליות
באופן כללי- רירית לא מחזורית ( -תרגום חופשי של תשובת הביופסיה) מרמזת יותר על בעיה הורמונאלית
ושוב- אני לא תחליף לרופא המטפל שלך שלפניו כל התמונה ויכולת מתן הסבר מדויק ונכון יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים בגיל המעברשרה28/08/2011
שלום,
רציתי לדעת האם מותר לקחת הורמונים לתופעות לוואי של גיל המעבר גם במקרה שדודה שלי מצד אבא נפטרה מסרטן הרחם. אמא שלי נטלה הורמונים במשך שנים והיתה מרוצה מאד מצד שני דודה שלי שנטלה את אותם הורמונים חלתה בסרטן הרחם.
האם במקרה כזה אני לא אמורה לקבל טיפול הורמונלי או שאפשרי לקבל טיפול במינונים נמוכים? בקיצור איזה אופציות פתוחות לגבי (כרגע סובלת מגלי חום)האם יש טיפולים לנשים במקרה שלי?
תודה.
שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים בגיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר29/08/2011אין כל מניעה לקבלת טיפול במקרה כמו שלך.
עלי לציין שהמינונים, ויכולות המעקב והטיפול שלנו כיום שונים לחלוטין מאלו שהיו בתקופת הדודה, ומתן פרוגסטרון המינון ובסוג נכון מונע את הסכנה של עיבוי יתר של רירית הרחם היכול להביא לסרטן הרירית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעבר והפרעת קשבאיילה28/08/2011
אני אישה בת 62, שבשנתיים האחרונות גופי החל לבגוד בי, הכל נהייה רפוי, הבריאות שלי לא כמו שהייתה פעם, וגם הראייה. עם כל אלה אני מצליחה להתמודד בכבוד, אבל עם חוסר הריכוז שלי אינני משלימה. אני מרגישה שחלה התדרדות בכל מה שקשור לתפקוד החברתי שלי. אני לא מצליחה לנהל שיחות עם חברות כמו פעם, היום שיחת טלפון מעל 4 דקות מוציאה אותי משלוותי. כשבאים אלינו אורחים אני בורחת למטבח לאיזושהיא תעסוקה העיקר לא לשבת רגל על רגל ולהאזין לסיפוריי החברים. ולא כי זה משעמם אותי, כי משהו בי לא שקט, אני מרגישה אי שקט. לדוגמא אני מכינה סיר של מרק, במקביל מכבסת, במקביל מפעילה את המגהץ שיתחמם, מקליטה תוכנית וצופה, במקביל תופרת כפתור לבעלי, ביננתים המגהץ מוציא אדים, המים בורחים מהסיר, וקופסאת הכפתורים נופלת ומתפזרת על הריצפה. בקיצור בלאגן אחד שלם. לא מזמן יצא לי לצפות בתוכנית נהדרת שעוסקת בקשב וריכוז אצל מבוגרים, נדהמתי לגלות כי חלק מהדברים שציינו היו ממש כמו סצנה מחיי. אז מזה אומר שיש לי בעיות של קשב וריכוז? זה משהו שהגיע עם הגיל? או שזה היה שם תמיד? עם אני יכולה להתייעץ בנושא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דומה למצב שלי. פתרון שאני מצאתי.
אלונה28/08/2011שלום לך,
אני בגילך בערך. לפני כעשר שנים קראתי מאמר על 'ליקוי של קשב וריכוז' והבנתי למה "אני כזו" ובכן זה תמיד היה איתי, אבל לא הייתי מודעת לכך בעיקר משום שלא היה ידע בנושא וגם תמיד חשבו שרק ילדים סובלים מהתופעה. מתברר שזה לא עובר אף פעם, ברוב המקרים.
קראתי ולמדתי את הנושא הייטב ואני פשוט משתדלת מאוד לא להתפזר יותר מדי ואם כן התפזרתי, אז לא נורא. אני תמיד אומרת, שאם הגעתי עד כה, אז זה בסדר ונמשיך הלאה.
מנצלת תמיד את היתרונות ויש בהחלק יתרונות.
הבעיה, עם האנשים שמדברים יותר מדי ולא מעניינים אותי, זו באמת בעיה. לכן יש לי מעט מאוד חברים קרובים.. אני חיה עם זה בשלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל המעבר והפרעת קשב - תגובה
ד``ר איתן פאר29/08/2011ידוע מזה שנים שבהדר פעילות הורמונלית סדירה יש מכלול רב של תופעות הקשורות במוח, כגון ירידה בזכרון, בריכוז, הפרעות שינה ושינויי מצבי רוח.
גם הפרעות בתפקודי טיירואיד וגם חסר ויטמין B12 קשורים לאותם התהליכים.
אבל, מה שאת מציינת, לעניות דעתי, חורג מהנישה ההורמונלית ויותר מעיד על הפרעות קשב וריכוז.
מאד שווה בדיקה ( מבחני "טובה" למבוגרים).
כמו כן שווה מאד להוועץ עם נוירולוגים במומחים בתחום שכן ריטאלין עוזר, וניתן כיום די חופשי, גם למבוגרים , באינדיקציה הנכונה.
ההערה של הקוראת שהגיבה לך, מאד נראית בעיני נכונה ותאומת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאלונה- שאלה לי אליך
איילה29/08/2011כתבת כי את "משתדלת מאוד לא להתפזר " אשמח אם תוכלי לפרט ולתת כמה טיפים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכן..
אלונה30/08/2011קראתי המון בנושא והבנתי כפי שכתבתי לך, שאני צריכה לנצל את מה שיש הכי טוב שאפשר. לדוגמא, אני פשוט מדברת לעצמי [לא בקול רם...] כמו, "את לא תתפזרי עכשיו, סיימי את העבודה, כי תצטערי אחר כך." לא חייבים לסבול, אם בכל זאת אני 'חייבת' לזוז, יש איתי תמיד טיימר קטן שאני מפעילה אותו לעוד 10 דקות או יותר אם צריך, וכך אני 'חוזרת' לעבודה שזנחתי.
יש בי הרבה מרץ ואני אוהבת דברים שנעשים הכי טוב. לא תמיד מצליח לי ולכן אני לא פעם מתוסכלת. משתדלת לקחת עזרה. כמו בטיפול בנושא שאני בפירוש לא מסוגלת להתרכז בו, כמו ניירת וכדומה. אני מקליטה תוכניות בטלויזיה שברור לי שאני אפספס פרטים חשובים וכך אני חוזרת וצופה בתכנית. תמיד מתברר לי שדעתי 'נדדה' לה לכמה רגעים..
הרצאות, אני גם מקליטה ושומעת אותם שוב בנסיעה , או בעת הדחת כלים.
יש לי "הברקות" שבאות פתאום ואני מיד רושמת אותם. כל מיני תכניות שכדאי לעשות או להעביר מידע לילדים וכדומה. אני יודעת אם לא אעשה את זה עכשיו, או ארשום לי פתק, זה ימחק לגמרי מדעתי וחבל.
אז.. יש לי פנקסים קטנים ועט קרוב ,מפוזרים בכל מיני מקומות בבית [גם משקפיים]
אז מה את אומרת, עזרתי לך קצת ?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכן.. - תגובה
ד``ר איתן פאר31/08/2011אני חושב שאת עוזרת המון, יפה ונפלא וממש כל הכבוד לך ולעצותיך.
קבלי הרבה פירגון ממני..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה נחמד מצידך, דוקטור. תודה רבה.
אלונה31/08/2011חיוך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוזאן סומרסקילקיה27/08/2011
הייתי רוצה לדעת מה דעתך לאור ניסיונך הרב לגבי הורמונים בגיל המעבר.
מה ההבדל (מבחינת היעילות לגוף, תופעות לוואי), בין לקיחת הורמון סינטטי לבין לקיחת הורמון "טבעי". האם המחיר הגבוה שגובה רופא עבור ה"טבעי" באמת כדאי?
השאלה התעוררה אצלי בעקבות קריאה בספרה של ד"ר סנדרה קבוט שמצדדת בלקיחת הורמונים בכלל וטבעיים (ואין הכוונה לתחליף טבעי שחלק מהקוראות כאן מתכוונות אליו, אלא לאסטרוגן ופרוגסטרון טבעיים כפי שהשחקנית סוזאן סומרס קידמה בזמנו ומזכירה בספרה את פרופסור עוזי רייס כאחד מרופאיה).
תודה רבה לך שאתה מוכן להקדיש מזמנך לשאלותינו. זה באמת עוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוזאן סומרס - תגובה
ד``ר איתן פאר29/08/2011הבעיה במתן תשובה מבוססת מדעית לשאלתך נעוצה בעובדה שלכל אחד יש מושג משלו לגבי מה זה הורמונים טבעיים. האם מדובר בהורמונים שמופקים מצמחים ( ויש כאלו, במיוחד פרוגסטאטיבים המופקים משורשי צמחים למינהם), הורמונים שהופקו ומשווקים ללא כל עיבוד או הורמונים שמקורם צמחי אבל עברו עיבוד, טיהור וקביעת מינון מדויק ע'י תהליכים תעשייתיים.
הדרישה העולמית הינה שכל תכשיר תרופתי , יהיה מקורו באשר יהיה. חייב להיות טהור, מזוקק, כלומר מכיל רק את החומר המצוין, ובמינון מדויק אותו ניתן להשוות ליתר התרופות.
יעילות נקבעת כיום על סמך מנגנון ספיגה, מנגנון פירוק בכבד, רמת החומר במצטבר ברקמות והשפעות קליניות.
יעילות אינה נקבעת, מדעית, על סמך אמנות , תחושות ושמועות.
ויש כיום אפשרות לדעת באופן מאד מדויק, ברמת הקולטנים והפעילות המולקולארית התוך תאית בדיוק את הדברים עליהם הצבעתי.
יש לזכור שישנם תרופות רבות שמקורם בצמחים , לדוגמא דיגוקסין המופק מצמח ( עם פרח גביעי יפהפה) הנקרא דיגיטאליס.כינין המופק מקליפת עץ ועוד ועוד.
אבל,גם המסוכנים והקטלניים שברעלים, כגון ריצין, סטריכנין ועוד, מופקים מצמחים ( ומשמשים שבטים באמזונס למריחה על חיצים להרג ולצייד).
בארה'ב הדבר נבדק ארוכות היות ופשטה, באזור החוף המערבי, :שיטה: לקביעת צורך טיפולי דרך מבחני רוק למינהם, ובעזרת מה שהוגדר שם ע'י המשווקים למינהם בהורמונים "טבעיים".
לאחר בדיקה מאד מעמיקה נמצא ששום טענה מהטענות שנאמרו ע'י המשווקים, גם עם יש להם תואר רופא, לא עמדה באמות המידה המצוינות לעיל, ולא נמצאו סימוכים מבוססים לטענות היעילות, ולכן יצאו באזהרות לציבור בנידון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןג???ג25/08/2011
האם בגיל 53 יש אפשרות להריון זאת מאחר ואין לי מחזור למעט כל 5 חודשים בערך?ועוד האם אפשרי ליחסים מלאים (לגמור בפנים ..סליחה כדי להיות ברורה) ללא אמצעי מניעה וללא חשש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
פרופ` יונה תדיר28/08/2011הסיכוי להרות בגיל זה קלוש אך תאורטית קיים. את הפסקת הופעת הווסת ניתן לקשור להופעת גיל המעבר. במקרה של ספק ניצן לוודא זאת ע״י בדיקת דם פשוטה.
פרופ. תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיותר לעומק
גוליבר30/08/2011שלום לך פרופ' תדיר ........ותודה לתגובתך
אין לי בעיה של הריון כאן נשאלת השאלה
אם אני יכולה לקיים יחסים ללא אמצעי מניעה?
מאחר ויש לי מחזור כל 5 חודשים.
תודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלילך23/08/2011
אני בת 52 ועדיין אני מקבלת מחזור באופן לא קבוע (יכול להגיע לחצי שנה) אני ממש בלחץ
שמעתי שגיל המעבר הוא עד 50 .. האם אני אמורה לדאוג מכך ? או שיש כאלה שגיל המעבר מתחיל אחרי גיל 50 .... ואם כן על מה זה מעיד ? תודה רבה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר איתן פאר24/08/2011גיל המעבר אינו מותנה כלל בגיל האישה אלא בתקופה המתחילה כשנה לאחר סיום המחזור האחרון.
אצל חלק מהנשים מחזורים נמשכים הרבה מעבר ל 55 ולכן אין הן מוגדרות כגיל המעבר היות ואין עונות על ההגדרה
אבל להגדרה אין חשיבות אלא רק לסימפטומים.
ולכן, כל עוד אין לך סומפטומים הקשורים בגיל המעבר - את יכולה להיות שמחה שאת עדיין לא "שם".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים טבעיים או בתרופהגלילה23/08/2011
שלום לך
אני בת 53 ועד לאחרונה ניסיתי להימנע מהורמונים .אך כעת גלי החום ממש מפריעים לתפקוד ויש ירידה בזכרון ועייפות. ברצוני לשאול:
1) האם יש עדיפות להורמונים טבעיים ע"פ הורמונים בתרופה?
2) האם יש סכנה בלקיחת הורמונים כשהכולסטרול גבוה מעט (102- עם סטטינים), הסטוריה של מחלות לב במשפחה (מצד האם)
.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טבעי לפני הורמונים
גלית23/08/2011היי גלילה,
אחרי שסבלתי גם תקופה ממושכת מתופעות גיל המעבר הלכתי להתייעץ עם הרופא והגניקולוגית שלי ושניהם הסבירו לי את הסכנות בהורמונים.. אני לא אומרת שלא כדאי לך לקחת אני רק חושבת שלפני שאת פונה להורמונים תנסי את התוספי תזונה הטבעיים שקיימים היום בשוק.
אני משתמשת בפמארל וזה מאוד עוזר לי.. מקווה שתרגישי יותר טוב :)
שירי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטבעי לפני הורמונים - תגובה
ד``ר איתן פאר24/08/2011רצוי שתקראי את תשובתי למטה יותר , תחת " בהמשך לשאלתה של הלנה"
לגבי הרופאים שהסבירו לך מה שהסבירו, איני יכול להגיב היות ולא ציינת מה הסבירי לך, או מה שהבנת שהסבירו לך.
הסכנות הידועות מהורמונים קשורים לעלייה בשכיחות אירועי טרומבוזות בוורידים וכן חל איסור ללקיחת טיפול הורמונלי כאשר ישנם גידולים עם קולטנים חיוביים להורמונים
לגבי גידולים סרטניים- הרי שיש סוגים שונים של הורמונים ולכל אחד מהם יש דרך פעולה שונה ולכן תגובה שונה.
לאור זאת יש צורך בהתמחות מיוחדת וייחודית לגבי איזה הורמונים יכולים להגביר שכיחות של סרטנים ולעומתם איזה הורמונים יפחיתו סרטני שד חמשל או אלו שלא תהיה להם השפעה
לגבי תחליפי תזונה והשפעתם אני שוב מפנה אותך לפירוט שכבר נתתי בנידון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורמונים טבעיים או בתרופה - תגובה
ד``ר איתן פאר24/08/2011תפקיד ההורמונים להוריד רמות כולסטרול, ללא הורמונים , אצל כל הנשים בגיל המעבר, ישנה עלייה ברמות כולסטרול
כמו כן אין בעיות לב כל עוד יש הפרשה הורמונלית תקינה - בנשים
ולכן, המקרה הספציפי שלך כולו מרמז על צורך גופני ( ויתכן גם נפשי) די דחוף להתחלת טיפול.
לגבי "טבעי"- ראי תשובותי המפורטות הן לזו שהעירה לך בשאלתך, והן יותר למטה, " בתשובתי לשאלה של הלנה"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)