מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתי מתחיל גיל המעברשיר02/10/2011
הי אני בת 35, בדרך כלל המחזור החודשי שלי סדיר ואילו שני המחזורים באחרונים הגיעו אחד אחרי 25 יום ועכשיו האחרון אחרי 20 יום. האם יכול להיות שאני חווה בגיל כזה מוקדם את גיל המעבר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי מתחיל גיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר03/10/2011לא.
יש סיבות רבות לשיבושים במחזור והן לא קורות לגיל המעבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלות מול תועלתשירלי02/10/2011
רופאי הפורום המכובדים, שלום רב!
בת 53. מזה שלוש שנים בהפסקת מחזור.
בהתחלה, לאור התופעות שהיו, קיבלתי מדבקות אוורל פלוס טבליות וגניליות פרוגסטרון. אחרי תגובה לא טובה לטבליות הווגינליות הוחלט על מדבקות משולבות אוורל קונטי. עשה לי ממש טוב.
התמדתי מספר חודשים ואז לאט לאט הפסקתי כי פחדתי מכל נבואות הזעם: סרטן, שבץ מוחי, התקפי לב וכו' וכו'. חוויתי בזמן ההפסקה תופעות של בלבול, חוסר ריכוז, הפרעות שינה, דלקות שתן, יובש בנרתיק ומה שהכי הכי: בבדיקת צפיפות עצם האחרונה התגלתה אוסטאופניה.
לאור כל אלה חזרתי להתשתמש במדבקות,
ומזה חודשיים אני פ ו ר ח ת ש ו ב.
השאלות שלי:
1.האם כל ההפחדות הן ממשיות? אני קוראת על נשים בגיל 70 שעדיין לוקוחות הורמונים ומרגישות ונראות נפלא ולא חלו?
2.האם יש מינון הורמונלי נמוך יותר מהמדבקות שאולי כדאי לשקול לקחת ומה הסכנה בלקיחת פרוגסטרון סינטתי לעומת הטבליות הטבעיות שניתנו לי בהתחלה (אולי כדאי בכל זאת להתעקש למרות שלא הרגשתי טוב איתן)?
המון תודה מראש על התשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלות מול תועלת - תגובה
ד``ר איתן פאר03/10/2011טוב עשית שחזרת לטיפול.
4 תשובות קדימה יש התייחסות שלי לגבי המדבקות ועוד כמה קדימה ישנה התייחסות ארוכה ומפורטת לגבי סרטן השד.
תקראי את התשובות ואני משוכנע שתמצאי בהן תשובות לשאלותיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תופעות גיל המעבר נגמרות מתישהואנינה01/10/2011
גלי חום
זיעה
מצבי רוח
לחץ דם שקופץ מעלה ומטה
כאבי בטן תחתונה מדי פעם כמו לפני מחזור
ועוד
זה נגמר מתי שהוא?????
אני משתגעת !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבינה אותך לגמרי
ליאת02/10/2011אני עברתי תקופה מאוד לא קלה. הורמונים אני לא יכולה לקחת אז אני הלכתי על תוספים טיבעיים ויש דווקא אחד שמאוד עזר לי שנקרא סופר גלא של סולגאר.
כמובן שאם תקחי תוספים תשני את אורח חייך מבחינת תזונה נכונה ופעילות ספורטיבית, התסמינים המאוד לא נעימים האלה יפחתו.
אני יכולה להבין לליבך.. זה עובר.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבינה אותך לגמרי - תגובה
ד``ר איתן פאר03/10/2011צר לי אך לא מצאתי בספרות כל אינדיקציה שהיא לגבי התועלת של סופר-גלא או תכשירים סולגאר אחרים.
כאמור- התופעות בד'כ יחלפו לבד עם או בלי סופרגלא כזה או אחר.
וחוץ מזה, היות ואחת לכמה שאלות מוכנסת הערה כזו או אחרת לגבי התכשיר הספציפי הנ'ל, אני מתחיל לחשוד שמה יש כאן מי שמכוון פירסום סמוי בנידון...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם תופעות גיל המעבר נגמרות מתישהוא - תגובה
ד``ר איתן פאר03/10/2011בד'כ, אצל למעלה מ80% מהנשים תופעות גיל המעבר המיידיות- כלומר אלו שאת מציינת, חולפות תוך 9 חודשים ועד 7 שנים.
אצל כ-12%- נשאר לכל החיים, אם כי ברמה מופחתת.
אבל יש קשר הדור מאד ומוכח בין גלי חום, שינויים בלחצי דם, הזעות והפרעות שינה ובין מחלות לב- כלומר התקפי לב ואי ספיקת לב וכן בינם ובין אלצהיימר ומחלות קוגניטיות של הגיל. כמו כן ירידה תפקודית בכל החושים - ראייה, שמיעה, טעם, מגע, ריח וכו' ( מחקרים חדשים בנידון יצאו השנה). ועדין לא הזכרתי בריחת סידן , עליה בשכיחות מחלות סרטן מעי ועוד.
ולכן- ההמלצה המאד ברורה כיום היא לא להמתין שהתופעות שמאד פוגעות באיכות החיים , יעברו מעליהן, אלא לקבל טיפול בכדי למנוע את הנזק הנילווה העתידי שלהן ולשפר ולהחזיר איכות חיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר נשימה כתופעה ממנופוזה?דורית28/09/2011
שלום, אני בת 51, סובלת זה כשנה מגלי חום בשל מנופוזה, אך התופעה בגדר הנסבל, גם מצבי הרוח וכל הנלווה. אבל, לפני כשבוע, התחילו לי קשיי נשימה איומים. הלכתי לרופא המשפחה והוא טוען שהדבר נובע מחרדה ולחץ ונתן לי Vaben. התרופה לא עוזרת. טרם היית אצל רופא נשים לשם קבלת הורמונים, האם זה יכול להקל עלי עם קוצר הנשימה? הדבר גורם לי סבל רב. אודה על תשובה דחופה. חג שמח ושנה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצר נשימה כתופעה ממנופוזה? - תגובה
פרופ` יונה תדיר28/09/2011לא ניתן לאשר או לשלול בדרך זו את מידת הקשר בין תופעות גיל המעבר לבעיות הנשימה. יש לשלול גורם אחר. אך ניתן יהיה גם לאשר או לשלול קשר זה ע"י נטילת הורמונים אשר ללא ספק ישפרו גם תופעות אחרות, גם אם הן גבוליות. בהעדר גורמי סיכון אין כל סיבה לחשוש מהורמונים במינון נמוך מתאים, ולא הייתי ממליץ ליטול VABEN אשר יש לו גם תופעות מרדימות. מיותר. בשלב זה של החיים צריך לחיות ולשמוח ולא לישון.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
דורית29/09/2011תודה על התגובה המהירה, האם בכל זאת יש משהוא שאני יכולה לעשות על מנת להקל עלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה - תגובה
פרופ` יונה תדיר29/09/2011כפי שנאמר - ללכת לרופא/ה. המשך השאלה מיתר את התשובה הקודמת.
בברכת שנה טובה,
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעבר וגדילת החזהמלכה27/09/2011
האם בגיל המעבר החזה גודל ...ללא כל טיפול הורמונלי ? והשאלה השניה והאם ספורט יכול עדיין לחזק את השרירים בגוף כמו הישבן והבטן שלא ידלדל ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבר וגדילת החזה - תגובה
ד``ר איתן פאר01/10/2011שד מפסיק גדילתו בגיל 18-19 .
הוא משתנה בהריונות , הנקה , גודש הורמונלי שלפני מחזור וכו' אולם לא גדל.
ספורט- אין טוב ממנו.מחזק שרירים ושומר על הפיגורה.
מומלץ ומומלץ ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים וציפרלקסקרן26/09/2011
שלום רב.ברצוני לדעת האם ניתן ליטול ציפרלקס(אסטו) לחרדה ודכאון אם אני נוטלת הורמונים ? האם הדבר עלול להיות מסוכן או לגרום תופעות לוואי? תודה מראש .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים וציפרלקס - תגובה
ד``ר איתן פאר01/10/2011נהפוך הוא- זה שילוב טוב ומוכר וסינרגסטי כלומר תרופה אחת עוזרת למיצוי פוטנציאל התרופה האחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן השדרינה26/09/2011
דווקא כשכבר החלטתי להקל על סבלי ע"י הורמונים אני מגלה כתבה היום בידיעות אחרונות "התמותה מסרטן השד בישראל - מהגבוהות בעולם" מאת ד"ר איתי גל
והרי הקטע הרלוונטי:
הסכנה שבהורמונים
מחקרים הראו עוד כי קיים קשר ברור בין נטילת תחליפי הורמונים לבין הסיכון לפתח סרטן שד. מחקרים הראו כי נשים שנטלו תחליפי הורמונים היו בסיכון מוגבר לחלות בסרטן השד, והסיכון לחלות עלה ככל שמשך נטילת התכשירים עלה.
ארגון הבריאות העולמי (WHO) קבע על פי מחקרים רבים כי הנשים הנמצאות במיוחד בסיכון הן אלו שהשתמשו בתחליפי הורמונים משולבים (אסטרוגן ופרוגסטרון). הסיכון נקבע על פי משך השימוש, והוא ירד כאשר השימוש הופסק. חמש שנים לאחר הפסקת השימוש, הסיכון לחלות בסרטן שד היה זהה בין הקבוצה שלקחה את הטיפול לבין זו שלא השתמשה בתכשירים.
נשים המשתמשות בגלולות למניעת הריון הן בעלות סיכון הגבוה ב-15%-25% לחלות בסרטן השד, לעומת נשים שאף פעם לא נטלו גלולות. עשר שנים ויותר לאחר הפסקת נטילת הגלולות, הסיכון של אלו שנטלו גלולות, היה זהה לאלו שלא נטלו אותן.
כתבות מסוג זה מגבירות את החשש והבלבול בקרב נשים בגיל המעבר. אשמח לקבל את דעתך בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן השד - תגובה
ד``ר איתן פאר01/10/2011זה עתה חזרתי משני כנסים גדולים באירופה להם הוזמנתי כמרצה אורח לתת הרצאות בפני כלל באי הכנסים בדיוק אודות הנושא הרלוונתי- כלומר הקשר ההורמונלי לסרטן שד.
יש קשר. אבל כלל לא הקשר עליו כתב אותו כותב מלומד שאת מצטטת אותו.
בכדי להבין מעט, ולא לתת הרצאה של שעה בנושא הביולוגיה המולקולארית של הורמונ ים וסרטן, הרי שיש להבין שהמילה " הורמונים" פירושה מיכלול גדול של סוגים שונים של תכשירים, שלכל אחד מהם יש פרופיל ביולוגי שונה לחלוטין. למה הדבר משול- מישהו שאלרגי לפנצילין לא ניתן לומר עלין שהוא אלרגי לכלל התרופות האנטיביוטיות. פניצילין אסור לו, אך תכשירים אנטיביוטיים אחרים כן וכן.
הקשר בין הורמונים וסרטן שד נחשף במחקר בריאות הנשים המפורסם שפורסם ברעש תיקשורתי גדול ב 2002.
מאז 10 שנות מחקר בסיסי העלו בודאות שאכן יש סוגים שונים של אסטרוגנים ושל תכשירי פרוגסטרון סינטטי מסוים, שמפעילים את הגנים הגורמים לסרטן שד ( הקשר הוא הפעלת אותם הגנים ולא ישירות).
לעומת זאת ישנם תכשירי אסטרוגן המפחיתים מאד סיכוי לסרטן שד.
בשנות השישים והשבעים, כאשר אני הייתי סטודנט לרפואה, לימדו אותנו שהטיפול בסרטן שד גרורתי הוא עירוי של אסטרוגן. והתוצאות היו טובות..
כיום, אנו בארץ, לא משתמשים באותו אסטרוגן שנמצא הקשר שלו להפעלת הגנים גורמי סרטן שד, וגם את סוג הפרוגסטרון הנ'ל לא נותנים כטיפול בגיל המעבר.
לגבי גלולות, רק בנשים המשתמשות בסוגי גלולות במינון גבוה, ומעל לגיל 45 , נמצאה עליה קטנה בשכיחות סרטן השד, עליה הנעלמת תוך 5 שנים מהפסקת השימוש בגלולות.
ולבסוף, סרטן שד הוא גידול מאד איטי. לוקח לו 8-12 שנים להתפתח לגודל שניתן לזהותו בבדיקה או ממוגרפיה. נשים המקבלות טיפול הורמונלי נדרשות לביקורת רופא כל חצי שנה וביקורת זו תמיד צריכה לכלול גם בדיקת שד.
גילוי של סרטן שד בנשים שלוקחות הורמונים פחות מעשר שנים, אינו יכול להיות מיוחס להורמונים אלא לעובדה שהוא כבר היה שם, ורק עתה התגלה- וזה עדין נחשב שלב מאד מוקדם.
וחומר למחשבה- סרטן שד נפוץ יותר ויותר ככל שגיל האישה עולה, כלומר ככל שהיר מתרחקת מהתקופה ההורמונלית שלה ואין לה כבר יצירת הורמונים. כלומר סרטן השד לא זקוק להורמונים חיצוניים בכדי להתפתח. הוא מייצר לעצמו את מה שהוא זקוק.
סליחה על אריכות התשובה
מקווה שהחששות שלך פחתו בעקבות מחה שכתבתי
ברכת שנה טובה ובריאות
דר' פאר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 52 האם אני בהריוןמלכה23/09/2011
אני בת 52 וחצי ואין לי מחזור מזה 3-4 חודשים יש מצב להריון? או שפשוט נגמר והאם אפשר לעשות גרידה גם לאחר - 4 חודשים של הריון .קשה לי ללכת לרופא מהבושה. ועוד שאלה האם זה נכון שהחזה גודל לאחר הפסקת המחזור בכלל? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 52 האם אני בהריון - תגובה
ד``ר איתן פאר01/10/2011הריון בודקים ע'י בדיקת מקלון יעודי לכך . זול , פשוט ומצוי על המדפים בכל בית מרקחת.
אכן תואו מקרים גם של הריונות בגילך, אם כי אין הדבר שכיח כלל ועיקר.
וברפואה- אין דבר גרוע יותר ומזיק יותר מבושה.
במקום להתענות במחשבות אלו ואחרות- בדיקת רופא ואולטראסאונד מיד תפתור את חששותיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דםסופיה21/09/2011
estradiol(e2)-2284
tsh-2.14
lh-4.10
fsh-4.60
prolactin-233.
testo sulphate-3.04
aשלום רב
אני בת 43 במהלך החודש אחרי הוסת יש לי הפרשה דמית קלה ,תכיפות למתן שתן מרובה מאד.....ונפיחות.
יש לי בשחלה ימנית צ'סטה זעירה מאד צלולה ,אני במעקב עליה.
הבנתי שהתוצאה של האסטורגן די גבוהה כיצד היית ממליץ לי ומה בכלל לבדוק?
האם זה יכול הראות על גידול שיש ?
תודה סופי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות דם - תגובה
ד``ר איתן פאר01/10/2011רמת ההורמונים משתנה לא רק כל יום אלא למעשה כל 90 דקות, וכן האם את לפני מחזור, במחזור , מיד אחרי מחזור או כלל ללא מחזור.
כל כך הרבה אפשרויות שרק לאחר בדיקה , כולל אולטראסאנד של רירית הרחם והשחלות , ניתן ליעץ לך.
וזאת יעשה הרופא שלך על הצד היותר טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל הבדיקות נעשו ביום החמישי של המחז
סופיה01/10/2011שלום לך
כל הבדיקות נעשו ביום החמישי של המחזור האם הם תקינות?
תודה
עשיתי אולטרסאונד הכל תקין למעט צ'יסטה צלולה מאד זעירה שהבנתי שהיא לא משמעותית..
שאלה מאד חשובה:ציסטה יכולה להופיע פעם בשחלה ימנית,ולעבור לשמאלית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעברסוזי19/09/2011
מהו הטיפול הבטוח לתופעות גיל המעבר,במיוחד גלי חום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנסי תוספי תזונה
רווית19/09/2011אני כמוך גם סבלתי מגלי חום ועוד כל מיני תופעות לא נעימות שלא הבנתי איך אני נפתרת מהם. בסופו של דבר לאחר התייעצות עם חברותיי והרופאה שלי החלטתי שלפני שאני פונה לטיפול בהרומונים אני אנסה תוסף תזונה מחומרים טבעיים. בחרתי בפמארל של טבע שאפשר לקנות בכל בית מרקחת בעקרון והוא מאוד עוזר לי, די להפתעתי אפילו. אבל בכל מקרה אני ממליצה, את לא צריכה מרשם לזה או משהו כזה. רווית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל המעבר - תגובה
פרופ` יונה תדיר19/09/2011תשובתי לשאלה קודמת מתאימה גם כאן:
ניתן לעשות שימוש בפתרונות נקודתיים, וניתן להתמודד עם הבעיה ברמה הכלל מערכתית, קרי, טיפול הורמונלי. קיים חשש בלתי מוצדק בקרב ציבור הנשים מטיפול הורמונלי וחשוב לדעת שאין לו בסיס של ממש. את מתלוננת על בעיות שינה, כי זה מורגש היטב ומפריע לך, אולם אינך מתלוננת על בריחת סידן מהעצמות כי זה יתרחש אט אט, וכאשר זה יופיע יהיה מאוחר יותר, ומה עם הזדקנות העור, ונסק לכלי הדם, ואספקת דם למוח, וכיוב'? אלה צריכים להטריד אותך לא פחות, ואולי אף יותר. ולכן, המלצתי, לפנות לרופא/ה המומחה/ית בנושאי גיל המעבר, לבחון את התאמתך לטיפול הורמונלי, לבחון אם את שייכת לקבוצת סיכון כלשהי, להתאים תזונה נכונה ופעילות גופנית נכונה, ולטפל כמו שצריך ולא רק במה שאת מרגישה, או במה שיגיע עוד זמן קצר, כגון יובש נרתיק. את נמצאת היום בשלב "חלון ההזדמנויות" המתאים לכך וחבל לחכות שיהיה מאוחר מידי.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל המעבר
ציפי25/09/2011תודה על התייחסתך.
לא ציינתי כי אני מתעמלת באופן קבוע כ- 5 פעמים בשבוע. בדיקת צפיפות העצם הראתה 89% מהממוצע של מסתעצם בצעירות ו- 90% מהממוצע של גילי.
איך בודקים אם בכלל נושא אספקת דם למוח.
האם גניקולוג לא יוכל לעזור בכל שציינת ורק רופא לגיל מעבר?
איפה מוצאים רופאים כאלה האם במרפאות פרטיות או בשירות הציבורי. בתודה. ציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל המעבר - תגובה
פרופ` יונה תדיר27/09/2011יש מומחים ומרפאות כאלה לקופות החולים.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקטיבללאה19/09/2011
בת 60. לאחר שנים רבות של שימוש באקטיבל התחלתי להוריד מינון בעצת הרופא.
היום חשה תחושה של "הירדמות " שפה תחתונה בפה.
אין תופעות נוספות.
האם יש קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטיבל
לאה20/09/2011לא ניתנה תשובה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בת 65
ריקי21/09/2011נוטלת אקטיבל כ5 שנים. בכל זאת בשעות הבוקר מזיעה.לפני לקיחת התרופה ההזעה היתה בלתי נסבלת,עכשו נסבלת.אבל אולי יש כדור שיותר מתאים לי? או להחליף את הכמות? תודה על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקטיבל - תגובה
ד``ר איתן פאר01/10/2011סליחה על העכוה במתן התשובה - שהיתי בחו'ל להרצאות שנתתי.
רצוי להוריד מינון של אקטיבל.
ישנו תכשיר הנקרא אוויאנה המכיל 50% פחות הורמונים.
לא ידוע לי על קשר בין ירידה ברמת הורמונים ובין הרדמות של השפה בפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גם אני הגעתי לנקודת המעבר...ציפי19/09/2011
כמעט בת 52, מזה 3 חדשים שלא קיבלתי וסת לאחר מספר הפסקות של און\אוף. גלי חום במשך היממה. קשה לישון בלילה, שינה מאוד לא רצופה. לחות הנרתיק לפי שעה ללא שינוי משמעותי.
1. מה מומלץ לקחת לשמירת הלחות בנרתיק.
2. לשינה רצופה האם יש פתרון\המלצה.
תודה. ציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אני הגעתי לנקודת המעבר... - תגובה
פרופ` יונה תדיר19/09/2011ניתן לעשות שימוש בפתרונות נקודתיים, כלומר ישירות לתופעות אותן את מרגישה כגון תכשירים לשיפור השינה ותכשירים לשמירת לחות הנרתיק, וניתן להתמודד עם הבעיה ברמה הכלל מערכתית, קרי, טיפול הורמונלי. קיים חשש בלתי מוצדק בקרב ציבור הנשים מטיפול הורמונלי וחשוב לדעת שאין לו בסיס של ממש. את מתלוננת על בעיות שינה, כי זה מורגש היטב ומפריע לך, אולם אינך מתלוננת על בריחת סידן מהעצמות כי זה יתרחש אט אט, וכאשר זה יופיע יהיה מאוחר יותר, ומה עם הזדקנות העור, ונסק לכלי הדם, ואספקת דם למוח, וכיוב'? אלה צריכים להטריד אותך לא פחות, ואולי אף יותר. ולכן, המלצתי, לפנות לרופא/ה המומחה/ית בנושאי גיל המעבר, לבחון את התאמתך לטיפול הורמונלי, לבחון אם את שייכת לקבוצת סיכון כלשהי, להתאים תזונה נכונה ופעילות גופנית נכונה, ולטפל כמו שצריך ולא רק במה שאת מרגישה, או במה שיגיע עוד זמן קצר, כגון יובש נרתיק. את נמצאת היום בשלב "חלון ההזדמנויות" המתאים לכך וחבל לחכות שיהיה מאוחר מידי.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם ותופעות גיל מעברעדנה17/09/2011
אני בת 44 סובלת כבר כמח חודשים מגלי חום, כאבי ראש, הזעות ודופק כל היום ובמיוחד הזעות לילה שמפריעות לישון השבוע מדדתי לחץ דם והיה לי 140 האם מתאים לבעיות גיל מעבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם ותופעות גיל מעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר17/09/2011יתכן. אבל לא ציינת האם יש לך מחזורים חודשיים, ואם כן האם סדירים? כמו כן חסרות בדיקות מרובות.
הסיבות העיקריות ליתר לחץ דם אינן גיל המעבר ולכן זה מחייב ברור רפואי מעמיק ע'י רופא המשפחה שלך.
רק לאחר שלילת מיגוון האפשרויות הגורמות ליתר לחץ דם, ובהתחשב בתשובות שבפתיח תשובתי, ניתן ליחס את התופעה להפרעה הורמונלית ולטפל בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשר בין נפש לגוף וגיל המעברמיכל17/09/2011
אני בת 49 ומזה שנה אין לי מחזור, הנחתי שגיל המעבר מגיע גם אליי אך לא ייחסתי חשיבות אליו משום שלא היו לי שום סימנים מקדימים לכך שהוא עוד יגיע, תמיד עסקתי בפעילות גופנית, אין לי בעיות רפואיות, מבחינת משקל ותזונה אני בסקאלה הנכונה.
לפני כשבועיים התחלתי להרגיש עייפות מוגברת ושינוי בקצב פעימות הלב גם במצב מנוחה יחד עם גלי חום תכופים, הבנתי שאלו תופעות של גיל המעבר.
יחד עם זאת התחום הנפשי לא ידע מנוח, מקרים שקרו בסביבה הקרובה שלי העלו את סף החרדה שלי והגבירו את תופעות גיל המעבר.
השאלה שלי היא - האם טיפול בתופעות החרדה יעזור לתופעות גיל המעבר? האם יש קשר ביניהם? מבחינה הגיונית ואיך שאני חווה את הדברים, יש קשר בין שניהם, אך האם מבחינה מדעית יש קשר בין הנפש לגוף? האם בריפוי הנפש אפשר למצוא מזור לגיל המעבר? וזאת מבלי להשתמש כלל בהורמונים וחבריהם?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקשר בין נפש לגוף וגיל המעבר - תגובה
פרופ` יונה תדיר17/09/2011אכן כן. כצפוי וכפי שבא לידי ביטוי בשאלתך, יש קשר בין גוף לנפש, גם, ואולי בעיקר, בכל הקשור לתופעות גיל המעבר. ידוע הקשר בין גוף לנפש בכל הקשור למחזור הווסת ("תתרחקו ממני, אני בווסת, או אמורה לקבל ווסת מחר...!!! - נשים רבות מכירות תגובה זו). והדמיון בין החיבור ההורמונלי בשלבי המחזור לתופעות גי המעבר ברור. שהרי הכל - הורמונים. והורמונים משפיעים על המוח ולא רק על הרחם או השדיים. טיפול נכון בתסמיני גיל המעבר עשוי לשפר את התיפקוד המוחי (זכרון, מצבי רוח, דכאון, וכיוב'). ו... לא פחות חשוב. לא הבנתי את ההערה השוללת את השימוש בהורמונים. אין חשוב מהם לטיפול בתופעות גיל המעבר (בהעדר גורמי סיכון אישיים) וכל המהומה סביב נושא זה היתה במידה רבה על מאומה.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגוף ונפש
מיכל04/10/2011תודה על תשובתך המלומדת.
האם ניתן להגיע אליך לייעוץ ?
ההנחה הרווחת ב"שוק" היא כי ההורמונים מזיקים במידה כזאת או אחרת
לעניות דעתי בשל חוסר מידע או בשל מיתוסים שהשתרשו עם השנים.
אשמח באם אוכל להגיע אליך לייעוץ.
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורמונים הם לא הפתרון היחיד
רווית17/09/2011בתור מישהי שסבלה גם תקופה ארוכה מהתופעות הבלתי נסבלות אני מוכרחה להגיד שהורמונים אינם כלל הפתרון היחיד. אני התחלתי לשנות את התזונה שלי, לעשות יותר כושר ולקחת תוספי תזונה שמאוד עזרו לי ואני מרגישה היום יותר בריאה מאי פעם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורמונים הם לא הפתרון היחיד - תגובה
פרופ` יונה תדיר17/09/2011ללא ספק הערה ראויה. אך לעיתים אין די בכך. התאמה תזונתית ופעילות גופנית צריכים להיות בכל מקרה שלב ראשון, ולא רק לגיל המעבר.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה איתך!
גלית24/09/2011אני משתמשת בתוסף תזונה פמארל והוא עשה עבורי פלאות, לא הייתי צריכה לפנות להורמונים. ממליצה למי שמתחילה עכשיו את גיל המעבר לבדוק מה עובד בשבילה לפני שהיא מתחילה לקחת הורמונים.. חבל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל מעברסולי15/09/2011
אני בת 53 לוקחת מיזה 15 שנה לוריוון שאני ישנה איתו התיעצתי עם הרופא והרופא אמר שזה לא מזיק האם זה בסדר תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל מעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר17/09/2011תסמכי על הרופא שלך . עובדה שזה עוזר לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)