מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרשות דמיותשרון26/10/2011
שלום, אני בת 53 לא מקבלת מחזור מגיל 40 ונוטלת ACTIVELLE מזה מספר שנים ללא בעיות. בחודש האחרון, אני מבחינה בהפרשות דם אדום מהנרתיק בכל פעם שאני הולכת לשירותים. אני לא מקיימת יחסים מזה זמן רב. יש לי גם נשירת שיער די פתאומית וחזקה ואני מאוד עייפה כל הזמן כי אני סובלת שנים מפיברומיאלגיה - ללא תרופות- . רופא הנשים בדק אותי ולא מצא כלום. הוא אומר לי לחזור אחרי שהדימום ייפסק אבל ההפרשות רק מתגברות. גם השדיים שלי נהיו יותר רגישים. האם יש לי סיבה לדאגה? תודה על תשובתכם
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות דמיות - תגובה
ד``ר איתן פאר26/10/20112 סיבות לדימום תחת הטיפול ההורמונלי.
1- דיכוי יתר של רירית הרחם- ואז הרירית, בבדיקת האולטראסאונד, מאד מאד דקה
2- עיבוי יתר של הרירית
כל עוד נמשך הדימום, וגם הפרשה דמית תחשב כדימום, יש להפסיק את הטיפול ההורמונלי עד שהדימום נפסק.
אז יש לבצע בדיקת אולטראסאונד להערכת עובי וסדירות רירית הרחם.
רירית דקה מדי - יש לשנות את יחס האסטרוגן/פרוגסטרון שבתכשיר.
ואז רצוי לעבור מאקטיבל לחצי אקטיבל הנקרא אוויאנה ( למעשה 50% פחות אסטרוגן אבל 80% פחות פרוגסטרון)
במידה והרירית מעובה יותר ( יותר נדיר) יש לבצע ביופסיית פייפל ( ע'י הרופא המטפל במשרדו) מרירית הרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדשה בפורום - אשמח לייעוץאלמונית4824/10/2011
שלום, אני בת 48, בחצי שנה האחרונה המחזור אינו סדיר, מזה מספר חודשים סובלת מגלי חום (בעיקר בלילה, ובתדירות לא גבוהה), מניחה שהתחלתי את תקופת גיל המעבר בחיי ודי חוששת מהבאות.....
מקפידה על פעילות גופנית סדירה במכון כושר, מעשנת בממוצע 10 סיגריות ביום.
בסך הכל אני מרגישה טוב, מתפקדת מצויין במשך היום וישנה טוב בלילה, סובלת לאחרונה משינויים קלים במצב הרוח, אולם לא באופן קיצוני.
שאלתי - האם זה הזמן המתאים להיבדק ולשקול ביחד עם הרופא קבלת טיפול כלשהו לגיל המעבר, או להמתין עד שיחלפו 6 חודשים מהמחזור האחרון?
האם כמעשנת אני יכולה בכלל לקבל טיפול הורמונלי או שעלי לחשוב מלכתחילה על טיפול באמצעות תכשירים טבעיים.
הערה נוספת - אני חיה בחו"ל.
תודה על קבלת כיוון מקצועי כלשהו מה לעשות על מנת שאהיה מוכנה כיאות לגיל המעבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדשה בפורום - אשמח לייעוץ - תגובה
ד``ר איתן פאר26/10/2011את עדין לא בגיל המעבר כך שכדאי לנצל את הזמן עד שתגיעי לשם בהפסקת עישון שגם ךךא כך קשר ךהורמונים מאד מזיקה.
אגב - עישון של 10 סיגריות ליום גורם למנופאוה בממוצע שנה וחצי מוקדם יותר. לא חבל?
כמו כן עישון גורם להצרות כלי דם , במיוחד אלו המספקים דם למוח ומחמיר מאד תופעה של דמנציה ( כגון אלצהיימר) בעתיד. עוד סיבה טובה להפסקת עישון. ( אבל עם יש כבר אלצהיימר אז לא זוכרים כלל האם מעשנים..)
תופעות של גלי חום והפרעות בשינה מופיעים עוד בתקופה הטרום מנופאוזלית, הנקראת פרימנופאוזה. הם הד'כ די מינורים ורק נותנים דוגמית למה שיגיע , ובגדול.
אל תגיעי לשלב שבו הגוף דורש טיפול ואת לא יכולה לקבל עקב עישון ( וכל עישון מעל 5 סיגריות ליום נחשב כעישון כבד ברפואה, היות וזו הכמות המקסימלית של ניקוטין שהגוף מסוגל לפנות מהגוף ביממה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסור בליויאלסנונית23/10/2011
נאמר לי בזמנו על ידי רופא נשים שליויאל הינו הורמון סינטטי.
ניסיתי קודם לכן הורמונים טבעיים שלא עזרו לי, ואת ההורמונים ה"אמיתיים" הרופא סירב לתת לי בגלל הסיכון.
הליויאל די ייצב את המצב שלי, אם כי מדי (לעתים די רחוקות) חווה גלי חום, ולעתים תכופות עדיין סובלת מחוסר יכולת לישון על פני כל הלילה.
מכל מקום, מצאתי שנכון לעכשיו זה הפתרון הטוב ביותר בשבילי. מרגע שהפסקתי לקחת ליויאל בגלל המחסור, התדרדר מצבי חזרה ואני בגלי חום על פני כל היום ולא מצליחה לישון.
שאלתי היא - איזה הורמון סינתטי נוסף נמצא בשוק מלבד הליויאל. דגש על סינתטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחסור בליויאל - תגובה
ד``ר איתן פאר24/10/2011השאלה , ועוד יותר ההסבר של הרופא שלך, או מה שהבנת ממנו, מאד לא ברורים לי ומעוררים תהיה, בלשון המעטה.
ליביאל זה סוג של פרוגסטרון המתפרק ברקמות השונות של הגוף למרכיבים אסטרוגנים, אנדרוגנים ופרוסטאטיבים.
עקב צורת הפירוק והעובדה שהיא משתנה בין הנשים השונות ולא אחידה, ליביאל לא אושר לשימוש בארה'ב. באירופה הוא נמכר כבר שנים רבות.
כמו שליביאל מיוצר בבתי חרושות, כך גם הטיפולים ההורמונלים האחרים ולכן כולם , לפי הגדרה זו, הינם סינטטיים. למעשה גם טופו המופק מסויה הינו סינטטי היות ואינו קיים בטבע.
כל טיפול הורמונלי מקובל כיום יכול להחליף כל טיפול הורמונלי אחר.
ולכן יש מיגוון גדול של טיפולים שכולם יכולים להחליף ביעילות מרובה את הליביאל, עד שיחזור לשוק.
פשוט עליך להוועץ ברופא שתחום רפואת גיל המעבר זו המומחיות שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכשירים הורמונלים לנרתיקשירלי23/10/2011
שלום רב!
אני מבקשת לברר האם תכשירים לנרתיק כמו אובסטין או וגיפם פועלים רק על הנרתיק או שיש להם גם איזושהי השפעה על הרחם. אני שואלת מאחר ויש לי רירית רחם מעובה מעט והתכשירים הנ"ל עוזרים לי מאד באטרופיה של הנרתיק. מה דעתך? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכשירים הורמונלים לנרתיק - תגובה
ד``ר איתן פאר24/10/2011סוג האסטרוגן הניתן לנרתיק שונה מזה הניתן בכדורים. השוני מתבטא בכך שהוא מעבה את רירית הנרתיק ובכך מונע ספיגה לדם של האסטרוגן, ולכו אינו משפיע על רירית הרחם.
זו גם הסיבה שאין צורך לתת פרוגסטרון ביחד עם האסטרוגן הספציפי הנ'ל.
מאד יעיל במניעת ניוון הנרתיק, יובש הנרתיק ומניעת דלקות חוזרות בדרכי השתן.
מומלץ ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר פאר והאם
שירלי24/10/2011שימוש לאורך זמן איננו מזיק? אני שואלת מאחר ואני משתמשת בטבליות כבר חצי שנה, אמנם עכשיו רק פעמיים בשבוע ובכל זאת אלה הורמונים האם לא יכול להיות נזק מצטבר, נניח גידולים בנרתיק, או בצוואר הרחם?
כמו כן הייתי מבקשת לברר כיצד הטבליות מסייעות בקטע של בריחת שתן? לפני שלקחתי את הטיפול סבלתי ממש מטפטוף מרגיז של שתן למרות כל תרגילי רצפת האגן וזה נפסק לחלוטין עם הטיפול. אם הטבליות עובדות רק מקומית על הנרתיק איך הן מצליחות לעזור בבריחת שתן?
שוב תודה לך על ההתיחסות האדיבה ועל התשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר פאר והאם - תגובה
ד``ר איתן פאר26/10/2011אין כל מיגבלת זמן לגבי שימוש בטבליות ואגיפם, אפילו 20 שנה ויותר.
התועלת המרובה שלהם הן לנרתיק והן לשלפוחית השתן כרוכה בשיקום הסיבים האלסטיים של הנרתיק והשלפוחית. כתוצאה יש לשלפוחית יותר אלסטיות שפירושה אגירת שתן טובה יורת ושליטה טובה יותר לגבי כל מנגנון ההשתנה, ולכן נמנעת בריחת שתן.
כמו כן נמנע יובש בנרתיק וחוזר התפקוד המיני התקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מהוגינהרבקה23/10/2011
שלום אני בת שישים וכבר 20 שנה שאני לא מקבלת מחזור,
היום התחלתי לחוש כאבים המדומים לכאבי מחזור ויחד עם זאת יש דימום קל.
ברצוני לדעת האם זו תופעה ידועה וממה נובעת תופעה זו?
אשמח לקבל תשובה בהקדם אני מאוד מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום מהוגינה - תגובה
ד``ר איתן פאר24/10/2011כל דימום בגילך מחייב ברור מיידי הכולל אולטראסאונד נרתיקי לקביעת עובי וסדירות רירית הרחם, וביופסייה יחודית של רירית הרחם הנקראית ביופסיית פייפל. צינורית דקה המוחדרת לחלל הרחם, ללא הרדמה ובמרפאת הרופא, ודרכה אוספים תאים מחלל הרחם הנשלחים לבדיקה.
גשי בבקשה בהקדם לרופאך ובצעי את הברור המתבקש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת רחםמיכל23/10/2011
לאחר שני ניתוחים קיסריים (האחרון לפני 20 שנה) האם יש עדיפות בניתוח כריתת רחם לניתוח לאפרוסקופי או פתיחת בטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת רחם - תגובה
פרופ` יונה תדיר23/10/2011ניתן לתת מענה כללי לשאלה זו. לאחר שני ניתוחים קיסריים יתכן מצה של הדבקויות בחלל הבטן ונראה כי עדיף נתוח בגישה רגילה של פתיחת בטן ולא בלפרוסקופיה.
פרופ. יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאופורוזיספלורה נוכאם22/10/2011
שלום רב אני בת 53 מנופאוזה מ גיל 47 לא נטלתי הורמונים לא נוטלת תרופות בריאה ועושה ספורט.מקבלת ויטמין די -10 טיפות ביום.בעקבות בדיקה צפיפות העצם התגלה אצלי אוסטאופורוזיס ברמה -3.4 בעמוד השדרה.קיבלתי מרופא המשפחה תרופה ריבון 35 פעם בשבוע אומנם מהרופא האנדוקרינולוג קיבלתי תרופה אוויסתה כדור ביום עד גיל 65.
מאחר ו יש תופעות לוואי אני רוצה לדעת אם יש אופציות אחרות ללא תרופות או תרופות שלא משפעות לרעה על כלל בריאותי.אודה לך מאוד על תשובתך בברכה פלורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאופורוזיס - תגובה
ד``ר איתן פאר22/10/2011אוסטאופורוזיס הינה מחלה ממש גרועה. היא גורמת לשברי דחיסה של חוליות ע'ש וכתוצאה מכך כאבי גב, ירידה בגובה( כמה ס'מ את כבר ירדת בגובה שלך?) ולבסוף גיבנת. הרס של צואר הירך - השכיח פי 12 יותר בנשים מגברים- גורר 20% תמותה תוך 4 חודשים מהניתוח להחלפת פרק הירך ולעוד 40% נכות לכל החיים ומיגבלות תנועה חמורות.
לכן חובה לבדוק ועוד יותר חובה לטפל.
הטיפול משלב מספר גורמים - כולם חשובים.
ראשית ומעל לכל פעילות גופנית בונה עצם כגון הליכה ( אבל לא שחיה). על בסיס יומי.
לאחר מכן, ובנוסף ולא במקום, ויטמין D. המינון המומלץ כיום הוא 2000 יחידות ורצוי בכורים ( קפסולות שומניות בהן נמצא ויטמין D ). בארה'ב זה נמכר חופשי על המדפים בכל סופר- ונקרא D-2000. בארץ יש קפסולות של D-1000. בכל בית מרקחת ולא בקופות ( אבל זה זול). כמו כן חובה סידן, 1200 מג'ר ליום, רצוי עם ויטמין D שעוזר לספיגה ( ולא לקחת עם מוצרי חלב).
במידה ויש כבר אוסטאופורוזיס- כמו אצלך, ולא אוסטאופניה- שזה השלב טרום אוסטאופורוזיס , חובה גם לתת טיפולים יחודיים לעצם. יש מיגוון רב של טיפולים.
ביספוסנטים- כגון פוסאלאן שבועי, אקטונל שבועי או חודשי.
אוויסטה- היעיל רק לחוליות הגב ולא לצואר הירך, אבל מפחית מאד הסיכוי לסרטן שד. מאידך גיסא לא ניתן לקחתו עם יש גלי חום אותם הוא מחמיר.
סטרונציום- מינרל המחזק מאד את העצם נמכר כיום בארץ תחת השם פרוטאולוס. באבקה שממסים במים כל ערב.
יש גם טיפולים בזריקות, כגון אקלסטה שניתנת בעירוי פעם בשנה ופורטאו הניתן בזריקה יומית.
בקרוב ישווק בארץ טיפול חדשני ביותר, דור חדש של טיפול. זריקה, הנקראת פרוליה- הניתנת תת עורית פעם בחצי שנה.
לאור תוצאות הבדיקה שלך, התחילי לקבל טיפול מידית ואל תמתיני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני יכולה להמליץ לך על תוסף תזונה
פנינה23/10/2011שנקרא קומפלקס סידן של סולגאר שהומלץ לי ע"י נטורופת שליווה אותי במשך התקופה של התסמינים הקשים של גיל המעבר. גם לי גילו אוסטורופורוזיס והתוסף הזה עוזר. כמובן שיניתי תפריט תזונה והתחלתי לעשות יותר ספורט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני יכולה להמליץ לך על תוסף תזונה - תגובה
ד``ר איתן פאר26/10/2011כל סידן שהוא , כולל אלו הנמכרים הפחות מעשרה אחוז עלות מאלו של סולגאר, יעילים מאד לטיפול באוסטאופורוזיס . קופ'ח מספקת את התכשירים וחבל להוציא כסף רב על נטרופאט ותרופות כגון אלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלורה
mosha24/10/2011הייי אשמח למייל ציצו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת מחזור לאחר 3 שנים הפסקהרותי22/10/2011
שלום שמי רותי ואני בת 41 מזה כ 3 שנים לא קיבלתי מחזור ושבוע החראון פתאום הופיע כ 4 ימים לאחר הפסקה כ 3 שנים בהם לא קיבלתי
יש לי בעיה של פרולוקטין לא שותה כרגע שום דבר היתי אמורה לקחת
פרליק שאלתי אליך מדוע זה קרה עכשיו ומה זה אומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלת מחזור לאחר 3 שנים הפסקה - תגובה
פרופ` יונה תדיר22/10/2011בשאלתך חסרים פרטים חשובים על מנת לתת מענה ראוי: מה בעיית הפרולקטין שלך ומדוע אינה מטופלת? רמות פרולקטין גבוהות גורמות במקרים רבים לשיבושי מחזור הווסת. האם הפסקת הווסת הייתה על בסיס של רמות פרולקטין גבוהות? או על רקע של פגיעה בתפקוד השחלתי (גיל מעבר מוקדם?). שאלות אלה, ונוספות, חייבות להיבדק עם רופא/ה המומחה בתחומי האנדוקרינולוגיה של הפריון ו/או גיל המעבר.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם באמת אין מנוס אלא להפסיק את הטיפול?ד``ר איתן פאר19/10/2011
אחרי כמה חודשי שימוש במדבקות אוורל קונטי התחלתי להרגיש כאבים מושכים בגב וכאבים בבטן התחתונה. (כמו כאבי מחזור) בבדיקת אולטרסאונד התגלתה רירית רחם מעובה. הרופא אמר שייתכן שיש להפסיק את הטיפול ההורמונלי.
בשבילי זה היה אסון. הרגשתי כל כך רע לפני הטיפול ועם הטיפול הרגשתי מצויין שאני לא יכולה לחשוב על הפסקת הטיפול.
רציתי לשאול האם באמת אין מנוס אלא להפסיק את הטיפול?
ומה אם אשלים עם הכאב והרירית המעובה, האם לא אוכל להמשיך?
ואולי יש טיפול הורמונלי אחר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית מעובה - תגובה
ד``ר איתן פאר19/10/2011רירית רחם מעובה מעידה על עודף אסטרוגן במדבקות שאת לוקחת.
חובה לגרום לקילוף הרירית שכן רירית מעובה יכולה להוביל להתפתחות שינויים טרום סרטניים בתוכה.
יש להפסיק הטיפול לשבוע, לקבל דימום, למדוד עובי רירית הרחם ולאחר מכן להחליט האם להמשיך במדבקות, ובאיזה מינון, או לעבור לתכשיר אחר.
לחילופין ניתן להמשיך במדבקות אך להוסיף פרוגסטרון בנרות לנרתיק למשך 10-14 יום ואז לחזור ולבדוק עובי רירית הרחם ושוב להחליט לגבי סוג, מינון ואופי המשך הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסור בליויאלדבי19/10/2011
שלום
כידוע לך יש מחסור בליויאל.
האם יש בעיה לא לקחת עד שתגיע התרופה שאני ממש לא יודעת מתי זה יהיה או שכדאי לקחת משהו אחר במקום.
אני חייבת לציין שניסיתי גלולות אחרות אך הם גרמו לי לתופעות לוואי לא נעימות.
תודה וחג שמח
דבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחסור בליויאל - תגובה
ד``ר איתן פאר19/10/2011לא קיבלנו כל דיווח מהחברה האם המחסור בליביאל זמני, מקומי או ימשך כך שאין לי תשובה מבוססת לגבי שאלתך.
ניתן לעבור לתכשירים אחרים, אך כמו בכל תכשיר חדש יש להמתין בסבלנות עד שהגוף מתרגל למשהו חדש ותופעות הלוואי חולפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחסור בליויאל
סנונית23/10/2011נאמר לי בזמנו שהליויאל הוא הורמונים סינטטיים. איזה עוד הורמונים נמצאים בקטגוריה הזו של הורמון סינטטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעברח.מ.18/10/2011
שלום רב אשמח לחוות דעתכם בנוגע לטיפול טבעי לתסמיני גיל המעבר, לדוגמא "מעברית" של חברת הדס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר19/10/2011שלילי לחלוטין.
וכל כך הרבה כבר כתבתי על זה שפשוט תעברי על מצבור השאלות והתשובות המאד מפורטות ותהיה לפניך תמונה מלאה ומקיפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול צמחי
ח.מ.27/10/2011שלום רב, קראתי את הנאמר על סויה ופיטואסטרוגנים. האם פורמולת צמחים על בסיס קוהוש שחור, ורבנה מרווה אף היא לא מומלצת להקלה על תסמיני גיל המעבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול צמחי - תגובה
ד``ר איתן פאר29/10/2011הבעיה היא תופעות הלוואי
קוהוש שחור עלול לפגוע, ואפילו קשות, בכבד.
תוארו מקרים של אי ספיקת כבד בשימוש בקוהוש שחור.
האם גם זה היה כתוב בהמלצות לתכשיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף ל-Livialאיריס18/10/2011
אני לוקחת Livial כשנתיים, בחודש האחרון יש מחסור ב-Livial עקב הפסקת יבוא (יש רק יבואן אחד!)קיבלתי מהרופא תחליף: Eviana
מה ההבדל בין התרופות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף ל-Livial - תגובה
ד``ר איתן פאר19/10/2011סוגים שונים לחלוטין של הורמונ ים, אבל התוצאה מבחינה קלינית דומה ולכן ניתן לבצע את החילוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך....
איריס19/11/2011תודה רבה.
לאחר כחודש שימוש קיבלתי מחזור (10 ימים, לא היסטרי) אולם כשבוע לאחר סיומו יש לי שוב הפרשות דמיות.
האם מומלץ לחזור ללויאל ? (הבנתי שהמחסוק הסתיים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך.... - תגובה
ד``ר איתן פאר20/11/2011כן בהחלט .
וסובלנות מאד משתלמת לגבי הפסקת הדימומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת ההתקןשירה18/10/2011
מודה לך מאוד על תגובתך. ובהמשך לכך, הוצא ההתקן ולדברי הרופאה אין זהום. אך יש ריח רע מאוד , קיבלתי טיפול בפלאג'יל 250, התחלתי את הטיפול ביום ראשון בבוקר. ואני עדיין סובלת מכאבים נוראים בגב התחתון המקרינים לבטן התחתונה... (ממש צירי לידה) שאלתי את הרוםאה אם יש קשר והיא לא בטוחה.
מה עליי לעשות? אולי צריך לחכות? כבר שתיתי 10 כדורים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוצאת ההתקן - תגובה
ד``ר איתן פאר19/10/2011ריח רע נגרם מתהליך חיידקי של חיידקים אנאיירובים ( לא אוהבי חמצן- ולכן מפרישים גז הדוחה חמצן והוא הגורם לריח). כלומר זה בפירוש מעיד על דלקת, כפי שכתבתי קודם לכן.
הטיפול שקיבלת אכן מיועד לחיידקים אנאיירובים, אך יתכן ואינו מספיק ואז יש להוסיף דוקסילין.
תחזרי לרופאה שלך בנידון המשך טיפול תואם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור הפניםשירלי18/10/2011
שלום,
אתמול קראתי מאמר על ההשפעה הטובה שיש לטיפול הורמונלי על עור הפנים. נכתב שם כי על העור יש לנו רצפטורים לאסטרוגן וזו הסיבה שהעור נראה טוב עם הטיפול. רציתי לשאול האם היכולת של הטיפול ההורמונלי היא רק למנוע התדרדרות של העור שבאה עם הגיל או שאולי יש לו אפילו השפעה מיטיבה על עור שנראה כבר לא כל כך טוב. מאד אודה לכם על תשובה מנומקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור הפנים - תגובה
ד``ר איתן פאר19/10/2011יש טעות בסיסית המאמר שקראת, או שהכותב לא בדיוק מתמצא בחומר.
שיפור מראה העור אינו קשור בנוכחות או העדר נוכחות של קולטנים לאסטרוגנים בעור ( ואגב - אין לעור קולטנים לאסטרוגן..) אלא בשימור הרקמה האלסטית שמתחת לעור והאחראית על מניעת קמטים , ועור חלק (= פני תחנןק..).
אסטרון משפיע מאד חיובית על העור ע'י שימור אותה רקמה.
מונע הדרדרות - מוכח.
לגבי חידוש ושיקום נזק שכבר נגרם- כאן התוצאות קצת מאכזבות, היות ובתחות הזו יכולתו מוגבלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכה נוספת של שימוש במדבקותשירלי16/10/2011
לרופאי הפורום הנכבדים שלום רב!
אני בת 59. השתמשתי כשבע שנים במדבקות אוורל קונטי והרגשתי מצוין. בשנה האחרונה מתוך התיעצות עם הרופא שלי החלטנו להוריד בהדרגה את השימוש בטיפול ההורמונלי החלופי (בעיקר מתוך לחץ ופחד שלי) עד להפסקה מוחלטת. אחרי חצי שנה של הפסקה הרגשתי פשוט זוועה. כל התסמינים חזרו והתחושה היתה של "מת-חי". בהתיעצות נוספת עם הרופא שלי הוחלט על חזרה בשימוש במדבקות ומזה כחודשיים של שימוש אני מרגישה טוב. הרופא שלי אומר שישנן נשים שאינן מפסיקות שימוש בטיפול הורמונלי חלופי עד שיבה טובה ומרגישות טוב ואינן מפתחות את כל הקטסטרופות עליהן מדווחים בתקשורת. הוא חושב שאני אחת מאלה שאצטרך טיפול הורמונלי למשך שנים ארוכות וטוען שאם מבצעים כל העת בדיקות חבל להפסיק את הטיפול אם האישה מרגישה טוב איתו.
רציתי מאד לשמוע את חוות דעתכם.
בתודה מראש ובברכת חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארכה נוספת של שימוש במדבקות - תגובה
ד``ר איתן פאר16/10/2011הרופא שלך צודק לחלוטין.
12% מהנשים ימשיכו לסבול מתסמיני גיל המעבר עד יום מותן.
יש קשר הדוק בין התסמינים, ובעיקר גלי החום, ובין עלייה בשומני דם, אירועים קרדיאליים, דנמציה מוחית, ואוסטאופורוזיס.
נכון היה לנסות לבדוק האם את כבר הסתגלת לתקופה שללא הורמונים, והתוצאה מעידה שלא. לפחות לא כרגע.
ניתן , בעוד 3 שנים, שוב לנסות להפסיק טיפול בכדח לבדוק מחדש את יכולת גופך לתפקוד ללא ההורמונים.
הטיפול במדבקות טוב, יעיל ופחות עם תופעות לואי.
המשיכי והסירי דאגה מלבך.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)