פורום גיל המעבר - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סוי- תועלת או נזק לגיל המעבר
    אושרית
    15/09/2011

אני מבולבלת בקשר לתועלת בסוי לגיל המעבר. יש שאומרים שהוא עוזר כנגד גלי חום. האם יש הוכחות לכך וכן- האם יש תופעות לוואי מסוכנות? מה היתרונות בשתיית חלב סוי
    (אני נוטה לכולסטרול גבוה ולוקחת סטטינים) על חלב רגיל? האם הוא באמת עוזר או שהכל קשקוש?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לי הסויה עזרה

רווית
    16/09/2011

היי, לי הסויה עזרה בתקופת גיל המעבר אך נטלתי אותה דרך תוספי תזונה. התוסף תזונה שאני לקחתי הוא פמארל והוא בעצם עשוי ממיצוי סויה כך שזה לא הסויה הגולמית עצמה ויחד עם עוד מרכיבים טבעיים הרגשתי בשיפור משמעותי בתופעות לוואי שחשתי לפני. ממליצה! אדווה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לי הסויה עזרה - תגובה

ד``ר איתן פאר
    17/09/2011

הסאגה המדעית סביב סויה לא נגמרת..
    סויה מפחיתה שיעורי סרטן השד- ויש לכך הסבר מדעי מורכב ומדויק- רק במידה והיא נלקחת מגיל הלידה , ואז בגיל 50 יש פחות מקרים של סרטני שד. אבל, לקיחה מילדות מונעת צמיחה לגובה ומונעת התפתחות תקינה של השד ( במזרח גובה הנשים נמוך משמעותית מאותן בנות מהמזרח שעברו לארה'ב או למערב וניזונו מכלכה מערבית ולא סויה), וכנ'ל גודל השד של נשות המזרח מאד קטן.
    לאור זאת , תוך הטעייה מוחלטת של הציבור לגבי עובדות אלו , החלו להמליץ על סויה, המכילה פיטואסטרוגנים- כלומר חומרים טבעיים בעלי מבנה מולקולארי הדומה לאסטרוגן, לתסמונת גיל המעבר.
    בהרבה מאד ניסוי ביקורת, ואני עברתי עד כה על למעלה מ1300 עבודות בספרות הקשורות בכך, נמצא שתועלת סויה לעומת פלצבו ( כדורי סרק ללא כל חומר פעיל אך לא האישה ולא הרופא יודעים, בניסוי הקליני, שזה לא באמת סויה, ) גבוהה ב 2-3% יותר. כלומר, סויה עזר ל 34% מהנוטלות אותו, ופלצבו ל 31%.
    כמובן שאלו שהרגישו שיפור מהללות ומשבחות.
    ההסבר- גם ללא כל טיפול , תופעות כגון גלי חום יעברו תוך כשנה אצל כשליש מהנשים. ואז , עם לאחר כחצי שנה של סבל מגלי חום החלה האישה לקחת סויה, תוך מספר חודשים שליש מהן ירגישו שיפור, בדיוק כמו אלו שיקחו מיץ סירפדים, שמנים ארומטיים, אקופונקטורה, הומאופתיה , קוהוש שחור , גינסינג ועוד עשרות רבות של תכשירים אותם ניתן למצוא בכל בית טבע שהוא , וכולם מבטיחים תועלת. לשליש כאמור זה יעזור.
    ואין זה משנה עם לוקחים סויה בצורת פולי סויה, טופו, תכשירים המוכרים כתחליפי מזון ועוד ועוד.
    אבל, כבר במקורות נאמר " צדיק - באמונתו יחייה"
    ובתירגום לפתגם הנפוץ בארה'ב- "אני כבר החלטתי , אתה, על תבלבל אותי עם העובדות"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 46 לוקחת סרזט-שאלה
    יעל
    14/09/2011

אני לוקחת גלולות מגיל 16, אז - התחלתי לקחת בגלל עודף בטסטוסטרון שגרם לאקנה ושיעור יתר, לקחתי דיאנה למשך כמה שנים ואחכ מגוון גלולות אחרות.
    בשנים האחרונות לקחתי פמינט.
    בגלל מחזורים כבדים ומחסור כרוני בברזל עברתי לקחת את הגלולות למשך שלושה חודשים רצוף כדי לקבל מחזור פעם בשלושה חודשים, זה מיד העלה את רמת הברזל והרגשתי מצויין.
    אלא שרופא הנשים העביר אותי לסרזט כדי להמנע מסיכונים שבגלולות 2 הורמונים.
    מאז שאני עם הסרזט (8 חודשים) איכות החיים שלי ממש התדרדרה. הפנים שמנות ומדי פעם יש לי פצע (דומה לפצע בגרות) השיער שלי מאד שמן ונושר באופן ממש מפחיד (אני אוספת אותו כל בוקר מהרצפה אחרי הסירוק) ואני עייפה כמו שהייתי רק כשהיו לי רמות ברזל מאד מאד נמוכות.
    אני ממש רוצה לחזור לגלולות רגילות, כאלה שגם חוסמות את הטסטוסטרון, כמו שהיה לי כל השנים. אני גם פוחדת להתקרח עם הנשירה שיש לי.
    האם אמצא רופא שיאפשר לי לחזור לגלולות רגילות?
    מה הסיכון שעומד בפני עם גלולות רגילות?
    ואיזה עוד אפשרויות יש על מנת לפתור את הבעיה?
    אני ממש במצוקה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בת 46 לוקחת סרזט-שאלה

הוספת תגובה

• בת 46 לוקחת סרזט-שאלה - תגובה

ד``ר איתן פאר
    15/09/2011

טעה, ובגדול, הרופא שהמליץ לך לעבור לסראזט, וחבל שכך.
    תחזרי מיד לגלולות שהיטיבו איתך, ובלבד שאת לא מעשנת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חייבת הסבר לעניין הזה-

יעל
    15/09/2011

גם רופא המשפחה שלי כל פעם עיקם את האף כששמע שאני עדיין לוקחת גלולות. כל פעם ציין שזה מעלה סיכונים ושעדיף שלא אקח.
    ורופא הנשים אמר שבגילי, גלולה משולבת שני הורמונים, "לא אוהבים לתת" "זה מעלה סיכונים" כל מני אמירות כאלה שמעתי לא מעט פעמים.
    לכן גם לא העזתי להעלות בפגישתנו האחרונה את הפתרון הפשוט בעיני לחזור לגלולות הקודמות.

האם אין זו דעה רווחת כזו אצל רופאי הנשים ואצל הרופאים בכלל שבגילי (46) לא מומלץ להמשיך ולקחת גלולות של שני ההורמונים?
    וזה בסדר לאורך זמן לקחת אותן שלושה חודשים רצוף ולקבל מחזור פעם בשלושה חודשים?
    תשובתך מאד חשובה לי, תודה.

האמת, עשית אותי מאושרת, עכשיו אני רק צריכה למצוא את הרופא שיסכים לתת לי מרשם לגלולות כפי שהיו לי עד לפני 8 חודשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חייבת הסבר לעניין הזה- - תגובה

ד``ר איתן פאר
    17/09/2011

המון שאלות והרבה מדע מאחורי התשובות.
    1- גיל- ניתן לתת גלולות עד גיל 50 לפי המלצות אירגון הבריאות העולמי.
    2- ההמלצה היא על גלולות במינון נמוך- כלומר כ-20 מג'ר של אסטרוגן- וזה מה שיש במרבית הגלולות כיום, כולל פמינט
    3- גלולות המכילות פרוגסטרון בלבד, כגון סראזט, לא מונעות את הסיבוך העיקרי המוכר מגלות והוא קרישיות יתר ( באופן בולט אצל מעשנת- ולכן שאלתי לגבי עישון)
    4- לעומת זאת, האסטרוגן שבגלולוה גורם ליצור חלבון קושר אנדרוגנים ( הורמונים זיכריים) ובכך מחפחית את הזמינות הביולוגית שלהם ומונע את כל התופעות הקשורות בהם כגון השמנה, אקנה סבוראה, דלדול שיער , ריכוז שומן באברי הבטן ועוד ועוד.
    5- לגבי אמירות כאלו ואחרות של רופאים- הרי שהידע הרפואי הולך ונערם בקצב כה גבוה שיש צורך לעקוב כל הזמן ולהתעדכן , ולא ליחס לגלולות דברים שבעבר חשבו כך וכיום כבר לא.
    זו הגדולה שברפואה שהיא כל הזמן בודקת עצמה ומתחדשת ומשתנה בהתאם להוכחות מדעיות חדשות המצטברות.
    לסיכום- ההמלצה שלי שרירה וקיימת ומבוססת מדעית וקלינית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ורק להוסיף אני לא מעשנת ואין הסטורי

יעל
    15/09/2011

הסטוריה של קרישי דם או של סרטן במשפחה.
    יש לופוס לאחותי, אם זה משנה.

ואני ממש מודה לך על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המחזור מאחר לי בחודש
    קרן
    14/09/2011

המחזור מאחר לי בחודש ואני עם התקן ויש לי גלי חום ובחילות צרבות והקאות ואני מתעייפת גם מהר אני רציתי לדעת מה קורה לי האם יכול להיות שאני בהריון.?

לקביעת תור
    סגירה
    המחזור מאחר לי בחודש

הוספת תגובה

• המחזור מאחר לי בחודש - תגובה

ד``ר איתן פאר
    15/09/2011

יתכן.
    מחייב בדיקת רופא,אולטראסאונד והמשך בדיקות בהתאם לממצאי הבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לשאלה קודמת
    מיכל
    14/09/2011

שלום דר איתן פאר
    תודה לתשובתך..
    הצעתה לי לקחת הורמונים אבל יש לי בעיה שאימי לקחה הורמונים את הסוג שעשו עלי מחקר לפני שנים .. ואז חלתה בסרטן שד . הכירוג שד שלי לא ממליץ לי בכלל לקחת מה אתה מייעץ לי איזה סוג ..

עוד שאלה.. האם ניתקלתה בתופעות שאני מרגישה בשד וכן דפיקות הלב ?

לקביעת תור
    סגירה
    תגובה לשאלה קודמת

הוספת תגובה

• תגובה לשאלה קודמת - תגובה

ד``ר איתן פאר
    15/09/2011

בעיה חסר ידע של הכירורג שלך לגבי סוגי ההורמונים, מינונים שלהם והקשר לסרטן שד.
    את ההורמונים שנקראו פרמריל כבר לא משווקים בארץ לפחות 10 שנים, כך שאין כל סיכוי שתקבלי אף לא אחד מסוגי ההורמונים שלקחה אימא.
    גם הקשר לסרטן שד נמצא כקלוש ביותר, אלא עם אמא לקחה את ההורמונים מעל 10 שנים ורק אז גילו לה סרטן שד ( לוקח 10 שנים לתא סרטני בשד להתחלק כך שהגידול הסרטני יגיע לגודל גרגר אורז שאז ניתן לאבחן אותו. במידה ולאמא גילו סרטן שד והיא עדין לא לקחה הורמונים לפחות 10 שנים קודם לכן, הרי שלומר שזה עקב ההורמונים, ויתרה מכך, לבוא ולומר שלך אסור הורמונים עקב כך זה ממש ממש להוציא דברים באופן מוחלט מהקשרם ואין לכך כל הצדקה..
    זה בערך כמו לומר שאם לאמא יש אלרגיה לפנצילין אז לבת אסורה כל סוגי האנטיביוטיקה. אבסורד מוחלט וקשקוש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל מעבר
    מיכל
    13/09/2011

שלום לך דוקטור
    אני בת 50 מחזור לפני שנה וחצי נפסק לי..מבדיקה הורמונלית אני בגיל מעבר.
    מגיל 45 כבר 5 שנים אני סובלת מזרמים והרגשת גודש בשד עיקצוצים בשד כובד הרגשת דלקת. במשך הזמן אני מרגישה סיחרור עייפות כאילו אני רוצה להתעלף.דופק 24 שעות שאני מרגישה . דופק 70 פעימות לדקה אבל מורגש כל היום .
    השאלה שלי .... האם כל מה שאני מרגישה בשד זה אופייני לגיל מעבר ? וזה אופייני שהתחיל לי כמה שנים לפני הפסקת המחזור.?
    יש לציין שעברתי אם אר אי שד הכל תקין . בדיקות לב תקינות אורטופדיות תקינות .. קיבלתי זריקה בין צילעית לפני כמה ימים בגב מאחורי השד וזה לא עוזר לי..

לקביעת תור
    סגירה
    גיל מעבר

הוספת תגובה

• גיל מעבר - תגובה

ד``ר איתן פאר
    14/09/2011

קרוב לודאי שיש קשר בין חסר האיזון ההורמונלי ובין התתופעות שאת מתארת.
    במקום זריקות בגב וכיוצא באלו, אולי תנסי פשוט טיפול הורמונלי במינון נמוך ותחכי 2-3 חודשים לראות האם כל התופעות ( גם לב וגם שד) יעלמו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל תסבלי לשווא

גלית
    14/09/2011

גם אני חווית חלק מהתופעות האלה ובנוסף פחדתי להתחיל לקחת הורמונים. אחרי התייעצויות רבות התחלתי לקחת תוסף תזונה בשם פמארל של טבע.
    אני חייבת להגיד שזה באמת עזר לי, אולי כדאי לך לפני שאת פונה להורמונים לנסות את הדרך הטבעית הבטוחה יותר!
    מקווה שזה עוזר.
    רווית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוסף תזונה- תמצית תקנית קוהוש שחור

אסנת
    20/09/2011

חברה שלי לוקחת תמצית תקנית קוהוש שחור של סולגאר וחשבתי בעצמי להתחיל אחר המלצותיה החמות. אני משתדלת לאכול טוב ולעשות הרבה ספורט לכן תופעות גיל המעבר אצלי הן לא רציניות כמו אצל חברותיי. אני לא מעוניינת לקחת הורמונים ותוספי תזונה נראים לי פתרון הוגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל תסבלי לשווא - תגובה

ד``ר איתן פאר
    15/09/2011

פמארל , המיוצר מסויה, מעלה שכיחות סרטני שד מעל להורמונים , למרות שמוגדר בתוסף תזונה וכבר נתתי בתשובותי בעבר הסבר על מהות השוני בין לקיחת סויה מינקות, לאורך כל ציר החיים, כפי שנהוג במזרח, ובין התחלה של סויה ומוצרין בגיל 50.
    כך שיש מאד להזהר במתן עצות מסוג זה שאין להן ולידע והתובנה הרפואית ולא כלום...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם
    א
    13/09/2011

שלום

אני בת 50 ועקב וסת לא סדיר, בצעתי בדיקות דם

התוצאות:

LH 4

FSH 5.7

ESTRADIOL קטן מ 100

האם לאור תוצאות הבדיקות אני בגיל המעבר?
    האם יש חשש להכנס להריון, אני ללא אמצעי מניעה

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם

הוספת תגובה

• בדיקות דם - תגובה

ד``ר איתן פאר
    14/09/2011

כפי שכבר נכתב כאן הרבה יותר מפעם אחת, גיל מעבר נרבע לפי שנה ללא מחזור וסימפטומים של גיל המעבר. אין חשיבות לבדיקות ההורמונליות אלא במקרים בהם לא מובן מאליו שאת בגיל המעבר ואז הבדיקות יכולות לסייע.
    כעיקרון לא מטפלים בבדיקות אלא באשה, וזאת בהתאמה אישית לתלונותיה.
    שינויים הורמונאליים כמו גיל המעבר יש גם בתקופת הפרימנופאוזה- טרום מנופאוזה,, ונעדר מחזור יש גם בשינויי משקל, הפרעות בתפקוד בלוטת התריס ועוד סיבות רבות שאני משוכנע שכל רופא נשים העוסק בתחום ההורמונלי ידע לברר ולהסביר לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטה פשוטה
    פני
    12/09/2011

יש לי ציסטה פשוטה בשחלה שמאלית. התגלתה לפני 7 שנים(יתכן שהיתה שם כבר קודם לכן).כשעוד היה לי מחזור סדיר. היום אין מחזור מזה כ-3 שנים. לפני חצי שנה היה דימום. נשלחתי לאולטרה סאונד וגינלי + דופלר אגן קטן, לבדיקת הורמונים, בדיקת CA 125 וביופסיה של רירית הרחם. באולטרה סאונד - מבנה ציסטי צלול עם גבולות סדירים עם מחיצה דקה בגודל 36X51 וממצא ציסטי פשוט נוסף צלול עם גבולות סדירים בגודל 13X16 .לא הודגמה זרימת דם מתוך הממצאים ואין סימן להיפרווסקולריזציה. בדיקת ההורמונים וה-CA125 בגדר הנורמה והביופסיה תקינה. בכל השנים הללו הייתי במעקב לפחות פעמיים בשנה. אלא שהציסטה גדלה במעט. שאלתי היא מה הסיבה שבגינה הציסטה גדלה. מניין היא שואבת את הנוזלים. האם יש סיכוי שהיא תספג או תקטן. והאם ישנה דרך לעצור מאת ההתקדמות ואף להפטר ממנה ולא באמצעות אזמל המנתחים. .אולי באמצעים נטורופתיים?

לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה פשוטה

הוספת תגובה

• ציסטה פשוטה - תגובה

ד``ר איתן פאר
    14/09/2011

אין כל משמעות רפואית לציסטה שאת מתארת. היא מייצרת בעצמה את הנוזל שבתוכה . אין כל צורך לגעת בה.
    המשיכי אך ורק במעקב אולטראסאונד אצל רופאך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שונות במפרקים
    סיגל
    12/09/2011

שלום ד"ר, אני בת 52. המחזור נפסק לפני כמה חודשים, ומזה כשנה יש לי כאבים שונים בכל מיני מפרקים:כאבים בצד הפנימי של כף הרגל בעת הליכה וגם בתנועות סיבוביות, כאבים קשים ביותר בכפות הידיים בשורש האגודלים, כאבי ברכיים בהליכה וגם בתנועות מסויימות. האם יש קשר בין השינויים ההורמונלים של גיל המעבר לבין התופעות האלה? האם לקיחת הורמונים תשפיע על תופעות אלה?
    תודה מראש
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שונות במפרקים

הוספת תגובה

• בעיות שונות במפרקים - תגובה

ד``ר איתן פאר
    14/09/2011

את מתארת שילוב של בעיה אורטופדית ובעית מפרקים- ראומטולוגית.
    גשי לרופא מומחה בתחום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורמונים וכולסטרול
    שרה
    12/09/2011

שלום,
    רציתי לדעת אם תוספת הורמונים בגיל המעבר יכולה להשפיע על רמות של כולסטרול
    (כמו שגלולות למניעת הריון)במיוחד לנשים שכבר יש להן רמות גבוהות מהנורמה.
    אם כן האם ניתן לשלב תרופות להורדת כולסטרול ביחד עם הורמונים?
    תודה
    שרה

לקביעת תור
    סגירה
    הורמונים וכולסטרול

הוספת תגובה

• הורמונים וכולסטרול - תגובה

ד``ר איתן פאר
    14/09/2011

וויסות יצירת הכולסטרול בכבד מותנה בנשים בפעילות הורמונלית סדירה.
    פועל יוצא- לכל הנשים , ללא יוצא מהכלל, במנופאוזה, ישנה עלייה ביצור שומני דם מהכבד, והדבר מודגש יותר כאשר ישנה תופעה משפחתית- גנטית לכך.
    שילוב של אסטרוגן וסטאטינים להורדת שומני דם מאד מקובל ורצוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפות צחוק..
    אביבית
    11/09/2011

שלום,שמי אביבית ואני בת 52..סובלת כבר שנה מהתקפות צחוק בלתי נשלטות עקב גיל המעבר....אני לא יודעת איך לפתור את הבעייה וזה פשוט מפריע לי ומביך אותי באירועים משפחתיים,ובמקומות שבהם עליי להיות רצינית..האם יש איזישהו טיפול\תרופה או דרך מסויימת לפתור את הבעייה הזאת שמאוד מאוד מטרידה אותי?...

לקביעת תור
    סגירה
    התקפות צחוק..

הוספת תגובה

• התקפות צחוק.. - תגובה

ד``ר איתן פאר
    12/09/2011

תופעה זו לא מוכרת לי כתופעה הקשורה בתסמיני גיל המעבר ( בהם יש הרבה סיבות לבכי ואף לא אחת לצחוק).
    יתכן וזו תגובה שונה, מעין "הפוך על הפוך" - מבחינה נפשית.
    יעוץ פסיכולוכי/ פסיכיאטרי יכול מאד להועיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להתחלף איתך

סיגל
    12/09/2011

אוי איך שהייתי מתחלפת איתך... לי יש התקפי עצבות ובכי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמעתי על התופעה ,,,,

ישראלה
    12/09/2011

יש לי בת משפחה אומנם צעירה מימך בעשור, שהיו לה "התקפי צחוק" בלתי מוסברים כשלך .
    והופנתה ל- mri והממצאים לא היו משמחים
    אינני רופא ואני מאוד מבקשת להיות זהירה באמרותי !!!--אבל פני לרופא המשפחה
    כל טוב והרבה בריאות ושמחה !!
    מרגלית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    טניה
    10/09/2011

אני בת55 לאחר 3 שנים היה לי דימום.טופלתי בפרימולות נור שבועיים.הדימום הפסיק. לאחר 3 ימים לאחר הפסקה של פרמולות נור יש הפרשה ורודה מאוד בהירה.השאלה : יכול שוב לחזור הדימום לאחר הפסקת פרימולות נור או זה רק הפרשה ורודה זמנית. אני מאוד לחוצה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר איתן פאר
    12/09/2011

התשובה תלויה ברמות אסטרוגן והורמונים נוספים בדם ובעובי ומבנה רירית הרחם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סובלת מתופעות גלי חום גיל המעבר
    ריטה
    09/09/2011

אני בת 50 , מזה 6חודשיים סובלת מגלי חום,שהתחילו בלילה ,המחזור נגמר לפני 3 חודשים והתופעה החמירה מאד ,עצבנות יתר, ותשישות גדולה, קיבלתי מדבקות evorel -מהגינקולוג שלי ,לא רק שהתופעה נחלשת אחרי מדבקה אחת אני פשוט מרגישה יותר גרוע אחרי 24 שעות ,בשלב זה כבר לא יכולתי והורדתי את המדבקה ביום שישי אחרי הצהריים .מה יכול לעזור לי ,,קראתי שפרוזאק אולי יכול לעזור,אני שייכת לקופת חולים לאומית , האם אדוני בהסדר איתם

הוספת תגובה

• סובלת מתופעות גלי חום גיל המעבר - תגובה

ד``ר איתן פאר
    12/09/2011

יש מגוון רב של טיפולים לגיל המעבר, כולל גם קבוצת התרופות SSRI להן שייכת הפרוזאק. חובה לדון בדסבר עם רופא גיל המעבר שכן איני משוכנע שרק תרופה אחת תקל עליך, אבל שילוב של תרופות חכול מאד מאד לשפר את איכות חייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך דוקטור

ריטה
    12/09/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל המעבר
    שרה
    09/09/2011

בת 45.
    לא מקבלת מחזור מזה 5 חודשים.
    לא מרגישה תופעות מיוחדות לגיל המעבר (גלי חום).
    תוצאות בדיקות דם:
    ESTRADIOL - 32.66
    THS - 1.68
    LH - 2.6
    FHS - 6.7
    PROLACTIN - 4
    האם אני בגיל המעבר?

לקביעת תור
    סגירה
    גיל המעבר

הוספת תגובה

• שכחתי משהו

שרה
    11/09/2011

הפסקת המחזור קרתה בסמוך מאוד לשינוי הרגלי התזונה וירידה של 5-6 קילו במשקל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי משהו - תגובה

ד``ר איתן פאר
    12/09/2011

מבחינה הורמונלית את לא בגיל המעבר.
    קרוב לודאי שאת צודקת בהקשר לירידה הניכרת והמהירה במשקל. במקרה זה, לאחר התאמת הגוף לשינויים המטבוליים הקשורים בכך יש אפשרות לחזרה ספונטנית של המחזורים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיבלתי המלצה לגינומונל, מה זה?
    שושנה
    08/09/2011

אשמח לפרטים, הבנתי מרופא הנשים שלי שזה ללא הורמונים ובטוח... לבינתיים זה עושה עבודה נפלאה אבל אשמח לקצת יותר פרטים
    תודה

הוספת תגובה

• קיבלתי המלצה לגינומונל, מה זה? - תגובה

ד``ר איתן פאר
    12/09/2011

צודק הרופא שלך וכל עוד זה עוזר לך- אז תבורכי ותהני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור לשוהה בחו"ל
    ITAL
    08/09/2011

אני מגיעה לזמן מוגבל ארצה ורוצה לבצע בדיקות דם.

המצב הוא שלקחתי שנים הורמונים (אסטרוג'ל ופרוגסטרון) ופתאום הופיעו גלי חום, כבר 3 שבועות לא לוקחת הורמונים ועדיין סובלת מגלי חום ויובש בנרתיק, וקשיי שינה.

אני צריכה להעביר לרופאת המשפחה את השמות המדוייקים של הבדיקות שאתה ממליץ לבצע,

1. האם פרופיל ליפידי זו בדיקת כולסטרול?

2. פרופיל הורמונלי אנדרוגני, לא מצאתי באינטרנט, אשמח לקבל את שם הבדיקה למעבדה

3. האם יש צורך בבדיקת טסטוסטרון?

מצורפת המלצתך:

רצוי גם פרופיל הורמונלי אנדרוגני , פרופיל ליפידי, ויטמינים ( D +B), סוכר, ועוד ועיוד

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בירור לשוהה בחו"ל

הוספת תגובה

• בירור לשוהה בחו"ל - תגובה

ד``ר איתן פאר
    12/09/2011

אני נוהג לבדוק בדיקות מרובות מאד ( לא תמיד לשביעות רצונן של קופות החולים..)
    הורמונים- E, FSH, PRL
    אנדרוגנים- T, DHEA-S, SHBG
    תפקודי טיירואיד
    תפקודי כליות
    סוכר ו HBA1C
    ויטמינים- D, B12
    CBC, פריטין
    אמילאז
    PTH
    פרופיל ליפידי - כולסטרול, טריגליצרידים, HDL' LDL
    CRP
    CA, P, MG
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה