מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מנופאוזה ודימוםטל15/10/2011
בת 44, 2 לידות כשהאחרונה לפני 12 שנה, במנופאוזה- מעל 4 שנים ללא מחזור. לפני כחצי שנה הופיעו כמה טיפות דם חומות, נבדקתי וגינאלית וביצעתי פאפ (ועד היום לא דרשתי את התשובה אבל מאמינה שאם היה צורך- היו מיידעים אותי)...
אתמול אחה"צ ובלילה קיימנו יחסי מין והיום בבוקר קמתי עם הרגשה כללית לא טובה, מיחושים בבטן, שלשלתי וקישרתי זאת לכך. אחה"צ שוב שילשלתי ופתאום הופיע דימום. לרגע לא קלטתי מאיפה אבל בניגוב הסתבר שזה וגינאלי. לא המון אבל היה דם אדום. גם עכשיו ההרגשה הכללית לא משהו, סוג של בחילה ועייפות. אני מאוד מודאגת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנופאוזה ודימום - תגובה
ד``ר איתן פאר15/10/2011גשי לרופא להבדק!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקות במחלות ביחסי מין עם מבוגרותזמברטוטו13/10/2011
האם יש סיכון מיוחד ביחסים מיניים רגילים ואוראליים עם נשים שעברו את גיל 75? במיוחד אם ידוע כי ישנן לאישה מחלות או בעיות בכליות ובדרכי בעיכול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידבקות במחלות ביחסי מין עם מבוגרות - תגובה
ד``ר איתן פאר13/10/2011בעיות כלייה ודרכי עיכול לא מופצות ביחסי מין. לעומת זאת מחלות מין כן, ובכל גיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי מחזור נוראים למרות הפסקת ווסתשירה12/10/2011
אני בת 48. יש לי התקן כבר למעלה מחמש שנים. בריאה בד"כ. במהלך השנה וחצי האחרונות היה לי דימום מזערי לפני כשמונה חודשים. ולפני כשלושה ימים התחילו כאבי בטן עזים וכאבי גב תחתון. ופתאום הופיע דימום ,יותר נכון להגיד "כתם דם" ולאחריו במהלך היום עוד כמה פעמים.(ממש כיתמי דם קטנים) אבל הכאבים מתעצמים. ובלתי נסבלים.. האם יש קשר? האם זה אופייני לגיל? ייתכן וקיימת בעיה רפואית? ייתכן ויש קשר להתקן? אני על סף ייאוש, שכן הכאבים ממש לא מרפים .
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי מחזור נוראים למרות הפסקת ווסת - תגובה
ד``ר איתן פאר13/10/2011סביר יותר להניח שיש לך זיהום ברחם כתוצאה מהשימוש הממושך בהתקן. נא לגשת מיידית לרופאך להוצאת ההתקן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים טבעייםמירי11/10/2011
דיברתי עם רופא בשם דר יפה שהסביר לי שבדיקת רוק מגלה את המערך ההורמונלי האישי של האשה ואז אפשר להתאים לה תוספים בצורה הטבעית ותואמת להורמוני הגוף. מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים טבעיים - תגובה
ד``ר איתן פאר13/10/2011הנושא נידון בהרחבה רבה ונבדק ממש לעומק בארה'בץ המקור נמצא בחוף המערבי באזור סאן-דייגו וסאן מפרנציסקו.
איגוד רופאי גיל המעבר בארה'ב , לאחר הבדיקה שעשה בנידון פירסם שמדובר בהונאת ציבור והטעייה לצורך שיווק מוצרים שאין להם כל בסיס מדעי מוכח של יעילות ובטיחות שימוש לאורך ציר זמן.
דרישות FDA בארה'ב להוכחת טענות המפיצים לא נענו ואין אישור לשימוש בכך בשום מדינה במערב.
כאמור, "המאמינים באלוהים לא זקוקים להוכחת קיומו"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת רוק
מירי13/10/2011מהי תקפות בדיקת הרוק לעומת בדיקת דם לצורך ברור רמות ההורמונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מסכימה עם זה
גלית14/10/2011אני יודעת מבירורים רבים שעשיתי שיש כמה תחליפים להורמונים שהם דווקא כן בסדר. אני למשל משתמשת בתוסף תזונה פמארל המכיל פיטואסטרוגנים שזה גם תחליף לאסטרוגן וספציפית התוסף תזונה הזה הולך להיות מוכר בקרוב כתרופה לכל דבר בארה"ב באישור ה-FDA, כך שזה לא נכון לשלול לגבי כולם, צריך לבדוק כל מקרה לגופו.
בתור מישהי שמאוד מקפידה על הבריאות שלי וידאתי זאת לפני שהחלטתי אם לקחת תחליף להורמונים או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מסכימה עם זה - תגובה
ד``ר איתן פאר15/10/2011אני מבין שאת משווקת באדיקות פמארל, אבל כפי שהעובדות קיימות כיום אין כל בסיס עובדתי מבוסס ומוכח לאף אחת מטענותיך.
אגב, גם בארצות המזרח, שם השימוש בסויה נפוץ אלפי שנים, אין הוא מפחית תסמיני גיל המעבר, ולכן אני מוזמן תדירות להרצות שם על הטיפול הרפואי הנכון והמבוסס לתסמיני גיל המעבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ת ו ד ה לד"ר פארדנית10/10/2011
רציתי להביע הכרת תודה והערכה לד"ר פאר.
ניכר שהוא בעל ידע רב, ויש לו סבלנות רבה לענות כמעט לכל אחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ת ו ד ה לד"ר פאר - תגובה
ד``ר איתן פאר11/10/2011חן חן לך על הפיקדון והמילים החמות. מאד מעודד לקבל כאלו חיזוקים. חג שמח לך ולמשפחתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת מחזורגלית09/10/2011
אני בת 44. עד לפני שנה וחצי ניסיתי להכנס להריון ללא הצלחה והלכתי לרופאי הפריה חוץ גופית נאמר לי כי הביציות שלי כבר לא טובות לצורך הריון. אנחנו לא שומרים והמחזור מגיע בדיוק כמעט של יום כל חודש. עכשיו המחזור מאחר לי כבר בשבוע לערך ללא שום הרגשה שונה. האם יכול להיות שהתחלתי את גיל המעבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת מחזור - תגובה
פרופ` יונה תדיר09/10/2011במקרה של ספק לגבי קרבת גיל המעבר ניתן לבצע בדיקות הורמונליות אשר מסירות את הספק. עליך לפנות לרופא/ה ולבצען. הנושא חשוב מכדי לעסוק בספקולציות.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגילוטון - ווסת מיידית עם לקיחתוענבל09/10/2011
קיבלתי גלולות פרוגילוטון לסידור המחזור . אחרי 4 ימים חזר המחזור, כאילו כלום. מה עושים? כמו כן אני עייפה מאד, האם יש קשר?
תודה על תשובה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגילוטון - ווסת מיידית עם לקיחתו - תגובה
פרופ` יונה תדיר09/10/2011לא ניתן להשיב על שאלתך מאחר ולא ברור מה לא היה תקים במחזור שצריך היה "לסדר"? בת כמה את? "כאילו כלום"... מה? וכיוב'?
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך הבהרה
ענבל09/10/2011לפי ההסבר שלך, דמם שלא פסק כשבוע אחרי המחזור. יום אחד הפסקה, והתחלת דמם חדשה ומתגברת מאז לקיחת הפרוגליטרון. בקיצור, האם לפנות מיידית לרופא, לחכות עד סיום הגלולות או אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה למעלה
ענבל09/10/2011אני בת 46.7, המחזור בד"כ סדיר, כעת לאחר שבועיים ללא הפסקה, וגילוי של ציסטה בשחלה הימנית ניתנו הגלולות. ההפתעה היתה במחזור המיידי שהתפתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה למעלה - תגובה
פרופ` יונה תדיר09/10/2011שאלתך עדיין אינה ברורה. אם השבועיים האחרונים היו ללא הפסקה אז מה ציפית שיהיה בעקבות הגלולות. האם חדל הדימום? האם הופיע שוב? מה היו ההוראות שקיבלת מהרופא/ה? ולמען הסדר הטוב כדאי להבהיר שמחזור זה לא דימום, ודימום זה לא מחזור. מחזור הווסת זה כל מה שמתרחש מדימום ווסת אחד לשני. נשים עושות שימוש מוטעה במילה מחזור תוך שכוונתן לדימום. ניתן אולי לשחזר למה כוונתך, אך נראה לי נכון יותר במקרה של דמם שאינו פוסק, או פוסק וחוזר שוב, להוועץ ברופא.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן נפוחהדנית06/10/2011
שלום רב,
הבעייה העיקרית בטן נפוחה. זה הדבר העיקרי שמפריע לי.
בת 52 . תמיד לפני מחזור יש בטן נפוחה הבעיה היא שעכשיו המחזורים לא כל חודש ועד שהם מגיעים הבטן מאוד נפוחה. כלומר הבטן נפוחה ללא הפסקה.
אני מרגישה שזה לא מאוכל או שומן .
איך אפשר לפתור בעיה זו? מעניין שהנשים כאן לא מזכירות תופעה כזו.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן נפוחה - תגובה
ד``ר איתן פאר09/10/2011זו תופעה מוכרת, הקשורה ליחס הלא תקין בין הפרשת אסטרון לפרוגבטרון בתקופה הטרום מנופאוזלית.
תנסי איזון הורמונלי ע'י תכשירים יעודיים לכך ( נובופם, פרוגילוטון וכד') כפי שימליץ לך רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סויהדנית06/10/2011
שלום רב לד"ר פאר
אני אוכלת שנים רבות מוצרי טבעול בגלל שאני צמחונית . שמתי לב שהם מכילים סויה(אני בת 50 ).
האם הסויה הזו עלולה להזיק?
כיום אני בריאה ואין לי בעיות בריאות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סויה - תגובה
ד``ר איתן פאר09/10/2011הידע שלנו לגבי סויה הוא שבגיל ההתפתחות , גיל העשרה, סויה בפירוש יכולה להזיק . מונעת התפתחות גובה ומונעת התפתחות מלאה של השדיים ( ולכן במזרח הנשים נמוכות קומה ועם שדיים מאד שטוחות).
שימוש בתכשירים המכילים סויה בגיל המעבר, כתחליף לטיפול הורמונלי, מעלה שכיחות סרטני השד - בניגוד מוחלט לאמונות הלא מבוססות בנידון.
אכילת סויה לאורך שנים , בנשים בוגרות, לא ידוע כגורמת לבעיות רפואיות ולא ידוע לי על מאמרים המציינים שעלולה להיות בעיה בכך.
המשיכי ותהני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי מה שאני מכירה
גלית14/10/2011אני דווקא חוויתי רק תוצאות טובות מנטילת סויה בגיל המעבר. התחלתי לקחת תוסף תזונה שמכיל מיצוי סויה, שזה בעצם לא סויה גולמית וגם מי שאלרגית לסויה יכולה לקחת את זה וזה מאוד עוזר לי עם התופעות שחשתי (בעיקר גלי חום, שינויי מצבי רוח ועוד). אני מרגישה פשוט רגועה יותר.
אם את רוצה לנסות יש כמה תוספי תזונה בשוק, אני משתמשת בפמארל של טבע שאפשר להשיג בכל בית מרקחת ללא מרשם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי מה שאני מכירה - תגובה
ד``ר איתן פאר15/10/2011וכאמור, סויה, בכל דרכי השיווק שלה, טבעי, סינטטי, וכו' מוכרת כיום כמסוכנת לשד במידה ומתחילים לקחתה בגיל המעבר, וכבר השבתי באירכות מרובה בסויגיה זו נלאורך הדרך.
וגבי ההקלה שאת חשה, יש לי נשים שטוענת באדיקות רבה שאמירת פרקי תהילים כל יום מאד מקילה עליהם, בדיוק כמו סויה, ואולי אף יותר, רק מבלי לגרום לנזקים עתידיים.
"צדיק באמונתו יחייה" ( ואני מוסיף - ולאו דוקא טוב במיוחד- אבל הכל ענין של השקפה ואמונה ולא עובדות רפואיות מוכחות ומבוססות מדעית).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בהורמונים ונשאות BRCA1קייטי04/10/2011
אני נמצאת בגיל המעבר לאחר כריתת שחלות, בעקבות נשאות BRCA. האם יש מניעה לטיפול הורמונאלי? באם כן מהן החלופות?
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת פיטואסטרוגנים
גלית04/10/2011אני משתמשת בטיפול חלופי להורמונים שמכיל פיטואסטרוגנים שתפקידם לדמות את פעילות האסטרוגן בגוף בעזרת מרכיבים טבעיים בלבד. תנסי, בעקרון הכל טבעי אז אין לך ממה לחשוש. אני לוקחת תוסף תזונה בשם פמארל של טבע.
אמירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקיחת פיטואסטרוגנים - תגובה
ד``ר איתן פאר05/10/2011הזהרי מאד מאד בעצות לא מבוססות ולחלוטין לא נכונות ואפילו מסוכנות.
לקיחת פיטואסטרוגנים מלה שכיחות סרטן שד לפחות כמו ויתכן ואף יותר מטיפול הורמונלי .
המיתוס נוצר היות ויש פחות סרטני שד בנשים מהמזרח שמשתמשות בפיטואסטרוגנים, כגון סויה, כפי שיש בפמארל שאת מציינת, מגיל הילדות.
לקיחה של פיטואסטרוגנים , במיוחד סויה, בגיל המעבר מעודדת סרטן שד ומגבירה שכיחותו.
ולכן אין מקום לעצות אחיתופל כאלו וכדאי ללמוד היטב את הנושא קודם שמשיאים עצות לאחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש בהורמונים ונשאות BRCA1 - תגובה
ד``ר איתן פאר05/10/2011במקרים כגון אלו, כמו גם במקרים של נשים עם סרטן שד הסובלות מתסמיני גיל המעבר מומלץ לתת טיפול ע'י תרופה מקבוצת מעכבי הסרוטונין, כגון ציפראלקס, ויאפקס, סרוקסאט ועוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטלי04/10/2011
שלום ושנ טובה.
בת 43. ביולי שנה שעברה (בהיותי בת 42) בעקבות ווסת ממושכת ביצעתי פרופיל הורמונאלי וה - FSH היה 17 (אמנם הבדיקה נערכה ביום ה-16 אך הרופא אמר שלפי יתר הפרמטרים שבדק והצליב לרבות ה- LH הבידקה תקיפה ומהימנה). אולטרסאונד שבצעתי הראה שהמערכת התאוששה לכאורה ומתרחש ביוץ וגם ראיתי שהמחזורים חזרו להיות סדירים פחות או יותר עם ההפרשה האסטרוגנית האופיינית אך הרופא אמר שמדובר במגמה של ירידה בתפקוד השחלות ומקסימום יש לי גג שנה עם סיכויים לא מזהירים להרות. אציין כי עד לחודשים האחרונים לא ניסיתי להכנס להריון (לא היה בן זוג) וכעת אני כבר כשלושה חודשים מנסה (בערך ניסיתי בעיתוי הרלוונטי 3 פעמים). בשני המחזורים הראשונים שניסיתי בדיקת ביוץ ביתית הצביעה על ביוץ - ואיני יודעת בדיוק עד כמה היא משקפת את איכות הביוץ אך הגוון של סימן הביוץ היה ברור ביותר, מועד הביוץ היה על פניו נורמאלי (לא מוקדם) ולווה בהפרשה אסטרוגנית עשירה. במחזור שלפני האחרון הביוץ היה מאוד מוקדם והמחזור עצמו היה קצר מאוד, של 20 יום, כמעט שלא היתה הפרשה אסטרוגנית והצבע על מקל הבדיקה היה חלש מאוד. במחזור האחרון הביוץ לא היה מוקדם אך פספסתי אותו בשל רשלנותי. מצבי מאוד מדאיג מבחינת הפריון אך שאלותי הן: האם יש עדיין סיכוי להכנס להריון או שמא איבדתי את הסיכוי להרות? אציין כי מיולי שנה שעברה לא בצעתי שוב פרופיל הורמונלי (שמאז ה-FSH וה - LHודאי זינקו והיום הם גבוהים יותר...מי יודע אולי מעל 20 או 30??? אציין כי כאשר אחותי היתה בת 42 ה-FSH שלה היה נמוך מ -7 ותוך שנה הוא זינק לה ל-21! וה-LH למעל 21) ולכן אודה על תשובתך על סמך הנתונים והתאורים שפרטתי. כל עוד אני מנסה להכנס להריון באופן עצמוני נמנעתי מבדיקה חוזרת של פרופיל הורמונאלי מחשש שתוצאותיו יכנסו אותי לחרדה נוספת. ברם, ברגע שאפנה לטיפול כמובן אבצע זאת. חשוב לי לדעת האם לדעתך, על סמך התאורים והפרטים הללו עדיין יש סיכוי לביוץ תקין ובר הפריה או שזהו זה, אפסו סיכויי? אם יש לי סיכוי באמצעות טיפולים מיד אתחיל. ואם כן, האם עדיין לנסות באופן עצמוני או מיד לפנות לטיפול. תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר איתן פאר05/10/2011אינני מסכים עם האבחנה של רופאיך. אבל גם אינני מסכים איתך.
וההסבר:-
הבדיקה היחידה שאנו יכולים , כיום, ליחס לה ערך לגבי ניבוי רזרבה של בייציות היא הורמון הנקרא AMH. רמה נמוכה שלו אכן מעידה שאת מתחילה להתקרב לגיל המעבר . בשום פנים לא רמת FSH.
ואינני מסכים איתך היות ויכולת הפרייה של בייציות, גם אצל נשים להם יש מחזורים לחלוטין סדירים, מאד יורדת עם הגיל, ובגיל 43 פחלות מ 2% מהבייציות יכולות לעבור תהליך הפרייה.
ולכן ההמלצה שבמידה ורוצים מאד הריון בגיל זה יש לגשת מיידית למרפאת פוריות ולקבל טיפול שיגביר מספר ואיכות ביוצים, ואפילו הפריה חוץ גופית שתגביר את הסיכוי שלך להשיג ילד.
כל דחייה של עוד חודש ועוד חודש בהכרח מביאה איתה הפחתה בסיכוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
טלי05/10/2011קודם כל המון תודה. אפנה בהקדם לברור וטיפול. בהזדמנות זו אני רוצה לשאול האם לגבי אחותי (בת 43) שכבר שאלה כאן לגבי מצבה: אם ה - AMH משקף את המצב ולא ה - FSH כפי שציינת נחרצות, האם יש לה עדיין סיכוי עם FSH 21 ו - LH 21.5 להכנס להריון (ביום השלישי של המחזור)? כי על סמך נתונים אלה הספידו את סיכוייה להרות, והכוונה להריון מביצית שלה בלבד (ובמקביל גם חל אצלה שינוי מידי בסדירות המחזור, הביוץ נעשה מוקדם מאוד, הפרשה אסטרוגנית דלה, הזעות בלילה לעיתים, דביקות בפנים סביב תנודות הורמונליות ועוד אי אילו שינויי גסאטרו דראסטיים שנלוו לכל השינוי במחזור). תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת - תגובה
ד``ר איתן פאר09/10/2011ושוב, קרוב לודאי שצודק הרופא לגבי מה שאמר, אולם עליה ב FSH ן LH ניתן לראות גם יום לפני הביוץ, ולכן הבדיקה המומלצת היא AMH ומדידת זקיקים בשחלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
טלי09/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר פאר ברשותך, שאלה נוספתשרה03/10/2011
רציתי לדעת, מדוע בלקיחת הורמונים, אין מחקים את הטבע "עד הסוף"?
זאת אומרת מדוע אין נוטלים את הטיפול שלושה שבועות רצוף ואז עושים הפסקה של שבוע, כמו בצעירותנו. האם ככה אנחנו לא מקנים מנוחה לגוף מן ההורמונים ומחקים את הטבע כמו שהיה בצעירותנו?
תודה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר פאר ברשותך, שאלה נוספת - תגובה
ד``ר איתן פאר05/10/2011הטיפול ההורמונלי החלופי בגיל המעבר שונה בעיקרון מזה של גלולות. לא אותם הורמונים ולא אותה פעילות ביולוגית . גלולות פוטנטיות מטיפול הורמונלי של גיל המעבר בלפחות פקטור של פי 6-8.
ואגב- כיום, יותר ויותר מתחילה להכנס התפיסה שאין כל צורך בשבוע ההפסקה מהגלולות, שכל מטרתו לגרום למחזור בכדי שהאישה תרגיש "אישה". נשים כיום לא זקוקות דוקא למחזור בכדי להרגיש "אישה" ולכן הגלולות של היום , אלו שתוך מספר חודשים יופצו בשוק הינם ללקיחה של 3 חודשים ורק אז הפסקה, ויש כיום גלולות ללקיחה ממשוכת של שנה ברצף.
הפסקות מרצף לקיחת הורמונים גורמים הן לדימום והן להגברת קרישיות, שני דברים שנשים בגיל המעבר לא מעונינות ולא רוצות. ולכן הטיפול ניתן ברצף לאורך שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונליגלית קאהן03/10/2011
אני בת 49. לפני חודשיים הפסקתי לקחת גלולות למניעת הריון, בהן השתמשתי כ-30 שנה...
שאלתי היא: האם אני צריכה להשתמש באמצעי מניעה אחר או שאין לי סיכוי להיכנס להריון?
להלן תוצאות בדיקת הדם שעשיתי לקביעת הפרופיל ההורמונלי:
תאריך ביצוע הבדיקה: 03.10.2011
ESTRADIOL (E-2) 179 pmol/L
TSH 2.47 mIU/L
LH 7.00 IU/L
FSH 11.30 IU/L
PROLACTIN 284.0 mIU/L
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונלי - תגובה
ד``ר איתן פאר05/10/2011יש לך פעילות הורמונלית תקינה.
כלומר יש לך ביוצים.
וכל עוד יש ביוצים קיימת אפשרות להרות.
אמנם אפשרות נמוכה , אבל קיימת.
השתמשי בהתקן תוך רחמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות הורמונליותטל03/10/2011
שלום,
אני בת 50.5 ולפני כשנה וחצי עברתי כריתת רחם (בשל מיומות) וצוואר. את השחלות החלטתי להשאיר. לאחרונה החלו גלי חום. להלן תוצאות בדיקות הורמונליות.
FSH 38.3
LH - 30.2
TSH - 0.78
עפ"י טבלת העזר שמפרסמת קופת חולים נראה כי אינני בטווח התקין של ה FOLLICULAR PHASE ב FSH ו LH אך הן נופלות גם ב MIDCYCLE PEAK וגם ב POSTMENOPAUSAL. מה אם כן הוא רלוונטי לגבי שכן עוד יש לי שחלות ויתכן מאד כי אני מבייצת עדיין. מהו ה MIDCYCLE PEAK?
תודות,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות הורמונליות - תגובה
ד``ר איתן פאר05/10/2011טוב שהשארת שחלות שכן הן ממשיכות לתפקד הורמונלית עד בערך גיל 70 ובכך מפחיתות בריחת סידן, אלצהיימר ועוד.
אין כל רלוונטיות לבדיקות הדם שכן לא מטפלים בתוצאות הבדיקות אלא בסימפטומים. אין סימפטומים של גיל מעבר ואין פגיעה באיכות החיים - אזי אין צורך בכל טיפול.
במידה וההיפך נכון ויש סימפטומים ופגיעה באיכות החיים יש מקום לטיפול ללא כל קשר לתוצאות הבדיקו.
היתרון שיש לך, שע'י הוצאת הרחם אין צורך לתת לך פרוגסטרון, אלא רק אסטרוגן שהוא לבדו מוריד שכיחות סרטני שד ( אבל לא מונע), סרטני מעי, אוסטאופורוזיס, התקפי לב, אלצהיימר, בעיות שליטה על שתן ועוד ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר פאר הנכבד והיקר!שרה03/10/2011
ראשית, רוצה להביע את התפעלותי וההוקרה העמוקה שאני חשה כשאני קוראת את התשובות שלך:
אתה עונה בצורה מקצועית, משתף את הנשים במחקרים הכי עדכניים ולא מזלזל באינטליגנציה של הנשים ופותר אותן בתשובות סתמיות, ועל כך תבורך!
קראתי באחת התשובות המעניינות שנתת, על המחקר האחרון שהשתתפת בו לגבי שימוש בתרופות הורמונליות מהדור החדש שיסבו כמה שפחות נזק.
אני משתמשת מזה שנים במדבקות אוורל קונטי ורציתי מאד לדעת האם הן נחשבות "דור חדש" או שאולי יש כבר כאלה בטוחות יותר ומזיקות פחות ועלי לפנות לרופא לשקול טיפול פחות מזיק.
עוד הייתי מבקשת לשאול אותך, האם אורח חיים הכולל תזונה נכונה עם תוספי מזון כמו ויטמינים ,אנטי אוקסידנטים, וכמו כן פעילות גופנית יומיומית, עשויה לסייע בהשפעות המזיקות של ההורמונים ואולי לנטרל אותן?
שוב המון תודה על הנוכחות שלך בחיינו, הנשים.
יום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר פאר הנכבד והיקר! - תגובה
ד``ר איתן פאר03/10/2011חן חן ותודה לך על מילותך החמות.
לגבי הטיפול במדבקות- נחשב כטיפול מאד מוצלח היות והספיגה לדם אחידה כל שעות היממה ולא בעליות וירידות כמו בכדורים לבליעה. לכן המינון נמוך יותר ותופעות הלואי נמוכות יותר. אבל, לא מתאים לבעלות עור רגיש ולאו שזה גורם להן לגרד ותגובה מקומית.
לגבי תוספי מזון- נוגדי חימצון מאד מאד ממומלצים, כמו גם ויטמינים D ו B12 ( בכלל קומפלקס של ויטמינים מקבוצה B נחשב כמועיל להפחתה של בעיות שיכחה עם הגיל).
לגבי פעילות גופנית- אין מספיק מילים לשבח ולהלל שכן פעילות גופנית מגבירה זרימת דם לאברים חיוניים כגון מוח ולב, מונעת הסתיידות עורקים, מפחיתה יצור של כולסטרול רע, גורמת להפרשה של אנדורפינים במוח האחראים על תחושה טובה והתרוממת הנפש ( ולכן אחרי שעה של פעילות גופנית לכולן יש חיוך נפלא של שביעות רצון וסיפוק, למרות שלפני לא כל כך התחשק..).
המשיכי בדרכיך הנכונות ותבורכי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)