מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עייפות כרוניתרעות17/07/2007
רציתי לבקש המלצה למזונות מעירים
אני כל הזמן עייפה וקשה לי להתרכז
אני יודעת שפחמימות, פירות ומתוקים
מגבירים את רמת העירנות
אבל אם את יכולה לכוון אותי למזונות ספציפיים, אני אשמח
אגב, אני לא אנמית ואין לי בעיה בריאותית שאני יודעת עליה
הגורמת לי לעייפות
תודה רבה והמשך יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיוק להיפך
מיה בן אפרים17/07/2007פחמימות בכמות גבוהה מהנדרש גורמות לעליית סוכר, וכן לירידת סוכר ונפילה לאחר אכילתן!
דווקה איזון נכון של פחמימות עם חלבונים הינו שילוב מנצח לאיזון רמות סוכר והן לשמירה על עירנות
אכלי ואל תפריזי במנות סוכרים, שלבי עם הפחמימה (מורכבות כמובן) חלבון או ירקות עליים עם שומן בלתי רווי כתוספת וזכרי, איזון בין כל אבות המזון הינו הפתרון, גם בארוחת אמצע היום, הערב, וכמובן ובמיוחד הבוקר!
הכי חשוב ההבנה של הסיבה, רוב הבעיה היא צורת האכילה הלא מאוזנת, היא זו שגורמת לעיפות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכלנית בררניתלי17/07/2007
היי :)אחלה רעיון לפורום!
ראיתי את הכתבה על דיאטות לקיץ וחשבתי לעצמי אולי לעשות אותה כי קצת השמנתי לאחרונה ולא יזיקו לי איזה 5-10 ק"ג פחות.
אבל ראיתי שכמעט כלום אני לא אוכלת משם. איך אני יכולה לבנות דיאטה דומה בעזרת מאכלים שאני אוהבת לאכול? אני לא יכולה לאכול דברים שאני לא אוהבת ולחשוב שזה כמו תרופה או משהו כזה, כי אז אני חוששת שאני ארגיש עצובה ולא באמת שבעה. ובכלל, יש לי נטייה לאכול אחרי משהו שאכלתי שאני לא אוהבת משהו אחר שאני כן אוהבת רק כדי לשמח את עצמי.
אשמח לשמוע עצות :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזו גישה מעניינת..
מיה בן אפרים17/07/2007לי היי
אסור בתכלית האיסור לאכול אוכל מתוך חובה, תזכרי שיש לנו את האוכל מתוך זכות!
את צריכה לאכול שילוב של דברים שנכונים לגוף וטובים לנפש. אל תפריזי באכילת סוכרים פשוטים הגורמים לעליה ברמות סוכר ומסתכמים בעייפות לאחר הארוחה. לדוגמא, שלבי מזונות עם ערכים תזונתיים טובים כגון קונפלקס מחיטה מלאה בשילוב עם קולנפלקס שאת אוהבת וזאת אכלי במידה של כוס. אל תחששי לנסות אבל גם אל תכריחי את גופך לאכול טעמים כאלו שגורמים לו "סבל".
אני לא יודעת מה את אוהבת ומה לא אבל זיכרי, תפריט קיץ המתאים לאדם אחד אינו מתאים לאדם שני ולכן תפריט שנבנה ומותאם לך אישית בעזרת איש מקצוע יהיה הבחירה הנכונה, עם המאכלים שאת אוהבת ועם הטעמים שאת בוחרת בשילוב עם צרכי הגוף .. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסדניאלה15/07/2007
מיה שלום,
אני בת 28, בעלת עודף משקל של 15 קילו וסובלת מתת פעילות קלה של בלוטת התריס שמקשה עלי מאד בירידה במשקל. אני מאד אשמח לדעת אם יש מאכלים מסויימים שמעודדים את פעילות הבלוטה או כאלה שמונעים את ספיגת היוד בה, משום שאני לא מעוניינת לקחת כדורים.
תודה רבה, דניאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאלה יקרה
מיה בן אפרים16/07/2007קודם כל, הכל תלוי בסגנון האכילה ובתזונה הכללית שלך ואין מזונות שמעודדים את הבלוטה באופן ישיר.מה שכן, לפני לקיחת הכדורים את בהחלט יכולה להבין ולעצור את התקדמות הבעיה.
ישנם מזונות המעכבים את ספיגת היוד בגוף וכן, יש בהחלט חשיבות בצמצום צריכתם, המזונות העקריים הינם: לפת, כרוב, חרדל, סויה, קמח סויה, בוטנים, צנוברים ודוחן.
לאוכל שאנו אוכלים יש קשר ישיר לקצב הירידה, הפעילות המטאבולית ומצב העייפות.
לא רק מה שאוכלים, איזו כמות או איזו איכות אלא גם מתי אוכלים אותו.
לזמני הארוחות והפרשי השעות, חוסר פעילות, שעות השינה וכמות הפחמימות בסדר היום יש השפעה על הפעילות המטאבולית של הגוף, ובעקיפין על פעילות הבלוטה
כדי להאדיר את הפעילות יש צורך בבנית תפריט יומי, מותאם אישית, עשיר בסיבים תזונתיים, בוויטמינים ומינרלים חיוניים ובמים.
נסי לאכול בשעות סדירות, לאורך היום, שלבי פעילות גופנית מתונה לסדר היום , אכלי אוכל עשיר בערכים תזונתיים, הפחיתי סוכרים פשוטים ואכלי דברים המעודדים שובע (כגון דגנים מלאים ושיפון)
לצערי, אין ביכולתי להציע מזונות ספציפיים כיוון שאינני יודעת את תאוותיך או הסתייגויותייך ...
הצעתי לך, לכי על בטוח. פני לדייט מקצועי, במיוחד בכדי שלא תגרמי כל נזק ותהיה בהשגחה על התהליך ובמסגרת תומכת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות נוספות...
דניאלה17/07/2007מיה שלום,
קודם כל תודה רבה על תגובתך, זה מאוד מאוד עוזר לי בתהליך שאני עוברת כרגע.
כבר מס' שנים שאני משתדלת לאכול מזון בריאות (דגנים מלאים, סוכר חום/פירות, להמנע מכימיקלים למיניהם וכד') ומקפידה על כך יותר בחודשים האחרונים.
בזמן האחרון התחלתי לעשות פעילות ספורטיבית ואכן אני מרגישה שינוי בתפקוד הבלוטה (פחות עייפות, פחות התקפי רעב פתאומיים והגוף שלי יותר מאוזן באופן כללי)
אני לא יותר מדי בררנית באוכל, אך אני רגישה ללקטוז וללטקס, מה שמונע ממני לצרוך מוצרי חלב, תפו"א לסוגיו, אבוקדו, בננות וכו'. ולכן נשאלת השאלה מה לגבי חלב סויה בהקשר לקליטת היוד בבלוטת התריס, משום שאני מסוגלת לוותר על במבה (החטיף היחיד שאני אוכלת), אך קשה לי לוותר על 1-3 כוסות נס קפה שאני שותה ביום...
הסיבה הנ"ל גם מונעת ממני לעשות את רוב תפריטי הדיאטה שמתפרסמים, משום שהם בד"כ מבוססים על גבינות וכד'.
שוב תודה,
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדיפדוף בתפריטים לא יועיל
מיה בן אפרים23/07/2007גם לרגישות ללקטוז יש תחליפים, יש יופי של חלב סויה וכן, אין שום בעיה בצריכתו כל עוד היא אינה מוגזמת (הגזמה היא מעל 200 מ"ל ביום)
קשה לי ליעץ אישית ונקודתית כל כך כיוון שאינני יודעת את סדר יומך ואת מה שאת אוהבת, רק אומר כי הכל אפשרי ואין שום סיבה שתקחי תפריטים מוכנים שאינם בכלל מותאמים לך ולגופך אישית ומקצועית
אל תתעסקי עם "אולי כן" אולי "לא" זה הגוף שלך ולא של מישהו אחר
יש לך כמה בעיות שאת אפילו יכולה לצמצם אותם אם תעשי נכון ותשני תפריט למותאם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיפור ארוך.. צריכה עזרה..אני15/07/2007
היי.. אממ בקצרה עליי אני בת 16 עוד מעט 17 עולה לכיתה יב.
אני מאוד נמוכה.. הגובה שלי הוא 1.52 והמשקל שלי הוא 53..
אין לי מושג כמה אני צריכה להוריד.. אבל אני צריכה.
אני פעם הייתי אנורקסית.. בערך 3 שנים.. ורק בכמה החודשים האחרונים התחלתי לחזור לאורך חיים טוב בריא ונורמלי..
אך.. אני משמינה.. ואני לא יודעת איך להרזות באופן טוב..
משו מאוד חשוב גם.. אני צמחונית.. מאז שעוד הייתי ילדה קטנה בת 5 ככה, אני לא אוהבת ממתקים אבל יש לי בעיה עם עוגיות ושוקולדים שעליהם אני חולה!
מה לעשות?
אני צריכה עזרה בתכנון הדיאטה שלי..
האם יקח לזה הרבה זמן?
בבקשה אני צריכה עזרה דחוף.. אני לא רוצה לחזור לאנורקסיה כי היו לי הרבה בעיות מזה..
אבל יש ימים שאני מוצאת את עצמי פשוט חוזרת לזה..
אני גם לא הולכת לדיאטנית כי ניסיתי ולא יודעת היא לא הייתי בסדר לא הבינה וקיבלתי רושם מאוד רע ונהייתי מאוד אנטי..
אני רוצה את העזרה מכאן איכשהו
ומקווה שאקבל אותה
בתודה
******<דורה>(שם בדוי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייכי רגע, נשמי עמוק וצאי לנצח..
מיה בן אפרים16/07/2007העזרה שאת צריכה היא להבין, להפנים וללמוד.
אני שומעת מדברייך שאת מודעת לעובדה שיש בעיה וזה כבר התקדמות אדירה.
ככל שתיקחי את הדברים לידיים מהר יותר ותצאי לנצח את ההפרעה כך תראי את התוצאות ואת ההשלכות על המצב, הן נפשית והן ויזואלית.
עשית דרך ארוכה וקשה לצאת משם ואת צריכה להבין את הדרך ואת מה שאת עושה מעכשיו!
יהיה קצת קשה ובלתי אפשרי לעשות את זה לבד.
התמיכה שאת יכולה לקבל במסגרת אישית, חברותית ומקצועית בתחום הפרעות האכילה היא מה שיגרום להצלחה שלך להשיג את המשקל הרצוי ולעשות את זה חכם וידידותי..
בתקופת התמחותי נוכחתי להבין כי אין דבר העומד בפני הרצון, מי שרצתה להצליח וקיבלה כיוון נכון הצליחה ליישם אותו, כך גם מטופליי היום. ידע זה כוח!
אל תוותרי, חישבי על איך תרגישי חזקה כשתנצחי
" כל שאוכל לעשות אעשה.... "
מקווה שתיצרי קשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסרת אנרגיה
רעות17/07/2007רציתי לבקש המלצה למזונות מעירים
יש לי בעיית עייפות וקשיים בריכוז
אני יודעת שפחמימות עוזרות, וגם פירות ודברים מתוקים
אבל אם יש לך המלצות ספציפיות, אני אשמח לשמוע
זה יעזור לי מאוד
תודה והמשך יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעייפות מפחמימות..
מיה בן אפרים17/07/2007פחמימות בכמות גבוהה מהנדרש גורמות לעליית סוכר, וכן לירידת סוכר ונפילה לאחר אכילתן!
דווקה איזון נכון של פחמימות עם חלבונים הינו שילוב מנצח לאיזון רמות סוכר והן לשמירה על עירנות
אכלי ואל תפריזי במנות סוכרים, שלבי עם הפחמימה (מורכבות כמובן) חלבון או ירקות עליים עם שומן בלתי רווי כתוספת וזכרי, איזון בין כל אבות המזון הינו הפתרון, גם בארוחת אמצע היום, הערב, וכמובן ובמיוחד הבוקר!
הכי חשוב ההבנה של הסיבה, רוב הבעיה היא צורת האכילה הלא מאוזנת, היא זו שגורמת לעיפות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מציע לך ליצור קשר עם מיה.
אבנר01/08/2007צרי קשר עם מיה.
היא עזרה לבתי באותו נושא.
הצלחה ודיסקרטיות מובטחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה במשקלליאת15/07/2007
למיה שלום,
קודם כל הפורום שאת מציגה כאן מעניין, אני נהנת ורואה חשיבות בכך.
בשנתיים האחרונות עליתי במשקל מאוד.
מאוד הייתי רוצה לחזור לגיזרה שהייתי בכל דרך שהיא אך אני מפחדת להזיק לעצמי
עם הדיאטה הלא נכונה.
מה את ממליצה? ואיך?
כדי לעשות זאת נכון ללא נזק גופני וכדי לרדת ולשמור לאחר מכן.
תודה מראש, ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמשיכי לחשוב חיובית
מיה בן אפרים15/07/2007ליאת
קודם כל אני מפרגנת לך במיוחד על המודעות הגבוהה לאיזון הדרך ולתזונה נכונה
דיאטות לא נכונות ולא מתואמות אישית גורמות לבעיות מטאבוליות ולהפרעות בריאותיות רבות.
כדאי ואף רצוי שראשית תביני את הצרכים של גופך וזאת על ידי התאמת תפריט שיעזור לשרוף שומן ולבסס את הירידה במשקל לאורך זמן
ירידה נכונה במשקל חייבת להפוך להיות חלק מאורך חיים ולא כהשגת מטרה ספציפית.
אילו שעות לאכול, באיזה כמיות ואילו מזונות תואמים את סדר היום שלך. לצערי אין תפריט קבוע לכלל האוכלוסיה, לכל אחד יש את המתאים, הרצוי לו והאהוב עליו ביותר לאכול. הכי חשוב זה להבין למה, כמה ומתי לצרוך כל דבר, ומותר כל דבר! זה המוטו שלי כ - FOOD COACHER
העיקר להחליט ולצעוד לכיוון המטרה. אשמח לסייע לך בכל דרך. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטהשני15/07/2007
אני כבר חודשיים בדיאטה,
5 ארוחות ביום,3 עיקריות ו2 ביניים
לא עברתי את ה1000,1200 ק"ל ליום,
בחודש וקצת ירדתי 4 קילו,
ואז נעצרתי
לא התייאשתי עד השבוע האחרון,
שבו זללתי קצת יותר מהרגיל ולעליתי חצי קילו [אכלתי בסיבבות 1600 ק"ל ליום]
אני בת 16 ,גובה 168 ונכון לעכשיו שוקלת 62
אני נורא רוצה להגיע ל 55 קילו,
מסיבות בריאותיות אני לא יכולה לעשות ספורט,
מה את ממליצה לי להמשך ומה אפשר לשנות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני היי
מיה בן אפרים15/07/2007הבעיה בכל ספירת הקלוריות שאין לך מושג מה את מכניסה לגוף ומה לא.
אפשר לאכול הרבה דברים שאינם נכונים לגוף, אינם נכונים לשריר ואינם מספקים את המערכת המקסימה שקוראים לה - שני.
את צריכה להבין מה הגוף צריך והוא בטח, לא יכול להתקיים לאורך זמן על בסיס של 1000-1200 קלוריות. זה המינימום שהגוף צריך בשביל להשאר עובד. חשבת כמה הוא צריך בשביל הפעילות היומיומית והעיכול שהוא עושה?
אז הנה לך, בגלל זה הוא פסק מלרדת. יש לו צרכים חיוניים ועל ידי ספירת קלוריות שרירותית הוא אינו מתקתק עבודה.
הצעתי לך, חשבי בהגיון אם את יודעת מה את גורמת לגוף, יש קצת ללמוד עליו הוא לא כל כך פשוט ולא כל כך טיפש.. חשבי על ייעוץ אישי לדרך בטוחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למיהעינבר13/07/2007
לכל מי שנכנס לפורום ולמיה עצמה
את מדהימה ומומלצת ביותר!!!!!!!!!
עינבר חמו שייפ ראשון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה
מיה בן אפרים14/07/2007כל הכבוד יפה שלי
תמיד איתך, תמשיכי לסחרר את העולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קראתי את הכתבה במקומון וגם באינטרנטיוסי13/07/2007
א. זה מאד מצא חן ונראה מעניין
ב. עדיין לא הבנתי איך "מתאמנים " מה אוכלים וכיצד
ג בגדול הבנתי שיש לתכנן במיוחד את המלח והסוכר
ד לאכול לאורך היום
איך ממש עושים לא ממש הבנתי
אשמח לדעת כיצד עושים את זה
עד היום אני לא ממש מצליח לרדת במשקל אבל אני בדרך כלל מרגיש בריא ערני
וטוב לי למרות שמשקלי 105 קילו הכי נמןך שירדתי היה 102
אשמח לדעת כיצד להגיע אלייך באופן פרטי או מסגרת מסודרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבת שלום יוסי
מיה בן אפרים14/07/2007כשרוצים לשנות, משנים. מכיר את המשפט הגאוני הזה?
אבל לצערי, אף אחד לא נולד עם יכולת נעימה להתמודד עם שינויים, תמיד זה קשה ובמיוחד כשיש מאחורי כל זה את הפיזיולוגיה, הצרכים חברתיים והפסיכולוגים.
שיטת ה-Food Coaching שייסדתי, מצליחה לגשר באופן שונה ואישי על התחושות והרגשות המלוות את מי שמנסה להתחיל בשינוי וביחד, לראות תוצאות בבדיקות הדם, באחוזי השומן ובמשקל.
לפי שיטת ה-Food Coaching ההשמנה שלך תלויה גם בסביבה שלך, בסגנון החיים שלך, בתמיכה שלך, בידע ובהבנה של אורח חייך וצרכי גופך
הגישה היא להכיר אותך, את סדר היום שלך, תחביבים, תחומי עיסוק, איפה אתה עובד, עד מתי, מי מכין את האוכל בעבודה או בבית, מה אתה אוהב לאכול ועוד. רק אחרי כל זה, מתאים לנו להתחיל בשינוי שיביא לירידה בטוחה במשקל לאורך זמן סופסוף...
הפעילות בכל הארץ, הכי טוב שתרים טלפון למספר 03-7419624 ותקבע דייט. בדייט הראשון נלמד להכיר אותך ואם נחליט שזה יכול לעזור, תהיה פגישה בבית, נצא לקניות בסופרמרקט, נבשל יחד ואפילו נצא לארוחת צהרים בסביבת העבודה שלך להריח קצת את סביבתך.. .
בהצלחה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוסי שכחתי לציין
מיה בן אפרים17/07/2007הקליניקה הראשית ממוקמת באזורי חן בתל אביב, מומלץ לקחת החלטה, לקבוע דייטים ולהתחיל בתהליך השינוי לכיוון התוצאות. המון בהצלחה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל רק דברים יבשיםורד11/07/2007
שלום ומזל טוב על הפורום החדש,
בני בן ה 4.5 אוכל רק דברים יבשים כמו שניצל, פסטה בלי רוטב, ביצה קשה, טוסט ואחרי בקשות חוזרות ונשנות מעט מלפפון. כמובן ששוקולד הוא מוכן לאכול כל היום, אך כמובן הוא יודע שמותר לו רק בערב, אחרי האוכל. אני מניחה שבשל כך יש לו בעיות עם היציאות ולעיתים אנו מגיעים למצב שצריך לעשות לו חוקן (סליחה על התיאורים). איך אפשר לשנות את המצב???
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורד אל תתיאשי..
מיה בן אפרים12/07/2007תודה ורד.
בוודאי שהמצב בר שינוי, אופטימיות זה תמיד נפלא
בנך רגיל לאכול דברים שקל לו לעכל, הוא אינו בשל לשנות הרגלים כיוון שאין לו את הצורך בלשנותם, וטוב לו עם זה, זוהי סוג של התמודדות עם אוכל. כדי שיכנס לשרותים, יש לנסות להגיש לו אוכל בעל ערך תזונתי טוב, הכולל פחמימות מורכבות וסיבים תזונתיים. זאת את יכולה לנסות על ידי שימוש בחיטה מלאה בפסטה, מעדני שוקולד עם תוספת סיבים מסיסים ועוד. בנוסף, זכרי שהכל תלוי בצורת הגשה ובמצב הרוח בזמן האוכל. לא לוותר לטעמים חדשים ושתמיד יהיו עוד צבעים חדשים על השולחן. כמובן שתיית מים חשובה ביותר ועל זה לא לוותר, נסי בקבוקים קטנים, צבעים יפים וכוסות מעניינות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוכל רק דברים יבשים
ורד12/07/2007תודה על תגובתך,
אנחנו נותנים לו פסטה רק מקמח מלא. אילו מעדני שוקולד מכילים תוספת סיבים מסיסים? אשמח אם תתני לי עוד רעיונות לדברים שכוללים פחמימות מורכבות וסיבים תזונתיים.
שוב תודה,
ורד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיבים
מיה בן אפרים12/07/2007יש מוצרים כמו יוגרטים (יופלה) או גלידות (לדוגמא נסטלה) שמכילים מעט סיבים
נסי להאכיל אותו בקינואה, דגן נפלא שיש בו גם חלבון וגם ברזל בנוסף לסיבים ומזכיר מאוד טעם של קוסקוס. נסי להכין לו חומוס גרגירים או תני לו קרקרים של חיטה לדוגמא, לחמית. מקווה שזה יעזור לו ליציאות ולתגבור כמות החלבון היומית והכי חשוב... שיאכל בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)