מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהתמר03/12/2008
שלום אני בת 30 ולא מזמן ירדתי המון במשקל והעור שלי רופף האם אני חייבת ניתוח למתיחת העור או האם אפשר פשוט לפתור את הבעיה עם משקולות וארובי? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח למתיחת עור
ד״ר חדוה בן משה03/12/2008תמר שלום
בד"כ בגיל צעיר העור די גמיש , אבל אם את מתארת עור רופף אז ברור שאי אפשר למתוח את כל הגוף. האם זה באזורים מסוימים? והאם את בטוחה שזה עור ולא עדיין עודף שומן?
בכל מקרה התעמלות ומשקולות עוזר ולרוב לוקח הרבה זמן עד שהעור משתקם. זה מאד אישי.
כמובן שבמקרים קיצוניים זה לא יסתדר לגמרי. השאלה עד כמה זה נורא ועד כמה את יכולה לחיות עם זה בשלום?
לפני ניתוח שווה לברר טוב טוב את הסיכונים במיוחד במתיחת עור בטני.
בהצלחה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לעצירות - למיהיעל30/11/2008
מיה, האם תוכלי לייעץ לי כיצד עלי לשנות את התפריט? שלום לכן, שמי יעל, אני בת 32 וסובלת מעצירות כרונית מזה שנתיים. ללא טיפות יובסלקס או דומיהן אני פשוט לא נכנסת לשירותים. גובהי 1.66 ומשקלי 50 ק"ג. אינני עושה פעילות גופנית (אך מתכוונת להתחיל) ועבודתי משרדית (רוב היום מול המחשב). והייתי רוצה את חוות דעתך על התפריט שלהלן, אותו אני מנסה ליישם אך העצירות איננה נפטרת: קימה: מים פושרים עם מיץ מחצי לימון בוקר: דייסה מ 3 כפות קוואקר על בסיס מים + 2 תאנים מיובשות + 2 כוסות מים / תה צמחים נס קפה עם חלב וסוכר צהרים: סלט מ 2 כוסות עלים ירוקים (בד"כ חסה) + ירק נוסף + 50 גרם טונה + כף שמן זית ולימון + 2 פרוסות לחם מלא + 2 ספלי תה צמחים אחה"צ: 2 תפוחי עץ ירוקים או תפוח + 5 שקדים + נס קפה ערב: ביצה / 50 גרם טונה + 2 ספלים של אפונה וגזר (סנפרוסט) + 2 כפות טחינה מוכנה מטחינה גולמית מלאה + 2 פרוסות לחם מלא תודה מראש יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעיצומה שלך חופשת לידה.. על עצירות
מיה בן אפריים08/12/2008יפתי, היי עם כמה שהתפריט נראה לך טוב לבעיות עצירות, הוא עושה פעולה הפוכה בדיוק. אין לך סיבים בלתי מסיסים, ואלו שקימים בתזונתך, דווקה גורמים ליציקת בטון!! אין לך שומן בתזונה, מה שגורם ... לקיבה לא לדחוף וליציאה לא לצאת.. המלצה ממני באהבה, תתחילי בבוקר עם יוגורט טבעי ודגני בוקר ( כגון פיבר 1 או בראנפלקס של קלוגס) שתי מיד כמות מים רצינית, בצהריים, הוסיפי לארוחה קיטניות כגון עדשים או תירס, אפונה או חומוסים או לחילופין אבוקדו טרי, הורידי את הלחם המלא... קני על בטוח לחם "שאור אורגני " של הרדוף, הוא מדהים!! הפחיתי כמות תפוחים, הקליפה לך תורמת ליציאה, אכלי חטיף עם תה או קפה וחלב... ( החלב עוזר) ותפוח מאוחר יותר. בערב, אכלי ירקות, לחם וגבינות, עם ביצה או בלי. אולי גם סלמון מעושן או דג מעושן אחר. בהצלחה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיה היקרה, מזל טוב ממני ומכל הפורום
ד״ר חדוה בן משה08/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על הכל !!!
מיה בן אפרים30/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיה
יעל09/12/2008את פשוט מדהימה!!!!!!!!!! היה שווה לחכות המון המון מזל טוב אנסה את התפריט בשילוב השינויים שלך בתקווה למזור תודה מקרב לב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחליף לבראנפלקס - למיה
דניאל09/12/2008בתור אחות לצרה, הסובלת שנים רבות מעצירות כרונית, הייתי רוצה גם לנסות ליישם את המלצת דגני הבוקר (כתחליף לדייסת שיבולת שועל אותה אני אוכלת שנים אך ללא הועיל מבחינת העצירות). היות ואני משתדלת להקפיד על מזון אורגני, האם ניתן להחליף את הבראנפלקס של קלוגס בבראנפלקס אורגני של חברת "אדמה" - 19 גרם סיבים תזונתיים למאה גרם, ללא תוספת סוכר? בתודה מראש והרבה מזל טוב דניאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסי גם את הפיבר 1
מיה בן אפרים30/12/2008אין אורגני אבל...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבת שלוםאורי28/11/2008
שלום אני בת 15 גובה 160 ושוקלת בקרוב ל52 אני יודעת שהBMI שליתקין אבל אני שקלתי בעבר 48 וזה מציק לי שאלתי היא כמה קלוריות עלי לאכול אם אני מבצעת פעם עד פעמיים בשבוע קפואירה והאם תוכלו לתת לי תפריט לסוף השבוע . תודה אורי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה קלוריות?
ד״ר חדוה בן משה29/11/2008אורי שלום
את באמת במשקל תקין וכדאי להמשיך לשמור עליו וחשוב כמובן למנוע השמנה.
סביר להניח שבסביבות 1800 קלוריות את אמורה לשמור על משקל, אבל היות ואנחנו לא תוכנת מחשב אז יום אחד את יכולה לאכול 2000 ויום אחד 1500. בנוסף חשוב לדעת כמה את פעילה במשך היום ועדיין המטבוליזם של כל אחד שונה.
כדאי לקבל יעוץ דיאטנית והדרכה לתפריט נכון. אין לי פרטים מה את אוכלת ואני לא יודעת מה את אוהבת אז בלתי אפשרי סתם לתת תפריט ובוודאי לא לסוף שבוע. מה יש שם? מה הפיתויים ? עם מה את מתמודדת בסוף שבוע? חסרים לי נתונים.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטליה27/11/2008
האם אכילת פירות וירקות בערב יכולות להיות תחליף לארוחת ערב נוורמלית? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילת פירות וירקות בערב
ד״ר חדוה בן משה29/11/2008טליה שלום
הרכב תזונה נקבע לפי יום שלם. במשך יום אנו צריכים לקבל כמות מסוימת של חלבונים, פחמימות שומנים ויטמינים וכו. ההמלצה היא לחלק את הארוחות ל-3 ארוחות עיקריות וארוחות ביניים הכוללות את כל רכיבי התזונה.
עם זאת, תזונה יכולה להתאים אישית. אם במשך היום צרכת מספיק מכל מה שצריך ואת אוהבת לאכול קל בערב אפשר להסתפק בירקות ופירות.
גם העקרון של לאכול כמו מלך בבוקר נסיך בצהריים ועני בערב יסתדר עם תזונה כזאת.
בהצלחה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לחישוב קלוריות:לפי מה להחליט?ס.ל24/11/2008
לפי מה שכתוב על האריזה, או לפי המחשבונים. דוגמא:על אריזת קוסקוס ישראלי של אוסם כתוב ש-100גר' שווים 215 קל' ואילו במחשבונים כתוב שזה שווה 112-150 קל'. אז..לפי מה לחשב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלוריות על האריזה לעומת מחשבון
ד״ר חדוה בן משה24/11/2008שאלה טובה.
בד"כ ההפרש מזערי והבאת דוגמה שההפרש באמת משמעותי.
המחשבונים באיטנרנט יכולים להיות עם טעויות, תלוי מי עומד מאחוריהם ואם זה אתר רציני.
לעומת זאת מצאתי גם טעויות של חברות המזון. בד"כ בחברות גדולות כמו אוסם, הנתונים אמינים.
אפשר להשוות תמיד קוסקוס של חברות שונות ולראות אם הקלוריות דומות.
לפעמים מוצר דומה יכול להיות עם קלוריות מעט שונות תלוי איך עיבדו אותו, מהו סוג הקמח וכו'.
כל הכבוד על הצרכנות הנבונה.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאמיר23/11/2008
האם התפריט של בסדר וכמה קלוריות יש בו בערך בוקר 2 פריכיות אורז \ולפעמיים 2 פרוסות לחם קל אם מעדן 0 % הוא כמה כפות של קוטג 3 % בצהריים כמה כפות אורז אם עוף ללא העור ואם אני לא אוכלת עוף אז כמה עגבניות הוא ספגטי אם עוף הוא 2 תפוח אדמה במיקרוגל מחממת אות 10 ד'ק ומקלפת ומרסקת כמו פירה ובערב 2 מנות פרי הוא 3 תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח תפריט
ד״ר חדוה בן משה23/11/2008אמיר, הבנתי שאת בת.
התפריט מכיל 1200 קלוריות, זהו תפריט דל בקלוריות ומיועד להרזיה.
הוא מאד חד גוני. זה מה שאת אוכלת כל יום בדיוק אותו דבר?
חסר בו גיוון של חלבונים: גם דגים, הודו, בקר רזה, ביצים וקטניות.
חסר סידן. יוגורט או מעט גבינה לא מספק את כמות הסידן היומית.
חסרים מגוון ירקות בכל הצבעים ומכאן שגם דל סיבים. חסר מגוון תוספות בצהריים כמו אורז מלא, פסטה מלאה, קינואה וכו.
חסרים שמנים טובים : שמן זית, אבוקדו , טחינה,שקדים.
בקיצור, אני מקווה שאת מגוונת יותר מהתפריט שכתבת. קבלי הדרכה אצל דיאטנית.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירה על משקלסיון19/11/2008
היי אני בת 26 אני 1.70 ושוקלת 54 האם זה נורמלי? כמה קלוריות אני צריכה לצרוך/ לשרוף ביום אם אני רוצה לשמור על המשקל חשוב לציין שאני מתעמלת 3-4 פעמים בשבוע אירובי+עיצוב גוף במשך שעה כל פעם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבנה רזה
מיה בן אפרים23/11/2008על פי נתוני המשקל והגובה את במשקל תקין- בריא ואף נמוך מהמומלץ.
בתקווה שאת שומרת על תזונה נכונה ולא מזיקה לגופך, את בטווח התקין.
פעילות גופנית תקינה תעזור לשמור על משקל זה אך את חייבת לתת לגופך לפחות 1500 קלוריות ביום, על מנת לשמר קצב חילוף חומרים לשנים הבאות ולא להכיל יותר מ2000, כך לא תעלי במשקל.
הכי חשוב לדעת " באופן הוגן" האם את אוכלת מספיק בשביל לספק את צרכי הגוף.
ולשלב גם 4-5 מנות של חלבונים טובים כגון ביצים, דגים ובשר עם 5-6 מנות של פחמימות משביעות בשילוב מאוזן של שומנים טובים כגון 1/4 אבוקדו, 2 כפות שמן זית זיתים וטחינה. כל השאר שולי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסימי17/11/2008
אני מאוד אוהבת לשתות נס קפה. לפעמים עד 5 כוסות ליום. אין לי בעייה עם השינה. ובכ"ז, האם זה עלול להזיק לי וכיצד? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתית קפה
ד״ר חדוה בן משה17/11/2008סימי שלום
צריכת קפה מומלצת עד 3 כוסות קפה ליום. מעל 6 כוסות זוהי צריכת גבוהה.
יש אנשים יותר רגישים לקפה ויש פחות. יש שמתמכרים יותר ויש פחות . אם את יכולה לרדת ל-3 כוסות זה עדיף. נסי להפחית בשעות שאת פחות זקוקה לו.
השפעות הקפה על מערכת העצבים: עוררות יתר, עצבנות, דופק מהיר, התייבשות.
קפה פועל כסם על הגוף ואם את לא מרגישה את השפעותיו אז תנסי להפסיק ואז תרגישי את תופעות הגמילה: כאבי ראש, עייפות וכו. הגוף בעצם עובד על סם מרץ.
בשנים האחרונות התפרסמו גם מחקרים טובים ויתרונות לקפה. האמת כנראה מצויה אי שם באמצע, אז תהני מקפה במידה וזה נכון לכל התזונה.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי תנודות במישקל:אתמול בבוקרס.ל14/11/2008
שקלתי 60.2.(וכך שלתי בתקופה האחרונה). היום בבוקר שקלתי עצמי באותה שעה,והמישקל קפץ ל-60.9,ואח"כ בצהרים ל-61.8 כלומר,תוך יממה וחצי עליתי ב-1.5ק"ג,למרות שאני שומרת בקפידה על תפריט של 1500קל' ופעילה וכולי. אז,מה יכול ליגרום למישקל לעלות ככה? אולי אני צריכה לשנות משהו? זה פשוט מלחיץ אותי?.....הייתכן שעליתי כך,כי אמש אכלתי מרק וצברתי נוזלים? בקיצור,איך לחזור למישקל הקודם? תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצחיקה
מיה בן אפרים15/11/2008נוזלים, מזון, מלחים, פחמימות... הכל גורם לכמות ק"ג ( יותר נכון מיליליטרים) לעלות...
מצחיק שלא חשבת שזה הגיוני.
דבר נוסף, נשקלים רק בשעה קבועה, ועדיף פעם בשלושה ימים!!
ותרגעי, לא עולים במשקל ביממה, אלא אם טוחנים קרוב ל-10.000 קלוריות, וגם אז, אני בספק!!
בקיצור, השקלי כל 3 ימים...
והרגעי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפתינ.12/11/2008
אני בת 60+ כבר עייפה מדיאטות וכך גם גופי. ובכל זאת רוצה לשמור על מראה שפוי, מאז החגים יש עליה של 3.5 ק"ג שזה המון. קבוצות תמיכה כבר לא בשבילי מחוסר סבלנות. מה עושים כאשר הגוף כבר עייף והנפש תשושה מדיאטות. אשמח לקבל תשובות מבעלות נסיון בגילאים המבוגרים, או מדיאטנית שמבינה על מה אני מדברת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות מדיאטות
ד״ר חדוה בן משה12/11/2008אני מבינה שאת עייפה מדיאטות רבות שעשית בוודאי במהלך חייך.
אולי יעזור לך לא לקרוא לתהליך דיאטה ופשוט לומר לעצמך שאת רוצה להזין את גופך הכי טוב שאפשר ולכן להמנע ככל האפשר מהשטויות המשמינות שכל אחת יודעת במה היא מגזימה , לעסוק בדברים שעושים כייף לנשמה במקום לאכול, להוריד לחצים ולצאת להליכות או כל פעילות שאת אוהבת. הק"ג כבר ינשרו לבד.
הכי חשוב לא ללכת על משהו קשה וחדגוני שנמאס מהר מאד וגם להנות קצת פה ושם.
בהצלחה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתתעודדי, הכל מתחיל מביטחון עצמי
מיה בן אפרים13/11/2008אינני בת 60 אבל אני מכירה את ההרגשה ממטופלות רבות שאני פוגשת,
אני יכולה לומר לך באופן וודאי כי גישה של הבנה, ידע אמיתי למה שאת עושה והבחנה בטעיות שאת סופגת היום יעזרו לך בקבלת פיתרון מעשי.
אני חושבת שהכל מתחיל מזה שאת לא מנסה לדבוק בתהליך נורמלי, מסגרתי, אישי ולא קיצוני.
ממליצה בחום להכנס לתהליך שיעזור לך להרגיש טוב עם עצמך, עם מישהו תומך ונחמד שתרגישי חיבור אישי איתו. הרי תהליך הוא לא קשה כאשר מישהו עוזר בתמיכה.
בהצלחה
מיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוד קואצ'ינג לפסוריאזיסריקי08/11/2008
שלום רב, הפוד קואצ'ינג נשמע תחום מסקרן מאד. כחולת פסוריאזיס זה מעניין אותי לדעת אם יש גם הדרכה לאכילה נכונה שתסייע בטיפול במחלה ואולי אפילו תשתלב עם הטיפול המשחתי? אשמח לקבל תשובה בנושא, ריקי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסוריאזיס
ד״ר חדוה בן משה08/11/2008ריקי שלום
פוד קואוצינג מבחינתי הוא תהליך של לימוד אכילה נכונה ואורח חיים בריא הנכון לאדם.
לאכול בריא נכון לגבי כל מחלה קיימת וגם לאנשים בריאים.
איך לעבור לאכילה בריאה דורש אימון ולא סתם תפריט שמונחת עליך. מבררים מה קשה ליישם ואיך תגיעי למטרה שלך.
השאלה אם את יודעת מה זה אימון או את מחפשת רק הדרכה לאכילה במחלת הפסוריאזיס.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדרכה תזונתית
ריקי12/11/2008היי תודה על תשובתך, אני בעקרון מחפשת הדרכה לאכילה נכונה שתשתלב בטיפול המשחתי. אני משתמשת בדייבובט שמכיל ויטמין D. אני רוצה לבנות תפריט שיעזור לי לטפל במחלה וגם ישתלב עם המשחה למחלה. סליחה אם לא הבהרתי את כוונתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה נכונה
ד״ר חדוה בן משה12/11/2008ריקי שלום
לא ידוע לי על תזונה מיוחדת לחולי פסוריאזיס. אני כן יודעת שכשעושים שינויים בתזונה כמו לעבור לתזונה מלאת סיבים, ללא אוכל תעשייתי ומעובד, ללא קמח לבן, תזונה עשירה בפירות וירקות ושמנים נכונים כמו אומגה 3 יש שיפור במצב הבריאותי ובהרגשה. שווה לנסות ואת יכולה לקבל הדרכה אצל דיאטנית.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטהאביגיל08/11/2008
שלום רב.אני בת 47. גובה 1.65 . כל חיי הבוגרים שקלתי 61-64 ק"ג.בשלוש השנים האחרונות משקלי מטפס באיטיות וכעת בסביבות 69. עוסקת בספורט לפחות 2-3 פעמים בשבוע (ריצה, אופניים).לא זוללת לחמים ובורקס. מנשנשת בקושי. אוכלת אולי קצת יותר מדי במהלך הארוחות העיקריות. מנסה להוסיף ארוחות ביניים ולא תמיד מצליחה. כדי לרדת במשקל עלי להרעיב את עצמי.ממש לא מתאים לי ולסדר היום שלי.יודעת את העקרונות של דיאטות אבל לא מצליחה להיכנס לזה.זקוקה לדיאטה כתובה שאצליח להיצמד אליה ולא תחייב עמידה במטבח ובישול לעצמי, פשוט אורח החיים שלי לא מאפשר.אני מניחה שזו בקשה לא קלה.האם יש באתר כלשהו דיאטה כתובה כלשהי בה אוכל להעזר? ניסיתי את שיטת הנקודות של שומרי משקל, והיא עבדה, אבל כנראה אכלתי מעט מדי נקודות ליום ובסוף רעבתי ועליתי במשקל לאחר מכן. מבולבלת? גם אני. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסגרת תזונתית
מיה בן אפרים08/11/2008נשמע מהתגובה שלך שקשה לך להבין מה עוצר מבעדך לרדת,
אני יכולה להיות כנה ולומר, כנראה שמה שאת כרגע עושה הוא לא נכון לצרכי הגוף שלך ואין סיכוי כי הרעבה עצמית היא זו שתעבוד ותביא לירידה.
הייתי ממליצה בחום לפגוש דיאטנית קלינית פגישה אישית שתתן לך תפריט מתאים לך במיוחד, שום תפריט באינטרנט לא תומך ואין לך מושג על כמה קלוריות את צריכה ללכת ביום, עד שמישהו מקצועי יתן את דעתו. ראיתי מקרים של בנות שנלחמו שנים עם כל צורות התפריטים וכל אתרי האינטרנט, ורק בפגישה אישית יכלו להגיע להבנה מה הן עושות לא נכון ואיך בקלות אפשר לשפר תזונה. . דיאטנית תתאים לך תזונה בהתאמה אישית על פי היום שלך וצרכיך, חבל שאת דוחה את הקץ, פני לייעוץ ותקבלי הכוונה ברורה.
שלך,
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעינת05/11/2008
שלום לכל מי שמבין ויכול לעזור לי . אני בת 30 גובה 1.70 ומשקל 66 אחרי שהורדתי 3 קילו. אני בדיאטה של מעט מאד אוכל, כך זה מרגיש לי, כ 1700 קלוריות ליום וגם מקפידה להתאמן 2-3 בשבוע. קצב הירידה שלי איטי מאד מאד, כ חצי קילו בחודש גם מההתחלה. ואני קצת מיואשת. האם יש משהו שאני עושה לא נכון? האם יכול להיות שמשהו לא בסדר במטבוליזם שלי מה עושים??? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפרטי קצת יותר מה את אוכלת
מיה בן אפרים05/11/2008אשמח לעזור אם תתני קצת יותר פירוט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאריק02/11/2008
שלום רציתי לקבל מידע על הבמיה. האם מומלץ לאכול ללא הגבלה? או שיש הגבלה בכמות כמו בסלק או כמו בקטניות אחרות? אמי קונה את הבמיה קפוא ומאדה על רוטב עגבניות..כמה קלוריות זה מכיל? ומהיא הכמות המומולצת? אני בדיאטה. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במיה
ד״ר חדוה בן משה02/11/2008אריק שלום
אין שום דבר שאפשר לאכול בלי הגבלה. במיה ניתן לאכול בכמות יפה כתוספת והיא מכילה מעט קלוריות. כ-30-40 קלוריות ל-100 גרם.
כך שאם תאכל חצי שקית במיה קפואה כ- 300 גרם תקבל סה"כ כ-100 קלוריות.
זה מעט יחסית לאותה כמות של אורז או פסטה.
אם תהיה תוספת שמן זה מעלה את הקלוריות משמעותית. כל כפית 50 קלוריות.
בתיאבון ותהנה מהבמיה. ירק מזין ובריא
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוקןשרה02/11/2008
שלום רב, האם ישנה שיטה לחוקן ביתי? האם יש דרך ממולצת נוספת לניקוי רעלים באופן אישי? אשמח לתגובתך בנושא תודה, ש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיזו מטרה
מיה בן אפרים02/11/2008חוקן לא הייתי ממליצה, אלא במידה ויש בעיה מסוימת או הפרעה במערכת העיכול, ניקיון לקראת לידה קרבה או כאבי בטן מעצירות קשה במיוחד.
ניקיון רעלים הייתי ממליצה לעשות בסגנון של אכילת אורז מלא, שעועית מש וירקות מבושלים, הרבה מים ומעט מאוד מלח.
זהו ניקוי כבד מומלץ ביותר, הגוף מפריש רעלים בצואה וגורם לתחושת אנרגיה מדהימה.
תהני,
מיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)