מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דוח מצבנעמה09/12/2007
היי ,
מבדיקה שערכתי מצאתי כי אני רעבה בדיוק בשעות שאני רגילה לאכול
כלומר בסביבות 6-7 ב10 ואם לא אכלתי עד אחת אז גם אז אני רעבה..(וכך בהמשך היום)
לאחרונה קצת הפסקתי לחשוב על אוכל כי אני יודעת מה מותר ומה אסור ואין אפור. העניין הוא שאני לא יורדת במשקל אני לא כזו רזה שזה תהליך איטי.
1.58 משקל 59 (57 לפני שנכנסתי לחדר כושר) ואני רוצה לחזור ל56 של כיתה ט' (אני בת 21). אני עושה כושר 5-6 פעמים בשבוע.
האם חזה גדול יכול להוות מקור הבעיה כלומר המשקל שם מהותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
נעמה09/12/2007אולי אם אומר שאני מידה 36 תוכלי בערך להבין מה המבנה שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקטנה וקומפקטית..
מיה בן אפרים13/12/2007:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא, אין קשר
מיה בן אפרים13/12/2007אני לא יודעת מה ההרגלים ששינית, מה הדגשים עליהם את מתמקדת
כמה שומנים נוכחים בתזונתך וכמה שומני חלבונים סמויים יש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחיים09/12/2007
אני בן 30 שוקל 80 קילו ובגובה 170. אני מעוניין להתחיל דיאטה ורציתי לדעת בנוגע לערב בלבד. כמה קלוריות עלי לצרוך בערב ומה מומלץ לאכול?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל תלוי ביום..
מיה בן אפרים13/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלאפאלרות04/12/2007
היי מיה,
אם אני אוכלת כל יום פלאפל או שווארמה או שניצל בפיתה בצהרים. ובערב אוכלת ירקות, או מרק, או פירות.
האם אני יכולה לעלות כך במשקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוודאי..
מיה בן אפרים05/12/2007למה, התחלת לעלות כבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תצילי אותי מחנוכה!!!!!KEREN02/12/2007
סופגניות זאת מחלה שנתית שלי, איך אני שמה מחסומים ומפחיתה את זה למינימום? HELP!!!!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחליטה על כמות שבועית
מיה בן אפרים05/12/2007לא רק, באותם ימים שאת אוכלת סופגניה את משתדלת לצמצם בארוחות את כמות השומן הרווי, לדוגמא בשר בקר שמן אות חביתה מטוגנת או שוקולדים וממרחים למיניהם..
כך גם לא תעלי במשקל! ותרגישי הצלחה ב-2007!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי יש לי שאלהיסמין28/11/2007
אני מאוד מתעיניינת בלימודי תזונה..אבל לא ממש הבנתי מה ההבדל בין פוד קואצ'ינג לבין תזונאית מוסמכת..
האם לתזונאיות יש יותר כוח בשוק העבודה?או שזה זהה לתזונאית ובעצם זוהי הבחירה שלך לעסוק בפוד קאוצינג?
אודה לך מאוד אם תעני על שאלתי..
תודה רבה,שני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההבדל בין תזונאית לפוד קואצ'ינג
מיה בן אפרים29/11/2007יקירה היי
אני תזונאית ודיאטנית קלינית מוסמכת
בשלב ב' של הקריירה החלטתי שיש עוד פאנים רבים לבעיית אכילה, להפרעות מטאבוליות ולהתמודדות עם משקל והחלטתי לתת את כולי למהלכים ..
הגעתי למסקנה שאינני רק דיאטנית עם תפריט, אני מובילה את מטופליי לדרך חיים אישית חדשה בעזרת תיזמון אכילה נכונה והתמודדות עם צריכת יתר או חוסר
האימון לוקח יותר מפגישת תפריט- זהו אימון חוויתי
לא כל אחת יכולה להיות דיאטנית שהיא גם פוד קואצרית, צריך אופי מיוחד וחיבה מדהימה לקשר המטופל עם המאמן.
בהצלחה בהמשך הדרך,
שלך,
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לדיאטהמישל27/11/2007
שלום אני בת 15, הגובה שלי הוא 163 ואני שוקלת 57.
אני מאוד רוצה לדרת במשקל לפחות 5 קילו, ורציתי לשאול אותך מה כדאי לי לקזז מהתפריט שלי, כי זה נראה לי יותר מידי אוכל.
בוקר- דיסת קוואקר מבושלת (3 כפות קוואקר וחצי כוס חלב 1%.)
+ נס קפה עם מעט חלב.
צהריים- 150 ג חזה עוף בגריל וכפית קטשופ + חצי כוס אורז + ירקות מבושלים
*כדאי לי לוותר על האורז?
ביניים- תפוח + יוגורט 0%
ערב- מרק עגבניות\מרק ירקות (בלי שמנת)+ 2 פרוסות לחם קל וכפית חמאה לייט (מזולה)\ כף קוטג' 3% \ כפית ריבה לייט\ כף גבינה לבנה 0.5%
לילה- קלמנטינה + נס קפה עם מעט חלב
*יש לי בעיה שבלילה אני יוצאת עד מאוחר וכשאני חוזרת תמיד תוקף אותי צורך לאכילה. מה אני עושה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לי אישית חסר חלבון
מיה בן אפרים29/11/2007גם בבוקר וגם בערב
יש ימים שאת אוכלת רק בשר בצהריים, בלי התחשבות בזה שלא אכלת חלבון בבוקר או בערב
חוסר חלבון עוצר ירידה במסת שומן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופי של שמןנעמה25/11/2007
היי מיה,
אולי יש לך עצה כיצד נפטרים מאופי של שמן?
כזה שממתין בקוצר רוח לשעה בה יגיע הזמן לאכול, כזה שמתכנן מראש מה יאכל מחר, כזה שמתכנן מראש מה הוא יאכל באירוע וכו'.
ואני לא מדברת על מודעות ושליטה אלא על הרגעים בהם זה כבר עובר את הגבול הרי מדובר בסך הכל באוכל.
איך נפטרים מ-לחיות בשביל לאכול ולא לאכול בשביל לחיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נפטרים כי זה לא אופי
שרון26/11/2007לדעתי ההתעסקות באוכל נובעת מרעב מתמיד.
עזבי, תאכלי ארוחות קטנות (סלט, מרק, פרי או סנדוויץ) לעתים קרובות ואז תפסיקי לחשוב על אוכל ותתעסקי בלאכול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלוואי וזה היה עוזר
נעמה26/11/2007זה מה שאני עושה זה לא עוזר.
אני רק מחכה יותר כל פעם כי אני יודעת שעוד שעתיים אני יאכל שוב ואני מחכה לזה כאילו הפעם זה יהיה שונה מהפעם הקודמת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני איתך
שרון26/11/2007מחזיקה לך אצבעות ומקווה בשבילך...
ולי דווקא יש קלקול קיבה ;-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתוללת עם אוכל שרון??....
נעמה27/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלוואי...
שרון27/11/2007לא...
יש לנו וירוס רוטה בבית...
כל הילדים ואני בכיף חיים של כאבי בטן.
גם זה יעבור!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשתי הרבה מים שרון
מיה בן אפרים29/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז את לא אוכלת אוכל נכון, פשוט כך!
מיה בן אפרים29/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרון, את ענקית- כל הכבוד על הגישה
מיה בן אפרים29/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנעמה היי
מיה בן אפרים29/11/2007אין זה אופי של שמן, זה אופי של הרעבה במשך שעות ביום שגורם להתנפלות על אוכל מרעב
כשאוכךים הכל ומאמינים באיזון של ארוחות לאורך היום, לא חשים רעב ואז יותר קל להפסיק לחשוב על אוכל
זה בדרך כלל קורה שממעיטים לאכול פחמימות והמוח משתבש!
או כשעושים הפרשים של יותר מ-3 שעות בין צריכת פחמימות או להיפך, מעמיסים פחמימות בבת אחת ואי אפשר להפסיק...
האם אני קוראת אותך??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיה
נעמה29/11/2007היי מיה,
תודה על תגובתך.
אני ממש לא מרעיבה את עצמי. להפך אני אוכלת בשעות קבועות
העניין הוא שאני מחכה לשעה שיגיע הזמן לאכול (6 בבוקר , 9 בבוקר, 12 וכך הלאה לאורך היום..)
זה כמו שיש אנשים שהמינוס רודף אותם ככה רודף אותי הענן הזה של אוכל איך מפסיקים לחשוב עליו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתוקה, שאלה- את רעבה רוב היום?
מיה בן אפרים05/12/2007מתי את מרגישה שובע?
עשי לי טובה, קחי יומן, רשמי על פי שעות מתי זו תחושת רעב ומתי רק מחשבה.
מחכה לתגובתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשכולית אדומהבן24/11/2007
האם רמת הסוכר באשכולית אדומה נמוך יחסית לפירות אחרים ?
והאם הוא שווה לאשכולית לבנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין הבדל משמעותי, אל תלחץ!
מיה בן אפרים29/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתהליך הרזייה....שני24/11/2007
שלום מאיה,
נימצאת בתהליך הרזייה כבר כחודשיים והשלתי כ- 6 ק"ג.
עושה פעילות גופנית (מאוד משתדלת) בין 3-4 פעמים בשבוע (הליכה של 40 דק' ו/או מכשירי חיזוק ואופניים).
- מה עליי לעשות על מנת לרדת בקצב מהיר יותר ?
- מה משקל היעד עבורי ?
גילי: שנות ה- 20 המאוחרות.
משקל 85 ק"ג
גובה 1.73
אודה מאוד על תשובתך והתייחסותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל ירידה
מיה בן אפרים29/11/2007אינני יודעת איזה תפריט את עושה, אבל
זהו קצב טוב מאוד, אולי יש ימים שתפחיתי קצת שומנים מהאוכל המבוסס על החי
חשוב שתאכלי אוכל פחות שמן, יותר פחמימות ופחות חלחבון בימים מסוימים ולהיפך בימים אחרים
משקל היעד הוא 70..
אשמח לענות על שאלותייך בעתיד ולרתם לתהליך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה... המשך...
שני29/11/2007מיה תודה רבה על תגובתך.
מצורף התפריט שלי להתייחסות:
10 פרוסות לחם קל ביום מלוות בשיכבה דקה של ממרח (חומוס, טחינה, ריבה לייט, פסטרמה, גבנ"צ 5 % וכו').
3 פעמים בשבוע בשר רזה.
3 פעמים בשבוע , ביצה על אפשרויותיה (חביתה, קשה וכו').
כל יום- 3 יוגורטים 0 % או 3 פירות (או משולב).
ירקות חופשי...
2 כפות שמן
לעיתים אני מגוונת בתחליפים שווי ערך (במקום שתי פרוסות לחם- תפו"א/ בטטה קטנים וכו').
משתדלת להגיע ל- 2 ליטרים מים ביום (או שילוב עם משקאות דיאטטים).
מודה מראש על התייחסותך !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל פניו, נראה מצויין אבל..
מיה בן אפרים05/12/2007ותמיד יש אבל...
ההתמדה בתפריט כזה קשה מאוד
לבנוסף, אני לא שוללת שתמשיכי אותו עד משקל היעד אך, אני תומכת בחלבונים בתזונה.. וכאן קצת חסר לי, אם להיות כנה!
אני צריכה ארוחה חמה פעם ביום, וכאן אין לך אופציה כזאת אפילו
בכנות, אני אשמח לשמוע שאת מתמידה אבל יותר מכך, אומר לך שכדאי לך לגוון בסוגי הפחמימות ולהגביר חלבונים בארוחות, זאת על מנת לרדת במסת שומן ולנצל חלבון לשמירה על מסת שריר!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מתאמנים לשלוט ולעצור בולמוסים.?בחורה 2424/11/2007
מיה שלום, אני בת 24 160 שוקלת 60 ,
אני מלאה והייתי רוצה להוריד כ 6-7 קילו .
לפני 4 שנים עשיתי דיאטת נקודות וירדתי ל50 קילו (הייתי 66) ,
אט אט התחלתי לעלות במשקל בגלל שמאסתי בספירת הנקודות, והתגעגעתי לאוכל אמיתי ובעיקר לעוגיות בתדירות יותר גבוהה מאשר הייתי צורכת..
אז, נכנסתי לסטרסים תקופתיים והתלחתי לעלות במשקל, כשראיתי את הספרות עולות בשקילה וראיתי שאני לא מציחה להתמודד עם ההתקפי רעב ובעיקר רצון למתוק, התחלתי להקיא את מה שאכלתי .
היום אני כבר שוקלת כמעט 60 לא מתקדמת לשום מקום בחיי האישיים, לא מצליחה להתמיד בשום תחום בחיי ונושאת איתי הפרעת אכילה מטרידה (מקיאה בממוצע פעם פעמיים בשבוע) והכי חמור: לא מרזה ואף משמינה. כך חולפים לי החיים, והכל נראה לי אבוד וללא מוצא.
הייתי אצל פסיכולגים שונים אשר טוענים שהמקור להפרעת האכילה הוא ריגשי ושהבולמוסים הם רק סימפטום האם זה באמת כך?? לדעתי באמת אני ממלאת חלל רגשי ריק באוכל?
איך אני יכולה למנוע התקפי אכילה??
אני אשמח לתגובה אני ממש מ-י-ו-א-ש-ת-!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד לייאוש
מיה בן אפרים29/11/2007היי
אני מאבחנת את הבעיה שלך בתור חוסר איזון !!
כשהנפש אינה מאוזנת, האוכל הופך להיות גורם נפשי והבריחה היא לאוכל
אני מאמינה שאת לא אוכלת ארוחות מסודרות ולכן יש התנפלות על אוכל
אני ממליצה לך להיכנס למסגרת, עם דיאטנית צמודה שתוביל אותך להפחתת עומסי פחמימות ולהפסקת תחושת רעב פתאומית
אני אשמח אם ותרצי לשוחח ולהקחת יד ולצאת לתהליך, מכל הבחינות זה יעודד אותך להמשיך להתקדם בחייך האישיים
זה לא קשה כמו שנראה, רק מייגע לעבור את זה לבד בלי תמיכה
פסיכולוג לא תורם מבחינה תזונתית, רק מחזק את רגשי האשמה
תזונה נכונה, הפסקות ראליות בין הארוחות ושילוב מזונות עם שיחות וקשר ישי היא התשובה שלך,
שלך
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות אומגה 3 בקופסת שימורים טונהGrytsje21/11/2007
בכמה כמות האומגה 3 מופחת בקופסת שימורים טונה במים לאומת הכמות בדג טרי?
האים מי שמתאמן בחדר כושר צריך יותר אומגה 3 מ-340 גרם בשבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין אומגה בדג טונה בשימורים
מיה בן אפרים21/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםלי21/11/2007
זהו החלטתי שאני חייבת חייבת לקחת את עצמי בידיים ולהתחיל לרזות
אני שוקלת 114 קילו גובה 1.62,
בניתי לי תפריט של 1500 קלוריות רציתי לשמוע את דעתך לגביו
8:30 (רק בימים א', ד') פרי / חצי כוס בייגלה / 2 קרקרים עד 40 קל' ליחידה
11:00: 3 לחם קל או 2 לחם מלא עם פסטרמה / גבינה 5% / כף טחינה / חצי אבוקדו + ירקות
13:30: חצי כוס ברנפלקס עם כוס שוקו
או פיתה מחיטה מלאה עם חומוס / טונה / גבינ"צ + ירקות
16:00 יוגורט דיאט / פרי / ירקות
19:00: חזה עוף / שניצל דיאט/ 4 קציצות קטנות / עוף בגריל/ גולש הודו / דג
+ כוס וחצי אורז / פסטה / קוסקוס / פירה / תפ"א בתנור
+ ירקות מבושלים / טריים
או: חביתה בתרסיס שמן / ביצה קשה / טונה / 2 פר' גבינ"צ / אבוקדו / 2 נקנקיות דלות שומן
3 פר' לחם קל / לחמניה וחצי קלה + ירקות טריים
22:00: יוגורט דיאט + כף גבינה לבנה 5% / פרי וארטיק דיאט / 2 פירות
סופי שבוע חטיף אחד לבחירה עד 200 קל' במקום ארוחת ביניים אחת
המון המון תודה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל שלום
מיה בן אפרים21/11/2007התפריט קשה והאופציות בבחירות מגווון מדי (יש ימים שאופציות מסוימות עם אחרות לא מתאימות)
לדעתי את עושה טעות כשאת סופרת קלוריות, כך לא מובטחות תוצאות.
תלוי בחילוף החומרים שלך, בתזונה הקודמת ובצורכי גופך ביומיום.
דיאטה זו מילה זמנית ובסופו של דבר זה ... יש נפילות
מומלץ בחום לפנות לייעוץ אישי ותמיכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר טוב
לי22/11/2007היי,
לא הבנתי למה התכוונת כשכתבת שהתפריט קשה, מאיזו בחינה קשה?
וגם לא הבנתי למה ספירת קלוריות לא נכונה
בעיקרון יש לי תת תרסיות + תרופות במינון נמוך ואני מאוזנת כבר כמה שנים.
כרגע התזונה שלי מבוססת על המון מתוקים ובכלל על אוכל ברובו לא בריא בכלל
אני מנסה להשיג את הדיאטנית שלי (בלי חשק למרות היותה מקסימה) כי בסופו של דבר אני אוכלת מה שאני רוצה ולא לפי התפריט, ומשתדלת לאכול בכ"ז אוכל בריא
אבל גם אם אני סופרת 1500 קל' ליום לא משנה מה יש בהם אפילו ממתקים אני יורדת קילו לשבוע, לפחות כרגע.
בקיצור לא ממש יודעת מה לעשות עם עצמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם יש בלוטה איטית
מיה בן אפרים29/11/2007אני צריכה יותר לדעת כמה את פנאטית של דיאטות
האם עשית הרבה בעבר- יכול להיות ש1500 זה גבוהה מדי ( נמוך אם יש פעילות גופנית)
צריך לברר מה אכלת לפני, מה מצב חילוף החומרים ועוד
אל תתיאשי, אולי כדאי שתכנסי למסגרת תומכת יותר, עם טיפול אישי יותר.
התפריט קשה כי הוא משעמם לאורך זמן, זו דעתי- מה את חושבת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
לי04/12/2007אני דווקא לא מאלה שעשו המון דיאטות בחיים, ובד"כ אוכלת מלללא ממתקים. בקלוריות יומיות זה צגיע ל2500 עד 4000, משתנה. בגדול סביב ה3000. ופחות אוכל של נפח, יותר אוכל של קלוריות. דוגמא לארוחת בוקר גדולה יכולה להיות 4!! מילקי פי 2 קצפת + 2 סופגניות או חבילת עוגיות
בהמשך היום יש (לרוב) לפחות פעם אחת של אוכל שהוא לא ממתקים ושאר היום משתנה. בקיצור תזונה גרועה מאד מאד! המתוקים זו הבעיה העיקרית כי אני לא רעבה במיוחד ולא אוכלת יותר מפעמיים ביום בד"כ
עכשיו בשבוע האחרון התחלתי ללכת כל יום 45-60 דקות הליכה מהירה ומשתדלת לפצל את האכילה של התפריט על כל היום כמה שאני מצליחה
מבחינת גיוון, כרגע רק התחלתי אז זה בסדר אני מאמינה שבהמשך אני ארצה יותר גיוון. השבוע יצא לי יום אחד לאכול בורגול במקום הפחממות האחרות שרשומות לי שם, אבל נראה לי שזה בסדר. לא יודעת אולי לא..
זהו בגדול..
(נ.ב. אני מאובחנת כבולמית ללא הקאות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל זה בדיוק אני מדברת
מיה בן אפרים05/12/2007קראי את תשובתי בשאלתך הבאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי עוד שאלה אם אפשר..
לי04/12/2007מיום חמישי שמרתי על תפריט והלכתי כל יום
אתמול חטאתי ב 3 קוביות שוקולד חלב בעבודה ומיד הלכתי לאכול את הקלמנטינות שלי שהרגיעו מקומית קצת.
והיום..? בעבודה לא נגעתי בכלום אכלתי 2 קלמנטינות אבל בדרך הביתה... חגיגה שלמה נכנסתי להתקף ואכלתי סופגניה, 2 קרמבו, ארטיק של פסק זמן, ווופל. היתי על הסף לעוד סופגניה אבל נמנעתי
הבעיה שלי היא מתוקים
איך אני עוברת את הימים כשכל היום אוכלים לידי ממתקים ויש בכל מקום המון דברים שקשה לעמוד בהם, ואם אני כבר מצליחה להימנע מצטברת תחושת הקיפוח ואז מגיע ההתקף...
אגב יש לי חברה שתומכת בי ומחזיקה אותי ממש קצר על תפריט והליכות
איך יוצאים מהמעגל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכשהגוף רעב- הנפש רעבה, ההתקפה מגיעה
מיה בן אפרים05/12/2007על זה בדיוק דיברתי כשעניתי לך בפנייתך הראשונה
את אינך נותנת בתפריט הבסיסי חלבונים משביעים בכלל, מה שיוצר תחושת רעב תמידית ובגלל שאת רגילה כל כך למתוק ופתאום את ממש חוסכת מהגוף, את עלולה להישבר בדרך
אני לא חושבת שזה התפריט המתאים לך, אני חושבת שפרי כהתחלת היום וקורנפלקס עם שוקו לצהריים זה פתח לבעיות והתקפות.
ההתקפה שהיתה נובעת מחסכון שגרמת לגוף ולא קשור לאוהבת מתוק או לא, סביר היה שזו תגובת הגוף שלך לרעב - ורק תחשבי למה יש בולמוסים... כי הגוף רעב, וגם הנפש!
תפריט רציני יכלול לך איזון של כל האבות מזון , בלי חסכון בחלבונים ושומנים נכונים או פחמימות משביעות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מיה
לי08/12/2007איזה חלבונים משביעים?
שיהיה לך חג שמח וסופ"ש נעים
שוב תודה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגב בהקשר של רעב מהשרשור הקודם
לי08/12/2007אני כמעט ואף פעם לא רעבה פיזית, מה שקודם להתקף זה חוסר שקט נפשי, לפעמים איפוק על מתוקים שאני רואה ולא אוכלת ואחכ מפצה את עצמי בלי שליטה..
לפעמים אני בהתקף אפילו בלי תאבון פיזי
קשה להסביר אני חושבת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק תקפידי על הפרש שעות
מיה בן אפרים08/12/2007נכוניות בין הארוחות , כך לא תגיעי למצב רעב או נפילת סוכר (פיזי) שמשפיע על המצב הנפשי והצורך לבולמוס או התקפת אכילה לא נכונה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלבון מלא
מיה בן אפרים08/12/2007בעיקרון כל ארוחה שיש בה חלבון בכמות יחסית גבוה יותר מפחמימה, ישביע יותר
אבל, כדאי שיהיהלך לפחות פעם ביום ארוחה על בסיס חביתה/ ביצה או בשר/עוף
בכל ארוחה הקפידי לכלול גבינה/יוגורט או טונה, טופו או גבינת עיזים או סויה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה מיה
לי08/12/2007שיהיה שבוע טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זהו החלטתי שאני רוצה להרזותמיה21/11/2007
אני כבר שנים שמנה ועד עכשיו לא ממש התמודדתי עם הנושא. התירוץ היה לא מפריע לי והאמת באמת זה לא היה בראש סדר העדיפויות שלי.
בתקופה האחרונה אני מרגישה שזהו נמאס לי אני לא נראית טוב ואני רוצה לרדת במשקל.
הבעיה היא שאני לא מצליחה להתמיד ותמיד חוזרת ללחם עם מרגרינה ושאר ממרחים. הזמן שלי לחוץ ואני לא מצליחה להתארגן לבישול שיחכה לי אני מגיעה רעבה הביתה וישר לוקחת לחם/לחמניה/פיתה.
מה אפשר לעשות? הרופאה המליצה לי לקחת רדיקטל אבל אני לא רוצה להתחיל עם כדורים
המשקל שלי 103 והגובה 168
אשמח לקבל עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לעזור מקרוב
מיה בן אפרים21/11/2007תמיכה אישית ובניית תפריט מתאים לצרכיך זה מה שחשוב
את לא מתמידה במשהו שלא סביר לחיי היומיום שלך
התארגנות ומסגרת מתאימה הם כללי המשחק, אין הברקות ואין קסמים.
כשתחליטי ללכת על שינוי אמיתי ותקבלי אותו , תביני איזו הצלחה!
אשמח לסייע,
03-7419624* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לרדת במשקל?אור19/11/2007
שלום מיה, שמי אור .אני בת 21 ,אני שוקלת כ62 ק"ג וגובהי הוא 1.66.
בחודשיים האחרונים האחרונים אני מנסה לאכול בריא יותר ולרדת במשקל, אך אני לא מצליחה.
התפריט היומי שלי (פחות או יותר)
בוקר: נסקפה עם 2 פרוסות לחם מרוחים בגבינה לבנה.
צהריים: שניצל צמחוני עם סלט ירקות
ערב: 2 ביצים מקושקשות \ אבוקודו עם סלט ירקות.
אני מנשנשת כל היום גזר ובערך 3 תפוחים, ושותה המון מים.
אנ בדר"כ לא מרגישה רעבה במהלך היום.
בנוסף, אני גם לא עושה פעילות גופנית (אין לי זמן לכך..)
אילו סוגי מזון אני צריכה להוסיף ע"מ להתחיל לראות שינוי במשקל?
והאם אני אוכלת נכון??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאכול נכון
מיה בן אפרים21/11/2007את צריכה תפריט הרבה יותר מגוון, עשיר יותר בחלבונים ובשומן בלתי רווי.
אינך אוכלת בשר, מדוע- בשר חשוב לקבלת חלבון מלא וחילוף חומרים תקין
הוסיפי לתזונה שמן זית מעט ומנת פחמימה נוספת למשך היום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה למחלות לבהילה18/11/2007
שלום, האם ידוע לך על מישהו שעבר אירוע לב ושינה את התזונה שלו לפי המחלה, כתב ספר בנושא או מעביר סדנאות? לתכנית לערוץ האוכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
מיה בן אפרים21/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)