מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום שאלהאפרת16/11/2009
שלום, אני בת 24 ובשבוע האחרון אני עם חום קל ובלוטות לימפה נפוחות וכואבות בבית השחי. האם אלו תסמינים שמצריכים בדיקת רופא וקשורים בצורה כלשהי לתסמיני סרטן? החום הוא קל ולא מפריע לתפקוד..
אציין 2 דברים שאולי קשורים- השתמשתי לפני כחודש בדאורדורנט רפואי אנהידרול
אושפזתי לאחרונה פעמיים עם דלקת בכיליה. כיום נוטלת טיפול מונע של 100 מ"ג אנטיביוטיקה ביום
תודה רבה
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות מוגדלות בבתי השחי
דר מוטי חיימי17/11/2009שלום רב,
רצוי להתרשם מקרוב ממצב הבלוטות- גודלן, מרקמן, רגישותן ןכד', כדי להגיד לך בצורה יותר מהימנה מה עלולה להיות הסיבה לכך.
ייתכן בהחלט כי מדובר בתגובה לגילוח השיער בבתי השחי והיווצרות דלקת מקומית של בלוטות הלימפה.
ממליץ לפנות לבדיקת הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר מוטי חיימי18/11/2009ראי תשובתי להלן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהליאורה12/11/2009
שלום רב,
ביתי בת השנה וחודשיים חלתה בוירוס של חום גבוה אשר נמשך 5 ימים.
לאחר שבוע חזר החום מלווה בקצת נזלת ושיעול, הרופאה שלה הפנתה אותנו לעשות ספירת דם.
להלן התוצאות אשמח לקבל את חוות דעתך:
WBC 10.10 K/UL ( 5.00- 12.00) (......*..)
NEUTROPHILS 3.20 K/UL ( 1.20- 6.40) (..*......)
NEUTROPHILS % 31.10 % ( 19.00- 51.00) (..*......)
LYMPHOCYTES 5.40 K/UL ( 2.60- 8.10) (....*....)
LYMPHOCYTES % 53.80 % ( 41.00- 68.00) (...*.....)
MONOCYTES 1.20 K/UL ( 0.25- 1.43) (......*..)
MONOCYTES % 12.20 % ( 5.00- 11.00) (.........)*
EOSINOPHILS 0.20 K/UL ( 0.00- 0.78) (.*.......)
EOSINOPHILS % 2.40 % ( 0.00- 6.00) (...*.....)
BASOPHILS 0.00 K/UL ( 0.00- 0.20)
BASOPHILS % 0.50 % ( 0.00- 1.50) (..*......)
RBC 3.97 M/UL ( 3.90- 5.50) (*........)
HEMOGLOBIN 11.40 G/DL ( 11.00- 14.00) (*........)
HEMATOCRIT 33.40 % ( 32.00- 41.00) (*........)
MCV 84.10 FL ( 70.00- 85.00) (.......*.)
MCH 28.70 PG ( 23.00- 29.00) (........*)
MCHC 34.20 G/DL ( 32.00- 35.50) (.....*...)
PLATELETS 434.00 K/UL ( 190.00- 450.00) (.......*.)
MPV 8.00 FL ( 6.50- 11.50) (..*......)
RDW 13.90 % ( 11.00- 17.50) (...*.....)
SG 1.01 SG
LEUCOCYTES UR. NEGATIVE
NITRITE NEGATIVE
PH (URINE) 6.50
PROTEINE UR NEGATIVE
GLUCOSE URINE Normal MG/DL
KETONES NEGATIVE
UROBILINOGEN Normal MG/DL
BILIRUBIN UR NEGATIVE
ERYTHROCYTES NEGATIVE
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות
דר מוטי חיימי17/11/2009תוצאות ספירת הדם- מראות על כך שמדובר במחלה ויראלית.
בדיקת השתן- תקינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבחנה11/11/2009
איזה בדיקה היום בודקת הכי בוודאות הימצאות של גידול סרטני בראש?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה לאיתור גדיול מוחי
דר מוטי חיימי17/11/2009הבדיקות שמגלות נוכחות גידול מוחי הן CT או MRI.
כמובן שאלה לא הבדיקות הראשוניות שאיתן מתחילים את הבירור. לרוב מתחילים עם בדיקה נוירולוגית, בדיקת קרקעית העין וכד'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטל09/11/2009
איזה בתי חולים בארץ מקרינים את הראש בשיטה רדיו סרגרי? ולמי כדאי לפנות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
דר מוטי חיימי17/11/2009ממליץ לברר בבי"ח איכילוב ותל השומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודג'קיןחסוי27/10/2009
היי , זאת שוב אני מהחסוי .. ( כתבתי לך 2 הודעות והחזרת לי תשובה )
יש לי שוב שאלה ..
סיימתי לפני חודש וחצי 4 קורסים של כימותרפיה
הרופאים אמרו לנו שצריך לעשות הקרנות
האם אפשר לעשות את ההקרנות אחרי חודשיים - שלושה חודשים מגמר הטיפולים הכימותרפיים או שיש זמן מוגבל מסיום הטיפולים ?
אודה לך אם תענה לי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקרנות
ד''ר מוטי חיימי01/11/2009לרוב ניתן להמתין כחודש- חודשיים, אלא אם כן יש הוראה מיוחדת בפרוטוקול .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם לפני ניתוחהילה27/10/2009
ילד בן 7.5 שנים בריא בד"כ והיום לפני ניתוח בחלל הפה(שקדים)+הרדמה מלאה.
כל בדיקות הדם תקינות למעט:
MCHC-M.Cell Hb cont 31.9 הגבול הוא בין 32-37
MCH-Mean Cell Hemoglobin 25.1 הגבול הוא בין 26-32
Neutrophils%39.9 הגבול הוא בין 40-60
Eosinophils %8.7 גבול בין 0-5
PT%91.1 הגבול הוא בין 80-130
PT (Seconds)11.2 גבול 8.4-11.8
I.N.R 1.7
PTT SEC 32.9 גבול בין 21.6-30.6 יש חריגה
PTT Ratio1.27 טווח בין 0.9-1.12 יש חריגה
האם יש בעייה?
האם החריגות בתפקודי קרישה רציניות ???
מעכב ניתוח???
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי קרישה
ד''ר מוטי חיימי01/11/2009ערכי ה-MCH, MCHC , הנויטרופילים והאאוזינופילים- שציינת ממש לא רלבנטיים לניתוח.
לגבי תפקודי הקרישה- הPTT מעט מוארך, אם כי במידה גבולית.
הייתי חוזר שוב על הבדיקה או מנסה לעשות "תיקון" עם פלסמה - אם יש תיקון זה מרמז שאולי חסר פקטור קרישה כלשהו- דבר שכן יכול להיות משמעותי בניתוח שקדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוג'קין דרגה 3Bשירה27/10/2009
לבתי בת ה-16 נתגלה הוג'קין דרגה 3B, היא עברה 4 קורסים של Beacopp. בבדיקה של PET-CT לא נצפתה המשך פעילות ובתוצאות סוכם כתקין. כנראה, היא תעבור בקורס החמישי לפרוטוקול של Mopp. רציתי לשמוע את דעתך בנושא. מה השוני בין שני הפרוטוקולים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולים בהודג'קין
ד''ר מוטי חיימי01/11/2009שלום שירה,
BEACOPP נחשב טיפול יותר "אגרסיבי" ,ומן הסתם בעל תופעות לוואי קשות יותר.
אני מניח שלפי הפרוטוקול- מאחר והייתה תגובה טובה לטיפול (שהתבטאה ב-PET) - ניתן לעבור למסלול "קל יותר.
MOPP מכיל את התרופות-
Mustargen (mechlorethamine, nitrogen mustard
Oncovin (Vincristine, VCR)
Procarbazine (Matulane)
Prednisone
BEACOPP מורכב מהתרופות הנ"ל:
בלאומיצין, אטופוסיד , אדריאמיצין, ציקלופוספמיד, אונקובין (וינקריסטין), פרוקרבזין, פרדניסון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפר אאוזינופיליהאמא של גוטה19/10/2009
שלום רב,
בני בן שנה וחודשיים אושפז בבית חולים למשך שבוע בשל חום וההתפתחות של דלקת ריאות . בדיקות הדם שלו היו חריגות 60,000 לויקוציטים 44% איזונופילים . אובחנה כהיפראאוזינופיליה.
לאחר חודש בביקורת בבית חולים הייתה ספירה תקינה 10,000 לויקוציטים 100 איזונופילים
לאחר חודש נוסף בביקורת שיגרתית (כביכול) התקבלו תוצאות חריגות . מצ"ב:
כימיה בדם
=========
ALKP-Alkaline Phosphatase 286.1 u/l 104,0 - 345, .(.......*..).
ALT (GPT) 13 U/l 0 - 41 .(..*.......).
AST (GOT) 33 U/l 10 - 37 .(........*.).
CK 71 u/l 0 - 160 .(...*......).
Vitamin B12 550 pg/ml 211 - 911 .(....*.....).
========================
המטולוגיה – ספירת דם מכשיר
========================
WBC-Leucocytes 41.4 10*3/micl 6,00 - 17,5 .(..........)*
עשוי פעמיים
RBC-Red Blood Cells 4.29 10*6/micl 3,90 - 5,50 .(.*........).
Hemoglobin 9.7 g/dl 11,10 - 14,1 *(..........).
Hematocrit 30.4 % 28,00 - 50,0 .(*.........).
MCV-Mean Cell Volume 71 fl 72 - 88 *(..........).
MCH-Mean Cell Hemoglobin 22.6 pg/cell 24,00 - 35,0 *(..........).
MCHC-M.Cell Hb cont. 31.9 g/dl l 32,00 - 37,0 *(..........).
RDW-Red Cell Distri.Width 16.8 % 11,60 - 15,0 .(..........)*
Platelets 669 10*3/micl 150,00 - 450, .(..........)*
MPV-Mean Platelet Volume 9.8 fl 8,5 - 12,9 .(..*.......).
Neutrophils % 16.7 % 17 - 48 *(..........).
Lymphocytes % 32.9 % 67 - 77 *(..........).
Monocytes % 2.6 % 3 - 13 *(..........).
Eosinophils % 47.6 % 0 - 3 .(..........)*
Basophils % 0.2 % 0 - 1 .(.*........).
Neutrophils # 6.89 # 1,00 - 8,50 .(.......*..).
Lymphocytes # 13.62 # 4,00 - 13,5 .(..........)*
Monocytes # 1.08 # 0,60 - 1,10 .(.........*).
Eosinophils # 19.68 # 0,30 - 0,50 .(..........)*
Basophils # 0.08 # 0,00 - 0,20 .(...*......).
Reticulocytes 1.6 % 0,61 - 1,90 .(.......*..).
Reticulocytes # 0.07 x10¬3/ml 0,03 - 0,09 .(......*...).
=========================
המטולוגיה – משטח מקרוסקופי
=========================
Neutrophils % confirm. 15.0 % 17 - 48 *(..........).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפראאוזינופיליה
ד''ר מוטי חיימי01/11/2009אכן מדובר בהיפראאוזינופיליה. יש לשלול מחלות שנגרמות ע"י פרזיטים או תולעים. לעתים לא מוצאים סיבה ברורה.
יש צורך במעקב ובירור המטולוגי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימפומה ילדיםרוני18/10/2009
ברצוני לשאול הרבה מאוד הורים מודאיגים פונים בפורום בקשר לבלותות לימפה נפוחות ואני בטוח שכולם חוששים מגידול סרטני .אולי תשובתך תעזור לי בתור אבא מודאג ולעוד הרבה הורים לעשות סדר .מתי יש לחשוש באמת מגידול. האם הגודל קובע?המיקום?יש ילדים שהבלותות נפוחות הרבה זמן במעקב רופא המשפחה .יש זמן מוגדר שאם הבלותות לא קטנות לוקחים ביופסיה?האם אפשר לראות סימנים בבדיקות דם? האם זה נכון שאם הבלותה זזה ולא קשה זה תקין 100% האם שקיעת דם תקינה מורידה משמעותית את הסיכוי לגידול כלשהוא ? עד כמה שכיח בגיל הילדות לימפומה אני מתצטער מראש על השאלה המעייפת הזאת אבל אני בטוח שאם תמצא את הדרך הקצרה ביותר לענות על השאלות הללו . אולי הרבה הורים שיכנסו לפורום בנושא הזה יהיו יותר רגועים ובעיקר מודעים תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות לימפה
ד''ר מוטי חיימי01/11/2009בילדים - שכיח לראות בלוטות לימפה מוגדלות באיזורים שונים, לרוב בתגובה למחלה ויראלית או חיידקית בלוע ובדרכי הנשימה העליונות.
אם הבלוטות קטנות, רכות, מוביליות (ניידות)- לרוב לא מדובר בבלוטה חשודה.
אם הבלוטות קשות, מקובעות למקומן, או שגדלות בצורה מהירה וחרגיה- רצוי לפנות לבדיקת הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תןצאות בדיקות דםיסמין18/10/2009
שלום,
לבתי בת 7 היה itp ביולי 09 וטופלה באנטי די. מאז שומרת על רמה סבירה יחסית של טסיות. 75-100
שאר המדדים היו תקינים עד כה. בבדיקות שעשינו הבוקר חלק מהמדדים היו לא תקינים - האם יש סיבה לדאגה?
WBC 3.90 K/UL ( 4.00- 10.50)*(.........)
NEUTROPHILS 1.50 K/UL ( 1.50- 6.00) (*........)
NEUTROPHILS % 38.90 % ( 34.00- 59.00) (.*.......)
LYMPHOCYTES 1.42 K/UL ( 1.40- 4.20) (*........)
LYMPHOCYTES % 36.70 % ( 28.00- 52.00) (..*......)
MONOCYTES 0.42 K/UL ( 0.16- 1.00) (..*......)
MONOCYTES % 10.80 % ( 4.00- 10.00) (.........)*
EOSINOPHILS 0.50 K/UL ( 0.00- 0.63) (......*..)
EOSINOPHILS % 12.93 % ( 0.00- 6.00) (.........)*
BASOPHILS 0.03 K/UL ( 0.00- 0.16) (.*.......)
BASOPHILS % 0.68 % ( 0.00- 1.50) (...*.....)
RBC 4.89 M/UL ( 3.90- 5.50) (.....*...)
HEMOGLOBIN 13.50 G/DL ( 12.00- 15.00) (....*....)
HEMATOCRIT 38.80 % ( 33.00- 43.00) (....*....)
MCV 79.40 FL ( 74.00- 95.00) (.*.......)
MCH 27.70 PG ( 24.00- 32.00) (...*.....)
MCHC 34.80 G/DL ( 32.00- 35.50) (......*..)
PLATELETS 100.00 K/UL ( 190.00- 400.00)*(.........)
MPV 12.40 FL ( 6.50- 11.50) (.........)*
RDW 11.50 % ( 11.00- 16.00) (*........)
תודה, יסמין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ITP
ד''ר מוטי חיימי21/10/2009שלום יסמין,
מבין הערכים שציינת החשובים הם -כמובן ערך הטסיות הנמוך (100000)- דבר שידוע לכם.
בנוסף- מספר רהלויקוציטים מעט נמוך, ייתכן כתוצאה מהטיפול באנטי D (למרות שלרוב יכול לגרם לירידה בשורה האדומה). ערך הנויטרופילים- תקין.
ממליץ להמשיך לעקוב גם אחר ערכי הלויקוציטים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מוסיף בכל זאת את תוצאות הבדיקותרוני17/10/2009
US .ברקמות לאורך כלי הדם הודגמו קשרי לימפה היפואקוים בגודל עד 10 ממ קשרי לימפה מוגדלים יותר באזור תת לסתי יותר מימין בגודל 19 ממ במיקום ומישוש באספקט האחורי משמאל הודגמה קשרית לימפה היפואקויית בגודל 15 ממ לסיכום: הודגמו מספר קשרי לימפה היפואקויים מוגדלים בעיקב תת לסתי ויותר מימין יוכל להתאים לקשרי לימפה תגובתיים ספירת דם מדדים חריגים בלבד CRP 14.90 ESR 12.OO NEUTROPHILS 7.60 NEUTROPHILS 65.80 LYMPHOSITIS 2.48 LYMPHOCITIS 21.50
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
ד''ר מוטי חיימי18/10/2009ראה לעיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבא מודאג מאוד דחוך!רוני17/10/2009
ילדתי בת 4 בלותות לימפה צוואריות נפוחות הובחנה לימפאדנופטיה בוצע US וספירת דם עם מדדים מעת לא תקינים השאלה שלי היא כזו . הגענו לביקור פרטי אצל דר יורם נוימן המטולוג ילדים הוא בדק את הילדה 2 דקות ואת תוצאות הבדיקות ואמר לי אל תדאג הסיכוי הוא 0 למשהוא חמור אין צורך בבירור נוסף לחזור בעוד חודשיים למעקב זה הכל תגובתי .לאחר 24 שעות הילדה העלתה חום 39.4 וגרון אדום העם המטלוג יוכל להיות מספיק מנוסה לבדוק תוצאות בשניה ללא ביופסיה ולהגיד חד משמעי לילדה אין כלום .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות לימפה צוואריות
ד''ר מוטי חיימי18/10/2009שלום רב,
אני לא יודע מה הרופא שפנית אליו בדק ולמה הוא מסוגל או לא.
על פניו, גם לפי תוצאות הספירה , וגם לפי תוצאות ה-US- נראה שמדובר במשהו תגובתי לזיהום כלשהו (גם עליית החום תומכת בכך).
יחד עם זאת- כמובן שיש צורך בבדיקה רצינית של הילדה והמשך מעקב אחר הבלוטות ובדיקות הדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות לריגות בבדיקת דםנטלי14/10/2009
ד"ר שלום רב לפני שבוע עשיתי בדיקת דם והתוצאות יצאו חריגות
אני בת 38 לא מעשנת משקל תקין מרגישה טוב
לא הייתה לי מחלה זיהומית לפני הבדיקה ותוצאות לפני 4 חודשים היו תקינות
הערכים חריגים: WBC 14.6
HEMOGLOBIN 14.8 גבול העליון 16
HEMATOCRIT 44.4 גבול העליון
PLATELETS 459 גבול העליון
NEUTROF # 11.03
NEUTROFUL % CONFIRM 70.2 גבול העליון 75
LYMPHOCYT %26 CONFIRM
MONOCYTES CONFIRM 2.6%
BASO 0% CONFIRM
רופאת המשפחה שלי טענה שזה בטח מסטרס ובגלל שהייתי לחוצה
אם היה משהו לא תקין היו רואים את זה במשטח מיקרוסקופי?
אני מאוד מודאגת ,
אם תוכל לעשות לי סדר בבלגן כי אני לא ישנה כבר שבוע ומנסה למצוא ומר באינטרנט
תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירת דם
ד''ר מוטי חיימי18/10/2009שלום,
ערך הלויקוציטים יצא מעט גבוה, אך זה לא חריג במיוחד.
לא רואה צורך להכנס ללחץ מיותר, במיוחד לאור העובדה שלא נראו תאים חריגים .
ייתכן ומדובר במחללה זיהומית קלה כלשהי (גם אם את לא הרגשת משהו חריג).
ממילץ שתחזרי על הבדיקה, כולל משטח ידני בעוד כשבוע..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחנן13/10/2009
שלום רב
אני בן 26 וכבר במשך 3 שנים אני סובל מכאבי לימפות בבית שחי ובמפשעה, שנעלמים אחרי ימים בודדים, עוד שהייתי בצבא ביקרתי אצל רופא ששלח אותי לבדיקות דם כלליות - שיצאו תקינות ומאז פשוט הנחתי לזה.
לפני שנה חוויתי קשיי נשימה חריפים עקב מחלת גבהים (הייתי בטיול), ועתה לפרקים אני חווה רעב לנשימה, מן קוצרי נשימה רגעיים כאלו. האם יש חשש גדול כי מדובר בסרטן הלימפה. האם במידה ומדובר בסרטן הלימפה, השלב בו מופיעים קוצרי נשימה הוא שלב מאוד מפותח של המחלה ויש לגשת למיון בדחיפות. רק אציין כי אינני סובל מ- חום גבוהה, שיעול, ירידה במשקל, הזעות ליליות, פריחות בעור (אם-כי לפעמים יש גרד באזור הידיים), או כל דבר אחר מחשיד.
אני חושש מאוד שמא מדובר במחלה הנוראית. אשמח לתשובה כנה ומלאה, עד כמה מצבי משקף את תסמיני המחלה, ועד כמה יש לי לחשוש
2. מה הם אחוזי ההחלמה מסרטן לימפומה או מסרטן לימפה שהוא הודג'יקן?
בתודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגדלת בלוטות לימפה
ד''ר מוטי חיימי14/10/2009שלום חנן,
למרות החרדות שלך (שאינן בהכרח מוצדקות)- אני ממליץ לך קודם כל לגשת לרופא המטפל לבדיקה והערכה ראשונית שלו.
בלוטות לימפה שמופיעות ונעלמות - דווקא לא מתאימות לסרטן .
קוצר הנשימה יכול לנבוע ממגוון גורמים אחרים , שאינם קשורים לסרטן.
אין טעם לדבר על סיכויי החלמה מסרטן כל עוד לא אובחנת כסובל מכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאת07/10/2009
שלום רב,
בת 35, בריאה בדרך כלל,
עברתי בדיקות מרקרים עקב סיפור משפחתי,
כתוב לי בתוצאה סמן גבוה, 15-3 יצא 28.8
CA 125 21/2
אני כמה חודשים אחרי לידה, וגם הנקתי את התינוק עד לפני 3 חודשים,
מה השלב הבא לעשות?
והאם יש סיכון לתינוק בגלל הסמן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמני גידול
ד''ר מוטי חיימי09/10/2009סמני הגידול CA 125 ו CA 15-3 הם חומרים בדם שנמצאים בגוף באופן נורמלי בכמות נמוכה, ורמה גבוהה שלהם עשויה להעיד על נוכחות גידול סרטני, אם כי רמות גבוהות יכולות להיות גם במצבים נוספים (שפירים).
רמה גבוהה של CA 125 עשויה להעיד בעיקר על סרטן בשחלה, (אך גם על סוגי סרטן
נוספים כגון - צוואר הרחם, רחם, שד, מעי הגס וריאה. ).רמות גבוהות של CA 15-3 עשויות להופיע בנשים עם סרטן שד גרורתי או בסוגי סרטן אחרים- שחלה ריאה וערמונית
כמו שהדגשתי- ערכים גבוהים ייתכנו גם במצבים אחרים רבים ושפירים, ולכן ערך הבדיקות הללו מוגבל:
מצבים שפירים רבים בהם CA 125 יהיה גבוה: בזמן הביוץ, דלקת באגן, אנדומטריוזיס, בשליש הראשון להריון, ובכל מקרה של דלקת בחלל הבטן והאגן, כגון דלקת בלבלב, מחלת כבד ועוד.
רמות גבוהות של CA 15-3 עשויות לעלות גם בבעיות שפירות בשד או בשחלה, אנדומטריוזיס, דלקת אגן, דלקת כבד, הריון והנקה.
במקרה שלך- ייתכן מאד שיש השפעה להריון שהיה ולכן רצוי לחזור על הערכים בעוד מספר חודשים.
בינתיים- ממליץ לפנות לרופא נשים -לבדיקת ולבצוע US נשים ואגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)