מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהאריק29/12/2008
שלום רב, אולי במקרה תדעו לענות לי: לאבי בן ה-60 גילו לפני חודשיים גרורות בעצמות. בבדיקת PET סיטי נראה גידול בבלוטת התירואיד ובבביופסיה נראו סימניים לסרטן הריאה. כיצד ניתן לדעת בוודאות את מקור הגידול? והאם זה נכון שסרטן בבלוטת התריס הוא סרטן "עצלן" שלרוב לא מפתח גרורות? תודה מראש על תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרורות בעצמות
ד''ר מוטי חיימי05/01/2009שלום אריק,
רצוי להפנות את השאלה לאונקולוג מבוגרים.
לא כל גידול שולח גרורות לעצמות.
רוב הסכוי כי במקרה הזה המקור הוא סרטן הריאות ששלח גרורות לשאר המקומות.
לרוב- ניתן באמצעות ביופסיה לגלות את סוג הגידול המקורי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטרופניה חמורהענת19/12/2008
שלום דר אתה דילגת על שאלת נטרופניה חמורה כנראה שאני שואלת שאלה לא הוגנת וכי עלי לקבל אחריות על קבלת ההחלטה אז אני מתנצלת תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נויטרופניה
ד''ר מוטי חיימי21/12/2008השאלה הוגנת אך קשה ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציקלית נטרופניה
יעקב15/07/2010שלום ד"ר
אני הורה לילד בן 14+ הסובל מגיל 6 חודשים מציקלית נטרופניה.מטופל באנקולוגיה בתל-השומר.
שאלה:מטופל בg.c.sf גרנוצייט בזריקות. שהיה קטן לא נמצא תורם מיח עצם.כיום המאגר גדול יותר
האם יש מקום להתחיל להתעסק עם זה ,או להמשיך להזריק בתקווה שיהיה לו נס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנאוטרופניה ציקלית
ד''ר גל גולדשטיין15/07/2010יעקב שלום
להערכתי אם בשנים האחרונות לא חודש החיפוש, ולא נעשתה הערכה מחודשת, יש מקום לבחון את שאלת ההשתלה מחדש.
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניטרופניה חמורהענת18/12/2008
בבדיקת הלש"ד של בני בן השבועיים נמצא שיש עצירה מוקדמת בהבשלת הניטרופילים הבדיקה בוצעה לאחר זיהום בחבל טבור וחום גבוהה ,בספירות הדם נראה שערך הנטרופילים הוא אפס, לאחר מכן התחלנו באופן קבוע טיפול בנופוגין לאחר חודש הגוף התחיל להגיב לזריקות ויצאנו מבידוד , ערך הנטרופילים נהיה גבוהה מאוד לאחר מתן הזריקה אז אנחנו מפסיקים ובהמשך אנו רואים שהערך מתחיל לרדת עד 4% וכאן אנחנו חוזרים לתת נופוגן וכך הלאה נראה שהילד ייצטרך בחודש לקבל באופן קבוע 3 זריקות בלבד. בבדיקת סיווג רקמות שעשינו נמצא שהאח הגדול תואם מדרגה ראשונה השאלה שלי כל עוד והתינוק שהוא היום בן 6 חודשים לא חלה בשום מחלה זהומית והוא מתפתח נפלא , מה להעדיף המשך טיפול בנופוגן או לכת על תהליך השתלת מח עצם?והשאלה השניה האם יש מצב שתמונת הלש"ד תשתנה עם הזמן ויראו בעתיד הבשלה לניטרופילים ? חשוב לציין שבבדיקה גנטית שעשינו לא נמא הגן שגורם לתסמונת קוסטמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נויטרופניה ביילוד
ד''ר מוטי חיימי21/12/2008שלום ענת,
מתנצל על האיחור בתשובה.
אכן שאלה קשה.
לא נראה לי שאפשר להמשיך לנצח בזריקות נאופוגן, כי מתישהוא בכ"ז עלול להתפתח זהום קשה ,שיכול להיות קטלני.
במידה ואכן קיים אח תואם -הייתי נוטה ללכת על השתלה.
כמובן שלפני כן חייבים להיות בטוחים שמדובר בנויטרופניה שאינה ע"ר ויראלי או אימוני (לבדוק נוגדנים לנויטרופילים), שאז יש סיוכי שזה ישתפר עם הזמן.
איפה אתם במעקב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוטרופניה קשה
ענת24/12/2008שלום לך דר' מוטי אני מודה לך על ההתייחסות ,אנחנו במעקב ברמב"ם אצל דר איילת בן ברק לצערי הרב נודע לנו לפני שבוע שהבן סובל מחירשות מולדת עמוקה מה שמבהיר את התמונה לגבי המצב שייתכן בזמן ההריון נחשפתי לוירוס שגרם לכל הסיפור הזה למרות שלא חליתי בכלל וכל הבדיקות בהריון היו תקינות, זאת אומרת שבטוח זה לא קוסטמן שגם בדיקה גנטית שעשינו שללה את האפשרות אני לא יודעת אם הדבר שהסיבה לניטרופניה כתוצאה מוירוס יכולה להעיד על האפשרות שבשלב מסויים הדבר יתרפה דרך אגב חשוב לציין שנעשתה בדיקה לאפשרות שיש נוגדנים לניטרופילים הבדיקה היתה תקינה ואין נוגדנים בברכה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנויטרופניה
פרופ' עמוס תורן14/01/2009אשר לאבחנה: חשוב לבצע גם בדיקת נוגדנים לנויטרופילים לששלול מצב של נויטרופניה חיסונית (אוטואימונית) מצב בו נוגדנים עצמיים כנגד נויטרופילים הוא הסיבה למצב. זהו מצב שקיימת בו בסופו של דבר הבראה ספונטנית. תמונת מח העצם, הזיהום הקשה, הגיל המקדם פחות תומכים באבחנה זו. המטציות הנבדקות אחריות רק לחמישים אחוז ממקרי הנויטרופניה המולדת הקשה ולכן העדר המוטצניות אינו שולל את האבחנה הזו.
אשר לטיפול ולאבחנה: נמצא שחולים שזקוקים לכמויות גדולות מאוד של נויפוגן, ו"בקושי" מחזיקים ספירה סבירה של נויטרופילים עם זה נוטים יותר לפתח מילודיספלזיה (עיוות קשה ביצירת מח העצם שהוא מצב המחייב טיפול אינטנסיבי ועשוי להקדים לויקמיה. אם באמת 3 זריקות לחודש מספיקות לבנך, אין להזדרז לבצע השתלה. לא מזיק לחפש בינתיים תורם ל"יתר ביטחון"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראשדפנה16/12/2008
בני בן ה13 סובל מכאבי ראש חזקים במשך כמה חודשים . ברור נוירולוגי היה תקין . בבדיקות מעבדה התגלה פריטין 15.7 EBV -IGM POSITIVE EBV IGG 78.6 כמו כן התגלה חידק מסוג הליקובקטר בקיבה לאחר שהתלונן גם על כאבי בטן השאלה היא מה מבין התוצאות יכול להסביר את כאבי הראש החזקים . תודה דפנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
ד''ר מוטי חיימי17/12/2008כאבי ראש בילדים יכולים לנבוע מסיבות שונות- החל ממתח, מיגרנה, סינוסיטיס , בעיות ראיה ועוד ועוד.
בדיקות דם- לא מגלות בהכרח את הסיבה לכאבי ראש.
מבין הבדיקות שפרטת- הפריטין גבולי (מאגרי ברזל נמוכים) וכדאי לעקוב אחריו.
יש נוגדנים לEBV (מעיד שחלה בעבר)
ויש את חיידקת ההליקובקטר- שרצוי לטפל בו, בהתאם להמלצת רופא גסטרולוג.
אין קשר לכאבי הראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ראש המשך
דפנה17/12/2008האם EBV IGM לא מעיד שהוא כרגע במחלה פעילה? כמו כן האם פריטין נמוך יכול לגרום לכאבי ראש? שאר הכיוונים נבדקו כולל רופא עיניים, אאג, MRI מוח . תודה דפנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר מוטי חיימי18/12/2008פריטין נמוך- לא בהכרח גורם לכאבי ראש.
האם היו סימפטומים של מחלת הנשיקה לאחרונה?(IGM גבוה אכן יכול להעיד על כך, אך יש בדיקות נוספות, יותר מדויקות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הישנות המחלהמיכאלה10/12/2008
מדובר בילד בן 12 שחלה בלוקימיה ALL לפני כשנתיים. ביום האחרון של הטיפול האחזקתי, התבצעו בדיקת לשד ו- LP. הלשד יצא נקי אך בבדיקת LP נמצאו תאים. האם המחלה בנוזל עמוד השידרה נקראת גם לוקימיה ? האם זאת מחלה "חדשה" או שהיא באה בעקבות הלוקימיה? האם זה אומר שהטיפול שקיבל במשך כל השנתיים, כולל האחזקה, לא עזר ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאוקמיה
ד''ר מוטי חיימי17/12/2008שלום מיכאלה,
קשה לי לענות מאחר ואין בעידי את כל הנתונים:
האם היו תאים בנוזל עמוד השדרה כבר באבחנה?
האם קיבל טיפול מיוחד עקב כך?
מה מספר התאים שנתגלו ? האם מדובר בתאים "רגילי" או בבלסטים?
במידה ולא היתה מעורבות של מע' העצבים (נוזל עמוד שדרה) וכעת יש- בהחלט הדבר אינו מעודד.
לא מדובר במחלה חדשה אלא בהתפרצות מחודשת של המחלה הבסיסית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההישנות המחלה
מיכאלה17/12/2008תודה דר' חיימי. אכן היו תאים בנוזל עמוד השידרה. לפי מה שהבנתי נמצאו 170 תאים סרטניים (אינני יודעת אם מדובר באחוזים). בכל אותן שנתיים של טיפול בלוקמיה, קיבל הילד תרופות לתוך עמוד השידרה, תוך כדי בדיקת הנוזל. עד כה לא היתה מעורבות של מע' העצבים. בכל אותן בדיקות LP לא נמצאו תאים בנוזל עמוד השידרה, עד לאותה בדיקה של סיום הטיפול בלוקמיה. לאחר המצאות התאים ב- LP וקבלת טיפול כימותרפי של שבוע לוריד, כבר לא נמצאו תאים והבדיקה יצאה תקינה, אך הילד כמובן יקבל טיפול כימותרפי של כ- 8 חודשים. מדוע לא מדברים עם ההורים על השתלת מח עצם אם המחלה חזרה כל כך מהר ? אציין שלא מדובר בבני, אלא ילד שהתקבל יום לפנינו במחלקה ועם אותה מחלה בדיוק כמו של בני. אנחנו סיימנו את הטיפולים יום אחריו. ולכן הדבר מאוד מטריד אותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר מוטי חיימי18/12/2008לפני מה שאת מתארת- נראה שאכן מדובר בהישנות.
איני ידוע מהו סוג הלאוקמיה- האם ALL האם AML?
צריך לקחת בחשבון שיש נתונים רבים נוספים שאיננו יודעים אותם - שינויים ציטוגנטיים וכד'.
גם אם מתכננים בהמשך השתלה- הרי שרצוי להניס אותו קודם להפוגה , וייתכן שזה מה שהם מנסים לעשות.
רפואה שלימה לכולכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההישנות לויקמיה
פרופ' עמוס תורן14/01/2009הדרך להתמודד עם הישנות המחלה לפי הפרוטוקול הגרמני שבו משתמשים בישראל תלויה בזמן שחלף מתחילת הטיפול ועד יום הישנות המחלה וכן במיקום ההישנות (מח העצם, נוזל שידרה או אשכים או שילוב שלהם. במקרה של בנך מדובר על הישנות ממוקמת בלבד שנתיים מתחילת טיפול.זהו שלב המכונה S2D והטיפול בו הוא בכמוטרפיה וקרינה שכן נמצא שהשתלה אינה מוסיפה תוספת משמעותית לסיכויי ההבראה הטובים בלאו הכי, והיא מסכנת לא לצורך את החולה. כמובן שאם יהיו "תקלות" במהלך הטיפול יהיה צורך לשקול שנית.
עמוס תורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההישנות לוקימיה
מיכאלה20/01/2009פרופ' נכבד ודר' חיימי, ציינתי בהודעותיי שלא מדובר בבן שלי, אלא בילד שהתקבל במחלקה יחד איתנו, עם אותה לוקימיה. כשלשה שבועות מיום שחזרה המחלה, אותו ילד נפטר מחיידק שהתחיל מהפורט והתפשט ללב, לריאות ולמח. אם לפני כן חששתי מהסיפור הזה, היום אני כבר בחרדות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההישנות לויקמיה
עמוס תורן20/01/2009מיכאלה שלום אכן זו לצערי לויקמיה לכל דבר. מחקרים בשיטות מולקולריות הראו שדד"כ כלל כבר בשלב בו נמצא בנך יש במקרים רבים מעורבות של מח העצם בתאי לויקמיה גם אם בבדיקה מיקרוסקופית רגילה לא ניתן לזהות אותם ויש צורך בטכנולוגיה גבוהה יותר. ואכן אם לא ינתן טיפול משולב לתאים שחדרו למערכת העצבים המרכזית (בקרינה ובזריקות לתעלת השדרה) יחד עם טיפול סיסטמי (הזרקת כמוטרפיה לדם) מבעוד מועד תתבטא המחלה במקדם או במאוחר גם במח העצם ובדם. בדכ כלל מדובר בתאים שרידים עמידים ביותר שהיו קיימים באבחנה, שרדו את הטיפולים כי היו עמידים יותר, ומשהופסקו הטיפולים האינטנסיביים " הרימו ראש". יש מצביםאחרים, נדירים יותר בהם מדובר בתאים ממאירים אחרים, זוהי ממאירות משנית. האנליזה המבוצעת על התאים יכולה בד"כ להבדיל בין המצבים האלה, וזה חשוב כי הטיפול בשני המצבים שונה. האם חזרת המחלה מעידה שהטיפול "לא היה טוב"? זו תמיד שאלה שנשאלת כשסרטן חוזר. קשה כמובן לדעת מה היה ללא הטיפול. אולי הוא דחה מאוד את החזרה והעניק לילד ולך תקופה של שקט. כאמור במקרה של חזרה בנוזל שדרה שנתיים אחרי תחילת המחלה סיכויי ההבראה לא רעים בכלל. אני מאחללך ולבנך הצלחה בטיפול, בריאות וארכות ימים עמוס תורן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת דם חריגה - תינוקת בת 1.5מיכל08/12/2008
שלום, ביתי בת שנה וחמישה חודשים אושפזה לפני כשבוע בשל כך שהיא לא יכלה לעמוד על רגל אחת. באותה עת אובחנה דלקת אוזניים. לאחר כמה שעות הילדה חזרה ללכת (היא עדיין לא דורכת על כל כף הרגל אני לא יודעת אם זה בגלל תחילת הליכה או עקב הצליעה) בספירה הראשונה הwbcעמד על 19 אלף ויום אחרי ירד ל- 11 אלף. היום שבוע אחרי טיפול במוקסיפן חזרנו על הספירה מצבה הכללי טוב - ללא חום כבר שבוע, היא קצת משלשלת. להלן תוצאות הספירה: 17.0- 6.0 K/ul 10.4 WBC 5.10- 4.10 M/ul 4.39 RBC 13.5- 10.5 g/dl 11.4 HB 46.0- 36.0 % 36.5 HCT 30.0- 23.0 pg 25.9 MCH 36.0- 30.0 g/dl 31.1 MCHC 16.0- 11.0 % 14.0 RDW 102.0- 78.0 fL 83.1 MCV 15.0- 0.0 0.1 MACRO% 10.0- 0.0 2.1 MICRO % 10.0- 0.0 0.3 HYPER% 10.0- 0.0 10.0 HYPO % 10.0- 0.0 0.2 MICRO%/HYPO% 1 450- 150 K/ul 829 PLT 13.0- 4.0 fL 8.7 MPV - + POIKILOCYTOSIS-DIF 3.0- 0.0 % 1.5 STABS %-DIF 50.0- 30.0 % 39.0 NEUTROPHILS%-DIF 7.0- 0.0 % 0.5 EOSINOPHILS%-DIF 70.0- 50.0 % 38.5 LYMPHOCYTES %-DIF 8.0- 2.0 % 6.0 MONOCYTES%-DIF - % 14.5 ATYPICAL LYMPH.%-DIF - 0.2 STABS abs-DIF 8.5- 1.5 4.1 NEUTROPHILS abs-DIF 0.6- 0.0 0.1 EOSINOPHILS abs-DIF 9.5- 3.0 4.0 LYMPHOCYTES abs-DIF 1.0- 0.2 0.6 MONOCYTES abs-DIF - 1.5 ATYPICAL LYMPH-DIF פירוט הערות מציין הערה 1 נא לחזור על הבדיקה ה- PLT היה גבוה גם ביום השחרור ועמד על 800 אבל עכשיו הוא עלה עוד יותר. א. מה דעתך הכללית על הספירה? ב. מה יכולה להיות המשמעות של PLT גבוה שעוד עלה שבוע אחרי? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרומבוציטים גבוהים
ד''ר מוטי חיימי08/12/2008שלום מיכל,
עיניתי לך בפורום של הכללית.
נראה לי שהעליה בערך הטסיות- נובעת מתגובה למחלה החריפה בה הייתה חולה.
מומלץ להמשיך לעקוב אחר ספירת הדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאבי07/12/2008
שלום רב, אולי תדעו לענות לי במקרה: אמא שלי בת 68 ,חלתה לפני שנתיים בסרטן השד ועברה כריתה.מטופלת בכדור הורמונלי.לפני כשלושה שבועות ,נתגלה סרטן במעי הגס ,בעקבות תופעות של שילשולים.בבדיקת סי טי שאת תוצאותיה קיבלנו לפני כיומיים ,נתגלו גרורות בעצמות: עצם הכסל ,חוליות גביות נמוכות ומותניות ,שבריפ פתולוגיים במספר צלעות תחתונות ונגעים באיסכיום.ברצוני להעלות מספר שאלות : מה המקור של גרורות בעצמות - שד או מעי גס? מהו נגע אוסטיוליטי? מהו איסכיום? מהי דרך הטיפול? תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרורות בעצמות
ד''ר מוטי חיימי08/12/2008שלום אבי,
הפורום מיועד למחלות סרטן בילדים.
גרורות בעצמות יכולות להגרם מסרטן שד.
נגע אוסטאוליטי- פירושו הרס של איזורים בעצם עקב הגרורות,
איסכיום הוא עצם השייכת לאגן.
ממליץ לפנות לרופא אונקולוג מבוגרים לגבי המשך הטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיקה04/12/2008
מהם סיכויי החלמה מגידול סרטני במוח בילדים שעברו ניתוח, הקרנות וכימותרפיה? האם ידוע משהו על הוירוס ההונגרי? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידולי מוח
ד''ר מוטי חיימי08/12/2008שלום מיקה,
ישנם סוגים שונים של גידולי מוח בילדים, וסיכויי ההחלמה תלויים בסוג הגידול ,במידה הכריתה ובמידת הצלחת הטיפול.
לגבי הוירוס שציינת- ממליץ לשאול בהדסה עין כרם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקה אצל תינוק בן שנהנעמה01/12/2008
בני בן שנה וחודשיים, והתגלו אצלו וירוסים מסוג CMV-IGG וEBV-EBNA בנסף יש לו בלוטות לימפה נפוחות, שלפוחית על השקדים בגרון ומונוסיטים 13.7%. בנוסף התגלו בעיות בתפקודי כבד (ALT 99.77 ו AST 70.72 ו ESR 48 ו CRP 1.28). מחוץ לעניין הוא עבר ניתוח אשך טמיר והתגלתה אצלו כליה מוגדלת. הרופאה אומרת שמדובר במחלת הנשיקה, וזה עניין שיכול לעבור בתוך חודש או חודשיים - בד"כ. ואולם, עד שלא נעשתה בדיקת דם - נטען שזה וירוס רגיל שיעבור בתוך כמה ימים. ממה שקראתי על המחלה בצירוף כל העניינים האחרים של בני, נראה לי שזה קצת יותר חמור ממה שהרופאה חושבת. האם אני צודקת? קראתי, שסימנים כאלה יכולים אפילו להצביע על סרטן. האם יש טיפול כלשהו למחלה? מהי תרופת ה GANCICLOVIR? אודה מאוד על תשובה מהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הנשיקה
ד''ר מוטי חיימי03/12/2008לפי הבדיקות שרשמת- לא מדובר במחלה חריפה, אלא בחשיפה של הילד לוירוסים בעבר.
ייתכן ויש לו כעת מחלה חריפה, הנגרמת ע"י וירוס אחר ממשפחת וירוסי ההרפס הגורמת להפרעה בתפקודי הכבד.
אין קשר למחלת הסרטן, ואין צורך בטיפול בגאנציקלוויר - תרופה המיועדת לטיפול בזהום מפושט ב-CMV, בעיקר באנשים עם מע' חיסון מדוכאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנה30/11/2008
ישנה טענה שסרטן מתפתח לאט בגוף, יתכן אף במשך מספר שנים. השאלה שלי – לגבי לוקמיה. האם גם שם ההתפתחות היא איטית? מאחר והתאים הסרטניים מופיעים בדם, האם נכון הוא שההתפתחות במקרה זה היא מהירה יחסית? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהירות התפתחות הגידול
ד''ר מוטי חיימי03/12/2008שלום דנה,
ישנם גידולים סרטניים המתפתחים לאט יחסית , בעיקר במבוגרים, ובעיקר כשמדובר בגידולי עצמות או רקמות רכות.
לאוקמיה הוא גידול ממאיר של מערכת הדם. ההתנהגות כאן לרוב היא שונה ומהירה הרבה יותר.(במיוחד בילדים).
יחד עם זאת - יש סוג מסויים של לאוקמיות במבוגרים כמו CLL - שיכולות להתפתח במשך שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- c.tדורית27/11/2008
בני עבר בדיקת c.t בטן בעקבות כאבי בטן חזקים במרכז הבטן. הכל עבר כנראה היה לו רק וירוס ומה שנשאר זו אמא מיוסרת שרוצה לדעת איזה נזק עושה הבדיקה הזו, כולל שתיית חומר שיקוף והזרקת חומר לוריד בבדיקה עצמה. תודה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT
ד''ר מוטי חיימי03/12/2008בבדיקת CT כזו יש כמות קרינה לא מבוטלת, אך הבדיקה מאושרת, גם בילדים .
אני לא חושב שאת צריכה להתייסר יותר מדיי.
כל עוד מדובר בבדיקה אחת- לא אמור להיות נזק משמעותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסימה26/11/2008
שלום ד"ר, מהם סיכויי ההחלמה מסרטן בזנב הלבלב, אבי חולה מפברואר השנה, מרקרים בהתחלה 2600, אח"כ 260 והיום 260 לאחר ניתוח לא כרית אלא מעקף של המעי הדק. מטופל בכימו - גמזר. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן לבלב
ד''ר מוטי חיימי03/12/2008הפורום מיועד לשאלות בנושא סרטן בילדים.
לצערי, סיכויי ההחלמה מסרטן הלבלב אינם טובים, באופן כללי.
במיוחד לאור העובדה שלא נעשתה כריתה של הגידול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאמיר23/11/2008
שלום אני בן 30. הומלצתי ע"י הרופא המטפל לעבור בדיקת PCA3. הוא המליץ לי לפנות למרכז בהולנד ולבצע שם הבדיקה (הם שולחים את הערכה וצריך להחזירה אליהם בדואר) זאת היות ולדבריו היא מבוצעת בצורה אמינה יותר מאשר בארץ. האומנם? האם ציוד הבדיקה בארץ נחות מאשר ציוד הבדיקה בהולנד? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PCA
ד''ר מוטי חיימי24/11/2008שלום רב,
הפורום מיועד לשאלות לגבי סרטן בילדים.
הבדיקה הנ"ל מיועדת לגברים עם גורמי סיכון או חשד קליני לסרטן הערמונית, למרות ביופסיה תקינה.
אני יודע שהיא מתבצעת גם בארץ , בהדסה למשל ובמקומות נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה - סרטן ריאותיונתן20/11/2008
אני משתמש בסיגריה אלטרונית המעבירה מעט ניקוטין לריאות האם יש בעצם השימוש בניקוטין בלבד!! נזק לריאות משהו שדומה לנזק שהזפת והעטרן גורמים? האם תהליך הניקוי הטבעי שהגוף שלי עובר יפסיק עקב השימוש בניקוטין עצמו בלבד? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק מעישון
ד''ר מוטי חיימי24/11/2008הנזק העיקרי הוא מהניקוטין, ולא משנה באיזו דרך הוא מועבר לריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזק עתידי מקרינת רנטגןאורלי17/11/2008
שלום, איזה נזק יכול להיגרם מביצוע CT ראש לתינוק בגיל 3 שבועות וביצוע 2 צילומי רנטגן לאזור האגן בגיל 6 חודשים. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק מקרינת רנטגן.
ד''ר מוטי חיימי24/11/2008קשה לאמוד בדיוק את הנזק שיכול להגרם.
תוכלו לברר במכון הרנטגן מהי הקרינה המדויקתהקיימת בכל סוג של צילום.
מצילומי רנטגן לאגן- לא נראה שיכול להגרם מנזק כלשה.
לגבי CT ראש- מדובר אכן בכמות קרינה רבה יותר, ולאיזור רגיש יותר ולכן כדאי לעשות את הבדיקה רק אם אין ברירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
אורלי04/12/2008האם ביצוע שתי הבדיקות (CT ראש בגיל 3 שבועות ו2 צילומי רנטגן בגיל חצי שנה) דורש התייחסות מיוחדת בהמשך? האם יש בדיקות מסוימות שכדאי לבצע לאיתור מוקדם? אילו נזקים הכי שכיחים מהבדיקות הללו ולאילו תסמינים כדאי לשים לב. אני מאוד מודאגת. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מבקשת אם אפשר, תשובה לשאלתי הנל
אורלי11/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר מוטי חיימי17/12/2008לא נראה לי שנגרם נזק מהבדיקות שעשתה, בוודאי לא נזק שניתן לאמוד.
גם אין למעשה בילדים בדיקות לגילוי מוקדם של סרטן (בניגוד למבוגרים).
ממליץ פשוט לעקוב ולהשתדל להמנע ככל האפשר מצילומים עם קרינה גבוהה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזק עתידי מקרינת רנטגן
פרופ' עמוס תורן15/01/2009כמות הקרינה המייננת לה נחשף חולה בעתביצוע CT מח גדולה פי 100 מזו שהוא נחשף לה בעת צילום חזה. כמות הקינה לה נחשף חולה בעת צילום אגן גדולה פי 35 מזו שהוא נחשף לה בעת צילום חזה. אלו נתונים במבוגרים, בילדים הרגישות לנזקי קרינה גדולה יותרוהסיכון לממאירות עתידית הו משולש ואף מרובע ביחס למבוגרים. ניתן לאמר שאחת ל5000 בדיקות CT מח תגרום לממאירות את מעבר לסיכון באוכלוסיה הכללית. אם אותו ילד יעבור גם צילום אגן הסיכון גדל בקצת.לסיכום הסיכון לא גדול אך אני מקווה שיש לרופא המטפל הסבר ברור למה לעשות CT בגיל שבועיים ולא למשל בדיקת אולטרסאונד או MRI של המח. בדכ נסיוני יש הסבר משכנע (תהליך הרדמה פשוט יותר בCT למשל.
עמוס תורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)