מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות דם בגיל שנהלירון09/02/2009
שלום! תוצאות בדיקת דם לבני בן השנה התקבלו בחלקן חריגות: WBC -5.4 נורמה 6-17.5 נויטרופילים15.4% נורמה 17%-48% בזופילים 1.1% נורמה 0%-1% נויטרופילים 0.83 נורמה 1-8.5 מונוציטים 0.32 נורמה0.6-1.1 איאוזינופילים 0.08 נורמה 0.3-0.5 האם החריגות הללו הן סבירות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם בגיל שנה
פרופ' עמוס תורן09/02/2009ה"חריגות" סבירות ביותר, זיהוי התאים הוא אוטומטי ולא באמת משטח שמבוצע ע"י טכנאי שבו כל תא נספר בדיוק. מספר נויטרופילים של 830 (זהו התא המשמעותי ביותר בין התאים הלבנים שאנו שמים לב אלו בספירה בגיל הזה,), בהחלט סביר ומגן מפני זיהומים. המספר יעלה בהמשך.
כרגיל אנו אוהבים לראות את הילדים שלנו "בנורמה", לכן לא יזיק לחזור על הספירה בעוד חדשיים שלושה.
עמוס תורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכב ביד ובלוטותלימור08/02/2009
שלום. בני בן 13.5 מתלונן מזה שבוע על כאבים בכתף וביד ונמנע מלהזיז את היד. פנינו למוקד הילדים ונשלחנו לספירה ושקיעה שיצאו תקינות. האורטופד אמר שמרגיש בלוטות ורגישות בבית שחי ורשם נורופן. אני הרגשתי בלוטות מוגדלות וכואבות. חשוב לציין כי בשבועות האחרונים בננו מרבה להרגיש " לא טוב" (יתכן ופסיכולוגי) ומתלונן על תחושה כללית רעה. האם להסתפק בטיפול שהוצע? האם יש לשלול דברים נוספים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ביד ובלוטות
פרופ' עמוס תורן08/02/2009מצטער אבל בדרך בה הוצגו הדברים רב הנסתר על הנגלה.אני מניח שכל הנוגעים בדבר עשו מלאכתם נאמנה (רופאי המיון, האורטופד) ומדובר אמנם בכאב שרירי, שטיפול באטופן למספר ימים הוא פיתרון טוב עבורו. יחד עם זאת לא ברור באמת האם קיים חסר נוירולוגי? מה טיב הבלוטות? האם יש נוספות? מה הקשר בין הבלוטות לכאב השרירי?מה באמת הנתונים המדוייקים לגבי ההרגשה הלא טובה בשבועות האחרונים, האם יש ירידה במשקל, חם, הזעות לילה וכו וכו. אני מציע בהחלט לכן שאם תוך 3-4 ימים אין הטבה לחזור לברור מעמיק אצל רופא הילדים.
עמוס תורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם - חשד לee - דחוףנטלי08/02/2009
שלום רב לכם אני מבקשת את עזרתכם הדחופה בפענוח בדיקת דם מהיום. בני שנחשד למחלתאאוזינופיליק אזופגיטיס ביצע בדיקות דם - ס"ד מהיום- המוגלובין- 12.6 , אאוזינופילים בירידה משמעותית- 6.6% מתוך 12.2 כדוריות לבנות(ירידה מ-21% אאוזינופילים מלפני חודש) אך כעת אני רואה שרשום גם לימפוציטים dif 80% מתוכם 15% פרולימפוציטים , ובנוסף - ++++ many רשום ליד gumprecht-dif . סליחה על חוסר ההבנה אך מהם שתי הבדיקות והתוצאות האחרונות שציינתי והאם הן תקינות לבני בן ה- 10 חוד כמעט? כעת הרופא המטפל לאור הספירות חושד שיש לבצע בירור המטולוגי עקב ההאוזינופיליה המרשימה שהייתה לו עד כה , עבר גסטרו נלקחו ביופסיות - מחכים לתשובות אנא מכם ענו לי במהרה נטלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ee
פרופ' עמוס תורן08/02/2009נטלי שלום
אינני ממחה לאאוזינופיליק אזווגיטיס. זו מחלה ששיכת יותר לגסטרואמטרולוגים ואלרגולוגים, עיקרה הסננה באאוזינופילים של הושת והטיפול בה הוא או פשוט להמתין להבראה או קצת סטרואידים מקומיים או דיאטה מתאימה. האאוזינופיליה בדם אולי היא ביוןי לאלרגיה ממנה סובל בנך. כדאי לכן לחכות לביופסיה שתקבע את האבחנה.
בקשר לפרולימפוציטים ולתאי הגומפרכט אשר רומזים להמצאותה של מחלה הנקראת hronic lymphatic leukemia CLL אני חושב שיש כאן טעות קשה בקריאת המשטח ע"י מי שלא רגיל להסתכל במשטחי דם של תינוקות כי המחלה פשוט לא קיימת בתינוקות!! אני מציע לך לכן לבצע מחר בבוקר ספירת דם פשוטה עם משטח באחת המחלקות הגדולות להמטואונקולוגיה ילדים באזור מגורייך, ותוך שעה עד שעתיים לשלול את האבחנה הלא הגיונית הזאת ולהתמקד במחלה האמיתית של בנך שכפי שאמרתי אינה בתחום עיסוקי העיקרי אך ממילא השד שם אינו נורא ואפשר "להסתדר איתה".
עמוס תורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לקרינהטל04/02/2009
למה התכוונתה שרשמתה שזה יכול לפגוע בגובה באופן תיאורתי בלבד? והבדיקה עם הכמות קרינה נמוכה שעשיתי אם תוכל לפרט בבקשה כי לא ממש הבנתי............ תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר לקרינה
פרופ' עמוס תורן04/02/2009קרינה לחוליות עמוד השידרה יכולת לגרום גם להשתנות ממאירה של תאים וגם להפרעה בגדילה לגובה.בעיקר אמורים הדברים לגבי קרינה במינונים גבוהים שניתנת לגידולים באזור עמוד השידרה או לכל הגוף במסגרת הכנה להשתלת מח עצם.
לגבי קרינה שניתנת תוך שימוש באמצעי הדמיה (CT , צילום רנטגן) כאן כאמור הסיכון התאורטי קיים לשני הדברים (השתנות ממאירה והפרעה בגדילה לגובה) אלא שמדובר בהעלאת הסיכון לממאירות באלפיות אחוז בלבד ואילו לגבי גובה אין נתונים ככל הידוע לי (קרוב לוודאי אחוז נמוך עוד יותר).
עמוס תורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה
פרופ' עמוס תורן05/02/2009ראי תשטבתי הקודמת
עמוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לקרינהטל03/02/2009
נ.ב כל הבדיקות הללו נעשו בזמן של שנה אחת ועוד שאלה אם אפשר מהם הסיכונים מקרינה כזאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר לקרינה
פרופ' עמוס תורן03/02/2009ראי תשובתי הקודמת
עמוס תורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לקרינהטל03/02/2009
האם ילד שעשה בגיל 16 2 צילומי CT אולטראסאונד מיפוי עצמות שני רנטגן MRI ו- בגב עקב כאבים כתוצאה ממשחק כדורגל הכל יצא תקין השאלה שלי היא האם זה יכול לפגוע בהתפתחות בגובה של הילד או להוריד אותו בגובה... תודה רבהה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה
פרופ' עמוס תורן03/02/2009בדיקת האולטרסאונד , המיפוי והMRI לא מדאיגות. לגבי הCT שאני מניח שהיה מכוון לחוליות ולצילומי הרנטגן, כפי שציינתי בתשובה קודמת יש הגברה קלה (מאוד!!) בסכנת הממאירות מעבר לסיכון באוכלוסיה הכללית. לגבי הגובה, קרינה בכמויות שניתנות למטרות טיפוליות לחוליות יכולה לפגוע בגדילה באופן תאורטי אך איני מכיר עבודות שמדדו את הקשר בין כמות קרינה נמוכה שניתנת בעת צילומים לשינויים בגובה.
לסיכום, אני חושב שילדך יגדל בהתאם לפוטנציאל הגובה שהגנטיקה תכתיב לו.
אני מאחל לו שלא יכאב לו יותר הגב ואם בכל זאת זה יקרה אולי במקום הרופאים הסופר אקטיביים שטיפלו בו בגיל 16 תיפנו למטפל אלטרנטיבי קצת פחות טמפרמנטי מבחינת נטייתו לשלוח ילדים לבדיקות.
עמוס תורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר להשלכות טיפול כימותיראפיאמא של25/01/2009
שלום לכם, בני חלה בברקיט לימפומה בשנת 91' בגיל 3. הוא קיבל טיפול כימו אגרסיבי והחלים. היום הוא בן 21 בריא בגופו ובנפשו. שאלתי: האם לטיפול שקיבל יש השפעה על פוריותו וכיצד ניתן לבדוק זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השלכות טיפול כמוטרפי
פרופ' עמוס תורן25/01/2009הטיפול בנחלת ברקיט כולל תרופות שפוגעות במידה מסויימת בפוריות (ציטוקסן למשל) אך לא גורמות בהכרח למצב של עקרות. רוב הסיכויים שהפוריות לא נפגעה.
דרכי הבדיקה: 1. האמיתית ביותר היא בדיקת זרע
2. בדיקת דם לרמות של FSH, ו LH כלומר גונדוטרופינים שיכולים ללמד באופן עקיף על מצב יצירת הזרע ויצירת הורמוני האשך (טסטוסטרון)
מאחל לבנך בריאות ואריכות ימים ולך נכדים רבים ובריאים
עמוס תורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוית21/01/2009
שלום רב, יש לי שאלה בנוגע לילדה הקטנה עמית חולת הלוקימיה שכל המדינה תורמת לה מוח עצם. שאלתי היא: אם אמה הייתה שומרת דם טבורי, כעת עמית הייתה יכולה להשתמש בו ולא הייתה זקוקה לתרומות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בדם טבורי צורך השתלת תאי אב.
פרופ' עמוס תורן21/01/2009רוית שלום
דם טבורי אכן מכיל כמות נכבדה של תאי אב שיכולים לשמש לצורך השתלה אלא שמדובר בהשתלה מתורם לחולה ולא מהדם הטבורי של החולה לעצמו. הסיבה לכך היא שתהליך ההשתלה מרכב גם ממתן קרינה ו/או כמוטרפיה וגם ממתן תאים אשר מלווים את תאי האב ומטרתם למגר תאי לויקמיה שאריתיים הנמצאים עדיין בגופו של החולה.תאים אלו מסוגלים לעשות פעולה זו רק אם מקורם כאמור מאדם אחר ולא מהחולה עצמו (שהרי תאי החולה עצמו כבר ראו פעם את התאים הממאירים שהתרבו אט אט בגופו של החולה ולא עשו להם דבר.).
סיבה נוספת לחוסר יעלותה של השתלת תאי אב עצמיים מכ מקור כולל מהדם הטבורי של החולה עצמו היא שנמא שהתאים המאפיינים את התהליך הסרטני הלויקמי בילדה בת 3-4 הלוקה במחלה היו קיימים כבר בדם הטבורי בלידה. הם אמנם צברו עוד שינויים גנטים משך השנים והפכו ל"נוראיים יותר" אך בבסיס כאמור היו שם כבר בלידה ולכן אין טעם לערות אותם שוב לגוף החולה.
אגב, אם היה נשמר דם טבורי לאח או אחות של עמית כי אז היה סיכוי שהמנה תתאים לצורך השתלה.
עמוס תורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה מעולה! כל הכבוד לכם
משה22/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמשה18/01/2009
שלום רב, אני בן 22. סבתי נפטרה לפני שנים רבות מסרטן הלבלב ולפני כשנה גם דודה שלי נפטרה (בתה) מאותה סיבה. האם זה מקריות או תורשתי? האם ניתן לעשות מעקב כלשהו בנושא? ובכלל-האם ישנו אורח חיים המקטין סיכוי למחלה זו? שמעתי לא פעם-על תזונת ירקות ופירות והתעמלות-האם זה נכון? אשמח לקבל מידע מפורט על מנת שאהיה עם האצבע על הדופק תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן לבלב תורשתי
פרופ' עמוס תורן18/01/2009רק 5 עד 10 אחוז ממקרי סרטן הלבלב הם תורשתיים, היתר הם מקריים בלבד, קרי תא לבלב אחד "השתגע" התחיל להתרבות ללא כל שליטה וגרם לגידול. ישנה רשימה לא קצרה של גנים שמוטציות בהם נמצאה קשורה לסרטן לבלב וסרטנים אחרים במשפחות מסויימות. מכיוון שבעיה מרכזית בטיפול בסרטן לבלב היא גילוי מאוחר בשלב שכבר אינו מאפשר טיפול כירורגי נאות, יש הגיון לבדוק אנשים השייכים למשפחות בהם נפוץ סרטן הבלב ולנסות לאבחן מצב זה בשלבים מקדמים ביותר. הבדיקה האידאלית היא אולטרסאונד אנדוסקופי.
עישון נמצא באסוציאציה ברורה לסרטן הלבלב. פרות וירקות נחשבו פעם כגורם מונע אך מחקר גדול שפורסם לאחרונה שולל את זה.ספורט תמיד טוב לבריאות...
מציע לך לפנות למכון האונקוגנטי בשיבא בהנהלת פרופ איתן פרידמן או לכל מכון אונקוגנטי אחר, או לממחה גסטרו עם ידע גנטי כדי לקבל הדרכה נוספת ולבצע את הבדיקות הדרושות.
עמוס תורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Eosinophils גבוהיפית14/01/2009
שלום, בבדיקות הדם של בני ערך זה יצא גבוה ומעל הנורמה האם תוצאת Eosinophils מעידה על משהו? תודה יפית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אאוזינופיליה
פרופ' עמוס תורן14/01/2009בדכ מדובר בשני מצבים שכיחים למדי האחד אלרגיה, אטופיה של העור, מערכת הנשימה, אסטמה, ברונכיטיס ספסטית וכו, והאחר פרזיטים כגון גיארדיה במערכת העיכול. ערכי ההאוזינופילים אז נעים בין 5 ל10 אחוזים. במקרים נדירים כאשר אחוז גבוה בהרבה (עשרות אחוזים) ומספר האאוזינופילים הוא אלפים וזה מלווה בפגיעה באברים פנימיים שונים (לב, ראות מח)מדובר בתסמונת היפראאוזינופילית, לויקמיה וכו. מצבים אלה מצריכים ברור המטולוגי מעמיק.
עמוס תורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מצילומי רנטגןאנה11/01/2009
שלום רב. בתי בת 3 וחצי עברה צילומי רנטגן 3 פעמים ב3 חודשים האחרונים עקב דלקות ריאה חוזרות. עכשיו חודש אחרי דלקת ריאה אחרונה היא שוב חלתה ושוב יש צורך בצילום. זה יהיה כבר פעם רביעית של צילום רנטגן ב4 חודשים. כמבן שאנחנו נמצאים במעקב במרפאת ריאות. אבל אני לא מקבלת מאף אחד תשובה על סיכוני רנטגן בגיל כל כך קטן. האם כמות הקרינה בצילומי רנטגן תקופים היא מסוכנת בשיבילה? המון תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מייננת מצלומי חזה בילדים
פרופ' עמוס תורן15/01/2009אנה שלום
לצילומי רנטגן וCT יש מקום חשוב בקביעת אבחנה וטיפול. יחד עם זאת הם עלולים לחשוף את המטופל לנזקי קרינה מייננתשיפגעו בחומר התורשתי בתאים-DNA ועלולים לגרום להתמרה ממאירה של התא בעתיד. כמות הקרינה לה נחשף מטופל בעת צילום חזה פחותה פי 500 מהכמות לה נחשף חולה שעובר CT בטן ופי 100 מחולה שעובר CT חזה. יש לזכור שילדים רגישים יותר לנזקי קרינה והסיכון לממאירות עתידית משולש ואף מרובע ביחס למבוגרים. לפי הנתונים שבידי על הסיכון להופעת ממאירות בבדיקות CT אני מסיק שעל כל 500,000 צילומי חזה תתפתח ממאירות אחת מעבר לסיכון באוכלוסיה הכללית. הסיכון בארבע צילומי חזה בהפרש של חודש מעט יותר גבוה. בסך הכל לא נראה לי שיש מקום לדאגה רבה. אני מקוווה שלרופאים המטפלים בביתך הסבר משכנע לביצוע צילום כל חודש (ביחידה לטיפול נמרץ מצלמים לעיתים ילדים פעמיים ביום אם צריך...)ושמעורבים בטיפולה רופאי ראות, רופאי מחלות זיהומיות ואימונולוג.
עמוס תורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה אחת
אנה19/01/2009כשאתה אומר בעתיד, למה הכוונה? שנים? חודשים? כמה זמן צריך לעבור על מנת להיות בטוחים שהיא יצאה מהסיכון? האם יש משהו שעליי לעשות כדי להפחית את הסיכון עוד יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה ברשותך
אנה19/01/2009כמו שאתה רואה התשובה נורא הדאיגה אותי, מתנצלת מראש על ריבוי השאלות. רגשות אשם מציפים אותי איך הסכמתי לכל כך הרבה צילומים. בספירת דם רגילה מה הם הסוגים או שמות של אותם תאי הדם שיכולים להצביע על משהו לא תקין (סרטן). האם התאים האדומים שמופיעים בבדיקות דם גם יכולים להתריע? lym% הערך של בתי הוא 53.2. MONO% הערך של בתי הוא 11.2 BASO % הערך של בתי הוא 2.2 NEUT% הערך שך בתי 37.5 המון תודה ויישר כוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספירת דם
עמוס תורן19/01/2009בספירת הדם של ביתך בולט ריבוי של למפוציטים ומונוציטים ומיעוט יחסי של נויטרופילים. זה תומך בזיהום וירלי שהיא סובלת או סבלה ממנו לאחרונה. מספר הכדוריות האדומות קשור יותר למצבי אנמיה (חסר דם) או המצב ההפוך -פוליציטמיה (עודף דם). הוא מתלווה בדכ גם להמוגלובין נמוך או גבוה בהתאמה. אנמיה מרמזת על מצב כלשהוא לא תקין בגוף וכאן באמת האפשרויות הן מרובות ביותר כאשר סרטן הוא אחת מיני רבות. עמוס תורן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזקי קרינה
עמוס תורן19/01/2009אנה שלום אם לא הובנתי כהלכה, אני מתקן ומדגיש שאינני חושב שיש סכנה ריאלית להתפתחות ממאירות חס וחלילה לביתך שנחשפה ל3-4 צילומי חזה. התקופה "הלטנטית" קרי החבויה בין נזק קרינתי להתפתחות ממאירות היא בסדר גודל של שנים, הייתי אומר 5-20 שנה. ברמת המחקר, יש נסיונות לשנות, לשפעל את מערכת תיקון נזקי הקינה בתאים. אינני מכיר עבודה רצינית שהראתה שקיים טיפול כזה בבני אדם. עמוס תורן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה אלקטרומגנטיתענבר06/01/2009
האם ישנם מחקרים או סקרים אפידמיולוגים המוכיחים קשר ישיר בין קרינה אלקטרומגנטית והתפתחות סרטן? אם כן על אילו רמות קרינה מדובר ומה משך החשיפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה אלקטרו מגנטית והתפתחות סרטן
פרופ' עמוס תורן13/01/2009שנים רבות לא היו כל מחקרים רציניים בנידון ולא ניתן היה לקשור בין השניים." תחושת" רוב המקצוענים בנושא שימצא קשר כזה. הדבר הנבדק ביותר הוא הקשר בין טלפונים סלולרים וגידולי מח. נמצא שיש קשר בין שימוש בסלולרי לגידולי בלוטת רוק הפרוטיס בצד בו משתמשים יותר לאחר מספר שנות שימוש. מחקרים אחרים בתחום בעיצומם.
ד"ר סיגל סדצקי ממכון גרטנר בשיבא מומחית גדולה בתחום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיעת דם מוחשתגי05/01/2009
שלום לבני בן הארבע התנפחו בלוטות הלימפה בצוואר ל]פני ארבעה ימים, ללא תלונות, ללאא כאבים וללא חום ביצענו ספירת דם שיצאה כולה במסגרת הנורמה שקיעת הדם היתה מואצת (ESR - 80) מה זה יכול להיות? בדיקת מחלת הנשיקה הראתה כי הוא עבר את המחלה בעבר אך אינו חולה בה כעת תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגדלת בלוטות לימפה צוואריות
ד''ר מוטי חיימי11/01/2009שלום ,
שקיעת דם מוחשת -אינה ספיציפית ומלמדת על תהליך דלקתי כלשהו.
לגבי הגדלת בלוטות הלימפה הצוואריות- ייתכן והדבר נגרם מדלקת גרון חיידקית למשל (רצוי לקחת משטח גרון), מעששת של השיניים, ממחלות ויראליות רבות (לאו דווקא מחלת הנשיקה) ומגורמים נוספים.
רצוי להישאר במעקב הרופא המטפל, ובמידת הצורך- לבצע בדיקות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מום מולד מגדיל סיכוי לסרטן?טליה02/01/2009
שלום רב, אני בת 31 ולפני כ-5 חודשים נולדו לי תאומים (הריון טבעי) - בן ובת. התינוקת אובחנה כבעלת מום לבבי מסוג asd primum, (כשהפגם הוא במחיצה שבין העליות) כרגע היא במעקב ובהמשך יידרש ניתוח. אחיה התאום נולד עם "מלרוטציה" ועבר ניתוח לקיבוע המעי הגס בגיל ששה ימים. שאלותיי הן: 1. האם מומים מולדים אופייניים יותר לתאומים? 2. האם למיטב ידיעתכם/נסיונכם הסיכוי של ילדים עם מומים מולדים, כדוג' המום הלבבי לפתח מחלות אחרות כגון לוקמיה היא גדולה יותר מילד שנולד ללא כל מום? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מום לבבי וסרטן
ד''ר מוטי חיימי05/01/2009שלום ליאורה.
מום לבבי מסוג ASD נחשב למום קל יחסית ודי שכיח. המום לכשעצמו- אינו מגביר את הסיכון לפתח מחלות ממאירות.
לעתים - מומי לב מופיעים כחלק מתסמונת גנטית רחבה יותר שיש לה השלכות שונות, כולל נטיה לגידולים, אך לא נראה לי שזהו המצב במקרה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחני01/01/2009
אני לא ילדה, אבל אולי תוכלו לענות לי: לפני כ-4 שנים אובחנתי כחולת סרטן שלב 2 עם בלוטה אחת נגועה.. עברתי כריתה מלאה, טיפול כמוטרפי והקרנות. לפני מספר חודשים עברתי מטמוקסי לפמרה. לפני מספר ימים הופיעו כאבים בעצמות האגן באיזור בגב התחתון משני הצדדים. הכאבים מופיעים בקימה מישיבה ובהליכה. בשכיבה אין כאבים. האם יכולים כאבים אילו להצביע על גרורות בעצמות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי עצמות
ד''ר מוטי חיימי05/01/2009שלום חני,
איני בקיא לצערי בסרטן השד ורצוי להפנות את השאלה לאונקולוג מבוגרים.
יחד עם זאת, במקרה שלך- רצוי ליידע את האונקולוג המטפל לגבי הכאבים החדשים. (אם כי העובדה שהם לא מופיעים במנוחה- מרמזת שהם לא קשורים למחלה הבסיסית שלך).
ייתכן כי ליתר בטחון, רצוי לעשות מיפוי עצמות חדש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)