מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות בנוגע לכורכום וחומצה פוליתארגiט25/05/2016
1. האם תוסף כורכום (כדורים) פוספוליפיד מריווה עדיף מתוסף כורכום (כדורים) עם פלפל,
מכיוון שפוספוליפיד מריווה גורם לספיגה טובה יותר, או שזה קשקוש פרסומי?
2. האם יש מניעה לקחת תוסף כורכום (בכדורים) בזמן הריון? (בנוסף לשאר התוספים)
3. האם נכון שכבר לא מומלץ לכולם לקחת 5 מ"ג חומצה פולית בהריון אלא 400 מק"ג או שזו שמועה לא מבוססת מחקרית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - שוקו ללא סוכר של טרה בתקופת הריוןvika22/05/2016
שלום
אני מאוד אוהבת שוקו.
אני גבולית מבחינת סוכר בדם (גם הסטוריה סכרתית במשפחה).
האם מותר לשתות שוקו ללא סוכר של טרה שיצא בתקופה האחרונה?
הבנתי שהטעם המתוק שבו מופק מחומר טבעי שנקרא סטיביה (מקריה באתר שלהם).
בכל מקרה אשמח לדעת באם המוצר הזה מומלץ (אם אפשר לקרוא לזה ככה) או עדיף בכל מקרה להמנע במיוחד בהריון?
ובלי קשר, כמה כפיות סוכר יש בכוס שוקו רגיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוקו ללא סוכר של טרה בתקופת הריון - תגובה
דנה שפילמן23/05/2016שלום ויקה,
גם בחלב עצמו יש את הלקטוז- סוכר החלב שגם משפיע.
אם את גבולית עדיף שתפני לדיאטנית לבחינת מצבך והתאמה אישית עבורך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוקולד מריר בהריון - האם זה בריא?נטלי03/05/2016
שלום
רציתי לברר האם שוקולד מריר שמכיל 85% מוצקי קקאו(יש גם 70% ויש גם פחות) בריא לאכול בזמן הריון?
קראתי ששוקולד מריר בכללי בריא יותר משוקולד חלב אבל ראיתי שלשוקולד מריר יש כמה סוגים לפי אחוזי כמות הקקאו ולקחתי את האחוז הכי גבוה ורוצה לוודא שזה בריא ומומלץ או שכדאי לקנות אם 70% מוצקי קקאו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוקולד מריר בהריון - האם זה בריא? - תגובה
דנה שפילמן04/05/2016שלום נטלי,
לא אמורה להיות בעיה.
כמובן כמו כל דבר במידה- המלצה 1 שורה ליום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצים כבסיס לעוגה על 180 מעלותvika02/05/2016
שלום,
אני יודעת שאסור לאכול ביצים שלא עשויות היטב בהריון.
אני מכינה עוגה עם ביצים ושוקולד כבסיס ושמה על 180 מעלות בתנור במשך כ 20-25 דקות.
האם בזמן הזה הביצים יהיו עשויים טוב? האם יהיה אפשר לאכול מהעוגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביצים כבסיס לעוגה על 180 מעלות - תגובה
דנה שפילמן04/05/2016כן, לא אמורה להיות בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית שייק הרבלייף בתקופת ההריוןשירה20/04/2016
שלום
אני בשבוע 8
עד היום נהגתי לשתות בבוקר הרבלייף ( פורמולה 1 ) האם ישנה בעייה בתק ההריון ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיית שייק הרבלייף בתקופת ההריון - תגובה
דנה שפילמן28/04/2016עדיף שלא. פני לדיאטנית לייעוץ אישי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה - שאלה אחרונה בבקשה
שירה30/04/2016ביום חמישי הזה בערב חג שתיתי ממש בתום לב ובלי כוונה שלוק מיין הקידוש
אני חייבת לציין שאני ממש לא שותה אלכוהול. לא אהבתי לפני ההריון ולא מתכוונת לשתות בהריון
חשבתי שמדובר בתירוש ולקחתי שלוק בינוני כזה והבנתי שזה אלכוהול
אני נורא נורא לחוצה שמא גרמתי לנזק כלשהו בעובר
אני קרובה לשבוע 11
אשמח אם תרגיעו אותי לגבי זה
תודה רבה !!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקה דיאט חמוציותדנה19/04/2016
שלום, אני שותה כל בוקר כוס דיאט חמוציות. של החברה אושן פרי.
לא כתוב על זה מפוסטר
האם מותר לשתות זאת בהריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקה דיאט חמוציות - תגובה
דנה שפילמן28/04/2016פני לחברה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבינת עיזים בהריון שבוע 30 מאוד מוטרדתסמדר23/04/2016
היי,
מאוד מוטרדת ולחוצה,ערכו אצלנו הרמת כוסית בעבודה,
אני בשבוע 30 ואכלתי תאנים שמסתבר שהן היו ממולאות בגבינת עיזים ועוד יותר מטריד שהן הושרו ביין פוטר,כמובן שלא ידעתי וגיליתי רק ביום למחרת,אכלתי שתיים/שלוש כאלה,אני מאוד לחוצה שעשיתי נזק.
נא עזרתכן.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבינת עיזים בהריון שבוע 30 מאוד מוטרדת - תגובה
דנה שפילמן28/04/2016אם אין כאבים, התכווצויות לא צריכה להיות בעיה.
אם את עדיין מודאגת- פני לרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנידלאך בהריון בשליש ראשוןדנה22/04/2016
היות וקנידלאך בעצם עשוי מביצה שרק קצת זמן במים. האם מותר לאכול בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנידלאך בהריון בשליש ראשון - תגובה
דנה שפילמן28/04/2016עדיין עובר טמפרטורה גבוהה, לא צריכה להיות בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש ביין בזמן הבישול האם מותר בהריוןvika12/04/2016
שלום
אני בהריון בע"ה.
יודעת כי אסור לשתות יין בהריון.
השאלה מה הדין של יין לבישול? (יין אדום למשל)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש ביין בזמן הבישול האם מותר בהריון - תגובה
דנה שפילמן13/04/2016שלום ויקה,
במהלך הבישול האלכוהול מתנדף כך שלא אמורה להיות בעיה.
יחד עם זאת לא כדאי להגזים..
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלי דפנה בהריון האם יכול לגרום נזקויקי08/04/2016
הכנתי בולונז עם עלי דפנה נותן ארומטיות טעימה.
בכל מקרה במקרה קראתי שעלי דפנה יכולים להזיק בהריון
האם ידוע על זה משהו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלי דפנה בהריון האם יכול לגרום נזק - תגובה
דנה שפילמן10/04/2016שלום ויקי,
אני לא שמעתי על כך, עלייך להיוועץ עם מומחה בצמחי מרפא.
בכל מקרה נראה לי שמדובר בחליטות מרוכזות ולא כמה עלים לתיבול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבינה מעושנת חלבי או לא?נטלי06/04/2016
היי
רציתי לשאול אם מומלץ לאכול גבינה צהובה מעושנת ממעדנייה? אני חושבת שמדובר בסוג של "כפיר".
אני בשבוע 30 ומאוד התחשק לי כי אני אוהבת מאוד ואכלתי במשך כמה ימים מיום שישי עד עכשיו 1 פרוסה ביום אבל לפעמים גם יותר כמו 3 פרוסות.
אני שואלת כי לא הייתי בטוחה לגביה ובדקתי וראיתי שגבינות מעושנות בארץ לא עשויות באמת מחלב אלא מחלבון חלב ושומן צמחי להפתעתי הרבה וגם לא עוברות תהליך עישון אמיתי אלא מוסיפים איזשהו טעם וצבע.
בכל אופן האם כדאי לזרוק את הגבינה ולא לאכול יותר?
האם ח"ו זה יכול לעשות נזק כלשהו מבחינת החומרים שבגבינה?
מה לגבי גבינת נועם 9%? אני צרכנית קבועה של הגבינה הזו האם זה באמת מחלב או גם דמוי חלב?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבינה מעושנת חלבי או לא? - תגובה
דנה שפילמן07/04/2016שלום נטלי,
פרטים מדויקים על הגבינות אפשר לבדוק מול היצרן.
ניתן לאכול 1-2 פרוסות ליום, עדיף 9%
ממליצה לפנות לדיאטנית להתאמת תפריט אישי המותאם לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3שוש01/04/2016
אני בת 31 שבוע 31+ , הריון שני. בהריון הראשון לקחתי מחודש שביעי כדורי אומגה 3 FOR2 על בסיס אצות. כך גם עשיתי בהריון הנוכחי אלא שבשבועיים האחרונים התחלתי לאכול דגים, מה שלא עשיתי מעולם.. האם בימים שאני אוכלת דג, יש צורך גם ליטול אומגה 3? יש לציין שבינתיים אני אוכלת רק דג אמנון. האם הוא מכיל את מה שנחוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומגה 3 - תגובה
דנה שפילמן05/04/2016שלום שוש,
אני שמחה שהתחלת לאכול דגים.
אומגה 3 יש בעיקר בדגי ים, פחות באמנון.
אם וכאשר תתחילי לאכול דגי ים, אפילו טונה מקופסא, ביום זה לא צריך לקחת תוסף.
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל+חומצה פולית גורמת לעצירותליאור21/03/2016
שלום,
אני נוטלת חומצה פולית בשילוב עם ברזל של חב' אלטמן וסובלת מעצירות ( יציאה אחת לשבוע ) כאשר הפסקתי לקחת את הכדורים למשך שבוע- שבועיים כדי לבדוק אם אכן זה מזה המצב קצת השתפר..
האם יש כדור עם אפקט זהה הגורם לפחות עצירות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל+חומצה פולית גורמת לעצירות - תגובה
דנה שפילמן21/03/2016שלום ליאור,
אכן עלולה להיות תופעת לוואי של עצירות המלווה לצריכת כדורי ברזל.
יש תכשירים של ברזל עדין שיותר קלים למערכת העיכול. יש גם ברזל נוזלי!
בררי מול בית המרקחת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת אבטיח בהריון - שאלה בבקשהנטלי17/03/2016
שלום
אני מאוד אוהבת אבטיח ורציתי לשאול כמה ממנו מומלץ לאכול ביום בהריון? אני מסוגלת לאכול המון אבטיח. היום אכלתי רבע אבטיח וגם אתמול.
אם זה רלבנטי בבדיקת סכרת הריון של 50 תוצאה יצאה 142 אבל בבדיקה של ה100 מג התוצאה יצאה תקינה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילת אבטיח בהריון - שאלה בבקשה - תגובה
דנה שפילמן20/03/2016שלום נטלי,
האבטיח אכן מעלה סוכר, אך אם עלה לך, אפילו רק בבדיקה של 50 גרם, יש לשים לב לתזונה!
כוס אבטיח שווה למנת פרי. עדיף לא לחרוג מכמות זו בכל פעם.
ממליצה לך לפנות לדיאטנית להתאמה אישית ומעקב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתן כהה מידי ונטילת ויטמינים. .בטא8014/03/2016
הי
אני בשבוע 10
נוטלת
פרנטל
אומגה 3
חומצה פולית
לאחרונה השתן שלי ממש צהוב למרות שאני מקפידה לשתות המון!
למשל 2 בקבוקים קטנים במהלך הבוקר ובכל זאת שתן כהה.
האם זה קשור לויטמינים שאני נוטלת ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתן כהה מידי ונטילת ויטמינים. . - תגובה
דנה שפילמן14/03/2016שלום,
כן, ויטמינים מסוג B מייצרים שתן צהוב זוהר.
אם את שותה כוס כל שעה את אמורה להיות בסדר.
בכל מקרה אם את דואגת פני לרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. האם שתן צהוב זוהר כהה?
בטא8014/03/2016תודה. האם שתן צהוב זוהר כהה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. האם שתן צהוב זוהר כהה? - תגובה
דנה שפילמן14/03/2016הראי לאחות בקופה לחוות דעת.
יש סטיק שבודק אם את מיובשת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?