מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עליה במשקלתהילה25/06/2015
היי,
הריון חמישי, התחלתי את ההריון בBMI 17.4 (הפרעת אכילה שנים רבות) כרגע בשבוע 18 ועליתי 4 ק"ג עד כה ז"א BMI 18.8 האם זו עליה תקינה עד עכשיו? וכמה אני אמורה לעלות עד סוף ההריון?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במשקל - תגובה
נטעחן ליבנה26/06/2015העליה במשקל הרצויה בהריון כאשר הBMI נמוך מ- 18.5, 12.5 עד 18 ק"ג.
הייתי ממליצה לפנות לרופא ולהתייעץ איתו, כבר עברת ארבע הריונות ולכן יוכל לתת לך מידע מדיוק יותר עבורך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי עובר לעוברריקי02/06/2015
שלום
אני מנסה להכנס להריון ואני רוצה להמנע מבוטנים בהריון מחשש לפיתוח רגישות בעובר.
רציתי לדעת באיזה שלב לאחר הביוץ אפשר להניח שמזון שאני אוכלת ותרופות שאני לוקחת עוברים לעובר בהנחה שנקלטתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי עובר לעובר - תגובה
נטעחן ליבנה02/06/2015הי ריקי,
מה שאת אוכלת ושותה משפיע על התפתחות העובר מרגע שנוצרת ההפריה.
לגבי בוטנים, מחקרים רבים מראים שאם אינך אלרגית לבוטנים ואגוזים מומלץ לחשוף את העובר לחומרים אלו על מנת להפחית את הסיכון להתפתחות אלרגיה לחומרים אלו בבגרות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הכוונה
ריקי02/06/2015תודה על התשובה.
אני לא אלרגית לבוטנים אבל לדדברים אחרים כמו שמש, ברוש, אבק.. האם הכוונה שדווקא מומלץ לי לאכול בוטנים בהריון כדי למנוע את האלרגיה לתינוק שיוולד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה
ריקי02/06/2015חשבתי שהמעבר לעובר מתקיים רק כשנוצרת שיליה...
ידוע לך במקרה - אם ביצעתי הזרעה. כמה זמן תאורתית אחרי מתקיימת הפרייה, בהנחה ונקלטים? זאת אומרת האם כבר לאחר ההזרעה יש להמנע מדברים שאסור שיגיעו לעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה - תגובה
נטעחן ליבנה02/06/2015הי ריקי,
מרגע שנוצרה הפריה יש השפעה על העובר.
אחת הדוגמאות היא המלצה להימנע מאלכוהול בכל תקופת הניסיון להיכנס להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי-מה לגבי הבוטנים
נטע02/06/2015האם ההמלצה להמנע או דווקא להחשף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי-מה לגבי הבוטנים - תגובה
נטעחן ליבנה03/06/2015בעבר הייתה המלצה להימנע, היום יודעים שאין קשר.
יש מספר מחקרים שמוכיחים שדווקא חשיפה במהלך ההריון מפחיתה את הסיכון לפתח אלרגיה לבוטנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטשופ היינץ - חוששתהריונית24/05/2015
שלום,
אני בהריון ברוך השם.
אני לפעמים מוסיפה קטשופ מסוג היינץ למזון במקרה הסתכלתי ברכיבים וראיתי שהוא מכיל חומץ כוהל שלהבנתי הוא נגזרת של ויטמין a
האם מסוכן לעובר? מאד מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטשופ היינץ - חוששת - תגובה
דנה שפילמן26/05/2015שלום,
לא אמורה להיות בעיה.
כאמור כל דבר במידה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלט טונה בהריוןשפרה21/05/2015
שלום
אני מנסה להכנס להריון בימים הקרובים ורציתי לדעת האם אני לוקחת סיכון בכך שאני אוכלת סנדוויץ מוכן (ממפעל שנמצא בפיקוח של משרד הבריאות) עם סלט טונה (ובכלל בהריון)?
מצד אחד הבנתי שבטונה משימורים אין בעיה (הגבלה של עד 370 גרם בשבוע) ואפילו מומלץ בשביל אומגה 3 וחלבון.
מצד שני קראתי שבסלטי טונה יש סיכון גבוה לחיידקי ליסטריה.
אם כך - מה ההמלצה לנשים בהריון - לאכול או לא לאכול סלט טונה (הביצים מפוסטרות)?
ואם לא מומלץ - אז האם הגיוני להמנע כבר מעכשיו כדי שאם חס וחלילה אדבק בחיידק לא אכנס להריון עם חיידק בגוף או שאפשר לחכות לאחר ההתעברות כי הגוף שלי כרגע יותר מחוסן ויתגבר בינתיים על החיידק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סלט טונה בהריון - תגובה
נטעחן ליבנה21/05/2015הי נאוה,
קודם כל בשעה טובה ובהצלחה.
לגבי סלט טונה, הסכנה היא בעיקר בסלטים שלא נמצאים בפיקוח וקירור, באמת בגלל חשש לזיהום חיידקי.
אין בעיה לאכול טונה בקופסאות שימורים כל תקופת ההריון. הסכנה שבאכילת דגים היא הרעלת כספית, אך טונה בקופסת שימורים מותרת ואינה מהווה סכנה.
הייתי ממליצה לא לאכול סלט טונה עם מיונז בכל שלב מחשש לזיהום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נטע22/05/2015אם כך אני מבינה שטונה בשימורים זה בסדר אבל כריך עם סלט טונה עדיף להמנע (אפילו שהמפעל בפיקוח ) ובכלל סלטים מוכנים, כי זה מועד לזיהומים... כן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזה אווז שבושלשי14/05/2015
שלום
האם פרוסת חזה אווז שבושלה מעל ל20 דקות מותרת בהריון שליש שלישי?
אותה שאלה לגבי קלאמרי מטוגן?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזה אווז שבושל - תגובה
דנה שפילמן14/05/2015שלום שי,
בעקרון כל מוצר מזון שבושל בטמפרטורה מעל 70 מעלות מותר לאכילה. צריך לוודא שכל חלקי הבשר מבושלים כיאות.
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףף- שבוע 31 העלאת טסיות הדם שליקרן07/05/2015
שלום,
אני בשבוע 31 וטסיות הדם שלי בירידה. לפני חודש היו על 181,000 ועכשיו הן על 162,000.
אני ממש בונה על האפידורל ואני יודעת שמתחת ל- 100,000 לא נותנים.
1. שמעתי על סיפרולינה, מולסה וכלורופיל שיכולים לסייע לי. האם שלושתם מותרים בהריון?
2. האם יש משהו נוסף שאני יכולה לעשות על מנת להעלות את טסיות הדם שלי לפני הלידה הקרבה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוףף- שבוע 31 העלאת טסיות הדם שלי - תגובה
דנה שפילמן09/05/2015שלום קרן,
האמת שאני לא בקיאה בנושא.
מולסה זה סוכר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריך ממכונהאריאלה01/05/2015
שלום
רציתי לדעת האם בהריון אפשר (או מסוכן מדי) לאכול כריך סלט טונה שיוצא ממכונה והחברה טוענת שהמפעל נמצא תחת פיקוח מתמיד של משרד הבריאות , מכון התקנים , והמחלקה הוטרינרית העירונית , בנוסף נשלחות מידי חודש דגימות מעבדה מטעמם למעבדה מוסמכת.
והירקות עוברים תהליך חיטוי מבוקר עפ"י תקנים של משרד הבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריך ממכונה - תגובה
דנה שפילמן03/05/2015שלום אריאלה,
הכריך כמו כל מזון שקונים בחוץ. לטוב ולרע. אם הם עומדים מאחורי התקנים אז על פניו נשמע בסדר. הסיכון אותו סיכון.
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה
אריאלה03/05/2015כלומר לצורך העניין הסיכון הוא אותו סיכון כמו המבורגר במסעדה טובה או סלט חומוס מהסופר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה - תגובה
דנה שפילמן04/05/2015כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושאלה דיפלומטית
אריאלה03/05/2015האם ההמלצה לנשים בהריון להמנע מאוכל כזה באופן גורף או שלא חייבים להגזים ואפשר מדי פעם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושאלה דיפלומטית - תגובה
דנה שפילמן04/05/2015כל דבר במידה ומודעות :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יודאלה21/04/2015
שלום רב למומחיות
אני בהריון ווסבלת מתופעות לוואי לא טובות בלקיחת מולטי ויטמין.
אני נוטלת את רוב הויטמינים בנפרד.
מה שכן יוד, לא מצאתי בנפרד (אשלגן יודיד כפי שכתוב בפרנטל).
מצאתי כמה של חברות מחול - האם יש למישהי מהן "שם" כמו סולגאר או אלטמן?
המינונים בסדר גמור, אפילו מתחת למה שיש במולטי ויטמין להרות.
מיותר לציין שהתייעצתי עם אנדוקריינולוגית והיא אמרה שאכן חשוב לקחת את התוסף במינון של עד 220 מקג ליום שזה מה שמומלץ להריוניות.
ואודה על הפנייה כן לתוסף הזה של אחת מהחברות הגדולות אם יש.
תודות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוד - תגובה
דנה שפילמן27/04/2015שלום אלה,
אני לא מכירה תוסף זה בנפרד.
ממליצה לפנות לבית מרקחת להתייעצות או להתקשר ישירות לחברות שציינת ולברר מולן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עולש בהריוןחן19/04/2015
שלום, רציתי לדעת מה ההשפעות של עולש בהריון ולמה הוא אסור לצריכה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עולש בהריון - תגובה
נטעחן ליבנה21/04/2015ממליצה להתייעץ עם נטורפטית או מומחית לצמחים. סבחינה תזונתית לא מכירה הנחיה להימנע מעולד במהלך ההריון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעב בתחילת הריוןתמי15/04/2015
אני בשבוע 10 ומרגישה רעבה הרבה פעמים ביום
לפני ההריון לא היתי רגילה לאכל הרבה, נשנושים בבוקר, ארוחת צהריים מבושלת וארוחת ערב שכוללת גג 2 פרוסות
היום אני מרגישה רעבה, אוכלת ארוחת בוקר, יוגורט, מלא חופניים ביגלה, ארוחת צהריים ובארוחת ערב כפול (4 פרוסות) ובין לבין פירות
הBMI שלי נמוך (1.70 ושוקלת 50)
האם זה נורמלי? למה מרגישה רעב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעב בתחילת הריון - תגובה
נטעחן ליבנה15/04/2015הי תמי, קודם כל בשעה טובה!
לפי מה שאת מתארת את ב-BMI מאוד נמוך, מה שאומר שאת אמורה לעלות 12.5-18 ק"ג במהלך ההריון.
הגברת התאבון יכולה להיות הורמונאלית ויכול להיות שדרושים לך יותר רכיבי מזון עכשיו, בתקופת ההריון.
הייתי ממליצה לעקוב אחר העליה במשקל. אם העליה תקינה אין מה להתרגש והכל בסדר. אם העליה חורגת מהנורמה יש לפנות לרופא או לדיאטנית ולהתייעץ.
בכל מקרה הקפידי לאכול בריא ולהימנע ממזונות מעובדים ועשירים בשומן ונתרן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונהאלה09/04/2015
היי
אני בהריון תאומים, חודש שישי ברוך השם.
התחלתי את ההיריון בעודף משקל של 20 קילו ועליתי כ-4-5 קילו עד עכשיו. עלייה מאוד איטית.
1. ממה שקראתי בהריון תאומים כן מעודדים להעלות במשקל די הרבה גם כשאת שמנה מלכתחילה (בשונה מהריון של עובר אחד שבו יש חלוקה לפי BMIׂ).
קראתי שמומלץ להעלות 12 קילו עד שבוע 24 ואצלי כאמור אני עולה הרבה הרבה פחות.
האם הקצב שלי בסדר או טעון שיפור? אני משתדלת אבל זה מה שיוצא. האם העוברים מקבלים מה שהם צריכים מהמאגרים שלי? אשמח להסבר.
2. לקחתי חומצה פולית 5 מג בתחילת ההריון במשך כחודשיים שלושה ובבדיקות הדם הסתבר שיש לי מעל 40. כשהבנתי שמעל 12 זה תקין. ונראה לי שהמינון מוגזם. הפסקתי מזה ששבועיים שלושה לקחת. האם לקחת מינון של 400 מקג או להפסיק לגמרי? כי קראתי שגם עודף לא בריא.
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה - תגובה
דנה שפילמן12/04/2015שלום אלה,
לגבי החומצה פולית המשיכי לקחת במינון 400 מק"ג, עדיף דרך מולטי לנשים בהריון.
לגבי העליה במשקל, אם העוברים מתפתחים יפה והבדיקות שלך תקינות, אמור להיות בסדר, אך מכיוון שהריון תאומים מורכב יותר, אני ממליצה לך למרפאת נשים בהריון בקופה שלך למעקב צמוד והמלצות שלהם בהכירם אותך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מומלץ לקחת פרנטל מתחילת היריון?רונה08/04/2015
אני בתחילת היריון,שבוע 8 ולוקחת כדור פרנטל מידי יום עוד לפני הכניסה להיריון.
היום בקרתי אצל רופא הנשים והוא המליץ לא לקחת את התוסף משום שזה עדיין מוקדם מידי.
אני מאד מבולבלת, האם יתכן שהפרנטל שלקחתי עד עכשיו יכול לגרום נזק לעובר?
מאיזה שלב לוקחים את זה בכלל?
יש לציין שתזונה שלי סבירה,ואני משתדלת לאכול בריא, אך זה עדיין לא מושלם.
תודה רבה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מומלץ לקחת פרנטל מתחילת היריון? - תגובה
נטעחן ליבנה08/04/2015רונה שלום,
לפי ההנחיות של משרד הבריאות, מומלץ לקחת תוספת של חומצה פולית שלושה חודשים לפני שאת מתכננת הריון ובמהלך כל חודשי ההריון. פרנטל מכיל את הכמות הדרושה של חומצה פולית + ויטמינים ומינראלים שתומכים בהתפתחות תקינה של העובר.
מה הסיבה המדיוקת שבגללה הרופא המליץ להפסיק את השימוש בתוסף?
בהצלחה וחג שמח :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה-
רונה08/04/2015הי נטעחן, תודה על התשובה המהירה.
הרופא טען שאין צורך לקחת פרנטל בשלב הזה של ההיריון, ולהסתפק בינתיים רק בחומצה פולית.
באופן כללי אני בריאה, אין שום חוסרים שהתגלו בבדיקת-דם, וכמו שכתבתי התזונה שלי סבירה בהחלט [אבל רחוקה מלהיות מושלמת]
אני מתלבטת אם להפסיק לקחת כרגע בגלל המלצת הרופא [ולהמשיך לקחת רק חומצה פולית] או להמשיך לקחת..? האם זה יכול להזיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה- - תגובה
נטעחן ליבנה08/04/2015בעיקרון, פרנטל זה כמו מולטיויטמין לנשים בהריון.
אין שום סיכון בנטילתו.
בכל מקרה מה שתחליטי יהיה בסדר, רק לא לוותר על תוסף החומצה הפולית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהריוןאייליטה06/04/2015
אני בשבוע 37 אני מתה על שום שמיר 30% של נפליאון האים מותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהריון - תגובה
נטעחן ליבנה06/04/2015לא אמורה להיות בעיה עם גבינת נפוליאון. היא מיוצרת מחלב שעבר פסטור.
לגבי ה-30% שומן.... לא הכי בריא, אבל אין בעיה זיהומית.
בהצלחה וחג שמח :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי 3 סוגי גבינות ספציפיות:קרן12/03/2015
היי,
שאלתי היא לגבי 3 סוגי גבינות ספציפיות שמגיעות ארוזות (ולא מהמעדנייה). על האריזות של שלושתן מצוין שהן מחלב עיזים מפוסטר:
1. בולגרית עיזים מעודנת של גד- 5% שומן .
2. עמק עיזים חצי קשה של תנובה- 30% שומן.
3. גבינה לבנה עיזים למריחה של משק צוריאל- 5% שומן.
האם כולן או חלקן בעייתיות לאכילה בהריון?
תודה רבה, קרן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי 3 סוגי גבינות ספציפיות: - תגובה
נטעחן ליבנה12/03/2015אם הן מחלב מפוסטר אין בעיה עם הגבינה הלבנה והעמק.
בולגרית עזים מעודנת מגיעה במים יכולים להכיל מזהמים ואינה מומלצת.
כמו כן כדאי להימנע מגבינות כמו פטה, צפתית ובולגרית בשל ההשריה במים שעלולים להכיל חיידקים.
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקסמירב09/03/2015
שלום,
אני בהריון שני בשבוע 24.
בדומה להריון הקודם, גם הפעם אני מתמודדת עם צרבות למרות שאני מקפידה על תזונה נכונה. בנוסף יש לי שיעול כבר חודשיים, רופא אא"ג בדק ונתן לי אומפרדקס (במקום לקחת טאמס) כי כנראה מדובר בריפלוקס (שעוזר לי מאד).
השאלה שלי היא עד כמה התרופה הזו משפיעה על ספיגת רכיבי המזון ומשפיעה על העובר. והאם לא עדיף לחזור לטאמס...
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריפלוקס - תגובה
נטעחן ליבנה10/03/2015הי מירב,
אם הרופא אישר לך להשתמש בזמן הריון, התרופה בטוחה לעובר בוודאות.
לגבי ספיגת מזון לא אמור להשפיע בכלל.
בריאות :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)