מידע רפואי
פורומים
- הפרעות שינה ועייפות
- אורולוגיה, סרטן הערמונית, סרטן האשכים, סרטן שלפוחית השתן
- תרופות ייעוץ תרופתי
- עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות
- כירופרקטיקה
- התמכרות, התמכרויות
- רפואת ספורט
- כושר קרבי
- חרדה חברתית
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- הפרעות קשב וריכוז
- דיקור סיני
- פרידות, גירושין, בגידות
- גוף נפש, רפואת גוף נפש
- הגנה עצמית, הגנה עצמית לנשים
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
יפית כהן
מומחית ברוזציאה איבחון וטיפול קליני של העור. בעלים של `המרכז לטיפול ברוזציאה` - קליניקה המתמחה בטיפול ברוזציאה ושגשוג טפיל הדמודקס עם אוריינטציה בטיפול בעור הרגיש.ד"ר אליעזר גירש
אמבריולוג קליני בכיר מנהל מעבדה להפריה חוץ גופית (IVF) בביה"ח ברזילי, אשקלון. מנהל מעבדה אנדרולוגית בבנק הזרע Cryobank ברמת השרון. בוגר אוניברסיטה העברית (Ph.D) ומכון ויצמן למדע (פוסט-דוקטורט).
- האם מותר בהריוןשאלה19/09/2014
שלום,
האם מותר לאכול מלוחיה בהריון. זהו עשב ירוק שאמי עושה ממנו מרק.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מותר בהריון - תגובה
נטעחן ליבנה19/09/2014אם אני לא טועה זה פשוט מרק ירק ירוק.
לא אמורה להיות בעיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל בהריוןשיר03/09/2014
היי אני שבוע 23 הריון ראשון,בת 25 וגובה 1.66 עליתי מתחילת ההריון 3 קילו עד עכשיו זה תקין?אני שוקלת 45 עכשיו שקלתי בתחילת הריון 42
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל בהריון - תגובה
נטעחן ליבנה03/09/2014הי שירה,
לפי מה שאת מתארת נכנסת להריון במצב של תת משקל.
ההמלצה במצב כזה, היא לעלות יותר ממה שעלית עד כה. ממליצה לפנו לדיאנית ולרופא המטפל להתייעצות ובניית תפריט שיתאים לך ולהתפתחות העובר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 31עדי02/09/2014
אני בשבוע 31 ועליתי כבר 12 קילו (גובה 167 משקל בתחילת ההריון 60)
האם כדאי להתחיל דיאטה עכשיו על מנת לא לעלות יותר - אני לא רוצה להזיק לתינוק...מצד שני לא רוצה לעלות יותר מידי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 31 - תגובה
נטעחן ליבנה02/09/2014הי עדי,
לפי מה שאת מתארת נכנסת להריון במשקל תקין. העליה שאת מתארת היא גם כן תקינה ובריאה ומסתמן שלפי הקצב את בדיוק איפה שאת אמורה להיות.
אני ממש לא ממליצה לעשות דיאטה בשום שלב של ההריון, אם את מרגישה שהעליה באמת מוגזמת לך, פני לדיאטנית על מנת לברר אם התפריט מאוזן ותקין.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה מומלצת במשקל בהיריוןיעל02/09/2014
גובהי 1.70 אני שוקלת 92 ק"ג כמה קילו מומלץ לי לעלות בהיריון גם ככה אני עם משקל עודף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה מומלצת במשקל בהיריון - תגובה
נטעחן ליבנה02/09/2014הי יעל,
לפי מה שתיארת את כרגע נמצאת ב-BMI 31.
במצב כזה ההמלצה היא לעלות 5-9 ק"ג.
כמובן שאני ממליצה להתייעץ עם הרופא ולבקש הפניה לדיאטנית.
בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבינות ולקטוזאורלי01/09/2014
היי
אני בתחילת שבוע 7.
לפני ההריון אובחנתי עם אי סבילות ללקטוז ומספר חודשים לאחר האבחנה הפסקתי לצרוך מוצרי חלב לגמריי מכל הסוגים. אני סובלת מבחילות והקאות קשות וגבינה לבנה פשוטה 5% היא בין הדברים הבודדים שאני מרגישה שאני יכולה לאכול.
רציתי לדעת האם אכילה של גבינה זו מידי פעם, במצב של אי סבילות ללקטוז, יכול לפגוע בעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבינות ולקטוז - תגובה
דנה שפילמן01/09/2014שלום אורלי,
למיטב ידיעתי הרגישות עלולה לגרום לסימפטומים במערכת העיכול אך לא לפגוע בעובר. תנסי לאכול גבינה 5% מעיזים/ כבשים או קוטג' פרה רגיל אשר להם תכולת לקטוז נמוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן פשתן דיעות חלוקותלוני26/08/2014
שלום,
אני די הולכת לאיבוד עם שלל הדעות ברשת. אני בתחילת הריון, בת 40, ובשנים האחרונות כף שמן פשתן ליום היא חלק מאורח חיי. חיפשתי אם השמן מותר או אסור בהריון, חלק אומרים שכן, וחלק אומרים שהוא עלול לגרום ללידות מוקדמות. האם את יכולה לתת לי תשובה מוסמכת לגבי זה?או להפנות אותי לגורם מוסמך? לא תמיד הרופאים ברפואה הקונבנלציונלית מכירים או בקיאים בתחום הזה של הצמחים.
אם הוא לא מומלץ, מה לגבי כף של שמן קוקוס ביום כתחליף? מותר בהריון? אשמח לתשובה בהקדם, תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן פשתן דיעות חלוקות - תגובה
דנה שפילמן27/08/2014שלום מיכל,
לא ידוע לי על בעיה של שמן פשתן בהריון. אך כפי שכתבת- כדאי שתפני למומחה לצמחי מרפא להתייעצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריטשירה24/08/2014
היי הייתי אצל דיאטנית והיא אמרה לי שלפי נתנוי גופי .משקל 44 וגובה 1.65 בת 25 בהריון שבוע 21 עליי לצרוך 1500 קלוריות ביום?האם זה הגיוני?זה נשמע לי מעט...
ויש לי שאלה נוספת לפי דעתכם כמה עליי לצרוך קלוריות ליום כדי לעלות את המינימום בהריון ולא מעבר למה שחייב להתפתחות העובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט - תגובה
דנה שפילמן24/08/2014שלום שירה,
מהצד אכן נשמע מעט אך אני לא מכירה אותך. ממליצה לך לחזור אליה לבירור נוסף מולה. אין נוסחה של קלוריות למינימום עליה במשקל. עושים ורואים מה קורה בשטח ולפי זה מתאימים המלצות. לכן יש לעשות מעקבים..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר בהריוןלוני23/08/2014
שלום,
אני ממש בתחילת הריון ראשון, בת 40, אין לי בעיות בריאותיות, חיפשתי תשובות בנט לגבי מאכלים מסויימים שהם חלק מהתפריט היומי של בשנים האחרונות, ולא מצאתי תשובות חד משמעיות, אשמח לדעת,
אני שותה כף שמן פשתן כל בוקר, האם מותר?
אני שותה שתי כוסות חליטת לואיזה ביום, האם מותר?
אני שותה חצי כוס מיץ רימונים כל בוקר האם מותר?
כמו כן, קראתי שויטמין A על ניגזרותיו לא מומלץ בהריון, בקוסמטיקה למשל. האם זה אומר שיש הגבלה גם על מזונות או שמנים צמחיים המכילים אותו?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מותר בהריון - תגובה
דנה שפילמן24/08/2014שלום מיכל,
על פניו לא נראית שצריכה להיות בעיה עם הפשתן ומיץ הרימונים. לגבי הלואיזה היוועצי עם מומחה לצמחי מרפא האם ניתן בהריון.
לדבי הויטמין A הסכנה בעודף קיימת יותר בלקיחת עודף דרך ויטמינים ולא מהאוכל.
בכל מקרה עשי בדיקות דם כלליות וויטמינים בהריון למעקב והמשך המלצה לפי הרופא המטפל שלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוסף ברזלאורלי19/08/2014
אני בתחילת הריון וכיוון שאני קצת אנמית אני לוקחת תוסף ברזל -ברזל עדין (של סולגאר.)
האם התוסף מותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוסף ברזל - תגובה
דנה שפילמן20/08/2014שלום אורלי,
לא אמורה להיות בעיה אך את אמורה להתייעץ עם הרופא המטפל שלך.
בנוסף מומלץ לקחת מולטיויטמין לנשים בהריון המכיל גם חומצה פולית במינון המתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה בסדר??שירה14/08/2014
היי ,האם זה בסדר שאני אוכלת סלט טונה?זה טונה פיקנטי כזה בקופסאת שימורים. אני אוכלת בערך 2 וחצי קופסאות טונה או סלט טונה שבוע אולי קצת יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה בסדר?? - תגובה
דנה שפילמן14/08/2014שלום שירה,
טונה בקופסא זה בסדר, מומלץ לצרוך עד מקסימום 3 מנות דג בשבוע. (מנה= קופסת טונה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאני10/08/2014
אני במעקב אחר סכרת הריון. מודדת מדי יום סוכר. אני בשבוע 14 וירדתי חצי ק"ג.
גובהי 1.70 ומשקלי כעת 56. אני נורא מוטרדת שאני מרזה במקום להשמין, מצד שני משתדלת מאד לשמור על התזונה כפי שהנחתה אותי התוזנאית אליה ניגשתי. האם התפריט שאני אוכלת מספיק עבור התפתחות העובר:
בוקר- שתי פרוסות לחם קל עם גבינה/ביצה/טונה וירקות.
ביניים- פרי עם שקדים/ סלט עם טחינה
צהריים- 3 כפות אורז +מנת בשר עוף בדכ,+ סלט ירקות / ירקות מבושלים
אחהצ- ברוקולי, פרי וקצת שקדים/פרוסת לחם קל וסלט
יש לציין שהכי קשה לי בשעות אחהצ בלי לנשנש..
ערב- פרוסה או שתיים של לחם קל+ גבינה/טונה/ביצה+ סלט.
לילה- קרטיב דיאט או פרוסת לחם קל (לא תמיד אוכלת ארוחת לילה).
האם זה מספיק להתפתחות העובר? מה מומלץ להוסיף?
האם אפשר לאכול חציל קלוי בתנור או חציל צלוי שאני מכינה? יש בזה פחמימה?
תודה מראש על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
דנה שפילמן11/08/2014שלום קרן,
בטרימסטר הראשון קורה שיורדים מעט ולרוב זה בסדר.
מכיוון שאת כבר במעקב אצל דיאטנית, והיא מכירה אותך ואת המצב הרפואי שלך
באופן אישי, אני ממליצה לך לפנות אליה בשאלות אלו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפנה..אבל
אני11/08/2014תודה.
אבל עד שאגיע אליה אמרי לי האם מותר לאכול חציל צלוי שאני מכינה בבית ואיזה כמות מהווה מנת פחמימה ( אם זו פחמימה).
ממש בא לי לאכול את זה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפנה..אבל - תגובה
דנה שפילמן12/08/2014חציל הנו ירק דל קלוריות ופחמימות. לא נהוג להתחשב בו כמנת פחמימה.
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזון משקל בהריוןכרמל08/08/2014
אני בשבוע 22 להריוני, התחלתי אותו ב54 קילו וכבר הספקתי לעלות 8 קילו עד עכשיו.
אחד הדברים שתמיד הקפדתי עליהם זה אכילה נכונה ושמירה על משקל ומאז ההריון הרשתי לעצמי בשליש הראשון דברים שלא היתי צריכה להכניס לפה, יש לי רעב מאוד מאוד מוגבר ואם אני לא אוכלת אני נתקפת בחילות והקאות.
מאז תחילת השליש השני אני מאוד מקפידה על אוכל בריא ותפריט מאוזן ( המון ירקות פירות דגנים מלאים ובאמצע שבוע כמעט ללא פחמימות בצהריים ( אני מכינה סלטים או ירקות מבושלים )
אני מוצאת את עצמי מורעבת כל היום למרות שאני אוכלת מסודר ובין לבין פירות וחטיפי אנרגיה מסיבים והמון מים. אבל אני מרגישה שאני מרעיבה את עצמי אבל בכל זאת עולה קרוב לקילו בשבוע!! מה לא נכון במה שטני עושה? איך מאזנים את זה ? אני לא מגיעה לשובע ועדיין משמינה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזון משקל בהריון - תגובה
נטעחן ליבנה10/08/2014כרמל,
אני מציעה לפנות לדיאטנית למעקר הריון.
כך תוכלו להרכיב תוכנית שתתאים לך ותעזור לך לשמור על עליה תקינה.
מכיוון ולא ציינת מה הגובה שלך, אני לא יכולה לדעת אם עלית יותר מדי או שאולי העליה שלך בכלל תקינה ואין ממה לדאוג.
את אמורה לעלות כ-450 גרם בשבוע, אם את לא מצליחה לעשות זאת ומרגישה מורעבת כל היום, את צריכה לפנות לדיאטית ולברר איך תוכלי בכל זאת לאזן את האכילה והעליה במשקל.
בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיונז פג תוקףרותם07/08/2014
היי
אני בהריון שבוע 10
ואכלתי מיונז עם טונה ולאחר האחרונה ראיתי שהמיונז פג תוקף
בדיוק מלפני שבוע
המיונז הריח בסדר
האם יש ממה לדאוג
ולפנות לטיפול רפואי??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיונז פג תוקף - תגובה
נטעחן ליבנה10/08/2014הסכנה באכילת מזון מקולקל היא באותו היום. אם הדבר לא גרם לך לשלשולים, הקאות או כל תסמין אחר סביר להניח שאין כל סיכון לעובר. החיידקים המסוכנים לא עוברים דרך הדם אל העובר, הם פוגעים בבריאות האם, וזה מה שמסכן את העובר.
יחד אם זאת אם את מודאגת פני לרופא המטפל.
בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סידן וחומצה פוליתהה06/08/2014
שלום, אם בבדיקות דם שבוצעו לקראת סוף שליש 2 להריון נמצאו אצלי ערכי סידן וחומצה פולית בטווח הנורמה, והמוגלובין 10, האם יש עניין ליטול סידן וחומצה פולית בשליש 3? אגב חומצה פולית לא נטלתי כלל עד עכשיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סידן וחומצה פולית - תגובה
נטעחן ליבנה07/08/2014ממליצה להתייעץ עם הרופא המטפל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל בהיריוןמיה04/08/2014
שלום....אני שבוע 34 שוקלת 57...התחלתי במשקל 45 קילו ועכשיו אני 57...גובה 1.57.....האם זה לא הרבה מידי 12 קילו מתחילת ההיריון? איך שומרים על משקל בהיריון? תודה מיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל בהיריון - תגובה
נטעחן ליבנה04/08/2014הי מיה,
לפי מה שאת מתארת התחלת את ההריון בתת משקל.
במצב כזה עליך לעלות יותר במשקל. עליה של 12 ק"ג בשבוע 34 הינה נורמאלית ותקינה.
באם אין בעיה בהתפתחות העובר והגודל תקין, עליך להמשיך בדיוק במה שעשית עד כה ולהמשיך כמובן לעלות במשקל.
בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?