מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היביסקוס- חליטהיפעת07/01/2016
שלום\
במהלך תחילת חודש שני הייתה לי הפלה טבעית, חיפשתי באתרים רבים סיבות פיזיות ותזונתיות וכו',
מצאתי במספר אתרים גם באנגלית שיש קשר בין היביסקוס להפלה טבעית, פניתי לויסוצקי והם כתבו לי שעלי להתיעץ עם רופא בנושא של החליטה והיריון
האם ידוע לך בנושא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היביסקוס- חליטה - תגובה
דנה שפילמן24/01/2016שלום יפעת,
איני יודעת על זה.
בעקרון חליטה חזקה 3 פעמים ביום בעלת השפעה.
למיטב ידיעתי חליטה קלה פעם ביום לא אמורה להיות בעייתית.
עדיף להתייעץ עם מומחה בצמחי מרפא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכת סידן בהריון תאומיםמאיה06/01/2016
שלום. הבנתי שבהריון עם עובר אחד צריך לצרוך לפחות 1000 מג סידן. האם זה אומר שבהריון תאומים צריך לצרוך 1500?
כי אין סיכוי שמגיעה לכמות כזאת ללא כדורי מציצה של סידן..
מה שמביא אותי לשאלה השניה- האם מותר לקחת כדור מציצה אחד של סידן או אפילו שני כדורים כאלה?
בעיקרון הסידן היחידי שאני צורכת ביום )חוץ מכדורי סידן(
זה פרוסת גבנהצ
2 כפות קוטג
ויוגורט ביו.... האם זה מספיק ? האם זה בכלל סידן שנספג?
תודה רבה!!!
האם זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ותודה על התשובה המהירה
מאיה26/01/2016ועוד יותר תודה על זה שלא דילגתם עלי
אחלה פורום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריכת סידן בהריון תאומים - תגובה
דנה שפילמן31/01/2016שלום מאיה,
סליחה על הפספוס, לפעמים אנו מקבלות כמה שאלות יחד ולכן כנראה התפספסת...
ההמלצה לצריכת סידן בהריון הנה 1300 מ"ג לכולן, גם בתאומים למיטב ידיעתי.
לפי הרישום שלך הכמות לא מספקת, נדיר שמגיעים לכמות דרך המזון, ההמלצה היא לקחת תוסף סידן במהלך ההריון.
אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית לפגישה אישית, גם נוכח הריון התאומים, לבחון התפריט, לחשוב על העשרות והמלצה לתוסף המתאים לך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה בבקשהנעמה31/12/2015
שלום. קניתי בשר טרי ובאותו יום הקפאתי אותו. לאחר שבוע הפשרתי אותו והכנתי קציצות בשר מבושלות( התבשלו כשעתיים) העברתי את האוכל המבושל למקרר ולאחר יומיים במקרר את שאריות קציצות הבשר המבושלות הקפאתי. לאחר יומיים הפשרתי, חיממתי במיקרו ואכלתי.
האם מותר או יכול לגרום להווצרות חיידקים?
אני שואלת כי 36 שעות לאחר האכילה של האוכל שהקפאתי החלו כאבי בטן ואני מפחדת מאד מההריון. שבוע 30. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה בבקשה - תגובה
דנה שפילמן31/01/2016שלום נעמה,
נראה כי התהליך של הבשר אמנם לא אידיאלי אך סביר.
אם הבשר בושל טוב, הריח והטעם היו תקינים, רוב הסיכויים שזה בסדר.
אם בכל זאת את חוששת- פני בהקדם לרופא המטפל לבירור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- במיה של סנפרוסטמאיה28/12/2015
הכנתי במיה של סנפרוסט מבלי לשטוף אותה..
במידה והיו שם חולות או משהו אחר כמו תולעת (שלא נדע!!!).. זה עלול להזיק לעובר?
להביא, האם כדאי לשטוף את כל הירקות של סנפרוסט?
ועוד שאלה- מה דינו של מיונז שקונים בסופר.. מותר לצרוך בהריון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במיה של סנפרוסט - תגובה
דנה שפילמן28/12/2015שלום מאיה,
ירקום חשוב לשטוף, במיוחד בצריכה טריה חיה.
בעקרון מזונות מוכנים, עוברים שטיפה והכנה במפעל.
מעבר לכך, בזמן הבישול החיידקים נהרגים כך שלא אמורה להיות בעיה.
מיונז קנוי בסופרים הנו מפוסטר ולכן אין בעיה, הבעי במיונז טרי מביצה טריה.
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרה דיאטמאיה14/12/2015
שלום
האם מותר לצרוך סוכרה דיאט בהריון?
המרכיבים הם: דקסטרוזה וסוכרלוז.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרה דיאט - תגובה
דנה שפילמן20/12/2015שלום מאיה,
לא אמורה להיות בעיה, הכל במינון.
השאלה מה הסיבה?
אם לשם דיאטה, ממליצה פשוט מעט סוכר רגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתנעמה12/12/2015
כמו כן , אכלתי גבינה בולגרית וצפתית שנקנו במעדניה ונאמר היום לי כי זה אסור בשל המים בהם הגבינות נמצאות שאולי מכילים ליסטריה. האם נכון? מסוכן? ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת - תגובה
דנה שפילמן20/12/2015שלום עדי,
אןכ צריך לשים לב, להבא.
בינתיים אם את מרגישה בסדר ולא היו לך תופעות במערכת העיכול נראה שבסדר,
אם עדיין דואגת פני לאחות/ רופא לבירור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוקפור וקממברנעמה12/12/2015
שלום
אני בשבוע 25. אכלתי היום פשטידה אפויה בתנור והסתבר לי בדיעבד שהיו בה גבינת רוקפור וקממבר לא מפוסטות
כאמור הפשטידה היתה אפויה
האם מסוכן?? חוששת מאד
האם עלי לשים לב לתסמינים כלשהן בימין הקרובים? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוקפור וקממבר - תגובה
דנה שפילמן28/12/2015כאשר מזון עובר חימום מעל 60 מעלות לא אמורה להיות בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון, השמנה וגנטיקהדניאל07/12/2015
אני בהיריון הראשון שלי ודי מודאגת לגבי המשקל שלי. יש לנו במשפחה נטיה גנטית מה שנקרא ואני מגיל ההתבגרות נשארתי במשקל תקין לגמרי. אני עושה פעילות ואוכלת נכון... עם ההיריון הזה יותר קשה להתמיד וראיתי פה את ההסבר איך הגנטיקה משפיעה על הילד, כמה זה אמור להפחיד אותי? האם אני חייבת לאכול רק מה שנכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היריון, השמנה וגנטיקה - תגובה
דנה שפילמן07/12/2015שלום דניאל,
בכל מקרה מומלצת תזונה מאוזנת לכולם. ממליצה לך לפנות באופן אישי לדיאטנית להתאמה אישית לך ומעקב לאורך ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חימום אוכלעדי15/11/2015
שלום. אני תמיד מקפידה לאחסן אוכל שבישלתי במקרר ולחמם אותו לפני אכילה- בשר ועוף
אך אורז פשטידות ופסטה לדוגמא אני צורכת ישר קר מהמקרר
האם מסוכן? האם גם אותם חובה לחמם או רק בשר ועוף?
מוטרדת מרד שהרי עשיתי זאת מספר פעמים בשבועות האחרונים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חימום אוכל - תגובה
נטעחן ליבנה16/11/2015הי עדי,
מזון מבושל שאוחסן לאחר הכנתו במקרר, יש לצרוך תוך יומיים. את המזון יש לחמם היטב עד למצב שבו עולים ממנו אדים
רק בריאות :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסף בבקשה
עדי16/11/2015אז כל השבועות האחרונים סהם אכלתי אורז ופסטה קרים מסוכנים? אילו חיידקים עלולים להכיל? ליסטריה? טוקסופלזמה? סלמונלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטיפת ירקותשואלת14/10/2015
שלום , רציתי לשאול...מתחילת ההריון אני שוטפת את הירקות במים וסבון. בשיא טיפשותי היו מספר פעמים בחודשים הראשונים שהשרתי לכמה דקות את הירקות הסבון כלים "פרי " , כמובן השתדלתי לשטוף היטב לאחר מכן ולנגב בנייר סופג. מאז שקלטתי שאולי אני עושה נזק התחלתי לשטוף עם סבון ידיים עדין אך יש לי חשש שאולי היו שאריות איכשהו ...אני מאד חוששת שגרמתי לנזק כלשהו, הרעלה או משהו לעובר ...מה דעתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטיפת ירקות - תגובה
דנה שפילמן15/10/2015שלום,
אם שוטפים טוב לא אמורה להיות בעיה. יש לדאוג שאין פצע/ פתח בירק/ פרי שלא יספג הסבון בפנים. אם את מרגישה טוב כנראה בינתיים הכל בסדר.
בכל חשש יש לפנות לרופא המטפל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשטיפת ירקות בסבון בהריון...המשך
שואלת15/10/2015תודה לך על תשובתך המהירה...
השתדלתי לאכול רק ירקות ללא חתכים ...העיניין הוא שהירק היחיד שהייתי מקלפת ומשרה זה בצל...את השאר( מלפפון, עגבניה וגמבה) הייתי מקלפת ומסירה חלקים חדרי סבון רק לאחר השטיפה המים ולא הזמן ההשריה ...עד כמה זה נורא שהבצל היה חשוף כך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה של שימורי פירות בהריוןדנה שפילמן07/10/2015
מותר לאכול שימורי פירות בסירופ/לפתנים בהריון?מותר לאכול מנה חמה בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
דנה שפילמן15/10/2015שלום ליאת,
לא אמורה להיות בעיה עם אכילת שימורים ומנה חמה.
ממליצה לך לפנות דליאטנית לייעוץ אישי.
בהצלחה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזונות בהריוןליאת06/10/2015
האם מותר לאכול:
1 . שייק פירות על בסיס חלב מפוסטר שהכינו אותו מפירות קפואים במסעדה?
2. פיצה עם גבינה צהובה במסעדה? כמובן שהפיצה אפויה.
3 רביולי ברוטב שמנת פטריות במסעדה? הרביולי במילוי בטטה ועבר בישול יחד עם השמנת לבישול שהיא מפוסטרת והפטריות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזונות בהריון - תגובה
דנה שפילמן18/11/2015שלום ליאת,
בעקרון כל מה שמפוסטר או עבר חימום מעל 100 מעלות אין בעיה.
לגבי הפירות הקפואים, יכול להיות בעיה, בררי עם המקום.
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה אומר שעובר את השיליהנטע21/09/2015
הרבה פעמים אני שומעת את המשפט "עובר את השיליה". רציתי להבין - אם המזון שאני אוכלת ומה שאני מכניסה לפה בעצם עובר לעובר דרך חבל הטבור וכך הוא מקבל את המזון שלו, אז מה פירוש המונח "עובר את השיליה"?
האם לא כל המזון שאני אוכלת בהריון עובר את השיליה ומגיע לעובר ומזין אותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה אומר שעובר את השיליה - תגובה
דנה שפילמן21/09/2015שלום אריאלה,
השליה הינה איבר המסנן מרכיבים בדם מהאם לעובר. רוב המרכיבים כמו סוכרים, שומנים וחלבונים עוברים שליה להזנת התינוק. יש מרכיבים נוספים שעוברים ואחרים שלא עוברים את סינון השליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד משהו קטן
נטע21/09/2015אז כשאומרים "עובר שליה" לא בהכרח מתכוונים לעובדה שמגיע אל העובר (כי הרבה מגיע), אלא שמגיע, אבל דגש על כך שיכול להזיק? (אני מתכוונת לחומרים מסוימים כמו ממתיקים מלאכותיים וקפאין למשל)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד משהו קטן - תגובה
דנה שפילמן24/09/2015כן,
הכוונה להדגיש שעובר לעובר. התייחסות לחומרים שעלולים להיות מסוכנים לעובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסטרמה טונה מעושנתאתי20/09/2015
מדובר במוצר אחד שנקרא פסטרמה טונה מעושנת.
זה לא פסטרמה - הנקניק. אלא סוג של נתח טונה וזה שמו של המוצר - "פסטרמה טונה מעושנת".
אשמח לתשובה בעניין :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסטרמה טונה מעושנת - תגובה
נטעחן ליבנה20/09/2015אני לא מכירה את המוצר הספציפי הזה.
בעיקרון ההנחיה להימנע מבשר ודגים מעושנים, כך שאם באמת מדובר בטונה מעושנת, ההמלצה היא להימנע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסטרמת טונה מעושנתאתי20/09/2015
שלום רב,
האם מותר: פסטרמה טונה מעושנת מקופסת שימורים?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסטרמת טונה מעושנת - תגובה
נטעחן ליבנה20/09/2015יש להימנע מאכילת נקניקים בכל הצורות, בניהם גם פסטרמה.
יש להימנע מדגים ובשר מעושן בכל תקופ ההריון
בהמלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)