מידע רפואי
פורומים
- צמחי מרפא
- בנות, העצמה נשית
- תזונה טבעית
- חרדות, טראומות, פחדים
- הפרעות שמיעה, ליקויי שמיעה, חרשות
- טיפול משפחתי, קשר משפחתי
- בריאות העין, מחלות עיניים, בעיות ראיה
- טרשת נפוצה
- חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי
- מתיחת פנים וצוואר, הרמת פנים
- רפואת ספורט
- סרטן ריאות, סרטן ריאה
- ניתוחים פלסטיים לילדים
- רפואת מטיילים
- קרדיולוגיה ילדים
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אליעזר גירש
אמבריולוג קליני בכיר מנהל מעבדה להפריה חוץ גופית (IVF) בביה"ח ברזילי, אשקלון. מנהל מעבדה אנדרולוגית בבנק הזרע Cryobank ברמת השרון. בוגר אוניברסיטה העברית (Ph.D) ומכון ויצמן למדע (פוסט-דוקטורט).ד"ר אחיה אמיר
מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד.
- אכילת סושי מבושל בהריוןעלמה20/03/2017
היי, רציתי לשאול האם מותר לאכול סושי מבושל\מטוגן בהריון בסושיה? או סושי צמחוני ללא דג?
אני יודעת שהחשש הוא חיידקי הדגים הנאים שמסתובבים במטבח. אך אם מדובר בסושיה שיש לה נוהל מיוחד לנשים בהריון, האם אפשרי או שלא כדאי לקחת את הסיכון?
אני ממש אוהבת סושי וזה ממש חסר לי :(
בנוסף, חשוב לי לציין שאיני מחוסנת נגד טוקסופלזמה כך שמזון נא עבורי הינו מסוכן במיוחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סושי
דנה שפילמן20/03/2017עדיף לא לקחת סיכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון ברזל מותר בהריוןאורלי20/02/2017
שלום רב
מה מינון הברזל המומלץ במידה ואני מעוניינת להתחיל ליטול ממש מוקדם, כבר משבוע 6 עקב המוגלובין נמוך ונטייה לאנמיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון ברזל
דנה שפילמן20/02/2017המינון האוטומטי בהריון, זה שמופיע גם במולטיויטמין להריון הנו 27 מ"ג. כל מינון מעבר לכך הנו בהתאמה אישית מול הרופא המטפל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכת תוסף- חומצה פוליתאורלי13/02/2017
הי
אני אמורה לקחת חומצה פולית, סידן, ויטמין D , ועוד מעט גם ברזל.
אני לא יודעת איך לצרוך אותם לאורך היום באופן שיספגו ולא יהיו "התנגשויות". אני יודעת שברזל אסור עם סידן.
הבעיה היא שביום יום אני במסגרת כזו שבה אני יכולה לאכול רק סנדביצים או פירות / ירקות. ארוחה ממש אני יכולה לאכול רק בארבע בבית.
כמו כן בבוקר קבוע אני אוכלת יוגורט ולא רוצה להוריד אותו.
האם אפשר את החומצה הפולית בבוקר עם היוגורט? או שאסור עם מוצרי חלב? (אני גם שותה קפה).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית
דנה שפילמן15/02/2017את יכולה לקחת את החוצה הפולית בבוקר.
קפה עדיף להפריד מויטמינים שעה לפני ואחרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי סוכר לאחר ארוחהאני07/02/2017
בתחילת הריון (שבוע 12). ערכי סוכר בצום היו קצת גבוהים כמו גם העמסת סוכר 100. נתנו לי לבדוק 4 פעמים ביום בדיקות סוכר באצבע ופניה לדיאטנית קלינית.
דווקא עכשיו הסוכר מחמיר יותר. עד היום לא היה לי ערכים אחרי ארוחת בוקר גדולים מ 170. עכשיו אכלתי ויצא לי 202. האם השעה משפיעה על הסוכר? אכלתי כשעתיים אחרי שהתעוררתי במקום להכניס משהו קטן קודם. מה עוד יכול להיות שהשפיע?
איך אני מורידה גם את הסוכר בצום. זה יוצא לי בין 90 ל 110 כל יום משהו אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת הריונית
דנה שפילמן08/02/2017שלום,
הטיפול בסוכרת בזמן הריון הינו מורכב ואישי. ממליצה לך לפנות בהקדם לדיאטנית המומחית בתחום למעקב צמוד לאורך כל ההריון.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בעודף משקל גדולמאי22/01/2017
שלום רב, אנא את עזרתכם הדחופה.
אני בחודש השני להריוני ושוקלת 103 קילו. כל חיי התמודדתי עם משקל יתר אך בשנים האחרונות היה לי קשה עוד יותר.
אני בת 34 וזה הריוני הראשון. אני מבועתת מהמחשבה שאשמין עוד ועוד ... גם מבחינה אסטית וגם מבחינה רפואית.
יש דרך שאוכל לא לעלות במשקל בהריון ואולי אפילו לרדת?
האם כדאי להוריד לגמרי את הפחמימות?
מה דעתכן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת מידע
מאי22/01/2017אני 1.60 ולכן יש לי עודף משקל גדול מאוד... הרם יש אפשרות כן לרדת במשקל? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון בעודף משקל גדול
דנה שפילמן30/01/2017שלום מאי,
בעקרון בעודף משקל גדול ההמלצה היא לעלות כ-5 ק"ג בזמן ההריון. יש מצבים חריגים בהם ניתן לא לעלות או לרדת אך זה חייב להיות בפיקוח צמוד של דיאטנית ומעקב רפואי. אנא פני בהקדם לדיאטנית קלינית לבחינת תפריטך ומעקב לאורך ההריון. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר גלידה מגלידרייה?חני09/01/2017
האם מותר לאכול גלידה בגלידרייה?אם הגלידה מכילה ביצים חיות?בבקשה תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלידה בהריון
דנה שפילמן09/01/2017שלום חני,
אם הגלידה מכילה ביצים חיות עדיף לא לאכלה. יש להעדיף גלידה מחברות גדולות בהן הביצים מפוסטרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכוונתי גלידה עם גביע...מה למשל חברות גדולת של גלידה?
חני09/01/2017מה למשל השמות של חברות גדולות של גלידרייה שמותר לאכול בהן גלידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלידה בהריון
דנה שפילמן11/01/2017הכוונה היתה לגלידות של חברות תעשייתיות גדולות. לגבי גלידריות- יש לשאול את בעל הגלידריה האם הביצים מפוסטרות והאם בטוח בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידת עשייה של המבורגר של מקדולנדסחני02/01/2017
שלום,האם מותר לאכול המבורגר של מקדולנדס,הוא עשוי טוב?כי אני רואה אותו אולי כמעט בשר נא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידת עשייה של המבורגר
דנה שפילמן02/01/2017שלום חני,
ההמלצה לאכול בשר מבושל ולא מדמם. אם אינך בטוחה שמידת העשייה מספיקה, בקשי שיחממו עד שכל חלקי הבשר חומים.
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לביבות תפוח אדמה עם ביציםחני25/12/2016
עכשיו חג חנוכה,האם מותר לאכול לביבות תפוח אדמה שהם מעורבים בביצים כמובן על טיגון במחבת זה מספיק עשוי טוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליביבות תפו"א
דנה שפילמן28/12/2016כל חום מעל 70 מעלות בו הביצים מתבשלות ניתן לאכול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר אוכל הודי בהריון?חני21/12/2016
שלום, האם מותר לאכול אוכל הודי בהריון - כי יש להם המון תבלינים. בבקשה תשובה מהירה וערב טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל הודי בהריון
דנה שפילמן22/12/2016שלום חני,
אין מניעה לאכול תבלינים בהריון, עקבי אם לא עושה לך צרבת.
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה קלורית וחלבונים בהריוןגלית06/12/2016
שלום,
אני בשבוע 13, הריון תקין. הבעיה היחידה היא הבחילות. אני לא מקיאה, אבל בקושי מצליחה לאכול נורמלי, ומאז השבוע ה-6 כבר ירדתי קרוב ל-4 קילו (זה לא מדאיג אותי מאד לכשעצמו, BMI עדיין 24 ומשהו).
לפי הנתונים שלי, אני צריכה לצרוך בסביבות 1900 קלוריות ליום, עם צריכה מומלצת של לפחות 80 גרם חלבון.
בכוח רב אני מצליחה אולי 1500, עם כחצי מהכמות המומלצת של חלבון (אני גם צמחונית).
האם גרעון של 500 קלוריות ביום מהצריכה המומלצת וחצי מכמות החלבונים יכולה להזיק לעובר בשלב הזה (בהנחה שהתזונה מאוזנת בערך)?
או במילים אחרות - משנה יותר הכמות או האיכות?
(אני יכולה "לרפד" את הצריכה הקלורית שלי עם מיץ, אבל זה בעיקר סוכר...).
יש לציין שבדיקות הדם שלי מהשבוע ה-6 היו טובות (כולסטרול, המוגלובין, סוכר) ושאני לוקחת באופן קבוע סידן, ברזל, חומצה פולית ואומגה 3.
תודה רבה מראש,
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה תזונתית בהריון
דנה שפילמן11/12/2016שלום גלית,
נראה כי את מאוד מודעת לצרכי גופך. נכון שיש טבלאות והמלצות, יחד עם זאת כל אשה שונה בצרכים האישיים שלה ובתגובות הגוף שלה בהריון. ממליצה לך לפנות לדיאטנית לייעוץ אישי וליווי לאורך ההריון לוודא שגופך מקבל כל מה שהוא צריך הן מבחינת מרכיבים והן מבחינת קלוריות בשלבים השונים של ההריון. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל רצוי לפני הריוןקרן30/11/2016
אני שוקלת 47-48 גובה 1.63 תמיד חשבתי שאני בתת משקל יחסית גדול כי חשבתי שצריכים לשקול 10 פחות מהגובה במקרה שלי 53...
לאחרונה הבנתי שיש מספר טבלאות. ועד 10% פחות זה בסדר. נתקלתי בטבלה שאומרת שבמבנה גוף צר בגובה שלי צריכים לשקול 49-53
מה נכון?
אני אוכלת מאוזן ומרשה לעצמי כשמתחשק. עושה ספורט באופן קבוע.
האם עליי לעלות במשקל לקראת ניסיונות כניסה להריון?
וכמה יהיה עליי לעלות בהריון?
האם כדאי ללכת לתזונאית לפני/בהריון או שיש תפריטים אמינים ומומלצים באינטרנט?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל רצוי והריון
דנה שפילמן30/11/2016שלום קרן, כל גוף הוא אינדבידואלי. ממליצה לך לעשות בדיקות דם מקיפות ולפנות לדיאטנית לייעוץ אישי לקראת כניסה להריון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
קרן04/12/2016אבל האם אני נחשבת לפי המדדים בתת משקל או שהמשקל נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת פטריות כמהין בהריוןשרונה13/11/2016
האם מותר לאכול רוטב שבושל עם פטריות כמהין בהריון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריות בהריון
דנה שפילמן14/11/2016שלום שרונה, אין המלצה להמנע מאכילת פטריות מכל סוג בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זהירות לגבי מאכלים כאשר ישנה אי ודאות לגבי הריון בשבועות הראשוניםענבל28/10/2016
שלום, אני ובעלי מנסים להיכנס להריון בשלושת החודשים האחרונים, ללא הצלחה עדיין. אנחנו נוסעים ליפן בחודש הבא. כאשר נשהה שם זה יהיה במחצית השנייה של המחזור (ביום שאנחנו נוחתים אני אהיה ביום 18 מיום קבלת הוסת. המחזור שלי בשלושת בחודשים האחרונים לאחר הפסקת גלולות היה 28 ימים) כלומר יהיו 10 ימים לפחות בהם לא אדע אם במקרה "נקלטתי" החודש או לא. כידוע, אוכלים הרבה סושי ביפן. הכנתי את עצמי נפשית לידיעה שאצטרך להימנע אם אכנס להריון בחודשים שלפני, אבל אני תוהה האם זה נחוץ במהלך ה10 ימים האלה. במקרה הכי אופטימי אני אהיה בשבוע 3-4 אם זה יהיה החודש המוצלח. האם כבר יש בעיה באכילת מזונות לא מבושלים בשלב כזה או שזה בסדר? אני לא רוצה לקחת סיכון כמובן, אך אם אני יכולה להנות גם מהפן הזה בטיול זה יהיה ממש נחמד. תודה רבה! ענבל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סושי בתחילת הריון
דנה שפילמן31/10/2016שלום ענבל, הסכנה בסושי כי מזהמים מהדג יעברו שליה ויהוו סכנה לעובר. בשבועיים הראושנים להריון העובר עדיין לא פיתח שילייה ולכן לא אמורה להיות סכנה בזמן זה. אם את עדיין חוששת הימנעי, כדי לא להיות בלחץ.
נסיעה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה דג סלמון בהריוןשרונה12/10/2016
שלום רב,
רציתי לשאול האם מותר לאכול דג סלמון (מבושל) בהריון.
הבנתי שדגי הסלמון הגדלים בחוות עלולים להכיל מזהמים, ודגי הסלמון שאנו אוכלים מגיעים מחוות אלו.
אציין שאכלתי סלמון כזה שהגיע מנורבגיה ואני מוטרדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דג סלמון בהריון
דנה שפילמן25/10/2016שלום שרונה, אכילת 2-3 מנות דג מבושל בשבוע, כולל דג סלמון נחשבות בטוחות. אם יש לך חשש פני לרופא לבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאפינס בהריון שבוע 29דנה04/10/2016
היי,
ושנה טובה
האם מאפינס של קונטדורית שמו
מותרים בהריון.
אני שבוע 29* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדכון
דנה04/10/2016השאלה באה בעקבות שקראתי שזמן האפיה שלהם 15 20 דקות.
אין מרקם נוזלי בתוכו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון - תגובה
דנה שפילמן05/10/2016שלום דנה,
מעל 60 מעלות חום לא אמורה להיות בעיה.
אם אין מרקם נוזלי לא אמורה להיות בעיה.
למען הסר ספק את גם יכולה לשאול אותם במקום אם יש חשש.
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?