מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התנגדות לחזה בהנקהליאת14/10/2016
התינוק שלי היה בהנקה מלאה עד גיל שבועיים. בעקבות לשון קשורה שהותרה וריפלוקס ברמה קלה שמטופל בצורה התנהגותית ההנקה נפגעה והתינוק קיבל הנקה עם צינורית או בקבוקים עם תמ"ל /חלב שאוב. כיום בן חודש וחצי לאחר שהתנגד לחזה בנחרצות בשבועיים האחרונים הוא מקבל רק בקבוקים עם מעט חלב אם שאוב/ סימלאק . בכל פעם שאני מצמידה אותו לשד להחזיר קצת להנקה הוא צורח, מתנגד עם ידיו ורגליו להיצמד לשד אפילו לא לשניה. מסרב להתחבר מחדש. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סירוב הנקה
אלה קושניר15/10/2016היי
זה מה שנקרא סירוב ההקה
הוא למד שמהבקבוק לאכול יותר קל ולכן מסרב לינוק מהשד
להוציא בכלל מוצצים ובקבוקים, בהתחלה לתת תוספת תמייל או חלב שאוב דרך צינורית ולהוריד כמויות בהדרגה
לשאוב כמה שיותר זה מגביר כמויות חלב
להיות עם התינוק במגע עור לעור כמה שיותר, הוא רק עם תיתול ואת עם חזה ערום, שיהיה לו תמיד גישה לשד, להציע כמה שיותר
כל זה עלול להיות קשה אבל בהחלט אפשרי וכדאי, חלב אם הכי טוב לתינוק
מומלץ מאוד להיות בקשר עם יועצת הנקה
מוזמנת ליצור קשר
בהצלחה😀* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק שנולד 2530 לא מצליח לינוק וגםויקי24/08/2016
ניראה שאין חלב
שלום.
ילדתי היום בשעה טובה תינוק מדהים במשקל 2530
הוא מאוד פיצי ולא מצליח לינוק.
מה גם שאין לי כלום. לא בשחיטה ולא ככה
בינתיים נתנו תמל
מה עושים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק שנולד 2530 לא מצליח לינוק וגם - תגובה
אלה קושניר25/08/2016היי ויקי
זה נורמלי שלא יוצא כלום עכשיו, זה יבוא תהיה בטוחה
תשימי את התינוק עליך עור לעור בלי בגדים את והוא ותטכסו בשמיכה
עדיף ביות מלא, אם יש אפשרות
לתת כמה שיותר שד, להקפיד על תפיסה נכונה, שפתיים מסובבות החוצה
אל תסכימי לתת תמל, הגוף שלך בנוי ככה שעונה על דרישות של התינוק, את תצליחי
תבדקי בדייכ יש יועצות הנקה בבית חולים
אם את צריכה יותר עזרה ממני מוזמנת ליצור קשר
בשעה טובה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיום הגיע קולסטרום ויחד עם זה בצקת
ויקי27/08/2016מטורפת.
תו כמה שעות מלאות ומיד גודש.
החזה כמו אבן עם כתמים אדומים וחמים.שמתי פדי מגנזיום קרים להוריד בצקת לא ממש עזר
עכשיו אני עם כרוב
אבל לא יודעת מה לעשות. כי אי אפשר לסחוט כלום. כמובן התנוק לא יכול לינוק בגלל הבצקת ופיטמה קשה וגם חזה שכואב משינוי תנוחה.
איך אני מורידה בצקת וגודש? אין דרך לשחוט או לעשוב לא יוצא כלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיום הגיע קולסטרום ויחד עם זה בצקת - תגובה
אלה קושניר27/08/2016זה כבר הגיע חלב??
תעשי מקלחת עם מים פושרים-חמימים, עם עיסוי שד לכיוון הפטמות, ותנסי להוציא, לסחוט קצת חלב, כדי לשחרר לחץ באריולה, כך לתינוק יהיה יותר קל לתפוס את השד. אחרי זה תנסי להניק. בין ההנקות תשימי קומפרסים קרים (פד מגנזיום מצויין, אם תהיה בבית תרטיבי תיטול של תינוק עם מים ותשימי במקפיא ואיתו תעשי קומפרסים, נראה לי הכי נוח)
תנסי להיות רגוע, תבקשי עזרה מהאנשים הקרובים, חשוב לנוח, לשכב, כמה שיותר להיות עם התינוק, לתת לו לינוק, לא להיות בלחץ (כי הורמון אוקסיטוצין לא מופרש בלחץ ודווקא הוא עוזר לשד לשחרר חלב)
אני בטוחה שתצליחי ועוד מעט יהיה הרבה יותר קל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני החלטתי שלא עומדת בסבל הזה ולא ר
ויקי27/08/2016רוצה להניק. את השיטות של מקלחות חמות ולנסות לסחוט עיסויים שאיבות ניסיתי כבר בלידה ראשונה וגם אז לא הצליח נהיה דלקת העליתי חום
בסוף קבלתי כדור
עכשיו אסור לי כדור בגלל לחץ דם שהיה
אז לא יודעת איך לייבש חלב ולהוריד את הגודש.
אני פשוט במצב קשה גם נפשית שחוזרת לסיוט מלפני שנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני החלטתי שלא עומדת בסבל הזה ולא ר - תגובה
אלה קושניר28/08/2016הי ויקי
אני מבינה שמאוד קשה לך
תפגשי עם יועצת הנקה פרונטלי
את הבעיה שלך אפשר לפתור ולהמשיך הנקה
שזה הכי טוב בשבילך וגם בשביל התינוק
כדור איבופרופן עוזר נגד כאבים וגם מוריד דלקת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היכן ניתן להשיג חזיות הנקה זולות ויפותליאת15/08/2016
היכן ניתן לקנות חזיות הנקה יפות וזולות למידה DD באזור המרכז- אני גרה בגבעתיים . האם יש חנות מומלצת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היכן ניתן להשיג חזיות הנקה זולות ויפות - תגובה
אלה קושניר16/08/2016היי
תבדקי בשילב ראיתי השבוע יש מבצעים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב של חלב שאוב עם תחליף חלבלירון11/08/2016
שלום אלה,
אנחנו מזינים את בתנו בחלב אם שאוב במרבית היום ומשלבים מספר קטן של מנות תחליפי חלב. בתנו נולדה במשקל נמוך והוזנה בפגיה מספר ימים במטרנה פגים לאחר מכן כשהגענו הביתה רכשנו את המוצר על מנת לשלבו עם חלב אם שאוב אך בכל ארוחה שבה אכלה מהתמ"ל פלטה כמות גדולה חשבנו שזאת משום שאולי המוצר עצמו לא מתעכל טוב והחלפנו לנוטרילון פגים אך גם בהזנה מהמוצר החדש עדיין בארוחות של התמ"ל הילדה פולטת ואילו בארוחות בהן אוכלת חלב אם לא פולטת מה יכולה להיות הסיבה ואיך מתמודדים עם זה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב של חלב שאוב עם תחליף חלב - תגובה
אלה קושניר14/08/2016היי
כמה זמן אחרי אוכל היא פולטת?
חלב אם מתעכל יותר מהר מתמ׳׳ל
אולי לנסות לשאוב קצת יותר
את מנסה להניק אותה?
להגיע ראש מיטה שלה לכ30 מעלות (הכי נוח לשים ספרים מתחת לרגליות המיטה)
להחזיק אותה ורטיקלי אחרי אוכל קצת יותר זמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טמפרטורת החלב ואיכות החלב - איך לשפרויקי05/07/2016
שלום!
יש לי 2 שאלות
1. בלידה הזאת טמפרטורת החלב שלי מאוד נמוכה. אני לוחצת - יוצא חלב ממש קר. בלידה ראשונה יצא לי חלב חמים. למה?
2. איך לגרום לאיכות החלב טובה? מה צריך לאכול?
אני מציינת שגם הפעם כמויות החלב שלי קטנות. ( מוסיפה גם פןרמולה)וזה עם כל הניסיונות לשאוב אחרי הנקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טמפרטורת החלב ואיכות החלב - איך לשפר - תגובה
אלה קושניר05/07/2016שלום ויקי
החלב שיוצא בשאיבה לא משקף את הכמות החלב שיש, יכול להיות שבשאיבה לא יוצא הרבה אבל כשתינוק יונק כמות חלב מספיקה לו (כי בהנקה יש יותר מנגנונים שעוזרים לגוף להציא חלב כמו רפלקס אוקסיטוצין, עסוי שתינוק עושה עם סנתר שלו וגם עם היד ועוד)
אם תינוק תופס שד נכון אז גוף שלך יודע לייצר כמות הדרושה של חלב, רק תתני לו לינוק כמה שהוא רוצה, ככל שיש יותר גירוי כך נוצר יותר חלב
לגבי אוכל: הרכב בסיסי של חלב כמעט ולא משתנה, צריך להיות בתת תזונה רציני שהערכב ישתנה. חשוב לאכול בריא קודם כל בשבילך. שתיה מרובה כ 2 ליטר ביום.
ולא לתת פורמולות, בקבוקים ומוצצים
אם יהיו עוד שאלות אשמח לעזור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 3 שבועות לא רגוע בהנקהאפי_כר03/07/2016
היי, יש לי תינוק בן 3 שבועות שאותו אני מניקה (אני כמעט ולא נותנת לו תחליף). בימים האחרונים הוא יונק 5-6 דקות, מנתק את עצמו מהפיטמה ומתחיל לבכות ולצרוח. הדבר היחיד שמצליח להרגיע אותו זה מוצץ (למרות שבהדרכה שקיבלתי בבית חולים אמרו לא לתת מוצץ בחודש הראשון) אני יוצאת מנקודת הנחה שהוא בוכה בגלל הגזים (אני מרגישה אותו מתפתל מכאבים). גם לאחר שהוא עושה גרעפס או שמשתחרר גזים/צואה הוא לא מעוניין להמשיך לאכול. האם זה שהוא יונק 5-6 דקות מספיק לו? אני מפחדת שהוא נשאר רעב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 3 שבועות לא רגוע בהנקה - תגובה
אלה קושניר03/07/2016היי
הייתי אומרת זה דומה לסירוב הנקה, בגלל פורמולה. בטח נתת לו מבקבוק שמשם החלב מגיע ביתר קלות, אז עכשיו הוא לא רוצה להתאמץ לינוק מהשד. יש לזה פיתרון. להוציא בקבוקים ומוצצים בכלל, להיות כמה שיותר מגע עור לעור, לתת לינוק כמה שיותר, אם בוכה להחליף צד.
אם את חושבת שזה גזים תשימי אותו כמה שיותר בטן אל בטן בלי בגדים, תשתמשי במנשא
להפגש עם יועצת הנקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחות חלב בשד אחדמיכל15/06/2016
שלום. התינוקת שלי בת חודש וקצת. הכל היה בסדר גמור עם ההנקה עד לפני 3 ימים. התקררתי ומאז שד שמאל מייצר פחות חלב. בשד ימין יש מלא ושד שמאל בקושי מתמלא. יש מעט מעט. אני מניקה גם ממנו אך יש בו מעט. כמו כן שואבת ממנו 10 דקות אחרי כל הנקה בהמלצת יועצת כל שהיא אבל זה לא עוזר. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחות חלב בשד אחד
אלה קושניר21/06/2016שלום מיכל
כמה שיותר תניקי משד הזה. אם התינוקת לא כל כך רוצה, תתחילי הנקה מהשד שיש הרבה חלב ואז תציעי את השד השניה. תינוקות יכולים לאכול גם כשישנים, אז הם יותר רגועים ויונקים יותר טוב. ותמשיכי בשאיבות אחרי הנקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחות חלב בשד אחד - תגובה
אלה קושניר28/06/2016שלום מיכל
כמה שיותר תניקי משד הזה. אם התינוקת לא כל כך רוצה, תתחילי הנקה מהשד שיש הרבה חלב ואז תציעי את השד השניה. תינוקות יכולים לאכול גם כשישנים, אז הם יותר רגועים ויונקים יותר טוב. ותמשיכי בשאיבות אחרי הנקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה - איך ניתן להניק עם לשון קשורה?שרון15/05/2016
היי, נתקלתי בקשיי הנקה עם הולדת בני. חברה טובה שמבינה קצת בנושא אמרה לי כי יש לו לשון קשורה. אשמח לדעת איך אוכל לוודא את זה ואם זה באמת נכון אז האם עדיין ניתן להניק? איך? אשמח מאוד לעזרה! תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה - איך ניתן להניק עם לשון קשורה? - תגובה
אלה קושניר16/05/2016שלום זיוה
מה הקשיים שיש לך בהנקה?
פיתרון ללשון קשורה הוא קל, רצוי לעשות התרת לשון כמה שיותר מוקדם כדי לחסוך בעיות לך ולתינוקך
סימנים של לשון קשורה תינוק לא נצמד נכון, עושה לך כאבים, פצעים על הפטמה, לא מצליח להוציא כל חלב, לכן חשוב לשואב אחרי הנקה כדי שכמות חלב לא תקטן
יש כמה דרגות לשון קשורה
היום גם מדברים על חשיבות לשחרר גם למעלה בשפה עליונה
כדי לוודא צריך להפגש עם יועצת הנקה או רופא (שיניים, אף עוזן גרון, ילדים)
אפשר לפנות לרופא באופן פרטי, מחיר בין 400 ל100 ש''ח, יש החזר דרך ביטוח קופות חולים בד''כ
ללכת בקופת חולים למשל לרופא אף אוזן גרון, יש כאלו שעושים בפגישה או לקחת הפניה ולעשות פעולה בבית חולים.
אני מאוד מקווה שתוכלי להניק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיליקון בחזהאנא12/08/2015
שלום
לפני 4 שנים עברתי ניתוח להגדלת חזה ומאז השד הימיני מאוד רגיש וכואב כשנוגעים בו.
ילדתי לפני 8 ימים ונלחמת על הנקה מלאה
הבעיה שמאוד כואב לי השד הימיני בעת הנקה ובמיוחד בתחילת ההנקה וגם אחרי ההנקה אם מתחיל השד להתמלא יש לי כאב בשדיים ובבית שחי.
האם יש סיכוי להמשיך להניק ללא הכאב הזה ואיך?
בינתיים קשה לי להיות אצל יועצת הנקה כי אין אצלנו בעיר, אז אשמח לטיפים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיליקון בחזה
אלה קושניר06/05/2016שלום, לאה
הגדלת חזה אינו פוגע בהנקה, יש שיטות שונות להחדרת שתל אך אינם פוגעים ברקמת שד שמפרישה חלב.
נשים רבות שעברו את הניתוח אינן מדווחות על בעיות בהנקה. הקושי היחיד הוא בעובדה שלאחר הלידה השד מלא וגדוש בחלב מה שיוצר לחץ וכאבים בחזה. אגב תופעה זו מוכרת אצל כלל הנשים, והשתל פשוט מגביר את הלחץ. לאחר שאיבת החלב השד מתאזן והעומס ממנו יורד.
בכל אופן בכל בעייה בהנקה מומלץ לפנות לרופא המנתח ולהתייעץ איתו.
בברכה,
אלה קושניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיליקון בחזה - תגובה
אלה קושניר10/05/2016שלום, לאה
הגדלת חזה אינו פוגע בהנקה, יש שיטות שונות להחדרת שתל אך אינם פוגעים ברקמת שד שמפרישה חלב.
נשים רבות שעברו את הניתוח אינן מדווחות על בעיות בהנקה. הקושי היחיד הוא בעובדה שלאחר הלידה השד מלא וגדוש בחלב מה שיוצר לחץ וכאבים בחזה. אגב תופעה זו מוכרת אצל כלל הנשים, והשתל פשוט מגביר את הלחץ. לאחר שאיבת החלב השד מתאזן והעומס ממנו יורד.
בכל אופן בכל בעייה בהנקה מומלץ לפנות לרופא המנתח ולהתייעץ איתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודש בחזהsarit14/07/2015
שלום ,
לפני חודש ילדתי בת . מאז אני שואבת חלב באופן סדיר . בימים הראשונים ניסיתי להניק אבל מאחר והילדה הייתה מחוברת למוניטור ובנוסף היו מספר פעמים בבית החולים שהיא הכחילה שאבתי . בנוסף הפטמות היו שקועות והמליצו בביה"ח לשאוב ע"מ לשחרר אותם .מאז אני בעצם שואבת מדי יום - ויש לי כמות חלב יפה מאד ! הילדה עולה במשקל . העניין הוא שבימים האחרונים יש לי גודש עצום , אני מרגישה גושים - לשאוב אני לא מצליחה . אתמול הנקתי אותה רק שאין לי אינדיקציה האם באמת אכלה או סתם שחקה . ניסיתי לשחרר ידנית וללחוץ וגם מלאתי בקבוקים באופן הזה - אבל זה לא משחרר לי את הגודש ועדיין לשאוב לא מצליחה .
איך ניתן לשחרר את הגודש , להעלים את הגושים ? אני סובלת מכאבים מהגודש . אשמח מאד אם תוכלו לעזור לי בהקדם .
נ.ב זו לידה שניה אבל בפעם הראשונה לא הצלחתי להניק . מאד רוצה להצליח כעת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודש בחזה
אלה קושניר06/05/2016שלום שרית
תעשי מקלחת חמה, שהמים יזרמו על הכתפיים ואת תעשי עיסוי לשד, לסחוט את החלב לכיוון הפטמות עדיף עם סבון. אשפר לעשות עיסוי עם שמן (תינוקות או שקדים) או עם משחה הומאופטית טראומיל כדי לשחרר את הגודש ואחרי זה לשאוב את החלב.
בברכה,
אלה קושניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגודש בחזה - תגובה
אלה קושניר10/05/2016שלום שרית
תעשי מקלחת חמה, שהמים יזרמו על הכתפיים ואת תעשי עיסוי לשד, לסחוט את החלב לכיוון הפטמות עדיף עם סבון. אשפר לעשות עיסוי עם שמן (תינוקות או שקדים) או עם משחה הומאופטית טראומיל כדי לשחרר את הגודש ואחרי זה לשאוב את החלב.
בברכה,
אלה קושניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה אין מענה בפורום הזה?טל06/04/2015
הי
נכנסתי לתפקיד חדש
אתן מוזמנות לשאול שאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אין מענה בפורום הזה? - תגובה
אלה קושניר10/05/2016הי
נכנסתי לתפקיד חדש
אתן מוזמנות לשאול שאלות
בברכה,
אלה קושניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי הנקה במשך 6 ימים - איך לפעול?ליזה25/02/2015
שלום
בת החודש וחצי שלי בהנקה מלאה
אני נוסעת ל6 יום בו היא תקבל שאוב
איך עליי להתנהל על מנת שלא ייפסק החלב?
כמו כן
האם מותר אופטלגין ואדקס בהנקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה ושאיבה
אלה קושניר08/05/2016שלום ליזה
בזמן שלא תהיה חשוב לשאוב גם בלילה, כי הורמון פרולקטין אחראי על יצירת חלב מופרש הרבה בלילה, כדי שלא תקטן כמות החלב
התרופות שציינת מותרות בהנקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי הנקה במשך 6 ימים - איך לפעול? - תגובה
אלה קושניר10/05/2016שלום ליזה
בזמן שלא תהיה חשוב לשאוב גם בלילה, כי הורמון פרולקטין אחראי על יצירת חלב מופרש הרבה בלילה, כדי שלא תקטן כמות החלב
התרופות שציינת מותרות בהנקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע על הפטמהטל10/02/2015
שלום
ילדתי בשבת האחרונה ומאז שהתחלתי להניק נעשה לי פצע קטן על כל פטמה שמכאיב לי מאוד ומקשה עליי להניק.
זהו הריון שני וכן הנקתי בעבר עד גיל שבעה חודשים,
אך הפעם הכאב קשה מנשוא.
שמה לנולין וחלב אם אך עדיין צריכה זמן עד שיחלים.
יועצת הנקה אמרה שאני מניקה נכון
מה בינתיים? רק לשאוב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע על הפטמה - תגובה
אלה קושניר10/05/2016הי טל
אם הצמדה נכונה והפצע לא ממש גדול אז לא אמור להיות כואב מאוד, אם הכאב סביר את יכולה להמשיך להניק, אם כואב מאוד להניק תשאבי
אחרי הנקה תקפידי לשים לנולין ולהיות עם חזה חסוף כמה שיותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה בדחיפותחנה14/12/2014
שלום רב!
ילדתי לפני שבועיים, ועד לפני שבוע הנקתי הנקה מלאה, שני דברים קרו לי: האחד, בני פצע אותי קשות בפטמות ולכן לא יכולתי להניק אותו עד שזה עובר ולכן שאבתי לו, אבל לא יצא לי כמות של חלב גדולה (20-30cc) והוא נשאר רעב אחרי זה.. והשני, המשכתי לשאוב כל שלוש שעות ולאט לאט נגמר לי החלב.
הייתה לי הפסקה בהנקה של שבוע בערך, וכבר כמה ימים אני שואבת כל שלוש שעות אבל לא יוצא לי בכלל הרבה חלב.. האם אני יכולה עדיין לחזור להניק אותו הנקה מלאה??
אני מאד מאד רוצה, אבל השאלה האם זה אפשרי אחרי שעשיתי הפסקה..
מחכה לתשובה מהירה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרה בדחיפות
אלה קושניר08/05/2016שלום חנה
בהחלט אפשרי לחזור להנקה מלאה לאחר הפסקה, תניקי כמה שיותר ובכל פעם שמבקש, אם תינוק מתחיל להתעצבן תחליפי צד כל פעם, תתני תוספת פורמולה בסוף כל האכלה אם נשאר רעב (עדיף לא מהבקבוק, אפשר מכפית ויש גם שיטות אחרות) כדי שלא יהיה בלבול פטמות כי הוא עדיין קטן
מאוד מומלץ ליצור ליצור קשר עם יועצת הנקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריכה עזרה בדחיפות - תגובה
אלה קושניר10/05/2016שלום חנה
בהחלט אפשרי לחזור להנקה מלאה לאחר הפסקה, תניקי כמה שיותר ובכל פעם שמבקש, אם תינוק מתחיל להתעצבן תחליפי צד כל פעם, תתני תוספת פורמולה בסוף כל האכלה אם נשאר רעב (עדיף לא מהבקבוק, אפשר מכפית ויש גם שיטות אחרות) כדי שלא יהיה בלבול פטמות כי הוא עדיין קטן
מאוד מומלץ ליצור ליצור קשר עם יועצת הנקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להגביר יצור חלב?מרים09/09/2014
שלום, בנות יקרות! איך נכון לשאוב כדי שהחלב יווצר בכמויות יותר גדולות וכמה כומסות חילבה צריך לקחת כדי שזה יעזור? אשמח מאוד לתגובתכם. הילדה בת חודשיים וחצי והתחילה לאכול יותר ממה שהייתה רגילה עד עכשיו אך למרות הנקות תכופות מנות חלב לא גודלות....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להגביר יצור חלב? - תגובה
אלה קושניר10/05/2016שלום מרים
קודם כל רצוי להניק, שאיבות בלבד בדרך כלל לא מספיק עם הזמן כמות חלב יורדת
בזמן שאת שואבת לעשות אווירה נעימה כדי להרגע, תמונה או בגד של התינוקת עם הריח שלה יכול לעזור
להיות איתה עור לעור (בלי בגדים)
לשתות לפחות 2 ליטר ביום
מנוחה מספקת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)