פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן חודש וחצי פליטות מרובות
    ליאור
    14/01/2013

שלום!

בני בן חודש וחצי וסובל מפליטות מרובות לאחר האוכל.לעיתים האוכל יוצא בצורה של נביעה כלפי חוץ ולעיתים בצורה של הקאה בקשת.אני משאירה אותו במצב מאונך הרבה זמן לאחר ההנקה וזה גם לא תמיד עוזר.ברוב המקרים זה לא עושה רושם שזה כואב או מציק אך יש פעמים שכן.
    כתוצאה מכך יש הרבה פעמים בהן לאחר ההנקה הוא רעב שוב כי פלט הרבה.אני פוסלת גזים בעיקר בגלל שממש מחפש את השד.הדבר לא קורה לאחר כל הנקה אבל לעיתים קרובות.המרווחים בין ההנקות ממש לא קבועים.לפעמים מחזיק שלוש שעות ולפעמים שעתיים ואף פחות לפעמים.(עכשיו לדוגמא אכל ב-11 וב12 ביקש שוב לאכול.ינק כמה דקות יניקות חזקות וכעת עדיין ישן והשעה 14:15)הדוגמא הזאת היא יחסית טובה כי כן ישן הרבה אחרי שתי היניקות אך יש מקרים שהוא מבקש לינוק כל שעה.
    האם היניקות הללו הן כתוצאה מהריפלוקס?
    איך אפשר להקל על הפליטות על מנת שיוכל להתמקד בהנקה אחת ולא לפזר אותן בנשנושים?
    אשמח לעזרה
    ליאור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בן חודש וחצי פליטות מרובות - תגובה

הדר עמית מלר
    11/02/2013

בוקר טוב ליאור,

קשה לי לאבחן אם זה ריפלוקס או לא בין המילים.
    ראשית - כדאי לפנות לרופא הילדים ולאבחן האם מדובר בריפלוקס או לא.
    יכול להיות שאלה פליטות שיעברו עם הזמן, וצריך להתייחס לכך רק כ"בעיית כביסה".
    לעיתים זה יכול להיות כי הוא יונק מהר ואת שופעת חלב והחלב יוצא במהירות גדולה ובכמות גדולה והשילוב שלהם גורם לו לפלוט.
    ההצעה שהיציעה מירי - להניק בתדירות גבוהה יותר היא נכונה וטובה, נסי אולי להניק אותו בתדירות גבוהה יותר. יכול להיות שזה יעזור.
    גם להחזיק אותו במאונך יותר זמן אחרי ההנקה יכול לעזור.
    הרבה פעמים זה נגרם כתוצאה מכך שהשסתום שסוגר את הוושט פשוט לא מפותח מספיק ומספיקה תנועה קטנה - והכל גולש בחזרה החוצה.
    חשוב לאבחן אצל רופא, כי אם מדובר בריפלוקס - יש דרכים נוספות לטפל בכך.
    לרוב זה מסתדר כשהתינוק כבר יושב לבד.
    אפשר כמובן גם לנסות לטפל בזה בהומאופטיה.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה שלא נענתה
    מזל
    13/01/2013

שלום רב!

בתי בת חודש וחצי וניזונה מהנקה מלאה, אני שואבת חלב לבקבוק והיא מסרבת לאכול מהבקבוק (ואז אני צריכה לזרוק את החלב עם המון כאב לב)

בנוסף אינה מוכנה לקחת מוצץ אפילו שקנינו לה מוצץ סרבנים (ועוד כל מיני) ניסיתי לטפטף חלב אם על המוצץ והיא לוקחת וכשהיא מבינה אחרי 2 מציצות שנגמר היא מעיפה אותו החוצה.

ובכל פעם שמנסים לתת לה מוצץ היא עושה רפלקס הקאה, אציין שלגבי הבקבוק כבר ויתרתי
    כי כואב הלב לזרוק.

הבן הגדול שלי עשה את אותו הדבר ובסוף לקח אצבע (עד היום, כבר כמעט בן 4)
    אני חוששת שגם היא תיקח אצבע, מה אני כבר יכולה לעשות?
    המון תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה שלא נענתה

הוספת תגובה

• שאלה שלא נענתה - תגובה

הדר עמית מלר
    13/01/2013

ערב טוב מזל

כל הכבוד על ההנקה המלאה עד עכשיו !
    על מנת להרגיל אותה לבקבוק - נסי לשחק איתה עם הבקבוק בהתחלה בלי כלום בתוכו. את יכולה לתת לה לגעת בו, להתרגל לפטמה, לשיר, לשחק משחקי קוקו, בלי קשר לאוכל בכלל. אחרי כמה ימים כאלה, כשהיא כבר תהיה רגילה למשחק הזה, אז את יכולה לשים בו מעט חלב שאוב, עדיין לא כמות של ארוחה. המשיכי לשחק איתה בלי קשר לארוחות. היא צריכה להתרגל לחפץ הזה, למרקם שלו וזה לוקח זמן.
    נסי גם את להרפות מעט מהלחץ שלך שהיא תאכל ארוחה שלמה מהבקבוק.
    אחרי שתראי שהיא מתרגלת לבקבוק וכבר לא נרתעת - את יכולה לתת לה ארוחה שלמה בבקבוק. אפשר לנסות שאת הארוחות יתן לה מישהו אחר חוץ ממך - סבתא, בן זוג, מטפלת וכדו'. גם זה יכול לעזור.
    לגבי המוצץ - את יכולה לנסות את מוצץ הגומי הפשוטים שהיו פעם , לפעמים קל יותר להרגיל תינוק אליהם. אם לא - פשוט תמשיכי לנסות בעקביות את המוצצים שיש לך. לפעמים - זה עוזר והתינוק בסוף מתרגל, ויש כאלה שנשארים סרבני מוצצים למרות כל מה שנציע להם.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעט הנקה, פליטות מרובות - עזרה?
    ענה
    12/01/2013

שלום רב!

בתי בת 6 שבועות ויומיים. אני מניקה אותה לפי דרישה. עד לפני שבועיים היא ינקה בתדירות גבוהה כ-11 פעמים ביממה - אך במשך זמן קצר וכנראה כמויות קטנות (למעט שעות לילה, כאשר ינקה פעם ב3-4 שעות). היא עלתה במשקל באופן תקין, היו מספ]יק חיתולים רטובים ויציאות בכל הנקה.
    בשבוע האחרון פחתה תדירות ההנקות - היא מבקשת לינוק פעם ב3.5-5 שעות (שזה דוקא נחמד), אולם משך ההנקה נשאר קצר - לרוב היא יונקת כ-10-15 דקות, לפעמים אף פחות מזה, מתעייפת/ נרדמת ומפסיקה. כמו כן, היא החלה לפלוט לאחר כל הנקה כמויות די נכבדות.
    היא פולטת בכל מצב - בין אם אני מרימה אותה לגיהוק - אחרי גיהוק, לפניו ואף תוך כדי. גם כשאני מניחה לה לשכב ולא מרימה כדי לא לטלטל אותה - היא פולטת. בקיצור, בשבוע האחרון היא יונקת ממש מעט ופולטת ממש הרבה!!!
    היא נותנת שתן כמו קודם, אך כמות היציאות פחתה ולעתים צבען ירוק. גם העלייה שלה במשקל כמעט נעצרה - עד כה עלתה יותר מ-200 גרם בשבוע ואילו בשבוע האחרון היא עלתה רק 60 גרם. אני ממש מבוהלת מהשינוי הזה - גם מכמויות הנמוכות שאוכלת ובעיקר מהפליטות. נראה כאילו היא פולטת כל מה שהיא אוכלת.
    הפליטות גם מציקות לה - היא בוכה כאשר פולטת.
    חשוב לציין שהשהבוע אורתופד הרכיב לה רצועות לטיפול בנקע במפרק ירך. הרופא טען כי אין לכך קשר וגם הילדה לא מגלה אי נוחות מהרצועות - למעט היום בו הורכבו.
    אשמח מאוד לעזרה!!! האם יש משהו בהנקה שגורם לה לפליטות - ואם כן - כיצד אפשר לצמצם אותן? האם אפשר לעשות משהו שתינק יותר?
    היש סיכוי שהרצועות כן גורמות לבעיות האלה - לוחצות על משהו?
    כל עזרה באשר היא תתקבל בברכה!!!

הוספת תגובה

• שאיבת חלב
    טלי
    12/01/2013

שלום,
    אני שואבת חלב במשאבה חשמלית לתינוקת בת שלושה שבועות כמעט מהיום שהיא נולדה, בנוסף לסימילאק. (רוב התזונה שלה מבוססת על סימילאק)
    שואבת כל שלוש שעות רק בשעות היום כי כבר בערב בקושי יש לי חלב, ונוצר מצב שהכי הרבה חלב יש לי בבוקר ובהדרגה הכמות יורדת.
    לפני כשבוע הייתי חולה ולקחתי מדי פעם אקמול צינון ושפעת וגם ספריי לאף ומאז כמות החלב ירדה. בנוסף אני לוקחת כדורי חילבה וניסיתי גם את הטיפות של "חלב רב" אבל הכמות של החלב לא חוזרת להיות כפי שהייתה עד שחליתי.
    מה ניתן לעשות כדי להגביר את כמות החלב?
    האם התרופות שלקחתי גרמו לייבוש חלב שלא ניתן לתקן?

לקביעת תור
    סגירה
    שאיבת חלב

הוספת תגובה

• שאיבת חלב - תגובה

סיגל גולן
    13/01/2013

הי טלי
    יכול להיות שהתרופות עזרו בהפחתת כמות החלב. אפשר בכל זאת לעבוד על הגברה.
    אולי כדאי לך לשכור משאבה רציניצת יותר, כמו הלקטינה של חברה מדלה. תשאבי לעתים יותר קרובות, גם כשלא יוצא הרבה חלב. השאיבה "על ריק" גם נותן מסר לגוף שצריך יותר. חשוב להגדיל את מספר השאיבות יותר מאשר משך השאיבה. תשאבי כל צד פעמיים-שלוש בכל שאיבה. תנסי גם לסחוט קצת עם היד.
    אם את יכולה להחזיק את התינוקת שלך במצב של עור לעור (היא בלי חולצה עליך, גם את בלי חולצה וחזיה), גם אם היא לא יונקת המגע של עור לעור עוזר להגביר חלב.
    מקוה שזה יעזור לך--תכתבי אם את צריכה עוד הנחיות
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות כאשר התינוק נרדם על השד
    לילך
    08/01/2013

1.מה לעשות כאשר התינוק נרדם על השד בזמן האכלה בלילה וכך לא יונק בעצם משני הצדדים באופן מלא?
    2.ושאלה נוספת - בני בן 4 חודשים ובמהלך היום במרבית הפעמים יונק למשך מספר קטן של דקות לפעמים אפילו 3 דקות בערך מצד אחד ולא רוצה יותר בערך כל שעה וחצי - שעתיים.
    הוא רק יונק בלי בקבוק.
    האם זה בסדר שהוא נוהג כך? האם זה באמת מספיק לו?
    פעמים בודדות הוא יונק במשך היממה כרבע שעה או 20 דקות ,בעיקר בהאכלת לילה.
    3.מבחינת שינה-נרדם לשנת לילה בסביבות שש בערב וקם לעיתים בשש ולעיתים בחמש בבוקר ואפילו קרה שבארבע ורבע בבוקר היה כבר ער,
    מה אפשר לעשות על מנת למנוע קימה כל כך מוקדמת?

תודה רבה מראש,
    לילך.

הוספת תגובה

• מה לעשות כאשר התינוק נרדם על השד - תגובה

לילי עוזיאל
    08/01/2013

הי לילך,

אם את רוצה לעזור לתינוקך (ולך) למצות את הארוחה - העירי אותו בעדינות לאחר השד הראשון כדי שינק מהשד השני.
    התזמון הנכון לעשות את הוא כשאת מתרשמת שהוא כבר לא מחדש מעצמו מקבצי מציצה, גם אם את מצמידה אותו יותר אליך.

בגיל של בנך הנקה בהחלט מסתימת בתוך כמה דקות. אכילה תכופה של ארוחות קטנות היא אחד היתרונות שבהנקה וזהו דפוס האכילה הטבעי של בני האדם אשר כיום כמעט כל דיאטנית מנסה "לחנך" את מטופליה לאכול על-פיו.

בהאכלת הלילה שהיא ארוכה יותר, נסי לשים לב אם במשך כל הזמן הוא יונק באפקטיביות, או שחלק מהזמן הוא נהנה ממציצה שאינה מזינה.

יתכן שאם תנסי ששנת שש בערב תהיה יותר קצרה ולאחריה "טקס הלילה" שלכם, המקדים תמיד את ההשכבה לשנת לילה (למשל: אמבטיה והנקה) - שנת הלילה תידחה וכך גם היקיצה. ניסוי ותהייה...

אם תניקי לפנות בוקר בשכיבה, יתכן שתינוקך יירדם לידך וישן את האשמורת האחרונה עד הבוקר.

אם את מתעוררת איתו בשחר ואם את עדיין איתו בבית וטרם חזרת לעבודה - נסי לתפוס איתו את תנומת הבוקר שלו כדי לצבור כוחות לכל היום - כן, כן, מותר ואף כדאי לנתק את הטלפון בבוקר וללכת לישון כשהתינוק ישן... לא יקרה שום דבר אם תתחילי את יומך באחת עשרה.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמין D
    נירה
    02/01/2013

שלום רב,
    בתחילת הריוני לקחתי מינון של 10 טיפות של ויטמין D בשל חוסר (היה לי ערך של 16 ולאחר 3 חודשים של 10 טיפות לפני ובתחילת ההריון הערך עלה ל-22).
    התחלתי לקחת מולטי ויטמין ובו כמות של 400 והפסקתי את הכמות של ה-10 טיפות מחשש למינון יתר.
    חשבתי שזה מינון מספיק עד שבסוף ההריון גילו לי חלבון גבוה ובני נולד במשקל נמוך (2300), קראתי שזה יכול להיות עקב חוסר בויטמין D בזמן ההריון.

בני בן השלושה חודשים מקבל 2 טיפות ביום של ויטמין D.
    האם המינון שקיבלתי בהריון הספיק?
    האם יש צורך להוסיף לבני ויטמין D?
    האם אני צריכה לקחת בזמן ההנקה ויטמין D? אם כן כמה?
    האם יש צורך לבדוק את הערכים של ויטמין D שיש לבני?

איך ניתן לבדוק האם החוסר של הויטמין השפיע על בני? קראתי על רככת עצמות, במה זה מתבטא?
    תודה
    נירה

לקביעת תור
    סגירה
    ויטמין D

הוספת תגובה

• ויטמין D - תגובה

סיגל גולן
    03/01/2013

הי נירה
    את רוב השאלות שלך יש לפנות לרופא המשפחה שלך, או לנתורופת אם יש לך קשר כזה.
    לרובם חסר ויטמין D והמינון שכדאי לך לקחת יגיד לך בעל מקצוע אחר, לא יועצת הנקה. אין הרבה סיכוי שבנך ניזוק מחוסר הויטמין. יש הרבה שמש בארץ והוא בוודאי חשוף כמה דקות פה ושם.
    בהצלחה
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בגודש באף בעת הנקה
    מוריה
    01/01/2013

אהלן, אני מניקה את בתי בת החודשיים. בימים האחרונים אני מפתחת צינון קשה. באיזה תכשיר אפשר להשתמש לטיפול בגודש באף? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בגודש באף בעת הנקה

הוספת תגובה

• טיפול בגודש באף בעת הנקה - תגובה

לילי עוזיאל
    03/01/2013

שלום מוריה,

תרופות לייבוש נזלת אינן מומלצות בהנקה. הן מפחיתות את ייצור החלב.
    טיפות או תרסיס כמו סטרימר - שאלה עשויים ממי מלח, הם בסדר גמור.
    שיטה מסורתית אפקטיבית: ראש מעל סיר אדים אם יש שמן אקלטוס זה נהדר.
    בלילה אפשר לשים חצי בצל ליד הכרית או לטפטף שמן אקליפטוס על ממחטה לידך.
    מרק עוף זה תמיד כיף...

תרגישי טוב במהרה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף..עזרתכן.. אמא לבת 9 חודשים
    מיכל
    26/12/2012

צהריים טובים,
    בתי בת 9 חודשים וניזונה מהנקה בלבד ללא שילוב תחליפי חלב. את שני ילדיי הבוגרים גם כן הנקתי תקופות ארוכות ללא תוספת תחליף עד למעבר מלא והדרגתי למוצקים..,
    בתי קמה לינוק בלילה ארבע חמש פעמים..זה מוכר לי גם מהילדים הקודמים אך אני חוששת שאולי גם איתם עשיתי טעות שלא דאגתי לשלב גם תחליף חלב כגון סימילאק או מטרנה.., הדאגה העיקרית שלי היא שאולי בזה שאני מונעת ממנה את התחליף חלב אז היא רעבה באופן תכוף יותר והעובדה שאינה ישנה רצוף בסופו של דבר פוגעת בה..?,
    אני משלבת לה במהלך היום אוכל "רגיל.." פירות, ירקות, גבינות וכו..אבל חייבת לציין שהיא עדיין רק טועמת כל פעם מס כפיות..למרות שאנחנו בסיפור הזה כבר מגיל חצי שנה.. , בקיצור לשאלתי העיקרית:
    האם יתכן שדווקא תוספת תחליף חלב עשויה להוסיף לה ויטמינים ודברים נוספים ואני טועה בעקשנות שלי להמשיך רק עם ההנקה..?,
    אציין כי טפו, טפו היא מתפתחת יפה ובכל זאת..האם העובדה כי היא עדיין יונקת כל כך הרבה פעמים לאורך היום והלילה איננה בסופו של דבר מוגזמת בגיל הזה..?,
    אודה להתיחסותכן,
    לימור

הוספת תגובה

• דחוף..עזרתכן.. אמא לבת 9 חודשים - תגובה

לילי עוזיאל
    27/12/2012

לימור שלום,

נתחיל מהסוף: הכל נשמע מצוין.
    מפורמולה לא מקבלים שום דבר טוב שאין או שחסר בחלב אם.
    ההפך הוא הנכון: בחלב אם מאות רכיבים ידועים (שהצליחו לבודד ולתת להם שם) ועוד רבים שאינם ידועים. רשימת המרכיבים במזון מלאכותי (פורמולה) קצרה בהרבה ומכאן שדווקא הזנה במזון מלאכותי גורעת הרבה מהתינוקות.
    תינוקת בת גילה של בתך, שיונקת הרבה ומקבלת מזון מוצק על-פי התפתחותה ובקצב האישי שלה - זה מ צ ו י ן !
    אני מציעה שתהיי מודעת לגוון את תזונתה (גם אם בכמויות קטנות בכל פעם) במזונות בריאים, טעימים, גם כאלה שיש בהם ברזל כמו אבוקדו, טחינה מלאה, דגנים מלאים, ירקות עליים ירוקים מבושלים ועוד.
    ההנקה בלילה היא טבעית ועונה על צרכיה ההתפתחותיים והרגשיים.
    את אמא מנוסה ואני מקווה שאת מניקה בלילה בשכיבה ונחה תוך כדי. אם לא - ממליצה
    לך ללמוד איך להניק בשכיבה בביטחה - הנאתכן מובטחת!

המשיכי להניק ולרוות נחת,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לילי, המון תודה, תשובתך חיזקה אותי!

מיכל
    27/12/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה עם פטמות שקועות- מה עושים?
    דינה
    16/12/2012

שלום לכן,
    אני בהריון בשבוע השביעי (6+5), אחרי דופק. כנראה שאני עדיין לא ממש בשלב שבו רלוונטי לחשוב ברצינות על הנקה, אבל בהיותי לחוצה יש סוגיה שמטרידה אותי מאוד: יש לי פטמות שקועות לחלוטין- לא שטוחות, אלא שקועות ממש, מהסוג שלא יוצא לעולם... לפחות זה מה שהבנתי מעיון שטחי באינטרנט, למרות שאני לא מבינה בזה הרבה.
    מאוד הייתי רוצה להניק, ואני מבינה את החשיבות של ההנקה לבריאותו של התינוק שלי.
    מה עושים במקרה כזה? קראתי שיש כל מיני פטמות סיליקון או מכשיר שנקרא ניפלט שאפשר לתרגל איתו במהלך השליש השני בלבד, כי בשליש האחרון יכול להביא לצירים (זה בפני עצמו הבהיל אותי מאוד). איך אדע איזה פתרון מתאים עבורי? באיזה שלב בהריון כדאי לתאם פגישה עם יועצת הנקה? האם צריכים לפנות לרופא קודם? ואם כן אז לאיזה רופא- רופא נשים?
    אני מפחדת שתיאום פגישה עם יועצת הנקה רק לאחר הלידה כבר יהיה מאוחר מדי והתינוק כבר יקבל בקבוק בגלל שלא אצליח להניק אותו...
    יש למישהי מכן עצה עבורי? אני מודאגת מאוד...
    תודה לכל מי שתוכל לענות!

הוספת תגובה

• הנקה עם פטמות שקועות- מה עושים? - תגובה

הדר עמית מלר
    19/12/2012

הי דינה

מזל טוב על ההריון.
    טוב מאוד שאת קוראת ובודקת.
    אמנם לא ראיתי את הפטמות שלך, אבל באופן כללי- ניתן להניק גם עם פטמות שקועות מכיון שהתינוק יונק מהשד עצמו ולא רק מהפטמה.
    אני ממליצה להיפגש במהלך ההריון עם יועצת הנקה מוסמכת IBCBC, על מנת שתראה בדיוק מה מצב הפטמות והיא תדריך ותסביר מה ואיך.
    יש כל מיני דרכים - גם למשוך את הרקמות ולהוציא את הפטמה עוד לפני הלידה, וגם אמצעי עזר נוספים להנקה.

בהצלחה והמשך הריון קל ומשעמם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, עוד שאלה

דינה
    19/12/2012

באיזה שלב של ההריון מומלץ ליצור קשר עם יועצת הנקה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעים הולכים ומתרבים בידיים וברגליי
    יעלי
    12/12/2012

שלום, בשבוע האחרון שמתי לב שבגופי צצים המון פצעים / עקיצות אדומות. הלכתי בערב שישי האחרון לטרם ואמרו לי שזו אלרגיה. קיבלתי זריקה אנטי אלרגית שאמרו שלא תזיק לתינוקת שלי (בת 9 חודשים). לא הייתה לזריקה שום השפעה. אחרי 3 ימים של סבל ומריחת פניסטיל הלכתי לרופא עור והוא אמר שאלה עקיצות. זה לא מדבק. הוא נתן לי בטא קרוטן ואמר לי ליטול פעם ביום אחרי ההנקה של הבוקר. אני מניקה את ביתי בעיקר בלילה ובבוקר מתי שיש לי הכי הרבה חלב ובשאר הזמן היא אוכלת מוצקים. בערב 2 בקבוקים. אין לי הרבה חלב, אבל חשובה לי ההנקה ואני לא רוצה לוותר עליה.
    1. האם אני מזיקה לה עם מה שאני לוקחת?
    2. האם כדאי לי להפסיק הנקה? אני ממש סובלת והמצב מחמיר.
    3. האם יש מישהו מומחה לעור שאפשר להמליץ לי עליו. אני ממש נואשת, הפצעים המגרדים האלה מתפשטים בכל הגוף. כל יום יותר גרוע ואני בחרדה
    בבקשה תשובה מהירה, תודה!

הוספת תגובה

• פצעים הולכים ומתרבים בידיים וברגליי - תגובה

הדר עמית מלר
    19/12/2012

יעלי הי,

אני מקווה שהמצב כבר השתפר.
    כיועצות הנקה - אסור לנו לתת מידע בנוגע לתרופות והנקה.
    עלייך לפנות לאחד המרכזים הטרטולוגיים שקיימים ברחבי הארץ (עשי חיפוש בגוגל "מרכז טרטולוגי" ). הם נותנים מענה טלפוני בנוגע לשימוש בתרופות בהריון ובהנקה.
    אני מקווה שתקבלי תשובה חיובית בנוגע להמשך ההנקה והתרופות שאת לוקחת.
    לגבי המלצה לרופא עור - פני לרופא המשפחה שלך שימליץ על רופא עור.

רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקפאה
    אוריגמיש
    09/12/2012

מה ניתן לעשות כצעד מונע לכך שבמידה ובמשך חודשיים מכינים סטוק של חלב שאוב מוקפא, לטובת זמני החזרה לעבודה,
    וממש לפני תחילת השימוש בו, מתרחשת הפסקת חשמל בדירה אשר עלולה להשמיד את כל שקיות החלב?

גנרטור שיחזיק את המקרר למשך מספר שעות זה לא פרקטית,
    לפצל את המנות למקפיאים שונים בדירות שונות זה מאוד לא נוח.

האם יש הצעה פרקטית, או זה מה יש? :-)

לקביעת תור
    סגירה
    הקפאה

הוספת תגובה

• הקפאה - תגובה

הדר עמית מלר
    19/12/2012

הי אוריגמיש

תלוי לכמה זמן מתרחשת הפסקת החשמל. החלב לא מייד מתקלקל.
    לא הבנתי האם זה כבר קרה או שאת שואלת שאלה תאורטית.
    גם כשהמקפיא מפסיק לעבוד לכמה שעות , והדלת נשארת סגורה - הקור נשמר והחלב אולי קצת מפשיר אך לרוב לא מתקלקל.
    בעיקרון - כמו שכתבתי , זה תלוי במשך הזמן, אבל - אפשר להפשיר שקית אחת ולבדוק את החלב - לטעום אותו. רוב הסיכויים שכלום לא קרה ואפשר להקפיא מחדש.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת הנקה
    מורן
    06/12/2012

היי,

בני בן 9 חודשים יונק מיום לידתו ( לא אכל אף פעם תמ"ל) לאחר 5 חודשי חופשת לידה חזרתי לעבודה ומאז בני מסרב לאכול מהשד רק מבקבוק שאוב.
    עד לפני חודש זה היה בסדר גמור כי הייתה לי את הכמות הנדרשת ( אומנם זה הצריך ממני לשאוב המון ) אבל בחודש האחרון אני פשוט מותשת הכמות של החלב ירדה באופן משמעותי ואני צריכה לשאוב כל 3 שעות גם בלילה רק כדי להאכיל אותו בוקר וערב (וגם כמות יחסית קטנה לגילו 140-160 CC)
    כמעט תמיד בני היה נשאר רעבלאחר ניסיונות כושלים לתת לו מטרנה וסימילאק החלטתי לנסות נוטירלון.
    הוא מסרב בתוקף. מה עושים?

האמא המודאגת.

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת הנקה

הוספת תגובה

• הפסקת הנקה - תגובה

לילי עוזיאל
    09/12/2012

מורן יקרה,

כל הכבוד לך על המתנה הנהדרת שנתת לבנך שתלווה אותו עוד שנים רבות קדימה.
    האם בנך מקבל ארוחות מזון שאינו חלב? אילו וכמה?
    באיזו משאבה את שואבת? ישנן אסטרטגיות להגברת ייצור חלב, לאחר שתעני לי אוכל בשמחה לתת לך טיפים אבל פגישה אישית עם יועצת הנקה תהיה יותר יעילה בעיני.

חג אורים שמייח,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר פעמי הנקה
    aann
    06/12/2012

אני מניקה את התינוקת שלי בהנקה מלאה. היא אוכלת 8-9 פעמים במהלך היום ובלילה ישנה לילה מלא משעה 22.00 ועד 8.00 בבוקר. אני מציינת שהיא ישנה גם צהריים שעתיים- שלוש. זאת אומרת במהלך היום היא אוכלת בהפרשים של שעתיים. האם 8 פעמים הנקה ביום זה מוגזם לגילה- היא בת חודשיים וחצי. אשמח לתשובה כדי לדעת שאני לא מגזימה בהנקה.

לקביעת תור
    סגירה
    מספר פעמי הנקה

הוספת תגובה

• מספר פעמי הנקה - תגובה

לילי עוזיאל
    09/12/2012

aann יקרה,

בהחלט לא מוגזם לגילה.
    במבט ראשון היו כאלה שיכולים היו להיות מודאגים שהיא עוברת הרבה שעות ללא מזון בלילה - אבל זה לא כך. בהחלט מסתכלים על מכלול היממה. אם היא מפצה על כך בארוחות קצת יותר תכופות ביום - זה בסדר גמור.
    אם הילדה בריאה, שמחה, עולה היטב במשקל, נותנת מספיק תוצרים (קקי ופיפי בעברית יפה...) ומתפתחת יפה - סימן שהכל (חמסה, חמסה) נהדר :)
    לעיתים יש חודשים בהם תינוקות ישנו לילה ארוך יחסית ובהמשך זה עוד עלול להשתנות - וגם זה בסדר.

המשיכו להנות זו מזו
    וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 4 חושים מסרב לאכול מבקבוק
    יולי
    02/12/2012

שלום רב

בני בן ה4 חודשים ,מגיל חודשיים החל לסרב לאכול מבקבוק...אני מניקה אותו אבל כשאני יוצאת מהבית או משאירה אותו ם בעלי ...הוא יכול לא לאכול לה כמעט ללמעלה מ4 שעות , או להירדם ללא ארוחה ...כמובן שהוא בוכה וצורח לפני.....ניסיתי להחליף לו מספר בקבוקים אך שום דבר לא עוזר...הוא פשוט מסרב לאכול כך. עוד חודש אני צריכה לחזור לעבודה ואיני יודעת מה לעשות ..גם אני לא יכולה לא להיות לידו ליותר משעתיים שלוש...יש אודה לעצה מה ניתן לעשות במקרים כאלה..
    תודה מראש

הוספת תגובה

• גם הבן שלי,ממש סיפור דומה מה לעשות?

לילך
    04/01/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 4 חושים מסרב לאכול מבקבוק - תגובה

לילי עוזיאל
    07/01/2013

יולי שלום,

אני "שומעת" מפנייתך את התסכול והדאגה האמהית שלך.
    זה בוודאי מלחיץ לדעת שתצטרכי לחזור לעבוד כאשר כרגע התינוק מסרב לבקבוק...

זו תופעה ידועה שיש תינוקות יונקים שבהעדר אמם אוכלים רק את המינימום הדרוש להם. הם משלימים כשאמא חוזרת. תינוקות הם חכמים ויש להם העדפות ואין טוב כמו חלב אם ואם אפשר - ישירות מהמקור! קחי זאת כמחמאה!
    כל עוד התינוק אינו בוכה מצוקה וכאשר מדובר בתינוק בריא - אין בעיה אם יידלג על ארוחה וישלים אחר-כך, או שישתה רק כמות מינימלית בכל פעם במשך 7-9 שעות וישלים אחר-כך מאמא.
    הכי כיף כשחוזרים לעבוד זו ההנקה הראשונה כשאת חוזרת הביתה לפרצוף הקטן והאהוב הזה...

הבעיה יכולה להתעורר כאשר לא מדובר בתינוק בריא או כאשר ישנה בעיה של שגשוג גם ככה, ואז לא נרצה להסתכן בחסר קלורי.

ביעוצים פרטניים מתייחסים לכל תינוק עם נתוניו האישיים ולכל משפחה עם נסיבותיה המיוחדות וכמובן שבפורום אין דרך לעשות זאת.

באופן כללי אציע מספר הצעות. בחיים, כמו בחיים, הכל ניסוי ותהייה...

- חשוב שלא אמא היא שתתן את הבקבוק. אבא, סבתא, דודה, מטפלת, אחים - הכל הולך חוץ מאמא. מאמא הוא הרי יודע מה הוא רוצה...
    הרבה פעמים כשמטפלת נכנסת לתמונה יותר קל לה לעשות את השינויים האלה מאשר לנו.
    חשוב רק לתאם איתה מראש דרך מקובלת לעשות את השינויים, שלא יהיה מצב שילדך שרוי במצוקה ובוכה הרבה ללא קבלת מענה רגשי הולם.

- לא כששבע מדי וגם לא כשמאוד מאוד רעב, כי אז בטח שלא תהיה סבלנות לדבר חדש.

- יש תינוקות שיגיבו יותר טוב לתנוחה שדומה להנקה ויש שלהפך: עם הפנים החוצה, עם גירויים, אולי בהליכה ולא בישיבה, אולי מחוץ לבית תחת עצים יפים להסתכל עליהם...

- לפעמים יותר קל להתיידד עם הבקבוק בלילה, כשהתינוק ישנוני ולא במלוא חושיו.

- הכי חשוב: בלי לחץ. עשו נסיון, ואם לא הולך הרפו וחיזרו לנסות לאחר יומיים וכו'...

זיכרו:
    בקבוק הוא לא שלב התפתחותי הכרחי.
    יש כוסות אימון נחמדות עם פיה שמתאימה לגיל הזה.
    אפשר להשקות תינוק מכוסית קטנה כשהוא יושב בחיק של מי שמאכיל אותו.
    אפשר להאכיל מכפית.
    זיכרי שמעט לאחר חזרתך לעבודה תינוקך כבר יאכל מזונות משלימים ואז ממילא אפשר יהיה לדלג על ההנקות "תמורת" ארוחות אחרות. זה בעצם הפתרון הטבעי...

המשיכי להניק בהנאה
    ובהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 4 חושים מסרב לאכול מבקבוק - תגובה

סיגל גולן
    13/01/2013

שלום יולי
    תינוק לומד לשתות מבקבוק מאוד בקלות. אם הוא לא רוצה לקחת בקבוק, זה כנראה רגשי. הוא עצוב שאמא לא לידו, ומחכה שהיא תחזור. אם אין ברירה, הוא צריך להסתגל לנסיבות החיים האלו. זה לא מסוכן שיחכה לך. לאט לאט הוא יבין שבסוף אמא חוזרת.
    העבודה הקשה זה עם עצמך. אולי יש רגשות מעורבים בכך שאת צריכה לחזור לעבודה ולהשאיר אותו? אולי הוא מרגיש ממך לחץ שיקח בקבוק כדי שתדעי שלא יורעב? תנסי לעובד על המקום של הלחץ (לשחרר) וה"אבל" של להשאיר אותו, ותראי אם הוא לא ישתף פעולה....
    בהצלחה
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאיבה עבור פגים
    יעל
    25/11/2012

שלום,

נולדו לי לפני 10 ימים תאומות הנמצאות בפגיה.
    התחלתי לשאוב חלב, אולם לא הקפדתי על זמני השאיבה. בימים הראשונים היתה כמות יפה, אך היום היה נראה כי כבר אין לי כמעט חלב (3 שאיבות אחרונות). האם יש דרך לעורר מחדש את המאגרים או שזה אבוד? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאיבה עבור פגים

הוספת תגובה

• שאיבה עבור פגים - תגובה

לילי עוזיאל
    27/11/2012

שלום יעל,

קודם כל אני מאחלת לך שילדותייך יהיו בריאות, יגדלו, ישגשגו וייפרחו ויתנו לך הרבה נחת.

לדעתי יש סיכוי סביר להגביר מחדש את הייצור. יועצת ההנקה בבית החולים תוכל לסייע לך בכך מאוד.

טיפים קטנים לבינתיים, כי חשוב לא לחכות אלא לפעול מייד:
    שאבי לפחות 6 פעמים ביממה. רצוי 7.
    רצוי לשאוב במשאבה דו-צדדית ברמת בית-חולים גם כשאת בבית.
    שאיבה דו-צדדית מעודדת ייצור חלב ולוקחת חצי זמן.
    כדי לעודד את שחרור החלב מהשד למשאבה אני מציעה לך להריח בגד שהתינוקות לבשו, או לעצום עיניים, להרגע ולדמיין אותן יונקות. זה מסייע לגוף לעבור תגובה הורמונלית כמו שקורה באופן אוטומטי כשמניקים.

יש עוד הרבה דברים שיכולים לעזור החל בסחיטה ידנית אחרי השאיבה עם המשאבה וכלה בצמחי מרפא ותרופות להגברת ייצור החלב - לשם כך אני מציעה שתפגשי עם יועצת ההנקה בבית החולים, או עם יועצת הנקה מוסמכת אחרת ותבני תוכנית פעולה.

חלב אם מאוד חשוב לפגים ככה שהמאמץ שלך חשוב מאוד וייתן לתינוקות שלך הרבה בריאות.

שיהיה לכם כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה