פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מהנקה
    מיכל
    30/10/2012

שלום!
    אני אמא לתינוקת מקסימה בת שנה וארבעה חודשים.
    אני מאוד מאוד אוהבת להניק אותה, וגם היא נהנית כמובן מהפינוק,
    אבל הגענו לשלב בו היא כבר גדולה ומבקשת ממני "סתם" הרבה פעמים באמצע היום. קשה לי להגיד לה לא, אבל היא יונקת לחצי דקה והולכת.במשך היום היא אוכלת כמו הגדולים את כל הארוחות, ורק בבוקר היא קמה מוקדם ומקבלת הנקה בתור ארוחה.
    למרות שאני מאוד מאוד נהנית מההנקה, אני מרגישה שכבר אפשר להמשיך הלאה ולעבור לשלב הבא. מה גם שאני ובעלי מתכננים הריון נוסף ואני רוצה קצת "הפסקה" לגוף שלי לפני שהוא עובר לשימוש של הילד הבא..
    שאלתי היא, האם כדאי לגמול אותה בו זמנית גם מהמוצץ (היא צריכה אותו רק לשינה) או לחכות אחרי שאני אגמול אותה מההנקה? מה עדיף?
    לתשובתכם אודה!!
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מהנקה

הוספת תגובה

• גמילה מהנקה - תגובה

לילי עוזיאל
    04/11/2012

מיכל היקרה,

כל הכבוד על המתנה שהענקת לבתך.
    השאלה שאת שואלת אינה שאלה מתחום המומחיות של יועצת הנקה.
    זו שאלה של החלטה הורית.
    אם תשאלי פסיכולוג - בטח ימליצו לך להשאיר את המוצץ לתמיכה רגשית שהיא מאוד חשובה דווקא כשהיא צריכה להפרד מהשד שמהווה עבודה מקור הרגעה ונחמה (זה לא שהיא מבקשת לינוק "סתם", זה יותר מדויק להגיד שהיא זקוקה לחום אהבה והרגעה ולאו דווקא לאוכל. לשד יש המון תפקידים עבורה).
    אם תשאלי רופא שיניים או אורתודנט - הם יגידו שזו הזדמנות נפלאה להפטר מהמוצץ מבלי שייפגע לה מנשך השיניים.
    בקיצור - אין אמת אחת. לכי עם לבך ולפי טעמך - רק תהיי החלטית ועקבית כדי שלילדה לא יהיה קשה להסתגל למציאות החדשה.
    תני הרבה סבלנות, חיבוקים ונשיקות ואני מאמינה שככה או ככה יהיה בסדר!

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה לבן חודש..
    מיקי
    28/10/2012

שלום
    אני אמא בפעם הראשונה :) ילדתי לפני חודש. בהתחלה בני היה יונק ומידי פעם הוספתי לו מטרנה. הוא התרגל למטרנה ולא מוכן לינוק יותר מזה שבועיים וחצי.. ויתרתי לו והפסקתי לנסות כי בכל פעם שאני מנסה להניק אותו הוא מתעצבן ונהיה מתוסכל.. אני גם לא ממש הקפדתי על שאיבה (למרות שעדיין יש לי חלב- החזה לא גדוש אבל בליחצה על הפטמה יש חלב..)
    אפשר עדיין להציל את המצב? אני ממש רוצה להניק, השאלה היא אם לא מאוחר מידי...

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה לבן חודש..

הוספת תגובה

• הנקה לבן חודש.. - תגובה

הדר עמית מלר
    28/10/2012

הי מיקי

מזל טוב,
    לא יודעת לומר לך אם מאוחר מידי אבל אם את רוצה להניק - אז שווה לנסות.
    התחילי לשאוב במשאבה חשמלית טובה וחזקה כל 3 שעות משני השדיים לכמה דקות על מנת להגביר את ייצור החלב.
    במקביל - מציעה לך להיפגש עם יועצת הנקה מוסמכת IBCLC כדי שתעזור לך ללמוד להניק בצורה נכונה.
    גם אם לא תצליחי לחזור להנקה מלאה - עדיין תוכלי לשלב ולתת לתינוק שלך גם חלב אם וזה מה שחשוב.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייבוש חלב איטי מאוד האם תקין????
    דנית
    25/10/2012

שלום,
    ילדתי כבר בת שנה וחצי ושבועיים, והנקתי אותה מלידה ועד גיל בערך 8 חודשים.
    מגיל 8 חודשים אני לא מניקה יותר כלל (גם כשהנקתי בחודשיים האחרונים הנקתי רק בוקר וערב)...
    אני כמעט שנה שלא מניקה
    אבל עדין יש לי קצת חלב, לא שנוזל לי או משהו כזה אני בכלל לא מרגישה שיש לי
    אבל כשאני לוחצת על הפיטמה לבדוק אם התייבש אז יוצא לי קצת חלב.
    מעולם לא לקחתי שום כדור לייבוש החלב פשוט סיימתי להניק בהדרגה עד שהנקתי אותה רק בוקר ולא היה לי הרבה אז הפסקתי להניק אותה
    ולא ראיתי צורך לקחת כדור לייבוש רציתי שהתייבש באופן טבעי.
    השאלה שלי האם זה נורמלי שעד עכשיו שאני לוחצת יוצא לי חלב??
    האם כדי ללכת לרופא נשים לבדוק את בעניין? או שמה זה תקין
    ואם כן עד מתי?? כמה זמן זה אמור להתייבש?

הוספת תגובה

• ייבוש חלב איטי מאוד האם תקין???? - תגובה

לילי עוזיאל
    28/10/2012

דנית שלום,

נשמע שהכל אצלך פשוט רגיל ונורמלי. ממש לפי הספר.
    כמויות קטנות של חלב אם יכולות לצאת בלחיצה גם חודשים רבים מאוד לאחר גמילה.
    זכרי זאת אם יש למישהו בבית דלקת עיניים/אוזניים/נזלת - יש לך מחסן קטן של תרופת פלא...

שיהיה לך שבוע מקסים,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה הרגעת אותי

דנית
    28/10/2012

תודה רבה הרגעת אותי כי חשבתי ששנה זה כבר יותר מידי זמן ושקלתי ללכת לרופא לבדוק.
    מה זאת אומרת שזה טוב לנזלת??? ביתי שבת שנה וחצי מנוזלת מאוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה הרגעת אותי - תגובה

לילי עוזיאל
    28/10/2012

שמחה לעזור.
    מכיוון שבחלב אם ישנם נודגנים וטורפי חיידקים ווירוסים זהו חומר בעל יכולות ריפוי מופלאות. סחטי קצת חלב אם לכפית והזליפי לה כמה טיפול לכל נחיר כמה פעמים בכל יום. גם עיניים מודלקות ניתן לנגב בעזרת צמר גפן נקי טבול בחלב אם.
    אפשר כמובן גם לתת לה מעט חלב אם בכפית, בלי לחזור להניק אם לא רוצים - כל טיפה שווה זהב חיסוני רב.

בברכת בריאות שלמה וטובה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי שקט בזמן הנקה
    מרים
    20/10/2012

התינוקת שלי בת ארבעה וחצי חודשים, יונקת והתחילה "לטעום" קצת ירקות מבושלים.
    עד לפני כמה ההנקה היתה רגועה והיא עלתה יפה מאוד במשקל. (היא כבר הילדה השלישית שלי שיונקת כך שכל המכשולים שהיו בילדים הראשונים פסחו עליה).
    היינו בטיפת חלב לפני מספר ימים והאחות אמרה שהיא לא עלתה במשקל כמו שהיתה אמורה ועכשיו המשקל שלה בממוצע (6.5 ק"ג) לעומת שקילות קודמות שהיתה מעל הממוצע (ב-3 חודשים היתה 6.0 ק"ג) וכדאי לשקול הוספת תמ"ל לתפריט.

ללא קשר לדבריה בשבוע האחרון כל ההנקות שלה היו שונות מתמיד - היא יונקת בצורה מאוד לא רגועה, זזה בחוסר נוחות ומתנתקת מהפיטמה מספר פעמים במשך ההנקה, אני מנסה להפסיק את ההנקה על מנת לתת לה לשחרר אוויר והיא בוכה ולעיתים קרובות פולטת.

ניסיתי היום לתת לה תמ"ל והיא חיסלה בקבוק של 180 מ"ל בשימחה וללא כל הפרעה!!

מה יכולה להיות הסיבה וכיצד עליי לנהוג??? להפסיק להניק? להמשיך להניק בתוספת בקבוק? יש לציין כי גם במשך היום היא הרבה פחות רגועה. (לגבי הלילות - ישנה 10 שעות ברציפות ללא אוכל כבר מגיל חודשיים). אודה לעזרתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    אי שקט בזמן הנקה

הוספת תגובה

• אי שקט בזמן הנקה - תגובה

לילי עוזיאל
    28/10/2012

מרים שלום,

קשה לדעת באופן וודאי מה מפריע לתינוקת שלך בלי לראות אתכן ובלי לתשאל אתכן שאלות רקע מעמיקות.

אנסה בכל זאת לשתף אותך בכמה ממחשבותי לסיבות אפשריות:

בקשר לעליה במשקל - לא פרטת נתונים אבל זו שאלה של מידה. זה גיל שבאופן טבעי עולים פחות מהר במשקל לעומת 3 החודשים הראשונים לאחר לידה.
    התינוקות זזים יותר = שורפים יותר קלוריות. לעיתים כבר מציקה צמיחת השיניים (תינוקות ישנים פחות טוב, מריירים יותר).

לעיתים פשוט העירנות לסביבה המאפיינת גיל זה מקשה על ההנקה כמו שהכרת אותה קודם וכדאי לנסות להניק בחדר שקט ולצמצם גירויים.

כדאי לשאול עצמנו אם הילדה מתנהגת ככה כבר מתחילת הארוחה.
    אם ההתנהגות הזאת מתחילה לאחר דקות ספורות ולא מההתחלה - כנראה שהילדה פשוט סיימה לאכול. נסי להניח לה לנפשה ולהציע לה לינוק שוב כאשר היא מראה ענין. לפעמים בגיל הזה ההנקה מאוד קצרה ואם האמא מתעקשת להמשיך התינוקת נמצאת בקונפליקט. היא אוהבת לינוק אבל כבר שבעה. ואם אוכלת יותר מדי - הדבר ייגמר בפליטה של החזרת עודפים...

אם ההתנהגות כבר מתחילת הארוחה ומלווה בפליטות רבות, שהן פליטות "בקשת" המלוות בתנועות של הקשתת הגב לאחור - כדאי להתיעץ עם אחות טיפת חלב או רופא ילדים שמא מדובר בריפלוקס.

האם יש אצלך שינוי הורמונלי מורגש? האם קיבלת ווסת? אולי את בהריון? כדאי לבחון זאת.

בהקשר של טעימת הירקות - אולי כדאי להפסיק לכמה ימים ולראות אולי יש אי נוחיות במערכת העיכול. אם יהיה שיפור בעקבות עצירת הטעימות - הרפי מכך לכעת וחיזרי לטעימות כעבור חודש. אולי המערכת כבר תהיה יותר בשלה והעיכול יותר נח.

ככלל לא הייתי מתרגשת משקילה אחת. מספיק שהילדה היתה מצוננת למשך 4 ימים ונראה השפעה על המשקל.

הייתי נותנת לה הרבה הזדמנויות ביום לינוק הנקות קצרות ורצוי במקומות שקטים.
    כעבור שבועיים או חודש מהשקילה הקודמת אפשר להישקל שוב ולהעריך את המצב.
    אם המשקל עדיין ייראה מדשדש - כדאי יהיה להבדק אצל רופא ילדים ליתר בטחון כדי לשלול סיבה רפואית לכך.

פורמולה לא נותנים סתם כך בלי סיבה טובה. לצריכת פורמולה יש משמעות. אם רוצים לתסף ילדונת במזון יש הרבה דרכים לעשות זאת בלי לערב פורמולה - אלא אם כן זוהי בחירתך על-פי שיקול דעתך כאמא, שאז זה כבר סיפור אחר :)

בהצלחה רבה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מרים
    28/10/2012

תודה רבה. בינתיים התופעה חלפה. כנראה משהו הפריע לה, נעזרתי בשתיית תה שומר וכרגע נראה שהיא יונקת כמו בעבר.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשש. לדלקת בשד
    יוליה
    18/10/2012

שלום!אני אמא טריה לתינוקת בת שבועיים וחצי שאוכלת חלב אם מלבד ימים ראשונים לאחר לידה כשעוד לא היה לי חלב.אני מניקה אך ברוב שואבת כדי שבן זוגי גם יאכיל את הקטנה השאיבה היא כל שלוש שעות ויוצא לי מכל שד 60-70cc .אתמול התחלתי להרגיש כאב בשד ימין הוא גם נהיה יותר גדול מהשני אך עדיין יוצא בשאיבה אותם כמויות של חלב והוא לא נראה כמו אבן אבל בכל מקרה כואב במיוחד כשהשר מתחיל להתמלא אני מרגישה כאילו הוא הולך להתפוצץ ואני פשוט לא יכולה לזוז אין לי אדמומיות מה דעתכן זה עדיין יכולה להיות דלקת?אני עושה קומפרסים חמים ועיסויים אך זה לא עוזר.....

לקביעת תור
    סגירה
    חשש. לדלקת בשד

הוספת תגובה

• חשש. לדלקת בשד - תגובה

לילי עוזיאל
    18/10/2012

יוליה שלום,

אי אפשר לדעת בלי לראות.
    בדלקת בשד בדרך כלל מופיעה אדמומיות על השד.
    בכל מקרה - אם מופיע חום מעל 38 מעלות - עליך לגשת לרופא.
    אם המכאוב ממשיך - כדאי לפנות ליועצת הנקה בטיפת חלב או דרך קופת חולים כללית (אם את חברה בה) או בליגת לה לצ'ה או לפנות ליועצת פרטית.
    אני מציעה לשאוב שאיבה יסודית מהשד הזה ולבחון האם נשאר אזור שלא מתנקז טוב בשאיבה. יתכן שיש סתימה בצינורית חלב.
    האם יש כאבים כלשהם בעת ההנקה?

חבל לי לשמוע שאת בעיקר שואבת. העבודה פי 3 ופחות נעימה. לבן הזוג יש כל-כך הרבה אהבה וטיפול להעניק לתינוקת בלי קשר להאכלתה: להחזיק לשיהוק, להחליף חיתולים, לטייל איתה על הידיים / בעגלה / במנשא, לעשות עיסוי תינוקות, לשיר לה, לדבר אליה, ללטף אותה.....

כמו-כן לא ציינת את משקל התינוקת. האם כל ארוחה מבקבוק היא כ 140 מ"ל?

בברכת בריאות טובה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאיבת חלב
    הדס
    17/10/2012

שלום
    ביתי בת חודש וחצי ואני נאלצת לחזור ללימודים . היא תיהיה אצל מטפלת. אני מתכוונת לשאוב חלב , את החלב אני יאחסן בשקיות לאחסון חלב אם במקרר השאלה היא האם זה נורא להוציאם מהמקרר למשך רבע שעה עד שאגיע הביתה ואז שוב להכניסם למקרר ?
    שאלה נוספת - במידה ולא יתאפשר לי לשאוב האם אפשרי בשעות אלו (זה יוצא 2 ארוחות ביום בערך) לתת תמ"ל ולהמשיך עם ההנקה בשעות הצהריים והלילה ?
    לתשובתכם אודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאיבת חלב

הוספת תגובה

• שאיבת חלב - תגובה

לילי עוזיאל
    18/10/2012

שלום הדס,

זה נהדר שתוכלי לשאוב עבור בתך חלב אם. זו תקופה כל-כך חשובה לקבל את התזונה המושלמת.
    במידה ויש מקרר, יתכן ויש גם מקפיא קטן. מספיק קרחום אחד קטן ולא תהיה כל בעיה.
    במידה ואין מקפיא, אם אכן מדובר רק ברבע שעה ומכיוון שמתחילה עונה פחות חמה - זה נראה לי סביר לשים את החלב מיד במקרר בבית ולהשתמש בחלב למחרת.

אם עוברות שעות רבות ללא הנקה וללא שאיבה מסודרת יהיה עליך לשמור על עצמך מפני גודש ולשם כך תצטרכי לשחרר חלב מהשד או בעזרת משאבה או ידנית.

בהצלחה רבה וכל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת מהנקה... בקשת עזרה
    אמא של יהלי
    17/10/2012

שלום
    אני אמא בפעם השנייה, הקטן בן שלושה שבועות ואני מיואשת לחלוטין, ומאוד מנסה לא לוותר.
    אני רק מניקה אבל כל משך הנקה לוקח בין שעה לשעה וחצי אם לא יותר ואני סופרת 3 שעות מרגע ההתחלה כך שיוצא שאני שעה וחצי מניקה שעה חופשייה בערך...
    (לא קרה לי עם הראשון) היו יומיים שהוא לא הפסיק בכלל יחסתי את זה לקפיצת גדילה...
    קורה הרבה שהוא נרדם תוך כדי ואני מנסה להעיר לפעמים אני כבר מוציאה לו בקלות את הפיטמה ואז אחרי חצי שעה הוא שוב רוצה מן הסתם.
    הלילות הם הכי קשים לי כי עד 12:00-1:00 בלילה הוא צורח מגזים שנולד איתם ורק ציצי מרגיע ואם אין צרחות כי הטיפות והמקלחת עזרו הוא ערני או כללכך עייף ששוב רק ציצי מרגיע...

בנוסף כל המידע והעצות שיש כבר מבלבלות אותי לגמרי אני לא יודעת באיזה קו ללכת...
    צד אחד בכל הנקה ? או חצי חצי?
    להיתעקש על כל שלוש שעות או לתת כשהוא מאותת בברור שהוא רוצה ציצי ( פה לצד ומחפס) ?
    להגביל את הזמן ל40 דק או לזרום עם השעה שעה וחצי?
    מה לעשות? אני עייפה גמורה ומיואשת ולא רוצה לוותר אבל כבר בכיתי כל הלילה אתמול, מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת מהנקה... בקשת עזרה

הוספת תגובה

• מיואשת מהנקה... בקשת עזרה - תגובה

לילי עוזיאל
    18/10/2012

אמא של יהלי היקרה והטובה,

אני מרגישה שאת רוצה לתת לבנך את הטוב ביותר אבל את מרגישה שהמחיר קשה. אני לוקחת בחשבון שיש גם עוד ילד/ה בבית שגם להם את רוצה להעניק.
    לעיתים אפשר לשפר את יעילות ההנקה. נסי למצוא יועצת הנקה שתסייע לך בכך.

לשאלותיך: אכן מומלץ להניק משני הצדדים בכל ארוחה. ישנם מקרים בהם לא עושים זאת, אם לאמא שד גדול מאוד או שפע רב מדי של חלב או שניהם גם יחד...

ככלל אנחנו מניקות על-פי דרישת התינוק. לא תמיד המרווחים בדיוק 3 שעות, לעיתים יותר ולעיתים פחות. רצוי שתהיינה לפחות 8 הנקות ביממה. כלומר: מינימום. תינוקות יונקים לעיתים קרובות יונקים לעיתים יותר תכופות.

כשתינוקך יגדל מעט ויניקתו תתיעל הארוחות תתקצרנה ויהיה לך יותר קל :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלטרוקסין
    יעל
    16/10/2012

האם ניתן להניק כשנוטלים אלטרוקסין כנגד תת פעילות של בלוטת התריס?

לקביעת תור
    סגירה
    אלטרוקסין

הוספת תגובה

• אלטרוקסין - תגובה

סיגל גולן
    17/10/2012

כן--בהחלט!!
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה כל שעתיים גם בלילה
    לילי
    16/10/2012

שלום!
    בני הקטן בן חודשיים בעוד שבוע,
    יונק מלא.
    חשבתי שהגעתי אתו למצב של מרווחי שלוש שעות אך בעצם חזרנו אחורה והוא מבקש לינוק כל שעתיים ולפעמיים אף פחות.
    אני מניקה אותו משני הצדדים,
    רק בלילה כשהוא נרדם אני מוותרת על שני הצדדים.
    השגרה הזו של שעתיים ואף פחות ממשיכה גם בלילה.
    לי נראה שהוא אוכל המון- עלה במשקל מ2.6 ל5.0.
    אז האם זה בסידר?
    והאם אני צריכה לעשות משהו על מנת לרווח קצת בין הארוחות?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה כל שעתיים גם בלילה

הוספת תגובה

• הנקה כל שעתיים גם בלילה - תגובה

סיגל גולן
    17/10/2012

שלום לילי
    כל הכבוד על ההנקה!!
    מה שאת מספרת זה לגמרי תקין. יש בחברה שלנו ציפיה למרווחים קבועים וסדר יום, אבל בחברות אחרות מבינים שאפשר להקשיב לצרכים של התינוק ולתת לו לאכול מתי שמתאים לו. גם אנחנו לרוב לא אוכלים לפי שעון.
    הוא עולה יפה מאוד במשקל, אז ברור שיש לך מספיק חלב. נשאלת השאלה האם את מציעה לו לינוק כל פעם שהוא מביע איזהו אי-נוחות. אולי מפריע לו משהו אחר אבל תמיד יהיה מוכן לינוק קצת.
    יכול להיות שיפתח פערים יותר גדולים בעתיד הקרוב. תמשיכי להקשיב לו ולהינות מהתקופה!
    בהצלחה
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני דווקא רוצה שהשעות יהיו קבועות

לילי
    17/10/2012

הי,
    תודה על התשובה,
    אני חושבת שאני צריכה שהשעות יהיו קבועות, הוא נראה לי "מתפוצץ מאוכל".
    וגם נראה לי שיש לו יותר כאבי בטן בגלל זה,
    השאלה אם אני יכולה כן למשוך אותו,
    ולרווח לשלוש שעות למרות שהוא בוכה (כמובן להרגיע אותו על הידיים או במנשא).
    ובעניין הלילה - זה נראה לי לא הגיוני שכל שעה וחצי הוא ירצה לאכול,
    הוא גם לא ישן טוב, וכמובן גם אני.
    הוא הבן הרביעי שלי, עם הקודמות לא זכור לי דבר כזה,
    אשמח לכל רעיון או עצה.
    תודה,
    לילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני דווקא רוצה שהשעות יהיו קבועות - תגובה

סיגל גולן
    17/10/2012

את יכולה לנסות לרווח לכל שעתיים וחצי-שלוש. אפשר לבדוק אם הוא רוצה עוד מציצה (ואז להציע לו מוצץ), או כמובן מנשא או חיבוק. עוד אוכל לא גורם לו ליותר גזים--זה דווקא דרך להרגיע גזים ולהזרים אותם החוצה. תינוק יודע מתי ואיך למצוץ להוצאת אוכל ומתי ואיך רק למציצה. את גם בטח מרגישה את ההבדל.
    בהצלחה!
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התאמת משאבת הנקה
    עדי
    15/10/2012

בתי בת 4 חודשים ויונקת הנקה מלאה, לצערי אין לי שפע בחלב אך בינתיים מספיק בדיוק לכמות שהיא צריכה.
    לעיתים לקראת הערב כשכמות החלב מעט יותר נותנת לה תוספת קטנה של סימילאק כשמרגישה שלא שבעה וכעת משחזרתי לעבוד אך רק 4 שעות אמי ששומרת עליה נותנת לה בקבוק אחד של סימילאק ואני מניקה לפני שיוצאת ואיך שחוזרת.
    אני מעדיפה לתת לה חלב שאוב במקום הסימילאק ובכלל לנסות לשאוב כשיכולה כדי לנסות להגביר את כמות החלב כי מאוד רוצה להמשיך להניק אותה לפחות עוד כמה חודשים.
    לקחת משאבה חשמלית מעזר מציון אבל היא לא חזקה מספיק ואני מבזבזת יותר מידי זמן ביום על שאיבות כדי להגיע בקושי לארוחה אחת של חלב שאוב.
    חשבתי לקנות משאבה ידנית שתהיה נוחה לי יותר ואוכל אפילו לקחת לעבודה וגם לא יקרה יחסית לחשמליות אבל רציתי להתייעץ אם היא מספיק חזקה ומתאימה למי שאין לה הרבה חלב כי לא רוצה להגיע שוב למצב ששואבל כמה פעמים ביום בשביל כמות קטנה.
    המליצו לי גם על החשמלית של ספקטרה של יד שרה כיוון שלא יכולה להשקיע סכום גדול מידי בקניה.
    אודה על המלצותיך.

לקביעת תור
    סגירה
    התאמת משאבת הנקה

הוספת תגובה

• התאמת משאבת הנקה - תגובה

הדר עמית מלר
    15/10/2012

הי עדי

כל הכבוד שאת מניקה עד עכשיו הנקה מלאה.
    אני לא בטוחה שמשאבה ידנית תהיה מספיק חזקה עבורך.אם יש לך משאבה ידנית שאת יכולה אולי לנסות מחברה - זה יהיה טוב כדי לדעת אם היא מצליחה להוציא כמות יפה של חלב או לא.
    האם חזרת לקחת גלולות נגד הריון ? לעיתים - לקיחת גלולות (גם אלו המותרות בהנקה ) גורמת לירידה של כמות החלב.
    דבר נוסף - נסי אולי לקחת משהו שיעזור בנוסף לשאיבות בהגברת החלב. את יכולה לנסות לקחת כמוסות של צמח ה"מורינגה" שעוזרות מאוד בהגברת כמות החלב. או כמוסות חילבה.
    משאבות חשמליות טובות - הן למשל ה"free style" או pump in style של חברת מדלה. נסי לבדוק מה מחירן דרך קופת החולים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה בהקשר לתשובתך

עדי
    17/10/2012

לגבי קופת החולים, האם צריך לבקש הפניה מרופא ואיפה רוכשים אם זה דרך קופת החולים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחזור להניק לאחר הפסקה
    עדי
    14/10/2012

הי,
    הפסקתי להניק את בני בן ה-8.5 חודשים לפני כשלושה שבועות, כלומר כבר 3 שבועות שהוא מקבל תחליף חלב בלבד בשילוב עם פעמיים ביום מוצקים.
    אני ממש מתחרטת על זה וקשה לי עם עצמי כי ויתרתי מהסיבה הלא נכונה
    אני ממש רוצה לחזור להניק.
    החלב פחת והיום שאבתי פעם ראשונה מאז, והתקבלו 10 מ"ל בשאיבה אחת.
    החלב קיבל צבע צהוב וטעם מלוח-מר בניגוד לטעם המתוק שהיה בזמן ההנקה.
    הוא עדיין מסכים להתחבר לשד אם כי לזמן קצר ביותר- כנראה בגלל כמות החלב הקטנה או בגלל הטעם השונה.

יש לדעתכן סיכוי להחזיר את כמויות החלב ואת התינוק להנקה?
    האם החלב המלוח לא בריא לתינוק?
    יש "מתכון" לחזרה להנקה? אני חושבת לשאוב בתור התחלה כל שעות כמה דקות ולנסות להניק כשהוא לא במעון.
    האם שאיבות מגרות מספיק את השד?

תודה וסליחה על המגילה הארוכה...

לקביעת תור
    סגירה
    לחזור להניק לאחר הפסקה

הוספת תגובה

• לחזור להניק לאחר הפסקה - תגובה

הדר עמית מלר
    15/10/2012

הי עדי

יש סיכוי.
    התחילי לשאוב לפחות כל 3 שעות כדי לגרות את השד, שאבי משני הצדדים. נסי לעבור בין שני הצדדים ולהחליך כל כמה דקות כדי לגרות את שניהם לייצר חלב.
    את יכולה לקחת גם איזה תוסף כדי לעזור בייצור החלב מחדש.
    נסי כמוסות של צמח "מורינגה" או חילבה, או טיפות הומאופטיות של ד"ר K להגברת חלב (לא זוכרת כרגע את שמן, את אין בעייה למצוא באתר שלהם).
    אני מניחה שאחרי כמה ימים של שאיבות - תגבר כמות החלב וגם ישתנה טעמו.
    אם התינוק מוכן לינוק - תני לו גם לינוק בנוסף לשאיבות, עבודת היניקה שלו - תעזור להגברת כמות החלב.
    אין שום בעייה עם חלב מלוח.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסת הנקה ווסת חודשי
    נטלי
    13/10/2012

שלום רב,
    בני בן 9 חודשים הפסקתי להניק לפני כשבועיים, עד 6 חודשים הנקה מלאה ואח"כ בשילוב עם מוצקים. כל התקופה הזאת (מהלידה) טרם קיבלתי מחזור.. האם זה נורמלי? מתי אני אמורה כבר לקבל?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    הפסת הנקה ווסת חודשי

הוספת תגובה

• הפסת הנקה ווסת חודשי - תגובה

הדר עמית מלר
    15/10/2012

הי נטלי

כל הכבוד על ההנקה עד עתה.
    מניחה שהמחזור ישוב בקרוב.
    לעיתים לוקח בסביבות חודש עד שהמערכת מתחילה לפעול בחזרה.
    בכל מקרה - אם המחזור לא חוזר אחרי חודש, כדאי לגשת להיבדק אצל רופא נשים לוודא שהכל תקין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף - כדורי חילבה מרוכזים
    אמא של יאיר
    12/10/2012

היי למנהלות הפורום היקרות,
    אני אמא של יאיר, בן חמישה חודשים, מאושרת עד הגג. אני מניקה אותה באופן מלא, למעט מעט מטרנה שהתחלתי לתת לאחרונה בלבד.
    מאחר ואני עוד חודש וחצי חוזרת לעבודה, התחלתי להרגיל את הקטן לשתות בבקבוק ולשמחתי לאחר מאמצים רבים זה הצליח. במקביל, פחתו ההנקות ושאבתי יותר בשביל לתת בבקבוק, וגם נטלתי כדורי חילבה מרוכזים ללא ריח, שאכן הגבירו את כמות החלב.
    שאלתי -

א. אני שמה לך שצבע החלב שנשאב הינו שקוף, לא סמיך, ואני חוששת כי בגלל הכדורים והיעדר הנקה רציפה, זהו חלב לא איכותי ולא מזין (לא חלב איכותי מספיק), מה לעשות?

ב. אני משלבת מטרנה משום שאני חוששת שהתינוק לא מקבל את כל המזון שהוא צריך - בקבוק ביום, האם להמשיך או לוותר ולהגביר הנקה?

ובעיקר - האם כתוצאה מריבוי שאיבות ללא הנקה כמעט ייגמר לי החלב?

תודה על תשובותיכן.

הוספת תגובה

• דחוף - כדורי חילבה מרוכזים - תגובה

הדר עמית מלר
    15/10/2012

הי אמא של יאיר

ראשית - כל הכבוד על ההנקה עד עתה.
    חשוב שתדעי שאין דבר כזה חלב אם לא מזין. חלב אם מזין תמיד ומותאם לצרכים של התינוק שלה,
    גם אם את לוקחת חילבה.
    צבע חלב האם משתנה מאמא לאמא, וגם בין הארוחות עצמן אצל כל אמא.
    הוא בוודאי אינו לבן כמו החלב שמגיע מהפרה.

מדוע המטרנה ? איך העלייה שלו במשקל ?
    אם הוא עולה בצורה תקינה במשקל, מתפתח יפה - אז מדוע הבקבוק ?

יש נשים ששואבות לאורך חודשים רבים וממשיכות לתת לתינוק שלהן את החלב והכמות לא יורדת.כמה פעמים את שואבת ביום ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב שאוב
    נטלי
    11/10/2012

שלום,
    יש לי סטוק של חלב שאוב שאני משתמשת בו כדי להשאיר למטפלת (בני בן חצי שנה).

לא סגרנו טוב את המקפיא למשך 19 שעות והחלב הופשר כמעט במלואו (השקיות היו עם חלב נוזלי וקרחונים צפים בפנים).

האם אני יכולה להקפיא שוב את החלב וכשאני רוצה להשתמש בו לבדוק אם הוא לא מקולקל או שצריך לזרוק הכל?

לקביעת תור
    סגירה
    חלב שאוב

הוספת תגובה

• חלב שאוב - תגובה

הדר עמית מלר
    15/10/2012

הי נטלי

האם ניסית לתת לו לשתות מהחלב הזה ?
    לפני שתזרקי הכל לפח - כי על חלב אם שנשפך כן בוכים....
    תנסי להפשיר ולטעום את החלב - אם הריח והטעם נראים לך בסדר - את יכולה להקפיא שוב.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה
    סיון
    10/10/2012

שלום,
    בתי בת שלושה חודשים רק יונקת, קיבלה מטרנה בסה"כ פעמיים בחייה.
    אני מידי פעם שואבת ומנסה להרגיל אותה לבקבוק, אך ורק חלב שאוב, אך היא לא מוכנה לקחת בקבוק לא ממני ולא מאף אדם אחר.
    היא יונקת כל שעתיים וחצי שלוש (אני לוקחת זמן מהרגע שהיא מתחילה לינוק), לא תמיד ברור מתי היא מסיימת את ארוחתה, היא לרוב נרדמת תוך כדי וממשיכה לינוק, לפעמיים היא מנדנדת את ראשה קדימה ואחורה תוך שהיא עוזבת את השד בפתאומיות ושבה אליו, במצב זה אני מתעקשת להרים אותה כדי להירגע ואז מאפשרת לה לשוב לאכול.
    מה לעשות במצבים אלו?
    דבר שני איך אני מתחילה להרגיל אותה לבקבוק? חשוב לציין שהיא גם לא לוקחת מוצץ.

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה

הוספת תגובה

• הנקה - תגובה

הדר עמית מלר
    15/10/2012

הי סיון

כל הכבוד על ההנקה המלאה עד עתה.
    את יכולה לנסות שמיהשו אחר ינסה לתת לה בקבוק עם חלב שאוב.
    נסי בהתחלה לשחק איתה עם הבקבוק ריק, בלי כלום, לתת לה ללקק את הפטמה שלו, להכיר אותו.
    אחרי זה - אפשר לשים בו קצת חלב שאוב ולתת לה לטעום וללקק, עדיין לא במקום ארוחה שלמה. רק להכיר ולהתרגל.
    לאט לאט, אחרי שתתרגל כבר לצורה שלו ולמרקם של הפטמה - אז אפשר לתת לה גם לנסות ארוחה.
    רצוי שמישהו אחר ינסה איתה ושאת לא תהיי בסביבה.
    צריך להיות סבלניים , זה יכול לקחת קצת זמן וכמה נסיונות.
    אפשר גם לנסות לתת לה במזרק לפה, או בכוסית פלסטיק כמו של אקמולי למשל.
    לגבי העזיבה שלה את השד - יכול להיות שזה בגלל שיש לה גרפעס שתקוע לה בגרון וצריך לצאת, ויכול להיות שזה בגלל שזרם החלב השתנה - נחלש או התחזק וזה מפריע לה.
    את יכולה להרים אותה, לראות אם יש גרעפס ולהחזיר אותה לצד השני.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה