מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מספר פעמי הנקהaann06/12/2012
אני מניקה את התינוקת שלי בהנקה מלאה. היא אוכלת 8-9 פעמים במהלך היום ובלילה ישנה לילה מלא משעה 22.00 ועד 8.00 בבוקר. אני מציינת שהיא ישנה גם צהריים שעתיים- שלוש. זאת אומרת במהלך היום היא אוכלת בהפרשים של שעתיים. האם 8 פעמים הנקה ביום זה מוגזם לגילה- היא בת חודשיים וחצי. אשמח לתשובה כדי לדעת שאני לא מגזימה בהנקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר פעמי הנקה - תגובה
לילי עוזיאל09/12/2012aann יקרה,
בהחלט לא מוגזם לגילה.
במבט ראשון היו כאלה שיכולים היו להיות מודאגים שהיא עוברת הרבה שעות ללא מזון בלילה - אבל זה לא כך. בהחלט מסתכלים על מכלול היממה. אם היא מפצה על כך בארוחות קצת יותר תכופות ביום - זה בסדר גמור.
אם הילדה בריאה, שמחה, עולה היטב במשקל, נותנת מספיק תוצרים (קקי ופיפי בעברית יפה...) ומתפתחת יפה - סימן שהכל (חמסה, חמסה) נהדר :)
לעיתים יש חודשים בהם תינוקות ישנו לילה ארוך יחסית ובהמשך זה עוד עלול להשתנות - וגם זה בסדר.
המשיכו להנות זו מזו
וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיות חלב מדלה - תוקף השקיות באריזהOrigamish23/11/2012
יש לנו אריזה סגורה של מדלה המכילה שקיות לקפאת חלב שאוב,
את האריזה רכשנו לפני שלוש *שנים* ולא פתחנו אותה.
האם לאריזה הסגורה אמור להיות תוקף (לא מצויין עליה)?
האם אפשר לפתוח את האריזה ולהשתמש כעת בשקיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - שאיבה עבור פגיםיעל25/11/2012
שלום,
נולדו לי לפני 10 ימים תאומות הנמצאות בפגיה.
התחלתי לשאוב חלב, אולם לא הקפדתי על זמני השאיבה. בימים הראשונים היתה כמות יפה, אך היום היה נראה כי כבר אין לי כמעט חלב (3 שאיבות אחרונות). האם יש דרך לעורר מחדש את המאגרים או שזה אבוד? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבה עבור פגים - תגובה
לילי עוזיאל27/11/2012שלום יעל,
קודם כל אני מאחלת לך שילדותייך יהיו בריאות, יגדלו, ישגשגו וייפרחו ויתנו לך הרבה נחת.
לדעתי יש סיכוי סביר להגביר מחדש את הייצור. יועצת ההנקה בבית החולים תוכל לסייע לך בכך מאוד.
טיפים קטנים לבינתיים, כי חשוב לא לחכות אלא לפעול מייד:
שאבי לפחות 6 פעמים ביממה. רצוי 7.
רצוי לשאוב במשאבה דו-צדדית ברמת בית-חולים גם כשאת בבית.
שאיבה דו-צדדית מעודדת ייצור חלב ולוקחת חצי זמן.
כדי לעודד את שחרור החלב מהשד למשאבה אני מציעה לך להריח בגד שהתינוקות לבשו, או לעצום עיניים, להרגע ולדמיין אותן יונקות. זה מסייע לגוף לעבור תגובה הורמונלית כמו שקורה באופן אוטומטי כשמניקים.
יש עוד הרבה דברים שיכולים לעזור החל בסחיטה ידנית אחרי השאיבה עם המשאבה וכלה בצמחי מרפא ותרופות להגברת ייצור החלב - לשם כך אני מציעה שתפגשי עם יועצת ההנקה בבית החולים, או עם יועצת הנקה מוסמכת אחרת ותבני תוכנית פעולה.
חלב אם מאוד חשוב לפגים ככה שהמאמץ שלך חשוב מאוד וייתן לתינוקות שלך הרבה בריאות.
שיהיה לכם כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה בשילוב תמ"לרחלי25/11/2012
היי,
בתי בת 4 חודשים לפני חודש התחלתי לתת לה סימילאק בתוספת להנקה מכיוון שחודש הבא אני חוזרת לעבודה, עשיתי טעות שהנקתי אותה פעם ביום מכיוון שכמות החלב פחתה מאוד...אני רוצה להמשיך להניק אותה בשעות הערב לפני השינה עד גיל שנה,
מה עליי לעשות כעת כדיי לתגבר את כמות החלב? (היא מתעצבנת שאני מניקה אותה 2 אופציות 1. אוהבת יותר את הסימילאק 2. אין חלב :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה בשילוב תמ"ל - תגובה
לילי עוזיאל27/11/2012בושמת שלום,
אם אני מבינה נכון, לפני כחודש התחלת להחליף את רב הארוחות ביממה בתמ"ל ונותרה רק הנקה אחת ביממה.
במצב כזה ברור שכמות החלב פחתה מאוד. אם תשאבי חלב כמה פעמים בכל יממה באמצעות משאבה או באופן ידני - כמות החלב תגבר.
הזרימה מהבקבוק חזקה ומהירה מאשר הזרימה מהשד ויתכן שאם ההנקה תהיה רק פעם ביממה התינוקת אכן תעדיף את הבקבוק ולא תרצה לינוק.
בדרך כלל גם כאשר חוזרים לעבודה אפשר להניק בבוקר לפני שנפרדים, אחה"צ, בערב ובלילה. יש המון אמהות ששואבות פעם אחת כאשר הן בעבודה, שמות במקרר ומביאות הביתה. ככה גם יש עוד ארוחה ביממה שהיא חלב ומזין ומחסן באופן שאין שני לו וגם שומרות על תפוקת חלב גבוהה.
הישארי תמיד בפטמה האיטית ביותר האפשרית בבקבוק (לא לפי הגיל שכתוב על התוית) והאכילו לאט ובנחת מבקבוק - זה גם יכול לעזור.
בהצלחה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להשיג פמולןתהילה24/06/2012
שלום,
האם מישהי יודעת איך ואיפה ניתן להשיג היום פמולן- גלולות למניעת הריון לנשים מניקות?
איפה מוכרים בירושלים?
מה הפרוצדורה? צריך רק מרשם רופא או שיש צורך למלא טופס מסויים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להשיג פמולן - תגובה
הדר עמית מלר27/06/2012שלום נעמה,
אין שום הבדל בין גלולות פמולן לאחרות. דרוש להן מרשם מרופא נשים ואפשר לרכוש אותן בפארמים למיניהם או בבתי המרקחת של קופות החולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי אפשר להשיג פמולן בארץ
שובי17/11/2012בס"ד
שלום הדר
אי אפשר להשיג את הפמולן בארץ כיוון שלא מייבאים אותו לארץ. המיקרולוט והסרזט אמורות לתת מענה כמו הפמולן.
גם אני רציתי את הפמולן והייתי צריכה לתת לרופאה שלי למלא טופס מיוחד (29ג') כדי שהרוקח בבית המרקחת של הקופה יעביר אותו לאישור משרד הבריאות ואחרי האישור, אוכל לקנות את הפמולן במחיר של 60 ש"ח לחפיסה. לעומת 9 ש"ח המחיר של המיקרולוט ו-26.5 ש"ח מחיר הסרזט.
בשורות טובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי אפשר להשיג פמולן בארץ - תגובה
הדר עמית מלר18/11/2012שובי
תודה רבה על המידע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לתניוק בן 8 חודשיםמורן15/11/2012
שלום,
בני בן 8 חודשים יונק מיום היוולדו.
לפני 3 חודשים חזרתי לעבודה ומאז התחלתי לשאוב ולתת למטפלת.
בחודש האחרון הוא לא מוכן לינוק ממני בכלל רק מבקבוק. הבעיה היא שאני לא מייצרת כמויות חלב שדורש תינוק בגילו. בנוסף ניסיתי תמ"ל (גם מטרנה וגם סימילק) הוא לא מוכן בשום פנים ואופן לטעום את זה גם עם הוא נשאר רעב.
הוא אוכל פירות ירקות עם עוף, פתיתים ,אבוקדו באופן משתנה.
הבעיה היא שאני מרגישה שהחלב שאני נותנת לו זה ממש טיפה עבורו (בערך 140-150 CCׂ ) ורק בוקר וערב. אין לי אופציה לתת לו אחה"צ- שזה ממש קשה כי אז אני אובדות עצות מה לתת לו , ניסיתי מעדנים אבל הוא פחות אוהב.
אני ממש מיואשת ומודאגת שירד במשקל.
אשמח לקבל חווד דעת לתזונה בריאה לתינוק בגילו ,ובנוסף מה לעשות כדי שיסכים לאכול תמ"ל?
אודה לעזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לתניוק בן 8 חודשים - תגובה
סיגל גולן16/11/2012הי מורן
את עוד לא צריכה לוותר על ההנקה. תינוק שלא מסכים לינוק תקופה הרבה פעמים מוכן לחזור להנקה אם עוד יש שם חלב (וכמובן שאם ינק הוא יוכל לעזור להגביר את הכמות). תנסי להכנס לאמבתיה יחד איתו (אמבתיה של מבוגרים) כשמישהו שומר עליכם ולקרב אותו לשד תוך כדי החוויה הנעימה של מים חמים ותזכור של המים ברחם. אפשר גם לנסות להיניק אותו לפני שממש מתעורר ועוד לא הגיע למודע, בחדר חשוך ומנוטרל מגירוים. החוויה של הנקה עור לעור גם מקרבת תינוקות חזרה להנקה. תינוק בריא לא יתן לעצמו להיות רעב. אם את דואגת למשקלו, תשקלי ותראי מה המצב עכשיו.
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות חלב בשאיבהאיריס12/11/2012
ביתי בת 5 חודשים ואני שואבת לה חלב פעמיים ביום בעקבות חזרתי לעבודה מזה כשבועיים.
בהתחלה הייתי שואבת לה 130 מ"ל כל פעם ובימים האחרונים פחתה הכמות.
אני שואבת במשאבה חשמלית דו צידית של מדלה.
האם שאיבה מקטינה את כמות החלב?
אני שותה ללא הפסקה ואוכלת טוב, יכול להיות שעדיף משאבה ידנית על חשמלית?
וכמה צריכה תינוקת בגיל 5 חודשים לאכול בכל מנה?
ועוד משהו - הילדה ישנה לילה שלם (22:00 - 6:00), האם זה שהיא לא אוכלת זמן ממושך מוריד את כמות החלב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות חלב בשאיבה - תגובה
סיגל גולן16/11/2012שלום איריס
כמות החלב ששאבת בהתחלה היה נכון למנה שלה. בערך 100-130 מ"ל אם היא אוכלת 8 פעמים ביממה. אם היא לא אוכלת בלילה הגוף מסתדר ובשלב הזה אמור לייצר את מה שהיא צריכה.
שאיבה לא "מקטינה" כמויות אבל לא מרוקנת את השד כמו הנקה אז בחזרה לעבודה לפעמים צריך להוסיף עוד שאיבה במשך היום כדי לשמר כמויות. אפשר גם לקחת כמוסות חילבה להגברה ויש עוד תכשירים מוצלחים שאפשר לנסות.
משאבה דו-צדדית אמורה להיות פתרון טוב. לא חושבת שמשאבה ידינית תשפר לך את המצב. מציעה לך לשאוב דו-צדדית 7-10 דקות, ואז לעבור לשאיבה רק של צד אחד כשאת מנצלת את היד החופשיה לסחיטה השד תוך כדי. ואז לעבור לצד השני. יכול להיות שיצא לך יותר בסופו של דבר.
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבה לאחר 24 שעות האם החלב בסדר?רחל15/11/2012
לא שאבתי ולא הנקתי 24 שעות האם החלב שנאב אחרי 24 שעות אפר לתת זאת לתינוק???
אמרו לי כי חלב שנשאר בשד יותר מ 24 שעות צריך לזוג אותות.
אודה לכם על תשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבה לאחר 24 שעות האם החלב בסדר? - תגובה
סיגל גולן16/11/2012אין שום בעיה לתת את החלב שלך אחרי 24 שעות, גם אחרי שבוע שהוא היה בגוף.
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יונקת בלבדדנה13/11/2012
שלום,
בתי בת שנה- אני אתה בבית והכל מתנהל כשורה (טפו טפו) אך ישנה בעיה אחת- היא אינה מוכנה לאכול -- היא יונקת בלבד- נמצאת באחוזונים גבוהים במשקל ובגובה, מדברת, חכמה ומתפתחת מהיר יחסית לגילה- אך אינה מוכנה לאכול- רק לינוק ( אני מציעה לה 3 ארוחות ביום- היא אוכלת מעט מאוד מכל ארוחה 2-3 ביסים)*. מאוד קשה לי להפסיק להניק כרגע מאוד נעים לנו וכיף- ובעוד 3 חודשים תכנס לגן ואז אני יודעת שכבר לא תינק- השאלה היא האם כדאי "לרדוף אחריה" יותר - עד שתאכל - או להשאיר את המצב כך עד שמכורח הנסיבות היא תתחילך לאכול ( האחות בטיפת חלב ממש צעקה עלי בגלל המצב) ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יונקת בלבד - תגובה
לילי עוזיאל15/11/2012דנה שלום,
אני מאוד מבינה ללבך. את רוצה לעשות מה שהכי טוב לתינוקת שלך ומסביב הלחצים רבים...
אינני מומחית כמו קלינאיות תקשורת שמתמחות בקשיי אכילה של תינוקות, אבל אשמח לשתף אותך במחשבותיי:
1. תמיד כדאי וטוב שקלינאית תקשורת מהסוג שציינתי למעלה תראה את הילדה - פשוט כדי לשלול קושי אובייקטיבי באכילה, שזה לעיתים קורה ואפשר לטפל בכך.
אם תצייני מהיכן בארץ את - אשמח לברר עבורך שם של קלינאית טובה אצל הקולגות שלי.
2. לכל ילד וילדה קצב התפתחות שונה. ההמלצה לתחילת מוצקים בגיל חצי שנה היא כללית ותמיד יהיו ילדים שהקצב שלהם מעט שונה. אני מכירה הרבה פעוטות שלא היו בשלים לאכילה אלא אחרי גיל שנה - כל עוד שהילדה נראית טוב, מתפתחת טוב ומרגישה טוב - על מה בדיוק מתלוננים?
3. כמו כל דבר בהורות - אנו הדוגמה הטובה ביותר. ילדים לומדים מחיקוי. הושיבי את הילדה איתכם ליד השולחן כשאתם אוכלים. שתראה אתכם אוכלים גם אם היא לא אוכלת חשוב שהיא תהיה חלק מהדינמיקה.
כך תהיה לה הזדמנות ללמידה ע"י חיקוי.
4. אכילה היא פעילות אנושית חברתית - בגן היא תשב עם קבוצת בני גילה וגם שם תהיה השפעה לטובה - אלא אם כן ילחצו עליה או יכריחו אותה ואז התוצאה כמובן תהיה הפוכה ואף עלולה להזיק ליחסים שלה עם אוכל לטווח הארוך. תפקידך כהורה לדאוג לשתף את צוות הגן בהתפתחותה ולעמוד על כך שהצוות יכבד את הקצב שלה.
5. נסי לחשוב מה כאן העניין? זה גיל מקסים שהפעוטות "בולעים את העולם" - אולי היא מאבדת עניין ורוצה לרדת מהכיסא וללכת לענייניה? אולי המרקם הטחון לא נעים לה ומעדיפה מעוך במזלג? אולי בשלה למזון אצבעות? אולי יש לה העדפות טעם? נסי לזרום איתה לפי צרכיה. לתת לה הרבה הזדמנויות קטנות ביממה. לנסות לערוך רישום מה הולך יותר טוב ומה פחות.
6. למה לחשוב שהיא לא תינק כשהיא תלך לגן? זה שילוב מצוין שכשאת איתה היא תינק ובגן תקבל מזון אחר. ככה "תקטפי" את הפירות החיסוניים של חלב האם - זהו שלב שהיא תחשף להמון מחוללי מחלות וחלב אם מגן נהדר בפני וירוסים וחידקים, גם הצד הרגשי מטופח (גם שלך וגם שלה). רק תטפלי בעצמך שלא יהיה גודש, סתימות, דלקות ושאר מרעין בישין.
מעבר להנקה חלקית זה צומת שממש טוב להתיעץ עם יועצת הנקה נעימה - איך לעשות את השינוי.
ארגון הבריאות העולמי ממליץ להמשיך בהנקה חלקית עד גיל שנתיים ואם זה מתאים למשפחה שלכם אז גם מעבר לכך.
תעשי לעצמך את החשבון מה מתאים לך ולבתך ומה את רוצה. כל זמן שאת שלמה עם עצמך - כל החלטה שתקחי לגבי גיל הגמילה ודרך הגמילה תהיה טובה.
7. בלי לחץ - הלחץ בטוח לא יתרום אלא רק יהפוך הכל ל"בעיה".
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמני הנקהאלונה13/11/2012
שלום,
אמא לתינוקת בת חודש ושלושה ימים
שקלה בלידה 2,986 וכיום 3,950 בטיפת חלב לא מרוצים...
לפני שבוע הפסקתי להניק (עד אז הנקה מלאה)
בעקבות יותר מדי מפגעים בשד ובעיקר פטריה פנימית (אין תסמינים חיצוניים) המטופלת כיום בכדורים.
אני שואבת ובלית ברירה מוסיפה תמ"ל, אני מאוד רוצה להניק פעם פעמיים ביום עד שהדברים יסתדרו (הכדורים בטוחים בהנקה)אלא שמפאת הכאב איני יכולה לסבבול זמן ארוך מדי.
שאלתי היא: האם אפשר להעריך כמה זמן עד שהיא תקבל את המנה?
אני מפסיקה אותה אחרי כ 20 דק' משד אחד ולא מציעה לה את השד השני.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמני הנקה - תגובה
לילי עוזיאל15/11/2012אלונה שלום,
כל הכבוד לך שאת שואבת עבור בתך את החלב שלך, זהו המזון המושלם בשבילה ואת נותנת לה מתנה גדולה, גם אם כרגע לא בהנקה ישירה.
האם בתהליך שעברת נפגשת עם יועצת הנקה שתראה את ההנקה עצמה?
כמה זמן עבר מאז שהתחלת לקחת את הכדורים? אילו כדורים ניתנו לך ובאיזה מינון?
האם יש סימני פטריה גם אצל התינוקת בפה או באזור החיתול?
בכל מקרה הייתי ממליצה לך להציע לתינוקת שני צדדים בכל ארוחה. התינוקת שלך עדיין צעירה מאוד ויתכן שתעלה יותר במשקל אם תנתן לה הזדמנות לינוק משני הצדדים בכל ארוחה. תני לה לסיים צד אחד או הרגישי שהוא התרכך לגמרי לגמרי בכל צדדיו, תני לה לנוח מעט והציעי צד שני.
אם הסיבה שאת עוצרת את ההנקה היא הכאבים הסיפור כמובן שונה, ואז צריך להיות עירניים לסימני הרעב שלה כדי להאכיל אותה בדרך אחרת. בהנחה שמדובר בתינוקת שנולדה במועד ושהיא בריאה, סביר להניח שאם היא לא קיבלה מספיק היא תבקש עוד.
אינני יודעת למה בטיפת חלב לא מרוצים מהמשקל. גם אם נתעלם מירידה במשקל שמתרחשת ברב המקרים של לידות בבי"ח, רק ממשקל הלידה היא עלתה כקילו בארבעה שבועות וזה מצוין. עליה ממוצעת של כ30 ג' ביממה זה מצוין.
בהצלחה ובברכת בריאות טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשון לבנה שבוע להנקהמור09/11/2012
אהלן,
אני מניקה את ביתי בת השבוע.
אתמול הופיע כתם לבן על הלשון, זה לא נראה כמו חלב שהתייבש אלא כמו סוג של פטרייה. מאז, אני לא יודעת אם זה קשור, היא חסרת שקט ולא יונקת בקלות כמו כרגיל. אין חום והתיאבון לא נפגע....
מה עושים? חייבים ללכת לרופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשון לבנה שבוע להנקה - תגובה
הדר עמית מלר11/11/2012מור בוקר טוב
אבחון פטריה חייב להיעשות על ידי רופא ולכן אם את חוששת שזו פטרייה - אנא גשי לרופא על מנת שיבדוק.
אם זו אכן פטריה - חשוב לבדוק גם את השדיים שלך וגם את איזור הטוסיק של הקטנה כדי לוודא שלא נדבקו בפטריה.
תרגישו טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקהליאת07/11/2012
הנקתי את בתי במהלך הלילה ונרדמתי איתה בישיבה אך התעוררתי כאשר היא לוקחת שאיפה כתוצאה מכך שהחזה חסם לה את האוויר אני חושבת שזה קרה כמה פעמים
האם יש סיכוי כי קרה לה משהו?.....
אמא מודאגת בטירוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה - תגובה
לילי עוזיאל07/11/2012הי ליאת,
קודם כל - התבונני בילדה. אם היא נראית כרגיל ומתנהגת כרגיל - לא הייתי דואגת.
אם יש שינוי, אפילו קטן, הייתי ניגשת לרופא הילדים בשביל שלוות הנפש...
כן הייתי דואגת לייצר סביבת הנקה בטוחה. אחת הדרכים היא ללמוד להניק בתנאים שמבטיחים שהתינוקת לא תפול מידיך או ממך, דבר שיכול להיות מסוכן. אפשר ללמוד להניק בשכיבה על הצד, אפשר בהשענות לאחור במרכז המיטה או בין בן הזוג לקיר ועוד.
לגבי הנשימה: כל עוד את מקפידה שהיד שלך לא חוסמת לה את הראש מאחור - לא צריכה להיות סכנה. תינוקות בשלים ובריאים מושכים את הראש לאחור אם משהו חוסם להם את נתיב הנשימה.
טיפ נוסף: משכי אותה מעט לכיוון כפות רגליה, ככה הסנטר יכנס יותר עמוק לשד והאף יתרחק מהשד.גם מייעל את ההנקה וגם פותח את האף.
הנקה מהנה,
ֿ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים ובעיות בהנקהורד31/10/2012
שלום. הבן שלי בן ארבעה חודשים וחצי. יונק+בקבוק מטרנה לפני השינה. לפני שבוע הוא נשקל בטיפת חלב ואמרו שלא עלה מספיק ושיש להוסיף בקבוק. כמה ימים לאחר הוספת הבקבוק התחילו להיות לו שלשולים. הלכנו לרופאה והיא אמרה שיש לו כנראה רגישות למטרנה החלבית ושניתן לו נוטרמיגן. במקביל אני מרגישה ירידה משמעותית בכמות החלב שלי. כל היום אני מנסה להניק ואחרי שתי דקות שהוא מנסה לינוק הוא מתחיל לבכות ואני מרגישה שלא יוצא בכלל חלב.
יש לי שתי שאלות:
1. האם מטרנה צמחית יכולה להוות תחליף לחלבית במקום נוטרמיגן? הבנתי שיש לזה טעם נורא..
2. האם ייתכן שפתאום ככה נגמר לי החלב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים ובעיות בהנקה - תגובה
לילי עוזיאל01/11/2012ורד שלום,
בלי לדעת את כל ההסטוריה קצת קשה לייעץ.
אם אכן ישנה הפחתה בכמות החלב, סביר להניח שהיא התרחשה משום שהתינוק ינק כמויות קטנות יותר של חלב. השאלה היא - מדוע?
והאם באמת יש הפחתה בכמות החלב או שזו רק תחושה שלך. השד בשלב כזה של ההנקה כבר לא מרגיש עמוס כמו בתחילת ההנקה. תחושה זו כשלעצמה לא בהכרח מלמדת שיש הפחתה הכמות החלב שאת מייצרת.
בכל אופן הדרך היעילה ביותר להעלות את כמות החלב היא להוציא יותר חלב מהשד ע"י הנקה או שאיבה.
בקשר לבכי בעת ההנקה - שוב אומר שקשה לדעת מרחוק בלי לדעת את הרקע המלא ובלי לראות אתכם.
יתכן שהוא פיתח העדפה לבקבוק אם במיוחד אם מאכילים אותו מהבקבוק מהר. כדאי אולי לצנן את היחסים עם הבקבוק לכמה ימים ואח"כ לצמצם לפעם-פעמיים בשבוע אם הדבר אפשרי.
כמו-כן אני מציעה לערוך בירור אולי כחלק מתסמיני האלרגיה הוא אולי פיתח ריפלוקס שגורם לו כאבים באכילה? ניתן לטפל בכך.
ישנם תינוקות שאלרגיים גם לנוטרמיגן ויש עוד סוגי תמ"ל היפואלרגניים אבל הכי טוב יהיה לתת חלב שאוב לפני השינה.
לעיתים גם על האמא להפסיק לצרוך מוצרי חלב בקר כי חלקיקים מחלבונים אלה עוברים גם הם לתוך חלב אם. ייקח כשבועיים לגוף להתנקות מהם לחלוטין אולם כבר לעיתים כבר כעבור כמה יממות יראה שיפור בעיכול של התינוק.
אלרגיה היא עניין רפואי וחשוב שתלווי ע"י רופא מומחה מתאים. יש מרפאה טובה מאוד בבי"ח שניידר.
בכל הנודע להנקה עצמה - נשמח לעזור לך בכל עת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסי להוסיף
יעל06/11/2012לו פרוביוטיקה לתמ"ל. זה מה שאני עשיתי בפעם האחרונה שהבן שלי התחיל לשלשל, (יש אבקה של סולגאר שאפשר להוסיף לחלב) וזה עזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסי להוסיף - תגובה
לילי עוזיאל06/11/2012יעל שלום,
פרוביוטיקה, למיטב ידיעתי, לא עוזרת אם מדובר באלרגיה.
אני חושבת שהיא עוזרת לשקם את פלורת החיידקים הטובים במידה והיא נפגעת, למשל על-ידי וירוס.
זה באמת לא בתחום מומחיותי וכדאי לשאול נטורופת.
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקמול פוקוס בהנקהיעל31/10/2012
לקחתי אקמול פוקוס בזמן שאני מניקה,כמה זמן אני צריכה לשאוב ולזרוק את החלב לפני שאני יכולה לחזור להניק שוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקמול פוקוס בהנקה - תגובה
לילי עוזיאל01/11/2012יעל יקרה,
השאלה ששאלת מורכבת מכפי שאת חושבת.
זה תלוי כמה פעמים נטלת את התרופה. זה תלוי בן כמה התינוק וכמה הוא שוקל.
אפשר להגיד שבאופן כללי אם תשאבי 24 שעות זה בטוח מאוד וייתכן שגם 12 שעות יספיקו. השאלה היא - האם בכלל צריך לעשות את זה.
אני מניחה שאת צריכה תשובה דחופה - את יכולה להתקשר אלי טלפונית.
הטלפון מופיע ליד תמונתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירוט לשאלה בנוגע לאקמול פוקוס
יעל01/11/2012התינוקת בת 3 חודשים,לקחתי את התרופה רק פעם אחת והיא שוקלת משהו כמו 6.5 ק"ג -כבר עברו 24 שעות אז לדעתך עכשיו זה בטוח לחזור להניק?
אני סובלת הרבה ממיגרנות אז השאלה אם אני לוקחת רק כדור אחד לכמה זמן אני צריכה לזרוק את החלב ולא להניק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירוט לשאלה בנוגע לאקמול פוקוס - תגובה
לילי עוזיאל01/11/2012לדעתי אם מדי פעם את נוטלת כדור אחד אז כעבור
12 שעות אפשר לחזור לתת את החלב.
חשוב לשאוב כשאת לא מניקה כדי להמנע מגודש ועדי
למנוע פגיעה בייצור החלב.
אם את סובלת ממגרנות לעיתים תכופות כדאי לחשוב
על טיפול אלטרנטיבי שאינו תרופתי כל עוד את מניקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקמול פוקוס
קרן06/11/2012לוקחים בזוגות. (שני כדורים כל פעם)
בתור אחת שסובלת ממיגרנות ומשתמשת גם..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בכמות החלבאפרת05/11/2012
שלום רב
שמי אפרת לפני 5 חודשים ילדתי בת, במשך 4 חודשים הייתי בחופשת לידה והנקתי הנקה מלאה , בחודש החמישי חזרתי לעבודה והילדה נכנסה למעון שם היא מקבלת פירות , ירקות וחלב אם שאני שואבת ומביאה,
מהרגע שחזרתי לעבוד אני שואבת פחות ויוצא לי גם להניק פחות ואני מרגישה שהכמות של החלב קטנה באופן משמעותי (אני מבחינה בכך שאני שואבת.) וגם איני מרגישה את הגודש שהייתי רגילה להרגיש כעבור מספר שעות.
רציתי לשאול האם יש משהו שניתן לעשות כדי להגדיל את כמות החלב חזרה בשלב זה,או שמא זה כבר מגיע לסיום ההנקה עבורי?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בכמות החלב - תגובה
לילי עוזיאל05/11/2012אפרת שלום,
נהדר שאת מניקה לאחר חזרתך לעבודה.
ראי תשובתי למיכל ששאלה שאלה שהתשובה לה דומה.
בנוסף אדגיש שאני ממליצה בחום שאיבה דו צדדית וסחיטה ידנית 2-3
דקות לאחר תום השאיבה במשאבה. ידנית תמיד
מצליחים לסחוט עוד קצת ואז גם מייצרים עוד קצת.
אין כל סיבה לחשוב שתמה תקופת ההנקה. הניקי כל עוד
זה מתאים לך ולבתך.
המלצת ארגון הבריאות העולמי להמשיך את ההנקה
בשילוב המזון המוצק לפחות עד גיל שנתיים.
היתרון החיסוני מאוד משתלם כשנכנסים למסגרת כמו משפחתון או גן.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?