מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים חזקים בפטמהעדי01/01/2014
שלום,
הבת שלי נולדה לפני כחודש במשקל 2,400 בשבוע 37, והיה לה מאוד קשה לינוק, לכן אני שואבת לה, ונותנת לה לנסות גם לינוק, אבל היא מתעייפת מאוד מהר...
העניין הוא שבשבת נהיה לי גודש, וטיפלתי בו אבל השד הימני המשיך לכאוב קצת, ולפני יומיים התחיל לכאוב ממש באזור מסויים בשד שהתחיל להיות אדום קצת. שמתי קומפרסים חמים ושאבתי מלא, וזה עזר וקצת עבר אבל פתאום אתמול התחילו כאבים ממש חזקים בפטמה, וכשנגעתי בפטמה- הרגשתי כמו גושים בתוך הפטמה.
אבל הפטמה נשארה באותו צבע, אין גוש לבן בולט או משהו כזה... פשוט כמו גבשושיות בתוך הפטמה, וזה כואב מאוד!
אני מנסה לחמם קצת את המקום ולשאוב, אבל בקושי יוצא משהו (הצלחתי להוציא היום בבוקר, אחרי מלא זמן של שאיבה, משהו כמו 30...) ומרחתי גם משחה עם לנולין, אבל זה לא עוזר. עדין ממש כואב.
מה זה יכול להיות ואיך לטפל בזה?
תודה,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים חזקים בפטמה - תגובה
לילי עוזיאל05/01/2014עדי שלום,
אני מרגישה שתשובה בפורום עלולה להיות לרעתך במקרה הזה.
נסי לפנות לעזרה אצל יועצת הנקה מוסמכת יש כאלה פרטיות, או בחלק מסניפי טיפת חלב. גם מדריכת ליגת לה לצ׳ה תוכל לנסות לעזור.
יעזור לך גם יעוץ בנוגע לבעיה שיש כרגע בפטמה וגם ליווי לגבי ההתנהלות עם התינוקת שנולדה כמעט בשלה, אך לא לגמרי.
בהצלחה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריהתותי26/12/2013
בנות
פטריה חוזרת ונשנית בפטמה. אני מניקה והפטריה חוזרת לה כל הזמן.
אני מטפלת במשחת פטריון ורואה שזה עוזר אך חוזר!
מה עושים? לאיזה רופא פונים ומהם הטיפולים?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה - תגובה
לילי עוזיאל30/12/2013תותי שלום,
פונים לרופא עור. יש אפשרויות תרופתיות שונות.
הכי חשוב - לטפל במקביל בתינוק ולהמשיך בטיפול גם אחרי שיש הטבה לעוד תקופה.
מי איבחן שזו פטריה?
ניתן לטפל בנוסף בתמצית זרעי אשכוליות (GSE).
תשאלי בחנויות טבע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקהטל15/12/2013
היי בנות
שאלה: הבן שלי בן שלושה וחצי חודשים, יונק.
בשבוע האחרון שמתי לב, כי מציצי ימין הוא תופס את הפטמה, יונק 3-4 מציצות ומשחרר. ואז שוב תופס, יונק פעמים אחדות ומשחרר במשיכה )שאגב מכאיבה לי(.
מה הסיבה לכך?
מציצי שמאל לעומת זאת הוא יונק ללא בעיות.
חלב יש לי, בייחוד בבוקר, ברוך השם.
אין לי בצד ימין דלקת או משחה, אם כבר בצד שמאל יש לי פטריה ואני מטפלת בה במשחה ומקפידה להוריד לפני הנקה.
מה הסיבה לאי רצון שלי לינוק מצד ימין?
תודה לכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנות? איפה אתן..??
טל18/12/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקה - תגובה
לילי עוזיאל22/12/2013תותי שלום,
יתכן שלילדך קשה להתמודד עם זרימת חלב חזקה מצד ימין.
הייתי מציעה לך לנסות לסחוט חלב מצד זה במשך דקות בודדות לפני ההנקה, כדי להפיג את הזרם החזק הזה.
לגבי פטריה - אני מקווה שאת מטפלת במקביל גם בתינוק, שלא תהיה הדבקת "פינג פונג" בינכם שוב ושוב.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בייצור חלבאורלי12/12/2013
שלום,
הבת שלי בת כחודש וחצי. מזה כשלושה שבועות אני משלבת הנקה-שאיבה- סימילאק. בזמן שאני נותנת סימילאק אני משתדלת לשאוב.הבעיה שבשבוע האחרון אני מרגישה שחלה ירידה גדולה בכמות חלב שלי. התינוקת בוכה מרעב ולא מספיק לה יניקה,בלית ברירה אני נותנת לה לפעמים סימילאק,כשאני מנסה לשאוב באותו זמן יוצאת לי מנה ממש קטנה של חלב
(בערך כ- 30 משני הצדדים).
מה אפשר לעשות כדי להגביר את ייצור החלב? אני ממש רוצה להמשיך בהנקה אבל כרגע מרגישה שהחלב מתחיל להיגמר לי...
אשמח לעצות,
תודה
אורלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בייצור חלב - תגובה
לילי עוזיאל22/12/2013אורלי שלום,
מבלי לראות אתכן אוכל לצערי לתת רק עצות כלליות.
בדרך כלל הדבר הטוב ביותר להגברת ייצור החלב זה ריקון תכוף של השד. אפשר להשאיר משאבה מחוברת ולעשות יומיים של מרתון שאיבות. מה זה אומר? כל שעה להתחבר ולשאוב כמה דקות מכל שד.
כמובן ששאיבה דו-צדדית יכולה לעזור ותמיד כדאי לשאוב במשאבה איכותית וחזקה.
עוד דרך נהדרת להגברת ייצור חלב - סחיטה ידנית לאחר כל האכלה. בסחיטה ידנית אנו מצליחות להוציא חלב גם כאשר המשאבה לא מצליחה...
אפשר להכנס למיטה עם התינוקת ולהניק כמה שיותר. בכל פעם שהיא לא מרוצה - לעבור לצד השני. בינתיים הצד הראשון יתמלא. כך תעבירי לגוף מסר שיש דרישה לחלב רב יותר.
נשים בריאות ושאינן אלרגיות יכולות להעזר בצמחי מרפא שונים. יש מוצר מדף שנקרא חלב רב. יש כמוסות חילבה - לשם כך צריך יעוץ מקצועי. יש פורמולה הומאופטית של ד"ר K. כל אלה יכולים לעזור אולם רק בנוסף לריקון תכוף של השד.
כמובן שכדאי לברר למה נזקקת לתוספות המזון מלכתכילה. האם היתה תקופה שהיא רק ינקה? האם היא שגשגה יפה? האם ההנקה היתה נעימה?
אם משהו מאלה לא היה תקין מלכתחילה - אולי כדאי לטפל גם בכך.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה מגביר חלב?דנית09/12/2013
שלום רב.
אני שואבת חלב כבר שלושה שבועות [משאבה חשמלית] והכמות בכל שאיבה היא 25-30 cc. האם יש מאכלים מסויימים שמגבירים חלב? מה בדבר בירה שחורה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה מגביר חלב? - תגובה
לילי עוזיאל09/12/2013אלמונית יקרה,
מה שמגביר חלב מצוין זה לסחוט ידנית לאחר השאיבה במשאבה.
לגבי השאיבה: גם איכות המשאבה משפיעה.
הכי מומלץ זה לשאוב במשאבה ברמת בית חולים ומשני הצדדים בו-זמנית.
גם יוצא יותר חלב וגם לוקח פחות זמן.
ישנם תוספי תזונה, צמחי מרפא ותרופות שמגבירים ייצור חלב אם אבל
צריך לראות אותך ולהבין מה מתאים אישית לך ולמצבך.
בירה שחורה נותנת קלוריות ונוזלים. לא מעבר לכך. זו לא בירה בייצור מסורתי שמכילה
כשות. למעשה, זה כמו קולה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב בקבוק בהנקהילנה08/12/2013
שלום,
אני צריכה ללדת את הילד השני שלי בעוד מספר שבועות. בילד הראשון הנקתי עד גיל 7 חודשים הנקה מלאה. אני חייבת לציין שהייתי קשורה לילד 24 שעות בלי יכולת לעזוב אותו ליותר מכמה שעות מכוון שהוא לא היה מוכן לקחת בקבוק.
אני יודעת שיש אפשרות להרגיל את התינוק גם לבקבוק אך אינני יודעת איך לעשות זאת.
אשמח לקבל הסבר.
יש לי שאלה נוספת בנוגע למוצץ. שמעתי שאסור לתת לתינוק מוצץ כמה זמן אחרי שהוא נולד במידה והוא יונק. האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב בקבוק בהנקה
ילנה10/12/2013אני חושבת שדילגתם עלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצעות לשילוב בקבוק
נטלי02/01/2014יש כמה אפשרויות:
קודם כל חשוב שתביני שההבדל הוא בזרימה, יש תינוקות שמתבלבלים בין הזרימה המאתגרת מהשד לעומת הזרימה הקלילה והמוגברת מבקבוק, זה עיקר הקושי. לעניין זה אפשר להשתמש בפטמת בקבוק שמחקה את הזרימה מהשד כמו למשל קלמה של מדלה (ניתן לרכוש מ"בייבי רותם" ולדעתי גם מ"שילב" ו"דיאדה"). אם התינוק יגלה קושי לקחת בקבקוק ממך רצוי לתת למישהו אחר- בן זוג, סבתא, דודה להאכיל אותוף שאז לא מריח את האמא ואת החלב ומוכן לאכול מהבקבוק.
וגם יכול מאוד להיות שלא תהיה בעיה כלל,,,והתינוק יסכים לאכול גם ממך וגם מבקבוק, כמובן מאחלת לך שכך יהיה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצעות לשילוב בקבוק - תגובה
לילי עוזיאל05/01/2014תודה לאנונימית על התגובה.
כיועצת הנקה מוסמכת אוכל לאמר לך שאין איסור עליך לתת בקבוק. האיסור הוא על הצוות בבית החולים. לך מותר לבחור כיצד להאכיל את תינוקך.
ברור שבתוך הבקבוק, חד משמעית עדיף שיהיה חלב אם.
אצל רב התינוקות, לאחר שההנקה מתבססת (בדרך כלל 3-6 שבועות בממוצע) ניתן להציע בקבוק. יש אמהות שנותנות 2 בקבוקים בשבוע כדי לשמר את הרגל הבקבוק במקביל להנקה.
בדרך כלל אין צורך בבקבוק מיוחד ויקר. חשוב להאכיל בפטמה האיטית ביותר האפשרית ובהאכלה איטית, כשהבקבוק די מאוזן (זה מתאפשר כשהתינוק ישוב זקוף בחיקך). זה מכבד את קצב האכילה הטבעי של תינוקות, שהוא קצב ההנקה, די איטי ונינוח.
זה גם מקטין את הסיכון שהתינוק יתאהב באכילה המהירה ויעדיף את הבקבוק על פני השד.
אם זה אפשרי, עדיף שלא אמא תתן את הבקבוק.
כשהתינוק מקבל בקבוק האמא צריכה לשמור על עצמה שלא תהיה בגודש.
בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה ודימוםאחת08/12/2013
שלום לרופאים.
ילדתי בניתוח קיסרי בשבוע 26 פגית ואני שואבת לה חלב כבר שבועיים שבמהלכן הדימום לא פוסק. הוא אמנם נחלש מיום ליום אך לא פוסק לחלוטין. האם זה בגלל ההנקה. שמעתי שיש קשר בין הדברים וכל עוד אני מניקה/שואבת הדימום לא יפסק. האם יש אמת בדבר?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה ודימום - תגובה
לילי עוזיאל08/12/2013שלום לאחת יקרה,
אינני רופאה כי אם יועצת הנקה.
אני מאחלת מכל ליבי גדילה שמחה ובריאה לפג/ה שלך.
חלב אם חשוב לפגים מאוד מאוד מאוד והמאמץ הרב שמושקע בכך
מוערך מאוד על-ידי. אני בטוחה שזו השקעה משתלמת.
לא ידוע לי על קשר בין הנקה להמשך דימום לאורך זמן.
יש קשר בין הפרשת אוקסיטוצין, שהוא ההורמון האחראי על שחרור החלב
לבין התגברות הפרשת הלוחיה אך זה הולך ודועך ככל שעובר זמן מהלידה. לגבי משך הדימום והאם תקין - זו אכן שאלה לגניקולוג.
כל טוב ובריאות טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב אם שאובג'ני02/12/2013
שלום,
יש לי במקפיא המון שקיות של חלב אם שאוב קפוא.
הכי מאוחרות- מלפני חודשיים.
הבייבי (בת 4 חודשים) מסרבת לשתות אותן.
ניסיתי להפשיר במים פושרים ולתת מיד וכן ניסיתי גם להפשיר בלילה במקרר ולתת על הבוקר.
טעמתי בעצמי- אכן טעם מזעזע.
מה ניתן לעשות? האם ניתן לפסטר?
כל כך חבל לי... יש לי קרוב ל-9 ליטר במקפיא שעבדתי עליו קשה מאוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב אם שאוב - תגובה
לילי עוזיאל05/12/2013ג׳ני שלום,
אני מאוד מבינה לליבך.
אכן בתאוריה החלב אמור להיות בסדר.
באופן מעשי אם היתה בעיה טכנית יתכן שהחלב הפשיר וקפא מחדש.
אולי כדאי לדאוג שהחלב יהיה במעמקי המקפיא ולא על התחתית או בדלת.
גם אם החלב לא הפשיר - השומנים שבחלב נוטים להתחמצן לאורך זמן ולשנות טעם וריח.
אם החלב לא טעים לה - חבל להתעקש.
אפשר לפסטר (כך עושים במקומות בהם יש בנק חלב אם)
אבל אין ערובה לכך שזה יישפר את המצב.
לעיתים שימוש בשקיות איכותיות יותר, או במיכלים ייעודיים, עוזר למנוע את פעפוע הגזים ולהפחית את ההתחמצנות.
לפעמים כן בוכים על חלב שנשפך, העיקר שמתגברים על כך מהר ועוברים הלאה.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה לא מספקת במשקלאמא של אמיר29/11/2013
אני אמא של אמיר המתוק, בן 10 שבועות. אמיר נולד במשקל גבוה 3900. המשקל נבע בעיקר מגובהו, נולד באורך 52 ס"מ.
בחודש וחצי הראשונים עלה עלייה מטאורית במשקל- 1.6 ק"ג ושקל 5260 גר'. לאחר שלושה שבועות, נשקלנו שוב וראינו שעלה רק 140 גר'- כלומר 5400 גר'.
הוא היה קצת חולה בשבועות הללו, אבל לא נראה שאין לו תיאבון. במהלך אותו שבוע התחלתי להציע לו יותר הנקות, והוא עלה ב- 90 גר' נוספים,
כלומר שקל 5490 גר'. כמו כן גבה ב2 ס"מ והיקף הראש עלה ב-1.5 ס"מ. הוא תינוק מאוד עירני, חיוני, חייכן, מתפתח יפה.
אני ובעלי די רזים, וכך גם שאר בני המשפחה המורחבת. גם אחותו המתוקה רזה וגבוהה.
פניתי ליועצת הנקה שלא הצליחה לאבחן בעייה, והציעה להוסיף בקבוקים שאובים, שהוא לא מסכים לקחת מאף אחד, ואח"כ מתנפל על הציצי..
תחושת הבטן שלי אומרת שהילד 100%, ושהעליה המטאורית הייתה חייבת להיעצר, אחרת הוא היה גדל למימדים ענקיים שלא תואמים
בכלל את הגנטיקה המשפחתית.
ובכל זאת, אני עדיין חרדה מהביקור הבא בטיפת חלב, ששוב יגידו לי שהוא לא עלה מספיק, ושצריך לשלב לו תמ"ל ועוד שאר פנינים... מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה לא מספקת במשקל - תגובה
לילי עוזיאל05/12/2013אמא של אמיר שלום,
קשה לעזור בלי לראות. כדי לנסות, אשאל אותך כמה שאלות:
מהניסוח שלך לא ברור לי אם ה90 ג׳ הנוספים הם בנוסף או בלבד?
בקיצור : כמה הוא עלה בשבוע האחרון?
כמה חיתולי פיפי יש ביממה?
האם את מציעה שני צדדים בכל הנקה?
כמה הנקות יש ביממה?
האם עשיתם כשהיה חולה בדיקת דם ושתן - אם כן, האם היו תקינות?
להשתמע,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה קארין 500 בהנקהמרינה25/11/2013
שלום,גילו אצלי חיידק בקיבה ,כדי לטפל בו אני צריכה לקחת אנטיביוטיקה קארין 500 ,האם מותר לקחת את האנטיביוטיקה בזמן ההנקה ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - האם אפשר עוד להציל את ההנקה?נועה25/11/2013
התינוק שלי בן ארבעה וחצי חודשים, ינק מלא עד לפני שבועיים. במסגרת הכנה לחזרה לעבודה, התחלתי לתת לו בקבוק ביום ולהמשיך להניק בערב ובבוקר. לצערי הרב הבקבוק מצא חן בעיניו קצת יותר מדי ועכשיו הוא מעדיף אותו ממש ולמעשה מסכים לינוק רק בלילה או אחרי שינה, וגם זה בחשק שהולך ופוחת. יש לי מספיק חלב (לא זו הסיבה לסרוב שלו) .
יש דרך להציל את ההנקה אבל עדיין לתת לו בקבוק כשאני בעבודה? הייתי רוצה להניק לפחות עוד חודשיים שלושה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר עוד להציל את ההנקה? - תגובה
לילי עוזיאל28/11/2013נועה שלום,
זה מאוד חשוב בעיני להמשיך להניק אחרי החזרה לעבודה. מלבד השיקולים כמו החיסוניות - יש פה מרכיב רגשי חשוב גם עבורך וגם עבורו.
אני מאמינה שיש סיכוי לגרום לתינוק להמשיך לינוק. נסי לעבוד עם מי שאיתו על האכלה איטית מהבקבוק. דמו את ההאכלה מהבקבוק ככל הניתן להנקה.
הושיבו את הילדון בחיקכם, תנו לו לחוש את פטמת הבקבוק ורק כשהוא פוער פה תנו לו את הבקבוק, כך ששפתיו יהיו על הצד הרחב של הפטמה. החזיקו את הבקבוק ככה שבהתחלה החלב לא יזרום אליו ורק אחרי 20-30 שניות תנו לחלב להתחיל לזרום (דומה לרפלקס שחרור החלב מהשד).
גם אז - החזיקו את הבקבוק בזוית מאוזנת ככל הניתן. כך יהיה חלב יהיה רק בחלק הצר של הפטמה. זה עוזר כי כך החלב לא יזרום מעצמו אלא הילד ישלוט בקצב ההאכלה.
האם מה שהילד מקבל בבקבוק זה חלב שאוב?
אם לא - בהחלט ייתכן שיש ירידה בקצב זרימת החלב.
את זה תוכלי לפתור בעזרת שאיבה אחת במהלך שעות העבודה.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דבשטל13/11/2013
היי,
בני בן חודשיים וחצי, יונק.
אני יודעת שאסור לתת דבש לילד מתחת לגיל שנה מחשש לאלרגיות.
מכיוון שאני מניקה, גם לי אסור לאכול דבש?
האם זה עובר לילד בהנקה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבש - תגובה
לילי עוזיאל13/11/2013תותי שלום,
למיטב ידיעתי הסיבה שלא נותנים דבש מתחת לגיל שנה אינה אלרגיות. הסיבה היא שבדבש עלולים להיות נבגים של חיידקי קלוסטרידיום בוטולינום אלה חיידקים העלולים לגרום למחלת הבוטוליזם. מחלה זאת עלולה להיות מסכנת לתינוקות צעירים.
אין בעיה עם דבש מבושל או אפוי, כי אלה זה מעקר את הדבש.
למיטב ידיעתי אין מניעה שאמא מניקה תצרוך דבש.
קדימה - תה עם דבש לאמא ;)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ההנקה משביעהשיר10/11/2013
תינוק בן שבועיים שישן ממש בקושי שעתיים במשך היום .. ואם נרדם על הציצי מתעורר כעבטר רבע שעה
איך אדע אם חסר לו אוכל ?
התחלנו לשלב קצת סימילאק כע ירד 100 גרם במשקל מאז שהשתחררנו מבית החולים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ההנקה משביעה - תגובה
לילי עוזיאל10/11/2013הי שיר,
נשמע שאין לך מספיק תחושת ודאות שילדך ניזון מספיק. זה טוב מאוד שאת עירנית לכך.
אם תינוקך מעביר חלב בצורה יעילה כשהוא יונק - ההנקה היא משביעה מאוד. חבל לתת סימילק לפני שעובדים על ההנקה - זה פוגע בייצור החלב וגורע מיתרונות ההנקה.
הייתי מנסה קודם לברר מה קורה עם ההנקה ולשפר כמה שניתן ורק אם אין ברירה - לגשת לתמ״ל וגם אז - לתת בדרך תומכת הנקה.
את מצינת שילך ירד כ100 ג מאז השחרור - אבל מה היה מאז?
הייתי בודקת עם עצמי:
האם מישהו ראה את ההנקה ולימד אותי כיצד לדעת אם תינוקך שותה ביעילות כשהוא יונק?
האם אני מקפידה להציע לילדי את שני השדיים בכל ארוחה?
האם תינוקי עושה לפחות 3-4 פעמים ביום צואה צהובה נוזלית (בגודל של מטבע גדול לפחות)? האם בנוסף לכך יש לפחוצ עוד 2-3 חיתולים רטובים?
במידה ותחשבי שלא - כדאי לקבל הדרכה בהקדם, מגורם מקצועי כמו יועצת הנקה IBCLC או אחות טיפת חלב שהיא יועצת הנקה של משרד הבריאות וכו׳.
בהצלחה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה בפטמהטל07/11/2013
היי בנות,
יש לי פטריה בפטמה בצד שמאל, מורחת משחת 'פטריון'.
בינתיים לא אניק בצד הזה כי קצת כואב לי, אלא בינתיים אמרח משחה ואטפל בפטריה.
בינתיים אניק בצד השני, האם בשביל זה אני צריכה להסיר את המשחה מפטמה שמאל? או שאין צורך?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה בפטמה - תגובה
לילי עוזיאל07/11/2013תותי יקרה,
אני לא מכירה את התכשיר. לא יודעצ מי אבחן את הבעיה ומי המליץ על הטיפול הזה - אבל אולי משם תבוא תשובה מהימנה.
מה שבטוח:
אם לא תניקי משד אחד, תצטרכי לנקז ממנו חלב בצדירות בה הנקת ממנו כדי שלא יפגע ייצור החלב. השד השני לא ייצר כמות כפולה בין רגע כך שתצטרכי לתת אצ החלב השאוב לילדך עד לשיפור ההרגשה.
מנסיוני הטיפול עובד אצל הרבה נשים באותו קצב גם אם הן מניקות (והוא יעיל בתנאי שהטיפול נכון).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפטריה בפטמה - תגובה - תגובה
לילי עוזיאל07/11/2013שוב הי לתותי,
אני מציעה שתבדקי אפילו בטלפון. אם פטריון זה בעצם דקטרין ללא מרשם - אז מורחים אחרי הנקה שכבה דקה ושמים פד. עד ההנקה הבאה זה נספג בעור ואם יש עודף סופגים בחיתול בד או בטישיו.
חשוב מאוד:
האם גם הפה של התינוק/ת מטופל? שלא תהיה הדבקה חוזרת ונשנית ביניכם.
תהיו בריאים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה סימיקול לתת לפני הנקהרוני05/11/2013
המליצו לי על סימיקול להקלה על כאבי הבטן (כתוצאה מהגזים) של התינוקת שלי
אמרו לי שמומלץ לתת לפני כל האכלה אבל לפעמים היא יונקת כמה פעמים בשעה
האם לתת בכל פעם?
תודה על התשובה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה סימיקול לתת לפני הנקה - תגובה
לילי עוזיאל07/11/2013עינת יקרה,
לצערי לא אוכל לסייע. נסי לפנות לשירות החקוחות של היצרן או למי שמכר לך את התכשיר.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)