פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מהנקה בגיל שנתיים
    לילך
    02/06/2013

שלום

הבן שלי עוד מעט בן שנתיים, הוא יונק פעמיים ביום בוקר וערב
    אני רוצה להיכנס להריון נוסף והבנתי שהנקה מכווצת את הרחם אז אני חושבת להפסיק את ההנקה.

מה אפשר לתת לו לשתות או לאכול בבוקר ובערב במקום ההנקה?
    האם חלב רגיל? חם או קר? שוקו? תה? או פשוט אוכל?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מהנקה בגיל שנתיים

הוספת תגובה

• גמילה מהנקה בגיל שנתיים - תגובה

לילי עוזיאל
    02/06/2013

שלום לילך,

איזה יופי לשמוע על הנקה מוצלחת כל-כך. ילדך קיבל מתנה גדולה שתלווה אותו ואת בריאותו כל חייו.
    במידה וכיף לך להמשיך ולהניק ואם אין לך הסטוריה של הריון בסיכון גבוה עקב הפלות, אין כל מניעה להמשיך ולהניק בהריון.
    הנקה של פעמיים ביום גם לא מפריעה להרות לרב המכריע של הנשים. אם קיבלת מחזור - בדרך כלל אין כל בעיה.
    יש נשים שבעת הריון הפטמות שלהן רגישות יותר ולכן רוצות לגמול.
    יש תינוקות שיגמלו את עצמן כאשר בהמשך ההריון החלב ייפחת וטעמו ישתנה.
    יש אמהות שרואות בכך גמילה טבעית הדרגתית ונחמדה.
    כל אחת בוחרת לפי רצונה וטעמה.
    יש אמהות שמניקות את התינוק שנולד ואת הילד הגדול יותר במקביל. זו תרבות שקיימת בארץ יותר ויותר, גם אם עדיין לא מאוד נפוצה.
    זה נקרא "Tandem Nursing" ותוכלי לחפש בגוגל ולקרוא על כך באינטרנט.

לגבי מה לתת לאכול בארוחת הבוקר: מזון מזין ובריא, לפי טעמו של הילד ולפי הרגלי התזונה של הבית.
    דייסת קוואקר, כריך קטן, יוגורט (רצוי כמובן לא ממותק, או עם פרי חתוך או מעט דבש). יש עכשיו מלונים נפלאים. אצלי מאוד אוהבים מלון ולידו כף גבינה.
    דגני בוקר כמעט כולם הם פשוט ממתק בהסוואה של מזון בריא. הם עתירי סוכר ונתרן וחלקם גם עתירי שומן. ברב המקרים זה מזון מאוד מעובד. לטעמי עדיף לא להתחיל כי קשה להפסיק...

מה שיותר חשוב בעיני זה להיות עקבית אם החלטת לגמול ולתת הרבה הרבה מגע פיזי, חיבוקים וקרבה.

שתהיו בריאים ושמחים :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק שמסרב לאוכל ורק יונק מהשד
    לילך
    25/05/2013

שלום,
    בני שיהיה בריא בן תשעה חודשים,הוא רק יונק מהשד ,לא אוכל פורמולות ודייסות,ניסיתי ולא אוכל את זה.גם מרק עוף עם ירקות טחונים בבלנדר לא אוכל,היה אוכל מעט אבוקדו ושמנת אך גם זה לאחרונה קשה להאכילו ,כך גם לגבי בננה מרוסקת.
    יש לו רצון לנגוס אז אני נותנת לו אוכל כמו פיסות עוף קטנות וכיוצ"ב אבל הוא לועס מעט ויורק החוצה כך שלא ממש מצליח לאכול עדיין,לכן הוא בעצם לא אוכל פרט להנקה מהשד
    וזה נורא מדאיג אותי מבחינת המשקל שלו כיוון שלא עולה מספיק במשקל.
    מה לעשות במצב כזה?

הוספת תגובה

• תינוק שמסרב לאוכל ורק יונק מהשד - תגובה

הדר עמית מלר
    26/05/2013

הי לילך,

יש תינוקות שלא אוהבים את המרקים הטחון של האוכל.כדאי לנסות להושיב אותו ולתת לו לשחק ביידים בחתיכות קטנות של אוכל.
    לוקח כמה פעמים לתינוק להתרגל לאוכל חדש, ולכן צריך להמשיך ולהציע גם אם נראה לך שהוא לא אוהב את זה.
    הוא צריך להתרגל למרקמים החדשים, ולטעמים וזה לוקח זמן.
    נסי גם לגוו לו - תני לו פירות / ירקות מבושלים .

את יכולה להוסיף לאבוקדו עגבניה מרוסקת, חתיכות של חביתה, או לחם עם ממרח חומוס או טחינה , יוגורט לא ממותק ,
    כדאי לנסות איתו גם לא בזמן שהוא מאוד רעב או עייף אלא בזמן שהוא ער ורגוע.

נסי לקרוא באתר של טובה קראוזה - היא דיאטנית שמתמחה בתזונה של תינוקות ויש באתר שלה הרבה מידע בנושא.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזיית הנקה
    עינב
    24/05/2013

שמעתי שחזיית הנקה עם תמיכת ברזל פוגעת בזרימת החלב.. זה נכון? או שניתן להשתמש בכל חזייה?

לקביעת תור
    סגירה
    חזיית הנקה

הוספת תגובה

• חזיית הנקה - תגובה

הדר עמית מלר
    26/05/2013

הי עינב

זה יכול להיות נכון לפעמים,
    מכיון שהברזל יכול ללחוץ על צינוריות החלב ולגרום לסתימה.

יש אמהות שלא מסתדרות בלי החזייה עם ברזלים, בגלל חזה גדול או סתם הרגל.
    ויש כאלה שלא מרגישות צורך ללבוש חזייה בכלל.

אם את לא מסתדרת עם שום חזיה אחרת - שימי לב שהברזלים לא לוחצים יותר מידי על השדים ובכל מקרה - עדיף לא לישון איתה בלילה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האכלה
    תותי
    21/05/2013

היי בנות, שאלה:
    בחודשי חייו הראשונים, בהנחה שמדובר בהנקה מלאה, מהי הכמות אותה
    צורך התינוק במהלך ארוחה אחת?
    במידה ומדובר בבקבוק (אם חלב אם או אבקה), באיזו כמות מתחילים?
    יש כמות מינימלית?
    אודה לתשובתכן. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    האכלה

הוספת תגובה

• האכלה - תגובה

לילי עוזיאל
    22/05/2013

תותי שלום,

שאלתך נראית פשוטה אך זו שאלה מאוד מורכבת והיא כוללת בתוכה פערים בין רצוי למצוי ובין רצוי לאפשרי.
    ישנם הבדלים בין תינוקות לפי משקל, גיל, ודפוסי אכילה אישיים.
    אבהיר כי ברגע שציינת אבקה - זו כבר אינה הנקה מלאה. בהנקה מלאה תינוקות מקבלים רק חלב אם, בין אם ישירות ובין אם בבקבוק.
    מה שאוכל לציין מבלי לדעת נתונים על תינוק/ת באופן ספציפי הוא שתינוקות יונקים ככלל אוכלים יותר ארוחות ביממה וכל ארוחה היא יותר קטנה. זהו דפוס האכילה המיטבי לבני אדם בכל גיל.
    רק כדוגמה אציין שתינוקות יונקים בממוצע בדרך כלל כ120-150 מ"ל גם בשלהי השנה הראשונה לחייהם.
    לעומת זאת תינוקות שניזונים תרכובת מזון מלאכותי מקבלים גם בקבוקים של 180 ולעיתים גם של 240 מ"ל בבת אחת.
    בחלב אם מראש מספיקה כמות קטנה יותר כי כל מיליליטר הוא יותר מזין (רכיבי התזונה נספגים פחות טוב בתמ"ל ואז צריך לתת יותר מזון כדי להגיע לאותה רמת הזנה. יתכן שזה הבסיס הראשון בחיינו להשמנת יתר...).

מקווה שמידע זה מסייע לך,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה בגיל שנה וחודשיים
    צופקה
    13/05/2013

שלום רב
    בני כבר בן שנה וחודשיים, מאד קשור להנקה רגשית, אוכל תפריט מוצק מלא אבל עדיין יונק כ5 פעמים ביום ולווא דווקא בשעות קבועות. לי נמאס ואני מאד מעוניינת להפסיק. מכיוון שהוא מאד עקשן וממש דורש את זה, חשבתי לעשות זאת בבת אחת כשאצא עם בעלי לחופשה של שתי לילות ובכל מקרה לא אהיה בסביבה... האם זה מומלץ? או שעלול להשאיר אצלו חסכים רגשיים???
    בנוסף האם כדאי לי לקחת כדורים להפסקת חלב כדי שלא אסבול מגודש וכאבים כל החופשה?
    תודה רבה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה בגיל שנה וחודשיים

הוספת תגובה

• גמילה בגיל שנה וחודשיים - תגובה

לילי עוזיאל
    16/05/2013

צופקה שלום,

אני חושבת שנתת לבנך מתנה נהדרת כשהנקת אותו
    עד עכשיו.
    ישנן גישות שונות אבל אני חושבת שזה לא הוגן כלפי התינוק
    לקחת ממנו את אמא שלו כאשר הוא צריך לעבור התמודדות
    כמו גמילה.
    אם את בשלה לגמרי לגמול, ליבשי בגד שמקשה על הגישה לשד,
    תהיי מאוד עקבית בהתנהלותך ואל תזגזגי אחורה קדימה.
    הציעי מגע וקרבה כמו חיבוקים ונשיקות ובחרי משפט
    קצר אחד עליו תחזרי - לדוגמה : אין חלב. יש לי חיבוק.

לא פחות חשוב שתקפידי להוציא מעט חלב מהשד לעיתים תכופות
    כדי שלא תגיעי לגודש.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוזבת תינוקת יונקת ל-4 ימים.....
    מיכל
    08/05/2013

שלום, מחר בלילה אני טסה לחו"ל ל-4 ימים. יש לי תינוקת בת 7 חודשים בהנקה כמעט מלאה (חוץ מ-3 ערבים בהם היא מקבלת בקבוק לפני השינה וכמות משתנה של מוצקים בבוקר ובצהריים) ורציתי לשאול מספר שאלות לגבי הזמן שתישאר עם ההורים שלי:

1. כמה ומתי עלי לשאוב עמ"נ שכמות החלב לא תרד? (יש לי משאבה ידנית של מדלה, אני שואבת איתה בעבודה 3 ערבים בשבוע ומה שיוצא זה כמעט תמיד פחות ממנה, בסביבות 80 מ"ל). האם במרווחים קבועים, או בזמנים בהם היא אוכלת בד"כ, או סתם מתי שיוצא?....

2. היא התחילה לאכול מוצקים לפני חודש, בבוקר היא אוכלת מנה יפה של פירות או דייסה אבל כמעט תמיד רוצה גם לינוק חצי שעה-שעה אחרי זה. בצהריים היא לא אוכלת הרבה ואני מניקה אותה בנוסף. איך צריכות להתנהל ההאכלות בהעדרי (מטרנה)?

3. מה לגבי מים? עד עכשיו נתתי לה מים רק אם אכלה כמות משמעותית של אוכל מוצק. בימים החמים הנקתי יותר. איך זה עובד עם תמ"ל?

4. בלילה היא אוכלת בד"כ פעמיים. עדיף שאמא שלי תתן לה בקבוק פעמיים בלילה או שתנסה להרדים אותה בלי? (כי אני חושבת שאולי הסיבה שהיא יונקת בלילה היא לא מרעב אלא כי זה מרגיע אותה)

5. כמה מטרנה לתת לה בכל ארוחה?

אגב, בעוד כחודשיים אני אאלץ להפסיק להניק אותה כי אתחיל לקבל תרופות שאסורות בהנקה, אולי זה פרמטר שישפיע על התשובות.....

תודה :)

הוספת תגובה

• עוזבת תינוקת יונקת ל-4 ימים..... - תגובה

לילי עוזיאל
    16/05/2013

שלום מיכל,

ככל שתרבי להוציא חלב מהשד, ככה תישמר תפוקת החלב שלך.
    יש חשיבות לריקון תכוף של השד , בערך כנגד זמני הארוחות שלה, כדי להמנע מגודש
    שעלול כמובן להפוך לסתימה או דלקת.
    גם אם התפוקה תרד במקצת - אל תדאגי, תני לתינוקת
    לינוק קצת יותר והיא כבר תטפל בזה ;)
    נסיעה טובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי צקצוקים בזמן הנקה
    ענבל
    06/05/2013

שלום,
    אני מניקה הנקה מלאה את בני בן החודשיים:
    1. הוא יונק יפה וכל פעם אני מרגישה שהשד מתרוקן. גם בבית חולים ינק יפה את הקלוסטרום.
    2. עולה יפה במשקל.
    3. ערני, חייכני וכו'.
    4. מתחבר טוב לשד, אין כאבים או סדקים.

אבל כל הזמן יש צקצוקים בזמן ההנקה.
    האם צריך לבדוק את זה?
    אולי לשון קשורה או משהו אחר? למרות שכשיש לשון קשורה אז יש קשיים בהנקה לא?

תודה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי צקצוקים בזמן הנקה - תגובה

לילי עוזיאל
    16/05/2013

הי ענבל,

כל עוד התינוק משגשג ומתפתח יפה עכשיו וגם ימשיך ככה וכל עוד את
    לא סובלת מאי נוחיות - אני אישית לא הייתי מתעסקת בשאלה מדוע יש צקצוק.
    לשון קשורה זהו כינוי למבנה מסוים. לא תמיד יש השפעה לרעה על ההנקה.

המשיכו להנות מההנקה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה קצרה
    דנה
    02/05/2013

הי, בתי בת 13 ימים, בהנקה מלאה. בימים האחרונים ההנקה התקצרה ל- 10 דקות בלבד מדי שעתיים. היא פשוט נרדמת וגם לאחר שאני מעירה אותה (מחליםה לה חיתול) היא לא מוכנה להיצמד שוב לשד ונראית שבעה. היא עושה פיפי וקקי מספר רב של פעמים ביום.
    אני מבינה שבדרך זאת היא לא מקבלת "חלב אחורי".
    מה לעשות??

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה קצרה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין

דנה
    02/05/2013

פרטים נוספים ששכחתי לציין - היא נולדה במשקל 3165 גרם וכבר חזרה למשקל הלידה שלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין - תגובה

לילי עוזיאל
    05/05/2013

הי שיר,

לא ציינת באיזה צבע הצואה. אם היא בגוון חרדלי,
    נוזלית ובעלת טקסטורה (קוטג׳ית או עם סיבים) - זה
    דווקא סימן טוב.
    אם את מרגישה שהשד התרכך יפה - זה גם סימן טוב.
    אני ממליצה לבצע עוד פעמיים-שלוש שקילות בתדירות
    של פעם בשבוע. אם העליה במשקל תקינה (150-210 גרם בשבוע)
    סימן שהכל מצוין ושהקטנה היא פשוט יונקת יעילה.

המשיכו לינוק ולהנות זו מזו :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה חלקית
    עופרית
    29/04/2013

שלום,
    בני בן חודש וחצי ומקבל הנקה ומטרנה במקביל.
    יוצא שאני שואבת לו 2מנות ביום של 100מ"ל והשאר הוא אוכל מטרנה.
    אני מאוד רוצה לתת לו מהחלב שלי כל הארוחות אבל לא יוצא לי יותר מ250 מ"ל חלב ביום.
    אני שואבת במשאבה לקטינה של מדלה.
    האם יש אפשרות להגביר את החלב ורק להניק/לשאוב?
    לתשובתך אודה!

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה חלקית

הוספת תגובה

• הנקה חלקית - תגובה

לילי עוזיאל
    05/05/2013

עופרית שלום,

לא ברור לי אם את גם מניקה או רק שואבת.
    כעקרון הדרך המרכזית להגביר ייצור חלב היא להוציא
    כמה שיותר חלב מהשד ובתדירות גבוהה יחסית - בדומה
    לארוחות של התינוק.
    שאיבה דו צדדית מעודדת הגברת ייצור חלב. בנוסף אם כשאת מסיימת לשאוב
    את סוחטת עוד חלב באופן ידני - זו דרך נהדרת להגביר ייצור.
    לעיתים מחליטים להעזר בעוד אמצעים אבל אני מרגישה לא בנח לדון בכך כשלא כל התמונה לפני.

בהצלחה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיונות כושלים
    מיכל
    20/04/2013

ניסיתי להניק את 3 ילדי. מהבכור עד הצעיר תמיד ההנקה הסתיימה בכשלון.
    מיותר לציין כמה חשוב לי וכמה דמעות אכזבה נשפכו.
    הפעם אני רוצה להצליח.
    שבוע 37. בריאה ללא כדורים או ניתוחים.
    בעבר התינוק גר לי על החזה עד שצרח לאוכל ונאלצתי לשלוח את בעלי לרכוש תחליפים. במקביל- משאבה שואבת. אין חלב. אי אפשר להתעקש מול בכי אמיתי של תינוק... המשאבה (עזר מציון) החרישה אוזניים אך עבדה בלי סוף.
    גם בלי תוצאה.
    יועצת פרטית עולה הון. אין לי.
    למה לא מצליח לי? שתיתי שומר\ אכלתי יפה נחתי כמה שיכולתי. שאבתי בין לבין הגשתי ציצי עם כל ציוץ וכלום.
    למי אוכל לפנות?? אני צריכה עזרה

אודה על כל הצעה

לקביעת תור
    סגירה
    נסיונות כושלים

הוספת תגובה

• נסיונות כושלים - תגובה

לילי עוזיאל
    05/05/2013

מיכל שלום,

אני מבינה את כאבך.
    דרך קופות החולים יש השתתפות בביקור יועצת הנקה.
    הייתי ממליצה לפנות למפגש ליגת לה לצ׳ה עוד בהריון.

אני מרגישה שאני רוצה לחלוק איתך את השקפתי בנושא.
    זה נכון שיש אחוז קטן של אמהות שלא מייצרות חלב אם,
    או שמייצרות מעט מאוד.
    גם אם בייעוץ מקצועי ייתברר שאת אחת מהן, זה לא אומר
    שלא תוכלי להניק.
    הזנה היא רק אחד מתפקידי ההנקה. כל עוד תינוק אינו מתוסכל על השד
    ישנה אפשרות להניק. מה המשמעות?
    יכולות להיות משמעויות שונות, לפי מה שמתאים לך.
    יש אמהות שלא רוצות לתת בקבוק, אלא מעדיפות
    לתת לתינוק להתחבר לשד ולשתות תמ״ל על השד באמצעות צינורית
    סיליקון דקיקה.
    יש שלא רוצות לתת תמ״ל ומשיגות תרומת חלב אם.
    יש אמהות שמאכילות מבקבוק ולאחר מכן ממשיכות על השד בשביל החיבור, ההרגעה, הכיף, ההרדמה , ההתפתחות וכל יתר היתרונות המופלאים בהנקה.

במפגש ליגת לה לצ׳ה תוכלי לקבל תמיכה, מידע והשראה.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה בלילה
    דניה
    14/04/2013

שלום אלן,
    בתי בת שבעה שבועות החלה לישון שש שעות בלילה,
    האם עלי לשאוב כל שלוש שעות כי לא לפגוע בתפוקת החלב?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה בלילה

הוספת תגובה

• הנקה בלילה - תגובה

סיגל גולן
    14/04/2013

שלום דניה
    התשובה שלי תלויה בעוד כמה פרטים שלא כתבת. כמה היא שוקלת היום? איך העליה שלה במשקל מאז הלידה? האם את קמה אחרי שש שעות שינה שלה עם מלאות כבדה בשד?
    בסך הכל, ייצור החלב אמור להיות לפי הביקוש. אם היא מקבלת את מה שהיא צריכה במשך היום וישנה 6 שעות בלילה, הגוף שלך אמור להסתדר עם זה ולייצר בהתאם את הכמות שהיא צריכה. חשוב לא להגיע לגודש בלילה כי היא "דלגה" על הנקה. תנסי לא לשאוב בשעות האלו אלא אם כן כבד לך מדי, ותשקלי אותה שוב בעוד שבוע. אם היא ממשיכה לעלות יפה במשקל, אפשר להמשיך. אם לא, תחזרי לשאיבות בלידה או לתת עוד הנקה בלילה (להעיר אותה)
    בהצלחה
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת
    דניה
    07/04/2013

שלום רב,
    יש לי דלקת בשד כבר שלושה ארבעה שבועות, בהתחלה ראיתי כתם אדום ולא ייחסתי לו חשיבות, אחרי כשבועיים שלושה התחיל לכאוב והבחנתי שיש מתחת גוש קשה כמו אבן, ביררתי והסתבר שזאת דלקת.
    מאז אני מטפלת בקומפרסים, מסז' עם מים חמים במקלחת ועיסוי בכל שאיבה והנקה, גם לקחתי תרופה הומיאופתית. יש שיפור אך הוא מאוד איטי. הגוש הקשה כבר יותר עמוק בתוך השד, כי החלק החיצוני נהיה רך, אבל עדיין יש גוש קשה גדול, ואני כבר שבוע מטפלת. האם זה תקין שלקח כל כך הרבה זמן?
    תודה,
    נגה.

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת

הוספת תגובה

• דלקת - תגובה

הדר עמית מלר
    07/04/2013

הי נגה

חשוב מאוד לגשת לרופא על מנת לאבחן אם זו באמת דלקת.
    לנו כיועצות הנקה מוסמכות אסור לאבחן דלקות וגם לא לתת טיפול.
    יש מקרים שדלקת לא תעבור ללא שימוש באנטיביוטיקה.
    חשוב גם לטפל מכיון שדלקת שנמשכת זמן רב ולא מטופלת יכולה לגרום גם לאבצס ולבעיות נוספות וחבל לסבול סתם אחר כך.

רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

דניה
    14/04/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    אילנית
    01/04/2013

שלום. אני מניקה את בני בן חודש בכל פעם עשרים דקות מכל צד. האם זה תקין?והאם זה משנה אם בפעם האחרונה שהנקתי לדוגמא בצד שמאל אז בפעם הבאה שאני אניק אני שוב צריכה להתחיל מצד שמאל או שזה באמת לא משנה?

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• התייעצות - תגובה

לילי עוזיאל
    02/04/2013

מיה יקרה,

חסרים פרטים כדי לענות תשובה מקיפה. באופן כללי ניתן להגיד שאם הילד עולה יפה במשקל, ולך אין כאבים או אי נוחות כלשהי כתוצאה מההנקה - סימן שהכל בסדר.
    רב התינוקות לא יונקים בצורה מכנית ומסודרת אלא יש שעות שהם יונקים לסירוגין ושעות שהם נחים. חשוב לדעת את זה כדי לאפשר לתינוק גישה חופשית לשד גם אם "עברה רק חצי שעה מאז שסיים, הוא בטח לא רעב, זה בטח גזים..." שזו אחת הטעויות הנפוצות.
    כדאי לתת לו לסיים את הצד הראשון לפני שמציעים את הצד השני כי ככל שהשד ריק החלב יותר שמן.
    שוב - אם הילד עולה יפה במשקל, רגוע ומרוצה בין הארוחות וכאשר אינו - את מאפשרת גישה חופשית לשד - אז הכל בסדר.

המשיכי להניק בכיף,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות

אילנית
    03/04/2013

האם זה נכון להניק תינוק בגיל חודש רק משד אחד? כי בצד השני החלב כמעט ולא יוצא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות - תגובה

לילי עוזיאל
    03/04/2013

כל מקרה נבחן לגופו. יש אמהות שנכון להן להניק רק משד אחד ויש שממש לא.
    נשאלת גם השאלה ממה נובע הרושם שבשד השני כמעט ולא יוצא חלב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מהנקה תינוקת בת שנה וחודש
    קרן
    27/03/2013

אני מניקה את ביתי בת השנה וחודש בבוקר ולפני השינה (היא ישנה לילה שלם)

מאז שהיא נולדה עד עכשיו היא רגילה לחלב אם בלבד מה גם שהיא אלרגית לחלב אז העדפתי להניק אותה.

גיליתי שאני בהריון בשעה טובה ואני מעוניינת להפסיק להניק, רציתי לשאול אותך איך עושים זאת??

התחלתי לתת לה בימים האחרונים נוטרומיגן (כי שמעתי דברים לא טובים על התחליף סויה) והיא שותה את זה בבוקר..

הקושי האמיתי יהיה בהנקה שלפני השינה...אשמח לעצתך

תודה

קארין

הוספת תגובה

• גמילה מהנקה תינוקת בת שנה וחודש - תגובה

לילי עוזיאל
    02/04/2013

שלום קארין,

ברכותיי על ההריון החדש וכל הכבוד על תקופת ההנקה המכובדת. נתת לבתך מתנה נהדרת שתלווה אותה שנים רבות קדימה.
    תינוקות רבים גומלים את עצמם בסוף השליש הראשון או קצת אחרי בעיקר בגלל התמעטות כמות החלב ויתכן שגם בגלל שינוי בטעם. סביר להניח שאם את קרובה לכך - הזמן ייעשה את שלו...
    במידה ואת משוכנעת שאת רוצה לגמול את התינוקת, כמו בכל שינוי אני ממליצה להיות עקבית ולא לזגזג. כל עוד את עקבית אני בטוחה שתוכלי לייצר שגרת ערב שאינה כוללת הנקה. אין דרך אחת בלבד שהיא הנכונה.
    יש אמהות שיותר קל להן קודם לשנות את הסדר - להניק, לקלח, לספר סיפור ולהשכיב במיטה.
    יש אמהות שמראות שחושך, וכולם הולכים לישון וגם הציצי הלך לישון - דומה למה שעושים כשרוצים לגמול מהנקת לילה, רק מוסיפים שהיא כבר גדולה והחלב נגמר. מחליפים את ההנקה בחיבוקים רבים כדי לספק את הצורך בקרבה ובתחושת בטחון.
    הסוד הגדול הוא ההתמדה, למרות הרגעים הקשים שבדרך.
    כדאי לתאם עמדות עם בן הזוג ולדאוג לקבל את תמיכתו ברגעים הקשים, כדי שלא יהיו (מרצון טוב כמובן) משפטים מחלישים כמו: אולי תתני לה רק הפעם, לשתיכן מאוד קשה... תקשורת עם בן הזוג, תאום עמדה שמקובלת על שניכם ועקביות של שניכם - תמיד מומלצת!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משך הנקה
    עירית
    13/03/2013

שלום,
    בני בן 5 ימים בהנקה מלאה. עד כמה שאני יכולה להתרשם יש לי מספיק חלב והוא יונק באפקטיביות יחסית. העניין הוא שהוא יכול לאכול במשך שעות ברצף. הוא ממשיך לינוק תוך כדי נמנום ורק כשהוא נרדם אני מורידה אותו (אחרי בערך חצי שעה מכל צד כולל זה שהוא נרדם ואני מעירה אותו כדי שיסיים את השד). ברגע שאני מניחה אותו במיטה הוא מתעורר בבכי ורוצה עוד ( מחפש פטמה ונוחר(. זה יכול להימשך כך גם שלוש וארבע שעות למרות שלהבנתי כבר עברנו בהצלחה את שלב הנקת האשכול. בין האכלות כשהוא כבר נרדם הוא יכול לישון גם 4 שעות ואולי יותר אבל אני מעירה אותו.
    בקיצור, האם זה נורמלי? כמה זמן אמורה להימשך האכלה בגיל הזה מכל צד וסך הכל?
    אשמח מאוד לחוות דעת ועזרה כי זה נראה לי מוגזם לגמרי ועם ילדה גדולה בבית אני לא יכולה לשבת ככה כל היום

לקביעת תור
    סגירה
    משך הנקה

הוספת תגובה

• משך הנקה - תגובה

לילי עוזיאל
    15/03/2013

ליאן שלום ומזל טוב,

הנקת אשכולות זה תאור להתנהגות הטבעית של תינוקות. יש שעות שבהן הם יונקים, עם הפוגות. יש שעות שהם נחים. בגיל כה צעיר אנחנו לא מצפים מתינוק לאכול במשך x דקות פעם בy שעות. אנחנו מצפים שיהיו שעות פעילות ושעות של מנוחה.
    אנחנו רוצים לראות 3-4 חיתולי צואה ביום ולפחות 6 חיתולים רטובים. הצואה של תינוק הניזון מחלב אם היא נוזלית ובצבע צהוב חרדל.
    כשיש צואה בחיתול - תניחי שיש גם פיפי.
    לפעמים אפשר לייעל את ההנקה על-ידי שיפור תנוחת ההנקה וההצמדה.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה