מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הנקה מלאה ואי עליה במשקל התינוקתימית13/03/2013
שלום,
יש לי ילדה בת 4 חודשים יונקת הנקה מלאה כמעט כל שעתיים גם בלילה. היינו בטיפת חלב במשך שלושה שבועות היא עלתה רק 100 גרם. המשקל שלה היום הינו 5.2. עקומת המשקל שלה ירדה דרסטית. לעומת זאת הייתה עליה יפה בגובה ובהיקף הראש.
ברצוני לציין כמה עובדות:מהלך ההריון היה תקין, הייתה לי סכרת הריון שהייתי מאוזנת על ידי דיאטה בלבד.
לאחר הלידה ירדתי הרבה כ- 20 קילו והמשקל שלי כעת47 ק"ג והגובה 1.64.
האם זה משפיע על גדילת הילדה?
ניסיתי לתת לה פורמולה אך היא לא מסכימה בשום פנים ואופן בקבוק.
אני מאוד מודאגת בגלל אי העליה במשקל....
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה מלאה ואי עליה במשקל התינוקת - תגובה
הדר עמית מלר13/03/2013שלום ימית,
האם תוכלי לפרט קצת יותר - האם בכל ארוחה היא יונקת משד אחד או משניהם ?
כמה פעמים היא עושה פיפי וקקי ביום ?
האם היא רגועה בין ההנקות ?
באיזה משקל היא נולדה ובאיזה שבוע ?
אני אינני דיאטנית, אך מהנתונים שכתבת - את נמצאת בתת משקל. ה- BMI שלך הוא מתחת ל- 18 וזה ממש תת משקל.
האם את עשית בדיקות דם כדי לוודא שאין לך חוסרים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקה מלאה ואי עליה במשקל
ימית13/03/2013הי הדר,
תודה על תשובה מהירה.
היא יונקת כל פעם מצד אחד משהוא שבין 5- 10 דקות.
לגבי פיפי - אין בעיה היא עושה וגם קקי - יש לה לפחות יצאה אחת ביום ואפילו יותר.
היא נולדה בשבוע 38 במשקל של 3.125 ק"ג.
בין הנקה להנקה היא רגועה היא די פעילה - משחקת עם הידים, תופסת דברים, מתהפכת מהגב לבטן.
אבל נושא אי העליה במשקל מדאיג כי אני רואה שהיא רזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקה מלאה ואי עליה במשקל - תגובה
הדר עמית מלר13/03/2013הי ימית
נסי לעבור להניק אותה בכל ארוחה משני הצדדים. כך - היא תקבל חלב משני השדיים בכל ארוחה, וגם - שני הצדדים יקבלו גירוי כדי לייצר עוד חלב.
אחרי שהיא ינקה מצד אחד והיא רגועה - את יכולה להרים לגרפס, ו/או להחליף טיטול. לאחר מכן - הציעי לה גם את הצד השני. בהנקה מצד אחד בכל ארוחה - זה יכול לגרום לירידה בכמות החלב שאת מייצרת.
הייתי מציעה לך להיפגש עם יועצת הנקה מוסמכת IBCLC כדי שתראה מה עוד אפשר לעשות כדי לעזור לקטנה לעלות יותר במשקל.
האם חזרת לקחת גלולות נגד הריון לאחרונה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית והנקהסיון05/03/2013
האם פעילות גופנית כגון הליכה מהירה ו/או כפיפות בטן עשויה להשפיע על ההנקה? אני מניקה את בתי בת הארבעה חודשים הנקה מלאה ומתכוונת להמשיך בכך, אך גם רוצה לשלב פעילות אירובית ואנאירובית, האם יש בכך כדי להזיק להנקה? תודה מראש על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית והנקה - תגובה
הדר עמית מלר11/03/2013סיון בוקר טוב
כל הכבוד על ההנקה המלאה עד עכשיו!
אין בעייה לחזור לפעילות אירובית וגם אנאירובית בשילוב עם ההנקה.
יש נשים שסיפרו שעזר להן כששאבו או הניקו לפני הפעילות כדי שהחזה יהיה פחות כבד.
כדאי להשתמש בחזיה טובה ותומכת שתחזיק טוב את החזה.
וכמובן - עשי זאת בהדרגה.. אבל את זה בוודאי את יודעת .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיום הנקה בבכיאלינור02/03/2013
שלום רב,
בתי בת 7 שבועות. עד כה ההנקה הלכה חלק, ללא בעיות.
ביומיים האחרונים ההנקות מסתיימות יותר מהר ובבכי. לרוב כאשר אני מרימה אותה יוצא גיהוק (גרעפס), מה שנדמה כאילו הוא היה הסיבה לבכי והעצבים. אך כאשר אני מנסה להמשיך להניק - היא ממשיכה לבכות ומסרבת בתוקף לקבל את השד.
הדבר גורם לזה שהיא אוכלת פחות בהנקה אחת, ואז רעבה יותר מוקדם (היא כבר הצליחה לרווח כל 3 שעות, ועכשיו דורשת ארוחהכל שעתיים-שעתיים וחצי!).
הנקות תכופות אולי יכלו להיות מוסברות על ידי קפיצת גדילה, אבל אני לא מצליחה למצוא הסבר לבכי ולהעצבים שמגיעים בסוף כל הנקה, זה לא היה כך כה! יש לציין כי זה קורה בעיקר או רק ביום - ההנקות בלילה הרבה יותר רגועות, ואינן מסתיימות כך. היא יונקת כרגיל וחוזרת לישון.
אשמח לעצה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיום הנקה בבכי - תגובה
הדר עמית מלר03/03/2013הי אלינור,
איזה יופי לשמוע שההנקה התחילה בצורה טובה וללא בעיות. כל הכבוד.
ממה שאת מתארת, נשמע שזרם החלב הוא חזק ומהיר. הקטנה יונקת ובולעת זרמים חזקים של חלב וגם אויר ואז מגיע הגרעפס. מצד אחד היא מאוד רוצה להמשיך לינוק אבל מצד שני - הגרעפס תקוע לה בגרון ומפריע לה.
נסי לעשות לה הפסקה בהנקה מעט יותר מוקדם ולהרים אותה לגרעפס ונסי להציע לה להמשיך לינוק.
תינוקות יונקים - בדרך כלל יונקים בתדירות יחסית גבוהה ובכמויות קטנות. הם ממלאים את הבטן בהפסקות, ואחרי כמה הנקות כאלה - הבטן מלאה ואז הם נחים וישנים להפסקה ארוכה יותר.
את יכולה לנסות להניק אותה כשאת שכובה או רכונה מעט לאחור ולא זקופה.
כך כוח המשיכה יעזור והחלב יצא בזרימה איטית יותר. יכול להיות שזה יעזור לה לקבל את החלב במהירות מעט איטית יותר ובכך היא פחות תתעצבן ותמשיך לינוק.
בלילה - זה בדרך כלל יותר קל, כי היא קצת יותר רדומה וכי אין הרבה הסחות ורעשים מהסביבה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
לימור03/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הנקהמורן01/03/2013
שלום,
בני בן שנה, בגיל עשרה חודשיים הפסקתי להניק.
ההפסקה נעשתה באופן הדרגתי לאור מיעוט בחלב.
לא לקחתי כדורים להפסקת יצור החלב.
חודשיים אחראי ועדין יוצא לי חלב מהשד. האם זה תקין?האם צריך לקחת כדורים להפסקת זרימת החלב?
אין לי גודש בחזה/כאבים אבל עדין לא נעים שקיימת זרימה מהשד.
אודה להתייחסותכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הנקה - תגובה
סיגל גולן01/03/2013שלום מורן
מה שאת מתארת זה לגמרי תקין. אפילו בעוד שנה עם מסג' יש סיכוי שתוציא כמה טיפות. אם זה מציק, את יכולה לעטוף את השד בעלי כרוב לבן, וכשזה נעשה חם מהגוף להחליף, במשך יום-יומיים. אפשר לשתות חליטת נענע ו/או מרווה כדי לעזור לייבוש. ממש לא מומלץ לקחת כדורים בשלב זה.
בהצלחה
סיגל גולן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום. האם בעת ההנקה מועברים הורמוניקרן27/02/2013
ההורמונים מהאם לתינוק? במה זה יכול להתבטא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום. האם בעת ההנקה מועברים הורמוני - תגובה
לילי עוזיאל28/02/2013הי קרן,
אכן בחלב אם עוברים הורמונים שונים ולהם תפקידים שונים.
לדוגמה יש הורמון בחלב אם שקשור לתחושת שובע ונינוחות לאחר
האכילה. דוגמה נוספת הם הורמונים שקשורים לפריון של האמא. הם
הגורמים לפצעונים דמויי אקנה שקיימים אצל חלק מהתינוקות היונקים
בגיל כמה שבועות.
אל דאגה - זה הכל תקין וכדרך הטבע.
מאחלת לכם המשך הנקה שמחה ומהנה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוווווףנאדיה25/02/2013
יש תנוקת בת 5.5 חודשים הנקה מלאה בלבד.אני מטופלת אצל רופא שיניים כאבי תופת האם מותר לקחת נגד כאבים? ואיזה סוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - שאיבת חלב למקרי חירוםהדס14/02/2013
שלום,
בני בן 4 חודשים ושלושה שבועות. ניזון מהנקה בלבד. אני מעוניינת לשאוב חלב ע"מ שיהיה מלאי במקפיא למקרי חירום, או לצורך עתידי, אם אצטרך להעדר מהבית.
בתחילת ההנקה, לאחר שנולד, היו לי בעיות בהנקה (לשון קשורה) ולכן במקביל להנקה גם שאבתי. היו לי כמויות גדולות מאד של חלב. היום, לשמחתי, ההנקה נפלאה וגם משק החלב התייצב. בני אוכל במשך היום בערך כל 3 שעות ופעמיים בלילה (בין 6 בערב ל- 5 בבוקר).
לפני מספר שבועות צץ הצורך, וניסיתי לשאוב (לאחר כ- 3 חודשים בהם לא שאבתי)
בציפייה, שכרגיל תוך 7-10 דק' אשאב 130 מ"ל - כל מה שיצא היה בקושי 40..
אשמח ללמוד מהי הדרך הנכונה לשאוב למלאי רזרבי?
אם אשאב, לא אפחית מכמות החלב
שבני יקבל?
תודה מראש,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבת חלב למקרי חירום - תגובה
לילי עוזיאל18/02/2013הדס שלום,
זה נפוץ שבתחילת תקופת ההנקה יותר קל לשאוב נפחים מכובדים של חלב, ככה שאין לך כל סיבה לדאגה.
קחי בחשבון שבמקפיא רגיל, במדף אמצעי, חלב אם נשמר כשלושה חודשים.
יחד עם זאת מבחינת ערכים תזונתיים ומבחינת שימור הטעם והריח, עדיף כמובן תמיד לתת חלב סמוך ככל הניתן למועד שאיבתו.
כאשר בנך יגדל עוד קצת הוא ממילא יאכל מזונות נוספים ופחות תצטרכי להסתמך רק על חלב אם - הכל בהתאם לגיל ולהתפתחות האישית של בנך, כמובן.
מכיוון שבשעות הבוקר אנחנו שופעות חלב אני ממליצה לך לנסות ולהניק מצד אחד ומיד לאחר מכן לעשות עיסוי נעים כדקה או שתיים לשד השני ולשאוב מאותו צד השני.
בכל כמה שאיבות תוכלי לאסוף כמות של ארוחה. אם בכל שאיבה תאספי כשליש ארוחה זה קצב שאיבה עדין וטוב בעיני, שלא יגרום לייצור יתר ולגודש - כדאי להיות ערות לכך.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
הדס18/02/2013כמה בערך זה שליש ארוחה במיליליטר...? אין לי כמובן מושג כמה הוא יונק בארוחה,
איך אדע כמה לשאוב?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך - תגובה
לילי עוזיאל26/02/2013תינוקות יונקים רגילים בדרך כלל לארוחות לא מאוד גדולות.
בתחילת הדרך גודל הארוחה נבחן לפי המשקל.
תינוקות השוקלים כ5 ק"ג יסתפקו בכ100 סמ"ק לארוחה. בגיל 3-6 חודשים תינוק יונק ממוצע יצרוך "רק" בין 120-150 סמ"ק לארוחה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלות ברשותכן..מיכל11/02/2013
ערב טוב,
שאלותיי:1. בתי כבת 11 חודשים. ניזונה מהנקה בלבד ללא כל תחליף כדוגמת סימילאק ומטרנה..ובין לבין אוכלת מעט אוכל נוסף: פירות, ביצים, עוף, ירקות וכו.., אציין שמרבית תזונתה היא מההנקה, ואת שאר האוכל מבחינתה זה רק טעימות, כמה ביסים פה וכמה ביסים שם..למרות שהתחלתי מגיל חצי שנה. אני לא דואגת כי אני רואה שהיא מתפתחת יפה וממשיכה להציע לה מזון מגוון שלרוב נדחה.., בע"ה כשהיא תהיה בת שנה וארבעה אני מתכננת טיול לשבוע..בלעדיה..אני בלחץ עצום. את ילדיי הבוגרים הנקתי תקופות ארוכות: שנה וחצי ושנתיים. אני משתוקקת לעשות אותו דבר גם כאן וחוששת שבגלל ההנקה לא אוכל לטוס. (מעולם לא עזבתי קודם את ילדיי גם לא ליום אך מדובר בנסיעה מאד חשובה והזדמנות נדירה). אני לחלוטין לא מוכנה לשקול את עניין השאיבות..ניסיתי בעבר עם משאבות שונות ולא התחברתי בלשון המעטה..מה גם שבתי כלל לא שותה מבקבוק.., לפניי עוד חמישה חודשים להתארגן לקראת..יש איזה פתרון שאוכל לטוס ולא לאבד את ההנקה..? אודה לכן על כל עזרה ועיצה.
2. האם יש מניעה לעשות מסג עם שמנים..אבנים חמות..בזמן ההנקה?,
הרבה תודה, רחל.
2.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי שאלות ברשותכן.. - תגובה
הדר עמית מלר11/02/2013בוקר טוב רחל,
יש לך עוד הרבה זמן עד הנסיעה, כך שאני מניחה שעד שתגיע הנסיעה - היא כבר תאכל יותר מוצקים ופחות תינק. אם את רוצה להשאיר לה חלב שאוב שלך לזמן שלא תהיי בו בבית - עלייך לשאוב ולהקפיא. אני חושבת שעכשיו זה עדיין מוקדם מעט להתחיל, אבל בעיקרון - את יכולה כי החלב יכול להיות במקפיא גם חצי שנה. כתבת שהיא לא מוכנה לשתות מבקבוק - היא כבר יחסית גדולה, את יכולה לתת לה (או מישהו אחר כשלא תהיי - בכוס או כוסית כמו של תרופה, או בכוסית אימון).
בזמן שתהיי בחו"ל- אם את לא רוצה לשאוב - אם תרגישי מלאות - שחררי מעט חלב עם היד, כדי שלא יווצר גודש.
יכול להיות שכשתחזרי היא כבר לא תרצה לינוק, אבל זה לא בטוח. נסי להניק אותה כשתחזרי, ותראי מה יהיה.. אין דרך לדעת מראש מה יהיה.
יכול להיות שאחרי הפסקה של שבוע, אולי תצטרכי להגביר מעט את כמות החלב שתרד במהלך השבוע. אפשר לעשות זאת בעזרת שאיבות, או לקחת תוסף שיעזור מעט להגביר את כמות החלב - כמו חילבה, או מורינגה, או גלגה.
בהצלחה, נסיעה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתי שאלות ברשותכן.. - תגובה
הדר עמית מלר11/02/2013ולגבי השאלה השניה -
למיטב ידיעתי אין מניעה מעיסוי עם אבנים חמות בהנקה.
תהני :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה של פגאור10/02/2013
שלום רב, אשמח מאד לקבל את עזרתכן:
ילדתי לפני חודש פג במשקל 2 ק"ג בשבוע 34 , לאחר כשבועיים בפגיה והאכלה מבקבוק השתחחרנו הביתה.
מיום הלידה אני שואבת חלב: לא מצליחה להגיע ל8 שאיבות ביום לאור הועבדה כי צריך להאכילו כל שלש שעות, מגיעה בפועל ל 5 ולעיתים 6 שאיבות.
בכל שאיבה כ 200 CC בבוקר 300 CC
ניסתי להניקו בבית החולים כאשר נאמר לי ע"י יועצת הנקה כי הפטמות מאד גדולות ובשלב זה יהיה לו קשה לינוק, מה שנראה נכון.
בבית לאחר מספר נסיונות התינוק לא מעונין להתחבר לפטמה, אוכל היום כ 70 CC בבקבוק, חלב שאוב כמובן
מה עושים ואיך נכון להתקדם.
קשה לי להאמין כי הנקה תבוסס באופן מלא רק על שאיבות ובמבנה הזה חוששת כי התייאש מוקדם מידי.
בהזדמנות זו אבקש לדעת מה הכללים הנכונים ביותר לשמירת חלב שכן בית חולים איכלוב וקופת חולים למשל מייעצים כל אחד על שמירה אחרת לדוגמא איכלוב מייעץ על שמירה של יומים המקרר וקופ"ח שמונה ימים , הקפאה עד שלשה חודשים ומאידך הקפאה עד חצי שנה.
תודה,
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פג קטן 2 ק"ג
אור10/02/2013סיגל תודה רבה על התשובה וההזמנה אך אני מתוגררת בתל אביב.
אשמח לדעת האם כמות החלב לפי הנתונים היא משביעת רצון?
מה אני יכולה לעשות לבד על מנת לעודד את החיבור.
ואחרון, איך בוחרים יועצת הנקה טובה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפג..
אור13/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפג קטן 2 ק"ג - תגובה
הדר עמית מלר14/02/2013הי אור
כמות החלב שאת שואבת היא משביעת רצון מאוד. אלה כמויות נהדרות!!
אבל - חשוב לנסות להקפיד לשאוב כמה שיותר, כדי שלאורך זמן הכמות לא תרד.
נסי לשאוב כמה פעמים ביום שאת מצליחה.
מצטרפת להמלצה של סיגל על פגישה עם יועצת הנקה מוסמכת IBCLC כדי שתעזור לך ותדריך אותך בחיבור לשד.
את מוזמנת להיכנס לאתר של יועצות ההנקה המוסמכות בארץ ולחפש שם.
אל תתייאשי, אני בטוחה שעם קצת עזרה וליווי הדברים יסתדרו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודש וכאבים בשדייםשני07/02/2013
שלום רב,בני בן חודשיים וקצת ואני רוצה להפסיק עם החלב,חשוב לציין שאני מהתחלה משתמשת במשאבה חשמלית.הבעיה שלי היא כזאת-אני סובלת נורא,מנסה בכל הדרכים לייבש את החלב-ניסיתי הרבה דברים: לשאוב פחות,עלי כרוב,חזיית לחץ ועדיין ללא הצלחה.אם אני לא שואבת כמות יפה אין הקלה,שדיים מתנפחות,כאב דוקר בצדדים,צריבה בפיטמות,שדיים הופחות לאבן.אפילו היה לי חום 38. בילדה הגדולה לא הייתה כזאת בעיה.גם אז שאבתי במשך חצי שנה.יכול להיות שהפעם זה יותר קשה,כי אני רק חודשיים אחרי הלידה?מה עוד אפשר לעשות?אני עוד מעט חוזרת לעבודה,חייבת לסיים עם זה.תעזרו לי בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודש וכאבים בשדיים - תגובה
סיגל גולן10/02/2013שלום שני
אני מצטערת שאת צריכה להפסיק לספק לתינוקך את האוכל שהוא אמור לקבל. אולי בכל זאת אפשר להיניק פעמיים ביום בחזרה לעבודה? בוקר וערב?
בכל מקרה את עושה את הדברים הנכונים חוץ מחזיה הדוקה. לא כדאי לשים חזיה הדוקה כי יכול להיות דלקת בהמשך. כן לשאוב, כמה שפחות, לעטוף בכרוב, לשתות חליטה של נענע ומרווה. זה אמור להיות תהליך. לא קורה ביום אחד, אבל כל יום את אמורה להרגיש קצת שיפור.
בהצלחה!
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת חלב אםיוליה07/02/2013
שלום לכולם!אני אמא לתינוקת בת 4 חודשים,מניקה ושואבת. התינוקת אוכלת טוב ועולה יפה מאוד במשקל. יש לי המון חלב שאני גם שואבת ומקפיאה.אני בריאה והשאלה שלי האם יש מקומות שאפשר לתרום להם חלב? כי כל המקפיאים שלי מלאים וגם מקפיאים של החברות שלי ואני לא רוצה לשפוך.אשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומת חלב אם - תגובה
סיגל גולן10/02/2013שלום יוליה
יש "בנק חלב" לא רשמי באתר "מאמילק",
שם את יכולה להרשם כתורמת
כל הכבוד!
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחפשת תרומת חלב אם
הודיה201320/06/2013היי,
אני ילדתי לפני חודשיים וחצי, ואני לא יכולה להניק אבא הייתי מאוד רוצה לתת לו חלב אם. כך שאהיה מאוד שמחה לכל מי שמוכן לתרום. אני גרה בכפר סבא.
בתודה מראש
הודיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאת חלבמירי06/02/2013
שלום רב!
האם ניתן להקפיא חלב שאוב שנשמר במקרר יום שלם אך לא השתמשנו בו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפאת חלב - תגובה
סיגל גולן10/02/2013שלום מיכי
כן, תוך 24 שעות אפשר להעביר חלב שאוב במקרר למקפיא
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא נואשת שמאוד רוצה להניקקרן04/02/2013
אני אמא טריה, ילדתי בניתוח קיסרי את נסיכתי הראשונה בסוף דצמבר היא היתה בשבוע 33+3, כבר ביום הלידה התחלתי ל"שאוב" זה התחיל ב1 מ"ל קולוסטרום בסחיטה ידנית והתקדם אך במעט. 3 ימים מהלידה היה לי סינדרום המוליטי וקיבלתי עירויי דם. תודה לא-ל יצאתי מזה והכל בסדר. הקטנטנה כמובן הוכנסה לפגייה ומאז אני נאבקת עם שאיבת החלב, כל החודש הראשון שאבתי ב-medeka synphony שהיא hospital grade ובבית יש לי את לקטינה ואת pump in style, אני מקפידה על שאיבה כל 3 שעות, גם בלילה אני לוקחת קפסולות חילבה 3X3 ביום, שותה תה סירפד, עיסוי ידני אחרי כל שאיבה, מנסה לאכול טוב, לשתות המון ולנוח כמה שמתאפשר לי ולצערי והמקסימום שהגעתי אליו היום (5 שבועות מהלידה) במקרה הטוב 70 מ"ל לשאיבה. היום רכשתי גם תה פטל וזרעי שומר, והמוכר בחנות הטבע הציע לי קפסולות MEGA MILK.
לשאלותיי- מה יש עוד לעשות? האם כדאי לקחת את הכדורים האלה? והאם ניתן לקחת אותם במקביל לחילבה?
אני יודעת שיש גם את הדומפרידון (מוטיליום), אך חוששת מתופעות הלואי.... מה לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה את הודעה לקבלת תשובה
קרן13/02/2013תוספת: האם שימוש במוטיליום גורם לתלות, כלומר אם כמות החלב תעלה בזכותו כשאפסיק האם זה ירד לגמרי או יחזור לרמה ממנה התחלתי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה את הודעה לקבלת תשובה - תגובה
הדר עמית מלר14/02/2013קרן בוקר טוב
האם את לוקחת איזה תרופות נוספות שיכולות לגרום לירידה בכמות החלב ? האם יש איזה בעייה הורמונלית כמו שחלות פוליציסטיות ? האם עברת הקטנה / הגדלת חזה ?
את יכולה לנסות לקחת עוד משהו מעבר לחילבה. יש אפשרות לנסות עוד לפני המוטיליום דברים טבעיים - למשל - צמח המורינגה או צמח הגלגה שידועים שניהם כמגבירי חלב. את יכולה לבדוק בחנות טבע, ואפשר לקחת אותם בכדורים או בנוזל.
יש גם טיפות הומאופטיות טובות של ד"ר K. אפשר גם להיעזר בדיקור להגברת כמות החלב - יש לזה תוצאות טובות מאוד.
לגבי המוטיליום - זו תרופה ולא מוצר טבעי, חשוב לדעת.
אין דרך לדעת מה יקרה כשתפסיקי לקחת את הכדור. בכל מקרה - לא מומלץ להפסיק בבת אחת, אלא אחרי פרק זמן - לנסות להוריד כדור אחד ולראות אם יש שינוי, ואם אין שינוי להמשיך ולהוריד עוד אחד - בצורה הדרגתית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
קרן14/02/2013תודה על המענה,
לא עברתי שום ניתוחים קוסמטיים, אין לי שחלה פוליציסטית ואיני נוטלת תרופות כלל.
מאז הוספתי כשבוע גם טיפות חלב-רב בנוסף לחליטות התה, ללא שינוי.
אנסה לרכוש היום את הצמחים שהמלצת עליהם...ד"א מומלצים העלים מיובשים/טריים ולא תמצית או קפסולות.
יש לך המלצה על אופן ומינון הלקיחה שלהם?
לגבי הגלגה קראתי גם שלא כ"כ מומלץ כי לא היו מחקרים בנושא ובמינון יתר יכול להיות רעיל (אמנם לכבשים...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
הדר עמית מלר03/03/2013שלום קרן
האם יש אפשרות להוסיף עוד שאיבה או שתיים במהלך היממה ?
עם איזה משאבה את שואבת ? ובמשך כמה זמן ?
מה קנית בסוף ? האם את המורינגה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה להדר
קרן03/03/2013שלום הדר
קניתי את המורינגה (את השני לא הצלחתי להשיג, וגם די נמאס לי מכל התכשירים).
כרגע אני עם חילבה,תמצית חלב-רב ומורינגה. תה חליטת שומר ובעיקר חליטת פטל.
שואב בלקטינה של מדלה ויש כאופציה את pump in style של מדלה. מכיוון שהקטנה גדלה אז יש יותר זמן בין האכלות לכן אני שואבת פחות מ8 פעמים ומנסה מדי פעם להניקה.
מחר יש לי פגישה עם יועצת הנקה מקוה שהקטנה תתרגל לזה ואז בתקווה שבזכות ההנקה כמות החלב תעלה.
אעדכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה להדר - תגובה
הדר עמית מלר03/03/2013הי קרן
טוב מאוד שאת נפגשת עם יועצת. אני מקווה שהיא תעזור לך לעשות סדר ולהגביר את כמות החלב.
אשמח שתעדכני אחרי הפגישה איזה עצות קיבלת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעדכנת ושואלת
קרן17/03/2013שלום הדר
בפגישה אצל היועצת קיבלתי חיזוק שהיא יונקת יפה, תופסת מעט מההילה מכיון שהפיטמה גדולה אז היא בסדר, היא ייעצה לי כל פעם להניק אותה בעירום (שלה, לא שלי :-)), מה שנשמע לי מוזר כי אם כל שעתיים אפשיט אותה להאכלה וכשהיא כבר רגועה ומנמנמת להלבישה, הילדה לא תהיה רגועה ותפלוט על ימין ועל שמאל.המליצה כמובן להתחיל כל הנקה מהצד השני,מכיון שצד אחד שלי קטן בהרבה מהשני אני תמיד מתחילה איתו ועוברת לשני כשהיא מראה סימני אי נוחות (אולי מרמז על גמר החלב ?!).המליצה להמשיך לשאוב כשעה מההנקה, שוב נראה מוזר כי אחרי כשעה וחצי שעתיים היא מתעוררת ורוצה עוד ואם אשאב לא יהיה לה חלב,עד שהיא תאזן את הכמות הדרושה לה מהשדיים.
אז כך:
התחלתי באינטנסיביות להניקה במהלך כל היום ורק בלילה בקבוק או שניים, בהתחלה היה לה קשה אבל עכשיו לוקחת פיטמה יותר בקלות ואפילו נרגעת ונרדמת עליה,רק אחרי אמבטיה לעיתים אני מניקה אותה בעירום, מכיון שההנקות סמוכות זו לזו לא יוצא לי לשאוב במהלך היום ורק בלילה שואבת לבקבוק או נותנת מטרנה, אך מזה אני חוששת שבעצם אם היא יונקת לא מספיק ו"מאותתת" לשד כמה חלב לייצר בסוף עוד אצא שכמות החלב המועטה והגבולית שלי עוד תפחת, ובאמת אני רואה את זה בשאיבות לילה.
מה עצתך בעניין? מהי הנקה סבירה,? כל כמה זמן? וכמה זמן אורכת?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריון בזמן הנקהרומי24/01/2013
שלום
ילדתי לפני חצי שנה ועדיין לא קיבלתי מחזור.
הרופא שלי אמר שכדי שאקבל מחזור אצטרך לייבש את החלב ואינני מעוניינת בכך מכיוון שאני רוצה להמשיך להניק.
הבנתי שיכול להיות ביוץ ללא מחזור...
יש משהו אחר שאפשר לעשות חוץ מלקחת גלולות שייבשו את החלב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה להריון בזמן הנקה - תגובה
לילי עוזיאל28/01/2013הי רומי,
באופן כוללני, אפשר לאמר שהנקה מגנה מפני הריון ב98% ורק בהתקיים 3 תנאים מצטברים:
1. טרם חלפה חצי שנה מהלידה. וגם:
2. ההנקה מלאה ואין מציצה או הזנה מלבדה (כולל מוצץ), ככה שהמציצה מהשד היא לעיתים תכופות ולזמן רב יחסית במצטבר בכל יממה. וגם:
3. לא הופיע דימום אצל האמא לאחר שעברו 56 ימים מהלידה.
אני מדגישה שזה מידע כוללני.
יש נשים שההנקות שלהן מאוד קצרות ולא מאוד תכופות ואז הגירוי שהשד מקבל ביממה אינו מספיק כדי למנוע ביוֿץ, למרות שהן מניקות הנקה מלאה.
יש בספרות המקצועית דיווחים על נשים שרוצות להרות, אבל אפילו גירוי מועט יחסית של מציצה על השד מונע מהן ביוץ ולכן הן אינן יכולות להרות עד גמילה מלאה. כמובן שאלה מיעוט הנשים. ייתכן שזו סיבה שמניעה חלק מהגניקולוגים להמליץ לנשים לגמול.
אני חושבת שכדאי לנהל על-כך שיחה פתוחה עם הגניקולוג ולהציע לו גם לשתף בדיון יועצת הנקה מוסמכת.
אשה שאינה סובלת מאתגרי פריון מיוחדים, ושרוצה להגביר את סיכוייה להרות למרות שהיא מניקה, יכולה להפחית את הזמן ביממה שהשד מקבל גירוי במציצה.
אולי להציע מוצץ למציצה מנחמת, אולי לאפשר מציצת אצבע.
לאחר גיל חצי שנה מזונות משלימים נכנסים לתמונה ומחליפים חלק מההנקות ביממה ככה שזה קורה באופן טבעי.
בספרות מצוין שיש סברה שזו דרכו של הטבע לשמור על בריאותינו בכך שיהיה מרווח של כשנתיים בין לידה ללידה.
בהצלחה רבה ושתרווי נחת,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בזמן שאיבת חלבמיטל23/01/2013
שלום,
אני חזרתי לעבודה לא מזמן לאחר 6 חודשים, ואני שואבת חלב בזמן העבודה פעמיים במהלך היום. היום לאחר חודש של שאיבות יצא לי דם עם החלב (הפטמה לא פצועה - אך לבתי צומחות שיניים והיא נשכה אותי פעם או פעמיים..)
רציתי לשאול לגבי הדם האם אני יכולה להמשיך להניק ולשאוב חלב , והאם אפשר להשתמש בחלב?
או לפנות לרופא?
בתודה,
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בזמן שאיבת חלב - תגובה
לילי עוזיאל28/01/2013שלום מיטל,
אין מניעה לתת את החלב לתינוק.
אם את בטוחה שהדימום הקל הוא ממקום פצע נשיכה - אין לכך משמעות בריאותית עמוקה.
אם הדימום לא מפצע הנשיכה והתופעה חוזרת על עצמה בוודאי שחובה לפנות לכירורג שד.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)