פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תודות לפורום
    חגית
    11/02/2008

שלום ג'ניס,
    שמי חגית אני בת 30 ולפני כ-11 חודש נולד בני הראשון - פלג, כמובן שידעתי שאני מעוניינת להניק עוד כשהוא היה בבטן. מהרגע שהוא יצא לאוויר העולם ועוד בבית חולים כל נושא ההנקה זרם בקלות רבה והוא ינק ויונק עד היום כאילו גם בבטן היה לו "ציצי" כבקבוק, אבל למרות שהכל זרם בקלות ובהנאה מרובה גם לי וגם לו היו משברים וקשיים במהלך הדרך - בכל שאלה / בעיה שהייתה לי פניתי אלייך וקיבלתי תשובה אמיתית, טובה, כנה, מפורטת ותומכת וכמובן וחשוב מאוד תשובה מהירה מאוד - שלפעמים אני פשוט לא האמנתי שכבר יש לי תשובה...
    בחודש הבא פלג יהיה בן שנה ואני אחזור לעבודה, אני מניחה שבקרוב אפסיק את ההנקה.
    רציתי לומר לך ולפורום המון תודה!!! נהנתי מאוד לשאול, להתייעץ ולהמתין לתשובות.
    אתם מדהימים! את מדהימה! היה לי מאוד כייף להיכנס לפורום וגם לעיין ולקרוא שאלות ותשובות שהן דווקא לא שלי - דבר שגם מסייע...
    המון תודה ויישר כוח!
    חגית. אני מניחה שגם פלג היה מודה לך אם היה יכול...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תודות לפורום

הוספת תגובה

• תודה לתודה

ג'ניס זאוסמר
    12/02/2008

חגית היקרה,
    אנשים כמוך נותנים כוח ומשמעות למעשים של אחרים.
    אני תמיד אומרת ומאמינה שככל שנותנים ואוהבים לתת יש יותר מה לתת .
    תודה לך,
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלפוחית / פטריה בשפה העליונה
    יולי
    11/02/2008

תינוקי בן 3 שבועות יונק , בתחילה כל 3-4 שעות וכעת מתעורר ורוצה לינוק כל שעה ואם לא נרדם ממש עמוק בוכה וכבר לא מוכן להיות בלול כבהתחלה.
    בשבוע האחרון נראית מעין שלפוחית / פטריה לבנה על השפה העליונה. האם מוכר / מה עושים ?

הוספת תגובה

• תשובה ליולי

ג'ניס זאוסמר
    11/02/2008

היי יולי,
    הרבה תינוקות מפתחם שלפוחית באמצע השפה העליונה. בדרך כלל אין לתופעה הזאת כלל משמעות ואין לנגע בה. אם השלפוחית לא באמצע השפה או שהיא משתנה יש לפנות לרופא ילדים.
    תינוקות בגיל הזה מתחילים להתנהג אחרת מתינוקות בני יומם . כדאי לגשת לאחות בטיפת חלב בכדי לבדוק אם הוא תופס טוב ואם עולה טוב במשקל.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חימום חלב...
    ג'ני
    11/02/2008

ג'ניס שלום

אני אם טרייה לתינוקת בת חוש. אני מניקה הנקה מלאה ללא תוספות.

השאלה שלי היא כזאת לפעמים כשאני משאירה את התינוקת עם אמא שלי אני שואבת חלב

ומשאירה אותו בחוץ עד 4 שעות וזה רק עם התינוקת מתעוררת ורוצה לאכול. אם אני מוציאה חלב

מהמקרר ששאבתי ומחממת אותו כמה זמן הוא יכול להיות בחוץ עד שהתינוקת תאכל.

לקביעת תור
    סגירה
    חימום חלב...

הוספת תגובה

• תשובה לג'ני

ג'ניס זאוסמר
    11/02/2008

חלב אם יכול להיות בחוץ כמה שעות. כמובן תלוי במזג האוויר. תמיד להשאיר במקום קריר ולא בשמש. מדובר על כמה שעות ובבטון 3-4.
    לאחר החימום אפשר להשאיר גם מחוץ לקירור אבל אולי פחות זמן מאשר לפני החימום.
    אין לחמם במיקרוגל כלל.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם חלב אם יכול להיגמר?
    דיקלה
    10/02/2008

היי
    קודם כל תודה על התשובה הקודמת
    דבר שני רציתי לדעת אם חלב אם יכול להיגמר.אני מניקה יותר משנה, אני מרגישה שיש לי עוד חלב אבל הרבה פעמים אני מרגישה שאין, בעיקר בלילה כשהוא קם כל כמה שעות(נראה לי שהגוף לא מספיק לייצר עוד חלב כי רווחי הזמן הם קצרים), רופאת הילדים אמרה לי שלהרבה אימהות החלב ניגמר, הן אינן יודעות זאת והתינוק ממשיך למצוץ כתחליף למוצץ.
    האם זה נכון?והאם איכות החלב יורדת אחרי שנה?

תודה מראש:-)

לקביעת תור
    סגירה
    האם חלב אם יכול להיגמר?

הוספת תגובה

• תשובה ליסמין

ג'ניס זאוסמר
    11/02/2008

שלום לך,
    2 דברים חשובים : ככל שתינוק יונק לעיתים קרובות הייצור מהר יותר וככל שהזמן עובר (תקופת ההנקה) החלב מתמעט אבל נהיה יותר שומני וזה מצוין לתינוק.
    ולכן לאחר שנה אפשר בהחלט לצפות לכמות יותר קטנה אבל איכות גבוהה.
    אני מציעה שככל שאת נהנת מלהניק - תמשיכי ללא התלבתויות בקשר לאיכות או כמות החלב. אני לוקחת את זה כמובן מאליו שהוא אוכל מאכלים אחרים.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה

עדי
    09/04/2010

שלום.
    אני ילדתי ב-3.1.10 והנקתי את הילד שלי עד היום.
    הילד שלי לא עשה צואה במשך 10 יום,לקחתי אותו לרופאת ילדים והיא נתנה לי נר גליצרין,
    לאחר ששמתי לו את הנר מאוד עזר,לאחר יומיים הילד עשה צואה לבד.(הצואה ההאחרונה הייתה ביום שבת ה-3.4). אתמול לקחתי אותו לרופאה בחזרה עקב כך שלא הייתה לו יציאה.
    תשובת הרופאה הייתה שכנראה החלב שלי לא מספיק לו.ניסיתי לשאוב ואכן לא יצא כול כל הרבה חלב.
    האם זה יכול להיות?
    מה אני יכולה לעשות כדי שהיה לי יותר חלב?
    (אני שותה 4 ליטר מים לפחות ביום ואוכלת כמו שצריך).
    אשמח לשמוע את דעתך..
    תודה רבה עדי אפרגן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלב לא מספיק ?????????????

סיגל מיכאלי
    14/04/2010

היי ראשית תמיד החלב מספיק זה הטבע ,כדי שיהיה יצור תמידי של חלב עלייך להציע את השד לתינוק כל שעתיים וחצי עד 3 שעות ,אם אין יציאה כדאי ללמוד עיסוי בטן ותרגילים שעוזרים וגורמים ליציאה תקינה יש סימנים להנקה מוצלחת כמו תינוק נינוח 5 טיטולים רטובים ביום עור התינוק לא יבש אלא גמיש התינוק חיוני ,תאמיני שיש לך חלב תציעי את השד לתינוק והכל יסתדר {אגב התשובה שלי מתייחסת לכך שבנך בריא ונולד במשקל לידה תקין}
    ימים של אושר סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים ויועצת להורים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחוף-אפשרות הנקה במקומות עבודה
    שני אילן
    10/02/2008

שלום לכולן,

אני מעוניינת לדעת אם מישהי מכירה מקומות עבודה שבהם ניתנת האפשרות לנשים לאחר לידה להניק במהלך שעות העבודה במקום העבודה או לחילופין מקומות עבודה שיש להם הסדרים עם מעונות לתינוקות הסמוכים למקום העבודה שמאפשרים לנשים לצאת לשם על מנת להניק?

אשמח לפירוט שם מקום העבודה ואם יש לכן גם את מס´ הטל´ אז בכלל זה יהיה מצויין

תודה מראש

שני.

הוספת תגובה

• שאלה דחוף-אפשרות הנקה במקומות עבודה

ג'ניס זאוסמר
    11/02/2008

שלום שני,
    לי לא ידוע על מקומות עבודה ספציפים אשר מאפשרים הנקה משך העבודה אבל יתכן והקוראים/ות יכולים לנדב מידע.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת הנקת לילה
    רויטל
    10/02/2008

תודה לך על תשובתך , רציתי רק לדעת איך עושים את זה בהדרגתיות ממה מתחילים ?
    הביעה היא היקיצות המרובות אולי יש לך טיפים לזה ?

ושוב תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת הנקת לילה

הוספת תגובה

• תשובה לרויטל

ג'ניס זאוסמר
    11/02/2008

היי,
    מי כמוני מכירה את השלב הזה של יקיצות מרובות בלילה - האמת אין רצפט ואין קסם.
    יש תינוקות אשר מסתפקים במים או פשוט הרגעה ללא אוכל או שתיה. תבקשי מבעלך לגשת אליו ולרגיע אותו ברכות אך באסרטיביות ללא שתית מים או משהו אחר. בהתחלה התינוק לא יבין אבל לאט יהיה לו ברור שהוא לא זקוק לאוכל בלילה .השלב הזה חייב להעשות וך כדי המון הבנה, סבלנות ואהבה כי זה קשה לכולם.
    תהיה חייבת להיות חזקה ולא להשבר כדי שהמסר יעבור חד וחלק. תינוקות לומדים מהר.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספורט והנקה
    דינה
    08/02/2008

יש לי תינוקת בת חודשיים וחצי ומאז אני מניקה אותה באופן מלא , החלטתי לעשות ספורט בכדי לרדת במשקל וזה דרך ריצה על הליכון למשך חצי שעה עד 45 דקות כל יום , האם זה יכול לפגוע והפחית מכמות החלב אצלי ובהנקה בכלל?

לקביעת תור
    סגירה
    ספורט והנקה

הוספת תגובה

• תשובה לדינה

ג'ניס זאוסמר
    08/02/2008

היי,
    ספורט במידה הנכונה בסדר בכל מצב.
    אני מציעה שתתחילי בהדרגה ולא להגזים.
    הגוף שלך זקוק לקלוריות גם לייצר חלב ולכן את לא רוצה להיות ב"מינוס" דבר אשר עלול לגרום לשינוי לא רצוי בתפוקת החלב.
    תהני ותזכרי - לא להגזים.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצילו..משאבת החלב שלי נשברה!!
    סנא
    08/02/2008

היי,
    יש לי תינוקת בת חודשיים וחצי שעד עכשיו אני מצליחה, עם שמוניות באוויר, להניק אותה ! הבעיה היא לא התינוקת אלא כמות החלב אצלי..יש ימים שבהם הכמות היא יחסית טובה, ולפעמים פשוט אין ! הנ"ל הינו בהסתמך על נפח השד וכמות החלב היוצא כשאני לוחצת ליד הפטמה.
    כל ניסיונותיי לתת לה תוספת כשלו !! היא פשוט מסרבת לקבל בקבוק..וזה רק מוסיף מעמסה..
    אציין כי אני כל כך מעוניינת להניק ומוכנה לעשות הכל ע"מ שהתינוקת שלי תמשיך לינוק עד גיל שנה לפחות.
    מאחר ובעוד כשבועיים אני חוזרת לעבודה, החלטתי לשאוב חלב, לשים לה בבקבוק ולנסות להרעיב אותה, ואח"כ לתת לה את הבקבוק.
    מה שקרה זה שאני ש ב ר ת י חלק מהמשאיבה , שאני שאלתי מחברתי !!!!!!!!!!!!!!!!!
    מה אוכל לעשות ??? האם יש מקום לקנות רק את החלק השבור ?????
    עזרה בבקשה !!!!

הוספת תגובה

• תשובה לסנא

ג'ניס זאוסמר
    08/02/2008

שלום רב,
    איזה באסה!
    לי חשוב לדעת איזה סוג של משאבה בכדי להשיב על שאלתך.
    אם המשאבה חשמלית ומאיזה סוג או אם היא ידנית ומאיזה סוג.
    האם ניסית שמישו אחר יתן לה את החלב השאוב?
    או סוגים שונים של פטמות?
    תחזרי אלי אם סוגי המשאבות ואנסה לעזור לך.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מאמינקה
    07/02/2008

איזה משכך כאבים מותר בהנקה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לאמינקה

ג'ניס זאוסמר
    08/02/2008

היי,
    רוב התרופות נגד כאבים מותרים בהנקה.
    אפשר אקמול-דקסמול, אפשר נקסין וברופן (הרופא ידע את השמות האחרות כמו נרוקסין, איבופרופן...). לתרופות הללו(חוץ מאקמול) השפעה גם נגד כאבים גם להורדת חום וגם אנטי דלקתי ולכן יותר מומלצות ואפקטיביות בהנקה.
    אופטלגין לא כל כך מומלץ למרות שהשימוש בו נרחב מאוד בארץ.
    תרגישי טוב,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגירה והקפאה של חלב אם
    שואבת מקפיאה
    05/02/2008

שלום,

מכיוןן שהכמות הנשאבת בכל פעם איננה מספיקה למלא שקית הקפאה, האם עדיף למלא את השקית תחילה ואז להקפיאה (כמובן על ידי שימור במקרר ובטווח של 3-4 שעות) או שמא להקפיא מייד ולהוסיף בכל פעם את החלב הטרי לשקית המוקפאת עד למילויה.

להבנתי בטכניקה הראשונה ה"נזק" הוא בעמידה מיותרת של חלק מן החלב שלא במצב קפוא, ובטכניקה השנייה ישנה שכבת מזערית (בשטח המגע בין החלב הקפוא שנמצא כבר בשקית ההקפאה והחלב הטרי שמתווסף אליו) שמומסת עם הוספת החלב הטרי, ומוקפאת שנית.

ואולי נכון לצנן את המנה המתווספת תחילה במקרר ורק אז להוסיפה לשקית שבמקפיא ובכך למזער את הכמות שמומסת ומוקפאת מחדש.

או שמא הכל זניח ואין נזק משמעותי לחלב בכל אחת מן השיטות?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אגירה והקפאה של חלב אם

הוספת תגובה

• אגירה והקפאה של חלב אם

ג'ניס זאוסמר
    08/02/2008

שלום רב,
    את בעצם ענית לעצמך על השאלה.
    בשתי השיטות קיימת בעיה של שנוי טמפרטורות ולכן קיימת סכנה שהחלב יזדהם.
    אני ממליצה לשאוב, לשמור את החלב במקרר במיכלים ולאסוף את החלב השאוב במשך כ-24 שעות כך. בגמר תקופה של יממה תקפיאי את כל הכמות הצבורה יחד בשקית אחת.
    תקפידי על מיכלים נקיים, ידיים נקיות ושמור החלב בחלק העליון ,הקר ביותר של המקרר.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בשד
    מור
    04/02/2008

בתי בת שלושה חודשים ומאז אני מניקה אותה. לפני כשבועיים וחצי התחילו לי כאבים בזמן ההנקה בשד הימני.ולאחר כשבוע התפתחה נפיחות מתחת לפיטמה, חום באזור ואדמומיות. פניתי לרופא שטען לדלקת בשד ,נתן לי אנטיביוטיקה לשבוע ואמר שאוכל להמשיך להניק. היום סיימתי את הכדורים, הכאב עבר, אולם עדיין יש לי גוש רציני בחזה שאינו כואב. אך אני ממש מפחדת מה זה יכול להיות?
    תודה על תשובתך lev

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בשד

הוספת תגובה

• תשובה למור

ג'ניס זאוסמר
    08/02/2008

שלום מור,
    צר לי שלא חזרתי אליך קודם אבל היו לי צרות עם חיבור לרשת בחו"ל.
    לאחר דלקת די רגיל שישאר איזור יותר קשה - זה נובע מהדלקת עצמה ותהליך הריפוי.
    בדרך כלל ה"גוש" נעלם לאחר תקופה לא מוגדרת ולא מהווה שום בעיה.
    תמשיכי להניק מהצד הזה - ואף יותר.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין לא נעלם

מור
    25/02/2008

הגוש עדיין לא נעלם, הייתי לפני 3 שב' אצל רופאה שאמרה שזו סתימת צינורות, למרות שיש לי חלב מהשד, ונתנה לי אנטיביוטיקה אחרת. זה לא עבר..האם עליי לחשוש או לחכות? תודה מור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך למור

ג'ניס זאוסמר
    25/02/2008

מור,
    אם האיזור מאוד כואב ויש לך חום את חייבת לחזור לרופא לראות אם יש אבצס.
    אם לא - יתכן שעדיין יש רקמת צלקת או איזור שיש בו צינורית חסומה. תניקי מהצד הזה הרבה, תשימי קומפרס חם על האיזור ומסג' במקום(עדין) בזמן ההנקה.
    מור לעבור בקרוב,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ניתן לגמול הנקה בלילה?
    דיקלה
    03/02/2008

היי, שמי אנה
    יש לי תינוק יונק בן שנה
    בלילה הוא קם כל כמה שעות כדי לינוק, זה מתוך הרגל ולא מרעב(הפכתי להיות מוצץ אנושי)
    עקב ניתוח שהוא אמור לעבור בעוד חודשיים אינני רוצה לגמול אותו לגמריי.
    איך אפשר לגמול תינוק בגיל שכזה מהנקה בלילה?
    אשמח לקבל עצות.
    תודה:-)

הוספת תגובה

• תשובה ליסמין

ג'ניס זאוסמר
    08/02/2008

שלום יסמין,
    כמו שאמרת - זה מתוך הרגל.
    כידוע קשה לשנות הרגלים, גם אצלנו וזה דורש מוטיבציה ורצון. עישון, אכילת יתר וכו. הם הרגלים גם שכידוע קשה לשנותם ונדרש רצון וריסון עצמי. במקרה של תינוק והנקה - אין לו רצון, אין לו מוטיבציה ובכלל מבחינתו לא נראה לו כלל.
    זה הקושי !!!
    לכן ההמלצה היא הפחתת ההנקה בהדרגתיות בכדי לא לערער את הקטנצ'ק וגם, כמובן שגופך יתרגל ולא יהיה גודש ניכר מהפסקה פתאומית בהנקה.
    יש אנשים אשר מאמינים ההפך ובהחלט מפסיקים לא בהדרגה - התינוק צורח כמה(??) לילות והאם סובלת מגודש אבל לאחר תקופה (לא מוגדרת ומאוד אישית) הכל מסתיים.
    אם את לא וצה להפסיק לגמרא נראה לי שברור שהשיטה הראשונה תתאים לך ולפי דעתי גם אנושית יותר.
    אפשר להציע משהו במקום או רק לרגיע מבלי להניק אותו או שבעלך יגש אליו במקומך.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מהנקת לילה
    רויטל
    03/02/2008

שלום רב !
    בתי בת 7 חד' , רק עתה התחילה להתנסות באוכל מוצק וינקה מלא . הבעיה היא שהיא מתעוררת המון בלילה כדי לינוק ולי כבר אין כוח . היא לוקחת מוצץ רק לעיתים ולמס' שניות והניסיונות שלי בלילה להרדים אותה חזרה ללא הנקה לא מוצלחת . ברצוני להפסיק את ההנקות בלילה האם בגיל זה יש עדיין צורך לאכול ( היא עולה יפה במשקל ) ? וכיצד לעשות זאת בלי הרבה בכי ?

תודה מראש , רויטל

9

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מהנקת לילה

הוספת תגובה

• תשובה לרויטל

ג'ניס זאוסמר
    08/02/2008

היי רויטל,
    הבת שלך לא כל כך זקוקה לאכול בלילה אבל היא די רגילה לזה.
    תהליך כזה של הפסקת הנקה בגיל הזה בדרך כל כרוך בקושי לתינוק בעיקר וגם להורים.
    יהיה בכי! כמה ? לא ידוע.
    אי אפשר להסביר או לקבל כל סוג של שיתוף פעולה מתינוק בגיל הזה - זה כמובן ברור לך.
    וכמו שכתבתי מספר רב של פעמים - שנוי הרגל דורש מוטיבציה ולתינוק אין ובכלל לא מעוניין להפסיק .
    ולכן אין דרך יותר טובה מאשר הדרגתיות - לאט לאט אבל בטוח.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאה
    ילנה
    03/02/2008

שלום, יש לי תינוק בן שנה וחצי ולפני חודש ילדתי את אחיו הקטן, נראה לי שהגדול (שינק עד לפני חצי שנה) מקנא ומרגיש קצת מקופח. מה אפשר לעשות לדעתך, קשה לי להסתיר ממנו את תהליך ההנקה

לקביעת תור
    סגירה
    קנאה

הוספת תגובה

• תשובה לילנה

ג'ניס זאוסמר
    08/02/2008

היי ילנה,
    צר לי שלא יכולתי לענות לך מוקדם יותר - לא הצלחתי להתחבר לאינטרנט בחו"ל עד עכשו.
    מזל טוב על הולדת תינוקך.
    קודם כול - לא מסתירים את תהליך ההנקה.
    שנית - קינאה נחשב כנורמלי ובלתי נמנע
    3 - התהליך צריך להיות מוצג לבן שלך ה"גדול" כתהליך טבעי ומובן . "זה האוכל של תינוקות וגם אתה קבלת את האוכל הזה כי הוא הטוב ביותר.
    לא צריך הרבה הסברים - אם תתנהגי רגיל מבלי לרחם עליו הוא יקבל את המצב יותר טוב.
    היופי הוא שבזמן ההנקה את יכולה להקדיש לו זמן איכות מפני שאי אפשר לעשות כביסה או קניות או לבשל בזמן ההנקה.את יושבת עם התינוק בצד אחד והבן במד השני וזה הזמן לסיפורים אהובים ,משחקים שקטים והרבה תשומת לב, חיבוקים והתכרבלויות.
    תנסי, את תראי כמה כייף.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביוץ והקה
    אמאוהבת
    31/01/2008

היי,
    ילדתי לפני קצת יותר משמונה שבועות (לידה והריון תקינים, ילדה מושלמת...) ואנחנו רוצים להכנס שוב להריון רק שהמחזור מבושש להגיע. הבנתי שניתן על ידי כדור כלשהוא לזרז תהליך של ביוץ, רק שאני עדיין מניקה ולא ברור לי האם זה אפשרי, אם כן איזה כדור זה? מה ההשפעות שלו? האם זה ישפיע על ההנקה?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ביוץ והקה

הוספת תגובה

• ביוץ והנקה

ג'ניס זאוסמר
    01/02/2008

שלום רב,
    בזמן ההנקה לפעמים יש ביוץ גם ללא מחזור.
    אני מציעה שתתיעצי עם הרופא נשים שלך לגבי זירוז ביוץ והשפעתו על ההנקה.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה