פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן 10 חודשים
    חגית
    31/01/2008

שלום ג'ניס,
    התינוק שלי בן 10 חודשים, בשבועיים האחרונים הוא כבר לא רוצה לינוק במהלך היום ויונק רק בערב ובמהלך הלילה. בימים האחרונים לא הנקתי במהלך היום וגם לא שאבתי, ואני מרגישה שעכשיו יש מעט מאוד חלב גם במהלך הלילה כשהוא רוצה.
    מה את ממליצה לי לעשות על מנת לשמור על רמת חלב סבירה - האם עליי לשאוב מספר פעמים ביום על מנת לשמור על הכמות? יש לי משאבת לקטינה שאת בזמנו המלצת לי עליה מאחד והיו לי בעיות של מיעוט חלב וזה באמת עזר מאוד...
    אשמח לקבל המלצה, בעוד חודש אני חוזרת לעבודה והוא נכנס לגן ואני עדיין רוצה להניק אותו כשאני חוזרת מהעבודה ובערב לפחות עד גיל שנה.
    תודה רבה, יש לך פורום מדהים!!!
    חגית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 10 חודשים

הוספת תגובה

• שלום חגית,

ג'ניס זאוסמר
    01/02/2008

היי,
    כמה נחמד לשמע - כיף לי מאוד.
    כאשר ההנקה מופחתת הייצור יורד בהתאם.
    אם את רוצה לשמור על ייצור החלב את צריכה או להניק או לשאוב.
    יש לך כבר מכשיר, את רק צריכה רצון - וגם זה ברור שיש.
    תצליחי
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רחלי
    30/01/2008

מאיה בת שנה וחצי ינקה עד עכשיו (כמובן שיחד עם אוכל) רק שאני יודעת שמה שיש לי עכשיו הוא לא בדיוק חלב אלא על גדר הנישנוש והמציצה.
    זה מתחיל לכאוב כי אני מרגישה שהיא לא יונקת ומה שכן היא "תופסת" טרמפ על הציצי בלילה, כן כן היא עוד מתעוררת בלילה לאכול כי היא לא אוכלת אוכל משביע בערב.
    היא לא מוכנה מאז היותה בת כמה חודשים לקחת תמ"ל או דיסות.

מה עושים?
    ואיך גומלים?
    שנה וחצי נראה לי מכובד ביותר (ואני רוצה לישון לילה שלם כבר..........)
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לרחלי,

ג'ניס זאוסמר
    30/01/2008

שלום רב,
    כפי שאת יכולה לראות בפורום הזה השאלה שלך נפוצה ביותר.
    את יכולה לראות שאמהות רבות מביעות את אותם ההתלבטויות וחוות את אותם החוויות .
    את צודקת לגבי שנה וחצי של הנקה - עשית את שלך ואת יכולה להיות גאה בעצמך שנתת לה את הטוב ביותר.
    תזכרי - הנקה זו לא רק אוכל ובמיוחד בשלב הזה הנקה מהוה אף יותר בטחון וקשר מאשר תזונה.
    תמיד עדיף שהגמילה תתבצע בהדרגתיות.
    כדאי לך להתייעץ עם האחות טיפת חלב לגבי מאכלים וטיפים לגבי מתן אוכל במשך היום ולפני השינה.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מהנקה
    נורית
    28/01/2008

ביתי בת שנה. עד גיל 7 חודשים היא ינקה הנקה מלאה, ואז התחילה לאכל מוצקים. היום היא יונקת בבוקר, בערך בחמש ואז חוזרת לישון עד שבע, ובערב לפני השנה.
    בקרוב אני רוצה להפסיק להניק אותה. כיצד לעשות זאת? על איזה הנקה לוותר קודם? מה לתת במקום?
    האם בשלב הזה ההנקה היא חלק מהאוכל? (יום אחד לא הייתי בבית בערב והיא נרדמה ללא ההנקה, אך התעוררה בלילה ובקשה לינוק)
    אין לה בקבוק, היא שותה מים בכוס, ואני לא מעוניינת לתת לה תמ"ל.

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מהנקה

הוספת תגובה

• תשובה לנורית

ג'ניס זאוסמר
    28/01/2008

שלום רב,
    הדרך הנכונה ביותר להפסיק להניק - בהדרגה מרובה. כך אף אחד לא מרגיש את ההבדל בקיצוניות.
    אין תשובה חד משמעית לגבי איזה הנקה קודם להפסיק - תנסי ותראי.
    החלב עדיין מהווה חלק מהתזונה שלה ובמיוחד המרכיב הסידן שבחלב.
    כדאי לך לפנות לאחות טיפת חלב או רופא ילדים לגבי הצרכים התזונתים שלה.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדר לשאיבת חלב
    חזרתי לעבודה
    28/01/2008

שלום רב,
    ברצוני לשאול האם מקום העבודה מחוייב על פי חוק להקצות חדר לשאיבת חלב עבור נשים לאחר לידה, מיניקות, המעוניינות בכך?
    אני חזרתי לעבודה לפני כשבוע :-( לצערי אין לי חדר משלי ולכן עליי לבקש מאנשים הנמצאים במשרד להשתמש בחדרם לצורך השאיבה, או להשתמש בחדרם כאשר הם אינם במשרד.
    מיותר לציין את המבוכה שאני חשה כאשר אני צריכה לעשות זאת. גם כך קשה מאוד לשאוב בשעות קבועות במהלך יום העבודה (ישיבות, משימות..טלפונים וכו) ולעיתים אני נתקלת בסירוב כאשר לאותם אנשים יש פגישות במשרד שלהם בדיוק בשעה בה אני מעוניינת לשאוב.
    במשרד יש מצוקת חדרים..אין חדרים פנויים.

מה החוק אומר בעניין פרט לשעת ההנקה המפורסמת???
    לא מצאתי זכר לעניין חדר לצורך שאיבת חלב במקומות עבודה.

נא עזרתך.

תודה מראש!!!

לקביעת תור
    סגירה
    חדר לשאיבת חלב

הוספת תגובה

• אין חדר שאיבה

ג'ניס זאוסמר
    28/01/2008

שלום רב,
    לצערי אני לא חושבת שיש חוק כזה.
    יש המלצות וקריטריונים למקום עבודה ידידותי לאם המניקה אבל אין חוק.
    יש חברות ומקומות עבודה המכירים בצרכי העובדות כאמהות ודואגות לתנאים בהתאם. לא נראה לי שיש הרבה כאלו בארץ.
    אפילו אם אין חדר מיוחד נראה לי שאפשר לעשות מאמצים ולהיות יותר פתוחים לצרכים של אמהות מניקות .
    אני אומרת - על תוותרי, תראי להם שאת רצינית .תמשיכי לשאוב בשקט ובהתמדה.
    הנון שלהם
    הלוואי שיכולתי לעזור יותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תכנסי ותראי

ג'ניס זאוסמר
    28/01/2008

http://www.breastfeedingtaskforla.org/workplace%20awards/index.htm
    תכסי ותראי, אמנם באנגלית , מה קורה בקליפורניה.
    קימת תחרות בין החברות לחברה הידידותית ביותר לאמהות מניקות על פי קריטריונים.
    תרימי את הכפה
    תעשי משהו
    אני מבטיחה לעזור,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בהנקה
    תמר
    27/01/2008

שלום וברכה בתי בת 3שבועות יונקת בימים האחרונים כואב לי מאוד (שורף) בפיטמה כאשר אני מניקה בעיקר בצד אחד ניסיתי למרח לינולין לשטוף לאווורר אבל הכאב רק מטריד יותר האם כדאי לשאוב בנתיים או פתרן אחר?בבקשה עיזר לי

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בהנקה

הוספת תגובה

• תשובה לתמר

ג'ניס זאוסמר
    27/01/2008

שלום רב
    אני לא חושבת ששאיבה תפתר לך את הבעיה.
    יתכן ויש לך איזה זיהום- חיידקי או פטריתי ו/או עדיין לא תפיסה טובה בזמן ההנקה.
    אנ ממליצה שתנסי משחה שנקרא בקטרובן (עם מרשם) על הפטמה 4 פעמים ביום - לשתוף לפני ההנקה.
    אם אין הטבה לאחר כמה ימים יש לפנות ליועצת הנקה.
    תרגישי טוב,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה ואקנה
    גילי
    27/01/2008

אני מניקה כבר חודש ימים, ומצב האקנה על פני החמיר. רופאת הנשים שלי אומרת שזה קשור לפעילות הורמונלית והציעה לי לקחת גלולות נגד היריון עם מינון הורמונים נמוך (כמו פמינט). האם גלולות נגד היריון אכן עוזרות במצב כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה ואקנה

הוספת תגובה

• תשובה לשוש

ג'ניס זאוסמר
    27/01/2008

שלום שוש,
    גלולות המכילות אסטרוגן עלולות לגרום לירידה בכמות החלב.
    יש האומרים שאפילו גלולות ללא אסטרוגן עלולות לגרום לאפקט דומה.
    תשובה חד משמעית אי אפשר לתת לך - מצטערת.
    יש גם את העניין של גיל התינוק - לא מומלץ להתחיל לפני 6 שבועות כאשר כבד ומוח התינוק מסוגל להתמודד עם התרופה/הורמון.
    את צריכה לשקול את הצורך לשיפור מצב עורך לבין הסיכוי של ירידה בכמות החלב - לא פשוט.
    כדאי ללכת גם לרופא עור - יתכן שיש טיפול אחר לבינתיים.
    בהצלחה
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כישלון בהנקה
    שני
    26/01/2008

הי ג'ניס
    בני נולד 2.700, בבי"ח הנקתי אותו וכשיצאנו משקלו ירד ל-2.470.
    מאז שחזרנו הביתה בני החליט שלא בא לו יותר לינוק...
    התייעצתי עם 3 יועצות הנקה, אפילו טיפלנו בלשון קשורה, פיטמת סיליקון כמעט נתנה מענה
    וגם את זה בני כבר לא רוצה להכניס לפה.. וזהו..יאוש!!!
    מאז שחזרנו הביתה (חודש) אני שואבת כל 3 שעות. האם ייתכן מצב שהחלב ייגמר?
    היום בני שוקל 3.600 האם יש סיכוי שאולי בכל זאת ההנקה תצליח? האם כדאי לחזור לנסות שוב?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כישלון בהנקה

הוספת תגובה

• תשובה לשני

ג'ניס זאוסמר
    26/01/2008

שני שלום,
    מצטערת שלא יוצא לך כפי שחלמת - באמת עברת הרבה.
    שאיבה - אם את שואבת כל 3 שעות עם מכשיר טוב החלב אמור להמשיך להיווצר עוד כמה חודשים לפחות.
    אני ראיתי כמה תינוקות הרבה יותר מ"בוגרים" מתחילים לינוק - אבל זה נדיר. משהו מונע מהם לרצות לתפוס וכמובן אין הסברים לאחר שניסית כל כך הרבה דברים.
    אני הייתי מוריד לחץ, אפילו לא מציעה לה לינוק כמה ימים.
    לאחר מכן תתחילי ללת לה לאכול מבקבוק ולאחר כרבע עד חצי ארוחה תנסי לקרב אותה לשד.
    אפשר גם ,שוב, מבלי לנסות לחבר אותה, פשוט לשים אותה לידך כאשר את בלי חזיה.
    תני לה להתקרב, להתקרבל, ללא לחץ של יניקה, ולא כאשר היא רעבה. לפעמים כך "מתידדים" עם הציצי וזה עובד.
    כל עוד את ממשיכה לדאוג להמשך ייצור החלב על ידי שאיבות.
    אני מקווה שיצליח לך וגם עם לא תכלי לדעת שאשית הכל ועדיין דואגת שהיא תקבל חלב אמא - וזה חשוב מאוד.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייתי שם.

אמא
    31/01/2008

שני אהלן
    אני קוראת את ההודעה שלך וכאילו יצאו המילים מפי...אני עברתי תהליך דומה עם בני הראשון.הוא נולד קטן 2600 ק"ג, וכשהוצאנו אותו מבית החולים הוא היה כבר 2200 ק"ג. חשתי שנכשלתי כי לא הצלחתי לחבר אותו נכון לפטמה,הוא היה נרדם על השד...לא אכל מספיק ונשאר רעב :-(
    ואז גם אני שאבתי כל שלוש שעות (בוקר,צהריים,ערב,לילה וחוזר חלילה) ואין ספק שזה ראוי לציון ולהערכה מאין כמוה!!!
    התייעצתי עם יועצות הנקה, לא הפסקתי לנסות ולא הפסקתי לשאוב. הכי חשוב היה לי שהוא יקבל את החלב שלי ולא תחליפים, עם כל אי הנוחות, הכאבים שבעניין והעייפות..
    גם הנחתי אותו מספר פעמים על חזי כשאני ללא חזיה (כפי שכתבה לך זנס) והוא לאט לאט התקרב והתחיל למצוץ.בפעמים הראשונות לקח כמה מציצות בלבד,ניסיתי שוב ושוב ולאט לאט הצלחתי להחזירו לשד.השתמשתי גם בפטמת סיליקון.
    ברור שהתהליך היה מלווה בהרבה תסכול שלי,וגם שלו...כי הוא רצה רק בקבוקים..אבל לא וויתרתי.
    עצתי לך, המשיכי לנסות ולשאוב במקביל. שאיבה באמצעות מכשיר אינה כמו יניקה של תינוק, אבל אני מציעה לך להמשיך לשאוב כדי להמשיך ולייצר.
    בכל אופן, ולגבי כל החלטה שתקבלי, הכי חשוב שתהיי שלמה איתה, ותגידי לעצמך שעשית כמיטב יכולתך עבורו.
    בהצלחה רבה רבה ושיהיה במזל!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תניוק שמתעורר הרבה
    מירי
    25/01/2008

שלום,
    בני בן 6.5 חודשים. עד גיל 6 חודשים ינק מלא (או שאוב מבקבוק ע"י המטפלת) הוא היה מתעורר כל שעתיים שלוש בלילה ונרדם אחרי יניקה הנחתי שהחלב כבר לא משביע אותו אבל המשכתי למרות שזה מאוד הפריע לי במהלך היום בעבודה ואח"כ בבית איתו ועם בני בן ה-5. התחייבתי לעצמי שאניק אותו מלא עד גיל 6 חודשים.
    כשנכס לפעוטון בגיל 6 חודשים רציתי להמשיך להניק ולשאוב אבל נראה לי שבפעוטון עם עוד ילדים הם לא ידעו או לא יהיה להם מספיק זמן להתעסקות עם חלב אם אז הפסקתי את ההנקה ועברנו לתחליף+דייסה. חשבתי שזה גם ישביע אותו והוא ישן יותר טוב וכך גם אני.
    אבל זה לא קורה, הוא פשוט ממשיך להתעורר, אמנם פחות ממקודם אבל עדיין מתעורר הרבה, אני שומעת המון על תינוקות בגילו שישנים לילה מלא או מתעוררים רק פעם אחת.

מה עושים?? מה מפריע לו?? עד מתי זה ימשיך ומתי הם מתחילים לשון לילה שלם?

אגב, אני מאוד מאוד מתגעגעת לתקופה שהנקתי אותו, הגמילה הייתה יותר קשה לי מבחינה ריגשית מאשר לו, את הפסקת ההנקה עשיתי ללא כדורים.

לקביעת תור
    סגירה
    תניוק שמתעורר הרבה

הוספת תגובה

• תשובה למירי

ג'ניס זאוסמר
    26/01/2008

שלום מירי,
    זו "בעיה" נפוצה
    ותכלי לראות שעניתי מספר רב של פעמים על הנושא של התעוררות בלילה בגיל הזה. משום מה חושבים שמתעוררים מתוך רעב וכמובן מאשימים את חלב האם שהוא לא מסביע - העניין הוא שהוא כן מסביע ושתינוקות לא זקוקים לאכול בלילה בגיל הזה אבל מבקשים לאכול בלילה מתוך הרגל וצורך לתחושת בטחון קשה מאוד לשנות הרגלים אבל יש אפשרויות.
    לפני השינה צריכים ליצור אוירה של לילה ופעילות לקראת.
    אמבטיה לפני השינה לפעמים עוזרת
    שגרה של כל הפעילויות הללו
    אם מבקשים לאכול קיימים כמה אפשרויות - או לא לתת (זה קשה מאוד ואני לא הייתי עומדת בזה אבל יש המדווחים על תוצאות!), לבקש מבעלך לתת וליצור אווירה של "עסקים בלבד" - לא להדליק אור, לא לספר סיפורים ולא ליצור תנאים של כדאיות .
    מבחינת הפתחות פסיכולוגית תינוקות בגיל הזה עדיין זקוקים לאמא בסביבה הקרובה ויתכן שיצרנו , מתוך צרכים שלנו, ציפיות שונות מתינוקות בגיל הזה. אולי!!
    אנ לא הייתי מקשיבה למה שאחרים אומרים - הייתי מספקת לתינוק שלי את הכל כדי שירגיש בטוח ואהוב.
    אני בטוחה שתמצאי את הדרך המתאימה לך
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מיכל
    24/01/2008

האם ניתוחים להגדלת חזה (כל הסוגים הנפוצים) יכולים לפגוע בהנקה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה למיכל

ג'ניס זאוסמר
    24/01/2008

היי מיכל,
    רוב ניתוחי הגדלה לא פוגעים בהנקה. הניתוחים הפוגעים הכי פחות הם אלה אשר מוחדרים השתלים מתחתח לשריר של בית החזה ודרך הטבור או בתי השכי.
    חתכים סביב הפטמות מעלים את הסיכון להצלחת ההנקה.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאיבה בעבודה
    יעל
    22/01/2008

חזרתי לעבוד לפני כשבוע וחצי אחרי שילדתי את ילדי השלישי.
    אני לא מעוניינת לתת לו תחליפי חלב ושואבת חלב בעבודה.
    הבעיה:
    אני לא נמצאת איתו משעה שש בבוקר עד ארבע אחר הצהרים
    אני שואבת 3 פעמים כל פעם 120 מ"ל (זה מה יש)
    בפועל הוא אוכל יותר וחסר לי בערך 150 מ"ל ליום
    מה לעשות??????
    עוד מעט נגמר לי המאגר מהחופשת לידה
    תודה רבה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה
    שאיבה בעבודה

הוספת תגובה

• תשובה ליעל

ג'ניס זאוסמר
    22/01/2008

שלום רב,
    זה באמת הרבה זמן להיות מחוץ לבית.
    יתכן ויהיה לך מכשיר אחר ,איכותי יותר תכלי לשאוב יותר,תנסי לשאוב מ-2 הצדדים ביחד, תשאבי יותר פעמים -אם זה מתאפשר.
    אפשר גם ללחוץ על השד בזמן השאיבה .
    יחד עם כל זה חייבים לדעת ששאיבה לא יעילה כמו יניקה וכאשר חוזרים לעבודה הרבה פעמים יש ירידה בכמות החלב.
    אפשר לנסות 3קפסולות חילבה 3 פעמים ביום להגברת החלב.
    לפי דעתי זה יספיק לו, יחכה עד שתגיעי ויהיה בסדר.
    כל הכבוד לך
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים
    ננה
    21/01/2008

שלום,

אני אם לבת חודש ואני מניקה אותה ללא בעיות, החל מאתמול החלו לי כאבים חזקים בשד שמאל, מדובר על כאב בצד התחתון של השד, בלי קשר לגודש. אשמח אם תוכלו לעזור לי.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים

הוספת תגובה

• תשובה לננה

ג'ניס זאוסמר
    22/01/2008

שלום ננה,
    יתכן ויש לך צינורית חסומה.
    תניקי הרבה מהצד הזה תוך כדי מסג' עדין בדיוק במקום הכאב.
    אפשר לשים קומפרס חם ולקחת ארטופן לכאב - עוזר גם לדלקת.
    בדרך כלל עובר די מהר .
    אם אין הטבה והמצב מחמיר יש לפנות לרופא - על תפסיקי להניק זה יחמיר את המצב.
    תרגישי טוב,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיש והנקה
    יהלי
    19/01/2008

שלום, יש לי שאלה ... אני אמא לתינוק בן שמונה וחצי חודשים. לפני ההריון הייתי מעשנת כמעט כל יום במשך תקופה ארוכה סיגריות חשיש עם בעלי. כשנודע לי שאני בהריון הפסקתי. בני תינוק יונק ואני כמובן כאם, רוצה את הטוב ביותר בשבילו. לפני שבועיים, חזרתי לעשן גוינט אחד כל ערב אחרי שבני הולך לישון. רציתי לדעת אם ההשפעה עוברת אליו בחלב של למחרת בבוקר? בנוסף בשבוע האחרון הוא משלשל המון משהו כמו 6-7 פעמים ביממה, שלשול מאוד מימי. לקחתי אותו לרופא שאמר לי שזה וירוס. האם יש קשר לחשיש ולשילשולים של בני?
    מחכה לתשובה אובייקטיבית ככל האפשר.... יהלי

לקביעת תור
    סגירה
    חשיש והנקה

הוספת תגובה

• תשובה ליהלי

ג'ניס זאוסמר
    20/01/2008

יהלי שלום,
    קיימת עידות על הופעת החומר הפעיל THC מהגראס מופיע בשתן ובצואת התינוק. המידע לא מדבר על קיום שלשולים.
    מדווח על ישנויניות יתר בקרב תינוקות כאלו ושיעור גבוה יותר של מוות בעריסה ! הפרעה פוטנציאלית בהתפתחות מוטורית וירידה ביצירת חלב אצל האם
    ההשפעה לא ניתן לראות למחרת בכלל כי שימוש יומי גורם להשפע מצתברת - האם זה מה שאת רוצה לתינוקך?
    מעבר לזה - לתינוקות רכים מגיע הורים/מטפלים בריאים, ערניים ואחראים - לא מומלץ לעשן גראס בכלל בזמן תקופת ההנקה.
    תחשבי היטב
    פעם נוספת,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מהנקה
    עדי
    19/01/2008

שלום רב,

שמי עדי ויש לי בן מקדסים בן 11.5 חודשים.
    הוא ינק באופן מלא עד גיל 7.5 חודשים ואז בהדרגה הוספנו לו ירקות פירות ועכשיו גם מוצקים.
    הוא אוכל כמעט הכל ונהנה מאד מהאוכל אבל בכל זאת בבוקר ובלילה המשכתי להניק אותו.
    לאחרונה הבחנתי שהוא מתעורר לעיתם קרובות בלילה ונרגע רק אחרי שהוא יונק. תיארתי לעצמי שכנראה החלב שלי כבר לא משביע אותו. (עד לפני חודשיים הוא ישן לילה מלא של כמעט 10 שעות שינה).
    החלטתי שאני מעוניינת להפסיק להניק אותו גם בגלל ההתעוררויות אבל גם בגלל נוחות שלי, לפעמים אני לא בבית בלילה ולבסוף מהסיבה שלאחרונה הוא התחיל לפצוע אותי כשינק והרגשתי שאני מפסיקה להנות מהההנקה כמו שנהיניתי בעבר.
    בשבוע שעבר ניסיתי לעבור לסימילאק וכל ערב נכשלנו מחדש הוא פשוט סירב בתוקף להכניס את הבקבוק לפה. כמובן שזה לווה גם בצרחות אימים ובכי קורע לב בסוף תמיד התייאשתי ונתתי לינוק תוך מחשבה שאולי הסימילאק לא טעים לו.
    לפני יומיים החלטנו בעלי ואני שאנחנו נהיה אסרטיביים ולא נשבר ולא ניתן לו לינוק אלא ניתן לו תחליף כלשהו. קנינו ליתר בטחון גם מטרנה וביומיים האחרונים אנחנו מנסים בכל כוחנו לשכנע אותו לשתות מהבקבוק אבל ללא הצלחה.
    אתמול בלילה הוא צרח למעלה משעה ורבע ובסופו של דבר הרגשתי שמה שאני עושה זו התעללות ונשברתי והנקתי היום בלילה הסיפור חזר על עצמו הוא לא מוכן בשום אופן להכניס בקבוק לפה (למרות שמים הוא שותה בשמחה מהבקבוק) הוא לא מפסיק לבכות עד שהוא נרדם מרוב עייפות ואז מתעורר שוב והסיפור חוזר על עצמו.
    אני פונה אלייך כדי קודם כל לבדוק אם מה שאני עושה הוא בסדר ולא התעללות או התאכזרות לילד. אני מפחדת שהעקשנות שלי ורצון שלי לנוחות יפגעו בו בסופו של דבר וזו לא המטרה שלי.
    אני גם רוצה לדעת עד כמה חשוב שבלילה לפני השינה ובבוקר, תינוק בן שנה ישתה חלב או תמ"ל והאם בכלל אפשר לוותר על כל הטקס עם הבקבוק ופשוט לתת דיסה בכפית או משהו כזה?

תודה רבה

עדי.

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מהנקה

הוספת תגובה

• תשובה לדנה

ג'ניס זאוסמר
    19/01/2008

שלום דנה,
    לא הוא לא צריך את הבקבוק, לא עם חלב או מת"ל, לפני השינה.
    על תתנו לו ועל תנסו לתת לו - זה ימנע את ה"מלחמה],שיש לכם כל לילה לםני השינה.
    עובדה- הוא מסוגל לישון לילה שלם
    קצת לבכות - לא קורה כלום, קשה לנו לשמע את זה והמצפון מעיק.
    ההתנהגות הזאת לא נובעת מאוכל - קבלת מספיק או חוסר אוכל, אלה מהתפתחות פסיכולוגית של תינוקות. הוא רוצה להיות איתך בלילה, הוא מרגיש בודד, זה ממש לא ענין האוכל.
    אפשר לתת לו דברים אחרים כמו שהצעת עם כפית.
    על תנסו לשכנע אותו לקחת בקבוק בכוח, חבל על העצבים.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה המלצה לגבי שקיות הנקה
    דנה
    17/01/2008

מישהי יכולה להמליץ לי על חברה מסויימת של שקיות הנקה ושתהיה עם סגירה מיוחדת ואטומה?
    תודה רבה !

הוספת תגובה

• לדנה - לגבי שקיות

לילך
    17/01/2008

דנה היי,

אינני יודעת היכן את גרה, אך בנתניה עיר מגוריי יש את חנות המפעל של כמיפל הם הוציאו משהו מדליק במקום השקיות או בנוסף.

10 קופסאות שנאטמות בהברגה ב - 50 ש"ח.

קופסאות יפות קומפקטיות שנשמרות, תוכלי להשתמש בהם גם בעתיד לאוכל מוצק או לכל דבר אחר.

אם את משתמשת במוצרי אוונט את מוזמנת לבקר בחנות כל החנות ב - 50% הנחה מחנויות אחרות שמוכרות אוונטר (חנות המפעל)

תודה על תשובתך לגבי הנקה ששאלתי.

המשך ערב נפלא לילך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדעתי עדיף בקבוקים משקיות

אמא
    30/01/2008

שלום דנה,
    מנסיוני (ילד שני) השימוש בשקיות גם יקר וגם מבזבז מהחלב כי זה תמיד נשפך קצת...וחבל על כל טיפה!!! ניתן אמנם לאחסן בהן הרבה חלב אבל לדעתי הן פשוט לא נוחות,גם מבחינת החיבור שלהן למשאבה,צריך להחזיק את השקית.
    בנוסף, אם את מקפיאה ומפשירה שקיות,שקית המכילה חלב בנוזל ולא קפוא לא עומדת יציב..אלא אם את מניחה אותה בתוך קופסא.
    לכן!
    אני רכשתי בקבוקים מאתר פילון www.pilon.co.il
    הם מוכרים בקבוקים בשם "mothers milk mate" והם אינם מכילים ביספינול ובטוחים לחלוטין.
    ניתן לאחסן בכל בקבוק עד 120 מ"ל

אין להם דמי משלוח, מגיע אליך שליח עם המוצר והם זריזים להפליא.
    יש להם מארז כזה ששמים במקפיא עם בקבוקים, פקקים, מדבקות לרישום תאריכים וכו'.
    למשל, המארז של 10 בקבוקים עולה 189 ש"ח
    השירות שם נפלא והבקבוקים מחזיקים המון זמן.
    בהצלחה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה
    לילך
    16/01/2008

שלום רציתי לשאול בבקשה
    תינוק בן חודש ושבועיים במשקל נוכחי של 4100 בערך.
    כמה אמור לינוק בארוחה (60,120 או יותר).
    כמה פעמים ביום.
    כל כמה זמן סביר להניקו.
    במצב הנוכחי: הנקה כל 3 שעות כולל הלילה.
    האם בגיל זה המרווח בלילה גדל?? אם צריך להגדיל מרווחי הנקה איך עושים זאת.

תודה מראש לילך

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה

הוספת תגובה

• תשובה לילך

ג'ניס זאוסמר
    16/01/2008

שלום רב,
    אין אפשרות לקבע כמוית חלב המתקבלות בהנקה .
    הנקה גם לא נקבעת על פי שעות.
    כאשר מנסים להבין הנקה במונחים של האכלה בבקבוקים לא מגיעים לשום מקום. רק בלבול.
    את פשוט מנסה להלביש שפה זרה על ההנקה ואין תשובות כאלו.
    אי אפשר לדעת כמה התינוק מקבל או צריך לקבל - כל עוד שעולה במשקל זה בסדר.
    אותו דבר לגבי תדירות ההנקה ומרווחים.
    לתינוק בן חודש וחצי סביר ביותר שיינק כל 3 שעות.
    בשלב הזה לא כדאי לעשות כלום לגבי הרחבת מרווחים - אם בכלל דבר כזה קיים.
    תזכרי הנקה זה מתי שרוצה ,כמה שרוצה והעיקר שיתפוס נכון.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ללילך

דנה
    17/01/2008

גם לי יש ילד בן 7 שבועות והוא שוקל 4.050 וגם אני מניקה , יש כמה פעמים ששאבתי לבקבוק והוא אכל 120 לפעמים גם 130 הוא אוכל בין 6 ל 7 ארוחות ביום כל 3 שעות אבל בלילה הוא הולך לישון את השינה המרכזית 6 עד 7 שעות ברציפות אבל הוא יותר ערני בבוקר , אז מה שאני מציעה שתנסי לשאוב ולראות בדיוק כמה הוא אוכל, או שאם הוא עולה במשקל והוא נינוח ולא בוכה אז סימן שהוא אוכל טוב כי אם היה חסר לו אוכל אז תאמיני לי הוא היה בוכה ואגב תסתכלי גם על החיתולים כמה פעמים את מחליפה לו ואיך היציאות שלו !
    מקווה שעזרתי לך : ) !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ללילך

ג'ניס זאוסמר
    17/01/2008

חשוב שתדעי שהתערבויות בהנקה עלולות להביא לתוצאות מאוד לא רצויות ללא דרך חזרה.
    שאיבות מיועדות למצבים שבהם התינוק לא מצליח לינוק ישירות, אמא חוזרת לעבודה או יציאה מדי פעם. שאיבה לא שווה הנקה ישירה והתהליך הטבעי/פיזיולוגי עלול להיפגע.
    תהליך ההנקה לא משתנה עם הזמנים ,שינוי אבולוציונילוקח מיליוני שנים ולא 50-80 שנה.מעניין איך החשיבה של אנשים התהפכה ומצפים שאפשר להלביש שיטה של מתן פורמולה על הנקה - לא ניתן!!!
    שאיבה לא שווה הנקה - לא בכמויות , לא בגירוי ולא באופן המתן.
    שוב - תניקי ותהני - ללא התערבויות מיותרות.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לגניס

דנה
    18/01/2008

את צודקת שאסור להתערב אבל מדי פעם ואני התכוונתי שהיא תשאב רק כדי לראות איזה כמות הוא אוכל ולא להפוך את זה להרגל כנ"ל גם אצלי.
    שורה תחתונה לילך שיהיה לך בהצלחה : )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב

ג'ניס זאוסמר
    18/01/2008

שאיבת חלב לא מהווה מדד לכמות החלב תינוק שותה בהנקה.
    תינוק יונק כמויות שונות בארוחות שונות .
    מכשירי שאיבה לאו דפקא מרוקן את השד באותה היעילות כמו תינוק ויתכן ההפך.
    ולכן שאיבה למען מדד של כמות אינה נחשבת.
    לי חשוב נורא להבהיר את הנקודה הזאת .
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה