מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסקת הנקה ללא כדורים - האם אפשרימירי05/01/2008
שלום רב,
בני בן חצי שנה ועובר כעת ממטפלת למעון.
עד כשיו ינק מלא וגם אצל המטפלת קיבל חלב שאוב.
לגן אינני מתכוונת לתת חלב שאוב כי אני פוחדת שלא ידעו כיצד לטפל בחלב מחוסר ידע או זמן ושכרי יצא בהפסדי.
אני אמשיך להניק אחה"צ כשאחזור מהעבודה.
האם ניתן להפחית את החלב או להפסיקו לגמרי ללא שימוש בכדורים?
כיצד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הנקה ללא כדורים - האם אפשרי
ג'ניס זאוסמר05/01/2008מירי שלום,
בהחלט אפשר בלי כדורים ועדיף בלי.
תעשי את זה בהדרגתיות רבה כדי שגופך יתרגל לאט למצב החדש .תורידי את זמן השאיבה הדרגתית ועז תורידי שאיבה שלמה וחוזר חלילה.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשדענבל05/01/2008
ג'ניס שלום,
ילדתי לפני חודש וחישה ימים את בני השלישי. אני מניקה כפי שהנקתי את השניים הקודמים.
ההנקה הפעם שונה : אני מרגישה כאבים כאשר השדיים מתמלאות, התחילו לי כאבים איומים בשד הימיני מלווים בגושים בחלק העליון של השד. אני עושה קומפרסים חמים ומעסה את השד.
אני לא מוותרת ומניקה על אף הכאבים האיומים, אך חייבת פיתרון לא אוכל להמשיך כך וחבל כי ההנקה מאד חשובה לי.
אשמח אם תעני לי בהקדם.
תודה ענבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לענבל
ג'ניס זאוסמר05/01/2008שלום רב,
צר לי שאת סובלת.
לא ברור לי אם המצב כך מהלידה או הופיע עכשו.
כנראה שהתינוק לא יונק בצורה יעלה במיוחד מהצד הכואב ונוצר דלקת מחוסר התרוקנות .אם יש או היו גם פצעים קיימת סכנה פוטנציאלית של זיהום.
תנסי לשפר את החיבור בזמן היניקה (כמה שיותר עמוק בפה)
ככל שהתינוק חולב את השד יותר טוב הוא שותה יותר ומרוקן יותר את השד.
קומפרסים ולחצה בנוסף לשיפור תפיסה יכול לעזור אבל אם את לא מצליחה עליך למצוא עזרה מקצועית בכדי לעצור את סבלך ולהציל את ההנקה שלך.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה בלילותתמי03/01/2008
שלום ג'ניס היקרה!
בני בן 4 וחצי חודשים. תינוק חייכן ומקסים אשר ניזון מהנקה בלבד ונמצא באחוזון ה-75 ומעלה מבחינת משקל וגובה. (7.600 ק"ג לפני שלושה שבועות בטיפת חלב.) במשך היום הוא אוכל כל 4 שעות כמו שעון שוויצרי: 8 בבוקר, 12 בצהריים, 4 אחרי הצהריים ו- 7 בערב אחרי האמבט. אך בלילה הוא קם לאכון מתוך שינה כל 3 שעות בממוצע. רציתי לשאול אותך האם הדבר הגיוני? האם הוא לא צריך כבר לפתוח מרווחים יותר גדולים בלילה? יש לציין שבלילה הוא אוכל כל פעם משני השדיים. האם בגלל שהוא תינוק גדול הוא צריך יותר אוכל? או שיתכן והוא קם מסיבות אחרות? האם יש משהו שאני ובעלי יכולים לעשות בכדי לעזור לו לישון לילה שלם? תודה רבה לך...... תמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לתמי
ג'ניס זאוסמר03/01/2008היי תמי,
קודם כול - המצב נורמאלי. המצב לא נוח אבל תקין לחלוטין.
למה תינוקות מסוימים פותחים מרווחים יותר מוקדם? מי יודע?
אני חושבת שמצבך טוב לאומת הרבה אחרות אשר קמות כל שעתיים בלילה.
אני ממליצה למסור מסר מאוד ברור שבלילה אין פוצי מוצי, ההנקה היא "עסקים בלבד". לא מדליקים אור ולא מדרבנים ולא משחקים כמו ביום. האלטרנטיבה היא לא להניק בלילה ולתת מוצץ ולת לבכות עד שהתינוק מבין שזה המצב ומפסיק לבקש.אם את מסוגלת ורוצה - בבקשה.
לגמרא נורמאלי לתינוק בן 4.5 חודשים לנהוג כמוהו.
תהני ממנו.
ובכלל כמה פעמים בחיינו אנו מביאים תינוקות לעולם - למה לא לעשות את זה בכייף, בלזרום יחד עם התינוק ולא נגדו - זה היופי.
בהאבה ובהבנה
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך!!!
תמי05/01/2008אנו בהחלט נזרום עם הקטנטן, ולעולם לא אתן לו לבכות אם הוא מבקש לאכול!!! נהנים ממנו מאוד מאוד... מודה לך על תשובתך...תמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום גניסשירן01/01/2008
רציתי לשאול כמה זמן התינוק צריך לינוק בכל פעם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לערין
ג'ניס זאוסמר01/01/2008ערין שלום,
אין תשובה חד משמעית לשאלה הזאת .
איכות ההנקה נקבעת יותר על סמך יעילות ההנקה ולא משך ההנקה. זאת אומרת שאם התינוק לא תופס טוב גם שעה לא תספיק כי ההנקה לא יעילה. וההפך, אם יש לאם חלב בשפע והתינוק יונק ביעילות הוא עשוי לקבל ארוחה טובה בזמן קצר - אפילו פחות מעשר דקות.
צריך לדעת גם שתינוק יונק מקבל כמות שונה בכל ארוחה וגם הרכב החלב משתנה . זה מלמד שהארוחות שונות מבחינת משך הארוחה וגם משך הזמן בין הארוחות.
בקיצור - תבדקי שהוא תופס טוב, תני לו מתי שרוצה,תוודאי שעולה במשקל ותני לו מ-2 הצדדים בכל ארוחה.תני לו מהצד הראשון עד שמסיים ועז תני לו את הצד השני. לרוב הוא יקבל את מרבית ההנקה מהצד הראשון - אין צורך לדאוג שיקבל שווה מ-2 הצדדים.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבא'01/01/2008
שלום, יש לך עצה כיצד להגדיל את כמות החלב? נראה לי שבני מתקשה לינוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב
ג'ניס זאוסמר01/01/2008שלום רב,
כדי לתת תשובה יותר ממצא אני צריכה לדעת מה גילו מה משקלו- בלידה, ועכשו.
תספרי לי איך הקושי מתבטא.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחוףהמירי30/12/2007
שאלתי שאלה לגבי הוספת דייסה לחלב אם במקום לתמ"ל ולא קיבלתי תשובה.
דחוף לי לקבל תשובה כי אני על סף להוסיף תמ"ל עם דייסה אני קורסת בגלל שהוא קם הרבה פעמים בלילה ואח"כ בבוקר אני צריכה ללכת לעבודה.
להלן שוב השאלה.
תודה
שלום,
בני בן 5.5 חודשים ואני מניקה אותו הנקה מלאה (גם ללא מים), כולל שאיבת חלב והשארת שקיות חלב שאוב למטפלת.
בעבר הוא היה מתעורר בלילה פעם אחת וחוזר לישון, כיום הו מתעורר בין 5 ל- 10 פעמים בלילה מה שמקשה מאוד על התיפקוד שלי במשך היום ואני ממש על סף התמוטטות,
האם יתכן והחלב לא משביע אותו ובגלל זה הוא קם??
אני מתכוונת בכל מקרה להניק הנקה מלאה עד חצי שנה, אך שאלתי היא אם אחרי חצי שנה ניתן יהיה להוסיף דיייסת אורז לחלב אם השאוב במקום להכין בקבוק דייסה עם תמ"ל??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למירי
ג'ניס זאוסמר31/12/2007היי,
עניתי לך - תכלי לראות את התשובה .
אמרתי שאפשר להוסיף דייסה לחלב אם זו לא בעיה אבל על תצפי שהחלב יהיה סמיך - פשוט לא נהיה סמיך.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ראוה את התשובה
מירי01/01/2008ג'ניס שלום,
אני רואה את השאלה שלי בתחתית הדף אך לא יכולה לראות את התשובה שלך.
אני ממש אובדת עצות אני קמה בממוצע כל שעה.
אני שוקלת להפסיק את ההנקה או לשלב אותה בתמ"ל אני מותשת, גם קמה מוקדם בבוקר כדי לשאוב כי בבוקר הוא לא מספיק לינוק כי בשעה שאני יוצאת הוא ישן, אח"כ אני שואבת פעמיים בעבודה, מגיעה הבייתה ושוב מניקה כי חבל לתת בקבוק עם חלב אם צריך לשמור את זה למטפלת, אז יוצא שבעלי לא יכול לעזור לי לא בלילה ולא ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסיבאל בהנקהריקי29/12/2007
רציתי לשאול האם בעת הנקה מותר לקחת חד פעמית כדור 5 מ"ג אסיבאל
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Assival בהנקה
מערכת BeOK01/01/2008שלום שני,
לא מומלץ לקחת אסיבל ולהניק.
התרופה עלולה לגרום לישנוניות יתר בקרב תינוקות.
תבקשי מהרופא שלך לתת לך משהו להרגעה שאפשר להניק איתה.
תרגישי טוב
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד משהו ששכחתי לשאולמירי27/12/2007
שלום,
בכתבה שלך שקראתי כתוב שממולץ להניק הנקה מלאה עד חצי שנה ואז לתת תוספות לפי המלת טיפת חלב.
האם התוספות שאת מתכוונת אליהן הן הירקות והפירות או שהכוונה היא גם לתמ"ל.
יש לציין שעד עכשיו הוא עולה יפה במשקל מהנקה בלבד.
האם מעל גיל חצי שנה כבר צריך לתת מים??
אם אני אתן תמ"ל כתוספת האם יש סיכוי שהטעם ימצא חן בעיניו יותר והוא יעדיף תמ"ל על פני הנקה ויפסיק לינוק??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למירי
ג'ניס זאוסמר28/12/2007שלום רב,
נותנים תוספות על פי המלצה של טיפת חלב.
אם יש לב אם אין צורך לתתמל בכלל.
יפה מאוד שהיא עולה במשקל - עובדה זה מה שתינוקות צריכים.
אני לא הייתי דואגת לדבי טעמים - תחשפי אותה לאט לטעמים חדשים כמו שצריך.
אין צורך לת מים אבל אם היא מקבלת פחות נוזלים אפשר לתת לה - בגיל הז לא מזיק כי המים הם לא במקום חלב .
אין חשש
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום גניסשירן25/12/2007
יש לי תינוקת בת חודש לפעמים היא דורשת לאכול אחרי שעה או שעה וחצי האם לתת לה או שצריך להיות בין כל הנקה שלוש שעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לערין
אני עניתי על שאלתך לפני כמה ימים ועשו שמה לב שהתשובה איננה.
עז שוב-
קודם כל תבדקי שהיא אכן עולה במשקל כמו שצריך בטיפת חלב.
לתינוקות יונקים אין זמנים וחלב אם נעכל מאוד מהר וביעילות רבה לכן תינוקות ונקים מבקשים לאכול לעיתים קרובות באופן טבעי
תני לה
ולא משנה מה אחרים אומרים
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטיליוםאורנה24/12/2007
שלום רב,
כמה מוטיליום מומלץ לקחת קיבלתי מירשם מהרופא , הוא אמר עד 8 ביום
והאם יכול להיות שזה מגביר דימום לאחר לידה
תודה מראש על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאורנה
ג'ניס זאוסמר24/12/2007שלום רב,
המינון המומלץ הוא 20 מיליגרם ארבע פעמים ביום.
כמעט ואין תופעות לוואי - הגברת דימום וכלול בידועים.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לרותי
עניתי גם על שאלתך מקודם ושמה לב שהתשובה איננה, עז אענה שוב.
את יכולה לעשות התעמלות או ספורט ואין השפעה על ההנקה.
כדא להתחיל לאט ולא להגזים.
מאמץ יתר או שריפת יותר מדי קלוריות עלולה לגרום אולי לירידה בכמות החלב.
שוב - תעשי ותהני אבל על תגזימי
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רצון בהנקה ???מיכאלה23/12/2007
שלום ג'ניס
יש לי 2 ילדים מקסימים בידי היסטוריה של הנקות לא קלות וקצרות בשל
פטמות שקועות ורגישות, לפני כשנתיים עברתי ניתוח הגדלת חזה ,
אני מאוד רוצה להניק בהריון הבא מחשובותיי לא מרפות על הפחד שלא לנסות
מה לדעתך עליי לעשות , (חברתי עברה ניתוח חזה נוסף לאחר הגדלה והנקה לאחר מכן),
רופא המנתח לא ממליץ להניק מה את חושבת?
תודה על תשומת הלב... יום טוב....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלה
מיכאלה23/12/2007השתל הוכנס מתחת לשריר בודאות....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת לשאלה
מיכאלה23/12/2007השתל הוכנס מתחת לשריר בודאות....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למיכאלה
ג'ניס זאוסמר23/12/2007שלום רב,
אני מבינה מאוד את רצונך להניק אבל הגדלת שד לא משנה את מבנה הפטמות אם היו מלהתחילה שקועות. כנראה שנעשה גם מניפולציה של הפטמות בזמן הניתוח.
אני לא יכולה להמליץ על כלום במיוחד שלא ברור לי איזה ניתוח עשית ובמיוחד לא אמליץ על משהו שהמנתח לא המליץ עליו.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר חומרים בחלב האםסתו23/12/2007
שלום, רציתי לדעת מהו המנגנון הביוכימי שבו חומרים ממזון האם עוברים לחלב, ומשם לתינוק?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לסתו
ג'ניס זאוסמר23/12/20071– חומרים מעוברים באמצאות בועית לדופן התא, הבועית מרוקנת את התוכן למרווח החלב (לקטוז, קזאין, פוספט, קלציום)
II – נוצרות גלובולות של שומן – נמשכים לדופן התא – משתחרר מהתא יחד עם שכבה מהדופן – פוספוליפידים וכולסטרול
III – חדירה דרך דופן התא – מולקולות קטנות, תרופות, מים, כלוריד, סודיום, אשלגן, חד סוכרים
IV – העברת חלבונים – אימונוגלובולינים, הורמונים, פקטורי גדילה דרך דופן התא – בשלמותם
V – מעבר ברווח בין התאים – העברת חומרים לחלב מהשד ומרכיבים מהשד לפלאזמה – בזמן ההריון, ימים ראשונים לאחר הלידה, מסטיטיס ובגמילה – מולקולות גדולות יותר
וזה רק חלק ומאוד בקיצור
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בכמות החלבמירב19/12/2007
שלום רב ,
אני מניקה את בני (שבוע הבא 8 חודשים) , חזרתי לעבודה כשהו היה בן 4 חודשים והצלחתי לעמוד בכמות השאיבות והנקה מלאה עד גיל 6 חודשים+
היום אני מניקה רק בבוקר לפני שאני יוצאת ומאחה"צ (16:00) כשאני חוזרת מהעבודה . אני מרגישה כי כמות החלב ירדה כבר אין גודש כלל ואני לא שואבת.
חשוב לי לציין כי הוא אוכל מוצקים יפה מאוד (מנה שלמה, ע"ח בקבוק)
שאלתי: האם יש לזה עדין אפקט ? להמשיך להניק ? או שזה רק הנאה שלי , אני באמת נהנת מזה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למירב
ג'ניס זאוסמר19/12/2007למירב שלום,
כל הכבוד לך שהצלחת כל כך יפה.
בעצם ענית לבד על שאלתך - הוא מקבל אוכל ולכן אין דאגה, יש עדיין חלב ואת נהנית וגם הוא נהנה כנראה.
האפקט הוא עדיין משמעותי ביותר - וזה האפקט התזונתי, אמנם חלקי אבל האפקט הרגשי הופך להיות המשמעותי ביותר.על תמעיטי בערך האפקט הזה - הוא חשוב לך ולתינוקך וכל עוד שנהנים תמשיכי בכייף.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעילות הנקה אחרי גיל שנהרות18/12/2007
שלום וברכה!
רציתי לשאול האם במשך הזמן נשמרים בחלב אם כל היתרונות התזונתיים?
תינוק שלי בן שנה וחצי וחשבתי כבר לגמול אותו מהנקה, אבל אם החלב שלי עדיין יעיל מבחינה חיסונית וכמניעה למחלות חורף אני אחכה עם הגמילה.
מה דעתך על זה?
תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרות
ג'ניס זאוסמר19/12/2007שלום רב,
בגיל שנה הפעוט מקבל כבר מאכלים אחרים ונוספים אשר בעצם מהווים א מירב הצרכים התזונתיים שלו. לחלב אם תמיד ערך אך ככל שעובר הזמן הערך הזה משתנה מיתרון חיסוני ותזונתי לצורך רגשי .
החלב לא מאבד את הערך הקלורי או החיסוני אלה הפעוט מקבל פחות חלב מעצם האובדה שאוכל מגוון מאכלים אחרים תלוי גילו והעדפתו.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקהבני17/12/2007
יש לי תינוק בן חודשיים ואני רוצה להניק אותו, הקירבה לילד חשובה גם במגע עם האב. זה אמנם לא קורה בדרך כלל אבל אני מאמין שזה חיוני לקשר שלנו. האם שמעתן על דברים כאלו, אנשים כאלו שאני יכול לשוחח איתם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לבני
ג'ניס זאוסמר17/12/2007שלום רב,
אני מבינה את הצורך שלך למגע וקשר עם תינוקך, וזה חשוב וטבעי ביותר.
אבל - הטבע קבע שנשים נכנסות להריון, יולדות ומניקות. גוף של אישה בהריון ,בעזרת הורמוני ההריון, מכין ומפתח את השדיים לייצור חלב. כב משבוע 16-18 של ההריון קיים כבר חלב בשד.
אנחנו מבינים מזה שלא מספיק רק ללדת ולהניק אלה לעבור את החודשים הרבים של הריון והשפעת ההורמונים על הגוף. שדיים של גבר לא מפותחים דיו לייצור חלב.גברים לא חובים מחזור כל חודש ולכן אין פיתוח השד והבלוטות, ואין הריון.....
קיימים כל מיני סיפורים על גברים מניקים במצבים משונים ואחרים אבל כנראה שהסיפורים הללו הם "אגדות אורבניות". מין סיפורים העוברים שינויים ושיפורים בזמן כדי שישמעו יותר מעניינים או מוזרים.
אני חושבת שהשאלה כאן היא לא "איך להניק אותו?" אלה "איך "להתקרב ולהתקשר לתינוק?"
מעבר לאוכל אתה יכול לעשות כל דבר - לחתל, אמבטיה, טיולים, הרבה בידיים, מגע עור לעור (להוריד חולצה שלך ןשלו ולהתקרבל) ועוד ועוד.
ככל שיעבור הזמן אתה תראה שהתינוק יוצר קשר עם הסביבה וגם איתך כמובן וזה יספק אותך יותר.
הפידבק שתקבל מתינוקך יעודד אותך ויגביר את תחושת ההתאהבות שבך.
תהה ממנו
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)