פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקת הנקה
    לימור
    25/11/2007

שלום רב,
    שמי לימור ובני בן 8 חודשים עדיין יונק (משקלו כ 9 קילו). כשהיה בן קצת יותרמ6 חודשים התחלתי בטעימות של פירות וירקות. לפני כשבועיים החליט שאין הוא מעוניין במזון ודרש לאכול ציצי בלבד. בהמלצת הרופא אני כרגע נותנת לו (מלבד ההנקה ) דייסת סולת בכפית שממנה הוא ממש מתלהב.
    אני שוקלת בקרוב להכניסו למשפחתון ולחזור לעבודה. איך מפסיקים להניק?? האם בהדרגה או בבת אחת? בנוסף התחלתי לתת פעם ביום בקבוק סימילק אך בני אינו מתלהב מהרעיון. האם זה נכון שככול שהוא גדל הרבה יותר קשה לגמול מציצי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת הנקה

הוספת תגובה

• תשובה ללימור

ג'ניס זאוסמר
    26/11/2007

שלום לימור,
    נכון לתינוק בן 8 חודשים קשה לגמול כי הוא רגיל לינוק ובאופן טבעי הוא מצפה לינוק זה מה שמצופה ממנו.
    אני לא כל כך מבינה את העניין עם הסולת - אבל ממליצה פשוט ללכת לטיפת חלב . לאחיות יש הרבה נסיון וידע רב לגבי המאכלים שהוא זקוק להם ושיטות למתן.
    אני ממליצה לשאוב לו חלב במקום לתת לו סימילק וגם כאשר תחזרי לעבודה תכלי לשאוב לו בעבודה ולשמור למחרת.
    על תלחצי עליו לגבי הוכל - הוא יוכל. הרבה תינוקות מביעים חוסר עניין במזון מוצק בגיל הזה .שתדעי זה חולף .
    2 אפשרויות: או שתעשי את האוכל כל כך מענין וכייפי או על תעשי עניין מזה והוא בסוף אפילו יבקש.
    כעקרון מומלץ להפסיק את ההנקה בהדרגה לטובתו ולטובתך.
    בהצלחה,
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה ואלרגיה
    יעל
    23/11/2007

שלום רב,
    ילדתי לפני 5 ימים ואני מניקה. לפתע החלה אתמול להופיע על העור שלי פריחה מגרדת. הפריחה מופיעה בעיקר באיזור הבטן והגב במקביל לחזה ומתחתיו.
    לא זכור לי משהו חרגי שאכלתי ביומיים האחרונים.
    ממה עשויה לנבוע הפריחה ? האם ייתכן שהחלב שמטפטף מידי פעם יוצר את הפריחה ?
    ממתינה לתשובה,
    תודה,
    יעל

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה ואלרגיה

הוספת תגובה

• הנקה ואלרגיה

ג'ניס זאוסמר
    23/11/2007

שלום יעל,
    יש לך כנראה תגובה אלרגית למשהו - לא תמיד אפשר לדעת ממה.
    לא - זה בטוח לא מהחלב.
    אפשר לקחת תרופות אנטיהיסמיניות לאחר ייעוץ רפואי ובירור המתן בהנקה בכתובת שאפרסם כאן עוד מעט.
    תרגישי טוב
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רוצה לינוק
    יפית
    22/11/2007

ג'ניס שלום רציתי לדעת מה לעשות עם התינוקת שלא רוצה לינוק .
    מדובר בתינוקת בת שלושה שבועות.
    האמת היא שהיא כן ינקה תקופה של שבועיים, אבל בגלל שהיא נולדה קטנה היא כבר בבית החולים קבלה מטרנה .
    כך שהיא רגילה לבקבוק,ודי מעדיפה אותו כשהיא רעבה.
    רציתי לדעת מה אפשר לעשות? העם יש צורך להתעקש? או לשאוב לה במקום?

לקביעת תור
    סגירה
    לא רוצה לינוק

הוספת תגובה

• לא רוצה לינוק

ג'ניס זאוסמר
    22/11/2007

שלום יפית,
    נכון מאוד, היא התרגלה לא רק לפטמה של בקבוק אבל גם לזרם המהיר אשר ממלא לה את הבטן מהר.
    קודם כול - יש להמשיך עם המאמצים להגיע להנקה ישירה
    שנית - וחשוב ביותר, לשאוב כל 3 שעות עם מכשיר מאיכות גבוה אחרת ירד לך כמות החלב.
    תנסי להניק אותה כאשר היא לא הכי רעבה ואולי לאחר שהיא אוכלת קצת מבקבוק.
    התינוקת שלך צריכה להתידד עם השד כי היא קצת שכחה ממנו.תני לה להיות קרוב לשד גם כאשר היא לא יונקת ובלי לחץ.
    כדי לנסות ולהחזיר אותה לשד כדאי מאוד למצוא עזרה מקצועית - חשוב!
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר בחלב
    יפית
    21/11/2007

ילדתי לפני 3 שבועות ,אני מעוניינת להניק אבל עקב חוסר תאבון שהופיע .
    כמעת שאין לי חלב. שאלתי כזאת מה אפשר לעשות כדי שהגוף ייצר יותר חלב .
    והאם יש מאכלים מסויים או שתייה?

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר בחלב

הוספת תגובה

• תשובה ליפית

ג'ניס זאוסמר
    21/11/2007

שלום יפית,
    בדרך כלל כמות החלב לא מושפע על ידי חוסר תאבון. כמות החלב תרד רק כאשר קים מצב של תזונה מאוד לקויה מאוד.
    כדאי לך לבדוק את התפריט היומית שלך ולוודא שאת מקבלת את כל אבות המזון ומספיק קלוריות. אולי כדאי לך אפילו לגשת לדיאטנית.
    כמעט ואין מאכלים אשר מגבירים בוודאות את תפוקת החלב. אפשר לקחת 3 כמוסות של חילבה 3 פעמים ביום.
    לי נראה שמשהו אחר מתרחש. או שיש לך רק תחושה של חוסר חלב כי בשלב הזה כבר לא מרגישים מלאים כמו קודם או שההנקה לא נוהלה כראוי ולכן היתה ירידה בכמות החלב. אני ממליצה לפנות ליועצת הנקה אם ההנקה חשובה לך.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב
    חסוי
    19/11/2007

מזה כ- 3 ימים אני סובלת מכאבים בפטמה. הכאב הוא חד, ולעיתים מלווה בדקירות.

הכאב מורגש בעיקר בתחילת ההנקה, אולם אני חשה בו גם במגע - לאו דווקא תוך כדי הנקה.
    מבחינה חיצונית: איני רואה שינוי בצבע או ממצא אחר בפטמה. אציין כי בפטמה השניה יש גם כן מעט כאב. אודה מאוד לעצתכן המהירה.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאב

הוספת תגובה

• כאב

ג'ניס זאוסמר
    19/11/2007

שלום רב,
    כדאי לך מאוד לבדוק את אופן התפיסה בזמן ההנקה למרות שאם אין סימן של פציעה כנראה שזו לא הבעיה. יתכן וטיפול מקומי לא ספציפי יעזור.
    תבקשי מהרופא שלך לתת לך משחת פוסידין. למרוח 3-4 פעמים ביום. תמרחי גם משחת דקטרין 3 פעמים ביום - במידה שיש אלמנט פתרייתי. לפה של התינוק תמרחי 4 פעמים ביום ג'ל דקטרין - לא משחה!!!
    מקווה שיעבור בהקדם,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיים בהנקת תאומים
    גילי
    18/11/2007

אני אם לתאומים בני 7 שבועות נולדו במשקל 2300-2500 כרגע הם באיזור 4 קילו רציתי לדעת האם שאיבה פחות אפקטיבית מהנקה מכיון שהרבה יותר קל לי לשאוב(יש לי משאבה כפולה מדלה)ואז לתת את החלב בבקבוק וכך אני יודעת שבטוח אכלו מספיק וגם זה לוקח פחות זמן כי בעלי או משהו אחר יכול לעשות זאת...אשמח לקבל תשובה

לקביעת תור
    סגירה
    קשיים בהנקת תאומים

הוספת תגובה

• הנקת תאומים

ג'ניס זאוסמר
    18/11/2007

גילי שלום
    את יכולה לשאוב ולתת לשניהם או כל פעם להניק אחד ולשאוב לאחד. הנקה ישירה אמורה להיות יותר אפקטיבית מבחינת היעילות לתפוקת החלב מאשר שאיבהץ. יש לך מכשיר טוב לשאיבה הכי אפקטיבית.
    אל תשכחי שהנקה היא לא רק אוכל אלה המון דברים אחרים ונוספים כמו קשר, קרבה וחום. המס ערך מוסף הזה שווה הרבה מאוד וחייבים לקחת את כל זה בחשבון לפני שמוותרים, במיוחד כאשר התאומים עדיין כל כך צעירים.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסרבת לאכול תמ"ל
    נועה
    17/11/2007

בתי בת תשעה חודשים ושוקלת 6.700 (אחוזון 3) ההתפחות שלה תקינה והיא ילדה חיונית. היא אוכלת פירות ומרק, ומעבר לכך היא יונקת. את הפירות והמרק היא אוכלת מצוין - יותר משאר הילדים במעון. אנחנו מנסים להתחיל לתת לה גם תמ"ל אך היא מסרבת בכל תוקף. לפני שבועיים היא הייתה חולה וזה היה הנסיון הראשון לת לה תמ"לבצירוף דייסה. לאחר מכן נעשו שני נסיונות נוספים לתת לה מעט מטרנה (ללא דייסה) והיא הקיאה. בימים האחרונים אנו מנסים לתת לה שוב מטרנה, סימילאק בצירוף דייסה ובלעדיה- והיא מסרבת בכל תוקף. ניסינו לתת לה גם בבקבוק וגם בכפית.
    אנחנו מעוניינים לתת לה תמ"ל עם דייסה כדי שתעלה קצת במשקל וכן מכיוון שאיני מצליחה לשאוב חלב באופן יעיל ועל כל ארוחה בשבילה אני צריכה לשאוב 3-4 פעמים- ואין לי אפשרות כזו.
    יש לציין כי בשבוע האחרון היא אוכלת גם דנונה וקצת גבינה בין הארוחות, והיא לא מגיבה באופן אלרגי אליהם.
    מה אנו יכולים לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    מסרבת לאכול תמ"ל

הוספת תגובה

• תשובה לנועה

ג'ניס זאוסמר
    17/11/2007

נועה שלום,
    קודם כול - כדאי להתייעץ עם רופא ילדים או דיאטנית לגבי הצרכים התזונתיים של ביתך.
    שנית - האם ניסית להשתמש בכשיר שאיבה שונה, יותר טוב, יותר איכותי?
    מעדנים וגבינות הם הרכב שונה מחלב - יתכן שיש לה אלרגיה לחלב פרה ולכן לא רוצה אותו ואף מקיאה אותו.
    אני הייתי מנסה לתת לה כמה שיותר חלב אם אם יש חשד כלשהי לאי סבילות לחלבון בחלב פרה עז תמשיכי בינתיים לשאוב, תשיגי לך מכשיר יותר טוב. תבקשי מהרופא למכתב ליד שרה למכשיר מדלה - לקטינה. על תתני לחלב שלך להתיבש עכשו.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בצד שמאל
    נעמה
    15/11/2007

רק אחרי שאני מניקה בצד שמאל יש לי כאבים בשד. הכאבים הם לא אחרי כל הנקה בצד שמאל אלא מדי פעם. בנוסף, כשיש לי את הכאבים הם באים והולכים כל מספר דקות. הכאב הוא כאילו שעוקץ אותי משהו בכל השד (לא רק בפטמה). רציתי לדעת אם יש מה לעשות ולמה זה קורה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בצד שמאל

הוספת תגובה

• כאבים בשד

ג'ניס זאוסמר
    15/11/2007

נעמה שלום,
    מצב של כאב לאחר ההנקה בדרך כלל לא מצביע על דלקת אבל אפשר לעסות קצת את השד ולחמם אותו. פטרייה בצינוריות החלב, נושא שהוא במחלוקת בקשר לקיומו, לפעמים עלול להתבטא בדקירות לאחר ההנקה. טיפול תרופתי עשוי להועיל אך לא תמיד.
    בתקווה שיעבור מהר לבד,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוא גם מסרב לתחליפים בכל תוקף!
    אתי
    15/11/2007

תוספת לדבריי מקודם, ניסיתי את כל הסוגים, ושאבא מאכיל, והוא לא מוכן לקבל שום תחליף, ולא דייסות. רק חלב אם.

הוספת תגובה

• אתי

ג'ניס זאוסמר
    15/11/2007

שיהי רעב - יוכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יונק ורוצה בבקבוק, ירידה בכמות
    אתי
    15/11/2007

התינוק שלי בן 11 חודשים. לפני שלושה חושים הפסיק לינוק, פשוט סובב את הראש כשנתתי לו ציצי. עליי לציין כי תמיד קיבל גם הנקה מהשד וגם בקבוק כשיצאנו החוצה מידי יום, וגם בערב. בהדרגה הפסיק לרצות לינוק. מאז אני רק שואבת. היתה לי בהתחלה תפוקה של 500-600 cc ליום, עכשיו זה ירד ל- 400 ואפילו 350 cc.
    אני שואבת במשאבת ספקטרה מאז התינוק שלי נולד. תמיד בשעות קבועות. הקפדתי על שאיבה כל 3 שעות. אבל זה ממש גרוע, יוצא 50 cc בכל שאיבה.
    בבוקר אני שואבת שעה כדי לתת לו 150.
    עכשיו ארבע בבוקר ואני שואבת, מנסה להגדיל את הכמות.
    דחוף, מה עושים? ממש זקוקה לעזרה. התינוק שלי אוכל מעט מוצקים, הוא הפסיק לאכול מרק טחון, ואוכל קצת פתיתים, תפו"א, וחתיכות שניצל, אבל עדיין זו כמות קטנה. מקבל פירות בבוקר, מעדן או שניים חלביים, מסרב עדיין לאכול חלמון ביצה מבושל. זה לא מספיק כל התזונה היומית שלו עם החלב.אשמח לתשובתך.

הוספת תגובה

• תשובה לאתי

ג'ניס זאוסמר
    15/11/2007

אתי,
    העובדה היא שאין אף מכשיר שאיבה מספיק טובה - התינוק הוא המכשיר המושלם. ולכן אני לא מופתעת לשמוע שיש ירידה מה בתפוקת החלב.
    אם את שואבת כמו ששאבת תמיד , ונראה לי שהיית בסדר גמור, לא נראה לי שיש יותר מה לעשות את יכולה לקחת חילבה (3 כמוסות 3 פעמים ביום) אבל אני לא מצפה לשינוי משמעותי.
    לגבי האוכל המוצק - שיהיה רעב יוכל!!!!
    גם אם יוכל את מה שתארת זה בסדר.
    בלי לחץ - הכי טוב.
    לא ללחוץ עליו ולא על עצמך.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסיקה לינוק ללא התרעה מוקדמת
    מיטל
    14/11/2007

שלום רב,
    ביתי בת שנה וחצי ינקה עד לפני שבועיים (מתי שבא לה, הרימה לי את החולצה וינקה)
    כרגע אני בחודש רביעי להריון. כמה ימים לפני שהפסיקה לינוק היא התחילה רק לנשוך את הפיטמה ולא לינוק, היא הייתה מחייכת חיוך ממזרי , מביטה בי ונושכת (יוצאות לה כמה שיניים בו זמנית). כמובן שהייתי כועסת מאוד ומיד מנתקת אותה מהשד, ככה היה במשך חמישה ימים שלמים, רק נושכת ולא יונקת אך לא התייאשתי והמשכתי לתת. ביום החמישי היא נתנה לי כזה ביס שצרחתי לשמיים (וגם ככה החזה מאוד כואב לי מההריון ומהעובדה שהוא ממשיך לגדול ובנוסף היה לי קצת גודש) והרמתי את קולי ואמרתי לה "אוי ואבוי, אסור לנשוך את אמא" היא נעלבה ובכתה.ומאז כשהייתי מציעה לה לינוק היא לא רצתה (היא פשוט אמרה "לא רוצה"). במשך השבוע הייתי מציעה לה , גם כשהיינו מתקלחות יחד היא הייתה מצביעה ואומרת "ציצי" אך לא יונקת. היא מרימה את החולצה לפעמים אך כדי לשים את הראש על הציצי. (היא נמצאת איתי בבית ואני תמיד בלי חזייה בבית).
    קניתי לה לא מזמן בובת תינוק ומידי פעם אני שואלת אותה אם אפשר לתת לתינוק ציצי (כהכנה לתינוק החדש....) והיא מסרבת ואומרת "לא" אגרסיבי.
    לקחתי את העניין של הפסקת ההנקה מאוד קשה והייתי די מצוברחת כמה ימים. הרגשתי ריקנות מסוימת. אני מחוברת לילדה הקטנה הזו בכל רמ"ח איברי, היא כל עולמי אני לא יודעת איך אוהב עוד ילד מרוב אהבתי אליה ואני מאוד מקווה שלא פגעתי בה או עשיתי משהו שישאיר אצלה איזה חותם שלילי בעתיד.
    1) מה דעתך?
    2) איך אוכל לדעת מהי באמת הסיבה שבגללה הפסיקה לינוק? הרי אם השתנה טעמו של החלב אז למה היא הפסיקה רק אחרי שלושה חודשים של ההריון?
    בנוסף רציתי לשאול מה יהיה כשיוולד אחיה בע"ה בעוד חמישה חודשים? האם את חושבת שהיא תתן לי להניק אותו? (כחודשיים לפני הלידה אני אכניס אותה לגן אך בכל זאת אחרי צהריים היא תראה שאני מניקה אותו)
    רב תודות וסליחה על אורך השאלה, היה לי מאוד חשוב לספר הכל בצורה מפורטת

הוספת תגובה

• הפסיקה לינוק ללא התרעה מוקדמת

ג'ניס זאוסמר
    15/11/2007

מיטל שלום,
    לרוב הנשים תחושה דומה כאשר נפסקת ההנקה, תחושה בדיוק כמו שאת חשה - ריקנות. המצב נורמאלי ויעבור ,אין מה לדאוג. זה קורה לכולנו במיוחד כשההנקה נפסקת בפתאומיות .
    הריון בהחלט יכול לשנות את טעם החלב אבל גם את כמות החלב וייתכן שהיא הרגישה את השינויים.לפעמים לא ניתן לדעת למה דברים קורים אבל יתכן וזה היה הביטוי לנשיכות שלה וייתכן שלא. נשיכות בגיל הזה שכיחות מאוד ואסור לתת לפעוט להמשיך לנשוך. היית בסדר גמור שאמרת לה לא לנשוך - זה לא בא בחשבון! ה"חיוך הממזרי" לפי דעתי זה הפרוש שלך והיא לא התכוונה לכלום. כל ההתנהגות שלה ה"כועסת" לאחר מכן היא לגיטימי מצידה כי היא גדולה ומבינה אבל את יכולה לעזור לה על ידי זה שלא תרגישי רגשות אשם יחד עם זה. היא ינקה הרבה זמן, היית אמא 10 , ועכשו את צריכה להתקדם. האהבה שלך כלפיה תמשיך גם ללא הנקה, זו לא הדרך היחידי לתת לה אהבה. זה הזמן להרבה רוך וחום וקשרים טובים ולא קשר המבוסס על רגשות אשם שלך. עזבי את זה , היא תעבור את השלב הזה ותהיה בסדר כמו כל הילדות והילדים.
    בעוד 5 חודשים, וזה הרבה זמן לילדה קטנה, בוודאי שהיא תתן לך להניק את התינוק החדש כי המסר ממך יהיה - זה האוכל של התינוק וזה. אין צורך לעשות מזה עניין - ממך זה צריך לבוא כאילו שזה מובן מאליו, טבעי לחלוטין, וללא תחושות של רחמים כלפיה.עלייך לא להסתיר את ההנקה ממנה בכלל.
    להיות אמא זה דבר נפלא, לפעמים לא פשוט. היא לא רואה את הדברים כמוך, ותוך זמן קצר כל זה ישכח.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות וכמות חלב להנקה
    שקדאיריס
    14/11/2007

כמות החלב שיש לי מעטה מדי, ואני מוסיפה תחליף חלב לתינוק שלי - בן 3 חודשים. אני מעוניינת לחזור לקחת גלולות (בעבר השתמשתי בפמינט) ורציתי לדעת האם הגלולה מורידה של כמות החלב של האם.

לקביעת תור
    סגירה
    גלולות וכמות חלב להנקה

הוספת תגובה

• גלולות והנקה

ג'ניס זאוסמר
    15/11/2007

חנית שלום,
    גלולות משולבות - אסטרוגן ופרוגסטרון יחד - עלולות להפחית את ייצור החלב. תבקשי מרופא הנשים גלולה לא משולבת.
    פמינט הינה גלולה משולבת.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר תקופת הנקה חוזרים לפמינט

שקדאיריס
    22/11/2007

האם בסוף תקופת ההנקה צריך לחזור לגלולה המקורית או שאפשר להישאר עם הגלולה שניתנה לי ממילא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    23/11/2007

לפי דעתי אין צורך לשנות את התרופה אבל רופא הנשים שלך יוכל לתת לך מידע נוסף
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יכול לינוק שעתיים ולהישאר רעב
    דריה
    14/11/2007

סליחה על הנידנוד ותודה על הסבלנות. אבל לפעמים הוא יכול לינוק שעתיים ולבכות בלי סוף להכניס ולמצוץ את האצבעות שלו. אני נותנת בקבוק הוא מסיים אותו ונרדם לשעה וחצי. אני לא רוצה להניק יותר... איך מתמודדים עם רעב כזה... כי את אומרת שהוא עולה יותר מדי במשקל. תודה וסליחה דריה

הוספת תגובה

• תשובה לדריה

ג'ניס זאוסמר
    14/11/2007

היי דריה,
    אני לא אומרת שהוא עולה יותר מדי אני אומרת שכנראה שהוא קבל יותר מההנקה ממה שאת חשבת והתוספות או חלק ניכר מהם היו מיותרות ולכן הייתה עליה גדולה במשקל.
    תני לו כמה שהוא רוצה שלא יהיה רעב.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני אוכל כל שעה וחצי
    דריה
    13/11/2007

היי זו שוב דריה. תודה רבה על התשובה. עוד שאלה שמאד מטרידה... בני בן 3 שבועות מתעורר כל שעה וחצי בלילה לאכול בקבוק , הוא אוכל כ60 מל. איך לגרום לו לאכול כל 3 שעות. גם כשאני מכינה יותר סימילאק הוא לא מסיים ונרדם. תודה רבה מחכה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    בני אוכל כל שעה וחצי

הוספת תגובה

• תשובה לדריה

ג'ניס זאוסמר
    13/11/2007

דריה שלום,
    אי אפשר לגרום לתינוק בן 3 שבועות לעשות משהו.אולי הבקבוק שאת משתמשת בו איטית והוא מתעייף ואולי משהו אחר - קשה לדעת. 60 סמ"ק לארוחה לתינוק בן 3 שבועות הוא מעט מאוד אבל אם את מתכוונת שזה בנוסף להנקה - שוב משהו אחר. מהשאלה הקודמת שלך ריאתי שהוא עולה הרבה במשקל קרוב לוודאי מעודף תוספות.
    על תנסי לתת לו יותר אוכל, אם הוא עולה במשקל תרגיעי אותו,תניקי אותו ותתני לו פחות תוספות.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שביתת הנקה
    מירה
    12/11/2007

התחלתי לתת לבני בן 10 שבועות בקבוק פעם ביום בשלושת הימים האחרונים. מאתמול בערב אני מרגישה שחל שינוי בהנקה. אתמול בערב בקושי ינק, היום היניקות היו קצרות, ועכשיו לפנות ערב הוא ממש סירב לינוק, הכניס את הפטמה ינק דקה או שתים ומשך אותה וברכה. נתתי לו את הבקבוק ששאבתי הבוקר 0יצא לי 60) והוא אכל בשקיקה (בקבוק של טומי טיפי). אני לא יודעת מה לעשות, אני לא רוצה להפסיק להניק, רק רציתי אתץ האפשרות לצאת מהבית מידי פעם.... ניסיתי לשאוב עכשיו ויצא לי רק 30 (בערב ךא יוצא הרבה...)
    מה לעשות???

לקביעת תור
    סגירה
    שביתת הנקה

הוספת תגובה

• שביתת הנקה

ג'ניס זאוסמר
    12/11/2007

שלום מירה
    הדברים לא בהכרח קשורים אבל אי אפשר לדעת בוודאות. אני ממליצה לחזור להניק מלא - כשהוא יהיה מספיק רעב הוא ינק. חכי שבועיים-חודש ותנסי עוד פעם.
    כרגע אין לך ירידה בכמות החלב את פשוט לחוצה . הכל יחזור לקדמותו.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה