פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הנקה ותנאי עבודה
    שולה
    14/06/2008

האם יש זכאות להנקה בזמן העבודה?
    מהם התנאים להנקה?

אני עובדת כגננת במשרד החינוך וחוזרת לעבודה בספטמבר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הנקה ותנאי עבודה

הוספת תגובה

• תשובה לשולה

ג'ניס זאוסמר
    14/06/2008

היי שולה,
    לפי מיטב זכרוני מגיע לך קיצור יום עבודה למטרות הנקה/שאיבה לפרק זמן שלא ידוע לי בדיוק.
    תצרי קשר עם ביטוח לאומי ו/או אתר של חוקי עבודה באינטרנט.
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה וחזרה לעבודה
    רינת
    12/06/2008

שלום
    בני בן 3 חודשים ואני רק מניקה.
    בספטמבר אני מתכננת לחזור לעבודה רציתי לשאול איך אפשר גם לחזור לעבודה וגם להמשיך בהנקה במקביל למוצקים.
    יש לציין שאין לי אפשרות לשאוב בעבודה ובכל זאת הייתי רוצה להמשיך להניק אפילו פעם פעמיים ביום.
    תודה
    רינת

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה וחזרה לעבודה

הוספת תגובה

• תשובה לרינת

ג'ניס זאוסמר
    14/06/2008

היי רינת,
    בהתחלה יהיה קצת קשה עד שהתינוק יתרגל לאכול מאכלים אחרים ובצורה שונה ותינוקות מגיבים לזה במגוון צורות. יש הנהנים מהשינוי ושמחים ויש הלה שקשה לה יותר וצריכים את זמנם.
    גם לך דרוש זמן להסתגל למצב החדש של הפחתה ביניקה ותחילה גופך יגיב ביצירת גודש עד שיתרגל.אני ממליצה לעשות את זה בהדרגה ולא בוות אחת.
    תניקי אותה לפני היציאה מהבית וכשאת חוזרת. אם את לא מניקה מספיק כאשר את בבית ירד תרד לך כמות החלב יתר על המידה ולא יספיק גם כאשר את נמצאת בבית.
    בכל זאת אני ממליצה שיהיה לך לפחות משאבה ידנית כדי להתרוקן בעבודה בימים הראשונים עד שדברים נרגעים.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה בלילה
    שולה
    11/06/2008

בלילה קריר ואני שולפת את ילדי מהמיטה שלו להנקה האם הוא יכול להתקרר? מה להלביש לו בלילה אני כבר לא יודעת???

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה בלילה

הוספת תגובה

• תשובה לשולה

ג'ניס זאוסמר
    12/06/2008

היי שולה,
    היכן את גרה - בארץ ?
    לא הייתי אומרת שקר בלילה ואין מה לדאוג הוא לא תקרר.
    מתקררים מוירוסים ולא מקור.
    תלבישי אותו בבגד מאוד קל, נוח ודק ללילה עם שמיכה קלה מאוד.
    אין צורך להתלבט הרבה - אם חם לו הוא יזיע - תורידי לו.
    ואם קר לו הוא יתקרבל, האקלים כרגע לא מהווה בעיה ואין דאגה.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

שולה
    14/06/2008

אני גרה בהרצליה
    והטמפרטורה אצלי בלילה 27 מעלות
    אני מלבישה את בן-אל (שמו של בני) חולצה קצרה ומכנס ארוך, מכסה אותו בשמיכה דקה.
    מפעילה מאוורר תיקרה חלש וחלון פתוח, כיוון שהוא ישן בחדר שלנו (ההורים) וחם לנו בלילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    14/06/2008

שולה,
    27 מעלות - לא קר.
    אין לך מקום לדאגה.
    את יכולה אפילו להפעיל מזגן ולהלביש אותו יותר - יהיה לכם ולו נעים.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רופא שיניים
    שולה
    11/06/2008

הייתי אצל רופאת שיניים ועברתי טיפול עם זריקות הרןפאה אמרה לי לישאוב לפני ואחרי הטיפול לחכות שלוש שעות לישאוב וליזרוק.
    בני אינו מוכן לאכול מהבקבוק אך כיוון שהיום לא הייתה ברירה הוא הסכים לאכול 100 סיסי אח"כ הראה סימנים שהוא רוצה עוד, חיממתי במהרה בקבוק נוסף והוא לא הסכים לאכול ונרדם כנראה רעב וכועס למה פעם הוא מסכים בקבוק ובעיקר לא?

לקביעת תור
    סגירה
    רופא שיניים

הוספת תגובה

• תשובה לשולה

ג'ניס זאוסמר
    12/06/2008

היי שולה,
    ברור שהתינוק שלך יודע לאכול מבקבוק אבל מעדיף לא.
    הוא, כמו רוב התינוקות היונקים, מוכן לחכות לאוכל ורק אם אין ברירה מסכים.
    ולכן תדעי שהוא מתנהג בדוק כמו תינוק יונק נורמאלי.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה בתדירות גבוהה
    ליטל
    11/06/2008

שלום,
    בני בן 6.5 שבועות. בתחילת הדרך ינק ביום כל 4 שעות ובלילה פתח פער של 7 שעות ולאחר מכן המשי את הלילה עם כל 4 שעות.
    לפני כשבוע סבל מגזים ולדעתי הייתה לו גם קפיצת גדילה. אבל, בשבוע האחרון הילד אינו סובל מגזים, הקטין את המרווחים ביום לכל 3 שעות ובלילה לכל שעתיים!.
    בלילה הוא יונק עד כ 5 דקות משד אחד ונרדם. לא דגדוג בידיים/רגליים/גב ולא החתלה, מעירים אותו. הוא חוזר לישון וקם שוב אחרי שעתיים. ניסיתי לשנות לו גם את הטמפרטורה בחדר כי חששתי שהוא צמא מהחום, ע"י מזגן/מאוורר אבל לשווא...
    האם התופעה סבירה? מדוע יש רגרסיה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה בתדירות גבוהה

הוספת תגובה

• תשובה לליטל

ג'ניס זאוסמר
    11/06/2008

היי ליטל,
    אני לא חושבת שזו רגרסיה אלה ביטוי של חוסר קבלת חלב.
    בהתחלה ההנקה שלך לא הייתה מאוד אופיינית - בדרך כלל תינוקות יונקים לעיתים קרובות וזה מביא להתבססות היניקה ותפוקה טובה של חלב.תינוקות "טובים ושקטים" לא מפעילים את השד כראוי וכתוצאה לאחר כמה שבועות הפחתה או חוסר יצירה מספקת של חלב.
    יחד עם זה יש גם תופעה של תינוקות המתרגלים להסתפק במועט וזה מוסיף לבעיה.
    אני ממליצה להניק הרבה, לעודד הנקה ולעודד הגברת תפוקת החלב - תתחילי לקחת קפסולות חילבה (3 קפסולות 3 פעמים ביום).
    מעניין אם הוא עולה מספיק במשקל.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה ומזון מוצק - איך מתמודדים
    לינת
    10/06/2008

שלום רב!
    בני בן חצי שנה (ילד ראשון) ואני עדיין מניקה, אני מתחילה לתת לו אוכל מוצק (בייבי ביס עם תוספת ירקות גם מבושלים וגם טריים), היום הפעם ה-1 שאחרי שהוא אכל ירקות (צלוחית) אחרי כן ינק משני הצדדים, אך לא רוקן אותם עד הסוף.
    שאלתי היא: כיצד לשלב הנקה עם מזון מוצק שהחלב לא ייגמר, הרי בעוד זמן גם תהיה ארוחת פירות וירקות.
    אודה לכם על תשובתכם.

הוספת תגובה

• הנקה

לינת
    10/06/2008

רציתי גם לדעת כל הזמן מאז שנולד ילדי הוא אינו מרוקן את הצדדים עד תומם לעיתים רחוקות מאוד אבל מחזיק מעמד, הקיבה שלו מאוד בעייתית יש יציאות פעם בכמה ימים 4-5 למשל וכל אותם הימים עד שיש יציאה הוא ממש סובל מכאבי בטן, אשמח גם לקבל תשובות בעניין איך להקל עליו וכמובן איך לשמר חלב כדי שלא יעלם כי תחלפי מזון הוא אינו מוכן לאכול (מניסיון)
    ושוב תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    10/06/2008

היי,
    אף פעם לא יהיה שד מרוקן בעת הנקה - על תצפי לזה.
    תינוק לא אמור לרוקן את השדיים כדי להיות שבע - בכלל.
    התופעה של יציאה כל כמה ימים גם נחשב כרגיל ומקובל בקרב יונקים אם הם עולים טוב במשקל.
    אם המשקל לא עולה לפי הצפיות חוסר יציאות מעיד על חוסר אוכל.
    מסג' על הבטן עם מעט שמן שקדים ובכיוון השעון עשוי לעזור לו וגם כיף לשניכם.
    על תתני לכל זה להפריע לך כי את בעצמך אומרת שהוא לא מוכן לאכול תחליפים - האמת אין תחיליף לחלב אמא.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ללינת

ג'ניס זאוסמר
    10/06/2008

היי לינת,
    רגיל ונורמאלי שתהיה ירידה מסויימת בתפוקת החלב כאשר הוא אוכל גם מוצקים.
    אני מתארת לעצמי שהשינוי יהיה מאוד הדרגתי ותהיה התאמה טובה בינך לבין התינוק.
    אם בכל זאת זה מתריד אותך את יכולה לשאוב בנוסף כדי לשמר על תפוקת החלב.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת הנקה
    מאיה
    10/06/2008

שלום רב

הפסקתי להניק את ביתי (לאחר הנקה מלאה במשך שלושה חודשים), ההפסקה בוצעה בהדרגה וכעת היא ניזונה רק מתמ"ל.
    בימים הראשונים סבלתי מ"נזילות" שהלכו והתמעטו, אבל כיום (שבוע מתחילת ההפסקה) אני סובלת מגודש נוראי.
    כמה שאלות לי אליכן:
    1. בנסיון להקל על הגודש שאבתי, החלב שנשאב היה מיימי (שקוף מאוד) מה זה אומר?
    2. האם בשלב זה אני יכולה לחזור להניק? כלומר, האם ייתכן שהגוף יחזור לייצר חלב?
    3. האם ייתכן מצב בו החלב פשוט מפסיק להיווצר והגודש נעלם ללא כל פעולה מצידי (כרוב/שאיבה/כדורים)?
    4. מהי השיטה המומלצת להפסקת ייצור חלב?
    תודה מראש,
    מחכה בכליון עיינים לתשובתכן.
    מאיה

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת הנקה

הוספת תגובה

• תשובה למאיה

ג'ניס זאוסמר
    10/06/2008

היי מאיה,
    הפסקת הנקה תוך שבוע לא נקרא הדרגתי בכלל. הפסקת הנקה הדרגתית נמשכת הרבה יותר זמן משבוע וזה כדי שהגוף יבין ויתמודד עם המצב.
    1 - החלב מימי - וזה תקין.
    2 - את יכולה לחזור ולהניק - בתקווה שלא עבר יותר מדי זמן.
    3 - החלב יפסיק להיווצר ללא התערבות אבל הסבל לא שווה
    4 - כאמור, מפסיקים בהדרגה רבה. מפסיקים הנקה אחת ומחכים עד שהגוף מסתדר ולאחר מכן הנקה נוספת וחוזר חלילה.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרפסים רבים בהנקה
    שלומית
    09/06/2008

שלום
    בני בן 3 חודשים יונק מלא, סובל מאוד מגזים שמסרבים להעלם על אף שהוא כבר בן שלושה חוד'...
    פעמים רבות תוך כדי ההנקה נתקע לו דרפס/ אוויר והוא לא יכול להמשיך לאכול ובוכה בהיסטריה, כמובן שככה גם קשה מאוד להוציא את הגרפס.. זה קורה פעמים רבות לפעמים כל שתי דק נתקע לו גרפס, הוא גם משהק הרבה ולא רדוע במהלך ההנמקה( מזיז רגליים וכו) האם זה קשור לגזים? האם כשיחלפו הגזים עשויים להתמעט הגרפסים?
    חשוב לציין שהוא תופס יפה את השד ואני בכלל לא שומעת קולות של יניקה אז נראה לי שלא נכנס אוויר, דווקא כשאני שואבת ו לבקבוק הוא אוכל ברוגע ועושה גרפס או שניים בלבד.
    ההנקות לפעמים כ"כ מתסכלות אותי ואותו שאני תוהה אם לא עדיף כבר לעבור לבקבוק..
    תודה מראש על העצה

לקביעת תור
    סגירה
    גרפסים רבים בהנקה

הוספת תגובה

• תשובה לשלומית

ג'ניס זאוסמר
    10/06/2008

היי שלומית,
    הגזים אמורים בקרוב לעבור וכנראה יהיה לו יותר טוב לאחר מכן.
    גרפסים - משהו אחר לחלוטין. בליעת אוויר בזמן היניקה/האכלה והוצאתו לאחר הרוחה=גרפס.
    תינוק בגיל הזה לא חייב להיות רגוע בזמן היניקה והם מרבים לזוז ולהסתכל סביבם ובעיקר כל דבר מתחיל לעניין אותם וזה מפחית מריכוזם ביניקה - נורמאלי.
    שיהוקים גם נורמאלי ואין מה לעשות נגד.
    אני מבינה שאת אומרת שהוא תופס טוב אבל בכל זאת תנסי לשנות תנוחה ואולי לשפר בכל זאת את התפיסה.
    האם יש לך הרבה חלב? והאם יש לך שפריצים חזקים של חלב בעת ההנקה.
    חשוב שתכתבי לי?
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שלומית
    10/06/2008

שלום ג'ניס - תודה על תשובתך המהירה
    לא נראה לי שיש לי שפריצים חזקים , למרות שבאמת נראה לי שבצד שמאל שם יש לי יותר חלב יש לו גרפסים בתדירות גבוהה יותר,
    זה לפעמים אפ]ילו לא גרפסים גדולים אלא אוויר קטן שנתקע , זה הופך את ההנקה למשהו ארוך ומייגע ואז אין לו בכלל סבלנות לשבת בטרמפולינה או באוניברסיטה כי הוא כבר מותש ועייף ...
    בהאכלה בבקבוק הוא אוכל תוך רבע שעה עם גרפס אחד בסוף מה שמשאיר לו זמו עירות חיוני ופעיל , אני ממש מתלבטת אם לא לעבור לחלב שאוב בבקבוק אם זה לא שווה את הזמן עירות שהוא מפספס בגלל ההנקה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    10/06/2008

שלומית,
    לא הגיוני העניין. בליעת אוויר באמצאות בקבוק או כל דרך אחרת היא עדיין אותו האוויר ואותה דרך היציאה ולכן אני עדין חושבת שיש צורך בשינוי תנוחה ושיפור תפיסה.
    אני לא הייתי מותרדת לגבי זמני עירות ופספוס אוניברסיטה- הוא רק בן 3 חודשים וכל הבעיות שלו יחלפו ויהיה לו הרבה הזדמנויות לפעילויות אחרות.
    כרגע הוא צריך חלב אמא, עדיף ישירות והרבה סבלנות, קרבה והבנה.
    האם תינוקך עולה טוב במשקל?
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שלומית
    10/06/2008

אני חושבת שהוא עולה יפה הוא נולד 3.050 והיום הוא שוקל 5.700
    הגרפסים אמורים לעבור עם הזמן?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנוחת הנקה

שלומית
    10/06/2008

אני מניקה כשהוא שוכב עלי הברכיים שלי , ראש מעט מורם לעבר השד ,אבל בגדול השד מעליו והוא די שוכב אולי זה שהשד מעליו יוצר את הגרפסים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    10/06/2008

שלומית,
    המשקל טוב.
    לא ברור לי בדיוק מה מתרחש אבל מקווה שיעבור.
    כדאי לקחת אותו לבדיקת רופא ילדים לוודא שאכן בריא ולא מסתתרת בעיה רפואית.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב אם בבקבוק
    שולה
    07/06/2008

שלום לכן

אני שואבת חלב אם ונותנת לבני כדי להרגיל אותו לבקבוק, כיוון שלא נעים לי להניק מחוץ לבית ועוד חודשיים אני חוזרת לעבודה.

לפעמים אם יש לבעלי סבלנות הוא מצליח לתת לילד לשתות מהבקבוק ואני בכלל לא מצליחה ונשברת כעבור 5 דקות של צרחות.
    שבע שעבר יצאתי לארוע והשארתי לבעלי בקבוק, בני היה צריך לאכול בשמונה בערב ולא הסכים רק ב10 בלילה הסכים לאכול מהבקבוק 100 סיסי בלבד וכשחזרתי בלילה הנקתי וכאילו שהוא שמע את קולי וחיכה לי.

בני בין שלושה חודשים שוקל כבר ששה קילו ויונק מיום הלידה
    מה לעשות כדי שיסכים לישתות חלב אם מהבקבוק???

לקביעת תור
    סגירה
    חלב אם בבקבוק

הוספת תגובה

• לשולה

חיה כהן
    07/06/2008

הרבה פעמים נתקלים בקושי לעבור לבקבוק.הרבה תינוקות יונקים אוכלים פחות כשהאם לא נמצאת ואחר כך כשהאמא חוזרת הביתה משלימים את החסר.כנראה שבנך מתנהג באופן דומה. אין מתכון להאכלה מבקבוק לאט לאט בנך יתרגל כמובן שצריך הרבה סבלנות.היי מוכנה להניק יותר מהרגיל בשעות שאת בבית.בהצלחה חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום חיה, מספר שאלות:
    ענבל
    05/06/2008

שלום רב,
    ראשית קראתי את תשובותייך הענייניות לשאלות שהופנו פה בפורום ואני נעזרת בעצותייך לגבי תשובות שהענקת עד כה ומודה לך מאוד על כך.
    ובכן יש לי מספר שאלות:
    1- בני בן 7 שבועות אני מניקה באופן מלא עפי דרישה ובשלושה ימים האחרונים עלתה הדרישה וירדו המרווחים בין זמני ההנקות לשעתיים( לפני כן ינק כל 3 שע' ובערבים פתח מרווח של 5 -6 שע') האם מדובר בקפיצת גדילה? או ירידה ביצור החלב אצלי?
    אני סופרת בממוצע 6 חיתולי פיפי ליום לפעמים יותר
    פעולות המעיים שלו משתנות ועכשיו מופיעות בהפרשים של 4-5 ימים כאשר הצואה מימית מאוד (שלשול?) ומרובה( בכל פעם) עד שגולשת מהטיטול.

בשקיילה האחרונה שהתבצעה ב22/5 שקל 4570 ( עלה 700 גר ב13 יום) ובינתיים עלי להמתין עד השקילה הבאה. אני חוששת כיוון שבימים האחרונים נראה פחות נינוח מבדרכ .

2- שאלתי השניה היא האם מותר לי להשתמש בvoltaren emulgel למריחה על גב תפוס
    3- אני מעוניינת להאכיל בשעות מחוץ לבית ע" י מתן בקבוק חלב שאוב , מהי הדרך הנכונה ליצירת מאגרי חלב? מתי לשאוב? לפני /אחרי הנקה?

לתשובתך אודה , יום טוב
    ענבל

לקביעת תור
    סגירה
    שלום חיה, מספר שאלות:

הוספת תגובה

• הוספה

ענבל
    05/06/2008

אציין בנוסף את משקל הלידה- 3250
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענבל

חיה כהן
    06/06/2008

ענבל שלום!
    לפי התאור שלך מדובר בקפיצת גדילה תניקי על פי דרישה וזה יסתדר.לפי היציות והשתן הכל נשמע בסדר.סביר להניח שתראי את התוצאות בשקילה כשתלכי לטיפת חלב.

אפשר להשתמש בוולטרן גל.

בדכ בבוקר כמויות החלב יותר גדולות ולכן כדאי לנצל שעות אילו לשאיבה. אם את משאירה את תינוקך מס שעות כדאי בזמן זה לשאוב.תמיד את יכולה לשאוב לאחר הנקה במיוחד אם תינוקך אכל באותה הנקה רק מצד אחד.
    עצתי לשמור את החלב במנות קטנות ולהשתמש לפי הצורך.בהצלחה חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

ענבל
    06/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בשד
    טלי
    05/06/2008

שלום
    ילדתי לפני חודש וחצי. בחודש הראשון שאבתי באופן מלא היות ובתי היתה בפגיה, ולאחר מכן התחלתי להניק.
    כל פעם שאני מתחילה להניק יש לי כאבים חזקים בשני השדיים. ממש התכווצות לכמה שניות וזה חולף לפעמים יש גם כאב כל בין הנקות.
    האם זה טבעי? אני לא זוכרת את זה מהילד הגדול שלי.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בשד

הוספת תגובה

• כאבים בשד

חיה כהן
    05/06/2008

לטלי שלום.הרבה פעמים בתחילת הנקה יש כאב בשד עד שהחלב מתחיל לזרום בשד.בהתחלת היניקה הואקום שהתינוק עושה על השד הוא מאוד חזק ברגע שהחלב מתחיל להשתחרר מהשד והתנוק מתחיל לבלוע הואקום החזק נשבר והכאב יורד.תעקבי אחרי הכאבים בין ההנקות תראי שאת לא מאוד מלאה או גדושה.יכול להיות שלוקח קצת זמן לעבור משאיבות בלבד להנקה מהשד,המשאבה בכל זאת שונה מיניקה טבעית. כל טוב חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתוסכלת.....
    עידית
    05/06/2008

שלום לכן,
    כפי שציינתי בכותרת, אני מאוד מתוסכלת....

בתי בת 7 חודשים ויונקת מלא. בעוד כשבועיים אני צריכה לחזור לעבודה והתחלנו "בניסיונות הבקבוק". היא מסרבת בתוקף, ניסיתי את כל סוגי הבקבוקים האפשריים, אפילו הזמנתי בקבוק מארה"ב שאין בארץ, ניסינו שמישהו אחר יתן ולא בתנוחת הנקה ובשעות שונות ביום ושאני לא בבית ושהמטפלת במעון (שגם זה חדש) תתן לה.... וכלום. הילדה בוכה או יותר נכון צורחת בהיסטריה. ונשבר לי הלב.בפעמים האלה שאבתי לה וכל פעם זרקתי אח"כ לפח. אני לא כל כך מסתדרת עם השאיבות וגם בעבודה אני לא כל כך אצליח לשאוב.

אם במהלך היום היא תקבל תמ"ל זה יפגע בהנקה? איך אני אצליח לשמור של זה שהיא תמשיך לינוק בשאר היום שהיא איתי?... ןיש אפשרות שהיא תעדיף את התחליב על יניקה...

המון שאלות אבל אני מאוד מבולבלת ודואגת.
    המון תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מתוסכלת.....

הוספת תגובה

• עידית

חיה כהן
    05/06/2008

לעידית שלום.אנחנו יודעים שלחזור לעבודה לאחר לידה זה מאוד קשה לא משנה באיזה גיל.צריך לנסות למצוא את הדרך להקל על עצמינו ולעשות את הטוב ביותר שאנחנו יכולות.
    בתך בת 7חד תתחילי להרגיל אותה לאוכל אחר בכפית ירקות ופירות,תקבלי הנחיות בטיפת חלב.בצורה זו תןכלי להניק לפני שאת יוצאת מהבית וכשאת חוזרת.יש תינוקות שפשוט אוכלים פחות כשהאמא לא נמצאת ישנים יותר ומשלימים את החסר כשהאמא חוזרת.אין מתכון אחיד שמתאים לכל זוג-אמא תינוק.אין צורך להשקיע בכל מיני בקבוקים כפי שכבר נכחת לדעת!
    זה לא חייב לפגוע בהנקה אם תקבל תמל שוב יש תינוקות שונים שמתנהגים בצורה שונה יש לשער שעם הזמן זה יסתדר.
    קחי הרבה אויר סבלנות ושיהיה בהצלחה. אין ספק שאת זקוקה בתק זו להרבה תמיכה,ואולי אפילו תופתעי.......חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף - נגמר החלב
    שירלי
    04/06/2008

שלום,
    בשל חוסר שינה והאכלת סימילק מס' ארוחות רצוף במקום הנקה (חד פעמי),אני מרגישה שהחלב שלי נגמר (החזה ממש קטן ביחס לקודם) גם כשאני לוחצת על החזה בקושי יוצא משהו.
    תינוקי יונק כל היום וכל פעם הנקה ארוכה ונשאר רעב, לפני השינה לאחר הנקה ממושכת נשאר רעב, אז נתתי לו בקבוק סימילק 120 מ"ג וסיים אותו ממש מהר.
    מה עושים במצב כזה? איך גורמים לכמות החלב לחזור? אני ממש לא רוצה להפסיק להניק
    וגם לא מעוניינת לשאוב כי אין לי מתי הוא מחובר אליי כל היום.

המון תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף - נגמר החלב

הוספת תגובה

• שיר

חיה כהן
    05/06/2008

שלום לשיר.חסרים לי מס פרטים כדי לענות.בן כמה התינוק לא הבנתי כמה זמן נתת סימילק במקום בקבוק?אחד הסיבות הראשונות לירידה בכמות החלב זה הצמדה לא נכונה לשד וחוסר גירוי ליצירת חלב מחדש.אשמח לענות בהמשך. חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

שירלי
    05/06/2008

שלום,
    לפני מס' ימים תינוקי אכל כ-4 ארוחות סימילק רצופות במקום הנקה כיוון שהייתי ממש הייתי וכבר לא יכולתי לתפקד,
    מאז כל האכלה לוקחת הרבה זמן ועדיין נשאר רעב כך שאני משלימה לו סימילק,
    אני ממש, ממש לא רוצה להפסיק להניק, מה ניתן לעשות?
    תינוקי בן 3 וחצי חודשים.
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיר

חיה כהן
    05/06/2008

נדמה לי שעניתי על שאלתך זו לפני מס ימים.אין לי הרבה להוסיף,חוץ מאשר להניק לעיתים קרובות לפעמים זה לוקח מס ימים.ישנם תרופות שאפשר לקחת אך לא כל רופא מוכן לשתף פעולה ןלתת מרשם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח חזה- המשך
    ליאור
    04/06/2008

תודה על תשובתך.כעת, נוצר מצב שהשד הפעיל/ המלא יותר גדול משמעותית מהשד שעבר הקטנה.האם כשאפסיק להניק השדיים יחזרו להיות שווים? הייתי היום בטיפת חלב והאחות אמרה לי שכל עוד אני מניקה יש סיכוי שהפער בגודל ימשיך ולא בהכרח יתאזן כאשר בסופו של דבר אפסיק להניק..

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח חזה- המשך

הוספת תגובה

• לליאור

חיה כהן
    05/06/2008

ליאור שלום. אני לא יודעת איך את מניקה אבל אם יש לך שד אחד יותר מלא תניקי ממנו הרבה.זה גם יתן לתינוק שלך יותר חלב,(הבעת דאגה לכך שאין מספיק) וגם זה יאזן בין שני הצדדים.את יכולה להניק בכל הנקה משני הצדדים.לאחר שתפסיקי להניק השדיים חוזרים לגודל הרגיל ואין סיבה שאחד ישאר יותר גדול מהשני.תמשיכי להניק לנוחיותך את ונוחיות התינוק בהצלחה! חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה ומים
    אילנה
    04/06/2008

שלום

בני בן4.5 חדשים ויונק. מזג האויר מתחיל להיות חם - מתי ניתן לתת מים? האם יש צורך להניק יותר פעמים ?

תודה
    אילנה

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה ומים

הוספת תגובה

• לאילנה

חיה כהן
    04/06/2008

אילנה שלום!
    עד גיל חצי שנה אין צורך לתת תוספות בכלל כשזה כולל גם מים. בימים חמים סביר שבנך יביע רצון להנקות יותר תכופות כדי להרוות את צמאונו.
    כדאי לשים לב לטיטולים רטובים,ולהניק אפילו ביוזמתך יותר מהרגיל לפי המצב. חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה