מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמילה מהנקהרות16/01/2008
שלום וברכה!
רציתי לשאול שאלה. תינוק שלי בן שנה וחצי עדיין מאוד מתעקש לינוק, בעיקר בלילה. הוא מתעורר הרבה פעמים רק כדי לינוק (בדוק!). אני מבינה שזה הצורך הרגשי שלו אבל אני מאוד עייפה ורוצה לישון. עד עכשיו היה לנו טוב מאוד עם ההנקה אבל די, אני רוצה לגמול אותו. לפני כחודשיים ניסיתי, אבל אחרי יממה של צרחות נוראיות, מכות, שריטות וסתירות שקיבלתי+כאבי גודש בלתי נסבלים, נשברתי.
מה עושים? איך לגמול אותו? ומה לעשות עם הגודש?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרות
ג'ניס זאוסמר16/01/2008שלום רב,,
קשה לשבור הרגלים במיוחד שאי אפשר להסביר הגיונית.
התינוק שלך לא רעב אלה רגיל לינוק בלילה וכיף לו. הוא לא מתחשב בך ובשינה שלך כי מבחינתו רק הוא קים. לוקח הרבה זמן עד שילד מבין שיש אחרים בעולם ויש להתחשב בו. וזה טבעי ולא אמור להיות אחרת.
את יכולה להפסיק את ההנקה בלילה בכלל, יהיה קשה,הרבה בכי וסיכוי להתפתחות גודש ניכר וסבל. יש העושים את זה ותוך זמן די קצר ברך כלל המצב משתנה. התערבות כזאת לא קלה ולא כל אחד מסוגל כי זה קיצוני.
הדרך השניה היא לבצע את התהליך כולו בהדרגה. להפסיק רק הנקה אחת בלילה עד שמתרגלים. גם זה לא קל מאוד אבל הרבה פחות קיצוני לך ולתינוקך.
עליך להיות אסרטיבית עם הרבה חום ואהבה וכדאי מאוד שיהיה שיתוף פעולה ותמיכה מבעלך.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, את משהו !
רות17/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה בלשוןטל15/01/2008
מה מומלץ לעשות עם פטריה בלשון? האם זה נכון להשתמש בסודה לשתיה ולנקות את המקום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה בלשון
ג'ניס זאוסמר16/01/2008טל,
תגידי לי בבקשה איזה לשון - שלך או של התינוק?
אני אענה לך.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי שקיות הנקה פלייטקסדנה15/01/2008
קניתי את שקיות ההנקה של חברת פלייטקס אני רוצה להקפיא חלב השאלה היא איך אני סוגרת אותה אם יש איזה פטנט או אם למשהי יש משהו להמליץ עליו חוץ משקיות מלדה שהם נורא יקרות
תודה רבה דנה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדנה
ג'ניס זאוסמר15/01/2008שלום רב,
השקיות של פלייטקס לא באות עם סוגרים - מי יודע?
אפשר להשתמש בכלים של אבנט (כוסות מפלסטיק קשיח המיעדות לשמירת חלב בקירור וגם בהקפאה)
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
דנה16/01/2008האם מומלץ או אפשרי להקפיאחלב בשקיות אוכל רגילות כי קראתי בפורום שמשהי הקפיאה
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנה
ג'ניס זאוסמר16/01/2008שקיות אוכל רגילות עלולות להקרע בקלות גם בגלל שהן דקות וגם בגלל שינוי הנפח בהקפאה.
אולי תשתמשי בשקית כפולה.
דבר נוסף - לא ידוע לי אם טיב הניילון בטוח לשימוש.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשד על רקע היסטוריילנה ברוטמן14/01/2008
שלום רב!
אני אמא לתינוקת בת חןדש וחצי אשר שואבת ומאכילת את הילדה מבקבוק.
אני סובלת מדלקת בשד ולוקחת אנטיביאוטיקה, ראפה אמר לי שאני חייבת להיפטר
מגוש הדלקתי ע"י מסז' במים חמים וכרוב. הבעיה שהגוש הנה"ל הוא בעמם סתימה
היסטורית מלפני כחודש שתפס דלקת, הוא קשה מאוד ונראה שהמסז' לא משפיע עליו
בכלל. למשל יש בו חלקים שלא רגישים למגע (אני מתכוונת לא כואבים)
אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי בשיטות יעילות לרכך ולשחרר את הגוש.
תודה רבה מראש
ילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לילנה ברוטמן
ג'ניס זאוסמר14/01/2008שלום רב,
לי לא נראה שכל המסג'ים וכו' יעזרו - כנראה שהגוש הוא מרקמת צלקת ולאט לאט יספג וירד.
אני ממליצה מאוד לבצע אולטרא סאונד של השד כדי לראות את הגוש.
אני לא ממליצה לעשות יותר מסג'ים כי את עלולה להכאיב לעצמך וכמו שגם את חשת זה לא עזר עד כה.
אם המקום כואב ומרקם הגוש משתנה גשי שוב לרופא
תרגישי טוב,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה לאחר נטילת סרזטאורן14/01/2008
שלום רב, התינוקת שלי בת כמעט 6 חודשים .
מגיל חודשיים התחלתי ליטול גלולת סרזט
לתינוקת יצאו שערות בפות וגושים בשדיים.
רופאת ילדים חודבת שזה בגלל הגלולה שמכילה רק אסטרוגן.
אבל היא לא הייתה רוצה שאפסיק את ההנקה.
היום אני מפסיקה ליטול את הגלולות, האם בינתיים אני יכולה להמשיך להניק אותה או שרצוי להפסיק והתנקות מהאסטרוגן?
אודה לתשובה מהירה
בברכה
אורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאורן
ג'ניס זאוסמר14/01/2008היי,
את לוקחת את הגלולה כבר 4 חודשים עוד כמה ימים לא משנה.
אני לא יודעת כמה זמן יקח עד ל"התנקות" אבל לא נראה לי שזה קריטי.
תמשיכי להניק.
לבריאות,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חילבהדינה13/01/2008
שלום אני מניקה את בתי בת החודשיים באופן מלא רציתי לשול אם אפשר לקחת כמוסות של חילבה בכדי להגביר את החלב כי בתי בלילה אוכלת הרבה לכן בכדי שיהיה מספיק חלב רציתי לקחת חילבה . רציתי לברר אם שבמידה ולוקחים אותה אז צריך לקחת כל יום ובמידה שמפסיקים אז זה יכול לפגוע בכמות החלב כלומר תפוקת החלב תרד. והאם החילבה היא באמת טובה להגדלת כמות החלב.והאם אפשר לקחת אותה רק בערב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לערין
ג'ניס זאוסמר13/01/2008שלום רב,
חילבה בדרך כלל עוזר מאוד בהגברת חלב. חייבים לקחת 3 כמוסות 3 פעמים ביום - לא גורם לריח אצל האם. העובדה שהיא אוכלת הרבה בלילה לא מצביעה על מיעוט חלב או שלא יספיק אחר כך.
אם מפסיקים בפתאומיות עלולה להיות שוב ירידה. החילבה לא מהווה שום בעיה לך או לתינוק - אני לוקחת כמובן מעליו שלחץ הדם שלך תקין וגם רמות הסוכר בדם.
אבל ....לפני שאת קובעת שאין לך מספיק חלב תלכי לטיפת חלב ותראי איך היא עולה במשקל .
מעבר לזה החילבה לא מזיק רק יכול לעזור.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דינה14/01/2008היום הלכתי לקופת חולים ושקלתי אותה ובשבועיים היא עלתה חצי קילו כשנולדה היא שקלה 2750 ועכשיו היא שוקלת 4500 ועוד שבוע היא כבר בת חודשיים . זה אומר שהחלב שלי מספיק לה נכון? ואין צורך לקחת חילבה אפילו שהיא דורשת לאכול הרבה בלילה לפני שהיא נרדמת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לערין
ג'ניס זאוסמר14/01/2008ערין,
את רואה - כמה שאת בסדר!!
אין צורך לקחת חילבה כעת.
תני לה את מה שהיא רוצה ותהני ממנה.
באהבה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף - שד שמאל התרוקן!!ללה12/01/2008
שלום,
בני בו 5 חודשים - יונק מלא.
כבר בהתחלה היתה לו העדפה לשד ימין
בשבוע האחרון - בגלל הצטננות שלו וגם חרדות שלי ( קשורות לעובדה שהוא כל הזמן "על הידדים" לא מסכים שיניחו אותו אפילו לשניה!)
כנראה שכל השבוע לא ממש הקפדתי שינק משד שמאל וכעת השד אינו מתמלא בחלב -ממש ריק.
בני מסרב בכל תוקף לינוק משד זה ( גם הרגל וגם השד ריק)
ניסיתי לשאוב ממנו במהלך יומיים - טיפןת בודדות בלבדץ
יש לציין ששד ימין גדול יותר ושד שמאל קטן הרבה יותר.
האם ניתן לעשות משהו???
תודה
ללה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לללה
ג'ניס זאוסמר12/01/2008שלום רב,
יכול להיות שבאמת הצד הזה כבר לא כל כך מייצר חלב. תמשיכי להניק אותו מהצד הימין - לא קורה שום דבר.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורת עקב הנקהלילך12/01/2008
שלום,
רציתי בבקשה לדעת האם יש קשר בין הרגשת "אי איזון בגוף" "מאין סחרחורת" לבין הנקה.
בני בן חודש וחצי, יונק כל 3 שעות.
הנני משתדלת לאכול טוב כלומר בבוקר חתיכת עוגה, בצהרים ארוחה מסודרת ובערב קורנפלקס.
משתדלת מאוד לשתות מעדן בין לבין.
לא יוצא לי כל כך אך משתדלת לשתות (אולי ביום יוצא לי לשתות 3 כוסות).
בעת ההנקה נגיד בצד ימין, עובר לי זרם חזק מאוד בצד שמאל כנראה שממלא חלב.
"הסחרחורות" יכולות להגיע מהנקה???
אשמח לקבל תשובה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללילך
ג'ניס זאוסמר12/01/2008שלום רב,
נדיר אבל יש נשים החשות שחרחורת או כאב ראש בזמן הנקה.
לפני שאפשר להגיד שזה באמת נובע מההנקה עליך לבדוק אם יש אולי סיבה רפואית אחרת לתופעה.
את צריכה ללכת לרופא משפחה לבדיקה כללית ובדיקות דם - אולי יש לך אנמיה וזקוקה לברזל.
בינתיים עליך לנסות לנוח קצת ולעשות קצת תרגילי הרפיה לפני ההנקה.
אם הסחרחורת מאוד חזקה תניקי בשכיבה .
בדרך כלל הסחרחורת הנובעת בזמן ההנקה היא מצב זמני ולא סחרחורת הגורמת להתעלפות בכלל.
תלכי לרופא בבקשה ותרגישי טוב,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקות רבות בלילהליבי10/01/2008
בני בן 7 חודשים. נמצא בגן - אוכל מרק ובקבוק עם חלב שאוב. כמויות החלב ששותה קטנות מאוד. לא יותר מ-90מ"ל בכל פעם. לא מוכן לאכול יותר. כתוצאה מכן הוא אוכל כל שעתיים בערך. בלילה מתעורר כל שעה וחצי , ורוצה לינוק (הוא יישן לידי כי אני עייפה מידי להקחת ולהחזיר אותו כל פעם למיטה..). יונק מעט , כל פעם מצד אחר, וחוזר לישון. הלילות קשים, והוא מוכן לקחת מוצץ רק אחרי שיונק. חשבתי שאםפ יאכל ארוחות גדולות יותר במהלך היום , יישן טוב יותר בלילה, וכן יחזיק מעמד ללא אוכל לפרק זמן ארוך יותר. כיצד ניתן לעשות זאת? אם בכלל? יש לציין שהוא תינוק גדול יחסית. שוקל 9.200 נולד 3.000
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לליבי
ג'ניס זאוסמר10/01/2008שלום רב,
את מתארת התנהגות של תינוק בגיל כזה שתינוקות לא צריכים לאכול בלילה ולא אוכלים בלילה מתוך רעב אלה הרגל.
רוה האנשים מקשרים את התעוררות התינוק בלילה לרעב ובטעות ומכאן הבלבלול.
התינוק שלך גדול ומפותח וזקוק למסר ממך שבלילה ישנים ואין צורך באוכל.חייבים לשנות הרגלים וקימות שיטות שונות. יש האומרים שבמכה אחת מפסיקים לתת בלילה , יהיו כמה לילות קשות אבל בסוף יסתדר ויש האומרים שכדאי לעשות בהדרגתיות. אין שיטה נכונה ואין שיטה אחת אשר טובה לכולם.שוב - את חייבת להבין שההתנהגות נובעת מהרגל ולא מרעב.
במשך היום הוא יכול לקבל יותר ממרק -- תלכי לטיפת חלב ושם תקבלי הרבה אפשרויות ועיצות.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דנהדינה09/01/2008
יש לי תינוקת בת חודש ושלושה שבועות, מה שקרה זה שאחרי שבועיים מהולדתה עלה אצלי החום ל40 מעלות בגלל שהיה גודש וכאבים בשד הימני הרופאה הפנתה אותי לבית חולים בשל לעשות שאיבה אבל שם בדקו אותו ואמרו שזה עובר ואין צורך אפילו לשאוב כי במידה ושואפים זה יכול להגדיל את כמות החלב בשד ואז מה לעשות זה לתת לה לאכול מאותו שד הרבה.אז חזרתי הביתה ויום אחרי החום נעלם וגם הגודש נעלם אבל מאז יומיים יש כאבים בשד השמאלי מתחת לפיטמה אני מרגישה שיש גודש אבל אני לא מרגישה שהשד מלא , מה שקורה שאני פתאום רועדת מקור עד שאני לוקחת אקמול וזה נעלם ושוב אחרי כמה שעות זה חוזר ,מה את מציעה לי האם לפנות שוב לרופאה או שזה נעלם לבד.רציתי לציין שאתמול עשיתי מסאג בשד אבל זה לא עזר.
שאלתי השנייה היא שהבת מתקופה לא קצרה ובמיוחד משעה תשע בלילה היא דורשת לאכול כל שעה אפילו חצי שעה עד שעה 1 בלילה שזו השעה שהיא רגלה להירדם בה ואם אני לא נותנת לה היא מתחילה לבכות בצרחות , האם לתת לה או לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדנה
ג'ניס זאוסמר09/01/2008שלום דנה,
צר לי שאת לא חשה בטוב וחבל שלא אפשרו לך לשאוב.
במצב כזה הטיפול הטוב ביותר הוא לרוקן את השד - יניקה,שאיבה......
משאיבה פה ושם אין כל אפשרות להשפיע על כמות החלב, רק שאיבות מרובות וגם לאורך זמן.
אם הום נמשך את חייבת לפנות לרופא ולקבל אנטיביוטיקה - כמובן להמשיך להניק.
יתכן ויש לך זיהום כתוצאה מפצעים שנוצרו מיניקה לא תקינה שהיה או עדיין לא טובה.
ייתכן ויש כבר בעקבות זה ירידה בתפוקת החלב - גם דלקת, זיהום וגודש - עלולים לגרום לירידה במות החלב.
ולכן עליך קודם כול לטפל בדלקת, להניק הרבה .
כאשר תרגישי טוב תתחילי להוסיף שאיבות להגברת החלב ולשם מתן תוספות ותקחי 3 כמוסות של חילבה שלוש פעמים ביום.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניהול הנקהפישפט09/01/2008
שלום, בני בכורי בן 4 חודשים. משקל לידה 2.700 משקל בגיל 4 חודשים 6.500. הנקה מלאה. לא חזרתי לעבודה עדיין. לפני כחודש לערך החל לישון לילות שלמים לסירוגין (בשבוע נניח 2-3 לילות קם באמצע). בבי"ח היתה יועצת הנקה ומאז אני מניקה כפי שהוסבר לי. 2 צדדים כל הנקה לפי דרישה. הקטן יונק יפה ללא בעיות. בתחילה ינק כל 3 שעות ובחודש האחרון אולי קצת יותר מחודש הוא יכול לינוק כל שעה וחצי או כל שעתים- שלוש, בקיצור אין חוקים. גם ללילות השלמים אין חוקים, לא משנה איך ההנקה מתנהלת ביום אני אף פעם לא יודעת אם יקום או לא. הוא הולך לישון ב19:30-1900 וקם או ב2400 או ב-2 או ב- 5 או ב6 כלומר הכול נורא מבולבל. הבעיה היא שאם הוא ישן לילה שלם אז אני לא. אני קמה ב-4:30 עם חזה גדוש וכואב. אני לא מתלוננת על השינה הטובה שיכולה להיות לי אבל שואלת :ראשית- האם זה תקין או שמע משהו בניהול ההנקה שגוי, שנית- הבנתי מקריאה שלא כדאי לשאוב כדי לא לבלבל את הגוף(משק החלב)- אני מוציאה מעט בכיור- זה תקין? שלישית- זה מתאזן?? כלומר יכול להיות משהו קבוע בשעות בהן מתעורר (או לא - הלואי)?
אודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לפשפט
ג'ניס זאוסמר09/01/2008שלום רב,
את מתארת הנקה טובה, תקינה ונורמאלית והרבה היו רוצים הנקה כזאת. סדר , בדרך כלל לא הולך יד ביד עם הנקה מסיבות מרובות. כמות החלב תתאזן ותרגישי את זה בקרוב.
אם את מלאה עד לאי נוחות - תמשיכי לעשות בדיוק את מה שאת עושה. בדרך כלל אין צורך לשאוב מעבר למעט סחיטה לקבלת הקלה מהמלאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקהמיכל08/01/2008
שלום רב
ביתי בת 4 וחצי חודשיםניזונה רק מהנקה. נולדה 2850 ג', עלתה בהתאם לעקומה שלה עד גיל חודשיים, אז שקלה 4420. בשל סיבות שונות היא לא נשקלה במשך חודשיים ונשקלה רק בגיל 4 חודשים אז שקלה 5020. - ירדה עקומה ועלתה 600 ג' בחודשיים! (שבוע לפני השקילה היתה חולה בדלקת אוזניים). היא ילדה מקסימה, חייכנית, מתפתחת כפי גילה. החל מכמעט 3 חודשים היא ישנה לילה שלם (מ- 9 בערב עד 6 בבוקר). לאחרונה אני לא מצליחה כמעט לשאוב- אני שואבת 50 כשבער שאבתי 120.
האם הירידה בחלב היא שגרמה לעלייה מועטה במשקל? האם צריך להעיר אותה בלילה או להמשיך להניק אותה כשהיא מתעוררת?
תודה מראש מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למיכל,
ג'ניס זאוסמר09/01/2008שלום רב,
סביר להניח שחוסר אוכל הוא זה שגרם לה לירידה במשקל. תינוק בגיל שלה לא אמור לרדת במשקל או בעקומה.
כיף שיש ילדה שמחה ,תהני ממנה ומקסים מצידה שהיא ישנה כל כך טוב - לא כל כך שכיח.
אני מאוד ממליצה להמשיך להניק אותה אבל לעקוב צמוד אחר משקלה .
אם היא לא עולה כראוי אין ברירה אלה לתת לה תוספות.
תשאבי עם מכשיר מאיכות מעולה, תקחי חילבה והניקי אותה הרבה משך היום.
תודיעי לי מה קורא בהמשך,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן אפשר להקפיא חלבדנה07/01/2008
אני אוטוטו חוזרת לעבודה ואני רוצה לשאוב חלב שאלתי היא כמה זמן אפשר להשאיר חלב במקפיא וכמה זמן במקרר ?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדנה
ג'ניס זאוסמר07/01/2008היי דנה,
חלב אמא אפשר לשמור במקרר ,ולא בדלת,ל3-4 ימים. יש האומרים שאפשר ליותר.
בהקפאה , בכלים מפלאסטיק קשיח המיעדים להקפאת חלב אם,אפשר 2-3 חודשים.בקפאה עמוקה אפשר ליותר מזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסיון07/01/2008
ילדתי את ביתי הבכורה רותם- בת 9 יום.
עד עכשיו התעקשתי על הנקה , למרות שיש לי פטמות שקועות, אני משתמשת בפטמות סיליקון ,שעובדות מצויין, העניין הוא שהתחילו לי פצעים וסדקים וזה כואב מאד כשהיא יונקת.
עכשיו התחלתי לשים משחה וישנה הקלה אבל לא מספקת והיום בבקר נאלצתי לתת לה מטרנה.
להפתעתי , היא פשוט זללה את המטרנה בחצי מהזמן שהיא יונקת (כשהיא יונקת זה לפחות שעה עם כל ההפסקות באמצע), וגם נרדמה בכוחות עצמה בעריסה.
אני מאמינה שזה גם בגלל שיותר קל לאכול מבקבוק מאשר לינוק, אבל האם יכול להיות שאין לי מספיק חלב בשבילה (חלב האם שלי) ולכן היא פשוט הסתערה על המטרנה? - אכלה 100 CC . - שוקלת 3 ק"ג בערך.
אני לא רוצה לןןתר על ההנקה ועל החלב שלי בשבילה,אבל אם אין לי מספיק חלב אולי כדי לשלב?
יכול להיות בכלל אין לאישה מספיק חלב?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לסיון
ג'ניס זאוסמר07/01/2008שלום רב,
לשימוש בפטמות סיליקון כמה בעיות :
1 - עם התפיסה עם פטמת סיליקון לא מושלמת עלולה להיות הפחתה או מיעוט במעבר חלב לתינוק
2- הגירוי לשד מופחת וזה עלול גם לגרום להפחתת יצירת חלב
3 - התינוק "יונק" לפעמים על ריק - כאילו על מוצץ - נהנה מהמציצה אבל לא מקבל הרבה חלב
לכן יש להזהר מאוד עם פטמת סיליקון ולבדוק אם התינוק עולה טוב במשקל.
העובדה שיש לך פצעים מרמז שהיא לא תופסת טוב ולועסת את הקצה של הפטמה בתוך פטמת הסילקון.
משחה יכולה להרגיע קצת אבל לא יפתור את הבעיה.
כאשר נותנים לאכול מבקבוק ,ובמיוחד תינוק רעב, הוא "יזלול"כי החלב יוצא מהר ואף אומרים מהר מדי ולא בגלל שקל יותר. בוודאי קל יותר לתינוק לאכול מבקבוק מאשר מפטמות שקועות אמיתיות.
אני מאוד ממליצה שתמצעי יעוץ הנקה די דחוף ותנסי להניק לל פטמת סיליקון או להשתמש בה כראוי.אם את לא מצליחה כדאי לשאוב ולתת חלב אמא ולא תמ"ל אם הפצעים מאפשרים שאיבה.
התנוקת נרדמה כי היא באמת קבלה ארוחה מלאה ולכן נרדמה. לי לא ידוע אם יש לך מספיק חלב אבל ברור לי שכך היא לא מקבלת מספיק .זה הזמן לעשות משהו כי אחרת באמת תרד לך התפוקה.
אישה המניקה בצורה יעילה בדרך כלל מייצרת מספיק חלב ואף יותר מזה - הטבע של האנושות מבוססת על זה - נכון - הטבע לא יודע שיש משהו אחר.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבות בלבד - שאלה דחופהסיגל05/01/2008
ג'ניס שלום,
בני בן 3 חודשים ושבוע, לא מוכן לינוק ולכן מלידתו אני שואבת לו (ניסיתי שלל יועצות הנקה, הוא יודע לינוק ואף עשה זאת פעמיים או שלוש אבל הוא לא אוהב ולא מעוניין - רוצה רק בקבוק), אז כאמור אני שואבת לו את כל ארוחותיו, הוא אוכל היום כ- 120CC בין 6-8 פעמים ביממה. בשבועיים האחרונים החלב הולך ומתמעט לי והשאיבות הפכו להיות מלחמה, אני סוחטת וסוחטת ונלחמת כדי להצליח לספק לו את המנה הבאה - מטרנה וסימילק - את החלבי הוא מקיא, את הסויה הוא לא סובל. אני אובדת עצות - האם יש לך פתרון קסם להגברת החלב? האם זה נכון ששאיבות בלבד לא מגבירות את ייצור החלב כמו הנקה? הייתי רוצה להמשיך להזין אותו בחלב שלי עד גיל חצי שנה, או לפחות לשלב עם תמל אבל, כאמור, הוא לא מוכן - מה עושים?
זקוקה לתשובה בדחיפות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לסיגל
ג'ניס זאוסמר05/01/2008סיגל ,
את יכולה להיות מאוד גאה בעצמך שהצלחת עד כה - לא פשוט ומאוד יפה.
שכיח שקיימת ירידה בתפוקת החלב עם שאיבות סביב הגיל הזה.
תבקשי מהרופא שלך לרשום לך מרשם למוטיליום במינון של 20 מיליגרם 4 פעמים ביום. תוך שבוע שבועיים תראי הבדל. התרופה בעצם נגד בחילות אך במינון כזה מגביר חלב כתופעת הלואי שלה. היא בטוחה גם לך וגם לתינוק.
תקחי לכמה שבועות ותצרי קשר איתי שוב בפורום.
אם הרופא ירצה פרטים לגבי הטיפול אני ארשום פה כתובת באינטרנט.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתובת
ג'ניס זאוסמר05/01/2008http://www.breastfeedingonline.com/newman.shtml
http://www.breastfeedingonline.com/Dom19abcombinedpdf.pdf* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)