מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עלייה מועטהלו23/02/2008
יש לי תינוקת בת 8 חודשים, אחות טיפת חלב אומרת שהיא על אחוזון 25 כל הזמן מאז שהיא נולדה לתת לה רק 5 ארוחות ולא יותר , אך היא רוצה לינוק כל הזמן וארוחות מוצקים כנישנוש, היא עולה 400 גרם בחודש, נולדה 2900 ירדה ל2800 וכעת שוקלת 7500.היא מתעוררת כל שעה בלילה עם בכי ויש לה גזים מה הסיבה לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללו
ג'ניס זאוסמר23/02/2008היי לו,
נכון יש לך תינוקת קטנה אבל כל עוד היא לא יורדת באחוזון אין צורך בבהלה.
מעבר לזה אפשר להציע לה מאכלים בריאים ומזינים לפי גילה. תנסי להגדיל לה את ה"נישנושים" מבלי להודיד את ההנקות. וללא לחץ כי תינוקות עלולים להגיב לכל לחץ המופעל עליהם בקשר לאוכל.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעלייה במשקל
לו26/02/2008איך זה שאפילו שאני מניקה מתי שתינוקת רוצה, ופלוס נישנושים ,היא עדיין עולה 400 גרם כמו לפני ,תמיד הנקתי הנקות תכופות, אפילו שטיפת חלב אמרה כל שעתיים ולתת לתת לתינוקת לבכות ולא לתת הנקות תכופות, רק בחודשים הראשונים עלתה טוב ואחרכך 400 גרם קבוע, ?שאלה שנייה אם הנקות תכופות פלוס נישנושים גורמים לגזים בלילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ג'ניס זאוסמר27/02/2008הנקות תכופות פלוס נישנושים לא גורמים לגזים בלילה!
יש תקופות שונות בהנקה שבהן תינוקות מתנהגים ועולים במשקל בצורה שונה ובאופן טבעי לגמרא - ככה זה.ההנקה משתנה ואופי היניקות יכולות להשתנות בין התקופות. גם קצב עלית המשקל לא אחיד - וגם זה רגיל וכמצופה.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלב
לו27/02/2008ג'ניס תודה על התשובות.
יש דבר כזה חלב עם שומן ?יש לי חברה צבע של החלב שלה הוא צהוב ובשאיבה נראה כאילו יש שומן מעליו והתינוק שלה עולה יותר במשקל, והחלב שלב שלי יש לו צבע של חלב 1% .,אמא שלי כל הזמן אומרת החלב שלך כמו מים לא שומני בגלל זה תינוקת לא עולה טוב במשקל ,מה שגורם לי להשבר ולא להניק..והיא אחרי הנקות רעבה, זה בתקופה שעוד לא הוספתי מוצקים, אך מה אני יעשה עם תינוק שני, בזה נלחמתי להניק למרות הדיבורים, אבל אני מאשימה את עצמי שאולי התינוקת היתה רעבה בגלל זה כל הזמן בכתה, סליחה על האורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלו
ג'ניס זאוסמר27/02/2008היי,
יש שומן בחלב וגם לך.
ככל שהזמן עובר מהלידה החלב נהיה שקוף ומימי - וכך צריך להיות כי את אישה. חלב של יונקים אחרים (כמו פרות) נראה אחרת וצריך גם להיות אחרת.
על תשווי בין חלב שלך ושל חברותיך - כל חלב אם הוא טוב.
התינוקת שלך לא עולה אוב כי היא לא מקבלת מספיק חלב ולא מפני שהחלב לא מספיק טוב.
תני לה כמה שיותר, על תסתכלי על מראה החלב לא שלך ולא של אחרים.
תני לאמא לקרוא את הכתוב כאן.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה וחזרה לעבודה-דחוףףמירב21/02/2008
בעוד מספר ימים אני חוזרת לעבודה כאשר אני אעדר מהבית מידי יום בין השעות 14:30 ל 21:00
בהתחלה חשבתי שבין שעות אלו בעלי יאכיל את הילדה במטרנה אך אני מפחדת שיצור החלב שלי ירד בעקבות סיטואציה זו ולא אוכל להניק אותה בצורה מלאה בשאר הארוחות. לכן קניתי מדלה מיני אלקטריק אך לרוב איני מצליחה כלל לשאוב איתה.
בנוסף איני יכולה לשאוב במקום עבודתי בשעה בה הילדה אמורה לאכול
1. מה הכי מומלץ לי לעשות כדי שייצור החלב יספיק לילדה בשאר הארוחות? ואם הפתרון הוא שאיבה מתי מומלץ לי לשאוב בהתאם למגבלות שלי?
2. בזמן האחרון הבת שלי פולטת די הרבה אך עדיין קיימת עליה במשקל. האם יש לי סיבה להלחץ????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למירב
ג'ניס זאוסמר22/02/2008היי,
את לא חייבת לשאוב בדיוק בשעה שהיא אמורה להניק - את יכולה להיות יותר גמישה.
אם את שואבת פעם בזמן העבודה זה אמור להיות מספיק וגם תוכלי לקחת את החלב הביתה לארוחה שלה בזמן שאת בעבודה.יש גם נשים אשר לא שואבות , ייצור החלב יורד אך מספיק ליתר היניקות - אי אפשר לצפות דבר כזה מראש.
את יכולה להשיג מכשיר יותר טוב מיד שרה - ספקטרה.
העיקר לא להלחץ - תראי איך הולך , איזה בעיות ישנן ועז אפשר לפתור אותם לפי הצורך.
את תראי - יהיה יותר קל ממה שאת מצפה.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבה לפגיםליהי19/02/2008
ילדתי תאומים בשבוע 32 הם כרגע בפגיה
אני מנסה לשאוב חלב כל 3 שעות כרבע שעה אך הכמות קטנה כ-20 מ"ל
שמעתי שיש טיפול תרופתי להגברת החלב מהו?
שאלה שניה שלי היא לגבי האיחסון בגלל הכמות הקטנה בכל שאיבה אני שופכת את החלב ששאבתי לבקבוק במקרר האם זה תקין או מקלקל את החלב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לליהי
ג'ניס זאוסמר19/02/2008היי ליהי,
מזל טוב על הולדת התאומים.
נכון , יש תרופה - עלייך לבקש מרשם למוטיליום 20 מיליגרם ארבע פעמים ביום
אני ממליצה שתכנסי ללינק ,תדפיסי לך ולרופא כי הטיפול לא כל כך מוכר. הוא בטוח ולא תופעות לוואי.את צריכה להמשיך עם השאיבה כל כ-3 שעות עם מכשיר מאיכות גבוהה (לקטינה של מדלה או ספקטרה) ותרי תוצות תוך כ- שבוע.
http://www.breastfeedingonline.com/Dom19abcombinedpdf.pdf
אפשר גם לקחת קפסולות של חילבה - 3 קפסולות 3 פעמים ביום. פחות יעיל (אין צורך במרשם).
אני מציעה שתתיעצי בפגיה בה הם נמצאים על אופן השמירה שהם דורשים.
מחכה לשמוע ממך על התקדמותך,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגינידינה19/02/2008
גם לי יש תינוקת שיונקת ממני באופן מלא שעכשיו היא בת שלושה חודשים שאוכלת כל שולש שעות אבל בערב משעה 10 בערב היא רוצה לאכול כל הזמן עד שהיא נרדמת בסביבות 12 בלילה ואני נותנת לה כי לא כל הזמן אוכלים אלא הם משתמשים בציצי גם כמוצץ ולא רק בשביל לאכול אז מניסיון תני לה מתי שהיא רוצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה על התגובה
ג'ני19/02/2008תודה על התגובה, זה מה שאני עושה נותנת לה לאכול מתי שהיא רוצה ....
אבל זה משהו מטורף אני יודעת שהיא רוצה את זה בתור מוצץ כי היא לא לוקחת מוצץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה בלילהדיקלה19/02/2008
שלום
התחלתי ליגמול את הילד שלי מהנקה בלילה(דווקא מתקדם יפה)
השאלה שלי היא כמה שעות ילד בן שנה וחודש יכול להחזיק מעמד ללא אוכל
אם למשל הוא הולך לישון ב 19:00 מתי הוא צריל לאכול עוד הפעם (במיקרה שלי הוא קם ב 3:00
ואח"כ בסביבות 5\6 ,פעם הוא היה קם כל שעתיים) האם כדאי ליבמול אותו גם מההנקה ב3:00 ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליסמין
ג'ניס זאוסמר19/02/2008היי יסמין,
נראה לי שאת פשוט מסתדרת יופי!
הוא יקום אם הוא מרגיש את הצורך - אין צורך להעיר אותו.
אני מתארת לעצמי שהגמילה בדרך.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה מרובהג'ני18/02/2008
שלום לך
יש לי תינוקת בת חמש שבועות אני מניקה הנקה מלאה בערך כל שלוש שעות בלילה היא מצליחה להחזיק 5 עד 6 שעות. מה שקורה לה לפעמים וזה בעיקר בשעות הערב ואני מדברת ב-7,8 היא לא נרדמת אחרי האוכל והיא פשוט אוכלת כמעט כל חצי שעה וקצת האם זה בסדר...?
וזה לא קורה תמיד יום כן יום לא איך שבא לה.
היא נולדה במשקל 2276 ובחודש היא שקלה 3950, יכול להיות שעכשיו אין לי מספיק חלב או שזה משהו רגיל אצל התינוקות כי רוב הזמן אני היא אוכלת ונרדמת אחרי 10 דקות או ששוכבת במיטה רגוע ולא רוצה עוד לאגול.
מחכה לתשובה.
ג'ני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לג'ני
ג'ניס זאוסמר18/02/2008היי,
יש לך תינוקת מהספרים!!!
תהני ממנה ותני לה כמו שהיא רוצה ויודעת מה שטוב לה.
בכייף תמיד,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספי מזוןמתעמלת קבועה.18/02/2008
האם מותר בהנקה לשתות תה סירפד לניקוי הגוף ?
מה לגבי נטילת כמוסות ל-קרניטין?
האם יש בכך סכנה כלשהי?
אני מעוניינת להוריד משקל כמה שניתן עוד בתקופת ההנקה שכן ההנקה גורמת לי לתחושת רעב גדולה יותר...למרות שבכל הנקה אני למעשה שורפת קלוריות.
האם ייתכן שהגוף "שומר" על מאגרי האנרגיה שלו בתקופת ההנקה ובכך לא מאפשר ירידה במשקל או ירידה איטית ביותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספי מזון
ג'ניס זאוסמר18/02/2008שלום רב,
בתקופת ההנקה הגוף שורף יותר אנרגיה ומאפשר כן ירידה במשקל ולא ירידה איטית במשקל. רוב הנשים לא מאפשרות לזה לקרות כי השהיה בבית מעודדת אכילת יתר, הקרבה למטבח קורץ ורובנו לא בדיוק אוכלות את הקלוריות המתאימות אלה קצת יותר או אף הרבה יותר - ומופתעות שלא יורדות או אפילו עולות במשקל.
אני עליתי במשקל יותר בזמן ההנקה מאשר בהריונות ועז לא הבנתי , היום אני מבינה שצריכים להיות פעילים, מודעים לצורכי הגוף ולא להגזים בכלל.
הורדת משקל יתרה בזמן ההנקה עלולה לגרום להפרעה ביצירת החלב - הגוף חיב אנרגיה ליצור חלב וחבל שיחסר לתינוק - עז בתבונה ולא בהגזמה.
אין לי מידע לגבי תה סירפד או ל-קרניטין והנקה - סליחה.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה להנקהענבר16/02/2008
שלום,
רציתי לשאול האם ניתן לחזור להניק תינוק בן חודשיים וחצי לאחר חודשיים ושבוע בהם לא הנקתי או במילים אחרות, מה אפשר לעשות אם מתחרטים. בזמנו, כשהתינוק שלי היה בן כמה ימים, לקחתי כדורים להפסקת יצור חלב אלא שעכשיו, כאמור, אני רוצה לחזור ולהניק. האם זה ניתן? אם כן, אפשר לקבל טיפים לאיך בדיוק עושים זאת? אני רוצה רק לציין שכשאני מנסה להניק את התינוק שלי, יוצא טיפל'ה נוזל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לענת
ג'ניס זאוסמר16/02/2008היי ענת,
את אמורה עדיין להיות במה שנקרא "חלון ההזדמנות" לחזרה להנקה אך דורש המון מאמץ והסיכויים להצלחה לא מאוד גדולים.
הפרוטוקול כולל קודם כול המון רצון, שאיבות מרובות עם מכשיר איכותי חשמלי וכמובן הרבה הנקה.
אם התינוק שלך עדיין מוכן לינוק - תני לו לינוק כמה שיותר בנוסף ללשאיבות. אם הוא לא יונק ואוכל רק מבקבוק יתכן ולא יסכים אפילו לינוק גם כאשר את מצליחה להעלות את ייצור החלב.
יחד עם כל זה עלייך לקחת קפסולות חילבה - 3 קפסולות 3 פעמים ביום ( 9 ביום). להשיג חנות לדברי טבע. קיימת גם תרופה בשם מוטיליום אשר מעלה את יצירת החלב כשנותנים כמינון גבוה.את צריכה לבקש מרופא למרשם לתרופה הזאת במינון של 20 מיליגרם ארבע פעמים ביום.
אם את משיגה את המרשם תהיה בקשר איתי כדי שאמליץ לך על המשך הטיפול.
בהצלחה,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה. אני בהחלט אנסה לפעול על
ענבר16/02/2008פי עצתך, ואדווח לך במקרה של התקדמות. מי יודע, אולי יש לי עדיין סיכוי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משאבות חלבאביטל14/02/2008
שלום. שמי אביטל ואני גרה במודיעין. יש לי בבית גמ"ח של משאבות הנקה של מדלה מסוג pump in style. זה אומר שיש לנו די הרבה משאבות שאנחנו נותנים לנשים להשתמש בהן בחינם למשך שלושה חודשים (הן משלמות רק על חלפים חדשים את מחיר העלות ומשאירות לנו צ'ק פיקדון). אין כאן שום עניין של רווח חוץ מלעזור לאנשים... זה מיועד בעיקר לנשים שמסתבכות עם ההנקה (פג, תינוק שלא יונק, מחסור בחלב, תאומים, פצעים וכו). אפשר בכיף לפנות אלי או להפנות נשים אחרות שזקוקות לזה: 050-7293199 אביטל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל הכבוד !! וגם משאבות טובות!!
ג'ניס זאוסמר15/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה אבל לא מוצאתסום13/02/2008
לין בת 3 חודשים לא רגועה אחרי הנקה.
בעייתי היא לפני ההנקה,מזה שבועיים היא מסרבת למגע עם פטמת השד ורק לאחר שאני נותת לה
מוצץ ומובילה אותה לפטמה היא יונקת ,אנא עיזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לסום
ג'ניס זאוסמר13/02/2008שלום רב,
קודם כול עליך לגשת לטיפת חלב ולבדוק אם היא ממשיכה לעלות יפה במשקל.
אם כן - אין להתנהגות הזאת משמעות.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה ותוספת פורמולהאילנה13/02/2008
שלום,
בני בן 3 שבועות שוקל כ-3.5 ק"ג, יונק במרווחים של שעה עד ל-3 שעות בכל פעם. אני מניקה בכל הנקה מצד אחד עד שהוא נרדם.
יש לי מספר שאלות:
האם מומלץ להניק משני הצדדים בכל פעם?
האם הוא כבר צריך לישון יותר שעות ברציפות בלילה?
כשאני מנסה לשאוב יוצא בערך 60 CC לכל שד. האם החלב מספיק לו?
כאשר עוברים לפורמולה - האם ניתן להרתיח מים מינרליים או רק מהברז? נראה לי שלמים מהברז יש ריח של כלור...
המון תודה
אילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאילנה
ג'ניס זאוסמר13/02/2008היי אילנה,
מזל טוב!
מומלץ להניק מ-2 צדדים בכל הנקה. וכך עושים: להניק מהצד הראשון עד שמסיים (יורד לבד מהשד או נרדם על השד לאחר יניקה טובה) ולאחר מכן להציע את הצד השני. תינוקות בגיל הזה די רדומים לאחר הצד הראשון מהמאמץ יותר מאשר שובע. ולכן אני ממליצה להחליף לו טיטול לאחר הצד האשון , דבר אשר מאיר תינוקות ומזכיר להם שיש צד נוסף. כך נהנים מארוחה יותר מלאה גם לטובתם וגם לטובת אמהותיהם.בפעם הבאה תתחילי עם הצד שסיימת איתו.
אין לצפות שהוא ישן יותר שעות בין ההנקות בגיל הזה.
שאיבה : 60 סמ"ק לארוחה לתינוק בן 3 שבועות נשמע מעט מאוד. מכשירי שאיבה אף פעם לו מצליחים להוציא חלב כמו תינוק היונק אפקטיבית. בגיל הזה הייתי ממליצה להניק אותו ללא שאיבות אם אפשר ולא מחשבות על העברה לפורמולה (תמ"ל). יש לו את כל החים למאכלים אחרים וכל כך מעט לחלב אמא - תתני לו כמ שיותר ללא הפרעות מיותרות.
והעיקר תהני,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע בשד בעקבות שאיבהשני13/02/2008
האם ניתן לתת לתינוק לשתות חלב אם במידה ויוצא דם מפצע בשד בזמן שאיבה ונכנס קצת לחלב השאוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשני
ג'ניס זאוסמר13/02/2008היי שני,
אין שום בעיה - את יעולה לתת לתינוק את החלב.
הבעיה היא לה נוצר פצע ?
האם כוסית השאיבה שפשפה כי הלא היה ממוקם טוב או שהשאיבה היתה חזקה מדי?
אולי כדי לנסות משאה אחרת.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מהנקהמיטל12/02/2008
בני בן 11 חודשים
מוכן לשתות מבקבוק חלב שאוב
לא מוכן לשתות תחליף חלב
האם ניתן לערבב חלב אם שאוב ותחליף חלב כחלק מתהליך הגמילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למיטל
ג'ניס זאוסמר13/02/2008היי מיטל,
למה לא?
יש האומרים שלא מקובל אבל אם זה עוזר - תעשי.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כישלון בהנקהמאיה12/02/2008
קודם כל חבל שלא ידעתי על הפורום מקודם יכול להיות שהיתי מצליחה יותר בהנקה. הבת שלי כיום בת 4 חודשים, הנקתי אותה חודשיים בלבד. עד החודש הראשון עלתה יפה במשקל אך בשבועיים האחרונים של החודש הראשון היתה בוכה רוב הזמן (כשעה מאחרי ההנקה מתחילה לבכות ) ולא היתה ישנה מספיק. הרוב יעצו לי לתת לה תוספת מבקבוק אך אני פחדתי שהיא תתרגל לבקבוק ותעזוב את ההנקה , המשכתי להניק עם נתינת מעט תוספת עד גיל חודשיים אך התברר לי בטיפת החלב כשקלו אותה שהיא לא עלתה מספיק במשקל והאחות ייעצה לי לתת לה ארוחות שלמות מבקבוק כי אינה מקבלת מספיק חלב ממני. שמעתי בעיצה עם אכזבה וכאב היתי מניקה אותה ואחרי ההנקה נותנת לה ארוחה (כ-120)והיתה אוכלת את כולה לאט לאט התחילה לבכות אחרי זמן קצר שהיא יונקת ממני וההנקה הפכה לחוויה בלתי נעימה עד שבסוף עזבתי ללחוץ עליה ומהר מאוד החלב התייבש. מאז אני מרגישה תחושת כישלון וגם אשמה , כישלון כי רציתי כל כך להניק ואשמה כי הילדה שלי היתה רעבה במשך חודש שלם. יש כאלה שאומרים לי שיש נשים שהחלב שלהם אינו משביע , אין בו שומן האם זה נכון?דרך אגב התינוקת שלי היתה תופסת טוב את הפטמה (כמו שלמדו אותי בבית החולים) והיא היתה יונקת ושבעה עד החודש הראשון, ואני הייתי דואגת לתזונה ולשתיה מרובה והיתי מבלה שעות בהנקה בכל זאת לא הצלחתי מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למאיה
ג'ניס זאוסמר13/02/2008היי מאיה,
זה נכון שההנקה חשובה ושאת מכירה את כל הסיפור אבל הנקה היא לא הכל. יש לך תינוקת בריאה וזה שווה הרבה יותר מכל דבר אחר. עשית הכל כמו שהראו לך וחודש היא ינקה. כל כך הרבה תינוקות אפילו לא מקבלים הנקה אחת.
אני, במקומך, הייתי אומרת לעצמי - אי אפשר לחזור אחורה, עשיתי את המיטב, תודה לאל שיש לי תינוקות בריאה ופעם הבאה יהיה אחרת.
אין צורך להכנס למה שהיה ,תלכי קדימה ועל תדשדשי במה שהיה - לא עוזר!
אני לא אתייחס לכל מה שאמרו לך חוץ מזה שחלב אם תמיד טוב - אין חלב לא מסביע או דליל.
בפעם הבאה תפתחי דף חדש ,תשקלי את התינוק לעיתים קרובות ותתיעצי עם יועצת הנקה כדי לוודא הצלחה.
שוב - אנחנו יולדות בכדי להביא תינוקות לעולם,לגדל אותם בהאבה ולהביא אותם לעצמאות ולא רק להניק אותם.
מקווה להתכת בלידה הבאה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מאיה13/02/2008תודה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים בכמות יצירת החלב בין השדייםאמא12/02/2008
הי ג'ניס,
האם ישנה אפשרות ששד אחד מייצר כמות קטנה יותר מהשני? אני רואה זאת בכמות שאני שואבת מכל שד, בתחושת המלאות ואפילו ויזואלית בגודל...
כאשר אני מיניקה את בתי, נראה לי שהיא יונקת יותר זמן משד אחד (זה שנדמה לי שמייצר פחות מהשני)
מה הסיבות לכך, איך ניתן ליצור סימטריה יחסית...?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים בכמות יצירת החלב בין השדיים
ג'ניס זאוסמר12/02/2008היי,
נורמאלי חלוטין !
כמעת לכל אישה שד יותר גדול מהשני ובזמן ההנקה ההבדל מוקצן ואף בהרבה.
השוני הזה נובע מחוסר סימטריה טבעי בין צד שמאל וצד ימין של גופנו וגם כנראה מיכולת יצירה שונה עקב הבדל ברקמה הבלוטית .
לאחר כמה שבועות של הנקה השד סומך על אפקטיביות היניקה וכמות היניקה בכדי לייצר חלב. האפקט המקומי מאוד חזק ושד אשר מקבל יותר גירוי ייצר יותר וההפך.ולכן השוני בין הצדדים.
כל זה נורמאלי כל עוד ההנקה מוצלחת והתינוק שמח ועולה במשקל.
תהני,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)