פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הנקה
    שני
    16/12/2007

אני סובלת מכאבים נוראיים בעת ההנקה. יש משהו שאת יודעת שיכול להקל על זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הנקה

הוספת תגובה

• תשובה לשני

ג'ניס זאוסמר
    16/12/2007

שני שלום,
    צר לי בשבילך - הנקה לא אמורה לכאוב בכלל. מה שאת חובה זה עינוי ולא הנקה.
    חשוב לי לדעת מתי ילדת, איפה כואב ומתי. מה קורה עם משקל התינוק?
    יש פצעים בפטמות?
    אם יש פצעים בפטמות וילדת לא מזמן הכאבים נובעים מתפיסה לא נכונה בעת ההנקה.
    תפיסה לא נכונה גם עלולה להשפיע על משקל התינוק כי הוא מתקשה להוציא חלב אם לא אוחז טוב. ואם זה לא מספיק - תפוקת החלב יורדת כי השד לא מקבל גירוי כראוי.
    לפי דעתי כדאי לך מאוד לגשת לייעוץ הנקה בכדי לפתור את הבעיה ולהמשיך להניק ללא כאב ובכיף.
    אולי האחות בטיפת חלב תוכל לעזור - תנסי אבל בהקדם.
    בהצלחה,
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספות

ג'ניס זאוסמר
    28/12/2007

היי,
    אפשר להסיף דייסות לחב אם אבל על תצפי שזה יסמיך אותו - זה פשוט לא קורא עם חלב אם.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה לאחר הגדלה-פחד
    נועה בר
    13/12/2007

שלום שמי נועה ואני כרגע נמצאת בחודש ה-8 להריון עשיתי לפני שנתיים ניתוח להגדלת חזה ואני מאוד רוצה ב"ה להניק ואני מפחדת שאין סיכונים
    לא לגבי החזה שלי אלא לגבי התינוק חלילה מרעלים עקב השתלים
    האם אני יכולה להיות שקטה?
    ולהניק בלב שלם
    אודה לתשובתכם המהירה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה לאחר הגדלה-פחד

הוספת תגובה

• הנקה לאחר הגדלה

ג'ניס זאוסמר
    13/12/2007

שלום נועה,
    לא אמור להיות שום בעיה .
    הסיכוי לנזק לתינוק קלוש ונדיר ביותר.
    על תדרידי את עצמך
    תהני מהמשך חווית ההריון לא דאגות מיותרות.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחזור להניק
    יפית
    11/12/2007

שלום ג'ניס ילדתי כמעת לפני חודשיים,ו ילדה קטנה במשקל 2.100 גרם.
    שקבלה מהתחלה בבית חולים מטרנה כתוספת להנקה .
    לפני שבועיים החלטתי שאני מפסיקה אחרי נסיונות רבים של הנקה כושלת.
    היום אני מנסה בשנית באמצעות שאיבה כול שלוש שעות למשך 20 דקות סה"כ משני הצדדים.
    יש שיפור ניכר בחלב ,אייך עדין התינוקת מתנגדת כול פעם שאני מנסה לקרב אותה אל השד.
    אני לא יודעת מה לעשות כדי לשכנעה אותה לנסות.
    השמח עם תוכלי לייעץ לי בנושא.

לקביעת תור
    סגירה
    לחזור להניק

הוספת תגובה

• לחזור להניק

ג'ניס זאוסמר
    12/12/2007

שלום יפית,
    יש עדיין סיכוי אבל חבל שהפסקת לאחר שבועיים - זה היה זמן יותר טוב לחזור או לשפר את ההנקה. התינוקת שלך פשוט הבינה שמהבקבוק היא מקבלת תמורה ללא מאמץ וכאשר ההנקה לא הולכת כראוי תינוקות מעדיפים לקבל את מזונם עם פחות מאמץ ועם זרם מהיר יותר.
    1 - להמשיך לשאוב ואף יותר זמן כל פעם.
    2 - לתת לה את החלב השאוב כמובן בינתיים מבקבוק.
    3 - לא להכריח אותה או לדחוף אותה כלפי השד
    4 - שימוש בשיטת ה"עור אל עור" - לחמם את החדר, להפשיט אותה (להשאיר אותה רק עם טיטול), להוריד גם את החלק העליון שלך ולתת לה להיות קרוב אליך עם הרבה מגע עור אל עור. המגע הזה מעורר תינוקות ומפעיל אותם . תני לה להיות כך קרוב לשד בכיף וללא לחץ מצידך. הרבה תינוקות חוזרים לאט להנקה לאחר השימוש בשיטה הזאת.
    יחד עם זה כדאי לגשת ליועצת הנקה - כי יש עדיין סיכוי להנקה ושווה מאוד לתת לזה את הסיכוי הכי טוב.
    בהצלחה ,
    גניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    גל
    11/12/2007

אישתי מניקה וסובלת מכאבים בפטמה כתוצאה מההנקה.
    מה אפשר לעשות כדי למנוע את הכאבים?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לגל

ג'ניס זאוסמר
    11/12/2007

היי גל,
    כאבים בפטמה בדרך כלל נובעים מתפיסה לא טובה בזמן ההנקה.
    אין דרך למנע אלה להניק כמו שצריך.
    אני מתארת לעצמי שילדתם לא מזמן וחשוב לגשת או לטיפת חלב או ליועצת הנקה בכדי לשפר את התפיסה אחרת ההנקה לא תצליח לכם וחבל.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה
    שולי
    09/12/2007

היי ג'ניס,

בני בן חודש ואינו מוכן לינוק משני השדיים רק מצד ימין. אני מנסה ומנסה ורק כשהיה ממש פצפון ינק משני הצדדים ועכשיו הוא פתאום לא מוכן בשום אופן. אני שואבת כדי להשוות את הכמויות ויוצא משם באמת קצת בקושי.
    מה יכולה להיות הסיבה לכך?

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה

הוספת תגובה

• תשובה לשולי

ג'ניס זאוסמר
    10/12/2007

היי שולי,
    אם התינוק שלך מסתדר עם צד אחד ומקבל מספיק חלב - עולה במשקל ושמח - אין צורך לעשות יותר מה שאת עושה.
    בשלב מסוים החלב ייתיבש בצד שלא מניקים ממנו.
    יש תינוקות המפתחים העדפה מוחלטת ממגוון סיבות כמו מבנה , זרימה שונה,וכו...
    אם השאיבה לא מועילה , גם כאשר היא במכשיר טוב ולעיתים קרובות - יתכן שצד אחד יספיק.
    תהיה במעקב צמוד בטיפת חלב כדי לוודא שהוא מקבל מספיק אוכל.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה משמעותית פתאומית בכמות החלב
    יערה
    05/12/2007

ביתי בת 4 חודשים, ונמצאת מזה חודש במעון. עד עכשיו שאבתי לה כל יום שתי מנות למעון ולא היה לי בעיה. באופן פתאומי בימים האחרונים אני מצליחה לשאוב מקסימום מנה אחת,וגם כאשר אני מניקה בשעות אחה"צ והערב אין לי מספיק חלב. (אני רואה שביתי מתעצבנת כשהיא יונקת ובדקתי ואכן לא יוצא לה כלום) רציתי לדעת ממה זה יכול להיות ומה אפשר לעשות כדי להגביר תפוקה. בתודה מראש

הוספת תגובה

• תשובה ליערה

ג'ניס זאוסמר
    05/12/2007

שלום יערה,
    מאוד יכול להיות שירדה כמות החלב מעז שהתחלת לשאוב . גם עם המשאבה הטובה ביותר (ומאוד כדאי שיהיה לך הכי טוב) עלולה תפוקת החלב לרדת.
    ואפילו המכשיר הטובה ביותר לא מעתיקה הנקה של תינוק ולכן הכמות עלולה לרדת.
    קודם כול תשיגי מכשיר יותר טוב
    שנית - 3 קפסולות חילבה 3 פעמים ביום.
    תלחצי על השד בזמן הנקה והשאיבה
    תניקי הרבה ותשאבי יותר.
    יכול להיות שזה זמני ואף תכלי לחזור לכמות הקודמת.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה ליערה..

דקלה
    06/12/2007

היי יערה, קראתי את שאלתך ורציתי לשאול אם אפשר מס' דברים אם אפשר.
    כאמא מניקה, בני בן ארבעה חדשים. אני נורא מתלבטת האם להכניסו למעון ואיזה.... מכיון שקצת קשה לי להפסיק להניק. כיצד ביתך מסתדרת עם האכלה? איך ניתן לחשב כמויות?
    ועוד דבר הכי חשוב, והכי כואב לי, איך היא מסתדרת במעון? את מרגישה שינוי בהתנהגות שלה.
    אני נלאת חששות והייתי שמחה לשמוע ממך לגבי הנושא.
    אם לא קשה לך אשמח אם תגיבי לשאלותי, אפילו בקצרה......
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

יערה
    11/12/2007

ביתי מסתדרת טוב מאוד במעון. לדעתי בגיל הזה הרבה יותר קל לילד להתרגל מאשר בגיל מאוחר יותר. בהתחשב בזה שאני מכירה את המטפלות אצלנו וסומכת עליהן היה לי יותר קל לשלוח אותה.
    ביחס לכמויות החלב: לפי מה שידוע לי זה מאוד משתנה בין ילד לילד ובין אמא לאמא, משום שהרכב החלב לא אותו דבר. אני חישבתי לפי זה ששאבתי באותו זמן רצוף עד שכבר כמעט לא יצא ושיערתי שזה הכמות שמתאימה לה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    עופר
    05/12/2007

האם גבר מבוגר יכול לינוק מאישה, האם זה יכאב לה והאם יש לחלב ערך בריאותי לאדם מבוגר?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לעופר

ג'ניס זאוסמר
    05/12/2007

שלום רב,
    גבר מבוגר יכול לעשות כל דבר ,השאלה היא האם זה הפורום הנכון לשאלה שלך?
    אדם מבוגר יכול לקבל ערך "בריאותי" ממגוון הרבה יותר גדול של מאכלים שתינק לא יכול.
    כמזון - תשאיר את חלב האם לתינוק.
    כמשהו אחר - מה שבא לך.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתי מפסיקה לינוק בגלל גזים
    נועה
    03/12/2007

הקטנה שלי בת 7 שבועות. עד לפני שבוע הכל היה בסדר עם הנקות מאז בכל פעם שהיא מתחילה לינוק לאחר כמה דקות היא מתחילה לצרוח מכאבי גזים או בטן ולא יכולה להמשיך לאכול או להירגע עד שאני מכניסה לה מוצץ לפה שגורם לה להירדם. בלית ברירה אני משלימה לה אחרי כל כמה דק' סימלק. אני ממש לא מבינה למה היא צורחת אחרי כמה דק'?! הרי זה לא ייתכן שגזים ממני כ"כ מהר יעברו אליה- מה לעשות?

הוספת תגובה

• תשובה לנועה

ג'ניס זאוסמר
    04/12/2007

שלום רב,
    קודם כול - הגזים של תינוקות לא עוברים ממך - את יכולה להיות גועה.
    אני מבינה שעם התמ"ל היא רגועה יותר - זה כנראה לא מצביע על טיב החלב אלה כמות החלב. כאשר היא לא מרגישה זרם מספיק ולא מרגישה שהבטן מתמלאת לה היא מושכת מהשד ובוכה כי היא מרגישה רעבה.
    אני ממליצה לתת לה לינוק הרבה ולעיטים קרובות ואם צריך לתת תוספת כדאי חלב אם שאוב.
    כך היא תקבל יותר ואף מגבירים את תפוקת החלב.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרהבחזרה להנקה
    אמירה
    03/12/2007

בתי בת 3 חודשים. לאחרונה לא מעונינת לינוק ממני, אלא רק כשקמה בבוקר.והיא מקבלת תחליף חלב בבקבוק מאחר שלא עלתה מספיק במשקל,המליצו לי להוסיף לה תחליף חלב,ולאט לאט כמות החלב שלי קטנה ועכשיו היא די מינורית.ידוע לי שהתחליף לא ממש מוצא חן בעייניה ועושה תופעות כמו פליטות שלא היו קודם.
    שאלתי היא האם אני יכלה לחזור להניק אותה הנקה מלאה בגיל הזה? ואם כן אז איך?
    אין לי מספיק חלב והיא לא רוצה לינוק במשך היום.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרהבחזרה להנקה

הוספת תגובה

• תשובה לאמירה

ג'ניס זאוסמר
    04/12/2007

שלום רב,
    יש שיטות ,ללא אחריות כמובן, להגברת חלב.
    תלוי כמה את רוצה להשקיע בזה. אם יש לך רצון כדאי לנסות ולתת לזה צ'נס טוב.
    קודם כול תשיגי לך משאבה באיכות גבוהה מיד שרה או בייבי רותם.
    תשאבי לפחות כל 3 שעות כרבע שעה מכל צד ,אפילו אם לא יוצא כבר.
    תניקי אותה הרבה כדי שלא תשכח איך יונקים.
    יחד עם זה כדאי לקחת קפסולות חילבה - 3 קפסולות 3 פעמים ביום - להשיג בבית טבע.אם ההשפעה טובה תראי שינוי תוך כמה ימים.
    לא לקחת טיפות או שיקויים למיניהם אלא רק חילבה במנן הכי גבוה.
    בנוסף יש תרופה שנקראת מוטיליום - כשלוקחים במינון גבוה מגביר חלב. את צריכה מרשם רופא למוטיליום 20 מיליגרם 3-4 פעמים ביום. לא כולם מכירים בטיפול הזה ולפעמים קשה להשיג מרשם.
    אפשרות נוספת היא ייעוץ מקצועי ומעקב תוך כדי טיפול.
    אפשר בשלב הזה עדין להשיג תוצאות - שווה לנסות.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייה מועטה
    לו
    02/12/2007

יש לי תינוקת ב14.12 בת 6 חודשים אני מניקה בלבד שוקלת רק 6700, נולדה במשקל 2900 וירדה ל2800, עולה כל חודש רק 400 גרם, רק בחודש ראשון עלתה קילו וחודש אחרי 900 גרם ,האם עלייה של 400 גרמים היא נורמאלית?, היא לא שקטה ,

לקביעת תור
    סגירה
    עלייה מועטה

הוספת תגובה

• תשובה ללו

ג'ניס זאוסמר
    02/12/2007

שלום רב,
    אני מציעה שתלכי לטיפת חלב ותבקשי שהאחות תראה לך את התקדמות הגדילה שלה על האחוזונים. כך אפשר לראות . היא גם תיקח בחשבון הרבה פרמטרים אחרים. האחות/רופא ילדים תקבע גם אם יש צורך בתוספות ואיזה סוג של תוספות.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעה מוזרה-דחוף!
    קרן
    02/12/2007

ביומיים האחרונים בכל פעם כשאני מניקה בצד שמאל אני מרגישה כאב (שלא נפסק)באזור הפיטמה העניין הוא שעכשיו שמתי לב שיש לי שם מין גוש בצד הרגשתי בזה גם אתמול אבל חשבתי שזה גודש...עכשיו הנקתי משם שנית ואני רואה שהגוש נשאר...האם אני צריכה להבדק?או שזה דבר מצוי בזמן ההנקה? תודה ענקית מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    תופעה מוזרה-דחוף!

הוספת תגובה

• כאב - תשובה לקרן

ג'ניס זאוסמר
    02/12/2007

קרן שלום,
    נראה לי שיש לך צינורית חסומה.
    זה מתבטא בכאב, "גוש" בכל איזור השד, אודם לפעמים.
    הכאב ממוקם לאיזור מאוד ספציפי ומרגישים את הגוש במישוש.
    אני ממליצה חהניק הרבה בצד הזה
    לעסות את האיזור גם בזמן ההנקה
    לשים קומפרסים חמים
    לרכון מעל הכיור לאחר שמילית אותו במים חמים(לא חם מדי שלא תקבלי כוויה) ולעסות את השד בזמן שאת רוכנת מעל הכיור וכל השד בתוך המים
    והרבה להניק מהצד הזה
    אם המצב לא עובר תוך כמה ימים יש לפנות לרופא
    תרגישי טוב
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ג'ניס תודה...

קרן
    04/12/2007

האמת שהנקתי מאותו הצד כמה פעמים וזה עבר לי העניין הוא שהכאב בזמן ההנקה נמשך...הוא לא כ"כ חזק אבל זה ממש לא נעים(זה רק בצד שמאל) ועכשיו שמתי לב ששוב נהיה לי גודש באותו המקום כמו בפעם הקודמת...מה את מציעה לעשות וממה זה נובע שנסתם לי באותו המקום פעמיים..
    ושוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לקרן

ג'ניס זאוסמר
    04/12/2007

או שעדיין לא עבר לגמרא או שנחסם שוב.
    יש נשים עם נטייה לתופעה הזאת.
    צריך לעשות בדיוק כמו שאמרתי ומהסימן הראשון.
    תבדקי אם החזיה לא הדוקה מדי או משהו אחר לוחץ שם.
    אומרים שאם לוקחים לציטין אפשר לשפר/למנע צינוריות חסומות - תראי מה אומרים בבית טבע.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החמרה במצב...

קרן
    09/12/2007

קודם כל תודה על הסבלנות..זה ממש חשוב לי.
    מה שקרה זה שמאתמול בלילה יש לי חום (38.5),חולשה חזקה ונורא כואב לי כשאני נוגעת בשד שמאל.
    אני חושבת שאלו סימנים לדלקת...אם כן,אני אשמח שתפרטי לי על דרכי טיפול ולדעת אם לפנות לרופא
    תודה ענקית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרן

ג'ניס זאוסמר
    10/12/2007

קרן,
    את צריכה לרוקן את השד או על ידי הנקה טובה או שאיבה - אין בעיה שהתינוק יינק בכלל. אם החום עדיין לא ירד את חייבת ללכת לרופא ולקבל אנטיביוטיקה ולהמשיך להניק - לא להפסיק לרוקן את השד ,חשוב מאוד!!
    תודיעי לי מה קורה
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכון להיום...

קרן
    10/12/2007

החום ירד לי...ואני באמת מניקה הרבה מצד שמאל עדיין קצת כואב לי...אבל אני חושבת שזה משתפר.. בהתחשב במצב אני עדיין צריכה לפנות לרופא או שזה כבר יחלים מעצמו?!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרן

ג'ניס זאוסמר
    11/12/2007

אני באמת שמחה שאת מרגישה יותר טוב.
    אם יש שיפור והחום ירד אין צורך לפנות לרופא.
    תמשיכי להניק הרבה - לפעמים לוקח זמן עד שהשד משקם את עצמו מבחינת התפוקה - תהיה סבלנית.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקיות של PLYTEX להקפאת חלב
    מירי
    30/11/2007

שלום
    בער קניתי שקיות להקפאת חלב של מדלה שהגיעו עם סגירת רוכן.
    אתמול קניתי את השקיות של פלייטקס כדי שיתאימו לבקבוק של פלייטקס שקניתי.
    הבעייה היא ששקיות אלו פחות יציבות מאלו של מדלה ואף מגיעות ללא סוגר.

איך ניתן לסגור את השקיות הללו בסגירה טובה כדי שהחלב לא שפך מהן.
    מספיק שהוא יפשיר קצת הוא כבר מטפטף.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שקיות של PLYTEX להקפאת חלב

הוספת תגובה

• תשובה למירי

ג'ניס זאוסמר
    30/11/2007

שלום רב,
    מעניין שאת לא הראשונה עם השאלה הזאת בדיוק השבוע.
    האם את בטוחה שקנית שקיות להקפאה או רק לשמירת חלב בתוך הבקבוק ?
    יש סוגרים לשקיות אוכל רגילות - את יכולה להשתמש בהם. מקווה שלא ייזל החלב.
    או תקני שקיות להקפאה שבאים עם סורים מלחתחילה.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלייטקס מצאתי תשובה ויש לי עוד שאלה

מירי
    01/12/2007

ג'ניס שלום,
    אלו בטוח שקיות להקפאת חלב,בחיפוש קצר בפורומים השונים מסתבר ששקיות אלו מגיעות ללא סוגר שזה מאוד מוזר והן גם מאוד מאוד לא יציבות. יש שיטותת מקוריות לסגור אותן: סלוטייפ, אטב כביסה, אטב של שקיות דייסה, אני סוגרת עם חוטי המתכת שמגיעות עם שקיות הקוקי (אלו המיועדות לבחשול) וכדי לייצב אותן בהקפאה אני מניחה אותן בכוס חד פעמית.

שקיות מדלה שקניתי בעבר היו מאוד יציבות ועם סוגר רוכסן אבל מאוד מאוד יקרות, חבילה עם 25 שקיות עלתה לי 75 ש"ח לעות פלייטקס שחבילה עם 125 שקיות עולה 43 ש"ח והיא גם מתלבשת ישירות על הבקבוק שלהם כך שלא צריך להעביר מבקבוק המשאבה לשקית ומהשקית לבקבוק האכלה.

היום אעשה ניסיון להלביש את השקית על בקבוק המשאבה ולשאוב ישירות ישר לשקית.

האם את יודעת כיצד מלבישים את שקית ההקפאה בתוך הבקבוק של פלייטקס?? יש להם את השקיות הרגילות (לא להקפאה) שהן יושבות בדיוק בבקבוק, בשקית ההקפאה יש מין סימון אבל הן לא יציבות ואינני יודעת איך למקם אותן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מירי

ג'ניס זאוסמר
    01/12/2007

היי,
    ידוע לכולנו על המחיר הכבד - כרגע אין ברירה זה מה יש.
    ברור שאת מכירה את התחום טוב מאוד וכנראה שהשיטה שלך טובה גם לגבי הסוגר וגם העמידה בכוס חד פעמי כדי שלא היהו נזילות.
    לי אין נסיון עם בקבוק כזה - לא השתמשתי אף פעם.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי וחוסר מנוחה בסיום ההנקה
    מישל
    29/11/2007

ג'ניס שלום,
    בני בן 5 שבועות, עד עכשיו תמיד הוא היה נרדם בסוף ההנקה או ישר אחריה. ביומיים האחרונים הוא מראה חוסר מנוחה בזמן ההנקה וישר אחריה בכי והשתוללות. הוא יונק כ- 10 דק' מכל צד אבל בסיום הוא ממש משתולל ובוכה לפעמים יוצא גרפס אבל גם אחריו קשה לו מאוד להירגע.
    אני חושבת שבצד אחד הזרם חזק כי הוא לעיתים משתנק בתחילת ההנקה ונאלץ להתנתק ולחזור שוב.
    אני גם נותנת לו תמצית טבעית להקלה על גזים.
    אשמח לתגובה איך אפשר להקל עליו.
    תודה,
    מישל

הוספת תגובה

• תשובה למישל

ג'ניס זאוסמר
    30/11/2007

שלום מישל,
    בגיל של התינוק שלך הרבה תינוקות מתנהגים כך. יש הקוראים לזה "גזים" וזו תופעה נפוצה .
    אם התינוק שלך בריא ועולה במשקל אין צורך לדאוג ואפילו אין צורך לעשות דבר. רוב רובם אם לא כל הטיפות והשיקויים לטיפול או למנעית גזים לא עוזרים והתופעה חולפת תוך כמה שבועות.
    שוב - אם הוא בריא ועולה במשקל והאי נוחות שלו סביב האוכל חולפת, אין צורך לעשות כלום רק תהיה סבלנית.
    אם יש לך רושם שהזרם חזק מידי אפשר להוציא מעט חלב לפני הינקה בכדי לחסוך לו את השפריצים הראשוניים או להניק בכל הנקה רק מצד אחד.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יוסי
    28/11/2007

האם אלכוהול בזמן הנקה הוא אסור? האם עישון סיגריות בזמן הנקה אסור? האם עישון גראס בזמן הנקה אסור?
    וגם, במה עולה חלב אם על תחליף חלב?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובות לשאות של יוסי

ג'ניס זאוסמר
    28/11/2007

חלב אם בהרכבו מותאם לצרכים של תינוק אנושי. המשמעות היא שגוף של תינוק מסוגל לעכל אותו ולהפיק את המירב ממנו לאומת חלב פרה או כל חלב אחר המכיל מרכיבים, בעיקר חלבונים,זרים. .המרכיבים הללו קשים יותר לעיכול, לא ברמות הנכונות ועלולים לגרום לאלרגיות.העובדה היא שאין מזון טוב יותר לתינוק מאשר חלב אם.החלבונים הנמצאים בחלב אמא כוללים נוגדנים אנושיים אשר מבטיחים בריאות לתינוק.
    שתית אלקוהול עלולה להפחית את כמות החלב אם שותים הרבה, שתיית כוסית מידי פעם ובמידה לא משפיעה לרעה. ולכן לא אסור אבל לא הכי מומלץ במיוחד בכמות.
    סיגריות לאומת זאת לא מומלץ בכל מצב. יש חומרים העוברים לחלב כולל ניקוטין אבל יש גם חלקיקים אשר נדבקים על בגדי המעשן וסובביו והתינוק פשוט נושם אותם אל תוך ראותיו - לא הכי טוב בכלל.
    עישון גרס לא מומלץ אפילו יותר מזה. גם מבחינת החומרים אשר עלולים להזיק אבל בעיקר מההשפעה על האם. להיות אמא אחראית זה להיות אמא לא מעשנת גראס בכלל.התינוק הרך זקוק להורה ער.,מודע, מלא עניין, ערני, מעורב ולא מסומם.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות סרזט והנקה-דחוף!
    קרן
    26/11/2007

שלום.
    יש לי תינוקת בת חודשיים וחצי,מאז שהיא נולדה היה לי תמיד המון חלב,לא רק זה אלא שהיה לי גודש נוראי כל הזמן!
    העניין הוא שבשבועות האחרונים התחלתי להרגיש ירידה בכמות ונכון להיום לפעמים לפני שאני מניקה אותה אני מרגישה שאני ריקה! היא דווקא רגועה כל היום אבל בזמן ההנקה היא מפסיקה לינוק ובוכה.
    שאלתי היא כזאת:
    בחיפוש מיקרי באינטרנט ראיתי שאלה של מישהי בנוגע לגלולות למניעת הריון של סרזט(שמיועדות למניקות) והיא טוענת שכמות החלב שלה ירדה מאז שהיא החלה לקחת אותם...

האם זה יכול להיות???אני כבר לוקחת אותם שלוש שבועות וקצת ומאז בערך אני מרגישה שיש לי פחות חלב(זה יורד בהדרגה)
    מצטערת על ה"מגילה" היה חשוב לי שלא יחסרו פרטים.
    אי אשמח לתשובה מהירה...כי אני מאוד לחוצה מזה.

תודה ענקית(!) מראש

לקביעת תור
    סגירה
    גלולות סרזט והנקה-דחוף!

הוספת תגובה

• רק להוסיף נקודה קטנה...

קרן
    26/11/2007

בשקילה בטיפת חלב בגיל חודש וחצי היא שקלה 5.120 (היא נולדה 3.180) ובביקור האחרון שהיה לפני כמה ימים שזה בערך 3 שבועות מאז שאני נוטלת את הגלולות היא שקלה 5.700

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת לתשובה

ג'ניס זאוסמר
    27/11/2007

קרן,
    המשקל בסדר
    תמשיכי כמו שהמלצתי ונראה.
    תורידי קצת לחץ - גם זה לא מועיל
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרזט והנקה

ג'ניס זאוסמר
    27/11/2007

קרן שלום,
    הגלולה שנקראת סרזט אמורה להיות בטוחה ללקיחה בהנקה ולפי כל הספרות היא אף הגלולה המומלצת עכשו.
    יחד עם זה יש נשים אשר מדווחות על ירידה בכמות החלב לאחר הלקיחה. רוב הנשים הללו דיווחו גם על ירידה זמנית בלבד.
    אני ממליצה להמשיך ולהניק ,אפילו יותר, ולקוות שהדברים יחזרו לקדמתם.
    את צריכ לדעת שבשלב הזה של ההנקה את כבר לא אמורה להרגיש מאוד מלאה ובאופן טבעי השד משחרר חלב בקלות יתר והתינוק הרבה יותר יעיל בהוצאת החלב . 2 הדברים האלו מצד אחד מביאים ליניקה שונה מההנקות בתקופה הראשונה ומצד שני המון אמהות לא מודעות לזה והתחושה של פחות מלאות מתפרשת למיעוט חלב.
    יניקה לא על פי רצון התינוק ותפיסה לא טובה מספיק עלולים גם לתרום לירידה הזאת.
    יתכן ואצלך יש כמה מהגורמים הללו .
    כדאי לבדוק שהיא יונקת עם תפיסה כמה שיותר טובה ועמוקה, תניקי אתה הרבה , ויש סיכויים שהמצב ישתנה.
    כדאי לגשת לאחות טיפת לשקול אותה - יתכן והיא מסתדרת ואת דואגת סתם.
    קימת אפשרות גם להתייעץ עם יועצת הנקה - רשימה באינטרנט.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה