מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- משמעות של vsd בסקירהשיר10/05/2017
שלום דוקטור,
אני נמצאת בהריון בסיכון גבוה לאחר לידה מוקדמת בשבוע 24 בנוסף הריון שלא התפתח גרידה והיסטרוסקופיה נמצאת בסיכון גבוה לקיצור הצוואר , בנוסף יש לי גם ילד בן 3 בריא שהייתה לו שקיפות של 3 ונמנענו מלעשות מי שפיר בשל הסיכום בהפלה , אך עשינו אקו לב ובדיקת ניפט. כעת שבוע 23 בהריון הנוכחי שקיפות 2.2 וסיכוי 1-290 עשינו גם כן ניפט שיצא תקין , בסקירה שנייה נאמר לנו שיש ספק לvsd קטן והפנינו לאקו לב , אני מאןד בלחץ בעקבות הסיכון ורציתי לשמוע את דעתך , האם יכול להיות שבאקו לב לא יראו את הvsd ומה בכלל משמעותו לאור המצב? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
VSD קטן לעובר
ד''ר אברהם מתתיהו11/05/2017מבחינת הלב אין הרבה משמעות ל VSD קטן
מציאת VSD לעובר יש לה יותר חשיבות גנטית ורוב הגנטיקאים ממליצים על דקור מי שפיר וצ'יפ גנטי במקרים אלה.
נראה לי שבשלב ראשון כדאי להשלים אקו לב עובר ולברר בצורה יותר בטוחה אם יש אכן VSD ואז לחשוב הלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מום במסתם הריאתי בעוברורד10/05/2017
שלום רב,
שואלת בשביל אחי וגיסתי שגרים בארה"ב.
נאמר להם שיש בעיה במסתם הריאתי והם ממש בחרדה מכל האפשרויות שהציגו בפניהם.
האם המצב ממש גרוע עד כדי לשקול הפלה?
הם צריכים אולי לבדוק דברים נוספים לפני שהם מחליטים?
אשמח לכל תובנה בעניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בעיה במסתם הראתי בעובר.
ד''ר אברהם מתתיהו10/05/2017הי
כדי לתת תשובה סבירה יש צורך לדעת מה חומרת הבעיה במסתם.
לדעתי כדאי שתשלחו צלום קריא של התשובה אפשר באנגלית ואנסה להבין יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצרפת קובץ ברור יותר
ורד10/05/2017
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בעיה במסתם הראתי
ד''ר אברהם מתתיהו10/05/2017לא מצליח לראות כל קובץ מצורף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Arsa ודליה של הוריד הטבוריאורי06/05/2017
שלום רב.
אישתי בת 33 וסובלת מתסמונת EDS. היא בשבוע 23 להריון ועברה סקירת מערכות. בסקירה עלה ARSA כמימצא לבבי בודד והתרחבות של הוריד הטבורי ל12 מ"מ.
כמו כן עשינו אקו לב עוברי שבו לא עלה הARSA.
הסיכון השקיפות+ בדיקת הדם הסיכון הוא 1:2138.
בבדיקת nipty עלה שאין תבמונת דאון.
האם לדעתכם יש קשר בין שני הממצאים?
האם יש עוד בדיקות שיכולות לעזור?
מה דעתכם עלינו לעשות בהמשך?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ARSA ודליה של הוריד הטבורי
ד''ר אברהם מתתיהו06/05/2017הי
לא ברור לי אם יש או אין ARSA. (חשוב לדעת)
לא ידוע לי על קשר בין ARSA לבין דליה של הוריד הטבורי (אם כי באחד המאמרים על ARSA תואר גם מקרה אחד שהייתה לו דליה).
לא ברור לי גם אם יש קשר בין EDS לדליה של הוריד (לא מכיר זאת אך זה בתחום המומחיות של הגנטיקאים).
מה שבטוח הוא שיש חשיבות רבה לייעוץ גנטי כאן ואם יש ARSA יש לשקול אולי גם דקור מי שפיר וצ'יפ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמרות התוצאה של NIPT?
אורי06/05/2017עשינו בדיקת ורפאי, התוצאה שלילית בכל התסמונות שנבדקו . האם זה לא מיתר את הצ'פ הגנטי.
גם לנו לא ממש ברור איך באקו לב לא אותר ARSA ובסקירת מערכות מאוחרת התגלה. האם יש הסבר אחר שבגללו בסקירה אמורה להיות פחות מדויקת אבל מאוחרת ב3 שבועות יגלה את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ARSA ודליה של הוריד הטבורי
ד''ר אברהם מתתיהו07/05/2017או שיש או שאין ARSA ואם זה לא ברור כדאי לחזור שוב על אקו לב עובר.
אם יש ARSA נשאלת השאלה אם ה NIPT שעשיתם שולל בברור תסמונת כמו די ג'ורג'.
לדעתי חשוב שתבררו עם גנטיקאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העברה של מחלות לבHAG04/05/2017
שלום ד"ר,
סבא רבא שלי נפטר בגיל 49 מהתקף לב .
האם זה יכול להשפיע עלי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תורשה של מחלה קורונרית
ד''ר אברהם מתתיהו06/05/2017קשה לענות בברור על השאלה.(הקרבה רחוקה ולא ברור לי אם היו לקרוב שלך גורמי סיכון)
באופן כללי, מחלות לב קורונריות יש להם רקע גנטי משפחתי וגם גורמי סיכון סביבתיים רבים.
על הרקע הגנטי אין לנו בכל מקרה אפשרות להשפיע לכן יש להקפיד להימנע ולטפל בגורמי סיכון הידועים (כמו עישון, יתר לחץ דם, שומנים גבוהים, סכרת, השמנה וחוסר פעילות גופנית)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי נשימה וארסה לבן 1.9מיה01/05/2017
שלום.
בני בן שנה ותשעה חודשים. בסקירת מערכות התגלה ארסה. עשינו את כל הבדיקות הגנטיות ויצאו תקינו. עשינו אקו לב (גם כמה פעמים לאחר שנולד) ולא ראו משהו חריג מעבר להמצאותו של הארסה. טענו שאין צורך בבדיקות אקו נוספות.
יש לבני לעיתים קרובות קושי בנשימה. האם יש קשר בין הארסה לכך? בנוסף, הוא מאוד קטן ובקושי גובהה (שובר את העקומות של עצמו). האם לכך יש קשר לארסה?
תודה.
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ARSA
ד''ר אברהם מתתיהו02/05/2017הי
כמו שעניתי כבר בעבר , רוב הגדול של המקרים עם ARSA הם ללא סימפטומים. אם יש סימפטומים של קוצר נשימה וגדילה איטית זה לא מחייב שזה בגלל ה ARSA, אך זה שווה ברור אצל רופא הילדים ורופא הראות לברר מה הגורם, ולעתים צריך לעשות בדיקות לברר אם יש לחץ על הקנה והושט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע שונה מסביב לפהמיה30/04/2017
שלום רב,
יש לי ילד בן 4 וחצי שנים, לאחרונה אני שמה לב שבזמן מאמץ צבע הפנים שלו משתנה מסביב לפה והאף וקצת מתחת לעיניים לצבע ירוק כחול או ירוק צהוב כזה, לפעמים גם בזמן שינה.
האם זה יכול להצביע על משהו??
אחותו הקטנה נולדה עם מום לב כחלוני לכן אני מודאגת.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כחלון סביב הפה
ד''ר אברהם מתתיהו30/04/2017הי
כחלון יכול להיות בגלל ירידה בחמצון בדם בגלל מחלה ראתית או לבבית ועוד
אך יכול להיות גם בגלל כווץ כלי דם בתנאים שונים למשל חשיפה לקור ועוד. האחרון נקרא כחלון פריפרי. במקרים אלה החמצון תקין בדם (הכחלון במקרים אלה יותר בקצוות ומסביב לפה ואילו הלשון בד"כ ורודה).
קרוב לוודאי זה העניין אצל בנך ואין לכך משמעות.
כדי לבדוק זאת את יכולה לבקש מהאחות שתבדוק לילד סטורציה ואם תקינה (מעל 95%) קרוב לוודאי זה כחלון פריפרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנה של wandering artial pacemakerשרון25/04/2017
שלום רב,
בתי בת 8 נשלחה לבדיקת אקג לפני קבלת ריטלין. בבדיקה נתקבלה אבחנה של wandering artial pacemaker. מה זה אומר? האם יש מרום לדאגה?
האם זה אומר שלא תוכל לקבל ריטלין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב תמונה של האקג שלפיו ניתנה האבחנה
שרון25/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקג
שרון25/04/2017
WAP
ד''ר אברהם מתתיהו25/04/2017הי
קשה להתייחס לתמונה כי היא באיכות ירודה. בעקרון WANDERING ATRIAL PACEMAKER זו תופעה שבה רואים גירוי של הפרוזדור שבא ממקורות שונים (לעומת המקור הרגיל שהוא הקוצב העיקרי של הלב שנקרא SINUS NODE )
במקרים אלה אם הקצב אינו מהיר ודומה לקצב הרגיל זה נחשב לתופעה פיסיולוגית ואין לכך כל חשיבות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעבות של הספטום הקרדיאלי בעובר 5 מ"מMoshe12/04/2017
היי אישתי בשבוע 25 להריונה והבדיקה המורחבת התגלה כי יש התעבות של הספטום הקרדיאלי בעובר 5 מ"מ וריבוי מי שפיר
בנוסף לכך גילו בהמסת סוכר כי אישתי חולת סוכרת הריונית הפנו אותנו למרפאת גנטיקה ואקו לב עוברי. טרם ביצענו את הבדיקה (תורים ארוכים מאוד )
האם יש קשר בין הסוכרת לכל הדברים שנתגלו בבדיקה
מה ההשלכות לכך האם יש סיכון גבוה לעובר או שמה זה משהו שיסתדר במהלך ההריון, אישתי כרגע לא לוקחת תרופות סוכרת אלא מנסה לשמור על תזונה נכונה וגם על ידי מעקב במכשיר הסוכרת 7 פעמים ביום . מחכים לתשובה תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התעבות המחיצה בלב העובר
ד''ר אברהם מתתיהו12/04/2017קשה למדוד במדויק את עובי המחיצה כך שצריך לברר אם לא מדובר בעניין טכני.
אם אכן המחיצה מעובה, זה יכול להיות בגלל סכרת אם כי זה קורה לרוב בשלבים יותר מאוחרים של ההריון. במדה וזה מסכרת זה ברוב המקרים נסוג לאחר הלידה תוך מספר שבועות. יש גם מחלות לא שכיחות של הלב , הרבה מהן תורשתיות שגורמות לעבוי המחיצה. (אני מניח שלא ידועות לכם מחלות כאלה במשפחה?).
בכל מקרה נראה לי שכדאי לעשות אקו לב עובר ולדאוג לאיזון הסכרת.
לא נראה לי שבשלב זה יש מקום לדאגה אך יש לעקוב ולהתרשם שוב בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתעבות של הספטום הקרדיאלי בעובר 5 מ"מ
moshe12/04/2017נכון לא ידוע לנו על מחלות תורשתיות במשפחה ומה לגבי ריבוי המי שפיר האם גם זה חלק מתופעות הסוכרת ואם היית ממליץ לעשות עוד בדיקות נוספות כל מנת באמת לדעת מה הסיכון אם יש ותודה רבה על התשובה המהירה...
עבוי המחיצה בין החדרים בעובר.
ד''ר אברהם מתתיהו13/04/2017רבוי מי שפיר יכול להיות בסכרת.
לגבי בדיקות נוספות למה שכבר הזכרנו צריך להתייעץ עם הגנטיקאי והגניקולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איוושה בלב אצל תינוקת בת שנה ו8רונית08/04/2017
שלום, בתי בת שנה ו8 חודשים. בריאה ושמחה. בשבוע שעבר הלכנו לבדיקה שגרתית אצל רופא ילדים בטיפת חלב והוא במקרה קרדיולוג. הוא מצא איוושה בלב והפנה לאקו לב. הוא טען שאינו מודאג רק שזהו תהליך שגרתי במציאת איוושה בלב.
לילדה אין שום סימפטומים למשהו חריג ומתפתחת מצוין.
שאלתי היא איך יכול להיות שעד גיל זה שום רופא לא עלה על העניין במהלך השנה. היא הייתה חולה המון פעמים במגוון וירוסים כי היא בשנה הראשונה בגן והיינו המון אצל רופאים וכולם בדקו אותה. אף אחד לא הזכיר איוושה בלב. בנוסף בעת ההריון ביצעתי פעמיים אקו לב עובר. לא היו אמורים לראות איזשהי בעיה גם בהריון? מחר אנחנו הולכים לעשות א.ק.ג. האם זה יכול לתת תמונה בנתיים בעת ההמתנה לאקו לב? קראתי שרק אם הרופא חושב שיש בעיה הוא מפנה לאקו לב, אז אני תוהה למה הוא הפנה לזה וטען שנראה לו שזו איוושה פונקציונלית. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אוושה.
ד''ר אברהם מתתיהו09/04/2017הי. את דואגת יותר מדי. לחצי מהילדים הנורמלים יש אוושה בלי שתהיה כל בעיה. שולחים הרבה ילדים לבדיקת קרדיולוג ואקו לב ומתברר שאין להם כל בעיה.
אוושה יכולה להופיע גם בגילים שונים ואין זה אומר שיש בעיה.
יבדקו גם באקו ויש סכוי טוב שאין בעיה או בעיה קלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסתם דו עילי - גנטיקהאבי03/04/2017
שלום,
לבני יש מסתם דו עילי עם היצרות קלה.
קראתי רבות על כך באינטרנט ושאלתי מספר רופאים.
הייתי שמח לדעת ממה נגרם היצרות שכזו?
אציין כי לאף אחד מהמשפחות משני הצדדים אין בעיות לב ידועות.
אודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מסתם אאורטלי דו עלי.
ד''ר אברהם מתתיהו09/04/2017מצאו קשר בין ממצא זה לגנים מסוימים אך כנראה בחדירות חלקית. יש מרכיב גנטי כי סטטיסטית הסכוי למום לב בילד הוא כ 1% ואילו אם יש במשפחה בקרבה ראשונה ממצא כזה, הסכוי לילד נוסף עם מום זה גדלה עד ל10% לערך.
הרבה אנשים אפילו אינם יודעים שיש להם מסתם דו עלי. לפיכך אני נוהג לעשות אקו לב לקרובים מדרגה ראשונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח הולטר לב לילד בן 7.5לימור23/03/2017
בוקר טוב
בני נשא של מחלת נוירפברימטוזיס סוג 1.
לאחרונה הדופק שלו נע בין 140 ל 150. רופאת המשפחה שלחה להולטר לב. אלה הממצאים. אשמח לשמוע חוות דעת
סכום_פיענוח (מצרפת בדיקות דם שעשה לאחרונה). תודה רבה
NORMAL BEAT TOTAL...: 134321 ABERRANT TOTAL......:
PREMATURE NORMALS...: PREMATURE ABERRANTS.:
SVTS................: COUPLETS............:
TRIPLETS............:
SALVOS..............:
VTS.................:
BRADYCARDIA.........: MAXIMUM HEART RATE..: 166
MINIMUM HEART RATE..: 67
MEAN HEART RATE.....: 99
DROPED BEATS........: QRS TOTAL...........: 134356
PAUSES..............: PACED BEATS.........:
_....._הערות
.משך הבדיקה: 22 שעות ו-20 דקות
.(99 קצב בסיסי: סינוס שנע בין 67 ל-166 לדקה (ממוצע
.ללא הפרעות קצב חדריות או על-חדריות
.ללא פאוזות או הפרעות הולכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פענוח הולטר
ד''ר אברהם מתתיהו25/03/2017קשה לי להתייחס להולטר בצורה שהעלת אותו. וגם בלי לראות את כל הדפים.
אבל התשובה שנתנה בסוף על ידי המפרש שאני מניח שהוא קרדיולוג שהבדיקה בגדר התקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- AsD בילדים לאחר נוכחות אצל ההוריםאיתי20/03/2017
שלום רב,
אני עברתי סגירה של ASD כשהייתי בן 16.
היום יש לי 3 ילדים בגילאים 6, 5, 2.
האם יש צורך שילדי יעשו אקו בגיל מסוים לשלול התפתחות מצב זה אצלם? יש בזה מרכיב משפחתי?
תודה, איתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
asd
ד''ר אברהם מתתיהו25/03/2017ברוב הגדול של המקרים ה asd הוא מבודד ולא מופיע בצורה תורשתית אבל יש לי מספר קטן מאד של משפחות שהמום הזה חוזר במספר בני משפחה.
לפיכך כדאי לבדוק את הילדים על ידי רופא הילדים ואם יש חשד מינימלי להפנות לבדיקה ואקו על ידי קרדיולוג ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ARSA - השפעות על תינוקתליאור19/03/2017
שלום ד"ר,
במהלך ההיריון הינו אצלך באקו לב עוברי ונמצא כי יש לביתי ARSA, כיום היא בת 10 חודשים ואכן נולדה עם הARSA.
מה המשמעות כיום ובעתיד? למה עליי לשים לב? מה יכולות להיות ההשפעות של הARSA ? האם יש צורך בהמשך מעקב ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
arsa
ד''ר אברהם מתתיהו25/03/2017ברוב הגדול של המקרים אין לכך משמעות.
נדיר שיהיה לחץ מסוים על הושט וקנה.
אם אין סימפטומים ואין בעיה לבבית, אני לא נוטה להמשיך במעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסתם ראתי צר מעובהאבישי שמש18/03/2017
היי
בני בן חודשיים נולד עם מסתם צר מעובה (ריאתי)
הגיע למפל 70 ואז צינטרו בצינטור יצא הרופא ואמר מפל 26
יום אחרי לפני שחרור הביתה עלה ל36 מפל..
המסתם מעובה והמצנטר בתל השומר השתמש בבלון 12 מ לאן הולכים מפה...האם לצנטור נוסף או שיש מצב שיחליפו את המסתם הזה בסופו של דבר ..חשוב לציין שהילד בן חודשיים כמעט 7 קילו אוכל טוב ישן טוב לא כחלוני ..
ולפי בדיקות האקו הכל נראה טוב פרט למסתם
אני ואישתי פוחדים מוות ...האם יש סכנה לחיוו והאם ימצא פתרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הצרות המסתם הראתי
ד''ר אברהם מתתיהו18/03/2017הי
מפל 36 ממ"כ אינו מצדיק צנתור נוסף ורק מעקב.
יש מקרים שהצנתור והרחבה עם בלון פותר הבעיה לתמיד.
חלק מהמקרים יש לעתים צורך בצנתור נוסף ויש חלק קטן שיש צורך בניתוח.
לא נראה שיש סכנה לחייו ויש סיכוי מצויין שיחיה חיים טובים, עם אפשרות שיהיה צורך בהתערבות נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסתם ראתי צר מעובה
אבישי שמש18/03/2017הניתוח שאתה מדבר עליו במקרה הצורך הוא החלפת מסתם ?
ושאלה אחרונה ..האם יש סיכוי שהמפל ירד עם הזמן ?
ואני מודה לך מאוד על התשובות וההענות המהירה (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הצרות המסתם הראתי
ד''ר אברהם מתתיהו18/03/2017לא
אני מתכוון בגיל זה, אם בכלל יהיה צורך בניתוח, לתקן את המסתם או להוריד חתיכה ממנו.
אם חלק מהמפל נובע מכווץ חזק של השריר מתחת למסתם (כמו שרואים לעתים אחרי הרחבה) אז המפל יכול לרדת בשבועות או חודשים הבאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנורמה לדופק לילד בן שנתייםשלי28/02/2017
היי רציתי לדעת מהו דופק תקין לילד בן שנתיים וחצי ? וברגע שיש חום אים החום מ38 יכול הדופק לעלות ????
דופק נורמלי בילד בן שנתיים וחצי
ד''ר אברהם מתתיהו18/03/2017הי
הדופק הנורמלי משתנה לפי המצב.
בשינה יכול לרדת בערך ל70 לדקה. בערנות 100-110 לדקה וכמובן עולה בזמן חום בכי או מאמץ. הערכים יכולים להיות שונים גם בגלל רקע גנטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)