פורום קרדיולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• אקג ילדים, חוות דעת שניה
    נועה
    05/02/2017

שלום רב,
    אנחנו גרים בחול. אתמול ניגשתי למוקד עם בני בן ה-7 עקב שיעול, חום וכאבים בחזה (באזור הריאה ). מכיוון שבקבלה נמדד דופק מהיר מאוד 230, החליטו לעשות לו אקג. מצורפים התרשימים. לחץ דם היה תקין, דופק במנוחה בבדיקה שניה תקין (93 ), הרופאה טוענת שהאקג תקין
    אימי אחות קרדיאולוגית ומבקשת שאברר שוב ואשאל בקרב מומחה ילדים, אם v2 ו v3 תקינים.
    אשמח לחוות דעתך.
    תודה , נועה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אקג ילדים, חוות דעת שניה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• v2-3 בילד באקג

ד''ר אברהם מתתיהו
    06/02/2017

זה כמובן רק חלק מתרשים האקג וגם לא רואים את רשת המשבצות לצורך מדידות.
    אבל אני מניח שהשאלה היא האם גל T יכול להיות שלילי ב V1-3 ואפילו עד V4 בילדים. והתשובה היא שזה ממצא נורמלי בילדים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה

נועה
    06/02/2017

זאת בדיוק השאלה. האם דפוס זה משתנה עם הבגרות או שזוהי "טביעת האצבע" של.ליבו של בני וצפוי שזה ישאר כך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך T ב V1-3

ד''ר אברהם מתתיהו
    06/02/2017

עם הגיל בהדרגה האקג משתנה ובמבוגרים לרוב אפשר לראות T שלילי רק ב V1

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

נועה
    06/02/2017

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צינטור לדלף עורק הריאה
    יחיאל
    01/02/2017

שלום רב בן 41 . ברקע tof מגיל 5. לאחר תיקון .
    לפני כשנה בוצע צינטור לתיקון דלף מעורק הריאה הימני וכן הרחבת העורק . ווטרסוון
    נוטל אספירין מזה כ 8 חודדשים עקב הכנסת מטרייה ואחכ סנטנד .
    בהתייעצות עם הקרדיולוג . ניתן להפסיק את טפול האספירין .אני חושש קצת מכך קראתי מספר מאמרים
    האם ההפסקה לא מסוכנת
    בדיקות דם תקינות . למעט מעט כולסטרול . 168.
    מרבה ללכת בעבודה . לא מעשן ורזה . 58 קילו 168.

לקביעת תור
    סגירה
    צינטור לדלף עורק הריאה

הוספת תגובה

• אספירין אחרי סגירת שנט ווטרסטון והכנסת סטנט

ד''ר אברהם מתתיהו
    06/02/2017

הי
    אם אני מבין נכון, אני מניח שסגרו השנט ע"י מטריה ואח"כ הכניסו סטנט לעורק הראה הימני?
    אחרי הכנסת מיטריות (לרוב לסגירת פגמים במחיצה הבין פרוזדורית או חדרית) נהוג לתת אספירין לחצי שנה ומפסיקים.
    לרוב הכנסה של התקן לכלי דם גדול עם זרימה רצינית אינה מצריכה טפול כרוני באספירין ונהוג לחשוב שהגוף מצפה את ההתקן תוך מספר חודשים ברקמה של הגוף. הפעולה שעשו אצלך היא לא שגרתית וקשה לתת תשובה מבוססת מדעית אך הרושם שלי הוא שאין בטפול כרוני מעבר לחצי שנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי חזה דחוף ביותר
    רונה
    22/01/2017

שלום רב דר בבקשה דחוף תשובה
    ביתי בת 8 שנים ילדה בריאה
    לפני שבועיים התחיל לה התקף גזים
    בבטן למשך כמה שעות שעבר
    אחרי שבוע התלוננה על כאבי בטן עשו בדיקות צואה הכל תקין הפסקתי לה חלב והיה שקט
    היןם המורה התקשרה ואמרה שלנועה כואב בחזה
    דיברתי איתה ואמרה שעבר לה אבל כאב לה כמה דקות ועבר
    אני לא הייתי רגועה ולקחתי אותה לאקג וצילום חזה הכל תקין חוץ מקצב מהיר אבל הרופא וגם הרופאה אומרים שזה תקין
    הרופאה הסתכלה גם פיזית בצילום חזה וראתה שיש מלא אוויר אולי גזים

אני לחוצה ולא רגועה בבקשה אודה להרגעה
    שזה לא בעיה לבבית ומה זה יכול להיוץ

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי חזה דחוף ביותר

הוספת תגובה

• כאב בחזה בילד

ד''ר אברהם מתתיהו
    23/01/2017

הי.
    כאבים בחזה בילדים בגיל זה ברוב הגדול של המקרים אינם נובעים מהלב . יתכנו סבות רבות כולל כאבי שרירים , כאב שנובע מהבטן, אפילו לחץ נפשי ועוד רבים אחרים. ברוב המקרים רופא הילדים ישמע את הספור ויבדוק הילד ויחליט אם מדובר במשהו לא רציני (כאמור רוב הגדול של המקרים). אם הרופא יהיה מודאג יכול לשלוח את הילד לברור קרדיולוגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באקו לב לעובר התגלה VSD 3 מ"מ
    גאיה
    13/01/2017

לד"ר שלום.
    אני בשבוע 23+ , באקו לב התגלה לעובר VSD שרירי בקוטר 3 מ"מ, הודגמה זרימה מוגברת על פני מסתם הריאתי והודגם TR קל- יותר מפיזיולוגי.
    עד כמה מצב חמור? מה מחכה לתינוק של?
    איך אפשר לעזור לו? איזה בדיקות נוספות צריך לעשות?

הוספת תגובה

• VSD שרירי בעובר

ד''ר אברהם מתתיהו
    13/01/2017

הי
    VSD שרירי הוא ממצא שכיח מאד ואינו בעיה רצינית. רובם נוטים להסגר לבד (2 בני נולדו עם זה ונסגר ספונטנית בשנה הראשונה). בחלק מאד קטן (במקרים שהפגם גדול ואינו קטן או נסגר לבד) יש צורך בהמשך בהתערבות צינתורית או ניתוחית וברוב המקרים הילד בסדר גמור.
    קשה לי להתייחס להאצה בזרימה דרך מסתם ראתי , יתכן שזה כלום אך כדאי לבדוק שוב בהמשך לראות אם מתפתחת הצרות במוצא חדר ימין. כנ"ל לגבי ה TR. זה ממצא שכיח בעוברים ואם המסתם אנטומית נראה בסדר , קרוב לודאי שאין בעיה של ממש.
    כדאי בכל מקרה ללכת לייעוץ גנטי. לסכום, כרגע לא נראה שיש בעיה משמעותית. רצוייה בקורת בהמשך ההריון לראות התפתחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בסקירה מוקדמת התגלה ARSA
    ירין
    11/01/2017

שלום,
    אני בשבוע 16 להריון ולפני כשבוע במהלך סקירה המוקדמת התגלה ARSA ללא ממצא נוסף. עד כה כל הבדיקות שערכתי השקיפות העורפית (0.9 מ"מ) והסיכון המחושב לפי גילי בשילוב עם תוצאות הבדיקות (1:10000) נראו תקינות.
    השבוע הייתי בייעוץ גנטי והומלץ לי על דיקור מי שפיר צ'יפ גנטי ואקו לב עובר, בנוסף בייעוץ דובר על סטטיסטיקה של 1:100 לתסמונות דאון או די גורג וסיכוי של 1:20 שהעובר יצטרך לעבור ניתוח בשל הפרעה.

רציתי לדעת האם כך, האם תהיה לילד הפרעה עתידית כלשהי במהלך החיים? מה הסיכוי לניתוח? ובנוסף האם זהו ניתוח מסובך אשר משאיר צלקות רציניות?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בסקירה מוקדמת התגלה ARSA

הוספת תגובה

• ARSA בעובר

ד''ר אברהם מתתיהו
    13/01/2017

זהו ממצא שכיח ואין לו כמעט חשיבות. נהוג בקרב רוב הגנטיקאים להמליץ על דקור מי שפיר וצ'יפ לשלול הסיכוי הקטן לבעיה כרומוסומלית. לא ברור לי על איזה ניתוח את מדברת. אם מדובר על ניתוח בגלל לחץ על הושט או קנה של כלי הדם האברנטי, התופעה היא נדירה וברוב הגדול של המקרים אין כל השלכות קליניות ל ARSA . הרבה מאד אנשים מסתובבים בינינו עם הממצא הזה ואינם יודעים על כך אפילו.
    בקצור, אפשר להירגע.
    כדאי אכן לעשות גם אקו לב עובר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סינוס ארתמיה לשם קבלת ריטלין
    אבי
    19/12/2016

לילדי אבחנו באמצעות בדיקת א.ק.ג סינוס ארתמיה כחלק מבדיקה מקדימה לקבלת ריטלין או כל תרופה אחרת ל ADHD
    האם זה מונע?

הוספת תגובה

• סנוס אריתמיה וריטלין

ד''ר אברהם מתתיהו
    19/12/2016

סנוס אריתמיה היא תופעה נורמלית של שינויים בקצב הלב עם הנשימה. אם אין בעיות אחרות, אין כל מניעה בגל זה לתת ריטלין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סנוס ארתימה

אבי
    19/12/2016

תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת מסתם אצל מתבגר
    סנונית
    14/12/2016

במעקב קרדיולוגי נאמר שהבן צריך החלפת מסתם בעוד כשנתיים ולבוא למעקב כל שנה.. האם עליי לקבל חוות דעת נוספת? הילד בן 16 וחרד שלא יגייסו לצבא.

לקביעת תור
    סגירה
    החלפת מסתם אצל מתבגר

הוספת תגובה

• החלפת מסתם

ד''ר אברהם מתתיהו
    16/12/2016

הי
    אם אתה רוצה תשובה יותר ממשית אתה צריך לתת לי יותר פרטים. אולי את המכתב האחרון של הקרדיולוג כולל תשובת האקו. בגדול אם יש בעיה בדרגה כזו שמחייבת החלפת מסתם, גם אז הפרופיל יהיה נמוך מאד או שחרור כך שההחלטה לגבי החלפת מסתם לא צריכה להיות קשורה לצבא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Golf ball and persistent rt umbelical vein
    רחלי
    02/12/2016

שילוב הממצאים האלה: מה הסיכוי לעובר בריא? האם חובה מי שפיר? מה הסיכונים?

לקביעת תור
    סגירה
    Golf ball and persistent rt umbelical vein

הוספת תגובה

• מוקד אקוגני ו rpuv

ד''ר אברהם מתתיהו
    04/12/2016

מוקד אקוגני הוא ממצא חסר משמעות מבחינה אנטומית. הדבר היחיד שאמרו עליו שממצא כזה מעלה במקצת את הסכוי לתסמונת דאון. אם אין גורמים אחרים שמעלים הסכוי אז מתעלמים מהממצא.
    לגבי pruv , זהו מהלך שונה מהרגיל של הוריד הטבורי. רוב הגדול של המקרים המבודדים אין להם משמעות אך היו מאמרים שמצאו קשר סטטיסטי למומי לב ולכן ממליצים אקו לב עובר.(ברוב המאד גדול של המקרים הבדיקה יוצאת תקינה)
    לגבי דקור מי שפיר, נראה לי שאתם צריכים להתייעץ עם גנטיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק איטי אצל יילוד
    שלומית מלר
    30/10/2016

נכדי נולד לפני יומיים בשבוע ה 36. משקל 2.400. אובחנה תופעה של דופק נמוך בזמן מנוחה (בניגוד לזמן בכי). נמצא תחת השגחה בטיפול נמרץ תינוקות. האם תוכל להסביר מה משמעות התופעה?

לקביעת תור
    סגירה
    דופק איטי אצל יילוד

הוספת תגובה

• דופק איטי בילוד

ד''ר אברהם מתתיהו
    31/10/2016

הי
    כדי לתת תשובה צריך עוד פרטים: לאיזה ערך מגיע הדופק הנמוך? האם האקג תקין? האם התינוק מקבל תרופות?
    האם נבדק תפקוד בלוטת התריס?
    האם יש ספור משפחתי של דופק איטי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בפענוח בדיקת קרדיולוג
    מיכל
    30/10/2016

בבדיקה אצל קרדיולוג נרשם בסיכום כי נצפה גל t שלילי ב vi
    אני בת 49. נוטלת מדללי דם.
    האם הממצא צריך להטריד אותי ועלי לפנות ולבצע לבדיקה נוספת / אחרת? או שזה דבר נורמלי.
    תודה

הוספת תגובה

• T שלילי ב V1

ד''ר אברהם מתתיהו
    30/10/2016

איני מכיר את התלונות שלך ומדוע נעשה אקג אך גל T שלילי ב V1 נחשב לממצא נורמלי.
    כדאי שתשאלי את הקרדיולוג שבדק אותך ומכיר אותך אם הוא חשב שיש בעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד לדלקת בגרון חיידקית לאחר שאובחנתי בעבר בקדחת השיגרון
    צליל
    29/10/2016

ותודה מראש לעוזרים. כשהייתי בת 14 התגלה אצלי ההבחנה של ראומאוטיק פיבר שכן זה נגרם כתוצאה מחוסר השלמת אנטיביוטיקה במהלך חיידק סטרפטוקוק בגרון. החיידק פגע לי במסתם שבלב וגרם לי גם לכוריאה. מאז נרשם לי חצי רפפן למניעת דלקת לכל החיים, במהלך הצבא הרופא הצבאי לא רצה שאני אמשיך לקחת את האנטיביוטיקה וכך עשיתי. כיום שאני משוחררת מהצבא וכבר בת 20 אני מרגישה רע מאוד היה לי חום אתמול,יש לי נזלת וליחה והגרון כואב לי מאוד והתחושה כללית חלשה, משתעלת רק מדיי פעם. יש סיכוי שבאמת יש לי חיידק באמת חשוב שאני אלך למרם או למיון ? כי באמת אני לאיודעת מה עלול לקרות אם אחלה בזה שוב. וגם בנוסף היה לי אתמול דקירה בלב שכן הכניסה אותי קצת ללחץ. תודה רבה על העזרה.

הוספת תגובה

• ספור של RF בעבר

ד''ר אברהם מתתיהו
    29/10/2016

הי צליל.
    רוב הסיכויים שמה שיש לך עכשיו הוא זיהום וירלי שיחלוף לבד, אך בגלל הספור בעבר חשוב ללכת לרופא שיבדוק אותך ויעשה גם משטח גרון ובדיקת דם לברר בכל זאת אם יש דלקת גרון חיידקית המצריכה טפול אנטיביוטי.
    בנוסף לכך אם יש לך פגיעה מסתמית בלב וספור של כוראה בעבר את צריכה להיות במעקב קרדיולוגי וצריך לברר אם לא רצוי שתמשיכי עם הטיפול האנטיביוטי המונע .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת קרדיולוג לבת 5
    נועה
    27/10/2016

שלום בתי בת 5 מתלוננת מדי פעם על כאב בחזה בצד שמאל. עשו לה פעמיים א. ק. ג במרפאה יצא תקין, לחץ דם תקין וסטורציה תקין. אחת הרופאות שמעה רשרוש קטן ואחת הרופאות לא שמעה כלל. שלחו אותנו לאקו לב אצל קרדיולוג בשניידר וביקשה שנגיע אליו רק לאחר צילום חזה והסבירה שאחד קשור בשני. שאלתי היא: האם חובה להגיע לבדיקה עם צילום חזה? הייתי רוצה להמנע מצילומי רנטגן אם אפשרי. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת קרדיולוג לבת 5

הוספת תגובה

• צורך בצלום חזה?

ד''ר אברהם מתתיהו
    29/10/2016

הי
    כל רופא יש לו הסגנון שלו.
    אני למשל נוהג לבדוק הילד, לשמוע הספור לראות האקג ולעשות אקו קודם. ברוב המקרים ספור מסוג זה אינו קשור ללב.
    אם לאחר כל אלה נראה שמדובר בבעיה שקשורה אולי לראות או לצלעות ונראה לי שיש חשיבות לצלום חזה אז עושים אותו בשלב שני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פולמוניק סטינוזיס האם יש טיפול הפותר את בבעיה לתמיד
    אם
    09/10/2016

תינוקת בת חודשיים עם היצרות של 40 במפל ריאתי. לא ככ הבנתי האם יש טיפול הפותר את הבעיה לתמיד?
    תודה

הוספת תגובה

• אשמח למענה

אשמח למענה
    13/10/2016

אשמח למענה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טפול בהצרות של המסתם הראתי

ד''ר אברהם מתתיהו
    14/10/2016

הי
    כבר עניתי על השאלה מזמן אך היו כעת שינויים האתר ולא יכולת לקרוא ההודעה. אני משיב מחדש:
    מפל 40 אינו הצרות קשה ולכן בשלב זה אין צורך לעשות דבר. אם ההצרות תחמיר יהיה צורך לעשות משהו, בד"כ צנתור.
    ברוב המקרים אי אפשר להפוך את המסתם לנורמלי לחלוטין אך אם הילד נשאר עם המרות או דליפה קלים אז הוא למעשה בריא.
    בחלק קטן מהילדים הצנתור לא מספק וצריך ללכת לניתוח. בסה"כ ברוב הגדול של המקרים הילדים הללו עם או בלי התערבות חיים מצויין ורובם לא מוגבלים כלל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקו לב עובר- דליפה במסתם הטריקוספידלי
    יעל
    07/10/2016

שלום רב

אני בת 35, בהריון שני, שבוע 27. שאלתי כאן בעבר גבי ההריון הנוכחי ועזרתם לי מאוד בתשובותיכם.

בבדיקת שקיפות עורפית השקיפות הייתה גבולית (2.5). בסקירה ראשונה נמצא מוקד אקודני כפול בחדר שמאל וTR קל. מלבד זאת הסקירה הייתה תקינה. חלבון עוברי, מי שפיר, וציפ גנטי תקין.

בשבוע 20 עשיתי אקו לב עובר שם הכל היה תקין מלבד TR קל. בסקירת מערכות מאוחרת בשבוע 23 הכל הוגדר כתקין. גם הלב נראה תקין, עדיין נצפה TR, אך הרופא הגדיר אותו כמינימלי.

היום הייתי במעקב של אקו לב עובר אלה התשובות:
    TR קל+ פרט לכך אנטומיה תקינה.
    ללא דליפה משמעותית ממסתמים אחרים- MR נקודתי, תפליט פריקרדיאלי מינימלי.
    תפקוד הלב נראה תקין, ללא הגדלת חדר ימין, דוקטוס ונוזוס זרימה תקינה.
    דוקטוס ארטריוזוס פתוח היטב וזרימה על פניו הודגמה תקינה.

נתבקשתי לחזור לביקורת בעוד חודש בשל ה TR.הרופאה אמרה שהעובר היה בבדיקה מאוד פעיל ואולי בשל כך הדליפה נראתה משמעותית יותר..אך זכור לי שגם באקו לב הראשון היא תיארה אותו כפעיל במיוחד..

יצאתי מהבדיקה מאוד מוטרדת. מה משמעות הממצא? בעצם נראה שיש החמרה מסוימת כיון שהדליפה הפכה מקלה לקלה+.. עד כמה זה משמעותי? בנוסף נצפה ה MR הנקודתי והנוזל הפריקרדיאלי (נמדד במקסימום 1.6 ובמינימום 0.7) שעל שניהם נאמר לי שאינם משמעותיים אך בכל זאת באקו לב הראשון לא נצפו ועכשיו כן...

אני מאוד מודאגת.. מה דעתך?

תודה רבה

הוספת תגובה

• אקו לב עובר- דליפה במסתם הטריקוספידלי - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    07/10/2016

הי יעל
    כמובן שקשה לענות בלי לראות הבדיקה אך לפי תאורך:
    TR קל (ללא בעיה אנטומית במסתם הטריקוספידלי), כמות קטנה של נוזל פריקרדיאלי וMR נקודתי הם כולם ממצאים נורמאלים.

את יכולה לישון בשקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דליפה טריקוספידלית בעובר, המשך שאלה

יעל
    08/10/2016

תודה רבה על תגובתך.
    הסיבה שיצאתי מודאגת היא שהקרדיולוגית (על אף שאמרה שמאמינה שהכל בסדר ושזה שום דבר) הגדירה את הדליפה שראתה בבדיקה האחרונה (כאמור שבוע 27) כקלה+ (קלה פלוס), בניגוד לאקו לב הקודם בשבוע 20 שהוגדרה כקלה... ולא הצלחתי להבין ממנה אם ההבדל בין המינוח קל לקל+ הוא משמעותי ומדובר בהחמרה או שינויים שעשויים להיות מבדיקה לבדיקה באופן טבעי.. (בסקירת מערכות בשבוע 23 הסוקר הגדיר את הדליפה כקלה ביותר)

האם למיטב הבנתך השינוי הוא משמעותי? מה אינדיקטיבי יותר להערכת חומרת הדליפה במסתם זה אצל עובר, כאשר העובר במצב נינוח ורגוע או פעיל במיוחד (או שאין לכך משמעות)?

תודה רבה וסליחה על ריבוי השאלות
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דליפה טריקוספידלית בעובר, המשך שאלה - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    08/10/2016

הי יעל.
    יכולים להיות שינויים קלים מבדיקה אחת לשניה.
    בכל מקרה, קל או קל פלוס איני רואה סבה להיות מודאג.
    אני מאמין שאת יכולה להיות רגועה לגמרי.
    אם יש לך עדיין ספקות וחששות אולי כדאי לך לחזור על הבדיקה אצל רופא נוסף במכשיר אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• VSD מולד למה אסור לצלול?
    יוסי
    22/09/2016

אם יש לי VSD קטן מולד, הקרדיולוגית אמרה שאין מגבלה פיזית ובנוסף ציינה להמנע מצלילות עומק.
    מה הכוונה צלילות עומק?
    מה הסיבה שאסור לצלול?
    האם זה מונע ממני מיונים לקורס חובלים/צוללות?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    VSD מולד למה אסור לצלול?

הוספת תגובה

• VSD מולד למה אסור לצלול? - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    23/09/2016

הי
    האם אתה בטוח שיש לך VSD קטן? אולי ASD קטן?
    ב VSD קטן יש פחות בעיה עם צלילה כי יש הבדל גדול בלחצים של החדרים לטובת חדר שמאל והסיכוי שדם יעבור מימין לשמאל הוא מאד קטן.
    לעומת זאת ב ASD קטן יש סיכוי גבוה יותר של דלף מימין לשמאל בתנאים מסויימים ואז פחות מתלהבים מצלילות עמוקות מעבר ל 15 מטר.
    בפשטות רבה, הבעיה היא שבמקרה של עלייה מהירה מהעומק יש הופעה של בועיות גז בדם ורצוי שהם לא יעברו לכוון המערכת השמאלית (כמו כלי הדם שהולכים למוח)
    אני מציע שתבדוק במסמכים שלך מה האבחנה בדיוק ותתייעץ עם רופא צלילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה