מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אחרי סגירת ASDגליה31/03/2015
שלום,
הבת שלי בת 15 ולפני 3 חודשים עברה סגירת ASD בצינתור.
היא צריכה לקחת אספירין כל יום ואנטיביוטיקה לפני טיפולי שיניים.
האם צריכים להיות זהירים גם בעוד מקרים שעלולים לפתח זיהומים, ולא רק בטיפולי שיניים? לדוג׳ ניקוב נזם, פצעים פתוחים, וכו׳..
בנוסף, היא לומדת בפנימיה ולפי מה שהבנתי היא לרוב שוכחת לקחת את האספירין איתה, מה החשיבות של זה?
ומה החשיבות של האנטיביוטיקה? מה עלול לקרות אם תשכח פעם אחת? האם זה מסוכן? יש לציין שיש לה גם צניחה קלה של אחד המסתמים
חג שמח
גליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אחרי סגירת ASD - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו01/04/2015הי גליה
מקובל לתת אספירין לחצי שנה אחרי הצנתור. כנ"ל לגבי טפול מונע sbe (כל ההוראות הללו נגמרות אצלכם בעוד 3 חודשים.
אם יש פצע מזוהם צריך בכל מקרה לטפל לשקולו של הרופא המטפל.
השפעת האספירין היא למספר ימים , ולכן לא נורא אם שוכחים ליום מדי פעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לב עובריאנה23/03/2015
שלום רב,
אני בהריון עם תאומים ויש לי ילדה מנותחת לב t.o.f
לאני כרגע בשבוע 24+3 לפני שבוע עשיתי אקו לב עובר ולאחד העוברים היה עיבוי של המחיצה הבין חדרית ללא הפרעה בזרימה במוצא של החדר השמאלי .
אני כרגע בבירור לגבי סכרת הריון .
רציתי לדעת מה זה אומר מבחינת העובר ואם זה לא יסתדר מה יהיה בהמשך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אקו לב עובר - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו24/03/2015הי יאנה
קשה לי להגיד בלי לראות הבדיקה. זה יכול להיות משהו טכני (המדידה של העובי של המחיצה לא תמיד קלה ומדויקת בעובר). וגם אם זה נכון אז לא תמיד אנחנו יודעים מה הסבה.
התעבות הדופן יכולה להיות בגלל סכרת ואז בד"כ זה חולף תוך מספר שבועות אחרי הלידה.
יש גם מחלות שרובם תורשתיות עם התעבות הדופן (האם יש אצלכם במשפחה מישהו עם בעיה כזו?)
בגדול נראה לי שבשלב זה כדאי לעקוב באקו לב עובר בהמשך לפי המלצת קרדיולוג הילדים שבצע הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקו לב עובר
יאנה25/03/2015תודה,
באמת קבעתי תור לעוד חודש . במשפחה אין לנו דבר כזה כן יש מומי לב הבת שלי עם t.o.f. ואחותי עם vsd מולד.
השאלה אם זה לא מסתדר מה ההשלכות של זה בהמשך החיים שלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אקו לב עובר - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו26/03/2015נראה לי שקשה ומוקדם לדון על כך לפני שיש משהו ברור יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוושה סיסטוליתקארן22/03/2015
היי בבדיקת רופאת ילדים היום שלחה את הבת שלי בת 3 לבדיקת קרדילוג ילדים ההבחנה המשוערת הייתה :murmur heart systolic
מה זה אומר?רק בחודש רביעי יש לה בדיקת קרדיוולוג ילדים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אוושה סיסטולית - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו22/03/2015הי קארן
לחצי מהילדים הנורמלים (עם לב בריא לגמרי) נתן לשמוע אוושה (MURMUR ). רק למעט מאד מאלה יש בעיה לבבית.
כך שרוב הסכויים שאין לילדה בעיה. היא תבדק ע"י קרדיולוג ילדים ובמדת הצורך גם אקו לב והרופא יוכל לשלול בעיה לבבית.
את מוזמנת לקרוא את המאמר על רשרוש בלב שפירסמתי בפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה זה מאוד מנחם מאוד דאגתי
קארן23/03/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Low right atrial rythm in EKGאור20/03/2015
הבן שלי בן 6, עבר בדיקת אקו ואי.קי.ג׳י במסגרת אבחון גנטי. לא ראינו את הדו״ח, אבל האחות אמרה שהאקו בסדר, אבל שבאי.קי.גי מצאו את הממצא הנ״ל: Low right atrial rythm.
האם יש לכך משמעות? הילד בריא בד״כ ואינו על תרופות מלבד תוספת ברזל כתוצאה ממחסור בברזל על סף האנמיה.
אציין שבבדיקה גופנית נמצא רשרוש דרגה 1.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
Low right atrial rythm in EKG - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו21/03/2015הי אור
ברוב הגדול של המקרים הקוצב הרגיל של הלב (הסנוס) נמצא בחלק עליון של פרוזדור ימני.
יש מקרים שבחלק מהזמן או באופן קבוע הקצוב מגיע ממקום אחר בפרוזדור (במקרה שאתה מתאר מהחלק התחתון של הפרוזדור הימני). אם הקצב הוא תקין (לא מהיר או איטי מדי) ומבנה הלב ותפקודו תקין (אקו היה תקין) אז בד"כ אין לכך משמעות רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVCליאור16/03/2015
שלום
בסקירה השנייה שנעשתה לאשתי, נאמר לה כי לעובר שלנו חסר וריד נבוב
תחתון וכי יש כלי דם אחר אשר "מחליף אותו". האם זה מסוכן? האם יש
מתאם גבוה בין זה לתסמונת דאון? אנחנו נורא לחוצים ונודה לכם על תשובה
מהירה וברורה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
IVC - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו16/03/2015הי ליאור
אני מניח לפי סיפורך שמדובר ב:
interrupted ivc with azygos continuation
זהו חסר של החלק של ה IVC באזור הכבד והוא ממשיך אחורנית דרך וריד שנקרא אזיגוס שמתנקז ל SVC ולבסוף לפרוזדור ימין.
ממצא זה, אם הוא מבודד אין לו חשיבות רבה כי הדם הורידי מגיע למקום הנכון רק בדרך קצת שונה.
אך ממצא כזה מלווה לעתים במומי לב של ממש, בהפרעות בסימטריה של האברים (לרוב מצב של פוליספלניה), לעתים בעיות בקוצב הנורמלי של הלב (sinus node)
ממצא זה אינו דווקא אופייני לתסמונת דאון אך בכל מקרה כזה יש לקבל גם ייעוץ גנטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ASD ושיעולעדי16/03/2015
האם עשוי להיות קיים קשר כלשהו בין ASD לשיעול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ASD ושיעול - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו16/03/2015הי עדי
ברוב החולים אין קשר ישיר ברור, אך במקרים של ASD משמעותי יש הרבה דם שזורם לראות (דלף מימין לשמאל). בעקבות זאת שכיח יותר בעיות בדרכי הנשימה ועד דלקות ראה, כך שיכול להיות קשר מסוים לשעול ולבעיות בדרכי הנשימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת מרפן?אריאלה13/03/2015
שלום
יש לי בן בן 6 חודשים.
מאז שנולד היו לו אצבעות ארוכות ובטיפת חלב הגיע לאחוזון 96 בגובה למרות שאני ובעלי לא גבוהים מהרגיל (1.63 ו 1.75).
מעבר לזה הראש דווקא באחוזון 21 ובמשקל 50. אובחן גם עם טונוס שרירים מעט גבוה.
אין לנו היסטוריה של תסמונת מרפן במשפחה.
רציתי לדעת מבחינת התמונה הקלינית האם יש חשש שמדובר בתסמונת מרפן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תסמונת מרפן? - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו13/03/2015קשה לי לענות על סמך הנתונים שנתת.
אם יש חשד יש להשלים בדיקת גנטיקאי, עיניים ואקו לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלו הנתונים
אריאלה13/03/2015אלו הנתונים היחידים שיש לי. אף אחד לא העלה חשד אני פשוט קראתי לגבי גובה חריג שיכול לקשר לתסמונת ורציתי לדעת בוקר טוב!
מוכנה?
האם זו תמונה שמצביעה על כך או שאין קשר בהכרח והילד פשוט גבוה ;-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אלו הנתונים - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו13/03/2015נראה לי שכדאי לקחת אותו לדעה נוספת לרופא הילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איוושה וטיפול שינייםנינה12/03/2015
שלום.האם צריך לתת לילד עם איוושה תפקודית (אקו תקין) טיפול אנטיביוטי מניעתי לפני טיפול שיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איוושה וטיפול שיניים - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו13/03/2015לא, אין צורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנינה12/03/2015
שלום.בני בן 7.5 עבר היום בדיקת אקו לב ובדיקת קרדיולוג עקב תלונות על כאבים באיזור החזה ,עייפות .
אשמח אם תוכל להסביר לי מה המשמעות לאיווה סיסטולית רכה בבסיס הלב 2/6-איוושה תפקודית.
להלן תוצאת הבדיקה :
פעילות הלב תקינה,איוושה סיסטולית רכה בבסיס הלב דרגה 2,פיצול תקין של קול שני.P2תקין,דפקים תקינים.אקג קצב סינוס סדיר תבנית תקינה.באקו-מבנה הלב תקין.איוושה תפקודית.
השאלות:
מה היא משמעות של איוושה רכה,תפקודית?זה יכול להחמיר?להשתפר?זה משפיע על העייפות?הילד שחקן כדורגל-האם יש צורך להגביל פעילות ספורטיבית?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו12/03/2015שלום טניה
ל50% מהילדים עם לב נורמלי יש אוושה.
אם קרדיולוג בדק את הילד, לקח אנמנזה, ראה את האקג והאקו שהיו תקינים, אז מבחינתי הילד בריא ואינו זקוק להגבלות.
מדוע לא שאלת את הקרדיולוג שבדק אותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכי הרופא במהלך הבדיקה לא עדכן שיש
נינה12/03/2015איוושה,עשה אקו ואמר שהכל תקין .קראתי על האיוושה במכתב שקיבלתי אותו מיוחר יותר והיה בלתי אפשרי כבר לשאול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לב עובריםאלה11/03/2015
שלום
אני בהריון תאומים והופניתי לאקו לב עוברים.
מי מבצע את הבדיקה? קרדיולוג ילדים או רופא הדמייה?
האאם זה כמו סקירת מערכות - לי כאב מאוד והמכשיר לחץ כל הזמן על הבטן לחיצות עמוקות או שזה עדין יותר? כמה זמן אורכת הבדיקה והאם זה מבוסס על א. סאונד כלומר רק גלי קול?
קיבלתי הפנייה לבית חולים, ניתן לבחור את הרופא?
תודות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אקו לב עוברים - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו12/03/2015הי אלה
בד"כ מבצע את הבדיקה קרדיולוג ילדים, אם כי יתכן שיש גם גניקולוגים או רופאי הדמיה שמבצעים אותה.
זה מבוסס על גלי קול כמו סקירת מערכות ומדת הלחץ שצריך להפעיל תלויה הרבה באיכות ההדמיה. גם אורך הבדיקה תלוי איך רואים. אם הראות טובה הבדיקה קצרה יותר.
לגבי בחירת רופא, אני מניח שאת יכולה לברר איזה רופא מבצע הבדיקה ובאיזה יום ולהתכוונן בהתאם לרצונך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשךמלי10/03/2015
שלום לא התכוונתי לאקג את זה עשו לה בבית חולים שהיה לה חום עשו לה ויצא תקין שאלתי ברגע שעשית אקו לב ויצא תקין האים צריך עוד מעקבים של אקו לב אים זה יצא תקין האים לעזוב את הסיפור הזה ???
המשך - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו10/03/2015אם הבדיקה, האקג ואקו לב תקינים והיה שתוף פעולה בבדיקה אז בד"כ אין צורך במעקב קרדיולוגי סדיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אקג בעקבות תלונותיו על הכאבים בחזהד``ר אברהם מתתיהו08/03/2015
שלום.לבני הבן 7 נעשתה בדיקת אקג בעקבות תלונותיו על הכאבים בחזה.אשמח באם תוכל להסביר לי במה מדובר והאם המצב מצריך הגבלת פעילות גופנית (שחקן כדורגל ):
sinus arhytmia
ecg within normal limits
negativ t weve in right precordial lead-juvenile pattern* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אקג - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו10/03/2015תשובת האקג היא תקינה.
ההחלטה לגבי התלונות אינה תלויה רק באקג. חשוב הספור המדויק ובדיקת הרופא. אם יש ספק יופנה גם לקרדיולוג. רוב המקרים של כאבים בזה בילדים אינם מהלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלתימלי07/03/2015
תודה רבה אל תשובתך לא קרדיולוג בדק אותה רופאת ילדים האקו תקין ברגע שזה תקין האים צריך לעשות עוד משהו תודה רבה ושבוע טוב
המשך לשאלתי - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו10/03/2015האם התכוונת ל אקג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפני צינתורטלי07/03/2015
ערב טוב,
בעוד כשבועיים בני אמור לעבור צנתור בשל יתר לחץ דם ריאתי (לפני מספר שבועות היינו בקשר פה בנושא)
האם יכול להיות מצב בו באמת היל"ד הריאתי כן נובע מהVSD אבל לוקח יותר זמן לראות את הביטוי של זה? זאת אומרת שאולי בכל זאת צריך להמתין עוד קצת זמן ולראות אם היל"ד משתפר? או שאם בתוך שלושה חודשים בין בדיקות האקו יש שיפור בVSD אך לא בלחץ דם זה בהכרח אומר שאין קשר בין השניים?
מקווה שהבהרתי היטב את שאלתי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לפני צינתור - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו10/03/2015נראה לי שקשה לתת תשובה כזו על בסיס תאורטי בפורום. אמרתי שאם הרופאים לא בטוחים לגבי הלחץ והתנגודת הראתית , שווה לעשות צנתור ולברר זאת בצורה יותר מוחלטת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
טלי10/03/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוס טכיקרדיהנינה06/03/2015
שלום.לבני בן 5 התגלה סינוס טיקרדיה.לדברי הרופא מדובר בתופעה פיזיולוגית.באיזה גיל זה אמור לעבור ומה הן ההשלחות של סינוס טיקרדיה על חיי היומיום?
סינוס טכיקרדיה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו06/03/2015הי רעיה
הסנוס הוא הקוצב הנורמלי של הלב. סנוס טאכיקרדיה הוא מצב שבו הקוצב הנורמלי עובד יותר מהר. זו לא מחלה אלא תגובה לכל מיני מצבים כמו, חום, התרגשות, מאמץ , יתר פעילות של בלוטת התריס, אנמיה חריפה ועוד.
אם הקצב הוא מהיר משמעותית מהמקובל לגיל כדאי לבדוק אם יש גורם כלשהו שאחראי לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)