מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תיקון קשת האאורטה ימניתגיא05/01/2016
שלום ד"ר
יש לנו ילדה בת שנתיים+3 שנולדה עם קשת ימנית עשו לה בדיקת וגילו הצרות של 60 אחוז בקנה הנשימה ,
הילדה הרבה חולה בעיקר בשיעולים קשים בעיקר תקופות החורף. בצענו גם בדיקת רטגן של הוושט וגילו גם שם שיש לחץ על הוושט .
הרופא המטפל טוען שכניראה לי תהיה ברירה לשלוח לניתוח, כרגע אנחנו מחכים לסיטי.
אנחנו מאוד חוששים לגבי הניתוח, אשמח לקבל מידע על הניתוח ומה הסיכונים שלו מלבד להיותו ניתוח.
האם זה נחשב לניתוח קשה ומסובך? והאם התוצאוץ שלו טובות ?
נשמח גם להכיר עוד הורים עם אותה בעיה אם יש כאן.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תיקון קשת האאורטה ימנית - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו22/01/2016היא גיא
מצטער על האיחור בתגובה. פיספסתי את השאלה הזו.
חשוב אכן לודא שהקליניקה נובעת מלחץ על הקנה. אם כך הדבר, הולכים לניתוח. בד"כ נעשה בחתך בחזה משמאל. אין זה נחשב לניתוח קשה והתוצאות בדרך כלל טובות. לרוב יש שפור מידי חלקי אחרי הניתוח והמשך שפור לאורך זמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה בנושא
גיא02/02/2016לאחר הניתוח הנ"ל כמה זמן אישפוז וכמה זמן החלמה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממברנה מתחת למסתם האאורטלירינת16/12/2015
שלום רב, אני בת 36. בילדותי אמרו להוריי כי נולדתי עם מום כלשהו בלב, אך יש סיכוי כי הבעיה תיפתר עם השנים. הייתי במעקב בשנים הראשונות לחיי וזהו. מאז התגייסתי לצבא וילדתי פעמיים ללא בעיות מיוחדות. הילדים שלי בני 5 ו-3. בעת שהייתי בהריון עם הילד השני הלכתי לבדוק את העניין ביוזמתי כשהייתי בתחילת החודש השישי. הקרדיולוג אמר לי כי יש לי ממברנה מתחת למסתם האאורטלי עם מפל לחצים של 28 וצפוי שהמצב מחמיר בעת הריון וצריך לבדוק גם כשאני לא בהריון. אמר לבוא אליו אחרי שנתיים +. סיימתי את ההריון בלי בעיות וילדתי בלידה רגילה וקלה. לא התעסקתי בזה יותר מדי וחייתי חיים רגילים ללא סימפטומים כלשהם. אני מעוניינת עכשיו בילד נוסף וברור לי שאצטרך בדיקת רופא אבל רציתי לברר - האם מדובר במום חמור? האם אבחנה כזו של מום בלב מצריכה טיפול תרופתי/ניתוחי? האם היא מחמירה עם השנים? באיזה מפל לחצים מנתחים? האם בעיה כזו גורמת ללחץ דם גבוה? דופק מהיר? האם ישנם מצבים שבהם אסור להיכנס להריון עם בעיה זו? אודה לכל תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ממברנה מתחת למסתם האאורטלי - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו21/12/2015הי רינת
זוהי רקמה מתחת למסתם אאורטלי שיכולה לגרום להצרות במוצא חדר שמאל בדרגות חומרה שונות. מפל 28 ממ"כ אינו גדול ואיננו נוהגים להתערב . לדעתי רוב האנשים יחליטו על התערבות סביב מפל 50-60 או אם יש סימפטומים או הפרעה בתפקוד חדר שמאל. כמוכן במקרים אלה לעתים יש דליפה של המסתם האאורטלי (האם יש אצלך? באיזו דרגה?)וגם זה נכנס בשיקולים לגבי טפול.
המצב לא אמור לגרום ליתר לחץ דם ובדרגה נמוכה כמו שציינת, אין צורך בטפול תרופתי ואין גם בעיה בד"כ בהריון.
יש מקרים שזה מחמיר עם הזמן (יותר בגיל הצעיר , בילדים) וכמובן יש צורך במעקב אבל זה יכול להשאר גם שנים רבות בדרגה קלה ללא צורך בהתערבות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סליחה על פיצול השאלהרות01/12/2015
דר' מתתיהו שלום,
תודה רבה על המענה המהיר. עוד שאלה קטנה- אני בהריון - אעבור אקו לב -ללב שלי ובהמשך אקו לב עוברי.
האם כדאי לשמור על מרווח גדול בין הבדיקות? אם כן , מה הרווח המינימלי?
תודה רבה, רות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סליחה על פיצול השאלה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו01/12/2015בעקרון אפשר לעשות בדיקות לך ולעובר באותו יום. אלא שאקו לב עובר אנו נוהגים לעשות בד"כ סביב שבוע 20-23 . אקו לעצמך את יכולה לעשות בכל שלב ורצוי מוקדם אם יש לך תלונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרות30/11/2015
דר' מתתיהו שלום,
אני בשבוע 13 להריון. עקב קוצר נשימה עליי לעבור אקו לב- בדיקת לב שלי. האם זה לא מזיק לעובר?
בתודה, רות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו30/11/2015לא, זה לא מזיק לעובר.
זוהי בדיקה המבוססת על גלי קול ודומה לאולטרסאונד שנעשה בכל הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר נשימה בנשימה עמוקה וכאבי שכמותrfd28/11/2015
שלום,
בתי בת ה 12 מזה זמן סובלת מכאבי שכמות ובחודשיים האחרונים תחושה של קוצר בנשימה בעיקר בנשימה העמוקה, מתלוננת שלא מגיע לה מספיק אויר, ונאלצת לנשום רבות,, בעיקר התופעה בערב ולקראת שינה.וכן מלווה בדופק מהיר.
בממצאי בדיקת דם נמצא חוסר ברזל. בבדיקה אצל הרופא לא נמצא ממצא חריג לבבי.
אשמח לכיוון והנחייה כי אנחנו אובדי עיצות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קוצר נשימה בנשימה עמוקה וכאבי שכמות - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו29/11/2015הי
קשה לעשות אבחנות על פי הספור הזה. יכולות להיות סיבות רבות. ורובן לדעתי לא קשורות ללב. תלונות מסוג זה יכולות לעתים להיות גם מהרגשת מועקה או חרדה.
כדאי לפנות לרופא הילדים ואם הוא מתרשם שיש צורך, יפנה אתכם לברור כולל ברור קרדיולוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות אקו דופלר לבתמרה25/11/2015
הבן שלי עשה בדיקת א.ק.ג רגילה ונצפו פעימות לב מוקדמות ומכיון שצריך לקבל אישור בריאות לתחרויות ג'ודו
נשלח לעשות בדיקה מקיפה :
עשה ארגומטריה - יצא הכל תקין
עושה היום הולטר א.ק.ג ( מחובר למכשיר עד מחר )
השאלה האם במידה ובבדיקת ההולטר הכל תקין , האם יש צורך גם לעשות את הבדיקת אקו דופלר לב?
או ששתי הבדיקות נותנות מידע מספיק אמין שאכן הכל תקין?
אשמח לקבל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקות אקו דופלר לב - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו25/11/2015הי
איזה סוג פעימות מוקדמות היו (חדריות או פרוזדוריות?)
נראה לי במיוחד אם היו חדריות ומרובות , כדאי להשלים גם אקו לב, במיוחד שהוא עוסק בספורט תחרותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היצרות של מסתם אאורטליתמר22/11/2015
שלום ד"ר אברהם מתתיהו,
לנכדי כמעט בן 4 חודשים בוצע אקו לב בגלל אוושה שנשמעה בהאזנה. הקרדיולוג שבצע את האקו אבחן aortic stenosis והמליץ על מעקב בעוד חצי שנה. רופא ילדים אתו שוחחתי טען שמעקב ל.ד חשוב מאוד. (אינו הרופא של נכדי) מה דעתך?
אני מצרפת את תוצאות האקו. האם ההרחבה הקלה של האאורטה מרמזת שלא יהיה מנוס בעתיד מתיקון?
האם יש סיכוי מנסיונך שיהיה במעקב בלבד?
קראתי את המידע של ד"ר עינת בירק באתר של הכללית והבנתי שסוגי התיקונים המבוצעים אינם פשוטים ולפעמים יש לחזור עליהם ולכן אני דואגת.
תודה רבה עבור התייחסותך
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היצרות של מסתם אאורטלי - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו23/11/2015הי תמר
לפני תשובה אני צריך תיאור מדוייק של האקו לב המלא שנעשה כולל תיאור של המסתם (דו עלי?) דרגת ההצרות, רוחב של אבי העורקים והאם יש גם דליפה ומה דרגתה. וכן תפקוד של חדר שמאל והאם דפנותיו מעובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיצרות מסתם אאורטלי
תמר23/11/2015שלום ד"ר מתתיהו אברהם
כנראה שלא הצלחתי לצרף הקובץ לכן אני מעתיקה אותו.
בדיקה גופנית: במצב כללי טוב צבע עור תקין ללא סימני איס"ל. פרקודיום שקט.
PECTUS EXCAVATUM קל ללא רטט מעל החזה או היוגולום. דפקים תקינים בכל הגפיים קולות הלב תקינים.
SYSTOLIC EJECTION CLICK ב-LSB איוושה סיסטולית 2/6 ב-LSB
אקג קצב סינוס תקין ללא LVH/RVH ללא שינוי פתולוגי ב-ST-T
אקו לב-SITUS SOLITUS CONCORDANT A-V/V-A CONNECTION
גודל ותפקוד טוב של החדרים ללא LVH.
PATHOLOGIC ASSYMETRIC AORTIC VALVE נראה BICUSPID היצרות קלה, מפל סיסטולי 28 ממ"כ, הרחבה קלה של אאורטה,ללא דליפה מסתמים תקינים קשת אאורטה תקינה מוצא העורקים של הלב תקינים ורידים ועורקים גדולים תקינים ללא נוזל פריקרדיאלי.
תודה רבה תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
היצרות מסתם אאורטלי - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו24/11/2015הי תמר
כרגע יש הצרות קלה של המסתם ללא דליפה והרחבה קלה בלבד של אאורטה העולה.
מדובר בילד קטן וקשה להעריך בדיוק מה יהיה בהמשך. בחלק מהילדים מצב כזה (קל) יכול להמשך שנים רבות ללא צורך בהתערבות. באחרים יכולה להיות החמרה הדרגתית בדרגת ההצרות או הופעה של דליפה בנוסף. הצורך בהתערבות תלוי בחומרת הבעיה כמו הצרות קשה (לרוב מפל לחצים מעל 75 ממ"כ לערך, או דליפה קשה או הרחבה קיצונית של אאורטה או הפרעה בתפקוד החדר השמאלי)
סוג ההתערבות תלוי בסוג הבעיה ובגיל.
אם מדובר בהצרות קשה ללא דליפה משמעותית בגיל צעיר נוטים לנסות הרחבה ע"י בלון בצנתור. בגיל מבוגר יותר לרוב החלפת מסתם תותב, בזקנים נוטים היום להשתיל מסתם ביולוגי בצנתור.
אם בנוסף יש דליפה משמעותית יש צורך בניתוח , בגיל צעיר ניתוח ע"ש ROSS ובמבוגרים בד"כ החלפת מסתם.
הרחבה קיצונית של אאורטה העולה מצריכה בנוסף החלפה של קטע מאאורטה העולה בניתוח.
בסוג זה של בעיה אנו מנסים לקנות זמן כי אין טפול שפותר הבעיה לתמיד.
נראה לי שאתם עדיין רחוקים מהתערבות כלשהי כך שאין סבה להיות בלחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיצרות מסתם אאורטלי
תמר24/11/2015תודה רבה עבור התשובה.
האם יש צורך במעקב לחץ דם?
תודה
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
היצרות מסתם אאורטלי - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו24/11/2015אני איני נוהג לעשות זאת. זה אינו כל כך פרקטי ומאד קשה בילדים בגיל זה. בדרגה נמוכה של הצרות ועם תפקוד טוב של הלב אין לדעתי צורך בכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיצרות מסתם אאורטלי
תמר25/11/2015שוב המון תודה.
אינו מובן מאליו. תשובות מפורטות עם יחס אישי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסתם אורטלי
אבא27/09/2016שלום,
בננו בן חודש יש לו מסתם אורטלי דונעילי עם מפל מקסימלי של 40 וממוצע 26-.
האם זה נחשב להיצרות בינונית או קלה, מלבד זה אין כל תסימינים בעייתיים...
האם הילד יכול לעשות ספורט ? האם תהיה לו איכות חיים כמו של אדם רגיל מלבד הבדיקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מסתם אורטלי - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו28/09/2016עניתי די במפורט על שאלה דומה לגמרי באותו העמוד. אתה יכול לעיין בתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסימה במוצא חדר ימיןאנונימי16/11/2015
לבתנו בת 4 חודשים יש חסימה קשה עם מפל 90 במוצא חדר ימין היא צריכה לעבור ניתוח להסרה, אשמח לדעת איזה ניתוח מדובר ומה ההשלכות של זה. אציין שהיא אחרי ניתוח לסגירת VSD וASD.
הלב שלה הוא הפוך ונוטה ימינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חסימה במוצא חדר ימין - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו17/11/2015שלום לאנונימי
כדי שאוכל לענות לך, אתה צריך לתת לי יותר נתונים וכדאי שתעתיק את כל תשובת האקו האחרון. יש חשיבות רבה לנתונים כמו באיזה מקום ההצרות (במסתם, מתחתיו או מעליו) . האם החדר הימני מעובה? מתכווץ היטב? ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TGA מורכבנועה16/11/2015
שלום,
בשבוע 27 אובחנה העוברית ב TGA + VSD וגן כנראה הצרות באבי העורקים.
אני מתלבטת באיזה בית חולים ללדת ולבצע את הניתוח, כאשר האופציות שצימצמתי הן שניידר או שיבא.
מצד אחד בשניידר מבצעים את רוב ניתוחי הלב בילדים בארץ והניסיון שלהם רב. מצד שני הבנתי שבשיבא יש את פרופ אלן שרף שאמור להיות מומחה (לפי מה שבית החולים מפרסם) במום זה.
אשמח לדעת מה ידוע על המנתחים בכל אחד מבתי החולים הללו והאם יש המלצות ספציפיות עבור מום קשה זה.
תודה,
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
TGA מורכב - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו17/11/2015אין לי הנתונים להשוות התוצאות בין 2 המרכזים.
באופן כללי יש מנתחים טובים ב 2 המרכזים שהזכרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהtga+vsd+היצרות עורק הריאה
אור23/11/2015היי,
מסתבר שיש לעוברים שלנו כמעט אותו המום, רק אצלי זה היצרות של עורק הריאה עם tga|+vsd
אני בשבוע 28.
מתכננת ללדת בתל השומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך החלטת?
נועה23/11/2015אצל מי את מתכוונת לנתח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה מניסיון
מירב טל שמואל04/01/2016הי
לפני כ4 חודשים נולד לנו תינוק מתוק עם tga+vsd מסתם גדול שדולף ומסתם צר (דו עלי).
לצערינו לא היינו מוכנים לזה, כי לא רופר הנשים שביצע את 2 הסקירות לא אבחן זאת. (ליתר דיוק, לא בדק)
ילדתי בבי"ח בצפון ובגיל 12 שעות עשו צנתור. משם הועברנו בגיל 6 ימים לשיבא.
ביצענו את הניתוח בשיבא בגיל 9 ימים אצל ד"ר מישאלי המלאך שאלוהים שלח לנו. הניתוח היה לא פשוט והוא הציל את ילדינו. ממליצה בחום על כל הצוות של מחלקת טיפול נמרץ לב יילודים בתל השומר. צוות מקצועי ואנושי.
רוב הריאות ובהצלחה,
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקדים אקוגנים בלבגל16/11/2015
שלום,
בהריון תאומים,שבוע 19.
הופנתי לאקו לב עובר לאחר שבסקירה נמצאו שני מוקדים אקוגנים בחדרים אצל אחד העוברים.
להלן תוצאות בדיקת האקו לב:
"לא הודגם מום משמעותי בלב או בכלי הדם הגדולים.
הודגמו מוקדים אקוגניים בשני החדרים. 4 מימין וכשניים שלוש משמאל. המוקדים נראים בעיקר על השרירים הפפילאריים וככל הנראה מדובר בהסתיידות בלבד.
לאור ההבחנה המבדלת של רבדומיומות ממליץ על אקו חוזר בעוד 4 שבועות."
האם יש סיבה לדאגה?
הבנתי שבמקרים מסוימים הסתידויות יכולות להצביע על גידול בלב ומחלה גנטית בשם ts.
מה הסבירות ואילו בדיקות באפשרותי לבצע?
מוקדים אקוגנים בלב - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו17/11/2015הי גל
בד"כ כלל אנו יכולים להבדיל בין מוקדים אקוגניים לבין רבדומיומות (האחרון קשור למחלה בשם טוברוסקלרוזיס שלעתים מלווה באפילפסיה ופגור)
אם יש ספק לגבי האבחון ביניהם כדאי אכן לחזור על הבדיקה בשבוע מאוחר יותר ואם זה עדיין לא ברור כדאי אפילו לשמוע חוות דעת נוספת.
אם מדובר במוקדים אקוגניים , אין להם משמעות רבה. מבחינה אנטומית פיסיולוגית אין להם כל חשיבות (אני מסביר לאשה להתייחס לזה כמו "נקודת חן")
מבחינה גנטית זה מעלה במקצת הסכוי לתסמונת דאון. אם זה הסמן היחיד באשה צעירה לא ממליצים על בדיקת מי שפיר.
כדאי לך להתייעץ עם גנטיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוקדים אקוגנים מרובים
גל17/11/2015שוב שלום ותודה רבה על התשובה המהירה והמפורטת!
הרופא ציין שהן בפרוש נראים כמוקדים אקוגניים לא מדאיגים, וזימן לבדיקה נוספת עוד חודש בגלל הכמות המרובה ולמען הסר כל ספק. האם מוקדים אקוגנים מרובים (7) יכולים להפוך לרבדיומה? או שאלו שני דברים שונים לגמרי?
כל שאר הבדיקות תקינות גם בדיקת הדם של וריפיי.
ולכן קיוויתי לא לעשות מי שפיר אם לא ימצאו סמנים נוספים בסקירה המאוחרת (בשבוע 20).
לאחר האקו לב השני, אשקול לבקש חוות דעת נוספת.
שוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מוקדים אקוגנים מרובים - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו19/11/2015הי
אין קשר בין מוקד אקוגני ורבדומיומות ומוקד אקוגני לא הופך לרבדומיומה. המטרה אני מניח לראות שוב לודא שאכן אלה מוקדים אקוגניים בלבד.(אפשר כמעט תמיד להבדיל בין מוקד אקוגני לרבדומיומה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימה מוקדמת?מגי11/11/2015
הבן שלי בן 11 מתלונן ביומיים האחרונים על תחושה של פעימה חזקה שלפעמים מרגיש אותה בצוואר
אתמול אמר שהיו כעשר כאילו והיום אחד
האם עליי לדאוג?
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
מגי12/11/2015היינו אצל רופא הילדים ששלח לקרדיולוג
עשינו אקג שיצא תקין אבל רופא המשפחה רוצה להיות רגוע ושלח להמשך ברור
האם זה נפוץ בקרב ילדים
אולי זה מלחץ נפשי? , הילד לפני הרבה שינויים בחיים
אני לחוצה מזה אם תוכל לתת לי יותר פרטים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד לפני חצי שנה בערך
מגי12/11/2015היה מקבל ריטלין אולי יש קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עד לפני חצי שנה בערך - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו15/11/2015הי מגי
פעימות מוקדמות בנוכחות לב תקין בד"כ אין להם משמעות רבה. אין לכך קשר לריטלין שנלקח לפני חצי שנה.
במקרה שלכם אפילו לא הוכיחו פעימות מוקדמות. תחושות מוזרות בחזה לא תמיד נובעות מהפרעות בקצב ולעתים יכולות לנבוע מלחץ נפשי (במיוחד בתקופות בעייתיות כמו לאחרונה).
כרגע לא רואה סבה לדאגה, אך כדאי לבדוק העניין ע"י בדיקת קרדיולוג אולי גם הולטר (רישום אקג ל 24 שעות) ובדיקות נוספות לפי דעת הקרדיולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- tga שבוע 20תום05/11/2015
שלום למומחים,
לאחר אקו לב עוברי נתגלה מום בלב, הבנתי שצריך לעשות ניתוח בשבועיים הראשונים שלאחר הלידה.
רציתי לשאול מה ההשלכות של מום כזה על חיי התינוק כשיגדל והאם זוהי סיבה להפסקת הריון ואם כן מדוע (הרופא שעשה את האקו המליץ על כך)
אשמח לתגובה מהירה עכב דחיפות העיניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
tga שבוע 20 - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו06/11/2015הי
מום זה הוא היפוך של כלי הדם הגדולים. (אבי העורקים יוצא בטעות מחדר ימין ועורק הראה יוצא מחדר שמאל). לכן דם לא מחומצן מגיע לאבי העורקים והמום כחלוני. בעבר היתה תמותה גדולה ממום זה. היום המצב הרבה יותר טוב. חלק מהילדים לאחר הלידה צריכים צנתור מיוחד שבו יוצרים פגם גדול יותר במחיצה הבין פרוזדורית שמשפר חלקית את החמצון ועד גיל שבועיים נהוג לעשות תקון ניתוחי(היום הניתוח הוא יותר אנטומי ונהוג להפוך חזרה את כלי הדם הגדולים ויש העברה גם של העורקים הכליליים). התמותה בניתוח היא פחות מ10% (יותר סביב 5%). רוב הילדים אחרי הניתוח מתפקדים יפה ללא בעיות רציניות ולאורך זמן... בעבר היו נוטים יותר להפסיק ההריון היום יש לא מעט שממשיכים. אם כן חשוב גם להתייעץ עם גנטיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רבדומיומה וטוברוס סקלרוזיסדנה02/11/2015
שלום בשבוע 31 אובחנו לי 4 מוקדים אקוגניים המאפיינים רבדומיומה . להלן התוצאות על פי אקו לב עובר : חלון סגלגל הודגם .דלף ימין לשמאל.חדר שמאל:גודל תקין. נצפו ארבעה מוקדים אקוגניים .שניים בדופן הקיר האחורי .אחד בחלק האמצעי של המחיצה בין בחדרים ועוד שניים במוצא חדר שמאל.רחד מתחת למסתם האאורטלי.גורם להאצה בזרימה,ללא מפל.חדר ימין :גול החדר תקין תפקוד תקין.מוקד אקוגני באזור הmb.מחיצה בין החדרים תקינה .מוקדם אקוגני כמתואר קודם בחלק האמצעי של המחיצה.מסתם אאורטלי תקין.עורקים קורונאריים מוצא תקין .מסתם ריאתי תקין .עורקי ריאה תקינים.קשת אאורטה תקינה.שמאלי .דוקטוס ארטיריזוס הודגם זרימה תקינה.לסיכום הממצאים המתוארים אופייניים לרבדומיומה.בוסבר הקשר בין רבדומיומה לבין טוברוסקלרוזיס.
אז ככה :
במידה ומדובר בטוברוסקלרוזיס הרי שמדובר במחלה גנטית השאלה היא מדוע אין לכך ביטוי כבר בבדיקות הסקר שנעשות כולל חלבון עוברי ושקיפות עורפית שם יצאו לי תוצאות מצויינות.
שאלה נוספת האם מדובר כרגע במצב שבכל מקקה יש לעובר בעייה כלשהי או שיכול להיות שהמוקדים האקוגניים הנל ייעלמו בהמשך .במידה ולא האם יש טיפול ?
עד כמה יש קשר בין רבדומיומה לבין טוברוסקלרוזיס האם הקשר הוא באמת כל כך גבוה ?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רבדומיומה וטוברוס סקלרוזיס - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו03/11/2015הי דנה
קודם כל הייתי מפריד בין ההגדרות של מוקד אקוגני לבין רבדומיומה בלב. הראשון הוא חסר משמעות והשני הולך עם טוברוסקלרוזיס. הממצאים נראים אחרת ואפשר באקו לב עובר להבדיל ביניהם.
בהנחה שמה שנמצא אצלך הוא אכן 4 רבדומיומות הסכוי למחלת טוברוסקלרוזיס הוא כמעט ודאי.
לעתים הגדולים הללו יכולים לקטון עם השנים אך הם מעידים על מחלה שיכולה להיות מאד קשה עם פגור והתכווצויות.
לעתים שולחים בהריון ל MRI לנסות לבדוק אם יש גדולים דומים גם במוח העובר אך גם אם אין שם ממצאים בולטים עדיין יכולה להיות מעורבות נוירולוגית.
לדעתי, אם זה ברור שמדובר בטוברומות בלב (יתכן שכדאי לעשות אקו לב עובר נוסף ליתר בטחון) עליך להניח שמדובר במחלה ושיש סכוי גבוה שהילד יהיה חולה קלינית (למרות שיש מקרים קלים יותר של המחלה).
לפי הנתונים הללו את צריכה להחליט אם להמשיך בהריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רושם לvsd מוסקולרי קטןמורן29/10/2015
שלום רב.
בת 38. בבדיקת סקירת מערכות שעברתי השבוע בשבוע 23 להריון, התרשם הרופא שקיים VSD מוסקולרי קטן.
הוא המליץ על אקו לב עוברי בנוסף לייעוץ גנטי ובדיקת מי שפיר.
חשוב לציין שכל יתר הממצאים וכל יתר הבדיקות שביצעתי עד כה היו תקינים.
אני מבולבלת ולא יודעת מאיפה להתחיל. האם מאקו לב? האם רופא נשים מומחה בתחום מבצע את האקו לב העוברי או קרדיולוג ילדים? אנו גרים בצפון ומבוטחים במאוחדת. מתקשים להבין מי אמור לבצע את הבדיקה ואיפה.
אשמח להרגעה וקצת סדר בדברים.
תודה
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רושם לvsd מוסקולרי קטן - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו29/10/2015הי מורן
VSD שרירי קטן הוא ממצא שכיח וגם חסר משמעות מבחינת הלב ( הרוב נסגרים ספונטנית)
יש לממצא חשיבות מסוימת מבחינה גנטית ורוב הגנטיקאים ממליצים היום במקרים אלה גם בצוע מי שפיר וצ'יפ גנטי.
לפני כן כדאי להשלים גם אקו לב עובר.
בדיקה זו נעשית בד"כ ע"י קרדיולוג ילדים.
יש למאוחדת אני מאמין רופאים שעושים הבדיקה בצפון (כמו שאני למשל עושה בדיקות כאלה עבור מאוחדת באשדוד)
כדאי לברר עם הקופה.
בכל מקרה אין כל סבה להכנס ללחץ וחיזרי לישון בשקט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! ושאלה נוספת
מורן29/10/2015האם יש סיכוי שבסקירה הרופא קיבל רושם מוטעה והאקו יראה שאין בעיה?
האם יש סיכוי שהפתח יסגר עוד במהלך ההריון?
תודה על ההתייחסות
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה! ושאלה נוספת - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו29/10/2015יש סכוי.
קרה בעבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמן! תודה
מורן29/10/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- interrupted ivcחסוי22/10/2015
שלום,
יש לי ילד בן 6 שיש לו interrupted ivc
אבחנו את זה באחת מהבדיקות שעשיתי כשהייתי בהריון
לאחר מעקבים הבנתי כי אין לזה משמעות במהלך החיים הצעירים שלו
1.ובכל זאת האם יש משהו אליו אני צריכה לשים לב בשוטף, בבית הספר בנוגע לזה ?
2. האם מבחינת ביטוח רפואי כדאי לי לשים דגש למשהו בעקבות האבחון הזה ?
3. האם זה יוריד לו פרופיל בצבא?
interrupted ivc - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו26/10/2015הי
INTERRUPTED IVC הוא מצב לא שכיח של שוני בצורת ההחזר הוורידי מהחלק התחתון של הגוף לכוון הלב הימני. יש חסר החלק הכבדי של ה IVC והוא ממשיך מאחורי הלב דרך ורידים כמו אזיגוס או המיאזיגוס ומתנקז ל SVC ולבסוף מגיע למקום הנכון (פרוזדור ימין) במקרים אלה וורידי הכבד מתנקזים ישירות לפרוזדור ימין.
אנומליה זו יכולה לבוא עם מומי לב בדרגות חומרה שונות (ואז התסמינים לפי חומרת מום הלב) או להופיע בצורה מבודדת (כמו במקרה שלכם אני מניח)
יש מקרים שהתופעה קשורה לפוליספלניה (ריבוי טחולים שלעתים לא מתפקדים היטב) ולכן לעתים חשיפה יותר לזיהומים.
תוארה גם שכיחות מעט יותר גבוה של DVT (טרומבוזה , קריש דם, של הוורידים העמוקים ברגליים)
אך בסה"כ רוב הילדים עם הצורה המבודדת הם ללא תופעות קליניות ולכן איני חושב שיש לכן חשיבות רבה מבחינה ביטוחית או מבחינת הצבא.
אין לי ספק שיש אנשים שיש להם הממצא הנ"ל וחיים כל ימיהם בלי לדעת על כך. יש חשיבות למידע גם במקרים של פרוצדורות חודרניות מסוימות כמו למשל צנתור לב ימני, כי הגישה מלמטה ללב היא שונה ויותר מורכבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)