מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כריסטינהkristina22/05/2015
לדעתך עם התקפים אלו מותר לי לטוס? יש סיכון שבטיסה ההתקפים יתחזקו ויקרה משהו חמור יותר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כריסטינה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו23/05/2015הי
אנחנו לא בדיוק יודעים הגורם כך שקשה לענות בבטחון. התחושה שלי שאין בעיה עם טיסה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי חזה ודופק מהירkristina19/05/2015
שלום רב,אני ילדה בת 14 וחצי ויש לי התקפים של כאבי חזה חזקים,הכאבי חזה נמשכים לעתים בין חצי שעה 20 דקות,ההתקפים מאופיינים ב כאבי חזה חזקים דופר חזק המורגש בהרבה אזורים בעיקר באוזן ובראש ובלב,קושי בלנשום, כאב חד בצד השמאלי בעת ההתקפים כאב בגב בחלק העליון השמאלי,בחלק של הבטן התחתונה בצד שמאל ,הזעה מוגברת תחושת עילפון סחרחורות שינויים בראייה רעד חזק בידיים דימום מהאף.
בהתקפים יש לי קושי בלקום ואני מרגישה כאילו משהו כבד הפל עליי ישלי זיהומי חוזרים בדרכי השתן וציסטיט ,עשיתי אולטרסאונד דופלר כליות . תקין. אקו לב תקין. הולטר לב שהראה שהדופק המקסימלי הוא 181 והמינימלי הוא 100.כאשר ההתקפים קוראים הדופק הכי גבוה היה קצת מתחת ל200 והלחץ דם היה בין 175-180 על 110. .יש להדגיש שההתקפים לא קוראים עקב חרדה או לחץ נפשי.הלכתי למומחה לקרדיאולוגיה והוא אמר שהלב תקין ולא שלח ולא הביא טיפול. אני המשכתי לסבול וכמובן גם המצב החמיר ערכי לחץ הדם הלכו גדלו ,השכיחות של ההתקפים גדלה וגם החוזק . אני מאוד רוצה לחזור לחיי הרגילים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי חזה ודופק גבוה
kristina19/05/2015בנוסף לכך נמצאת במשקל תקין ללא מחלות רקע כמו סכרת יש להדגיש שההתקפים נמשכים כמה חודשים עוד מעט יותר מחצי שנה עם החמרה במצב.לפני תחילת ההתקפים פעילות ספורטיבית ואכילה בריאה ומאוזנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כאבי חזה ודופק מהיר - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו20/05/2015הי
לפי מה שאת מספרת מבנה הלב ותפקודו תקין וגם הקצב הוא כנראה סינוס (מהקוצב הנורמלי.
אולי מדובר בהפרשת יתר של קטכול אמינים?
אפשרות נוספת יתר פעילות בלוטת התריס
האם דברים אלה נבדקו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק מהיר וכאבי חזה
kristina20/05/2015אכן פעילות בלוטת התריס נבדקה .בגבול הנורמה . עושה עכשיו בירורים לגבי פיאוכריצטומה . הייתי רוצה לדעת מה לעשות אם הבדיקה של הקכולאמינים תצא שלילית , לעזוב את זה וזה יעבור עם הזמן? או שזה דברים שקוראים לכל אחד בגיל ההתבגרות וכדאי לי לעזוב את זה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דופק מהיר וכאבי חזה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו20/05/2015הייתי מחכה לבדיקה של הקטכול אמינים, אם זה יהיה תקין בכל זאת נראה לי שכדאי להמשיך לברר. זה נראה לי קצת חורג מהתופעות השכיחות של התבגרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק מהיר וכאבי חזה
kristina20/05/2015אם תרופות כמו רסקיו או טיפות הרגעה אחרות עוזרות לצמצם את כמות ההתקפים זה יכול להיות מלחץ נפשי ואני לא מודעת אליו? כי הסבירו לי שאם טיפות ההרגעה עוזרות טיפה זה אומר שזה קשור למצב נפשי. האם זה נכון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דופק מהיר וכאבי חזה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו21/05/2015בהחלט יכול להיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי המומחה הכי טוב לקרדיולוגיה ילדיםרויטל17/05/2015
מעוניינות להגיע בפרטי לקרדיולוג ילדים . מי נחשב הכי טוב כיום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מי המומחה הכי טוב לקרדיולוגיה ילדים - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו18/05/2015איני יודע.
יש הרבה קרדיולוגים ילדים מצויינים בארץ.
וזו לא שאלה שמתאימה לפורום הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קטנה נוספתעדי14/05/2015
אמרת שיש כאב מהדקירה במפשעה בסגירת asd בצינתור. האם יש שם תפרים במקום? זה לא חתך? זאת רק דקירה? ואם זה תפרים זה כאלה שנמסים? או שצריך להסיר? תודה רבה רבה נ.ב. - מה עושים בהכנה לצינתור? האם יש בדיקות שצריך לעשות או שזה רק חתימות על הרדמה וכו'? תודה
שאלה קטנה נוספת - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו14/05/2015הי
אין תפרים , זו רק דקירה במפשעה כדי להכנס לוריד.
אין צורך בד"כ בהכנה מסובכת במקרים שהילד סה"כ בריא. אקג, ספירת דם
וחלק מהמרדימים יבקשו גם צלום חזה. יש צורך בחתימה של ההורים על הסכמה להרדמה כללית ולצנתור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה!!!
עדי17/05/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- JVDאתי13/05/2015
רקע: בננו בן 4 עם PS מולד ו-TR קל, במעקב שנתי במכון הלב (אחרון בינואר), לחץ בינוני על המסתם. עבר צינתור בגיל 4 ימים (מסתם כרגע לא מתפקד). סה"כ בריאותו תקינה, סטורציה תקינה.
יש לו כלי דם בצוואר (צד שמאל) שבולט גם במנוחה אבל בעיקר כשמדבר או מתאמץ. לאחרונה נראה לנו שבולט יותר.
השאלה שלנו היא האם יש סיכוי שמדובר ב-jogular vein distention ?
איך ניתן לשלול זאת ומה ההשלכות האפשריות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
JVD - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו14/05/2015הי אתי.
אני צריך עוד פרטים על דרגת ההצרות (מפל לחצים), האם יש דליפה או הצרות גם של המסתם הטריקוספידלי? מה התפקוד של חדר ימין, האם גם הכבד מוגדל?
בגדול, וריד בולט בצואר יכול להיות גם בלי בעיה לבבית אך יכול להיות כתוצאה מלחץ גבוה בפרוזדור ימין שמועבר גם לוריד הצואר. (לחץ גבוה בפרוזדור יכול להיות בגלל הצרות קשה של מסתם ראתי, הצרות או דליפה משמעותית של המסתם הטריקוספידלי ובעיה בתפקוד הסיסטולי או הדיאסטולי של החדר הימני.
נא שלחו את התשובה המלאה של האקו האחרון שנעשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לד"ר מתתיהו
אתי14/05/2015שלום ד"ר מתתיהו ותודה על התשובה,
פרטים נוספים, בננו נולד עם מום של PS ומספר ימים אחרי הלידה עבר הרחבה בבלון.
המסתם הראיתי נותר לא פונקציונלי מאז וקיים דלף. כיום בננו נן 4 ומדדי הלחץ על השסטום הריאתי נשמרים באופן קבוע באיזור ה-50-60 ממ"כ. כמו-כן קיים לחץ על השסטום הטריוקוספודלי (באיזור ה-60 ממ"כ). הילד לא סובל מנפיחות או מבצקות באיזור הכבד וגם לא מתופעות של כחלון. הסטרוציה באיזור ה-98% והוא פעיל וחמוד אם כי רזה מאוד.
הוריד הג'וגולארי מתרחב רק בעת שהוא מדבר או מתאמץ מעט.
האם נראה כי זו תופעה נורמלית לאור מצבו או כזו שאמורה טיפול מיידי? בד"כ אנחנו במעקב חצי שנתי.
תודה רבה,
אתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמידע נוסף
אתי14/05/2015שלום ד"ר מתתיהו,
להלן סיכום המעקב האחרון שאני מצרפת בנוסף לתגובה הקודמת:
מנח וחיבורים תקינים, הרחבה קלה של חדר ימין, השטחה קלה של המחיצה בין חדרית TR בינוני מפל 60 ממ"כ, החדר הימני מתכווץ היטב ואין היפרטרטפיה, במוצא החדר הימני הודגם מפל עד 50 ממ"כ עם PI בינוני לפחות עורקי הריאה מורחבים, זרימה תקינה במוצא החדר השמאלי בקשט האאורטה ובאארוטה הביטנית.
דופק 101
לחץ דם 97/62
תודה רבה,
אתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מידע נוסף - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו15/05/2015הי
יתכן שיש לחץ מוגבר בפרוזדור ימין וזה תורם לפחות בחלקו להרחבת הוריד בצוואר.
בכל מרה ההחלטות בד"כ נעשות לפי הבעיה בלב ודרגת החומרה שלה.
כך שכדאי להתייעץ עם הקרדיולוג שעוקב אחרי הילד בקשר לגישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה.
אתי15/05/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר מתתיהועדי13/05/2015
השאלה הקודמת שלי התייחסה להחלמה מצינטור. כמה ימי החלמה צריך ואיך אפשר לחזור לשגרה מלאה אם צריך להיזהר לא לקבל מכה וכו'? מתי זה ביקורת ראשונה? תודה
לד"ר מתתיהו - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו14/05/2015הי עדי
ההתאוששות מצנתור לסגירת ASD היא בד"כ מהירה מאד והתפקוד טוב כבר יום אחרי הצנתור (עם מעט כאב במפשעה מהדקירה)
אין צורך בזהירות מיוחדת מבחינת חבלה, אם כי חבלות חזקות לחזה לא רצויות באופן כללי אצל כל אחד.
בקורת ראשונה אני נוהג לעשות אחרי 10-14 יום (אם יש כאלה שמזמינים אחרי פסק זמן ארוך יותר). נהוג לתת אספירין לחצי שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעבות חדר ימין בלב העוברבתשבע11/05/2015
שלום רב,
אני בת 30, הריון ראשון, שבוע 17+5. ביצעתי אקו לב שממצאיו הם: הרחבה כללית של הלב, דפנות חדר ימין מעובות ואקוגניות, חדר שמאל עם תפקוד ירוד במידה בינונית. נוזל פריקרדיאלי בכמות בינונית מסביב לחדר הימני. עד כמה הפרוגנוזה גרועה? מאוד קשה למצוא מידע על התעבות בחדר הימני. אני מחכה לחוות דעת נוספת אבל בכל זאת רוצה לדלות מעט מידע לגבי התופעה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התעבות חדר ימין בלב העובר - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו12/05/2015שלום בתשבע
קשה מאד להביע דעה בלי לראות את הממצאים ממש באקו.
אם להתייחס לממצאים כפי שתוארו זה יכול להתאים לדלקת של הלב (מיוקרדיטיס או קרדיומיופטיה).
אם זה זיהום הממצא יכול להשתפר, להישאר באותו מצב או להחמיר. כך שבאמת יש צורך במעקב לראות לאיזה כוון זה מתפתח.
כמוכן בגלל שזה לא ממצא שרואים כל יום כדאי לשמוע דעה נוספת אצל עוד קרדיולוג ילדים או אפילו שניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסתם ריאתי בצנתוריוסי10/05/2015
שלום
תינוק שנולד עם pulmonary atresia with intact ventricular septum
בגיל שבוע בוצע ניתוח לפתיחת מוצא חדר ימני + BT שנט.
באיזה שלב בחיים מבצעים השתלת מסתם ריאתי?
והאם יכול להיות שבכלל לא יבצעו את זה? ניתן לחיות ללא מסתם ריאתי?
ואם וכאשר עושים את זה, האם ניתן לבצע את זה בצנתור או רק ע"י ניתוח?
והאם האפשרות לביצוע בצנתור מוגבלת לבתי חולים ספציפיים או בכל מקום שיש קרדיולוגיית ילדים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מסתם ריאתי בצנתור - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו13/05/2015הי דניאל
במום שאתה מתאר בד"כ החדר הימני הוא קטן ומעובה (איני יודע איך המצב במקרה שלכם).
בשלב הראשון אחרי ניתוח כזה אנו עוקבים אחרי הילדים ומקווים שהחדר הימני יגדל ויהפוך להיות כזה שיוכל להזרים את כל תפוקת הלב לראות, לעתים החדר גדל יפה ואז ניתן לסגור את השנט ולעתים גם את המעבר בין הפרוזדורים (אם יש כחלון בגלל דלף מימין לשמאל).תיקון זה הוא תיקון דו חדרי. במקרים אלה אם יש הרבה דליפה פולמונלית לעתים, כדי לעזור לחדר הימני, אנו צריכים לשים מסתם ראתי ביולוגי או הומוגרפט , אם זה קורה בגיל צעיר זה נעשה בניתוח. אם הצורך הוא בגיל מבוגר אפשר בחלק מהמקרים להשתיל מסתם ביולוגי בצנתור.
לעתים החדר נשאר קטן ולא מספיק יעיל להזרים את כל תפוקת הלב לראות ואז לעתים יש לעשות ניתוח ע"ש גלן (שבו מחברים את הוריד החלול העליון ישירות לעורק הראה הימני כך שהדם שחוזר מחלק עליון של הגוף זורם ישירות לראות והחדר הימני צריך להזרים לראות רק את הדם שבא מחלק תחתון של הגוף (מכנים זאת תיקון של חדר וחצי). ניתן לשלב במקרה זה גם הכנסת מסתם ראתי לרוב בניתוח עם הומוגרפט.
במקרה העוד פחות טוב החדר הימני אינו גדל כלל ואינו יעיל בכלל ואז מוותרים עליו ועוברים לתיקון של חדר בודד שבו מחברים גם את הוריד החלול העליון והתחתון לראות (ניתוח ע"ש פונטן)
לסכום אין כאן דרך סלולה וברורה והכל תלוי במה שקורה בהמשך במעקב אחרי הילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סגירת ASD בע"ה ביוליעדי10/05/2015
רציתי לדעת כמה זמן לדעתך אצטרך להשאר עם הילדה בבית? כמה חופש לקחת עבור זה ומתי עושים ביקורת ראשונה בד"כ? הרי צריך להיזהר שלא תקבל מכה וכו' - איך אומרים שמיד חוזרים לשיגרה? בכל זאת צריך לשמור לא? תודה רבה
סגירת ASD בע"ה ביולי - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו12/05/2015הי
האם סגירת ה ASD היא בצנתור או בניתוח?
יש הבדל גדול מבחינת החולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- VSD מוסקולרירונית10/05/2015
בסקירת מערכות בשבוע 24 התגלה שלעובר יש
חור קטנטן מוסקולרי במחיצה הבין חדרית שלא נראה בכל
המנחים ללא דרופ אאוט בספטום
אודה לך אם תסביר לי מה הכוונה במשפט :"ללא דרופ אאוט בספטום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר vsd מוסקולרי
רונית10/05/2015הממצא התגלה באקו לב עוברי ולא בסקירה כפי שכתבתי .
מדובר בהריון של תאומים בשני שקים כשהממצא התגלה בעובר אחד .
נעשתה בדיקת דם מטרניטי שלא העידה על בעיות כרומוסומליות ושקיפות העורפית היתה 1.8 ממ .ו..1.6 ממ לעובר השני
האם ניתן לסמוך על בדיקת המטרניטי או שעדיף לבצע גם דיקור מי שפיר ?
תודה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע אין התיחסות לשאלתי ?...
רונית14/05/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
VSD מוסקולרי - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו14/05/2015הי רונית
לעתים קרובות הדרך לזהות את הפגמים הקטנים הם ע"י דופלר צבע. רואים את המעבר בצבע אבל ללא הצבע קשה לראות את הפגם.
אני מניח שהרופא התכוון לכך וזה מרמז שהפגם אינו גדול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
רונית15/05/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לב בן שנה וחציאבי06/05/2015
שלום וברכה. צירפתי את האקו לב וברצוני לשמוע את חוות דעתך על הבדיקה
ויש לי מספר שאלות
1 האם זה מסוכן עכשיו או בעתיד והאם במקרים כאלו יש צורך בהתערבות. כירוגית
2 הרופא הדגיש שיש לשמור על בריאות השינים כי הסוכרים יכולים לגרום לזיהום ולדלקת ואז זה יכול להסתבך השאלה שלי האם בכלל אסור לתת לו סוכרים או שרק יש ענין לשמור על השינים וגם האם סוכרים טבעים כמו פירות מותר לתת. תודה רבה מראש,,,,,אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אקו לב בן שנה וחצי - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו06/05/2015הי אבי
מה ששלחת כתמונה אינו קריא
שלח תמונה טובה יותר או העתק את מכתב התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקו לב..צירפתי תמונה טובה יותר
אבי06/05/2015שלום וברכה. צירפתי את האקו לב וברצוני לשמוע את חוות דעתך על הבדיקה
ויש לי מספר שאלות
1 האם זה מסוכן עכשיו או בעתיד והאם במקרים כאלו יש צורך בהתערבות. כירוגית
2 הרופא הדגיש שיש לשמור על בריאות השינים כי הסוכרים יכולים לגרום לזיהום ולדלקת ואז זה יכול להסתבך השאלה שלי האם בכלל אסור לתת לו סוכרים או שרק יש ענין לשמור על השינים וגם האם סוכרים טבעים כמו פירות מותר לתת. תודה רבה מראש,,,,,אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מצרף בכתב את הבדיקה
אבי06/05/2015בן שנה ו 7 חודשים במעקבנו בשח as מסתמי קל.
בדיקה גופנית,
מצב כללי טוב, ללא סימני מצוקה.
קולות לב סדירים.אוושה סיסטולית 2/6 lsb ללא נקש.
אין סמני אס"ל.
דופ. תקין וסדיר. דפקים פמורלים תקינים ללא איחור רדיו - פמורלי.
אקו לב.
חללי הלב:מנח וחיבורים תקינים . גדלים תקינים .
חדרים:תפקוד תקין .אין היפרטרופיה .היענות תקינה.
מסתמים:מסתם וותיני עם הדיות יתר, מפל מירבי 20 ממ"כ.ללא מרכיב תת מסתמי
זרימה תקינה.לחץ ריאתי תקין.אין דלפים.אין תפליט פריקרדיאלי.אין ווגיטציות .מוצא עורקים כליליים תקין
אאורטה:קשת שמאלית תקינה .שורש הותין בגודל תקין .זרימת דופלר בקשת תקינה
המלצות:
אין צורך ב sbe פרופילקסיס. אין מגבלות מבחינה לבבית . חשוב לשמור על בריאת השיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אקו לב בן שנה וחצי - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו06/05/2015הי אבי.
הצרות קלה של המסתם האאורטלי אינה מפריעה לילד כעת אך יש צורך במעקב קרדיולוגי. בד"כ הדבר קורה כאשר המסתם בנוי מ 2 עלעלים במקום 3 (אם כי לא ראיתי התייחסות לעניין במכתב שכתבת).
במקרים אלה לעתים המצב יכול להיות סטטי (וקל) למשך שנים רבות מאד ולעתים יכולה להיות החמרה בהצרות או הופעה של דליפה של המסתם.
אם התופעה מחמירה מאד לעתים יש צורך בהתערבות בצנתור (אם זו רק הצרות משמעותית) או בניתוח. אתם מאד מאד רחוקים מהמצב הזה.
לגבי שמירה על השיניים, לא להיסחף. אכן לא רצוי להרבות במתוקים וההמלצה היא נכונה לכל אחד, גם בלי בעיית לב.
אבל אפשר לאכול כל דבר כולל פרות במידה.
יש לצחצח שיניים ובגיל מאוחר יותר ללכת לבקורות אצל רופא שיניים ושיננית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אבי06/05/2015תודה דוקטור,,רק רציתי לדעת מה הבעיה לגבי השיניםם האם אסור לו לאכול סוכרים בגלל הכנסת סוכרים לגוף..או שצריך שהשינים יהיו נקיות ולא יהיה בהם חיידקים תודה רבה
תודה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו06/05/2015פשוט לשמור על השיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אבי06/05/2015תודה רבה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לב עובר שבוע 20ד``ר אברהם מתתיהו29/04/2015
שלום
לפני כמה ימים עברתי אקו לב עובר אני בשבוע 20+5
הרופאה אמרה שהיא חושבת שהיא רואה חור קטן במחיצת הלב. וכתבה שיש חשד לחור קטן vsd.יש לי ביקורת עוד שבועיים....מה הסיכוי שיתאחה לבד? האם יש מקום לדאגה? תוך כמה זמן חורים מסוג זה מתאחים?
אקו לב עובר - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו30/04/2015הי דנה
לא תמיד קל לראות פגם קטן במחיצה הבין חדרית באקו לב עובר. כאשר יש ספק זה אומר שאולי אין שם כלל פגם. גם אם יש משהו קטן אין לכך חשיבות רבה מבחינת הלב. פגמים גם נוטים לקטון או להסגר ספונטנית.
החשיבות העיקרית של מציאת פגם במחיצה היא גנטית.
כדאי לראות איך יתרשמו בבדיקה הבאה ואם חושבים שיש פגם כדאי להתייעץ עם גנטיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בתוצאות אקו לב עובר
בתאל21/07/2015עברתי בדיקת אקו לב עובר בשבוע 25 ואלו התוצאות
סיבה לבדיקה:עברה אקו לב עוברי עקב ברדיקרדיה עוברי
חשד ל :INTERRUPTED IVC-AZYGOS CONTINUATION עם-LT ISOMERISM
גודל ותפקוד טוב של החדרים
קצב הלב סדיר סביב 100-110 לדקה
נראה שמחיצה בין חדרים שלמה
מסתמים תקינים
עורק הראתי תקין
קשת דוקטלי תקינה
קשה לבדוק את קשת אאורטלי
foramen ovale -גדול מהרגיל 6 מ"מ זרימה r to l
נראה שיש ivc\svc
שני pv בטוח שנכנס ל la
ללא נוזל פריקרדיאלי
אשמח להסבר מפורט מה הכוונה בכל המכתב הזה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חור במחיצות הלב בתינוקת בת 3 שבועותטל16/04/2015
שלום רב,
אתמול נשלחנו למיון לאחר שרופא הילדים מצא אוושה 2/6 אצל בתי בת ה3 שבועות. במיון אקג תקין ובאקו לב נמצא asd או pfo בגודל 4 מילימטר. אמרו לנו להשאר במעקב.
מה המשמעות של ממצא זה ומה השלכותיו? אנחנו מאוד מודאגים.
תודה מראש,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חור במחיצות הלב בתינוקת בת 3 שבועות - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו18/04/2015הי טל
בתקופה העוברית המחיצה הבין פרוזדורית פתוחה ונסגרת אחרי לידה בהדרגה.
לפיכך בגיל 3 שבועות להרבה תינוקות יש עדיין מעבר בין הפרוזדורים.
יש סיכוי לא קטן שזה ייסגר לבד. לא נראה לי שיש סבה לדאגה בשלב זה.
גם אם יש פגם משמעותי ולא נסגר עד גיל 5 שנים , גם אז זו לא בעיה משמעותית ואם צריך לסגור אותו אנו בד"כ עושים זאת ללא ניתוח , בצנתור עם התקן מיוחד.
לסכום אין מה לדאוג, יש להמשיך במעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפיקות לב מואצותאנה15/04/2015
אמ יש לי שאלה שממש מטרידה אותי.
בשבועות האחרונים יש לי דפיקות לב נורא מואצות שבאות ברגעים חולפים. באופן כללי הן מלוות בתחושת חולשה וכמעט עילפון (רואה שחור לרגעים וסחרחורת קלה)
הלכתי לביקורופא שם בדקו לי אקג ולחץ דם שנמצאו לטעמם של הרופאים תקינים (לחץ הדם היה 134/55) והרופא נתן לי איברופן פורטה כי טען שהכאב אינו לבבי אלא בשרירים מסביב לאזור.
מכיוון שאני חיילת, הטיפול והבדיקות נעשות באופן קצת אחר אז רציתי לשאול דעה מוסמכת מעט לפני שאני מתחילה ללכת סחור סחור בין בתי חולים צבאיים באזורי.
מעשנת שלוש שנים והפסקתי ביום ראשון בעקבות ההרגשה הכללית.
בנוסף לכל, יש לי דקירות בבטן התחתונה מדי פעם ובאזור הריאות לסירוגין.
נאמר לי גם שהרגשה זו יכולה להופיע מלחץ נפשי אך לא ידוע לי על משהו שיגרום לי לכך.
לרוב התחושה הזו מקשה עלי להרדם אך באופן כללי בעקבות החולשה אני מרגישה עייפות מסביב לשעון.
אשמח לתשובה בהקדם.
אני בת 18 לצורך העניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דפיקות לב מואצות - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו18/04/2015הי אנה
יתכן מאד שהתלונות הם על רקע לחץ נפשי אך היה רצוי לבדוק זאת קצת יותר.
למשל, היה רצוי לנסות לראות מה הדופק בזמן התחושות שלך לוודא שאין הפרעת קצב.
ניתן לעשות זאת ע"י בדיקת הולטר או EVENT MONITOR אשר יכול לרשום את האקג בזמן התלונה.
אני משוכנע שיש קרדיולוגים בצבא שיכולים לבדוק אותך ולהמליץ על הברור המתאים ואם הכל יוצא בסדר זה יעזור להוריד את החששות.
בכל מקרה הפסקת עישון היה מעשה מבורך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר שמאל מעט קטן מימיןרבקה12/04/2015
שלום
אני כרגע בשבוע 24+2 בסקירה המאוחרת אובחן כי ישנה נקודה לבנה בלב ובנוסף חדר שמאל מעט קטן מחדר ימין.בהמלצת הרופא הופנתי לאקו לב ויעוץ גנטי אך רציתי לדעת האם יש סיבה לדאגה והאם זהו דבר שיכול להשתנות ביחד עם התפתחות העובר בהתחשב שנותרו עוד 16 שבועות
אני בת 34 וזהו הריון שלישי.
תודה אשמח לתשובה כנה ומפורטת.??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חדר שמאל מעט קטן מימין - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו12/04/2015הי רבקה.
מוקד אקוגני (נקודה לבנה בד"כ בחדר שמאל) הוא ממצא שכיח ללא משמעות מבחינת הלב. הוא מעלה במקצת את הסיכוי לתסמונת דאון אך אם אין סמנים סטטיסטיים נוספים אינו סיבה לדאגה או לבצוע דקור מי שפיר.
הבדלים קלים בגודל של החדרים שכיח ובד"כ אינו בעייתי. הבדלים משמעותיים יכולים לרמז על בעיה לבבית .
כדאי להתרשם יותר מהלב בבדיקת אקו לב עובר (ולעתים צריך לחזור על הבדיקה בשלב מאוחר יותר לראות אם ההבדלים בגודל יציבים או מחמירים) אך בשלב זה לא נראה לי שצריך לדאוג יותר מדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)