מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ARSA - קושי בבליעה, שיעול נבחני וקשה לפני בדיקת Mriדניאלה בנטל10/04/2016
שלום, יש לי תינוקת בת שנה ושמונה חודשים, באקו לב עובר אובחן Arsa עשיתי צ'יפ גנטי יצא תקין. מאז שנולדה התפתחה מדהים. יש לה התקפי שיעול נבחניים קשים, בעיקר בעת הצטננות וקושי בבליעה. אוכל קשה יותר אך טריוויאלי כמו מלפפון, עגבניה, לחמים ועוד, היא לא בולעת, אלא לועסת ויורקת. לפני כמה ימים החליקה לה חתיכת עגבניה, היא נלחצה, סבלה, הפכה אדומה ובסוף הצליחה לבלוע, אך בכתה מאוד. היינו אצל פרופ' זלצשטיין שהפנה ל Mri. האם מישהו כאן בפורום נתקל בתופעה? האם זה חלק מביטוי פיזי ל Arsa? אשמח אם מישהו יוכל לעזור מהידע שלו/שלה. תודה מראש. דניאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ARSA - קושי בבליעה, שיעול נבחני וקשה לפני בדיקת Mri - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו11/04/2016הי דניאלה
ARSA הוא ממצא שכיח מאד באוכלוסיה ומאוטופסיות נמצא בשכיחות של 1%-2% באוכלוסיה הנורמלית. שכיחות דומה יש בעוברים.
בעובר קל יותר באקו לעשות אבחנה של ARSA מאשר אחרי הלידה.
הרבה מעל 95% מאלה שיש להם ARSA אינם סובלים כלל מכל סימפטום ואף אינם מודעים לכך. ב ARSA העורק עובר מאחורי הושט ויוצר לחץ קל על הושט שנדיר שגורם לבעיות.
יש בכל זאת בספרות תיאורים פה ושם של מקרים שבהם היה הפרעה בבליעה.
מאחר וזה נדיר, נראה לי במקרה שלכם צריך לבדוק היטב סבות אחרות לפני שמחליטים שזה קשור ל ARSA* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צנתור asd- לבתי בת ה-4 יש cp קל מאדאביטל30/03/2016
לבתי בת ה-4 יש cp קל מאד. כמו כן, היא נשאית של מספר פקטורי קרישה (פקטור 2, פקטור 5, FTHMR) ובמשפחה המורחבת יש היסטוריה של בעיות קרישת דם.
בבדיקת לב נתגלה כי יש צורך בצנתור asd, בעקבות חור בגודל 4.5 מ"מ.
לפי מה שהבנתי החור קטן, וספק אם היה צריך לטפל בו לולא בעיית הקרישה. האם זה נכון? אני מאד חוששת מהצנתור, למרות חשיבותו. מהם הסיכונים שיכולים להיגרם בביצוע צנתור asd? האם יש סיכוי שה'מטריה' לא תשב טוב ועלולה ח"ו לפגוע באבי העורקים, בלב או בריאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צנתור asd- לבתי בת ה-4 יש cp קל מאד - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו04/04/2016כבר דיינו בעבר על הנושא.
מבחינה לבבית פגם של 4.5 מ"מ הוא לא גדול. אם אין הגדלה של צד ימין, מבחינה לבבית בד"כ לא חייבים לסגור.
אם יש חשש גדול של ההמטולוגים והנוירולוגים שיש קרישי דם ורידיים ויש סכנה למעבר מימין לשמאל ניתן לסגור הפגם (זו כמובן אינדיקציה מאד בינונית, בד"כ חושבים על דבר כזה אם יש ספור של TIA או CVA קודם) . איני יודע בברור אך קשה להאמין שה CP הקל קשור לעניין
מצד שני, אם זה פגם מרכזי ובגודל קטן אז די קל לסגור אותו בצנתור והסכוי לסיבוכים ובעיות מאד קטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש סיכוי שעצם הימצאות
אביטל04/04/2016האם יש סיכוי שעצם הימצאות המטריה כגוף זר בגוף יכולה ליצור
קרישי דם בילדה שהיא נשאית של פקטורי קרישה (פקטור 5 ליידן ופקטור 2)
ובעצם להזיק? האם ביצוע הצנתור עלול להוביל לכך שתצטרך ליטול מדללי
דם רק בעקבות הימצאות הגוף הזר בגוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האם יש סיכוי שעצם הימצאות - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו04/04/2016תאורטית כן, אם כי לא זוכר מקרה כזה.
זו הסבה שנותנים בדרך כלל אספירין או במקרים בעייתיים יותר נוגדי קרישה ממש, לחצי שנה (עד אשר הגוף מצפה את המטריה ברקמה משלו)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח pda ומום נוסף יחד...פיונה09/03/2016
שואלת רק לגבי ה PDA,
האם תיקון הדוקטוס (בהצלחה) מצריך מעקב נוסף בעתיד? האם יש פליאציה שיש לחשוש ממנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאחר ניתוח pda ומום נוסף יחד... - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו11/03/2016הי
הייתי שמח אם היית מוסרת יותר נתונים. אך אם נתייחס ל pda בלבד שנסגר בצורה מוצלחת בניתוח או צנתור, הסכוי לבעיות בעתיד בעניין זה מאד קטנות. אנו אמנם עוקבים אך כאמור בד"כ אין בעיות בעתיד בקשר לעניין זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סגירת asd, נשאות קרישת דם וcp- הי, בתי בת ה4 מאובחנת כcp קל מאד, כאביטל28/02/2016
הי, בתי בת ה4 מאובחנת כcp קל מאד, ככל הנראה בעקבות אירוע מוחי שהיה בזמן ההריון או בסמוך ללידה. לאחרונה היה חשד לפרכוסים, ובעקבות בירורים נתגלה כי היא נשאית למוטציות של קרישת דם (פקטור 5 ו2 מסוג הטרוזיגוט וMTHFR מסוג הומוזיגוט) שיש במשפחה ובנוסף התגלה חור בגודל 4.5 מ"מ בלב והומלץ לבצע צנתור asd. בעקבות החשד לפרכוסים היא נוטלת תרופה קבועה בשם tegretol.
השאלות שלי הן: האם יתכן כי יש קשר בין החור בלב ובעית קרישת הדם לאירוע המוחי? מה הסיכונים בביצוע צנתור asd? האם נטילת התרופה הקבועה יכולה להשפיע על ביצוע הפעולה? והאם נטילת האספירין לאחר סגירת asd יכולה להוות בעיה עם נושא קרישת הדם? תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סגירת asd, נשאות קרישת דם וcp- הי, בתי בת ה4 מאובחנת כcp קל מאד, כ - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו01/03/2016הי אביטל
א: קשה להגיד בוודאות אם ה ASD וקרישיות היתר קשורים לאירוע המוחי (האם ב MRI יש עדות לאוטם מוחי?). בתאוריה אם נוצר קריש דם במערכת הוורידית הוא יכול לעבור דרך הפגם ולהגיע למערכת השמאלית וגם למוח ולסתום כלי דם. הסבירות לכך נמוכה למדי כי האירוע קרה ברחם ואז לכל עובר יש מעבר מימין לשמאל דרך פתח במחיצה הבין פרוזדורית שנקרא PFO.
לאחר הלידה הזרימה דרך ASD היא לרוב משמאל, דבר שמקטין הסיכוי למעבר קריש דם מימין לשמאל.
ב: הסיכון בסגירת ASD ע"י מטרייה בצנתור הוא מאד קטן ויש לנו ניסיון רב בכך. ה ASD שאת מתארת הוא לא גדול ולא ברור לי אם צריך לסגור אותו (האם החדר הימני מוגדל כעדות לדלף משמעותי). אבל אם רוצים לשלול הסיכוי הקטן של מעבר מימין לשמאל אפשר בכל זאת להחליט על סגירה בצנתור.
ג: אין לדעתי כל קשר לנושא לקיחת הטגרטול וההחלטה לגבי סגירה
ד. לדעתי לא צריכה להיות בעיה עם אספירין במינון נמוך בגלל שהוא מפריע מעט ליצירת קריש ולפי שהבנתי הבעיה אצל הילדה היא קרישיות יתר, אך בעניין זה את חייבת להתייעץ עם ההמטולוגים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההממצאים בלב
אביטל02/03/2016תודה על התשובה. אני מתלבטת האם כדאי לבצע את הצנתור באופן מיידי (הילדה בת 4), או לחכות שנה נוספת למקרה שהחור יסגר (בהתחשב בסיכוני הקרישה).
הממצאים בלב כפי שמופיע בסיכום הקרדיולוג:
חללים תקינים, תפקוד דו-חדרי תקין. ללא קרדיומיופאתיה. הודגם פגם של כ-4.5 מ"מ בחייץ הבין עלייתי עם דלף מתון משמאל לימין דרכו, זרימה תקינה מבעד למסתמי הלב. אי-ספיקה פיזיולוגית של המסתם הטריקוספידלי. TRPG= 19 ממ"כ. קשת הוותין שמאלית ותקינה, ללא קוארקטציה. וותין בטני פועם היטב. מוצא תקין של העורקים הכלילייים. ניקוד ורידי, ראתי ומערכתי תקין. ללא נוזל כפורתי. במהלך הבדיקה בוצעה הזרקה תוך ורידית של סליין מעורר עם הדגמה של מעבר בועיות מימין לשמאל.
אשמח לייעוץ בנוגע למועד הצנתור- האם לבצע באופן מיידי או להמתין להיתכנות של סגירה ללא התערבות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הממצאים בלב - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו03/03/2016הי
כפי שאמרתי אין הצדקה המודינמית ברורה לסגור את הפגם מאחר והוא לא גדול ואין דלף משמעותי.
במקרה זה ההחלטה לסגור צריכה להיות לפי המלצת ההמטולוג והנוירולוג אם חוששים ממעבר קרישים מימין לשמאל (גם זה לא ממש ברור לגמרי)
הסכוי שזה יסגר לבד בגיל זה הוא קטן.
טכנית אין בעיה לסגור פגם מרכזי בגודל כזה בגיל זה.
אז אם יש החלטה לסגור מהסבות שהזכרתי קודם אז לא רואה טעם לחכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטנולול ותופעותיו כטיפול להמנגיומהשי18/02/2016
שלום,
בתי בת 5 חודשים, עקב המנגיומה בפנים שהתכייבה, הומלץ לקבל טיפות אטנולול,
טרם הטיפול התבקשנו לעבור בדיקת קרדיולוג.
אני חוששת מהטיפול, שמעתי שתופעות הלוואי הן ירידה בדופק ובלחץ דם.האם זה כך? האם זה בוודאות יכול לקרות או שזה רק תופעות לוואי של התרופה?
האם התרופה מסוכנת?
אשמח לכל מידע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אטנולול ותופעותיו כטיפול להמנגיומה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו20/02/2016הי שי
לפי הנסיון שלנו, במנון המקובל בטפול בהמנגיומה על ידי חוסמי בטא כמו אטנולול הסכוי לתופעות לואי משמעותיות הוא קטן . כדאי לעשות הבדיקות אך אני מציע להוריד את רמת הדאגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ps לאחר שני צינתורים לתינוקאמא מודאגת18/02/2016
ביתי בת 3 חודשים נולדה עם Ps לאחר שני צינתורים -צינתור ראשון ירד המפל ל 30 אך חזר ל100 ובתצינתור השני ( שהיה לפני חודשיים וחצי) התוצאה הייתה 48 ו מאז זה 53- האלה האם יש סיכוי שזה ימשיך לרדת וכל כמה זמן כדאי ללכת למקעב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ps - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו20/02/2016הי
התגובה להרחבה של המסתם הראתי תלויה במספר גורמים, בין השאר האנטומיה של המסתם, וגודל הבלון שבו השתמשו ביחס לגודל המסתם. צריך גם לזכור שלעתים אפילו אחרי הרחבה מוצלחת לוקח לעתים חודשים עד שמפל הלחצים יורד בגלל התעבות משנית של השריר מתחת למסתם.
אני מניח שהדברים נעשו בצורה אופטימלית. במקרה כזה נותר לעקוב ולצפות מה קורה בחודשים הבאים. אם המפל יעלה שוב לערכים גבוהים מאד יהיה צורך לשקול אם לנסות שוב בצנתור עם בלון מעט גדול יותר או ללכת לנתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPs מולד
אמא מודאגת20/02/2016תודה על תגובתך.השאלה האם בינתיים שזה נשאר 53 זה לא יכול לגרום לבעיות נוספות בגלל עומס על הלב?ושאלה נוספת לפי מה שאתה מכיר האם יש סבירות טובה שזה ירד?במידה ולא ויהיה צורך בהתערבות האם הטיפול הוא לתמיד והיא תגדל כילדה רגילה?תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
Ps מולד - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו21/02/2016מפל 53 ממ"כ במוצא חדר ימין בד"כ אינו גורם לבעיות או קליניקה לאורך זמן.
קשה לדעת מה יהיה בהמשך ויש צורך במעקב
בסופו של אם או בלי התערבות דבר אני מאמין שיהיה פתרון והיא תגדל כמו כל הילדים בתוספת מעקב קרדיולוגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך הודעה מקודם, מה המשמעות? בדיקת קרדיולוגמאיה15/02/2016
Moderate LT pulmonary artery stenosis הומלץ לבצע MRA של עורקי הריאות (מיקום וקוטר ההיצרות). אוושה סיסטולית 2/6 LSB קורנת לגב שמאל אין קולות נוספים. LPA מוצר עם זרימה סיסטלו- דיאסטולית עם מפל 28 ממ״כ. כל השאר כתב תקינים ( חללים, חדרים,דופק,קולות סדירים,מסתמים, אאורטה תקין)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המשך הודעה מקודם, מה המשמעות? בדיקת קרדיולוג - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו16/02/2016הי
מה שתיארת הוא הצרות , לא במסתם אלא בעורק הראה השמאלי. גם כאן החומרה תלויה בדרגת ההצרות. אפשר להעריך זאת ע"י מיפוי ראות שמאפשר להעריך את יחס הזרימה בין ראה שמאלית לימנית או באמצעי הדמיה נוספים כמו שהציעו לכם. אם ההצרות היא מאד קשה ורוב הדם זורם לימין לעתים יש לשקול התערבות מסוימת, לעתים בצנתור.
לא ברור לי מה חומרת ההצרות וכדאי לברר זאת כדי להחליט אם כדאי לעשות משהו או להסתפק במעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאיפה המומים האלה לילדים שלי !!בהלם!12/02/2016
שלום,
אמא שלי ילדה 7 ילדים בריאים, אמא של בעלי ילדה 9 ילדים בריאים, בדקנו במשפחה היותר מורחבת ולא מצאנו אפילו מקרה אחד של מומי לב. קיבלתי ילד עם מום לב מולד tof ולילד הגדול הבריא גילינו לאחרונה שיש היצרות בעורק הריאתי שזה נחשב למום מולד. !!!! מאיפה זה מגיע אלי!! מה הבדיקות שאני צריכה לעשות ? יכול להיות שאני נשאית למשהו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מאיפה המומים האלה לילדים שלי !! - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו14/02/2016הי
ידוע שאם יש ילד אחד עם מום לב במשפחה, זה מעלה במעט הסכוי לילד נוסף עם מום לב. יחד עם זאת ברוב המקרים אין חזרה של מומי לב אצל ילדים נוספים.
יש גם משפחות בודדות שיש שם שכיחות הרבה יותר גבוהה של מומים.
אין ספק שיש גם גורמים גנטיים למומי לב (בעיות כרומוסומליות וגם מוטציות בגנים בודדים) אך עדיין ברוב המקרים זה לא מעשי לבדוק את הגנים הידועים כמעלים הסכוי למומי לב.(אני מניח שמלבד מומי הלב אין לילדים תסמונות כלשהן) נראה לי יותר מעשי לעשות אקו לב עובר בהריונות שלך לשלול מומים משמעותיים.
להזכירך שמומי לב אינם נדירים, ובקרב התינוקות שנולדים כ 1 מתוך 100 נולד עם מום לב וברוב המקרים אנו לא יודעים להסביר בדיוק מה הסבה.
ובכל זאת יתכן שכדאי לך להתייעץ עם גנטיקאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה pulmonary stenosis congenital?מאיה10/02/2016
שלום רב, מה זה ? pulmonary stenosis congenital ? אצל ילד שלי בן 3 התגלה ממצא זה לאחר ביקור במיון בגלל חום גבוה בגלל דלקת בדרכי הנשימה. בבדיקה נשמעה אוושה ונשלחנו לקרדיולוג. הילד בריא (מלבד אסטמה) אקטיבי מאוד לא התרשמנו משום בעיה תפקודית. האם זה משהו משמעותי ומדאיג?
מה זה pulmonary stenosis congenital? - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו14/02/2016הי
זוהי הצרות של המסתם שמעביר דם מחדר ימין לעורק הראה.
החומרה תלויה בדרגת ההצרות. הצרות קלה היא חסרת משמעות. הצרות קשה לעתים מחייבת טפול.
שלחי את תשובת האקו לב שנעשה ואתייחס לחומרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה המשמעות?
מאיה14/02/2016Moderate LT pulmonary artery stenosis הומלץ לבצע MRA של עורקי הריאות (מיקום וקוטר ההיצרות). אוושה סיסטולית 2/6 LSB קורנת לגב שמאל אין קולות נוספים. LPA מוצר עם זרימה סיסטלו- דיאסטולית עם מפל 28 ממ״כ. כל השאר כתב תקינים ( חללים, חדרים,דופק,קולות סדירים,מסתמים, אאורטה תקין)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשת אוארטה ימנית ללא לחץ על הנשימההילה10/02/2016
שלום רב בני בן שנה וארבעה חודשים נולד עם קשת ימנית באקו לב עוברי לא היה ממצא לבבי נוסף בוצעה ציפ גנטי בשבוע 29 להריון שיצא תקין.
לבנתיים(טפו טפו) אין לחץ על קנה הנשימה לפני כמה ימים לקחתי אותו לקרדיאולוג לצורך התרשמות הרופא טוען שהאקו תקין אבל התעקש איתי והכניס אותי לחרדה לגבי בדיקות גנטיות שאני אמורה לבצע "הוא טוען שקשת ימנית היא לרוב חלק מתסמונת" הסברתי לו שעשיתי ציפ גנטי בהריון אך טוען שזה לא מספיק למרות שאין לילד בעיות התפתכותיות לרבות עיכוב בדיבור.
האם זה שהציפ גנטי היה תקין לא מספיק?
כבר כמה ימים שזה לא מניח לי אף אחד מלבד הרופא הנהל לא הלחיץ אותי ככה בעבר הילד נבדק על ידי קרדיאולוג אחר והוא לא הזכיר דבר על בדיקות גנטיות כי הציפ היה תקין.
אילו תסמונות באות עם קשת ימנית???
והאם ציפ גנטי לא מספיק כדאי להוריד מהפרק תסמונת (אציין שוב כרומוזום 22 היה תקין)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשת אוארטה ימנית ללא לחץ על הנשימה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו14/02/2016נראה לי שאם הצ'יפ הגנטי היה תקין את יכולה להיות רגועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ספיקת לברינה כהן01/02/2016
שלום
בני בן 3 חודשים נולד עם נשימות ודופק מהיר טופל בדרלין וופוסיד והטיפול הופסק.
כיום הנשימות 70 לדקה והדופק 156, מבחינה קלינית מראה סימנים של אי ספיקת לב למרות שהמקור לא ברור, הרופא לא יכול להגיד בוודאות שמדובר באי ספיקת לב וכעת החזיר גם את הטיפול עם פוסיד.
אינ כבר מיואשת ומתוסכלת אין רופא שלא הינו ולא מוצאים ממה זה נובע, ביום יום ההתנהגות שלו תקינה לחלוטין אשמח לשמוע דעה ולדעת אם אכן מדובר באי ספיקת לב למה זה יכול לגרום אצל תינוק או לחילופין לקבל רעיונות אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אי ספיקת לב - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו02/02/2016הי רינה
נשימות מהירות ודופק מעט מהיר יכולים להגרם ע"י איספיקת לב אך גם ע"י בעיות ראתיות. אני מניח שהילד נבדק ע"י קרדיולוג ורופא ראות (אם לא , חשוב כמובן שיבדק)
ראיתי ילדים בודדים שבחודשים הראשונים לחיים נשמו מהר מהרגיל ולא מצאנו סיבה והתופעה חלפה בהדרגה ב שנה הראשונה.
מבחינה קרדיולוגית צריך לחשוב גם על דברים נדירים יותר שלא בהכרח קשורים ישירות ללב ( חיבורי עורק ווריד , פיסטולות כאלה במקומות שונים כמו בכבד או בראש)
אם כבר נבדק ובוצע אקו אולי כדאי לשמוע גם דעה נוספת.
היה עוזר אם היית שולחת צלום של תשובת אקו מלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי ספיקת לב
רינה כהן03/02/2016תודה רבה, אכן נבדק ע"י כל הרופאים ומטופל ע"י ד"ר תמיר עקיבא
וכעת מופנה לחוו"ד נוספת למכון הלב בשניידר. אשמח להעביר לך את הסיכום
של האקו לב במייל או בנייד ולשמוע את דעתך, את יתר הדברים שציינת הקרדיולוג
פסל למיטב ידעתי ולדעתו מדובר באי ספיקת לב ממקור לא ידוע ובמקרה נדיר שלא ראה מאחר והלב תקין לחלוטין אומר שהתרחבות הלב לא תקינה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רינה03/02/2016מה הכוונה לפיסטולות אשמח להסבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היצרות עורק pdaמאיר20/01/2016
בן 40 לאחר תיקון tof בגיל 4 . לפני כחודשיים ביצעתי תיקון חור בעורק pda עי מטרייה . לאחרונה חש בשריפה באזור בית החזה לרוב בשכיבה. עורק הpda היה צר מהלידה אם כי היצרות קלה מאוד.
האם יש סכנה של היצרות על דופן המטרייה ?
לוקח קסטרלו 20 מג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היצרות עורק pda - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו22/01/2016הי מאיר
סגירה של pda בצנתור בדרך כלל אינה גורמת לכאבים או צריבה בחזה אחרי חודשיים.
מציע שתפנה לקרדיולוג שלך ולרופא המטפל לברור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ספיקת מסתםריקי20/01/2016
שלום. רציתי לשאול יש לי אי ספיקה של מסתם מיטרלי, האם זה מסוכן להכנס להריון ? ומה הסיכונים? תודה מראש
אי ספיקת מסתם - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו22/01/2016הי ריקי
את צריכה לתת יותר נתונים כדי שאתן לך תשובה. עדיף שתצרפי תשובה של האקו לב ובדיקת הקרדיולוג.
דליפה קלה של המסתם היא חסרת חשיבות . יש דרגות חומרה שונות וזה חשוב כדי לתת תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקו לב
ריקי24/01/2016תודה. צירפתי תוצאה של אקו וסיכום של הקרדליוג. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכום
ריקי24/01/2016
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אקו לב - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו24/01/2016הי ריקי
אמנם מה שצרפת הוא אקג ולא אקו אך בסכום שאותו בקושי הצלחתי לקרוא יש את רוב הפרטים.
לפי הסכום הדליפה של המסתם היא קלה ולא נראה שיש בעיה מבחינת הלב שלך להיכנס להריון.
יש להתייעץ גם עם הרופאים שעוקבים אחריך בקשר ל APLA ואו בעיות אחרות והשפעתן בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילה בגן ילד בן 6מירי10/01/2016
שלום
ביום שישי הילד בזמן ריקוד בגן הסתחרר ונפל על הפנים..מאחר והתעלף לאחר הנפילה והקיא את המים שהגישה לו הגננת ולאחר התיעצות עם רופא ילדים הופננו למיון...
במיון הגיעו למסקנה שכל הבדיקות תקינות חוץ מבדיקת א.ק.א שבה נמצא ההמצא: פעימות עליותיות מוקדמות APBS . ציר תקין.
התבקשתי לפנות לרופא בקהילה ..תשובת המרפאה היתה שהתור המוקדם ביותר הוא לעוד 3-4 חודשים..
האם ניתן במצב זה להמתין או שיש לעשות הכל על מנת לזרזר את הענין?
תודה על תשובתכם..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נפילה בגן ילד בן 6 - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו10/01/2016הי מירי
פעימות עלייתיות מוקדמות הן לא נדירות וברוב המקרים אינם גורמים לסימפטומים. כך שקרוב לוודאי אין קשר בין הנפילה לפעימות המוקדמות.
אני מניח שנבדק ע"י הרופא המטפל וגם במיון ולא נמצא ממצא לבבי ושהאקג תקין מלבד ה APBS.
אני גם מניח שהילד סה"כ ללא סימפטומים מלבד האירוע הבודד ושאין במשפחה ספור של הפרעות קצב מסוכנות , צורך בקוצב למישהו , או מות פתאומי בגיל צעיר.
אם אכן זה כך , נראה שאין דחיפות בברור וברור בעוד 3-4 חודשים נשמע בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון דרגת החומרה של הרשרושלירן08/01/2016
לאחר אקו לב גילו לי רשרוש בלב במסתם שמאל בדרגת חומרה קלה עד בינונית
הצבא הוריד לי פרופיל ל72. האם ישנם בדיקות כלשהם שאפשר לעשות כדי להוכיח שזה לא יכול לפגוע בי בזמן פעילות פיזית? עשיתי אקו לב רגיל ואקו לב במאמץ ואקג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אבחון דרגת החומרה של הרשרוש - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו10/01/2016הי לירן
המושג רשרוש אינו אומר דבר לגבי הממצא בלב וחומרתו.
כדי לתת תשובה לשאלה, צריך לשלוח תשובות מלאות של בדיקות האקו לב שנעשו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)