מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- OCD והתנהגות מסכנת אצל בגיראיתן13/02/2018
שלום וברכה,
אשמח לעצה מקצועית.
המקרה הבא עוסק באדם בגיר (שנות ה 30 המאוחרות) שאינו עובד, מתגורר ומתקיים תחת חסות הוריו. הסימפטומים כוללים התנהגות חרדתית הבאה לידי ביטוי באמצעות טקסים וקומפולסיות מובהקים הנוגעת לניקיון הגוף (עד כדי חתכים רבים בידיו), שטיפת הרכב וכיו״ב. במקרים קיצוניים החרדות לוו בהתנהגות פרנואידית ותחושת ״רדיפה״ מצד הסובבים הבאים להתנכל לו, לצד שכיבה על הכביש והתנהגויות מסכנות אחרות. במקרה האחרון הוריו אף פנו לרווחה שהפנתה לפסיכיאטר המחוזי בהמלצת פניה לאשפוז. אם כי האחרונים סירבו לנוכח חוסר הסכמתו (בגיר) והתרשמות טובה ממצבו באותו הרגע.
האם ומה ניתן לעשות מבחינת החוק? המשך טיפול כאשר יש סירוב מצד הנדון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איתן שלום
טטיאנה שקרה22/02/2018ממליצה מאוד לשוחח עם הבחור ולהביאו בהסכמה לבדיקה רפואית על מנת שיקבל אבחנה וטיפול בהתאם.
האפשרות השניה היא כפי שבצעתם בעבר, לפנות לרופא המשפחה ולפסיכיאטר מחוזי על מנת להוציא הוראת בדיקה ולהביאו לבדיקה לצורך הערכה פסיכיאטרית.
יש להסביר בפנייתכם את חומרת הדברים על מנת שהפסיכיאטר המחוזי יבין את החשיבות ויתרשם כי אכן יש להביאו לבדיקה כפויה ולא לפגוע בזכויותיו לשווא.
ניתן גם לפנות לפסיכיאטר לבדיקת בית בהסכמתו ולא לפנות לבית החולים, דבר אשר ימזער את רמת החרדה של הבחור.
ניתן ליצור קשר עם מרפאתי בכל עת.
בברכת בריאות
ד"ר טטיאנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות וחולשה קשה בעקבות נטילת זיפרקסהלינדה12/02/2018
שלום רב
אימי התחילה לקחת זפרקסה 10 מ"ג בעקבות הזיות קוליןת שהחלה לסבול מהן לפני חצי שנה (היא בת 68) היא נוטלת הזפרקסה כבר שבוע מתלוננת על עייפות וחולשה קשה האם יש משהו לעשות עם התופעות לוואי הללו? לפני חצי שנה היינו אצל פסיכיאטר אחר שנתן לה הלופר שהייתה עושה לה סחרחורת קשה והפסיקה אותו מרצונה לאחר חודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לינדה שלום
טטיאנה שקרה22/02/2018במידה וישנן תופעות לוואי כמתואר בפנייתך מומלץ להתייעץ שוב עם פסיכיאטר לבדיקת שינוי תרופתי.
ניתן לפנות למרפאתי בכל עת.
בברכת בריאות.
ד"ר טטיאנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת מירו ככדור שינהמאייק שרון לובי09/02/2018
שלום רב דר.
סבא שלי כמה 15 שנה רצוף לוקח מירו 7 מג לשינה (חוצה טת המירו לרבע) הרופא אמר לו שזה במקום עדור שינה שלא יתמכר.
הבעיה שסבא שלי ככה גיליתי לוקח אותו 3 םעמים בשבוע. הוא טוען שהמירו מפביק להשפיע עליו אם נוא לוקח רצוף.
אני דואג שמע הוא משגע את המוח . חמרות שרטפא מקצועי נתן לו את זה ככדור שינה מתיי שהוא רוצה .
האם מירו שהטא כדור אנטי דכאוני במינון 7 מג הוא לשינה וניתן להשתמש בו לפי נצןרך כמו שסבא שלי עושה .?
בברכה.
לובינסקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב
טטיאנה שקרה22/02/2018שינוי/ הפסקת טיפול תרופתי מחייבת התייעצות רופא מטפל.
ממליצה לפנות לרופא להתאמת טיפול בהתאם.
ניתן לפנות למרפאתי בכל עתץ
בברכת בריאות.
ד"ר טטיאנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף פסיכוטי לפני חמישה חודשיםדורון08/02/2018
שלום לפני כ5 חודשים עברתי התקף פסיכוטי וחשבתי שכל העולם רודף אחרי היה לי אופנוע וביום שהתקף התחיל הרגשתי כאילו אני הולך לאיבוד התחלתי לעקוב אחרי מכוניות וחשבתי שאיזה בחורה רצתה אותי ושולטת לי על המחשב ונותנת לי סימנים בשירים שהייתי שם .. הלכתי לבית חולים באמבולנס כי היו לי כאבים ברגל (יש לי פלטינות)וכשהגעתי לבית חולים חשבתי ששמו לי בורג ברגל בכוונה להכאיב לי ולעקוב אחרי .! בזמן המתנה לתשובות הדם התחלתי לצחוק על ערבים שראיתי בבית וחשבתי שאני קורא להם תמחשבות ושהם קיללו אחד תשני !! ונקרעתי מצחוק ! סרט מטורף שהיום אני אומר לעצמי איך זה קרה לי .! באותה תקופה הייתי מעשן חשיש וגראס המון שנים ואני חושב שבגלל זה קרה לי התקף.! הפסיכיאטר ראה אותי בבית חולים וכשדיברנו הוא הבין שמשהו לא בסדר והחליטו לאשפז אותי בכפייה (אישפוז ראשון של החיים ) שם אובחנתי וטענו שזה על רקע אורגני וכסכיזופרן הביאו לי תרופות ושיחררו אותי אחרי 3 וחצי שבועות והפסיכאטרית שלי הביאה לי קווטיאפין לקחתי תתרופה שבוע והחלטתי להפסיק אותה בגלל הכבדות והעייפות שזה נתן לי .! אני כבר 3 חודשים בלי תרופות והפסקתי לעשן סמים יש לי חרדות על העתיד ומדי פעם בוכה ומפחד לא להצליח אני נכה 100% עקב תאונה קשה שעשיתי לפני 7 שנים ! לפי מחקרים שראיתי ביוטיוב מפסכולגיים ופסיכיאטרים אמרו שהנזק של תרופות פסיכיאטריות עושות נזק למוח והחלטתי להפסיק היום אין לי התקפים ואני לא חושב שרודפים אחרי הביטחון שלי לא בשמיים וחוסר דימוי עצמי נמוך וקושי לבטא את עצמי כמו שצריך .! מה אני עושה יש למישהו תשובה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה מנסיון אישי
שמוליק11/02/2018שלום דורון.
מנסיון אישי של מספר אישפוזים. גם לי היו תופעות לוואי של כבדות ועייפות כפי שאתה מתאר, והן לא חלפו עד שהפסקתי את הטיפול התרופתי. אני לגמרי מבין ומזדהה עם ההרגשה.
עם זאת, הפסקה הטיפול מבלי להתייעץ עם הרופא המטפל עלולה להיות מסוכנת. כמובן, שזו זכותך להחליט להפסיק, גם בניגוד להמלצה של הרופא המטפל, אבל חשוב לדעת שיש בכל סיכון.
כדי למזער את הסיכון וגם כדי לטפל בשאר הבעייות שציינת כגון חוסר ביטחון עצמי - כדאי ללכת לטיפולים פסיכולוגיים, ואפשר ללכת גם לפסיכיאטר ולומר לו שאינך מעוניין בטיפול תרופתי. הגורם החשוב ביותר הוא הכימיה שיש עם המטפל, וזה ממש לא משנה אם מדובר בפסיכולוג או פסיכיאטר.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורון שלום
טטיאנה שקרה22/02/2018הפסקת טיפול פסיכיאטרי ללא התייעצות עם רופא פסיכיאטר עלולה לגרום לנזק ואף להביא אותך שוב למצב פסיכוטי ולאשפוז בכפייה כבעבר.
מטרת הטיפול למנוע התקפים כאלו ולהקל עליך.
במידה והנך חושב שהטיפול שקבלת לא מתאים יש לפנות לפסיכיאטר לבדיקת שינוי טיפול תרופתי בהתאם לאבחנה ולמצבך הרפואי.
ניתן לפנות למרפאתי בכל עת.
בברכת בריאות.
ד"ר טטיאנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לשלב כדוריםדינה פרופס07/02/2018
שלום רב,
עקב חרדה משבר גירושין ,אני נוטלת לוסטרל למעלה מ10 שנים.1×20 מג.לפני 4 שנים הפסקתי ל 3 חושים והיתה נפילה אז חזרתי. מזה כחודשיים אני סובלת מגרדת בכל הגוף ורופא עור נתן לי גילקס 25 מג×1. האם עליי ליטול את שניהם או שהגילקס יכול להוות תחליף ולהפסיק את הלוסטרל וכיצג לעשות זאת?תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דינה שלום
טטיאנה שקרה22/02/2018לכל שינוי תרופתי יש לפנות לרופא המטפל.
בברכת בריאות.
ד"ר טטיאנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פאקסט והשפעתו על הלבעינת05/02/2018
שלום ד"ר,
אני לוקחת פאקסט 30 מ"ג כבר 7 שנים בגלל OCD. לאחרונה אני שומעת שתרופות SSRI משפיעות על קצב הלב ויכולות לגרום לדום לב. האם זה נכון? אני לא יכולה בלי הכדור ומצד שני מפוחדת. אודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עינת שלום
טטיאנה שקרה22/02/2018יש להתייעץ עם הרופא המטפל ולערוך בדיוקת תקופתיות בהתאם להמלצתו.
בברכת בריאות
ד"ר טטיאנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי זעם ומתן פרוטיןדרינה04/02/2018
שלום רב
בעלי בן 58 חולה סוכרת, לחץ דם. מקבל באופן קבוע טיפול לסכרת, לחץ דם וכולסטרול. הוא סובל ממצבי רוח משתנים, אי סביעות רצון והתקפי זעם. רופא משפחה נתנה לא פרוטין. האם התרופה מועילה למצבים כאלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דינה שלופ
טטיאנה שקרה08/03/2018במידה וישנן תופעות לוואי המשפיעות על השגרה יש לפנות לרופא לבדיקת שינוי טיפול.
ניתן לפנות למרפאתי לבדיקה בתיאום טלפוני מראש בכל עת
בברכת בריאות.
ד"ר טטיאנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 18.5 קיבל תרופה בשל דיכאוןיונית29/01/2018
שלום רב,
בני בן 18.5 קיבל תרופה בשל דיכאון בשם WELLBUTRIN SR 150 MG
לקח את התרופה 3 ימים, ומאז נמצא במצב מאוד ירוד, חסר חיוניות, לא מוכן להישאר לבד (לא הלכתי לעבודה כבר יומיים כדי להישאר איתו) עצבני, מפוחד ובכל ערב חש התקפי חרדה קשים, בוכה, אומר שיש לו מחשבות מפחידות, שעדיף למות מלהרגיש כך ולא מוכן להישאר לבד. פניתי מספר פעמים לרופא (שלא נתן לי מס' טל' ההודעות דרך מייל) חזר אלי רק פעם אחת אתמול בבוקר ואמר שהתרופה לא עושה תופעות חרדה, לקחת ואבן להרגעה למשך חודש בנוסף, הואבן לא מאוד עוזר. מאז לא יצר עמי קשר למרות שכתבתי לו על ההחרפה בתופעות הלוואי.
שאלותי הן:
האם כדאי להמשיך לקחת את התרופה למרות המצב?
אם נפסיק את התרופה לחזור לקחת ויואנס אותה לקח לפני כן עד שנראה רופא אחר?
האם יגרם נזק בהפסקת התרופה בבת אחת לאחר 3 ימים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יונית שלום
טטיאנה שקרה08/03/2018הפסקת טיפול תרופתי או שינוי טיפול/מינון מחייב בדיקה עם רופא פסיכיאטר.
ממליצה להתייעץ ולפעול בהתאם להוראות הרופא
בברכת בריאות.
ד"ר טטיאנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רב.
טטיאנה שקרה13/03/2018אכן, ניתן להתייעץ גם עם רופא משפחה ולא רק פסיכיאטר אך יחד עם זאת לא להפסיק טיפול תרופתי או לשנות מינון ללא התייעצו.
ד"ר טטיאנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרא של תרופה מניסיון שלי, המינון המקסימלי הוא 450 מ"ג.
רון09/03/2018רק אחרי חודשיים מרגישים את הוולבוטרין הזה וגם ממש קצת...
שיקח ציפרלקס או אפקסור וכאלה תרופות פופולאריות שהוכחו כיעילות ובנוסף סרקוויל בלילה יהיה נחמד.
כל התגובות שאני כותב זה מניסיוני האישי ועברי הארוך עם תרופות.
(עדיין לא ד"ר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון משתנה של קלונקסמשה29/01/2018
שלום רב אני בגמילה מקלונקס בהדרגה כבר כמה חודשים
כל יום הייתי לוקח 0.5 מ'ג בבוקר ו 0.5 אחה"צ
וירדתי ברבעי מ'ג נשארתי רק עם רבע בבוקר ורבע בערב.
והתחילו לחזור אלי התקפי חרדה חזקים מאוד...
השאלה האם אני יכול לחזור לקחת כדור שלם בזמן התקפי חרדה ולאחמ'כ לחזור לגמילה דהיינו רבע ורבע במקום כדור שלם בבוקר ובערב,
כלומר עיקר השאלה היא האם אני יכול יום טחד לקחת מינון מלא
ולמחרת לחזור לגמילה או שצריך להיות כל השבוע על מינון אחיד ולא לעשות קפיצות הלו"ש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משה שלום
טטיאנה שקרה08/03/2018שינוי מינון תרופתי מחייב הוראת רופא. אין לשנות ללא התייעצות.
בברכת בריאות.
ד"ר טטיאנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא לאבד את התקווה להפסיק
שמוליק15/03/2018שלום משה.
אינני רופא.
כמובן שאני מספיק לגמרי עם ד"ר שקרה, שאין לעשות שום שינוי מבלי להתייעץ עם הרופא המטפל.
עם זאת, יש הרבה מטופלים ששואפים להפסיק את הטיפול התרופתי כאשר יהיה שיפור במצב.
נסיון אישי שלי כמי שמאובחן בסכיזו-אפקטיב והפסיק את הטיפול התרופתי, מראה לשפר את המצב באמצעות טיפולים פסיכולוגיים, עד שבסופו של דבר ניתן להפסיק את הטיפול התרופתי, גם במצבים קשים שבהם נראה שצריך לקחת תרופות כל החיים.
אם יש לך תקווה ביום מן הימים להפסיק את הטיפול התרופתי - אסור בשום פנים ואופן לשבור לך את התקווה, גם אם נראה שכעת צריך להעלות את המינון שוב.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלונקס
שמוליק15/03/2018שלום א.ס.
אכן, קלונקס היא תרופה שתופעות הלוואי שלה אינן כל כך קשות כמו של האנטי-פסיכוטיות.
אבל עם זאת, מי שמעוניין להפסיק את הטיפול התרופתי, ולו בגלל החשש מהסטיגמה של מי שנוטל תרופות - אסור לייאש אותו מהתקווה הזו.
מקווה שהדברים ברורים.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העאלת מינון של סרוקסטאייל28/01/2018
שלום
בהמשך לשאלותיי מלפני חודש חודשיים,
בעקבות חרדות ודיכאון שהתחילו בעודי נוטל 10 מ"ג סרוקסט ליום, עליתי ל20 מ"ג למשך 5 שבועות ואח"כ עליתי ל30 מ"ג לעוד חמישה שבועות (סה"כ 10 שבועות מאז שהתחילו החרדות). יש שיפור ניכר אבל לא עד הסוף.
האם להמתין עוד כמה שבועות וזה ישתפר או לעלות מינון ל40 מ"ג (מינון ששהיה לי קשה איתו בעבר)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אייל שלום
טטיאנה שקרה08/03/2018כל שינוי מינון תרופתי מחייב התייעצות עם רופא מטפל.
בברכת בריאות.
ד"ר טטיאנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בפה כתוצאה מתרופותלא רלבנטי23/01/2018
ישנן תרופות לא מעטות לרבות פסיכיאטריות מסוגים שונים אשר תופעת הלוואי הבולטת שבהן היא יובש בפה.
להקלה אני משתמש בשטיפת פה מיוחדת בשם "ביוטן", מוצר שעלותו גבוהה יחסית בהשוואה לשטיפות הפה הרגילות הסטנדרטיות הנמכרות ברשתות הפארם וברשתות השיווק השונות. לצערי אין תחושת הקלה מיוחדת והתופעה מציקה ומקשה על לעיסת מזון ועל בליעתו וכן עלולה לגרום בעיות שונות בחלל הפה.
האם קיים תכשיר שעשוי להקל על התופעה המטרידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב.
טטיאנה שקרה14/02/2018במידה ותופעות לוואי בלתי נסבלות ממליצה לפנות לרופא לצורך הערכת מצב והתייעצות לגבי שינוי בטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רב
טטיאנה שקרה22/02/2018לקבלת טיפול תרופתי מתאים לתופעה אותה הנך מתאר מומלץ לפנות לרופא משפחה.
בברכת בריאות.
ד"ר טטיאנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת (PSSD (Post-SSRI Syndromeחסוי23/01/2018
שלום רב,
אני בן 27. לאחר טיפול של כ-5 שנים בכדור פריזמה וללא בעיות בתחון המיני, מיד עם הפסקתו לפני כשנתיים סובל מחוסר ליבידו, הפרעות בזקפה ,ירידה בכמות הזרע ואורגזמה חלשה מאוד.
לאחרונה אחרי בירור עם אורולוג שיצא תקין, קראתי על התסמונת הנ"ל, האם יש משהו שניתן לעשות? לפי המידע שמצאתי באינטרנט מדובר בתופעה שהרופאים מתחילים להכיר בה רק בשנים האחרונות ועדיין אין לה פיתרון, אני דואג וחושש שמא אשאר במצב הזה באופן קבוע.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב
טטיאנה שקרה14/02/2018ממליצה לפנות להערכה של רופא פסיכיאטר/סקסולוג לצורך הערכה של מצב ותכנית טיפולית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפה של התרופה סרקווליפה כהן21/01/2018
שלום רב,
איזו תרופה יכולה להחליף את הסרקוול עם פעילות דומה לה. סרקוול העלה לי את רמת הסוכר, האם אפשר לקבל שמות של תרופות אחרות עם פעילות דומה. אבקש לא להפנות אותי לפסיכיאטרית שלי, היות והיא אמרה שכל התרופות מהמשפחה הזו גורמות לסוכר לעלות
בתודה ובברכה, יפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יפה שלום
טטיאנה שקרה08/03/2018כל שינוי תרופתי מחייב בדיקת רופא. לא ממליצה לשנות טיפול/ מינון ללא בדיקת רופא.
בברכת בריאות.
ד"ר טטיאנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפונקס ת.לוואי? או שפשוט לא עוזרתענת19/01/2018
שלום לכם, בני בן 20 אובחן עם סכיזופרניה. כ 6 שנים מטופל בלפונקס. התרופה עצרה את התסמינים הקשים אך הוא היה סגור בעולמו הפנימי ,לא מתפקד,לא משת"פ,מרייר,כאבי בטן והקאות כל יום,הפרעות אכילה-הרגשת חנק,דופק מהיר והזעת יתר,אי שקט,דיבור מקוטע,חברים דמיוניים ולאחרונה מזה כשנההוחצי החל לעשות ת.ביזאריות בפנים:הקאת העין ופרצופים מוזרים על בסיס קבןע. לפסיכיאטר כבר לא היה מה להציע מלבד לאמר לי להשלים עם זה. אני כמובן לא הסכמתי עם האמירה הזאת. החלטתי שאנסה להוריד את התרופה(475מג)ממש בזהירות כל 3 חד 25 מג. לפני כשבועיים כשאנו על 350מג כעת,פסקו ההקאות על העין,אך יש פרצופים עדיין וישנה יותר פתיחות בשיחות עמו ,אך הוא עדיין באי שקט ,מרבה עדיין לדבר על חברים דמיוניים, האם להמשיך בירידה? האם היא תטיב עמו יותר? ומה יהיה אם התסמינים האיומים של המחלה יחזרו? מחכה בבקשה לתשובה. אודה מאוד לתשומת ליבכם. ענת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת שלום
טטיאנה שקרה19/01/2018חלק מהתופעות שאת מתארת נשמע כתופעות לוואי של הלפונקס וחלק כסימני מחלה.
כל שינוי בטיפול חייב להיעשות לאחר התייעצות עם פסיכיאטר.
ניתן להוסיף תרופה המטפלת בתופעות לוואי ובתסמיני המחלה בשילוב עם הלפונקס .
כמובן יש להתייעץ עם פסיכיאטר לקבלת הטיפול המתאים.
ניתן לפנות למרפאתי בכל עת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפונקס- מתנערים מאחריות
ענת20/01/2018תודה לך ד"ר טטיאנה. בעבר ניסינו לשלב תרופה בשם פלוטין אך זה לא עזר והפסקנו אותה. ניסינו גם שילוב של לוסטרל ולא עזר.
מעניין הוא שאף אחד לא אמר לי שאלו ת.לוואי של לפונקס מהפחד של הפסיכיאטרים להגיד לי לרדת מלפונקס. במרפאת מבוגרים בנס ציונה לא העיזו להגיד לי ת.לואי. באה מנהלת המרפאה וכך בלשונה: "גברתי לבן שלך עכשיו יש אןטיזם,מצטערים אנו לא יודעים איך לטפל באוטיסטים. לכי לאברבנאל או איתנים" הבנתי שהם פשוט נפנפו אותי,התנערו.
אין צדיק אחד בסדום!!!
אני ממשיכה בשלי ,ירידה הדרגתית זהירה. יכול להיות רק טוב יותר. תודה לך ד"ר
טטיאנה, אפנה אלייך בפון. ענת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת שלום
טטיאנה שקרה20/01/2018אשמח לסייע בכל עת.המון בריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בהתמודדות עם מחלה נפשיתאיך להתמודד19/01/2018
אמי מתמודדת עם מחלה נפשית, מאניה דפרסיה, מעולם לא הינו קרובות או שבגלל המחלה או שגם כך הטבע שלה, היא אמא שלא מחבקת ומנותקת(כך לפחות אבא שלי טוען) .
המצב הוא שמעולם לא חיבקתי אותה, לא אמרתי שאני אוהבת אותה ולא זכור לי שהיא עשתה את זה. היום אני כבר לא קטניה אבל מתמודדת עם הרבה בעיות איתה, אני מתעצבנת, צועקת עליה, אין לי סבלנות אותה, עושה מאמצים קשים כדי להשאר רגועה כי בדרך כלל אני לא. התגובה שלה לפעמים איטית וגם לזה אין לי סבלנות(מנסה לשכנע את עצמי שהיא חולה ושאני צריכה להבין ולדעת שהיא אמא שלי, אבל לא מצליחה) לא מסוגלת להכיל את הקשיים בבית(יחסי הוריה לא טובים בנוסף למחלה) וכל זה משפיע עליי מאוד. אני עדיין גרה עם הוריי.
איך מתמודדים איתה ועם המחלה? איך אפשר לקבל ייעוץ לגבי זה ומי יכול לעזור למשפחות של פגועי נפש(באופן כזה שיהיה פרטי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב
טטיאנה שקרה19/01/2018ממליצה לפנות לפסיכולוג לצורך הדרכת משפחה או טיפול תמיכתי.
במישה וישנו צורך בהערכה פסיכיאטרית ניתן לפנות לרפאתי בכל עת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)