מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה ועליה במינון- התייעצותנעמה17/03/2019
שלום, יש לי שאלה מיקצועית לפסיכיאטר,
7 חודשים אחרי הלידה הראשונה קיבלתי חרדות התחלתי טיפול תרופתי בציפראמיל. אחרי שנה סיימתי טיפול.
ניכנסתי להריון שני ואחריו 4 חודשים קיבלתי שוב חרדות. ושוב התחלתי ציפראמיל חצי כדור 10 מ"ג, לאחר חודשיים זה לא הספיק, היתה הטבה אך שוב חזר והעלתי לכדור 20 מ"ג.
עכשיו אני שנה וחודשיים עם טיפול תרופתי. לפני כחודש שוב החלו תנודות וזה מעט חזר לפרקים, מחשבות מדאיגות שממש גורמות לחרדות עם עצמי, כל היום עסוקה בעצמי איך אני מרגישה-לא מרגישה טוב, מחשבות מציקות כמו על החיים וכו'...
לפני כחודש נפטרה בפתאומיות סבתא של בעלי שהיה לי קשר די טוב איתה וגם עברתי סיפור משפחתי קטן. אני לוקחת הכל אישית וקשה לי עם כל מה שקורה לכולם..
והרגשתי שזה מחמיר לי,
לפני חודשיים ייעץ לי הרופא להעלות את המינון בעוד חצי כדור.
רציתי לשאול את חוות דעתכם בענין,
האם זה יסתיים מתי שהו החרדות האלו אם בעבר הן חלפו?
האם כל החיים אקח את הכדור הזה? (יש לציין אני מהתחלה רוצה כבר לסיים...)
האם יועיל להעלות את המינון?
האם אצא מיזה ואחזור לחיים רגילים כמו פעם?
והאם יש טיפול במקום תרופתי?
ועוד שאלה, האם יש בעיה לקחת לעיתים קרובות כמו פעם בשבוע חצי כדור לוריוון (שמאוד עוזר לי בהתקף או תחושה רע) שאני מרגישה רע?
אשמח לתשובה מהירה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם כל החיים אקח את הכדור הזה?
ד``ר בן עמית23/03/2019נעמה היקרה,
העלית כמה שאלות, ובכל זאת בחרתי בכותרת הנ"ל, כי בעיני זאת השאלה החשובה מכל - האם לנצח אהיה תלויה בכדור? מכורה? רובוט?
ובכן - ראשית כל, אני מבין את הקושי. אף אחד - ובמיוחד לא רופאים, אגב - לא אוהבים ליטול טיפול תרופתי, ובפרט כזה שמשפיע על המוח. יש כמובן המון חלופות לא תרופתיות לחרדה, ואני מנסה להמנע מתרופות במידת הצורך, אבל חלק מעדיפים טיפול תרופתי וזה בסדר גמור. בגדול - הפסקת הטיפול תלויה בסיבה שבגללה הטיפול ניתן; במקרים רבים ניתן לאחר מספר שנים, או אפילו חודשים, להפסיק בהדרגה, והדכאון או החרדה לא חוזרים. מדוע? בין השאר משום שהמוח הוא "פלסטי", ותקופה של טיפול עשויה "לשנות את החיבורים", בצורה כזאת שהמוח "לומד" להיות מאושר ושלו, ולאחר מכן לא זקוק יותר לתרופה. זה מאוד תלוי במצב, אבל בהחלט במקרים רבים - אם כי לא בכולם - יש אפשרות להפסיק את הטיפול, תחת מעקב, ועדיין להרגיש מאושרים ושקטים. לגבי הלוריבן - ממש בסדר, אם זה אחת לכמה ימים. ואם יש שאלות נוספות - אני לשירותך בשמחה. להתראות, ד"ר עמית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה
נעמה24/03/2019ד"ר בן עמית היקר!
תודה רבה כ"כ התרגשתי על המענה המהיר והאיכפתי, פעם ראשונה שאני מקבלת כזה מענה אנושי.
לגבי שאלת העלאת המינון בסוף העלתי את המינון בעוד חצי כדור, ושוב יש תופעות לוואי כמו: ראש תפוס, אדישות, ניתוק מעט,עייפות... מתי יעברו התופעות האלו?
ןהאם תשתפר ההגשה? (יש לציין שבתחילת טיפול היה לי ממש המון תופעות לוואי)
והאם יש אפשרות לזרז את הריפוי ע"י שיטות שונות?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מכדורי שינה והרגעהאורן16/03/2019
אני בחור בן 28. עקב בעיות שינה ניתנו לי כדורי שינה וכדורי הרגעה שעלו המינונים עם השנים. לוקח 2 נוקטורנו ביום ו3 מג לוריואן ביום כבר 10 שנים רצוף. גם עם הכדורים הללו אני לא מצליח להירדם כבר ויש לי בעיות שינה קשות וכל נסיון של הפחתה בכדורים גורמת לחרדות קשות תופעות לוואי רעות מאוד של גמילה.
הלכתי ל4 פסיכאטרים דרך קופת חולים מכבי והם לא ידעו איך לעזור לי להיגמל מהכדורים האלה לתת לי תוכנית גמילה שאפשר לעשות בבית.
אני לא רוצה להתאשפז בשום בית חולים פסיכאטרי אין לי שום מחלת נפש פשוט מאוד התמכרות לכדורי שינה והרגעה. האם אפשר לקבל רופאים באזור המרכז שיכולים להדריך אותי איך לעשות את הגמילה בבית שלי? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מכדורי שינה
ד``ר בן עמית23/03/2019אורן היקר,
אתה מתאר בעיה שלצערי היא נפוצה ומורכבת; התמכרות לתרופות, כולל משככי כאבים וכדורי שינה, הפכה למגפה עולמית. בולטת כאן במיוחד לטובה המודעות שלך לבעיה והרצון לטפל בכך, וזה כבר חלק גדול מהדרך לפתרון. אכן יש דרכים רבות לטפל בבעיה בבית וללא אשפוז, ולמרות שלא פגשת עד כה בהצלחות, פסיכיאטריה זה בהחלט הכיוון. אם מעוניין - אשמח להפגש ולחוות דעתי. אל דאגה - יש תקווה. להתראות, ד"ר עמית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות חשובה בקשר ל OCDאורן09/03/2019
שלום, אני סובל מאו סי די, אני לוקח 60 מ"ג פארוקסטין
ו 200 מ"ג סרוקוול (רק לאחרונה הפסיכיטרית שלי העלתה לי
את המינון של הסרוקוול ל 200 מ"ג). הפסיכיאטרית אמרה לי
להתחיל לקחת את כל 60 מ"ג הפארוקסטין ישר על הבוקר, ואת
הסרוקוול חצי בבוקר וחצי בלילה, זה נראה לי מוזר כי אני מבין שההסרוקוול והפארוקסטין משלימים אחד את השני, האם לדעתך עלי לקחת את כל 60 המ"ג בבוקר, או חצי בבוקר וחצי בערב ?
כמו כן קראתי שהמינון המקסימלי לסרוקוול ל או סי די הוא 160 מ"ג, האם זה בסדר לקחת 200 מ"ג כפי שהפסיכיאטרית רשמה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוקסטין וסרוקוול - תופעות לוואי וחלוקה לאורך היממה
ד``ר בן עמית15/03/2019שלום אורן,
תודה על פנייתך. הטוב ביותר תמיד הוא להתייעץ עם הפסיכיאטרית המטפלת, המכירה אותך ללא ספק טוב ממני ותוכל לענות. באופן כללי, פרוקסטין היא תרופה בעלת אפקט מרגיע, ולעיתים מרדים, ולכן נכון שיש אנשים שנוהגים ליטול לפחות מחצית מהמינון היומי בשעות הערב. גם סרוקוול עשויה להרדים; אין חשיבות מיוחדת ליטול את שתי התרופות (סרוקוול ופרוקסטין) יחד. בסופו של דבר אני מציע להתייעץ עם הפסיכיאטרית - חלוקת התרופה לאורך היום תלויה לרוב במידת הרצון שלך באפקט מרגיע, או בהמנעות מישנוניות במשך היום. מבחינת ההשפעה על סיכויי ההצלחה של הטיפול אין למועד הנטילה ביום השפעה מיוחדת.
באשר למינון - המידע הרשום בעלון הוא בגדר המלצה כללית, ותמיד יש ללכת לפי הוראות הרופא המטפל. ניתן גם לקחת מינון של 1000 מ"ג סרוקוול ביום ללא נזק, כך ש-200 מ"ג זה בהחלט סביר ביותר. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ וחרדות בעקבות ברינטליקסרונוש24/02/2019
חרדות ולחץ
רונוש24/02/19 20:51
הי,
בת 35 נשואה פלוס 3.
תודה לאל הכל בסדר בחיי בית זוגיות ילדים עבודה... מאז ילדותי הייתי חרדתית ופרפקציוניסטית ברמה נסבלת.
בשנים האחרונות לאור עומסי היום יום והלחצים - עסק של הבעל, תביעה משפטית פרפקציוניזם שכל הבית והילדים יהיו מתוקתקים, החל לחץ בדמות פסוריאזיס קל, דפיקות לב מואצות, קשיי נשימה, תחושת חנק בגרון ועוד.
פניתי לפסיכיאטר שנתן לי ציפרלקס 10 מג בשילוב קלונקס 0.5. לאחר חודש חשתי שיפור אבל הציפרלקס דיכא לי חשק מיני, נלחצתי ועברתי למירו. המירו גם במינון נמוך גרם לעיפות והשמנה. החלטתי להפסיק ולנסות להתמודד לבד אך מסתבר שהתת מודע שלי חזק יותר ולמרות שאני לכאורה לא חשה לחץ או חרדה אז יש לי תופעות של קושי בנשימה, מכבש על הלב ומועקה, מעין גולה בגרון (בדיקת אאג תקינה)
מה שעוזר לי מידי פעם זה לוריוון אחת לכמה ימים. הרופאה רשמה לי כדורים חדשים בשם ברינטליקס 10 מג... לא ראיתי הרבה אינפורמציה עליהם באינטרנט.
אשמח לעזרתכם האם יש להם תופעות לוואי של השמנה? דיכוי חשק מיני? התמכרות?
אני מאוד חוששת שמא אצטרך כל החיים לקחץ כדורים אלו וסהכ אני אדם נורמטיבי ושמח שאוהב את החיים...
אני נוטלת אותם כשבוע בשילוב קלונקס חצי כדור של 0.5 בבוקר וחצי בערב. מאז הברינטלקס אני חשה החמרה בתחושת הלחץ והמחנק וגם בחילות נסבלות. האם זה הסתגלות לתרופה? הקלונקס מאזן מעט את התופעות... עד מתי להערכתך להמשיך עימה עם תופעות אתו?
לעזרתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי ברינטליקס
ד``ר בן עמית15/03/2019רונוש היקרה,
תודה על פנייתך. אני חושב שהיטיבת לתאר את עיקר המצוקות של מטופלים ומטפלים כאחד במקצועי - תופעות לוואי של הטיפול התרופתי. תופעות הלוואי של צירפקלס ומירו שתיארת - אכן מוכרות. ברינטליקס עובדת במנגנון דומה, ולכן למרות שיש לצפות לפרופיל תופעות לוואי שאינו שונה מהותית, יש עדויות ראשוניות לפיהן יתכן והטיפול מוביל לפחות השמנה ועייפות מאשר מירו, ולפחות דיכוי חשק מיני מאשר ציפרלקס, אם כי מכיוון שמדובר בתרופה חדשה, אנחנו עדיין לא יודעים מספיק. אכן, בשבועות הראשונים של הטיפול מקובל לחוש החמרה בתסמינים חרדתיים, שחולפים. אני מקווה שעד עתה - התסמינים כבר חלפו. ולגבי משך הטיפול - למרות שמפתיע, במקרים רבים לאחר כשנה אפשר להתחיל להוריד במינון, ולבסוף להפסיק הטיפול; כנראה כי המוח "לומד" להיות יותר גרוע. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדות וכאבים בחזה- התייעצות
רונוש15/03/2019בינתיים הפסקתי כבר עם הברינטליקס, עשה לי חרדות ברמת תחושה של התקף לב.
לעת עתה אני עם קלונקס 0.5 חצי כדור בבוקר ולסירוגין בערב. הרופא אנר שמינון כזה לא ממכר, שאנסה תקופה ואז נחליט איך להמשיך.
אם חלילה תופעות החרדה הלחץ בחזה ותחושת המחנק יחזרו, על איזה כדור אתה ממחיץ שלא משמין, מדכא מינית ועושה טוב את העבודה?
אני ממש מנסה לעבודעל עצמי ולפתח טכניקות הרגעה, התחלתי קואצ'ינג הכל בשאיפה להמנע מכדורים.
האם לדעתך חצי כדור קלונקס של 0.5 עד כדור ביום זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה על נוגד דכאון
ד``ר בן עמית30/03/2019שלום רונוש,
לצערי לכל הכדורים נוגדי הדכאון תופעות לוואי - אם היה אחד שלא עושה אף אחת מאלה שפירטת, לא היה שום קיום לכל האחרות. זאת אכן בעיה; כך שלצערי אין לי המלצה גורפת, צריך להבין בדיוק עם מה את מוכנה לחיות ועם מה לא... קלונקס אכן ממכר, ועדיף לא להיות במצב שנוטלים כל יום; פסיכותרפיה והרגעה זה בהחלט מצויין, אבל צריך למצוא משהו שעובד עבורך. אם רוצה - אשמח לייעץ אישית, לצערי אין לי כאמור פתרון גנרי. בברכה, ד"ר עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסטרל- טשטוש ראייה מרחוקדליה17/02/2019
שלום, התחלתי טיפול בלוסטרל לטיפול בהתקפי חרדה. נטלתי 1/2 כדור של 50 מ"ג. תופעות הלוואי ישנוניות, סחרחורת ושמתי לב שהראייה מרחוק קצת מטושטשת. למשל קריאת תרגום מהטלוויזיה. האם טשטוש הראייה זו תופעה שתחלוף? האם להחליף כדור? בעלון התרופות רשום שבמקרה של ראייה מטושטשת יש לפנות לרופא. נא עזרתכם בהקדם. המון תודה, דליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טשטוש ראיה תחת לוסטרל
ד``ר בן עמית15/03/2019שלום דליה,
תודה על פנייתך, התנצלותי על משך הזמן עד למענה, ומקווה שהנושא נבדק. אם רלוונטי, מדובר בתופעת לוואי לא נפוצה אבל מוכרת; ישנה התרגלות מסויימת, אבל יתכן והבעיה תמשיך, ויהיה צורך בהחלפת תרופה. לוסטרל הוא טיפול מצויין להתקפי חרדה, ואני מקווה שתמצאי לבסוף מה שיתן לך מזור. בברכה, ד"ר עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוסטרל- טשטוש ראייה מרחוק
דליה15/03/2019תודה לך על תשובתך. החלפתי מאז תרופה לציפרלקס. סהכ התופעות יותר קלות וישנה הקלה למעט לחץ שאני חשה בלסתות. התחלתי כדור שלם של 10 מג לפני יומיים. האם לחץ בלסת ווקליקים משונים זו תופעה שתחלוף? מיואשת מהמחשבה להחליף שוב כדור... המון תודה לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ בלסתות בתחילת ציפרלקס
ד``ר בן עמית30/03/2019שלום דליה,
מתנצל על התשובה המאוחרת; אני מניח שכעת את יודעת אם זה חלף או לא. בעקרון בתחילת טיפול יש החמרה במתח ובחרדה, ולכן יש תקווה שזה יחלוף... אשמח לשמוע אם אכן חל שיפור. בברכה, ד"ר עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת סרוקסט בפריזמה עקב השמנהליאת10/02/2019
במשך ארבע שנים לקחתי כדור סרוקסט 40 מ"ג ביום ובתקופה הזאת עליתי 30 קילו . ללא שינוי תזונה או שינוי בכושר . התרופה גרמה לחילוף חומרים איטי והייתי הולכת לשירותים פעם בשבוע בממוצע . הכדור גרם גם לעליה בלחץ הדם וכולסטרול ולעייפות תמידית וזומביות הרופאה המליצה לי על החלפת הכדור לפריזמה 20 מג ואמרה שהכדור הזה לא משמין ובעל תופעות לוואי מעטות וחולפות לאחר מספר ימים . האם פריזמה באמת לא כדור משמין ? וזה הפתרון הטוב ביותר עבורי?
תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרוקסט, פריזמה והשמנה
ד``ר בן עמית15/03/2019שלום ליאת,
תודה על השאלה ומתנצל על המענה המאוחר. אכן, לסרוקסט יתרונות רבים, אולם יכול להוביל לעצירות כפי שתיארת, ישנוניות ועליה במשקל. פריזמה הוא טיפול מאותה משפחה, שאני מסכים עם הרופאה המטפלת שיש לצפות שיוביל לפחות תופעות לוואי כגון אלה. מקווה שההחלפה עברה בשלום - מוזמנת לעדכן. תודה, ד"ר עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- על תרופות פסיכאטריות ועודאייל28/12/2018
שלום לדר יקר !!
נוטל בין היתר תרופה בשם לפונקס שעוזרת לי עם הקטע של החרדות אך יש לי איתה הרבה בעיות של ת לוואאיי כמו עצירות חזקה עייפות וכבידות . .
מה עליי לעשות .
שאלה נוספת !! מה ההבדל בין קלונקס ולוריוון ..
תודה על תגובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה יי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי לפונקס
ד``ר בן עמית15/03/2019אייל היקר,
תודה על פנייתך. לפונקס היא אכן תרופה מצויינת ומומלצת, ואני מציע לשוחח על תופעות הלוואי עם הרופא המטפל. עצירות עשויה להיות לא נעימה, ובמקרים קיצוניים - אף מסוכנת, ויש לפנות לרופא כדי להסדיר את היציאות ע"י תזונה, פעילות, שתיה מרובה ובמידת הצורך - משלשלים. את העייפות אפשר לשפר ע"י חלוקת הטיפול לכמה מנות במשך היום, ו"פטנטים" נוספים - כל עוד נעשה בתיאום עם הרופא.
באשר לקלונקס ולוריבן - מאוד דומות; לוריבן "מחזיק" כמה שעות פחות.
בהצלחה, ד"ר עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינוני תרופות - התייעצות חשובה
אייל29/03/2019שלום רב !!
ותודה על תגובתך ..
שאלה עד איזה מינונים של קלונקס אני יכול להגיע ביום?
נוטל 600 מ"ג לפונקס .
רופא אליו נפגשתי לחוות דעת הפנה אותי לבדיקת רמת לפונקס בדם .
מה אתה יכול לספר לי על זה ולמה צריכים זה ?
תודה רבה לך ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מירו נגד בעיות שינהשרגא23/12/2018
האם מירו עוזרת גם לבעיות פסיכוטיות וגם לבעיות שינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירו - למה זה טוב?
ד``ר בן עמית15/03/2019שלום שרגא,
מירו היא תרופה המשמשת למגוון התוויות, כולל דכאון, חרדה והפרעות שינה. אין למיטב ידיעתי למירו השפעה נוגדת פסיכוזה, אולם יש להתייעץ על כך עם הרופא המטפל. בהצלחה! ד"ר עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחרדות מלקחת את הכדורמורן20/12/2018
יש לי חרדות ונתנו לי כדורים אבל אני בחרדות מלקחת את הכדור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורן
ד``ר בן עמית15/03/2019מורן היקרה,
התנצלותי על המענה המאוחר; מקווה שמאז חלה התקדמות. מה שאת מתארת הוא תופעה ידועה, ולא פוסחת אפילו על רופאים... אני מציע לנהל את השיחה המורכבת הזאת עם איש מקצוע, שיבין מה מקור החששות, כמה חשוב במקרה שלך לקחת את הטיפול, ויעזור לך לקבל החלטה. לקחת כדור שמשפיע על המוח זו אכן לא החלטה קלה, וכרופא אני משתדל תמיד לזכור את זה, כאשר משוחח על אפשרות של טיפול תרופתי עם מטופלי. בהצלחה רבה! ד"ר עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחד לחלות גם בסכיזופרניהיונתן16/12/2018
לאבא שלי יש סכיזופרניה, אני מפחד לחלות גם, יש דרך למנוע את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון משפחתי לסכיזופרניה
ד``ר בן עמית15/03/2019יונתן היקר,
תודה על השאלה; החשש בהחלט מובן. זה נכון שיש רקע גנטי לסכיזופרניה, כמו לכל דבר, אולם חשוב לזכור שלמרבית חולי הסכיזופרניה אין הורים חולי סכיזופרניה, וגם להיפך - מרבית הסיכויים היא שלהורה הלוקה בסכיזופרניה יצא ילד בריא לחלוטין. כך שסיכוייך טובים מאוד. בכדי לצמצם את הסיכון, כדאי להקפיד על אורח חיים בריא, צמצום חשיפה לסטרס חריג ביותר, ובעיקר - להמנע משימוש בסמים, מכל סוג, בעיקר בגיל צעיר. במידה ויש תסמינים כלשהם - חשוב לפנות למומחה מוקדם ככל האפשר, ולו בכדי שיניח את דעתך. בהצלחה רבה! ד"ר עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרוקסט אנאורגזמה וחשק מיניאני22/08/2018
שלום. אני נוטלת חצי כדור של סרוקסט ולאחר חודש התחילה תופעת לוואי שממשיכה ולא מפסיקה...וזה בתחום המיני..חוסר אורזמה והנאה...
הסרוקסט מעולה לי מכל הבחינות חוץ מהתחום הזה...ניסיתי בעבר תרופות אחרות כמו רסיטל.פריזמה.וויפאקס ציפרלקס ..חלקם עשו תופעות מזעזעו. וחלקם לא השפיעו טוב..
אם אני רוצה להשאר עם הסרוקסט האם יש פתרון לזה? עוד תרופה אחרת בנוסף? לשחק עם זמני הכדור...
זו מנה רק של חצי כדור...
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלוטין
אני22/08/2018הרופאה נתנה פלוטין...שזה סרוקסט בשם אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוטין*
אני22/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש באריפליי להפחתת חרדותסיגל16/07/2018
שלום,
מבקשת לדעת האם אריפליי, שהיא תרופה אנטי פסיכוטית, המיועדת לחולי סכיזופרניה, מאניה דיפרסיה ואוטיסטים יכולה לשמש גם כתרופת הרגעה במצבי חרדה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני נוטל אריפליי
עומר22/07/2018אני סובל מחרדות ונטייה לדיכאון, לוקח לוסטרל ולמיקטל ולאחרונה הפסיכיאטרית שלי הוסיפה לי אריפליי 2.5 מ"ג (שלפי הבנתי זה מינון מגוחך) והיא מתכוונת שנעלה אותו ל5 מ"ג.
אני לוקח אריפליי כבר חודש וקצת ואני חושב שהוא משפיע לטובה. אני עדיין חווה ירידות מדי פעם אבל אני מניח שזה בגלל שלא הגעתי למינון האידיאלי של הכדור הזה.
מאוד ממליץ על הכדור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לכדור נוסף שאני לוקח דקינטנחום19/06/2018
שאלתי מומחה של כללית אשר אמר שדקינט מדכא תיאבון האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מצטער על השאלה השנייה
נחום19/06/2018אני יודע שאלות נוספות גוזלות זמן של משהו אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפאנן האם הכדורים לא בשבילינחום19/06/2018
שלום אני נוטל פרפאנן פעמיים ביום 4מג ויש בתיאבון מוגבר כל היום התיאבון לא עוזב אותי ומציק לי וגם ככה יש לי עודף משקל אז מה ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נחום שלום
טטיאנה שקרה19/06/2018ניתן להתייעץ עם רופא מטפל על שינוי טיפול.
ניתן לתאם תור במשרדי
בברכת בריאות והצלחה.
ד"ר טטיאנה שקרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות בנושא מקצוע וזכויותד.18/06/2018
מה הזכויות שלי לאחר אישפוז והתקף פסיכוטי ?.
לא מוגדר כסקיזופרן.
בביטוח לאומי דחו את הבקשה לי כי המשכורת דאז הייתה גבוהה,מה שקרה בפועל אחרי ההתקף היה שמידרו אותי ממקום מסוים בעילה בטחונית והורידו ממני משמרות ערב ולילה וגרם לירידה תלולה במשכורת.
מבולבל,כועס ומתוסכל מהיחס שאני מקבל מהמדינה והסביבה.
(התליית רישיון,מידור ממקומות בטחוניים.)
בתכלס רוצה למצוא מקצוע בשבילי כדי שאעזוב את העבודה הנוכחית כי יש לי מספיק על הראש עם רכב ושכ"ד ולא רואה למעט מההורים עזרה משום גורם.
פרטים יבשים: 4 מיליגרם,בתהליך הורדת מינון,מטופל אצל פסיכוטרפיסט,מנסה לצאת\יוצא מהבידוד החברתי בעזרת קורסים חברתיים (משחק בישול ....).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד שלום
טטיאנה שקרה19/06/2018על מנת שביטח לאומי יכיר בזכויותך עליך להגיש תביעה להכרה בזכויות. מומלץ לצרףחוו"ד פסיכיאטר על מצבך הנפשי ואבחנה עדכנית הכוללת המלצה על אחוזי נכות. ניתן להתייחס בחוו"ד גם בהגשת ערעור למשרד הרישוי על התליית רישיון נהיגה.
ניתן לתאם חוו"ד במשרדיושם תנתן הכוונה מסודרת לכל הגורמים.
בברכת בריאות והצלחה.
ד"ר טטיאנה שקרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)