פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

מנהלי הפורום

טטיאנה שקרה
053-4877800
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • השפעות של נטילת ויואנס
    ירדן
    11/06/2018

    שלום
    התחלתי לקחת ויואנס 50 מ"ג לפני כמה ימים והתרופה באמת מרגיעה אותי (בניגוד לריטלין והקונצרטה שלקחתי לפני) אבל אני מרגישה תחושת עייפות ומין הרגשה של מסוממת
    התחושות האלה מאוד מקשות עליי להתרכז וללמוד
    אני מניחה שהבעיה במינון, רציתי לדעת מה אתה חושב? ואם כן אז האם הפיתרון במצב כזה הוא להעלות או להוריד את המינון?
    תודה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    טטיאנה שקרה - 053-4877800

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נוטלת דולוקסוטין 90 מג והיריון
    רוני
    10/06/2018

    שלום רב
    נוטלת דולוקסוטין 90 מג מזה כשנה . התחיל מחרדה חזקה שלוותה בדכאון קל
    הוחלף לי מאסטו לפלוטין כחודש, היה מזעזע, ואז לדןלוקסוטין.
    כעת לאחר טיפולי פוריות בהיריון תאומים. מפוצצת הורמונים...
    שתי שאלות לי-
    1. האם אין השפעה על העובר עם התרופה הנל?
    2. לאחרונה מרגישה יותר מצוברחת, כבדה וכאילו הראש מחפש מחשבות שליליות להתקע עליהן...
    האם ייתכן והמינונים כבר לא מתאימים לאור השינויים שעוברת ? מה עליי לעשות ?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    טטיאנה שקרה - 053-4877800

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מזה כחמישה חודשים נוטל פרוקסטין 40 מ"ג
    /
    31/05/2018

    שלום רב לד"ר טטיאנה ולשאר אנשי הפורום.
    בן 24. מזה כחמישה חודשים נוטל פרוקסטין 40 מ"ג. באופן כללי, התרופה מסייעת לשפר את איכות חיי באופן משמעותי ובהחלט מקלה על תסמיני ההפרעות, בפרט OCD.
    לאחרונה החלה תופעה שדי מטרידה אותי, חלומות משונים ולא נעימים במיוחד שמופיעים כמעט בכול לילה, שאין להם כול קשר למציאות הנוכחית. אציין שהשינה שלי טובה ורציפה ולא מתעורר או מקיץ בבהלה. עם זאת אינני מעוניין לשנות את הטיפול התרופתי כיוון שמרגיש מאוזן ועם מצב רוח טוב ויציב בד"כ.
    אשמח לקבל מכם עצות / טיפים העשויים להפחית את תדירות התופעה, ואם אפשר אף למנוע אותה.
    בתודה וסופ"ס נעים לכולכם.

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    טטיאנה שקרה - 053-4877800

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אישור לייעוץ אסטרולוג מעשי
    גרשון
    31/05/2018

    במרפאה לבריאות הנפש מסרבים לנפק אישור ליעוץ של אסטרולוג מעשי שילמתי על כך במיטב כספי כמה עולה דקה של אישור מצבי הנפשי מעולה 8 שנים לא אשפוז ומינון תרופתי נמוך במרפאה טוענים שלא מאמינים בזה וחבל על הכסף מדובר בהכוונה בחיים לפי מפת הלידה ממקצוען שמבקש אישור לבעלי רקע נפשי תודה זקוק לכך בדחיפות יש לי מסמך בדיקה מפסיכיאטר שמצבי יציב תודה אני מאשקלון

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    טטיאנה שקרה - 053-4877800

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תחושת שיוט- הרגשה כאילו נמצאים על ספינה בים
    יעל
    26/05/2018

    7 22/05/2018 | מאת יעל

    שלום,בת 36 סובלת מתסמונת התשישות הכרונית ופיברומיאלגיה. לקחתי בעבר סימבלטה 120 מ"ג ללא כל שיפור וגם ניסיתי וולביוטרין.
    אחרי כמה שנים עם התרופות אני כבר שנה וחצי ללא טיפול תרופתי כי הרופאה אמרה להפסיק אם לא עוזר.
    ב 3 חודשים האחרונים התחילו לי סחרחורות שיוט שהן בישיבה ושכיבה. תחושה שאני בספינה בים סוער ומזיזים ומטלטלים אותי קדימה ואחורה. לא סחרחורת סיבובית. ורטיגו נשלל. בדיקה נוירולוגית יצאה תקינה והנוירולוגית פשוט אמרה לי שזה חלק מפיברו והתור הסתיים תוך 3 דקות בלי שקיבלתי טיפול תרופתי.
    מקריאה ברשת זה לא מצויין דווקא כאחד מהתסמינים של פיברו. כן נתקלתי בחומר על טיפול בתרופות נוגדות דיכאון.
    האם לפי דעתך כדאי לנסות לחזור לסימבלטה? והאם במצב הזה מדובר בעיקר על מחסור בסרוטונין שידוע שגורם בזה ועדיף לקחת רק ssri ולא snri?
    והאם יש גורם אחר שיכול לגרום למצב הזה? אני מרגישה שזה לא קשור ללחץ
    גם כשאני במיטה מאוד רגועה עם עיניים עצומות זה קורה.
    תודה מראש

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    טטיאנה שקרה - 053-4877800

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תרופות פסיכיאטריות ותוספי תזונה
    ע.
    23/05/2018

    שלום רב,
    האם ניתן לשלב את התוסף 5-HTP (או לחילופין טריפטופן) עם מירו 30 מ"ג וסרוקוול XR 200 מ"ג?
    והאם ניתן לשלב טירוזין ופנילאלנין ביחד עם התרופות הנ"ל?
    תודה רבה.

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    טטיאנה שקרה - 053-4877800

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פלוטין יחד עם וולטרן
    לילי
    17/03/2018

    בת 27 נוטלת פלוטין מזה עשר שנים בגלל דכאון בתקופת התיכון שעבר, אך אני מעוניינת להמשיך ולקחתו .
    בריאה .אין לי בעיות בריאותיות אחרות ידועות .
    שאלתי היא בפעם האחרונה הרוקח אמר ,שמומלץ לא לטול פלוטין עם אדוויל, נורופן, אדקס ,בגלל שיש בזה איבופרופן .באינטרנט קראתי שהכוונה היא לא לטול עם תרופות נוגדות דלקת NSAIDS.
    שאלתי היא ,האם הכוונה לא לטול פלוטין יחד עם כל התרופות NSAID(אם כן מה זה כולל) או הכוונה רק לאלה שמכילות איבופרופן .
    2)האם הכוונה גם שמומלץ לא לטול פלוטין יחד עם שימוש במשחה וולטרן או משחות אחרות NSAIDS ?
    3)כרגע איני בהריון אך רוצה לשאול ,האם יש בעיה עם נטילת פלוטין (פריזמה פרוזאק)בזמן ההריון ,האם זה גורם למומים בעובר או בעיות בלב ועוד ?מה ההמלצה בעיניין?
    המון תודה על הסבלנות והעזרה!!!

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    טטיאנה שקרה - 053-4877800

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • לילי שלום.

    דר' טטיאנה שקרה
    22/05/2018

    ממליצה להתייעץ עם הרופא המטפל לפני כל נטילת טיפול תרופתי.ניתן גם עם רופא משפחה בקופת חולים.
    ניתן ליצור קשר עם מרפאתי
    ד"ר טטיאנה שקרה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • וולבורין(זייבן?) כטיפול בדיכאון ובאיטיות
    חגור
    08/03/2018

    ניתן לי כטיפול בדיכאון ובאיטיות חמורה שאני סובל ממנה.(שזה יותר דחוף לי כרגע מהדיכאון עצמו )
    1.אבל הרופא אמר שזה משפיע מיידי .ממש באותו היום ,
    ובאינטנרט רשום תוך 6 שבועות.
    מה האמת?
    2.האם התרופה מחוץ לסל?מה מחירה?

    3.האם היא גם גורמת לבעיות שינה,דופק מהיר וכו'..

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    טטיאנה שקרה - 053-4877800

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תרופה חלשה מדי , מותר עד 450 מ"ג. (עבדתי בעגלות לקחתי 600)

    המינגוויני
    09/03/2018

    וכן יש קצת דפיקות לב ואולי מצבי עצירות..
    ולוקח בין חודשיים לשלושה חודשים..
    תרופה די עדינה בדרך כלל פסיכיאטרים לא ממלצים עליה כי היא לא ממש פופולרית .
    אתה יכול לקחת אותה ללא חשש מתופעות לוואי, אני הורדתי אותה ל150 בגלל העצירות והדפיקות לב. ביחד עם כדורים אחרים.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אשמח גם תשובה מהרופאה

    חגור
    17/03/2018

    ותודה לך המינגווי על התשובה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • חגור שלום

    דר' טטיאנה שקרה
    22/05/2018

    תופעות לוואי והשפעת של תרופות הינה אינדיווידואלית לכל אדם.
    במידה ואינך מרגיש שיפור תוך מספר ימים ניתן לחזור לרופא המטפל או לכל רופא לבדיקת שינוי טיפול.
    ניתן ליצור קשר עם מרפאתי
    ד"ר טטיאנה שקרה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שינוי מינון של ציפרלקס
    תם
    17/03/2018

    במשך שנתיים לקחתי ציפרלקס 5 מ"ג והרגשתי טוב
    נאמר לי שזה לא מינון אפקטיבי ולכן לקחתי בחודש האחרון 10 מ"ג
    אני לא מרגישה שינוי משמעותי ורוצה לרדת בחזרה ל 5 מ"ג
    האם זה בסדר?
    פשוט לרדת ל 5 מ"ג? או שיש דרך נכונה לעשות את זה?
    האם אסבול מתופעות לוואי?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    טטיאנה שקרה - 053-4877800

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תם שלום

    דר' טטיאנה שקרה
    22/05/2018

    שינוי טיפול מומלץ לאחר התייעצות עם הרופא המטפל או כל רופא אחר.
    ניתן ליצור קשר עם מרפאתי
    ד"ר טטיאנה שקרה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סרוקוואל ופרוטיאזין אנטי היסטמין
    דני
    18/03/2018

    שלום,
    קראתי שסרוקוואל חוסם קולטן H1 של היסטמין,
    אם אני מתחיל איתו, הוא יכול להחליף לי את הפרוטאזין האנטי היסטמין שאני לוקח (4 ביממה, כבר כמה שנים),
    שעוזר לי לנזלת אלרגית, לחץ כרוני בראש ותחושת מלאות קבועה בבטן (לא מסטרס)?
    הפרוטיאזין הוא גם על קולטן H1?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    טטיאנה שקרה - 053-4877800

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דני שלום

    דר' טטיאנה שקרה
    22/05/2018

    החלפת / תוספת טיפול דרושה בדיקת רופא.
    ניתן ליצור קשר עם מרפאתי
    ד"ר טטיאנה שקרה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סוליאן במינון של 700 מ"ג
    אלי
    18/03/2018

    לפני 7 שנים חוויתי פסיכוזה די חריפה הייתי מאושפז בוחן מציאות לקוי תכנים פסיכוטיים התקף בהחלט לא פשוט עם אופי פרנואידי ברור .קיבלתי מספר תכשירים שלא ממש שיפרו את המצב ריספרדל פרפנן זיפרקסה לאחר מכן סרוקוואל שיפר את המצב אבל לא לגמרי עדיין הייתי פסיכוטי עברו לסוליאן 800 מ"ג אוזנתי בצורה מוחלטת מאז חלפו 7 שנים אני מאוזן בצורה טובה מאוד עובד מתפקד אם אשב עם פסיכיאטר מנוסה ככל שיהיה לעולם לא יוכל לדעת שאני למעשה סכיזופרן אלא אם כן אספר לו על כך.
    הפסיכוזה עם טריגר ברור שימוש כבד מאוד באקסטזי כמויות גדולות מאוד במשך תקופה קצרה כ 300 כדורי אקסטזי במשך חודש נגמר רע מאוד.
    מאז אני נקי מסמים כאמור מאוזן מצויין ומתפקד ברמה גבוהה מאוד מלא מוטבציה אין סימנים שליליים של המחלה
    בבית חולים התחילו להוריד מ800 מ"ג סוליאן ל600 מ"ג סוליאן עברתי לרופא פרטי שאמר תשמע אני לא אוהב לשחק בתרופות תישאר עם מינון גבוה 700 מ"ג אל תרד ל600
    אחרי הפסיכוזה יש שינויים אצלי לעומת המצב לפני הפסיכוזה.
    יש לי נטיה להתקפי זעם עצבנות חשיבה אובססיבית קצת לפעמים אני מרגיש חוסר שקט קצת כמו היפריות כזה .
    ייתכן שהדבר נובע ממינון גבוה של סוליאן?
    ייתכן שסוליאן במינון כזה יכול לגרום לתופעות של עצבנות חוסר שקט ?
    לפני הפסיכוזה לא היו לי תופעות כאלה.
    האם כדאי לנסות להפחית ל600 מ"ג סוליאן ?
    התייעצתי עם הרופא שלי הפרטי אמר תשמע אין לך תופעות לוואי מהתרופה אתה מתפקד מצויין עובד חי חיים מצויינים אל תיגע בתרופה אל תשחק במינון תישאר ככה
    בכל זאת אני חושש אולי מה שאני מתאר אלו תופעות לוואי של הסוליאן ?
    אולי אלו סימנים של המחלה?
    מצטער על השאלה הארוכה מקווה שתוכלי לסייע לי איכשהוא

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    טטיאנה שקרה - 053-4877800

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אלי שלום

    דר' טטיאנה שקרה
    22/05/2018

    לכל תרופה ישנן תופעות לוואי. מהמקרה אותך הנך מתאר לא ניתן לדעת האם תופעות הלוואי מהסוליאן.
    ניתן להגיע לבדיקה ולבדוק אפשרות לשינוי טיפול.

    ד"ר טטיאנה שקרה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • האם בחור עם פרנויה?
    אנונימית
    14/04/2018

    אדם שנזרק לעברו נייר והוא צורח ושואל אני צריך לפחד שיתקע לי סכין בגב ,יש לו פרנויה?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    טטיאנה שקרה - 053-4877800

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שלום רב

    דר' טטיאנה שקרה
    22/05/2018

    לאו דווקא.
    בברכה
    ד"ר טטיאנה שקרה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מינון משתנה של קלונקס
    משה
    29/01/2018

    שלום רב אני בגמילה מקלונקס בהדרגה כבר כמה חודשים
    כל יום הייתי לוקח 0.5 מ'ג בבוקר ו 0.5 אחה"צ
    וירדתי ברבעי מ'ג נשארתי רק עם רבע בבוקר ורבע בערב.
    והתחילו לחזור אלי התקפי חרדה חזקים מאוד...
    השאלה האם אני יכול לחזור לקחת כדור שלם בזמן התקפי חרדה ולאחמ'כ לחזור לגמילה דהיינו רבע ורבע במקום כדור שלם בבוקר ובערב,
    כלומר עיקר השאלה היא האם אני יכול יום טחד לקחת מינון מלא
    ולמחרת לחזור לגמילה או שצריך להיות כל השבוע על מינון אחיד ולא לעשות קפיצות הלו"ש

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    טטיאנה שקרה - 053-4877800

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • משה שלום

    דר' טטיאנה שקרה
    08/03/2018

    שינוי מינון תרופתי מחייב הוראת רופא. אין לשנות ללא התייעצות.
    ניתן לפנות למרפאתי לבדיקה בתיאום טלפוני מראש בכל עת
    בברכת בריאות.
    ד"ר טטיאנה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • לא לאבד את התקווה להפסיק

    שמוליק
    15/03/2018

    שלום משה.

    אינני רופא.

    כמובן שאני מספיק לגמרי עם ד"ר שקרה, שאין לעשות שום שינוי מבלי להתייעץ עם הרופא המטפל.

    עם זאת, יש הרבה מטופלים ששואפים להפסיק את הטיפול התרופתי כאשר יהיה שיפור במצב.

    נסיון אישי שלי כמי שמאובחן בסכיזו-אפקטיב והפסיק את הטיפול התרופתי, מראה לשפר את המצב באמצעות טיפולים פסיכולוגיים, עד שבסופו של דבר ניתן להפסיק את הטיפול התרופתי, גם במצבים קשים שבהם נראה שצריך לקחת תרופות כל החיים.

    אם יש לך תקווה ביום מן הימים להפסיק את הטיפול התרופתי - אסור בשום פנים ואופן לשבור לך את התקווה, גם אם נראה שכעת צריך להעלות את המינון שוב.

    כל טוב,
    שמוליק.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קלונקס

    שמוליק
    15/03/2018

    שלום א.ס.

    אכן, קלונקס היא תרופה שתופעות הלוואי שלה אינן כל כך קשות כמו של האנטי-פסיכוטיות.

    אבל עם זאת, מי שמעוניין להפסיק את הטיפול התרופתי, ולו בגלל החשש מהסטיגמה של מי שנוטל תרופות - אסור לייאש אותו מהתקווה הזו.

    מקווה שהדברים ברורים.

    כל טוב,
    שמוליק.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • עלייה במינון פרוזאק בתמיכה של לוריבן
    נט
    14/03/2018

    שלום, בת 43 בעקבות התקפי חרדה התחלתי ליטול פרוזאק בהדרגה הגעתי ל40 מג כשבמשך חודש שלם נוטלת לוריבן אחד ביום כדי להקל...
    כרגע חשה שיפור קל אך לא מספיק... את הלוריבן הורדתי לחצי ביום כדי להיגמל
    שאלתי היא אם אני חשה צורך בהרגעה ( תחושת מחנק ומועקה) האם זה אומר שהמינון של הפרוזאק אינו מספיק וכדאי לעלות?
    חוששת לעלות מינון כי במעבר מ20 ל40 הייתה החמרה רצינית בחרדה ואפס תיאבון...
    מה הזמן המקסימלי בו ניתן לקחת הרגעה ללא סכנת התמכרות?
    ייתכן שהמחנק נובע מהגמילה מהלוריבן?
    תודה מראש

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    טטיאנה שקרה - 053-4877800

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נט שלום

    דר' טטיאנה שקרה
    15/03/2018

    כל שינוי מינון תרופתי יש לעשות רק לאחר התייעצות עם רופא מטפל.
    ניתן ליצור קשר עם מרפאתי בטלפון לקביעת תור בכל עת.
    בברכת בריאות.
    ד"ר טטיאנה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תופעות של פרימנופאוזה - המלצה
    לורי
    15/03/2018

    שלום רב,

    בת 50 ,
    עדין יש לי מחזור .
    לאחרונה אני חשה בתופעות לא נעימות במהלך החודש ובמיוחד לפני המחזור החודשי .לדוגמא עכשיו אני מרגישה שהמחזור מתקרב ותופעות הלוואי החמירו :
    אני חשה בחולשה פתאומית , רעד פנימי , דופק פנימי , קושי בלהתרכז , ראש כבד , מעט סחרחורת . אני כרגע בעבודה וקשה לי לתפקד .

    אסור לי לקחת הורמונים חלופיים עקב תופעות של גיל המעבר ,
    האם ישנה תרופה אחרת מומלצת אולי מהמשפחה של SSRI
    שהוכיחה את עצמה .

    תודה רבה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    טטיאנה שקרה - 053-4877800

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
