פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלוזיות וסכיסואפקטיה
    נוייה
    01/09/2019

איך אפשר להמשיך לחיות עם דלוזיות והאריפלי לא עוזר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלוזיות וסכיסואפקטיה

הוספת תגובה

• פסיכוזה עמידה

ד``ר בן עמית
    07/09/2019

נויה היקרה,
    תודה רבה על פנייתך. אני חושב שהדבר החשוב ביותר הוא למצוא פסיכיאטר טוב ולהתמיד במעקב. מאחל לך הצלחה מכל הלב. אל ייאוש.
    בהצלחה,
    ד"ר עמית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטו (ציפרלקס) ומחזור חודשי
    ציפי
    29/08/2019

שלום. נוטלת חפיסה 2 של גלולות מיקרולוט והתחלתי בשבועיים האחרונים ליטול אסטו החודש במשך שבועיים התחלתי עם רבע כדור ועברתי לחצי של 10 מג.
    היה לפני שבוע דימום קל של יום ואז נעלם ושלשום המחזןר הגיע בהקדמה קלה של כמה ימים אבל דימום ממש ממש חזק שאני רגילה שעם המיקרולוט הדימום הינו קל.
    האם הז בגלל האסטו? האם זה יחלוף?

הוספת תגובה

• אסטו והמחזור חודשי

ד``ר בן עמית
    07/09/2019

ציפי היקרה,
    אסטו עשוי להשפיע מעט על קרישת הדם, וכן להשפיע הורמונלית קלות, אבל המצב מורכב וכדאי לבדוק אותו לעומק, מאחר ולא צפויה השפעה שהיא משמעותית מאוד. אשמח להפגש לייעוץ במידת הצורך.
    תודה,
    ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לרסיטל אחרי ציפרלקס ולוסטרל
    נועה
    27/08/2019

היי
    נטלתי רסיטל כ8 שנים, עזר לי מאוד והעביר לי את החרדןת.
    לפני כחודשיים הרגשתי שחזרו לי המחשבות והחרדות ובהמלצת פסכיאטרית עברתי לציפרלקס ונגמלתי מהרסיטל (תוך שבועיים) לאחר חודש וחצי הרגשתי שציפרלקס לא משפיע עליי ועברתי ללוסטרל. כבר שבוע לוקחת לוסטרל, מרגישה דיכאון, חוסר תאבון והכל הציף אןתי מחדש.
    שוקלת לחזור לרסיטל. האם ישפיע כמו בעבר? האם יש צורך בהגדלת המינון?

הוספת תגובה

• האם רסיטל ישפיע שוב כמו בעבר?

ד``ר בן עמית
    07/09/2019

נועה היקרה,
    מאוד קשה לענות בפורום על שאלה פרטנית, הדורשת היכרות מעמיקה עם המקרה. במקרים כאלה כדאי לפנות למטפל העיקרי - הפסיכיאטר, הפסיכולוג או רופא המשפחה, ודאי אם ישנה דחיפות.
    לחילופין, תמיד אשמח להפגש ולייעץ באופן יותר מקיף.
    תודה,
    ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרקוואל 50 מ״ג xr - בירור
    יוכי
    24/08/2019

שלום רב
    בעלי נטל ליתיום שני כדורים בבדיקת דם עלה הקריאתנין לאחר שירד כדור ירד גם הקריאתנין לפני הבנתי הליתיום פוגע בכליות וגם הרופא הפסיק את הכדור כעת לוקח סרקוואל Xr 50 מג אבל זה גורם לו מאד להיות מסטול ולא קם. בבוקר וגם קראתי שיכול להיות עליה באנזימי הכבד אני מפחדת כמו על הכדור ליתיום בינתים הפסיק עם הכדור אבל חוששת שיורע מצבו בעבר אובחן במניה דפרסיה למרות שלא זכור לי קשיים חוץ מ-דברנות מלא רעיונות אבל לא בזבז כספים פשוט לא יודעת מה לעשות תודה יוכי

לקביעת תור
    סגירה
    סרקוואל 50 מ״ג xr - בירור

הוספת תגובה

• תופעות לוואי

ד``ר בן עמית
    07/09/2019

יוכי היקרה,
    מאוד קשה לענות בפורום על שאלה פרטנית, הדורשת היכרות מעמיקה עם המקרה. במקרים כאלה כדאי לפנות למטפל העיקרי - הפסיכיאטר, הפסיכולוג או רופא המשפחה, ודאי אם ישנה דחיפות.
    תודה,
    ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי כדורים טיבעיים
    עופרי
    18/08/2019

היי,
    ראיתי שיש בבית מרקחת כדורים טיבעיים לשנה כמו נרבן ודורמינול, ורציתי לשאול האם הם באמת טיבעיים??? והאם אפשר לקחת אותם על בסיס קבוע?
    תודה,
    עופרי.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי כדורים טיבעיים

הוספת תגובה

• כדורי שינה טבעיים

ד``ר בן עמית
    07/09/2019

עופרי היקרה,
    אני לא מכיר את כל הכדורים, ולא יודע מה מידת הפיקוח עליהם. אני מניח שהם לא מכילים חומרים רעילים, מאחר ויש פיקוח של משרד הבריאות, אבל יתכן וכוללים חומרים לא טבעיים (בתוספים נוגדי דלקת מסין התגלו סטרואידים, ובתוסף לקשב - ריטלין). כך שאני לא בטוח; אבל לא ידוע לי על סכנה בשימוש לטווח ארוך. יתכן ויש פתרונות אחרים; תמיד אשמח להפגש ולייעץ.
    תודה,
    ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אביליפיי - בעיית השמנה
    דני
    17/08/2019

ד"ר שלום

סובל מחרדה ודיכאון. נוטל סרוקסט 20 מ"ג , וולבוטרין 150 מ"ג , אביליפיי 2.5 מ"ג

הבעיה היא שמצד אחד האביליפיי עוזר לי מאד נגד החרדה אבל מצד שני גורם לקושי בשליטה על מה שאני אוכל - אני מוצא את עצמי אוכל המון.

השאלה היא האם 1 ורבע מ"ג גם יכולים לעזור לי - ולסייע בהפחתת תופעת הלוואי הזו.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אביליפיי - בעיית השמנה

הוספת תגובה

• אביליפיי והשמנה

ד``ר בן עמית
    07/09/2019

דני היקר,
    תודה,
    ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול ב היכן ניתן לטפלdtms
    זיו
    16/08/2019

שלום.
    הנני סובל מocd קשה . אני מבקש לברר היכן ניתן לקבל טיפול בקסדת ההdtms עם הפניה מקופות החולים ? או ממשרד הבטחון? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול ב היכן ניתן לטפלdtms

הוספת תגובה

• dTMS

ד``ר בן עמית
    07/09/2019

שלום זיו,
    אינני יודע; אני מציע לשאול את קופת החולים או את איש הקשר במשרד הבטחון.
    תודה,
    ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי שקט לוסטרל- האם להוריד מינון?
    יפית
    09/08/2019

שלום,
    אחותי לוקחת זיפרקסה והחלה לקחת בהדרגה לוסטרל לפני כשבועיים, התחילה מ 25 מג עברה ל 50 ואתמול העלתה ל75 עם העלייה חל אצלה אי שקט, היא סובלת מדכאון ומחשבות טורדניות, היא שזה מצד לצד מדברת בלי הפסקה ומצבה לא טוב, אנחנו חוששים שתרצה לעשות משהו לעצמה וחוששים שתלך לעבוד, מצד שני היא נעדרה כבר תקופה מהעבודה לפני כמה חודשים ובחסד נשמר לה מקום עבודתה, אנחנו חוששים שיש להשאיר אותה בבית בהשגחה אבל היא עשויה לאבד את העבודה והחשש שמצבה יתדרדר. אנחנו מתלבטים אם לרדת במינון ל 50 מג ולא להעלות הלאה, אשמח לייעוץ. אחותי בת 40

הוספת תגובה

• שינויי מינון

ד``ר בן עמית
    07/09/2019

יפית היקרה,
    לחילופין, תמיד אשמח להפגש ולייעץ באופן יותר מקיף!
    תודה,
    ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי חרדה עם שמוש וונלה פקסין
    אפרת
    06/08/2019

היי שאלה . אני לוקחת מזה שנים 3 כדורי וויאפקס ביום. 2 בבוקר ואחד בצהרים עקב חרדות. שלשום הייתי בפגישה אצל פסיכיאטר שהמליץ להחליף ל xr. מזה היומיים לוקחת 3 כדורים של ויאםקס xr בבוקר. ואני מרגישה קצת הרעה במצב שלי. במיוחד בשעות אחהצ והערב. כאילו מרגישה שלא לקחתי את הכדור או משהו כזה ?? האם זה יכול להיות ??

הוספת תגובה

• ויאפקס רגיל מול XR

ד``ר בן עמית
    19/08/2019

שלום אפרת,
    מתנצל על העיכוב במענה; אני מקווה שכבר הסתדרת והיית בקשר עם הרופא המטפל. לשאלתך - כל שינוי יכול להיות משמעותי ובהחלט יתכן שההחלפה היתה אחראית לכך.
    בהצלחה,
    ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון וחרדות ללא הקלה
    שרון
    23/07/2019

האם בפניה לייעוץ פסיכיאטרי בגין פחדים חרדות ודיכאון עלי להסביר לרופא מדוע הגעתי למצב הזה? האם מעניינת אותו הסיבה או רק המצב הנוכחי למטרת טיפול תרופתי? אם הגורם למצב הנפשי למשל אינו בר חלוף וממשיך להעיק? אני טוענת שטיפול בסימפטומים ולא ב"מחלה" כגון במניעת אלימות פסיכולוגית הטרדות מאיימות מעקבים וכו' לחצים וכעסים בעבודה, בני משפחה נכים וכו' חשוב לי ליידע את הרופא שאני מודעת לכך שתרופות לא עוזרות לי כל עוד אני תחת טרור ואיום כלשהו. פחד לצאת מהבית, לעבוד עם אנשים וכו'.
    כיצד זה ישפיע על האבחון? והטיפול?

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון וחרדות ללא הקלה

הוספת תגובה

• את זקוקה לטיפול. לא רק לתרופות.

טלי
    26/07/2019

אני לא רופאה, אני מתמודדת.

קודם כל בשביל לקבל אבחון מדוייק את צריכה לספר הכל (לא הכל הכל הכל, אבל את כן צריכה לתת להם רקע) כדי שהם ידעו ממה את סובלת באמת. ובכך לתת לך טיפול תרופתי מתאים.
    מעבר לזה, את זקוקה גם לטיפול בשיחות, פסיכיאטר זה לא מספיק. תרופה היא כלי עזר, היא לא הפתרון.
    את נמצאת במצב מצוקתי ואת זקוקה לעזרה, אל תתבייישי לבקש אותה.

גם הסיבה וגם מצבך הנוכחי יעניין את הפסיכיאטר, הוא זקוק לידע, הוא לא יכול לנחש לבד ממה את סובלת.
    אם את תחת טרור ואיום תבקשי עזרה, אל תמשיכי לחיות ככה (אני לא יודעת באיזה מצב את נמצאת, אבל את לא צריכה לחיות ככה).

עצם זה שתספרי לו מה את חווה כיום, לא ישפיע לרעה על הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדרגתיות מתונה בנטילת קלונקס עד להפסקתה באופן בטוח
    דניאל מ.
    11/05/2019

לפני כחודש התחלתי טיפול בסרטרליין 25 מ"ג. כמובן שע"פ הנחיות הפסיכיאטרית העליתי את המינון בהדרתיות, וכעת נוטל מינון של 150 מ"ג, והחל מיום שישי הבא 200 מ"ג.
    במקביל לתחילת הטיפול בתרופה זו, התחלתי ליטול גם קלונקס במינון 0.5 מ"ג (מצטער שהתפתיתי לתרופה האיומה הזו מבלי לעיין בעלון לצרכן) במשך כשבועיים וחצי. הבנתי ששימוש בתרופה זו במשך יותר משבועיים רצופים אינה מומלצת ויש הכרח להפחית בהדרגה, ע"פ האזהרות המצוינות בעלון לצרכן. לכן ביום ראשון לפני כשבועיים הפחתתי את המינון ל-0.25 מ"ג וכך המשכתי גם למחרת. יומיים לאחר מכן התחלתי לחוות תסמינים של התקפי פאניקה והיסטריה קשים הרבה יותר מלפני נטילת התרופה. בכול סופ"ש שעבר סבלתי מדופק מואץ, בחילה (לפעמים הייתה גם הקאה) צמרמורת, רעד, בלבול, הכרה מעורפלת, ירידה חדה בזיכרון טווח קצר. לא יכולתי לעשות כמעט כלום, ממש בקושי שאכלתי וחוויתי את המציאות באופן ממש מפחיד, פשוט לא הבנתי מה קורה סביבי וחשבתי שאני בוודאות משתגע. אני חושב שמה שהרגשתי קשור לכך שלא הפסקתי את נטילת הקלונקס בהדרגתיות המומלצת. נורא נורא נלחצתי, לא ידעתי מה לעשות ולמי לפנות, אלה היו פשוט ארבעה ימים של גיהינום. ביום ראשון שעבר הלכתי למרפאה שלי לבדיקת אחות בהמלצת הוריי, שאמרה לי שהדופק מעט גבוה אך זה לא כ"כ משמעותי והפנתה אותי לרופאת משפחה. הרופאה מדדה לי גם לחץ דם שאף הוא היה מעט גבוה. היא הציעה לי לחזור לקלונקס וליטול אותה פעמיים ביום במשך שבוע ולהפסיק בהדרגה. חשבתי להפחית כול שבוע בחצי כדור (0.25 מ"ג), כלומר ממחר 1.5 כדור, שבוע אח"כ כדור אחד ושבוע לאחר מכן חצי כדור. האם זו תהיה הדרגתיות מתונה וזהירה, שתבטיח לי להיגמל מהכדור? והאם במקביל להדרגתיות זו לא תהיה אפקטיביות של הסרטרליין (תגובות בין תרופתיות)? כלומר האם הקלונקס עלולה להפריע לפעילותה של הסרטרליין, שבין כה וכה אינני מרגיש הטבה מנטילתה, למרות שעדיין לא הגעתי למינון המירבי? במידה והתהליך יצליח אני לא אתקרב יותר לאף תרופה ממשפחת הבנזודיאזפינים. הקלונקס הזו פשוט החמירה את מצבי והגבירה מחשבות טורדניות, מה שממש ממש לא טוב למי שסובל מאו.סי.די. מה גם שכתוב בעלון לצרכן שאין להשתמש בתרופה אם הינך חווה או חווית דיכאון, בעוד שאני בנאדם מאוד מאוד דיכאוני ופסימי. מדוע לעזאזל רופאי המשפחה ו/או הפסיכיאטרים לא מיידעים את מטופליהם בסיכון שהם לוקחים כאשר נוטלים בנזודיאזפינים וממשיכים לרשום אותם כאילו היו סוכריות?! העניין מקומם אותי מאוד ואני ממש ממש מאוכזב הן מהרופאת משפחה והן מהפסיכיאטרית שהמליצו לי על הקלונקס. לא תיארתי לעצמי שאסבול בצורה חמורה פי כמה וכמה ממה שסבלתי לפני נטילת "תרופה" זו.

הוספת תגובה

• תלות בקלונקס

ד``ר בן עמית
    01/06/2019

שלום דניאל,
    אני תנצל על התשובה המאוחרת, הייתי פחות זמין לתקופה קצרה. אני לא יכול להסכים יותר איתך; אישית אני משתדל למעט מאוד במתן מרשמים לבנזודיאפינים, ומרבה לראות מקרים של התמכרות, לצערי. אני שמח על העירנות שלך, והתוכנית לרדת בהדרגה נראית לי בהחלט במקומה. אם יש שאלה נוספת - בשמחה. ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב בין ציפרלקס ואדרונקס
    מיקי
    11/05/2019

שלום,
    אני מטופל בציפרלקס כשנתיים בעקבות חרדות והמצב שלי השתפר מאוד.
    השנה התחלתי ללמוד באוניברסיטה ולצערי אני לא מצליח להתרכז.
    הרופא רשם לי אדרונקס לצד הציפרלקס (ריטלין עשה לי התקפי חרדה).
    תוך כמה צפויה לי הטבה במצב קשב וריכוז?
    האם האדרונקס צפוי לגרום לי להתקפי חרדה בשבועיים הראשונים?
    אני כבר שבוע נוטל אותו ובקרוב אני צריך לעלות ל8 מג יחד עם 10 של הציפרלקס.. קצת חושש מתופעות הלווי (כרגע בעיקר יובש בפה וחוסר שינה)
    תודה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי אדרונקס

ד``ר בן עמית
    12/05/2019

שלום מיקי,
    אני לא מצליח להבין מדוע הרופא שרשם לך את התרופה לא זמין לענות על השאלה - זה תמיד עדיף. יתכנו התקפי חרדה וחוסר שינה חולפים. ההשפעה על הריכוז - קשה לומר, אבל לדעתי בתוך כמה ימים.
    בברכה,
    ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אם למוג'ין משמין?
    אלין לומקין
    10/05/2019

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה אם למוג'ין משמין?

הוספת תגובה

• תופעות לוואי למוג'ין

ד``ר בן עמית
    12/05/2019

שלום,
    כן, אבל לא מאוד, יחסית לתרופות פסיכיאטרי אחרות. קשה לי לומר בדיוק כמה - זה מאוד תלוי באדם. בדרך כלל 2-3 ק"ג.
    בברכה, ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליתיום ליצוב האם 750 מספיק
    גלית
    07/05/2019

שלום רב.הייתה לי היפומניה ועכשיו אני בדיכאון ולא מתפקדת.הרופא הגיע איתי לליתיום 750 ואמר שזה מינון שאוכל להתאזן.לא נראה לי. בנוסף אני משתמשת בסרוקוול 450 והוא העלה לי ל600 גם בגלל האי שקט. אני פוחדת להיות יותר זומבית ועייפה.. יש לי תור רק עוד חודש וחצי וכז אולי יעלה לי את הליתיום ל900 פשוט הוא פוחד שירעיל אותי. מה לעשות אני מתה מדאגה.

לקביעת תור
    סגירה
    ליתיום ליצוב האם 750 מספיק

הוספת תגובה

• מינון ליתיום

ד``ר בן עמית
    12/05/2019

גלית היקרה,
    בנושאי ליתיום חשוב מאוד שיהיה מטפל אחד ותו לא. מינונים לא רלוונטיים - מה שרלוונטי הוא הרמה בדם. במקרים דחופים אפשר לפנות לרופא המשפחה; אני זמין להתייעצות פרטית. בברכה, ד"ר עמית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיזינסס ותחושת שיוט.. האם זה יכול להיות פסיכיאטרי?
    מיכל
    05/05/2019

שלום,
    אני בת 38. כבר שנה וחודשיים סובלת מתחושת דיזינסס שהיא כאילו שמטלטלים אותי קדימה ואחורה כאילו שאני על ספינה. לא סחרחורות סיבובית... הכל התחיל עם כאב ראש שהיה רק בצד ימין שלא היה פועם ונמשך שבוע.. ואיתו התחילה הדיזינסס... כאב הראש עבר אחרי שבוע, והדיזינסס נשארה. בדיקה נוירולוגית יצאה תקינה וורטיגו נשלל. רופא אחד רצה שאעשה MRI כי אמר שאולי עברתי ארוע מוחי קל, אבל בקופה לא אישרו לי.. ולמעשה אף רופא לא יודע להגיד לי מה זה. האם זה יכול להגרם ממחסור בסרוטונין, נורדנלין.. או דופמין?
    האם שמעת על מטופלים שלך שהיו להן תלונות דומות ו SSRI או SNRI עזרו להם?
    קראתי על כך רק במקום אחד ברשת. אני כמה חודשים לוקחת 5htp במינון מירבי ליום ואת התרופה רמוטיב ואין שום שיפור.. אז תהיתי האם אולי בכל זאת תרופות כימיות כן יעזרו.
    תודה מראש

הוספת תגובה

• סחרחורות - SSRI יעזור?

ד``ר בן עמית
    12/05/2019

שלום,
    הביולוגיה של הדברים האלה מורכבת מאוד, ולמעשה אין הפרעות שנגרמות מ"חוסר סרוטונין", למרות שרבים אומרים כך, כדי לפשט את העניינים. סחרחורות בעיקרה היא דבר שאינו פסיכיאטרי, ו-SSRI לא הטיפול המומלץ, אבל אנשים זה דבר מורכב, וצריך לשמוע את הדברים בצורה מסודרת. רמוטיב לא יעילה, ו-HTP5 - עוד פחות. אם רוצה - אני לשירותך. בברכה, ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה