פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר בן עמית
ד"ר בן עמית
053-6834250
הוספת הודעה לפורום
 
תמונה
לקביעת תור אצל ד"ר בן עמית
053-6834250 ללא פרסום בפורום
 
  • חרדה דיכאון ומיגרנה- התייעצות
    דן
    03/05/2019

    היי ד"ר אני סובל מחרדה דיכאון ומיגרנות כרוניות ביום יום
    רציתי לשאול אם תוסף 5 HTP מועיל למצב הזה?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר בן עמית - 053-6834250

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תוסף 5 HTP

    ד"ר בן עמית
    12/05/2019

    שלום,
    למרות שיש בכך הגיון ביולוגי, אני לא מכיר הוכחה חד משמעית שהתוסף עוזר להפרעות אלה.
    בברכה, ד"ר עמית

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • כאבי ראש מירו+קלונקס
    דפנה
    02/05/2019

    היי,
    אני עם מירו כבר 10 ימים. (3 ימים ראשונים 15 מ"ג והשאר 30 מ"ג) + קלונקס 0.5 מ"ג פעמיים ביום.
    אני סובלת מכאבי ראש נוראיים + שריפה בראש בשבוע האחרון.
    אני לא יודעת מה הוביל לכך אבל אני לא מסוגלת יותר. אני משערת שמהמירו. אתמול לקחתי רק חצי מירו, כלומר 15 מ"ג ואני מתכוונת להפסיק היום ליטול את המירו.
    הייתי מטופלת עם קסנגיס לפני הקלונקס ומשום מה הפיסכיאטר החליף לקלונקס. הקסנגיס עזר לי הרבה יותר לתחושת השריפה.
    אני נפגשת עם נוירולוג רק שבוע הבא והפסיכיאטר לא זמין.
    מה אתה ממליץ לבינתיים?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר בן עמית - 053-6834250

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תופעות לוואי מירו

    ד"ר בן עמית
    12/05/2019

    שלום,
    אם המירו גרם לתחושות לא נעימות - טוב שתפסיקי. קסנגיס היא תרופה מאוד ממכרת, כי משפיעה מהר מאוד. קלונקס פחות נעים, כי לוקח לו זמן להשפיע, ולכן ממכר אבל פחות. קשה לאבחן מה מקור תחושת השיפרה - האם התקפי חרדה, או משהו אחר; מקווה שהנוירולוג ייוכל לשפוף אור, ואם לא - אשמח להפגש. בברכה, ד"ר עמית

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הפסקת ציפרלקס-תופעות גמילה
    רעות מנשרי
    30/04/2019

    שלום, לפני כשבועיים הפסקתי באופן הדרגתי עם הציפרלקס (בידיעת הפסיכיאטר) לאחר לקיחת הכדור באופן קבוע לאורך הרבה שנים יחסית.
    בשבועות האחרונים התחלתי להרגיש דפיקות לב מהירות, קושי בנשימה ואז לאחר מכן התחילה להתלוות לכל אלה תחושת עייפות נוראית, קושי להירדם בלילה, תחושת מוזרות בראש .
    אני התחלתי לטפל באמצעים טבעיים דוגמת
    רודיולה, be positive , ובנוסף בי קומפלקס 50 ומשלבת טיפולי רפלקסולוגיה וטיפול רגשי (את שני אלה גם שילבתי במהלך הטיפול התרופתי) והטיפול הרגשי אכן מצליח לשנות אצלי לאט לאט את התפיסה.
    אני מרגישה פחות או יותר בסדר, אך פיזית מרגישה שקשה לי לתפקד בגלל כל תופעות הגמילה הללו.
    האם הן יחלפו? תוך כמה זמן ? והאם האמצעים הטבעיים שפירטתי עשויים להקל על תופעות הגמילה ולהביא להטבה במצב ולשיפור אורך החיים שלי?
    חשוב לי לציין שעם הציפרלקס מאוד סבלתי לאור כל תופעות הלוואי של הכדור ולא יכלתי לקיים אורך חיים נורמלי, וללא הציפרלקס אני מרגישה שאני מתחילה לחיות מחדש.

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר בן עמית - 053-6834250

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תופעות לוואי ציפרלקס

    ד"ר בן עמית
    09/05/2019

    שלום,
    או שמדובר בגמילה, או בחזרת התסמינים שבגללם הוחל בטיפול בציפרלקס; קשה לדעת, זה תלוי במקרה. כמובן שאם ממשיכות זאת לא גמילה. קשה לענות בפורום, כמובן, צריך להפגש ולראות במה מדובר.
    בהצלחה, ד"ר עמית

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • עייפות קשה מלקיחת כדור
    sada
    29/04/2019

    1. עברתי בהמלצת הרופא מציפרלקס לסרוקסט.
    התחלתי עם מינון של 10 מ"ג סרוקסט וביום הרביעי מאז התחלת לקיחת הכדור אני מרגיש עייפות קשה. ממה שהבנתי זה תופעת לוואי שידועה בכדור הזה. מהניסיון שלך זה תופעת לוואי שאמורה לעבור תוך כמה ימים או משהו שנשאר?
    2. עוד כמה ימים אני עובר מ10 ל20 מג סרוקסט. האם העייפות בהכרח אמורה לגבור? האם בעליית המינון צפויות להיות תוספת שת תופעות לוואי חדשות או קשות יותר?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר בן עמית - 053-6834250

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • סרוקסט ועייפות

    ד"ר בן עמית
    09/05/2019

    שלום,
    עכשיו אני מבין שזאת כנראה חזרה על שאלה זהה. אכן סרוקסט מעייף... חלק מזה עובר וחלק לא.
    בהצלחה,
    ד"ר עמית

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אריפליי כמחזק תרופות אחרות
    דני
    29/04/2019

    שלום שמי דני ,אני בן 42 ומטופל כ 15 שנה פסיכיאטרית.
    התרופות שלי כיום הן:
    600 מג סוליאן
    90 מג סימבלטה
    5 מג אריפליי
    300 מג וולביוטרין
    70 מג ויואנס או 30 מג מיקס אמפטמינים (זה משתנה מתקופה לתקופה).

    שאלתי היא האריפליי במינון זה של 5 מג אני יודע משמש כמחזק תרופות אנטי דיכאוני/חרדה לפחות חלק מהן,
    רציתי לדעת האם במיקרה שלי האריפליי מחזק את הסימבלטה ו/או את הוולביוטרין ו/או משהו נוסף או אחר בתרופותיי?
    תודה דני.

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר בן עמית - 053-6834250

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אריפלי כ"מחזק"

    ד"ר בן עמית
    09/05/2019

    שלום דני,
    קשה לי לדעת במקרה שלך, נוכח מורכבותו, אבל אכן מקובל להשתמש כאריפליי במינון 5 מ"ג בכדי "לחזק" השפעה של תרופות אחרות, כולל נוגדות נדכאון (כמו וולבוטרין או סימבלטה). מעבר לכך - מומלץ להתייעץ עם המטפל.
    בברכה, ד"ר עמית

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • לקיחת כדור סרוקסט- בירור
    דניאל
    29/04/2019

    אני לקחתי כמה שנים 20 מ"ג ציפרלקס ובהמלצת הרופא עובר ל20 מ"ג סרוקסט.
    1. מהניסיון שלך, אני כרגע לוקח 10 מ"ג סרוקסט ועוד כמה ימים עובר ל20. האם בהכרח זה אומר שב20 התופעות לוואי יחמירו והאם צפויות תופעות לוואי נוספות בעליית המינון?
    2. הבנתי שמומלץ לקחת את הסוקרסט לאחר ארוחת הבוקר. ורציתי לדעת מה הסיבה שזה מומלץ לקחת דווקא בבוקר והאם אפשרי לקחת בערב?
    3. מבחינת זמן. האם זה קריטי לקחת את הכדור בשעה קבועה...מה המסגרת של ההפרש שעות שניתן לקחת כל יום את הכדור. אני מתכוון שאי אפשר לקחת בשעה קבוה בדיוק, האם הפרש של שעה, שעתיים זה בסדר? כלומר לקחת כל יום את הכדור בין השעות 9-11 בבוקר?
    4. האם סרוקסט נחשב בהכרח לכדור מרדים או מעורר?
    תודה רבה!!!

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר בן עמית - 053-6834250

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • סרוקסט

    ד"ר בן עמית
    09/05/2019

    שלום דניאל,
    1. אכן לעיתים צפויות תופעות לוואי בהעלאת מינון.
    2. אני לא רוצה להתערב לרופא המטפל, אבל אפשר בעקרון בערב.
    3. לא כדאי לשגע את הגוף, ולכן נכון לשמור על לו"ז קבוע, אבל לא קריטי.
    4. סרוקסט מרדים.
    בהצלחה,
    ד"ר עמית

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • בעייה קשה שתמיד הייתה
    מנשה
    27/04/2019

    הולך ברחוב לא מצליח להסתכל בעיניים תמיד למטה וזה נראה כאילו יש טיפונת בעייה גם בהליכה תנועה לא יודע איך להסביר ..מה אני עושה ???

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר בן עמית - 053-6834250

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שינוי

    ד"ר בן עמית
    09/05/2019

    שלום מנשה,
    כמובן שאתה מומלץ בחום להגיע ולהבדק...
    בברכה,
    ד"ר עמית

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה ממישהו שסובל מבעיה דומה
    ברוך
    01/05/2019

    אני לא רופא אבל אני עצמי סובל מאוטיזם ולקחתי את רוב התרופות המדוברות. מבחינה רפואית זה בהחלט מקובל לתת תרופות אלו במצבים של אוטיזם עם התפרצויות אלימות. גם זיפרקסה, גם רידזין וגם אביליפיי שהבן שלך לקח קודם כולן תרופות אנטי פסיכוטיות, אבל הם משתמשים בהם הרבה מאוד לא רק לסכיזופרניה אלא גם להרגעה, נגד התפרצויות, חרדה, דיכאון, אי שקט ועוד.
    אבל יש כאן בעיה אחרת שכדאי לתת עליה את הדעת. הבן שלך כולו בן 19, מוגדר עם תפקוד גבוה, ולמרות זאת נשלח להוסטל. עם אוטיזם בתפקוד גבוה אפשר - עם עזרה של טיפולים מתאימים - לחיות חיים עצמאיים ומלאים, וגם לעבוד, להתפרנס ולהיות בעל משפחה. אבל ההוסטל רק מרחיק את האדם מחיים עצמאיים ונורמליים, ובמהלך השנים גורם לו לאבד צלם אנוש. אולי עם אוטיזם בתפקוד נמוך+פיגור שכלי יש הגיון בהוסטל, או אוטיסט שניסה במשך עשרות שנים לחיות חיים נורמליים ולא הצליח, יכול לשקול בגיל 50 לעבור להוסטל, אבל בגיל 19??? כשכל החיים לפניו, למה מראש לשים עליו איקס ולמנוע ממנו אפשרות לחיות כאחד האדם ?
    אני יודע שאני נשמע קצת קיצוני, ובתיאוריה זה לא אמור להיות ככה. יותר מזה, אנשי מקצוע רבים אומרים שההוסטל עוזר להגיע לחיים עצמאיים. אבל אני מציע לך לבדוק את המציאות בשטח, לפגוש אנשים שחיים שנים בהוסטל, לראות מה נהיה מהם ולמה הם הגיעו. ואז תחליטי האם את רוצה שככה ייראו החיים של הבן שלך.
    בנוסף לזה, הבן שלך נמצא בתפקוד גבוה. זה אומר שהוא מתקשר איתך ויש לו רצון משלו. אני מציע לך להקשיב לרצון שלו ולשאיפות שלו וללכת לפי זה. כי היותו אוטיסט עוד לא אומר שאין לו זכות לחיים משלו ורצון משלו, ואולי הגיע הזמן בגיל 19 לתת לו את היכולת ללכת לפי רצונו ולא לפי שמה שאחרים מכתיבים לו. אולי ההתפרצויות האלימות שאת מתארת כבר מראות שלא טוב לבן שלך בהוסטל. ואם לא טוב לו שם, אין טיפול תרופתי שיכול לשנות זאת. ליצור שקט תעשייתי - כן, ולפעמים אין ברירה אלא לקחת תרופות כדי ליצור כזה "שקט תעשייתי". אבל מן הראוי למצות את כל הדרכים האחרות קודם כל. וגיל 19 זה מוקדם מדי בשביל להתייאש. את יכולה לראות אפילו באינטרנט, איך התפתחו החיים של אוטיסטים בתפקוד גבוה כשנתנו להם את האפשרות להתפתח ולצמוח. באמת חבל למנוע זאת מהבן שלך.
    גם בנוגע לתרופות - למרות שמדובר בתרופות שמקובל לתת אותם במצבו ואמורות לעזור מבחינה תיאורטית - את רואה בעצמך שיש להם תופעות לוואי רבות, חלקם קשות ולא תמיד הן באמת משפרות את המצב. לתווך הארוך יכולות להתפתח עוד תופעות לוואי שלפעמים בלתי הפיכות, למשל סוכרת. רופאים רבים מאמינים באמת ובתמים, שזיפרקסה היא אחת התרופות שעוזרות לכל דבר, אבל מנסיון אישי למדתי שזה פשוט לא נכון, זיפרקסה לא רק שלא עזרה לבעיות שלי אלא עשתה יותר גרוע וגרמה תופעות לוואי לא פשוטות, כולל השמנה קשה, החמרה בדיכאון וחוסר אנרגיה קיצוני. למרות שהתמדתי בנטילת התרופה כמה חודשים, המצב נהיה רק יותר גרוע עד שלא היה אפשר להמשיך לקחת את התרופה, והרופאים התקשו להאמין לי שהתרופה עושה לי כל כך רע. כי הרופא לא תמיד מסוגל לראות את המציאות מנקודת מבטו של המטופל. ברור שהרופא לא אשם בכך ועושה כמיטב יכולתו לעזור, אבל לא תמיד כל דבר שהרופא נותן נכון עבור מטופל.
    אני מבקש ממך מאוד, אם חיי הבן שלך יקרים לך, תוציאי אותו מההוסטל עוד היום ותפני בדחיפות לפסיכיאטר פרטי אמין שיקבע מה הטיפול התרופתי המיטבי בשבילו, אם בכלל הטיפול התרופתי הוא הפתרון. אוטיזם עצמו לאו דווקא שמצריך תרופות, אלא אם יש בעיות של חרדה, דיכאון, התפרצויות מסוכנות, כפייתי

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר בן עמית - 053-6834250

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • גמילה הדרגתית מויפקס- התייעצות
    אור
    28/04/2019

    שלום רב,
    אני לוקח כמה שנים ויפקס XR 150 בעקבות חרדות
    בחצי שנה האחרונה ירדתי בליווי רופא למינון של 75
    במקביל התחלתי טיפול בשיחות ויש שיפור הדרגתי וחיובי
    אני רוצה לנסות להגמל מהתרופה ופניתי להומאופתית שרקחה לי פורמולה טבעית
    ניסיתי להיגמל אבל הרגשתי רעידות, עצבנות וקשיים בשינה.
    היא אמרה לי לשקול לצרף לפורמולה היפריקום אך במקביל אמרה להתייעץ עם רופא כי הוא עשוי להביא למצב של סינדרום סרוטוניםן
    האם ניתן לשלב אותו ביחד כחלק מהגמילה? ( למשל ברגע שארד ל37.5 מ"ג אז לפצות על כך בשליש מהמינון המקובל של היפריקום)
    האם ניתן בכלל להיגמל מויפקס? זה נתן לי תחושה שזה בלתי אפשרי

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר בן עמית - 053-6834250

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ויפאקס

    ברוך
    01/05/2019

    בתור מי שלקח הרבה שנים ויפאקס ועדיין לוקח, אני יכול להגיד בוודאות שאפשר להיגמל ממנו. עשיתי את זה פעמיים, אכן יש תופעות גמילה שונות ועצבנות היא אחת מהן, אבל כמה שזה לא נעים בסוף זה עובר.
    שאלה אחרת היא האם הדבר כדאי. גם אני ניסיתי כל מיני פתרונות הומאופטיים, במהלך השנים הייתי אצל כמה הומאופטים ומומחים אלטרנטיביים אחרים ולצערי זה הביא מעט מאוד תועלת אם בכלל. אני מבין בהחלט את הרצון למצוא פתרון טבעי ללא תרופות, אבל להבדיל מהרבה תרופות אחרות, ויפאקס היא לא תרופה מפחידה ולא גורמת תופעות לוואי קשות, אז אם היא עוזרת לך אולי שווה לך להמשיך.
    לגבי היפרקום, אני יודע שכן יכולה להיות בעיה לשלב עם ויפאקס, עדיף שהרופא יענה בוודאות. לי אישית היפרקום לא ממש עזר, אבל כידוע על כל אחד זה משפיע אחרת.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • כאבי ראש מהמירו- התייעצות
    דפנה
    30/04/2019

    היי,
    התחלתי מירו לפני שבוע. 15 מ"ג לשלושה ימים ועכשיו אני על 30 מ"ג. יש לי כאבי ראש חזקים מרגישה שהמוח שלי מתפוצץ.
    אציין שלפני התחלתי מירו נסיתי כחודש איקסל 25 פעמיים ביום. ההחלפה מאיקסל למירו התבצעה בלי ימי המתנה.
    האם זה קשור לתרופה?
    לפנות למיון?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר בן עמית - 053-6834250

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תרופות ואוטיזם. שינוי תרופתי במסגרת חוץ ביתית.
    יעל
    22/04/2019

    שלום רב,
    בני נכנס לפני 5 חודשים להוסטל המיועד לאוטיסטים בתפקוד גבוה עם בעיות התנהגות. הוא בן 19. עם הגיעו נטל את התרופות הללו: אדראל, קלונקס, לוסטרל ואביפיליי. כעת על פי הוראותיה של הפסיכיאטרית העובדת שם, הוא נוטל את כל התרופות הללו: זיפרקסה (למרות שהוא לא סכיזופרן), רידזין, לוסטרל, קלונקס. יש לציין שמאז הקוקטייל החדש הוא שמן עוד יותר, גם לפני כן סבל מעודף משקל, ובנוסף, איבד זיכרון לטווח הקרוב. השינוי בא בעקבות התפרצויות אלימות. לי זה נשמע הזוי. כיצד נותנים תרופה פסיכוטית למי שאיננו כזה? מה עוד שהתרופה מביאה לחוסר וויסות מוחלט בנושא התיאבון. מדוע רושמים תרופה כמו רידזין המיועדת לחולי אלצהיימר? אולי להם יש כרגע יותר שקט, אבל אני כלל לא ישנה בשקט. אם ניתן לקבל איזשהו הסבר.

    בתודה מראש

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר בן עמית - 053-6834250

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • החלפה תרופתית באוטיזם

    ד"ר בן עמית
    27/04/2019

    יעל היקרה,
    בהחלט אפשר להבין את לחצך - את אמא ודואגת, ולא פשוט. בגדול המהלך הוא החלפת נוגד הפסיכוזה מאביליפיי לזיפרקסה + רידזין. זיפרקסה אכן משמינה יותר מאביליפיי בדרך כלל, וזאת החשודה בעיני. קשה לי לומר מדוע יש החמרה בחוסר שקט - יש לעבוד על זה עם צוות ההוסטל, שרואים אותו ומכירים אותו, ולא רק תיאורטית. לא הייתי מרגש מהתוויות ("רידזין=אלצהיימר", "אנטיפסיכוטית=סכיזופרניה", כי השמות מטעים. "נוגדות פסיכוזה" ניתנות לאוטיזם, הפרעות קשב וריכוז, הפרעות אכילה, דכאון, מאניה, ולמעשה מרבית ההפרעות הפסיכיאטריותץ שאני יכול לחשוב עליהן. כך שהטיפול מקובל, סביר, וכנראה לא עובד מספקי טוב - ועל כך צריך לדון עם הצוות. בהצלחה, ד"ר עמית

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • סרוב לקיחת טיפול תרופתי
    אבי
    24/04/2019

    שלום רב.
    הבן שלי בן 21 ואובחן עם כמה בעיות קשות.
    חרדות קשות,דיכאון עמוק,כפייתיות.
    כל הנ"ל הביא אותו לחוסר תפקוד,כל היום בחדר ולא מדבר עם אף אחד.עקב הנ"ל,לא מצליח לישון יותר משלוש שעות רצוף,בזמן האחרון יש לו גם מצבים פסיכוטים קלים.
    השאלה שלי...מה אנחנו כהורים אמורים לעשות אם הילד לא מוכן לקחת שום טיפול תרופתי והמצב שלו רק הולך ומידרדר?
    הילד במצב הנ"ל כבר שנתיים ולא מוכן לעזור לעצמו עם טיפול תרופתי.יש לו חרדות רק מלקרוא את תופעות הלוואי של הכדורים שנרשמו לו.
    אין לו נטיות אובדניות והוא לא מסוכן לעצמו ולסובבים אותו,אך יש לו מחשבות שאין טעם לחיים וכו...
    הצענו לו גם אשפוז יומי וגם לזה הוא לא מסכים.
    מה אנחנו יכולים לעשות כדי לעזור לו אם הוא לא מוכן לעזור לעצמו?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר בן עמית - 053-6834250

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • סירוב לתרופות

    ד"ר בן עמית
    27/04/2019

    אבי היקר,
    בעיה שאני נתקל בה מדי יום. בקיצור - אין מה לעשות. הגבר הזה, אפילו שהבאת אותו לעולם, יש לו זכות על גופו, ואין דרך חוקית להכריח אותו לעשות שום דבר. הוא לא עובר על החוק. הפתרון הוא "רך" - לשכנע, להטיל סנקציות, ומה שעובד; זה מאוד קשה ודורש סבלנות ונסיונות רבים, ללא ספק. אנימציע לפגוש איש מקצוע טוב, להתחיל להתייעץ איתו גם בלי הבן, ולנסות לחבר בינהם, עם ציפיות צנועות. בהצלחה, ד"ר עמית

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה

    ברוך
    27/04/2019

    אני ממש לא רופא, אבל גם אני סובל מכל הנ"ל ובמשך שנים לא הסכמתי לקחת שום תרופה פסיכיאטרית. הסיבה העיקרית לכך הייתה כי תופעות הלוואי שכתובות בעלון וברחבי האינטרנט, באמת נשמעות מפחידות נורא, במיוחד עבור מי שגם ככה סובל מחרדה קשה.
    1) אנא אל תעשו שום דבר בכוח, בטוח לא אשפוז בכפייה.
    2) טיפול פסיכולוגי יכול לעזור מאוד, למה לא לנסות זאת?
    3) בנוסף לטיפול פסיכולוגי - במקום להנחית עליו תרופות שנרשמו לו בלי לשאול את דעתו, תנסו להפגיש אותו עם פסיכיאטר אמפטי, שיסביר לו בצורה נעימה שתרופות SSRI נגד חרדה ודיכאון אינם כאלה מפחידות כמו שאפשר לחשוב מקריאה באינטרנט או בעלונים של התרופות, ורוב תופעות הלוואי המתוארות אין כמעט סיכוי שיקרו לו. שיסביר לו שאף אחד לא כופה עליו שום דבר ואם ירגיש לא טוב מהתרופות - תמיד יוכל להפסיק או לקבל עזרה, בלי לפחד מאשפוז או טיפול כפוי. שיסביר לו שהתרופות נועדו אך ורק לגרום לו להרגיש יותר טוב וממילא אם ירגיש שיותר טוב לו בלי תרופות, אף אחד לא יכריח אותו לעשות מה שהוא לא רוצה.
    4) הסבירו לו בפירוט - אתם בעצמכם, או איש מקצוע, מה הבעיה הנפשית שממנה הוא סובל, מה המשמעות של זה, איך התרופות משפיעות על המוח, איך החיים שלו צפויים להשתפר אם הטיפול יצליח, גם מה עלול לקרות לו אם לא יטפל בעצמו (החמרה במצב הנפשי ובעוצמת החרדה). אני נפגשתי עם כמה פסיכיאטרים שנים רבות לפני שהעזתי לקחת טיפול תרופתי, אבל אף אחד מהם לא טרח להסביר לי את כל הנ"ל. יכול להיות שאם היו מסבירים לי את כל זה מהתחלה, הייתי מתחיל בטיפול הרבה שנים קודם והיה נמנע ממני הרבה מאוד סבל ונזק.
    5) לפי מה החלטתם שיש לו מצבים פסיכוטיים קלים? לפעמים קל להתבלבל בין חרדה וכפייתיות קשים לבין מצב פסיכוטי, אבל מדובר בשתי מחלות שונות לגמרי.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • התקפי חרדה קשים כל יום
    יאיר
    23/04/2019

    שלום רב.
    איך יתכן שתחת מינון מכובד של כדורים אני עדיין מקבל כל יום התקפי חרדה?
    אני לוקח כל יום VIEPAX XR 150 MG + CLONEX 3 MG...
    אציין שהיה ניסיון להעלות מינון VIEPAX ל-225 מ"ג משך 3 חודשים ללא הטבה ואף עצבנות.
    אשמח לתגובתך

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר בן עמית - 053-6834250

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • עדיין התקפי חרדה

    ד"ר בן עמית
    27/04/2019

    יאיר היקר,
    צר לי לשמוע - נשמע מאוד קשה. בהחלט יש מקרים עמידים; שווה לחשוב על עוד אפשרויות תרופתיות עם המטפל - יש רבות כאלה. בסופו של דבר למרות הקושי צריך סבלנות, כי לוקח זמן רב למצוא את הטיפול היעיל ביותר. אני זמין בכל שאלה. החזק מעמד. בברכה, ד"ר עמית

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • החלפה מאיקסל (חודש ניסיון) למירו
    דפנה
    23/04/2019

    היי,
    הפסיכיאטר החליף את האיקסל 25 מ"ג פעמיים ביום למירו 15 מ"ג (3 ימים) ו30 מ"ג בהמשך.
    האיקסל נלקח כחודש ובגלל תופעות לוואי של דפיקות לב אודם והזעה הוחלט להחליף.
    הפסיכיאטר הורה להפסיק את האיקסל אתמול והיום להתחיל כבר עם המירו.
    אני רוצה לוודא האם זה בסדר ואין צורך לחכות כמה ימים בין שני התרופות?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר בן עמית - 053-6834250

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הפסקה בין איקסל למירו

    ד"ר בן עמית
    27/04/2019

    דפנה היקרה,
    אמנם לקח לי כמה ימים לענות - אבל בהחלט זה נשמע בסדר להחליף ישירות, בלי הפסקה. בהצלחה, ד"ר עמית

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • זרמים בראש ועקצוצים... האם זאת נוירופתיה
    מיכל
    22/04/2019

    שלום,
    אני בת 39. כבר חודש שיש לי זרמים בראש ועקצוצים, וביחד עם זה התחילו הרדמויות באצבעות בידיים, ותחושבת נימול בכפות הרגליים בהרדה שנוספה אחרי שבועיים.
    הבנתי שהתחום של נוירולוגיה ופסיכיאטריה הוא דיי חופף. האם זה יכול להיות נוירופתיה של סיבי העצב הדקים? או שלא הגיוני שבנוירופתיה הזאת יהיו זרמים ועקצוצים בראש וזה כן אמור להיות משהו אחר פסיכיאטרי?
    יש לציין שאני סובלת מהפרעת שינה ועייפות כבר שנים, ולוקחת 5HTP כל יום.(זה לא חדש)
    תודה מראש

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר בן עמית - 053-6834250

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • נימולים = נוירופתיה?

    ד"ר בן עמית
    27/04/2019

    מיכל היקרה,
    תודה על השאלה. נוירופתיה יכולה להתבטא בנימולים, אבל דברים רבים גורמים לנימולים, ולא רק נוירופתיה. נוירופתיה מתמתחת לאט, לאורך שנים, ולא סביר שתופיע בתוך חודש. אכן פסיכיאטר או נוירולוג הם הכתובת הנכונה; במידת הצורך אשמח לערוך פגישת אבחון. בהצלחה, ד"ר עמית

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה
