מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרפנאן ומאניהחhrthrte23/09/2014
האם התרופה פרפנאן יכולה לגרום להתגברות המאניה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנראה שלא
שמוליק28/09/2014שלום.
פרפנאן היא תרופה אנטי-פסיכוטית.
לא הגיוני שהיא תגרום למאניה...
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרפנאן ומאניה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/09/2014פרפנאן = תרופה נוגדת פסיכוזה, נוגדת מאניה.
התשובה : לא !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי מהנוירוטרנ ...דור22/09/2014
שלום
גבר 51
מזה 20 שנה עם IBS עייפות כרונית ו15 שנה כאבים אפיגסטריים
*ממצאי :
בקע סרעפתי ואבני כיס מרה ואחרים ניטען !!!?- אינם הגורם....
כאמור
1.ישנו סינדרום של כאב ממקורות שונים ועייפות
2. יש מטרה לניסיון להעריך איזה מבין הרצפטורים פגוע לטיפול....???
3. מנסה להימנע מ "היות שפן נסיונות" - וניראה כי למעשה אין טסטים .....
4. טיפול ב SNRI , SEM-E אחר .
לפני 8 שנים נטלתי ציפרלקס- ללא שום הטבה !!!
5. מעורב סטרס ומזה מס' שנים החלפת אותיות ובעיות זיכרון
6. המקרה מורכב ללא ספק האם נוירולוג/ פסיכיאטר מיומן ... שאמון על כך יתכן ויכול לתרום באיבחון/ טיפול יחודי
אודה מאד הכוונה ( ביקור אצל פסיכיאטר בכיר לפני 8 שנים - ללא שום אבחנה )
תודה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי מהנוירוטרנ ... - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/09/2014חשוב לאבחן באופן מדויק ככל שניתן, כולל מרכיב גופני ופסיכולוגי.
מרכיב כאב דורש תרופות הפועלות על קולטן נוראדרנלין.
לכן תרופות ממשפחת SNRI יעילות יותר.
באם מדובר בתסמונת חרדה, יש צורך לשקול טיפול בשיחות בנוסף.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרוקוואלקובי22/09/2014
רופא נכבד שלום !
אשמח לדעת באם אפשר ליטול את הסרוקוואל בשילוב תוסף תזונה בשם ז׳נקו בילובה ?!
בכל הכבוד ותודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרוקוואל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/09/2014לא ידוע לי על מניעה חד משמעית..
בכל מיקרה יש להתיעץ גם עם רופא מטפל בנדון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחיים21/09/2014
האם אביליפיי במינון נמוך של עד 7.5 מ"ג עלול לגרום לתופעות לוואי אקסטרא-פימידליות ופרקינסוניזם ודיסטוניה ואקתיזיה וטרדיב דיסקינזיה ותסמונת נוירולפטית ממאירה ? ומה הטיפול לתופעות הלוואי האלה שהזכרתי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/09/2014הסיכוי קלוש ולא שכיח, אך קיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אריפלי 5הילה21/09/2014
היי הביאו לי אריפלי ולקחתי לא תמידי רבע כדור וזה התחיל לעשות לי זיעה הפסקתי אם זה ואחרי שבועיים לקחתי שוב נשאר לי בארון כדור רבע והוא היה פתוח בלי שקית ישב בארון וניהיה צהוב ובכל זאת לקחתי ומאז ניהיה לי חרדות האם זה יעבור עוד מעט עבר חודש ויותר לא לוקחת תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אריפלי 5 - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/09/2014יש צורך בבדיקה של רופא מטפל.
בתחילת הטיפול, חובה מינונים נמוכים וטיפול נוגד חרדה לשבועים שלוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות טבעיות להרגעה מה מומלץ?אלי21/09/2014
אי אפשר להירגע עם קלונקס כי זה ממכר לכן אפשר לפי מה שאני מבין להירגע עם תכשירים טבעיים איזה באמת איכותיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ולריאן
כוכב21/09/2014תנסה טיפות ולריאן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה כוכב
אלי23/09/2014תודה על המידע כוכב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה
אלי28/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקווה מאוד לתשובה
אלי01/10/2014מקווה שלהקפיץ יעזור לקבל תשוב
ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסטרלחני20/09/2014
שלום,
האם רצוי שאנשים הסובלים מהפרעות בבלוטת התריס יימנעו מנטילת לוסטרל? האם תרופה זו משפיעה על הבלוטה יותר מתרופות אחרות ממשפחת ה - SSRI?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסטרל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/09/2014לא ידוע לי על בעיה.
לוסטרל נחשבת כתרופה בטוחה מאוד..
הכי בטוחה מבין ה SSRI בהריון והנקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריזמהיובל20/09/2014
האם פריזמה יכולה לגרום לעלייה במשקל??
נוטלת 40 מ״ג ביום כבר שנה וחצי
בחצי שנה האחרונה עליתי 6 קילו. ללא כל שינוי מצידי בהרגלי האכילה שלי או באורח החיים שלי בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריזמה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/09/2014בדר'כ לא
אין 100%
עליה במשקל לפעמים משנית לשינוי במצב הרוח ולא תמיד באופן ישיר תרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראשמאיר20/09/2014
אני בן 67 לפני כחצי שנה התחלתי לסבול מכאבי ראש בדיקת CT מוח יצאה תקינה נרשם לי כדור בשם אלטרולט 10 מ"ג והכדור אכן מפחית בהדרגה את כאבי הראש התחלתי עם חצי כדור הגעתי לכדור וחצי.
רצתי לשאול האם אפשר לדעת את הסיבה לכאבי הראש?
האם תמיד אצטרך לקחת את התרופה?
אני לא מרגיש שאני סובל מדכאון.
בתודה לתשובה
מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/09/2014לא ניתן לענות בצורה מקצועית.
יש לשלול בעיות אחרות, ממצב מתח, דיכאון ועוד , עד לחץ דם , שינוי בכלי הדם ועוד...
בדר'כ שינוי הרגלי חיים, תזונה, ספורט ועוד.. יכולים לתרום ולשנות את הצורך בתרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה באבחנהשושי20/09/2014
שלום
אני בת 27 ובמשך שנים רבות הייתי בן אדם עצבני.. בתור ילדה הייתי שורטת לעצמי את הפנים מעצבים אבל נרגע לי,
בגיל 21 עד 24 עברתי שנים של חרדה שהתמודדתי איתה בעצמי ללא כדורים.
רק בזמן האחרון התחלתי להבין שהעצבים שלי מוגזמים..
עם חבר שלי הגעתי למצב שכשאני מתעצבנת אני מרימה ידיים נותנת איזה בוקס או סטירה חזקה מעצבים.. עם ההורים אני תמידי מתפרצת אפילו כששואלים אותי אם אני רוצה לאכול.
ואני יכולה להגיע למצב שאני שוכבת במיטה ופתאום בלי סיבה מוצדקת עולה לי גל של עצבים אז אני חייבת לתת בוקס לקיר או לפרוק את זה !
וזה לא נראה לי תקין..
אני מרחיקה את הסביבה שלי אני מתעצבנת בקלות
אני הורסת את הקשר עם בן זוגי כי יש לי מצבי רוח ובמיוחד פוגעת בהורים שלי ובוכה בגלל זה.
יש לי מצבי רוח מאז ומעולם ותמיד חשבתי אולי בגלל שאני מפונקת בגלל שאני לא יודעת לקבל לא.. המשפחה שלי תמיד עמדו דום בקפריזות שלי ואולי אני אוהבת שהכל הולך לפי מה שאני רוצה .. אלה אם יש לי בעיה שחייב לאבחן .. אולי אני צריכה לבדוק את המערכת העצבים? בבקשה חייבת עזרה כיוון ויעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי לעשות הערכה מקיפה יותר
שמוליק21/09/2014שלום שושי.
יכול להיות שמשהו לא תקין במערכת העצבים, אבל רוב הסיכויים שישנם גם מרכיבים ריגשיים ואולי גם סביבתיים שגורמים להתקפי הזעם.
כדאי ללכת לפסיכיאטר שיבדוק את העניין בצורה יסודית, וכמובן שניתן לטפל ולשפר את רמת החיים.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה באבחנה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/09/2014לא ניתן לאבחן על סמך התיאור הנ'ל ללא בדיקה מקצועית ומקיפה.
אני יכול להעריך בלבד,
שמדובר באישיות גבולית עם מרכיב דו קוטבי.
הטיפול הטוב ביותר, שילוב תרופתי עם שיחות דינמיות - תובנה, טיפול ארוך טווח.
ממליץ על בדיקה מסודרת, אבחון, תכנון טיפול.
יש הרבה מה לעשות ועל פי התיאור את וסבלת מאוד , לדעתי חובה להפסיק את הסבל בהקדם בתרופות, ולישקול שיחות לשם הקלה במרכיב הפסיכולוגי לטווח ארוך.
בהצלחה ולא להתיאש, את לא לבד ויש אלפים רבים שסובלים בתסמונת קלינית דומה ומצליחים לשפר את איכות החיים או לפחות להפחית את סבלם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 112.5 ויאפקס XRדיסתימי20/09/2014
שלום,
אני אמור לרדת במינון ויאפקס XR מ-150 ל-112.5 .
הבעיה, שהכדור המינימלי הנו של 75 מ"ג , כלומר עליי לקחת כדור וחצי, והבנתי שאם אחתוך כדור לחצי אז אין את האפקט של השחרור המושהה (בנוסף - אין לו קו חציה לכדור הזה וזה לא מדויק לחצות אותו ככה).
מהי העצה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 112.5 ויאפקס XR - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/09/2014נכון לא לחתוך.
יש לשלב וויפאקס בשיחרור מיידי, ואז יש יותר "משחק" במינונים.
יש להתיעץ עם רופא מטפל בנדון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב עם איקסלדיסתימי20/09/2014
שלום,
אם איקסל לא נותנת אפקט מספק, איזה תרופה ניתן לשלב ביחד איתה? (הכוונה לתרופה נוספת מקבוצת נוגדי הדיכאון)
תןדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב עם איקסל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/09/2014MIRO
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה - האם אפשר לקחת Viepax XR ויפאקס 300 מ"ג בבוקר על בטן ריקה?חיים19/09/2014
האם אפשר לקחת Viepax XR ויפאקס 300 מ"ג בבוקר על בטן ריקה , בלי ארוחה , בלי אוכל ? האם ספיגת התרופה הזאת בגוף תלויה בקיום אוכל בקיבה ?
האם אפשר לקחת תוספי התזונה הבאים בלי אוכל ? :
אומגה 3 , ויטמין B 12 וחומצה פולית , ויטמין D , מולטי ויטמין , קומפלקס ויטמיני B וויטמין C ? האם תוספי התזונה שהזכרתי יכולים להוות טיפול משלים בדיכאון והפרעות נפשיות , והאם יש מחקרים שמצביעים על כך (טיפול תזונתי בדיכאון) ?
האם אפשר לקחת את התרופות הבאות בלי אוכל ? :
למיקטל , סרוקוול , קלונקס , פנרגאן , בונדורמין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/09/2014בתחילת טיפול ולאחר שינוי , העלאה במינון, יש צורך ליטול לאחר אוכל, זאת לימנוע תופעות לוואי. למי שאין רגישות בטנית, לא חובה נושא האוכל.
וויטאמינים - לפעמים יכולים להזיק, לא חכם לקחת ללא השגחה רפואית או יעוץ דיאטנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהנאור19/09/2014
שלום היתי אצל עובדת סוציאלית ואמרו לי שכנראה יש לי אספרגר בלי קשר להתקפי עצבים דכאונות ואולי גם חרדות על הדרך רציתי לדעת אם אפשר לטפל באספרגר הזה אם יש שעטות טיפול למה קשה לי לחיות ככה ..אני בן 23 לא עבדתי בחים ואני רק בבית ועשיתי צבא שנתים וחצי היה לי קשה ..אפילו לאבטחה בלי נשק לא קיבלו אותי לא יודע למה..מסדרן בסופר העיפו אותי אחרי שעה..ואני גם מעופף ממש תמיד אולי זה ניתוק..טוב אז אפשר תשובות תודה אני מיואש..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תתעודד
שמוליק21/09/2014שלום מאור.
תתעודד ואל תתייאש. אפשר לטפל בבעייה, וגם אם היו לפני כן נסיונות שלא הצליחו - אל תרים ידיים. תתעודד ונסה שוב.
מה בדיוק הטיפול הנכון - לכך צריך הערכה מקיפה ויסודית יותר של איש מקצוע, וצריך לקחת בחשבון שהרבה פעמים אין התאמה בין המטפל למטופל ואין בכך כדי להעיד על חוסר מקצועיות של המטפל, וצריך לנסות מטפל אחר...
שיהיה בהצלחה,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/09/2014יש אפשרות קיום לעזור..
ממליץ לפנות למטפלים / מרכזים ספיציפיים לטיפול באספרגר ואוטיזם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותכוכב18/09/2014
מוציאה התקן מירנה עקב שינוי לרעה במצב רוח.יש גלולות שמתאימות יותר לנשים עם חרדות ואוסידי.אשמח אם בנות עם נסיון יענו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח למענה
כוכב22/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)