פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חזרה לציפרלקס לאחר הפסקה
    נורי
    11/09/2014

שלום.
    היתי נוטלת
    20 מכ ציפרלקס במשך הרבה מאוד שנים קרוב ל 7 .
    אני בת
    26 ולצערי יש החמרה כבר ברבה זמן במצבי אני נתקלת
    בהרבה מצבים בהפ החרדה מצליחה להשתלט עלי במקום שאני ישתלט עליה . ניסיתי להמנע מלחזור שוב לכדורים אך לצערי אני חשבת
    שזה בלתי נמנע .
    האם ה בעייתי לחזור לקחת
    20 מג לאחר הפסקה של 5 חודשים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לציפרלקס לאחר הפסקה

הוספת תגובה

• חזרה לציפרלקס לאחר הפסקה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    11/09/2014

תיאוורתית לא אמור להיות בעיה.
    כמובן יש צורך להתחיל בהדרגה ולאט...
    להתחיל 5 מ''ג.. להמתין וכו..
    בכל מקרה מומלץ תחת מעקב ויעוץ מומחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי התניה קלאסית בפוסט טראומה
    רונית
    11/09/2014

הי

אתמול שמעתי את פרופסור אלי זומר ברדיו שדיבר על כך שלעיתים אנו מדחיקים אירועים קשים מהעבר אבל הגוף זוכר אותם ומזכיר לנו להתגונן בפניהם באמצעות הימנעות מריחות או קולות מסויימים

לצערי בתחילת חיי גדלתי אצל אם ששפיותה מוטלת בספק, ובגיל שנתיים בערך עברתי לגור אצל סבתי. כמובן שחוויתי אינטראקציות שליליות עם אימי לאורך השנים עד שלבסוף כשנישאתי וילדתי והייתי מספיק חזקה לנתק עימה את הקשר.
    מה שאיני יכולה להסביר הוא הרתיעה שלי מהריח שלה ומהמגע שלה. הרתיעה הזו קיימת מאז שאני זוכרת את עצמי. אין לי זכרונות אפיזודיים בהקשר הזה בכלל. האם בהכרח מדובר כאן בטראומה שחוויתי ממנה כתינוקת בשלבים המאוד מוקדמים של חיי או שייתכן כאן גם הסבר נוסף, פחות זוועתי?

תודה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי התניה קלאסית בפוסט טראומה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    11/09/2014

בהחלט מדובר בחוויה "טראומתית" נפשית מהילדות, חוויות מהילדות נחקקות במוחינו, במיוחד בגרעין אמיגדלה, חוויות אמוציונליות קשות מתעוררות על פי גירוי סביבתי , סימבולי בהווה.

רוב מטרות הטיפול הפסיכולוגי שאני עושה, מבוסס על זיהוי תגובות בהווה מוגזמות, זיהוי כתוגבה מוגזמת, וחיפוש הקשר לילדות, חוויות קשות.
    יש לזכור כילדים החוויות מפורשות מן הסתם באופן "מעוות" למבוגר, מטרת הטיפול הפסיכולוגי לזהות קשרים בעבר, לנסות לתת ליגטימציה לתחושות רגשיות קדומות מהילדות, אך כמבוגרים בהווה.

טראומה = ההתייחסות המקצועית, חשיפה לסכנת חיים ממשית, תחושת חוסר אונים ושליטה, תחושת פחד קיצוני וכן תגובה פסיכולוגית משמעותית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך

רונית
    11/09/2014

אין לי עניין לפתוח את הנושא הזה ולחפש מה בדיוק היה שם
    רציתי רק לברר אם באמת היה עוד נדבך להתנהגות החולנית שלה מעבר למה שידעתי במודע

אין ביננו קשר למעלה מ20 שנה והיא לא מכירה את ילדיי (יש לציין שלא מבחירה שלי - היא טוענת שאני חולת נפש כי בעלה היה מציק לי מינית בגילאי העשרה וחשפתי את העניין הזה בפני המשפחה המורחבת)

מאוד הייתי רוצה שהיא ובעלה ישלמו את המחיר על מה שעשו לי אבל מה שאני כן זוכרת והיה פלילי קרה בארהב לפני כ30 שנה
    ומה שאני לא זוכרת לא בר שיפוט עד כמה שאני מבינה
    תודה על תשובתך
    מן הסתם אמשיך להדחיק את התכנים הבעייתיים כי כנראה אין לי יכולת להתמודד איתם במודע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    11/09/2014

שלום רונית.

אימא שלי ז"ל גם כן הייתה לה בעייה כזו, וסבלנו ממנה.

כל זמן שהיא הייתה בחיים הייתה איזו ציפייה שתתקן את עצמה וזה לא קרה. אחרי שהיא נפטרה, חשבתי שהיא דפקה את הכל...

עכשיו, אחרי כעשר שנים אחרי שהיא נפטרה, אני חושב שהחברה אשמה הרבה יותר ממנה בכך שלא איפשרה לי להיפרד ממנה ולחיות את חיי מבלי שהיא תחנוק אותי. התברר שהחברה המשיכה לנדות ולהשפיל, וזה הוביל אותי למסקנה שצריך להפנות אצבע מאשימה בעיקר כלפי החברה. מה גם שישנם דברים שצריך וראוי שיבואו על תיקונם.

לדעתי, כדאי שתבדקי את העניין בעצמך ותנסי לחשוב האם אכן האצבע המאשימה כלפי אימך היא מוצדקת. רק בגלל מה שעבר עליי, אני מרשה לעצמי להעלות את השאלה הזו, וכיון שמדובר במקרה אחר, ייתכן שתגיעי למסקנה שאכן האשמה מוטלת על כתיפיה.

אם אינך מעוניינת לפתוח את הנושא - זה לגיטימי לחלוטין.

הייתה שיחה ברדיו של ד"ר דוידאור עצמו בעניינם של ניצולי שואה. הוא אמר שישנם ניצולים שמעדיפים שלא לחפור בעבר וישנם ניצולים שזה עושה להם טוב (ואני מניח שישנם כאלה שמעוניינים לדבר על כך אבל עם אנשים מסויימים ובסיצטאציות מסויימות בלבד). הוא אמר שזה ממש לא נכון לנסות לדובב את מי שאינו מעוניין בכך(מתוך כוונה לשמר את הסיפורים ממקור ראשון).

כאשר קורה משהו שמעורר את הזיכרונות האלו - יכול להיות שיהיה מקום מבחינתך לדבר על כך קצת וגם זה לגיטימי.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי שמוליק

רונית
    11/09/2014

אני בטוחה שהמקרים שלנו בכלל לא דומים ולו רק מהסיבה שיש אינספור פנים לרוע

לכל אחד ואחת מאיתנו יש יכולת בחירה ואבחנה בין טוב לרע אלא אם כן אנחנו פסיכוטים. במקרה של אמי היא העדיפה את טובתה האישית ואני הייתי גורם מפריע בדרך כלל.
    גם כשהיא סירסרה בי ביודעין כדי לרצות את בעלה זה היה עבור תועלתה האישית.
    ולמרות כל העוולות ניסיתי בעבר ליצור קשר ולו רק למען ילדיי. היא לא הסכימה לדבר ובדיעבד זה רק תרם לבריאות הנפשית שלי ושל ילדיי.
    אני כן רואה בה אחראית.
    הורה אמור לדאוג לילדיו ולשים את ההתפתחות האישית שלהם מעל הכל. היא מעולם לא עשתה זאת. היא בחרה לדאוג לעצמה ולבעלה הסוטה. דשתי בנושא שנים, גם עם עזרה מקצועית. נושא הריח המגע והגועל והדחייה שהם מעוררים הפתיעו אותי בהקשר שכנראה קרו שם עוד דברים שהדחקתי. אבל אין לי עניין לפתוח גם את זה ואני מקווה שהיא לוקחת הרבה תרופות כדי להדחיק את מה שעשתה לביתה היחידה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מציאותי שפתאום אני מרגישה שמשהו
    אתי
    11/09/2014

שיש קול מתוכי אומר לי מה לעשות? כאילו לעשות רע?

מוזר לי המצב אבל לאחרונה אני מרגישה כאילו לעשות משהו נגד רצוני.
    חלילה זה לא ממש בר ביצוע אבל בר מחשבה. זהבא והולך. זה מפחיד אותי.

מה לעשות?

מאיפה מגיעות המחשבות הללו? מיד אני מתעתשת וחוזרת לעצמי.

הוספת תגובה

• האם מציאותי שפתאום אני מרגישה שמשהו - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    11/09/2014

האם המחשבות שלך ? האם אתה מזהה שלא הגיוני ? האם יש דרך להתנגד ולנטרל ? האם אתה מצליח להימנע מהשפעת המחשבות ?
    אם התשובה לכל הנ''ל : כן
    מדובר בחרדה ואובססיה , קרוב לוודאי.

באם התשובה : לא
    ייתכן ומדובר במצב פסיכוטי.

בכל מקרה , מומלץ לפנות לבדיקה מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצב מאניה-היפר עקבאובדןולחץ
    שירי
    10/09/2014

היי איבדנו אבא לפני חודש ואחותי לקחה את זה קשה אבל היתה מאופקת לפני שבוע התחילה שירות לאומי בגן ממש הלחיצו אותה שם אמרו לה לעשות מלא דברים עד שהיא התחרפנה...
    עכשיו היא לא יושנת, מסתובבת כל הזמן לא מפסיקה לדבר על אלף נושאים כולל אבא במיוחד
    לקחנו אותה למיון ואנחנו לא רוצים לאשפז אותה רוצים לטפל בה בבית והפסכיאטרית החליטה להביא לה אסיול אמרה לנו עד 30 מ"ג ליום
    אתמול היא הביאה לה קלונקס היתה קצת רגועה
    והתחלנו להביא לה אסיול הבאנו לה בערב כדור
    ויום למוחרת ב12 התחילה להיות תוקפנית דבר שלא קרה לה לפני הטיפול..
    יש קשר בין הכדורים? איזה כדור יכול לגרום לתוקפנות מביניהם?
    מה עדיף אסיול או קלונקס?
    איזה טיפול כדאי לעשות?
    במקביל היא רשמה לנו טיפול בריספונד עדיין לא הבאנו לה..
    פוחדת להביא לה ושהיא תהיה תוקפנית...

הוספת תגובה

• כדאי לבדוק את העניין בצורה יסודית

שמוליק
    10/09/2014

שלום רחלי.

גישתם העיקבית של רופאי הפורום היא שצריך לבצע בדיקה מקיפה של כל הגורמים שיכולים להשפיע: בדיקה של בעיות רפואיות "רגילות", בדיקת המרכיבים הריגשיים והסביבתיים, ובדיקת המרכיב הביולוגי (חוסר איזון כימי במוח).

תפקיד התרופות הוא לטפל אך ורק במרכיב של חוסר האיזון הכימי, ומכיוןן שישנם גם מרכיבים אחרים - אז לדעתם, טיפול המבוסס על תרופות בלבד אינו מספיק יעיל.

לדעתי האישית, החולקת על הגישה הרווחת, המרכיב של חוסר איזון כימי הוא תוצר של שאר המרכיבים, ולכן טיפול טוב בשאר המרכיבים יכול לתת את האפקט של האיזון הכימי אף ללא תרופות.

מתוך דברייך עולה שיש מקום לבדוק את המרכיב הריגשי (מות האב), ואת המרכיב הסביבתי (לחץ ממקום השירות הלאומי).

מסיבה זו, אני מניח שהרופאים ימליצו על בדיקה מקיפה יותר שתכלול הערכה של המרכיבים הסביבתיים והריגשיים.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצב מאניה-היפר עקבאובדןולחץ - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    11/09/2014

התרופות הנ''ל שייכות למשפחת בנזודיאזפינים
    תרופות מישננות מרגיעות.
    בדר'כ גורמות לעייפות ורגיעה, באם יש מצב של שינוי
    פארדוקסלי, במקום רגיעה יש אי שקט ותוקפנות, חובה לשלול בעיה אורגנית,
    מצב המוח והגוף.
    יש לפנות לרופא המשפחה ולברר.
    באם יש חשד למצב מאני, חובה להתחיל טיפול מייד וללא כל דיחוי, כולל ריספונד, באם לא , מדובר בסיכון להחמרה עד למצב של מסוכנות אמיתית לסובבים ולעצמה.
    מומלץ מעקב מסודר אצל פסיכיאטר בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

שיר
    11/09/2014

מה זאת אומרת לשלול בעיה אורגנית? למה מתכוון?
    ורציתי לשאול אפשר להביא את הריספונד בבוקר במקום בערב?כי קראתי שזה מעיר. ..
    ואפשר להביא את הקלונקס או האסיול ביחד עם הריספונד?
    בבקשה תענה לי על כל השאלות זה חשוב לי. ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    14/09/2014

בעיה אורגנית = בעיה גופנית ( הורמונים, שינוי במוח, גידולים ועוד.. )
    יש לערב את רופא המשפחה ולהתייעץ בנדון, לא תמיד חובה CT מוח,
    תלוי בקליניקה ושיקול דעת רופא מטפל אשר מכיר.

ריספונד, בהחלט ניתן לקחת בבוקר, הכי חשוב להקפיד על שעות זהות של נטילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול פסיכולוגי קופת חולים?
    מוני
    10/09/2014

קופות החולים מסבסדות מספר מסוים של פגישות אצל פסיכולוג. אבל מה קורה לאחר מכן. האם על הלקוח להתחיל לשלם מחיר מלא על כל פגישה? או שעדיין יש סבסוד קל של הקופה וכל פגישה עולה מעט פחות מאשר תשלום באופן פרטי?

הוספת תגובה

• טיפול פסיכולוגי קופת חולים? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    11/09/2014

לפעמים ניתן להשיג אישור להמשך, על פי נחיצות קלינית..
    יש אפשרות להשתמש בביטוח המשלים.
    ניתן לנסות לקבוע עם המטפל את נושא ההמשך.
    כמובן שהדבר לא בהכרח זהה בין קופה לקופה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוסטרל אוסידי
    כוכב
    10/09/2014

שלום לפני מספר שנים לקחתי לוסטרל שעזר אך חדל להשפיע כעבור כשלוש שנים בערך.מאז ניסיתי ציפרלקס, אנפרניל שעזר אך תופעות לוואי קשות ולאחרונה פבוקסיל שלא עזר בכלל אלא חלה החמרה. חזרתי לוסטרל. חוששת שהמוח פיתח עמידות לתרופה.ייתכן או שיש מתב ויחזור לעזור. בנוסף כל כמה ימים עולים ממינון 50 למאה וכן הלאה.דחוף.תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לוסטרל אוסידי

הוספת תגובה

• לוסטרל אוסידי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/09/2014

סיכוי אכן יש.
    ייתכן וצריך לאזן את המינון , עד 200 מ''ג
    וכן ייתכן שיש מקום לשלב תרופות ( אוגמנטציה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף מענה

כוכב
    10/09/2014

מצב קשה עם החרדות והאובססיות.מיום ראשון התחלתי 50 מג .מתי להעלות למאה וכן הלאה.בנוסף מה מטרת האוגמנטציה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העלאת מינון

כוכב
    11/09/2014

בבקשה כל כמה ימים ניתן להעלות עד למינון המק לאוסידי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העלאת מינון - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    14/09/2014

שינוי ועליה במינון רק תחת מעקב רופא מטפל
    ובהמלצתו בלבד !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גאודון וסוליאן לדר דוידאור
    איריס
    10/09/2014

שלום דר דוידאור,
    כתבתי פה לפני כמה ימים בשם אחר. הרופא נתן לי גאודון ופרוזק לדיכאון, חרדות ובורדרליין.
    נטלתי 40 מג גאודון יום אחד בלבד בבוקר ועשה לי מעט אי שקט נקודתי ביום ובלילה,
    אך לא משהו מתמשך. ביקשתי להוריד המינון /להתחיל ממינון נמוך יותר והרופא סרב לצערי והעדיף לתת לי 100סוליאן. נטלתי אותו בעבר 4 ימים ועשה לי אי שקט. אמש נטלתי 50 סוליאן וחשתי שוב אי שקט ומעין צורך בפעלתנות ואנאגיה פתאומית בלילה. בסוף נרדמתי אחרי 4 שעות עם תוספת לכדורח השינה והקלונקס הרגילים.
    האם זו תופעה ידועה? זה אקטיזיה? זה חולך עם הזמן? עלי לקחת למעשה 100 מג, ואולי עדיף בבוקר אם זה ממריצני כך.

ממש תודה לך על המענה!

הוספת תגובה

• גאודון וסוליאן לדר דוידאור - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/09/2014

ראשית לגבי גאודון , בהתחלת טיפול יש אי שקט , ככל שעולים במינון, זה אמור להיעלם.

לגבי סוליאן, במינון 50 מ''ג עד 200 מ''ג , אמור לתרום לשיפור במרץ ומצב רוח, מגביר פעילות דופאמין, תופעות לואי מתחילות, שכיחות, כאשר עולים במינון מעל 400 מ''ג ..

אקטיזיה , תופעת לוואי, אי שקט פנימי, חיצוני בגוף - רגליים, ללא קשר למחשבה טורדנית - חרדה, לא שכיח במינון נמוך, אך תיאורתית יכול להיות בקרב מטופלים רגישים.

יש להקפיד לא ליטול 2 תרופות נוגדות פסיכוזה בו בזמן כאשר יש רגישות.

יש לברר מה מטרת הטיפול, האם דיכאון עמיד ? האם תסמונת פסיכוטית ?

לדיכאון עמיד, יש לישקול סרווקאל עד 300 מ''ג.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר דוידאור וסירקדין

איריס
    10/09/2014

ראשית תודה רבה לך על המענה דר!!
    אז אני מבינה שייתכן מצב שהסוליאן המריצה אותי כבר מהכדור הראשון במינון 50מג ושכנראה חוויתי סוג של אקטזיה? לא היה אי שקט ברגליים או משהו אך במקום לישון בלילה צורך לקום ולאגן מעט הבית שזה ממש לא אופייני לי.
    מה שכן אני עדיין עם 50מג סרוקוול, הרופא אמר שהמינונים נמוכים ואפשר להמשיך במקביל, אך מבינה משברייך שאולי מוטב ללא הסרוקוול יחד.
    מטרת הטיפול לטפל בדיכאון העמיד והחרדות, אין שום מצב פסיכוטי.

רציתי לשאול ברשותך על סירקדין לשינה, האם השפעתה יומית או מתמשכת. כלומר אם נטלתי היום לראשונה, היא אמורה להשפיע באותו יום או שזו השפה מצטברת במהלך נטילה ממושכת?
    וכן מתי רצוי ליטול אותה בדיוק? יש האומרים 4שעות לפני השינה ויש שאומרים ששעתיים.
    ממש מודה לך מראש דר דוידאור!
    דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר דוידאור וסירקדין - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/09/2014

לא מומלץ ליטול בו בזמן מספר תרופות נוזגדות פסיכוזה , במיוחד בדיכאון עמיד, במקום , עדיף למצות סרווקאל, כד 300 מ''ג XR .( ליטול 3 שעות לפני השינה)

סירקאדין, מכיל מלטונין בשחרור מבוקר, מנסה להחזיר את ההפרשה הנורמלית של מלטונין, קצב סירקדיני.
    מלטונין מופרש באופן טבעי במוח, מבלוטת האצטרובל.
    חשוב ליטול בזמנים קבועים, כחצי שעה לפני השינה, להקפיד על הייגינה של השינה, השפעה יומית, מומלץ ליטול כחודש.
    בדר'כ מומלץ לאנשים מעל גיל 55 .
    בהצלחה !

בברכה
    ד'ר יונתן דוידאור
    פסיכיאטר מומחה פסיכותרפיסט
    פסיכיאטריה פסיכולוגיה CBT
    חרדה דיכאו מאניה דו קוטבי פסיכוטי
    http://davidor.co.il
    ן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס
    רותי
    09/09/2014

לצוות שלום . בתאריך 12/7/2014 התחלתי לקחת חצי כדור של ציפרלקס . ביום ,
    הרגשתי שיפור ואני הרבה יותר רגועה , אך מתאריך 14/8/2014 חודש אחרי שהתחלתי לקחת חצי כדור ליום התחילה לי פתאום עצירות הבטן נפוחה ואני סובלת מאי נוחות , שניתי את התזונה הרבה ירקות מאכלים עם סיבים , קניתי כל מיני דברים מחנות טבע אך שום דבר לא עוזר , בנוסף הוספתי במשקל אני במשקל יציב שנים רבות ,
    שאלתי האם הכדורים גורמים לעצירות ? האם עלי להפסיק את הכדורים
    ברצוני לציין שאני בגיל 54 . אשמח לקבל תשובה מאחר והמצב מאוד מפריע לי

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס

הוספת תגובה

• ציפרלקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/09/2014

ציפרלקס לא גורם באופן ישיר עצירות או קושי במתן שתן, לפחות לא תופעה שכיחה. יש לברר ראשית בעיה גופנית ורק לאחר שלילת בעיות אחרות ניתן לשקול לברר אפשרות לקשר עם ציפרלקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליפים לנוגדי דיכאון וחרדה?
    איציק
    09/09/2014

ניסיתי מספר תרופות לטיפול בדיכאון וחרדה. למרות שנתתי לגוף מספיק זמן להסתגל עדיין היה לי קשה מאוד עם תופעות הלוואי ולכן הפסקתי. האם קיימים תוספי תזונה שיכולים להיות תחליף לתרופות? האם תוספי תזונה נחשבים ליעילים באותה מידה כנגד חרדה ודיכאון או שהם נחשבים לפחות יעילים? באילו תוספי תזונה בדרך כלל נהוג להשתמש?

הוספת תגובה

• תחליפים לנוגדי דיכאון וחרדה? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/09/2014

תוספי תזונה לא מהווים תחליף לטיפול.

במצבים קלים, שינוי הרגלי חיים, הפחתת ממריציםׁ ( קפה, קולה , משקאות אנרגטיים וכו..)
    ותוספי תזונה:

SAME
    או
    LMETHYLFOLATE
    יכולים לתרום רבות.

מחקרים מראים, שנשים שאוכלות פחות בשר אדום, יהיה יותר דיכאון וחרדה, גם לגברים מן הסתם יש השפעה על דיאטה לא בריאה ומאוזנת.
    לפעמים חובה תרופות, במיוחד סביב מרכיב של תפקוד : חברתי, אקדמי תעסוקתי. באם התפקוד נפגע, יש מקום לשקול תרופות.
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הוא אספרגר
    יעל
    09/09/2014

שלום, יש לי בן זוג עם התסמינים הבאים: אין לו חברים בכלל, מדבר עם אנשים ברמה רדודה אך לא יוצר קשרים חברתיים, שהתחלנו לצאת הוא לא עבד תקופה ארוכה ו אפילו לא חיפש, עד שמה עבודה הקודמת התקשרו ורצו שיחזור לעבוד איתם ( תואר שני בהנדסה סוג של גאון) חבר שלי גם לא יכול לעשות שני דברים כמו לחפש משהו ואז אם מדברים איתו זה מפריע לו או נהיגה או שכמה אנשים מדברים יחד - צריך שכולם יקשיבו לו, הוא לא חם לאנשים בכלל רק אלי- אפילו תמונה של תינוק לא גורמת לו לחייך, דוחה דברים בצורה חריפה( אנחנו זוג מבוגר ו הוא לא מסוגל להחליט על חתונה) יש לו פוביה מחיידקים- סטרלי בודק כל הזמן איך אני מבשלת ולא תמיד מוכן או רוצה לאכול בבית אלא רק במסעדות. אני אוהבת אותו ויודעתשהוא מוזר ושונה ו אני שונה מאוד ממנו: חברותית וחמה לאנשים...שדיברתי איתו על אספרגר הוא בכלל לא ידע מה זה...אף פעם לא הפריע לו להיות לבד יותר מדי...הוא כן רוצה להשתפר חברתית אךשום דבר לא מצליח ושאני מעירה לו שישים להתנהגות הוא מתעצבן...אני ממש רוצה שיטפל בעצמו למרות שהוא נגד אלא אם כן אגיד שזה טיפול זוגי. השאלות שלי: האם יתכן שהוא אספרגר ו הוא לא יודע? האם ניתן יהיה לשפר את היכולות החברתיות שלו ואת הפוביה מ חיידקים? והכי חשוב האם אם הוא אספרגר זה אומר שהילדים שלנו יהיו גם כן בוודאות? סליחה על באריכות...אשמח לעזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    האם הוא אספרגר

הוספת תגובה

• האם הוא אספרגר - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/09/2014

לא ניתן לקבוע חד משמעי, יש מקום לאבחון מסודר.
    אספרגר , הביטוי המרכזי בתקשורת עם הסובבים, קושי להבין רמזים , שפת גוף, מילים, וכן קושי להביע רגשות , כוונות ועוד..
    יש רשימה מסודרת של מאפיינים, ניתן לבדוק.
    ממליץ אבחון מסודר והכוונה - טיפול, יכול לשפר תקשורת בן זוגית ואיכות חיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויפאקס יחד עם צ'אמפיקס
    אנג'לה
    09/09/2014

שלום רב,

אבקש לציין : אני בת 50 ללא מחזור.
    לפני כשנה, התחלתי לקחת ויפאקס 150 מ"ג XR, כתוצאה מדיכאון(פעם שנייה).
    אני משתתפת בסדנה להפסקת עישון.
    אבקש לדעת, האם אפשר לקחת במקביל צ'אמפיקס וויפאקס,היות וישנן אזהרות לגבי צ'אמפיקס אשר גורמות לדיכאון וכיוצא באלו.
    בעבר כדי להפסיק לעשן, נטלתי זייבן, אך התברר שאני אלרגית לכדורים אלו, אף אושפזתי במיון כתוצאה מפריחה חמורה בכל הגוף.
    מאד אודה לכם על תשובתכם, האם אפשר ליטול ויפאקס וצ'אמפקיס במקביל, כאמור.

בכבוד רב,
    מעיין

לקביעת תור
    סגירה
    ויפאקס יחד עם צ'אמפיקס

הוספת תגובה

• ויפאקס יחד עם צ'אמפיקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/09/2014

לא קיים מניעה בשילוב הנ''ל.
    תיאורתיית, צ'מפיקס יכול לתרום לשיפור במצב רוח בגלל השפעה על קולטן דופאמין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויפאקס יחד עם צ'אמפיקס - תגובה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/09/2014

מנגנון פעולה והשפעה על שחרור דופאמין , ותיאורתית שיפור במצב רוח.

בברכה

ד'ר יונתן דוידאור
    פסיכיאטר מומחה פסיכוטראפיסט
    פסיכוטראפיה CBT פסיכיאטריה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אנג'לה
    16/11/2014

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת ויאפקס
    מוש
    08/09/2014

שלום רב
    לאחר 8 שנים של נטילת 150 מג ויפקס החלטנו אני והרופא על הפסקת הכדור שהשפעתו לא הייתה טובה עקב דיכאון חמור לאדרונקס 4 מג בהתחלה ואחר כך להעלות מינון ל 8 מג.
    בשבועיים הורדתי מינון עד שהפסקתי את הויאפקס ולאחר שהפסקתי את הויאפקס והתחלתי 4 מג אדרונקס כבר שבוע.
    עכשיו, שבוע נקי מויאפקס עם אדרונקס במקומו אבל חווה דיכאון חמור מאוד ותופעות לואי של עצבנות ורגישות יתר וחוסר מוטיבציה לכלום.
    האם זה בסדר? כמה זמן צריך להתנקות מויאפקס ומתופעות הלוואי האלו ?
    האם אלו אולי תופעות לוואי של האדרונקס?
    יש לי תור חוזר לפסיכיאטר רק עוד חודש והייתי רוצה תשובה בנושא עד שאפגש איתו

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת ויאפקס

הוספת תגובה

• הפסקת ויאפקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/09/2014

אדרונקס מכוון לעליה ב NE נוראדרלנלין ובמורה עקיפה גם דופאמין.
    אדרונקס לא מעלה סרוטונין, כמו SSRI או אפקסור ( SNRI ).

אדרונקס מתאים למצב של דיכאון עמיד כתוספת ל SSRI , או במצבים של ירידה בריכוז ומוטיבציה.

אדרונקס לא .. מתאים כאשר יש מרכיב חרדתי בולט ומרכזי.
    יש להתייעץ עם רופא מטפל בנדון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת ויאפקס

מוש
    09/09/2014

תודה על תשובתך אך לא ענית על שאלתי, אשמח אם תקרא שוב את השאלה , שאלתי על תופעות לוואי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת ויאפקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/09/2014

רושם לתופעות לוואי מאדרונקס.

"אדרונקס לא .. מתאים כאשר יש מרכיב חרדתי בולט ומרכזי.
    יש להתייעץ עם רופא מטפל בנדון."

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיבור בשפה לא מוכרת
    קובי בן-ברק
    08/09/2014

שמעתי על תופעה לפיה ישנם אנשים שלפתע החלו לדבר בשפה שאינם מכירים. למשל, שמעתי על אדם שהחל מדבר איטלקית עתיקה במבטא נכון ומילים שכבר נעלמו מן האיטלקית המודרנית.
    בספר "רופא לבן אלים שחורים" מדווח קולגה שלכם על שמאנים שעשו דבר דומה, והוא עצמו היה עד לכך.
    האם זו תופעה מוכרת בפסיכיאטריה? האם זו תופעה נפוצה? האם היא מוסברת?
    תודה,
    קובי בן-ברק

לקביעת תור
    סגירה
    דיבור בשפה לא מוכרת

הוספת תגובה

• דיבור בשפה לא מוכרת - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/09/2014

לא מוכר, לא מתועד ואין הסבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי אמור להשפיע כדור לוסטרל?
    ברכה
    07/09/2014

שלום וברכה
    להזכיר אני מרגישה עייפות חוסר מרץ ואנרגיה קושי לעמוד בלחץ הרופאה נתנה לי גאודון אבל זה גרם לי לעייפות חזקה היום היא החליפה לי ללוסטרל. כתבתם שזה כדור טוב וכו... איך זה אמור להשפיע עליי?זה ממכר? אשמח לקבל מידע תודה ושבוע טוב

הוספת תגובה

• לוסטרל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/09/2014

לוסטרל שייך לקבוצת SSRI, נחשב כדור בטוח, נדיר שמשמין או מעייף, לא ממכר ולא משנה את האדם והאישיות, לפעמים יש צורך להגיע למינון מעל 100 מ''ג וכן להמתין מעל חודש עד השגת תוצאה משביעת רצון.

ד'ר יונתן דוידאור
    פסיכיאטר פסיכותראפיה
    פסיכיאטריה CBT פסיכותרפיסט
    http://davidor.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות???
    אני
    07/09/2014

שלום.עד עכשיו הייתי מטופלת עם 2 ציפרלקס וקלונקס בבוקר בגלל חרדות ודיכאון קשים.
    הטיפול לא עזר והפסיכיאטר החליף לי לויאפקס ואמר לי להמשיך עם ציפרלקס אחד לשבוע עד שהתרופה תעבוד ובלילה לקחת פרפנאן 4 מ"ג.
    אתמול אחרי שלקחתי את הפרפנאן היו לי חרדות קשות בלילה ובקושי נשמתי.אני לוקחת את כל התרופות שהוחלפו רק יומיים וכבר יש תופעות לוואי.
    את הקלונקס הפסקתי לגמריי.
    מה אני אמורה לעשות כדי שהחרדות והדיכאון יפסקו וארגיש כמו בן אדם סוף סוף???
    נשבר לי כבר מהכל.זה פוגע לי בתפקוד הימויומי ובבית.לא מצליחה לחשוב בהיגיון,לא מצליחה לסדר את המחשבות.בקושי יוצאת מהבית.חרדות מהחיים.

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות???

הוספת תגובה

• מה לעשות??? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/09/2014

ראשית מומלץ להתחיל ציפרלקס רק לאחר הפסקה מוחלטת של וויפאקס.
    שנית ניתן לנסות טיפול הרגעתי טבעי או לנסות לתקופה קצרה מינון קטן של קלונקס מס. פעמים ביום.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה