מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יש לי רעיון להפרעה חדשה.זין05/10/2014
השמנת יתר.
איך אתה מטפל בבעיה הזאת?
את לוקח כדורים מסוג SSRI או SNRI או SOS או SS או SA?
כוס עומו אתם הפסיכיאטרים יא מפגרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להעביר ביקרות עניינית
שמוליק05/10/2014שלום זיו.
אני הייתי באותו מקום אחרי שדפקו לי בצבא סעיף נפשי.
וזה המשיך וצבר תאוצה אחרי כמה אישפוזים כפויים.
אני מרשה לעצמי להניח שיש לך טענות ומענות ענייניות שאפשר וצריך להבין אותם, ואתמוך בכל ביקורת עניינית וראויה.
בכל אופן, גם הדרך הזו היא דרך מחאה לגיטימית, אבל לגמרי לא אפקטיבית.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריזמהנוי04/10/2014
שלום אני בת 29.
הפסיכאטר שלי נתן לי לקחת פריזמה רבע כדור שלושה ימים ואחרי שלטשה ימים לעלות לחצי כדור במשך חמישה ימים ולאחר מכן לעלות לכדור שלם 20 מ"ג. בנוסף נתן לי לקחת את הכדור קסנקס 0.5 מ"ג למשך שבועיים כדי להפחית את תופעות הלוואי של הפריזמה.רציתי לדעת האם לקיחת קסנקס במשך שבועיים יכול לגרום לי להתמכרות??
והאם אחרי שבועיים אני פשוט מפסיקה עם הקסנקס וממשיכה עם הפריזמה או שאני צריכה להוריד מינון של הקסנקס מ0.5 מ"ג?
מקווה שתענו לי בהקדם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריזמה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/10/2014שבועיים קסאנקס 0.5 מ''ג לא גורם להתמכרות בדר'כ.
לאחר שבועיים ניתן להפסיק, מומלץ יום כן , יום לא לעוד 4 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי עינייםדיוויד04/10/2014
בן 24 נוטל 10 מ"ג אביליפיי ביחד עם פרולול ומרוניל
מידי יום כאבי עיניים חזקים מאוד
כיצד ניתן להקל על כאבי העיניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי עיניים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/10/2014יש לפנות לרופא עיניים בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטרליןשנורקל04/10/2014
שלום אני נוטל 100 מ"ג סרטרלין כחצי שנה. האם עליי להפחית את המינון ל50 מ"ג? תודה וחג שמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי מה הסיבה
דני05/10/2014אתה מרגיש טוב ?
זה בגלל הכדור אל תחשוב אחרת
ברגע שתוריד את המינון תיתכן הרעה במצב
תתייעץ עם הפסיכיאטר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטרלין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/10/2014לא בהכרח, יש להתיעץ עם רופא המטפל מה המלצה המקורית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריזמה וצום יום כיפוררייצל03/10/2014
שלום רב,
אני נוטלת פריזמה כבר כחודש וחצי, מידי יום, כדור אחד יחד עם ארוחת הבוקר.
רציתי לשאול מה לעשות במהלך צום יום כיפור?
אני צמה ולכן לא אוכל לקחת אותו עם אוכל או עם מים.
אם ישנה חובה לא לדלג עליו אני מוכנה לשתות שלוק קטן של מים יחד עם הכדור, אבל בלי אוכל.
השאלה היא כמה זה נורא אם מדלגים על כדור אחד?
תודה
רייצל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש פתרון
דב03/10/2014היי רייצל.
הייתי בשיעור של רב שדיבר על זה.
הוא אמר שמי שצריך לקחת תרופות ביום כיפור, ולא יכול לבלוע בלי מים, אז אפשר לקחת תמיסה מרוכזת של תה ירוק, ולבלוע את התרופה עם התמיסה הזו, כיוון שתמיסה כזו מרה מאוד, ולכן אין בשתייתה איסור מהתורה.
הוא אמר דווקא תה ירוק כי תה אחר מכיל קופאין שגורם לצימאון.
בכל אופן, אני מניח שלא תהיה תשובה עד כניסת החג, ולכן אני מציע שתבדקי את העניין עם רב.
גמר חתימה טובה.
דב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבחנהאדוה02/10/2014
אמא שלי בת 62 כבר הרבה שנים ניראה לי שעובר עליה משהו איך היא לא מוכנה לקבל טיפול
יש לה הפרעה כפייתית, חוזרת על פעולות מספר פעמים
שוטפת ידיים המון
לא יכולה שמשהו מבחוץ יגע בה
נפגעת מכל דבר קטן
לא יוצרת קשרים חברתיים
חייבת לשלוט בכולם ( שכולם יעשו מה שהיא אומרת) לא מקבלת את זה שלאנשים רצונות ודרכים משלהם.
הדבר שהכי מפריע זה שכל דבר שאומרים לה היא נפגעת כמו ילד קטן
מה יש לה ?
זה דיכאון?
והאם יש טיפול טיבעי מוכח כי תרופות היא לא מוכנה לקחת ובפסיכולוגים היא לא מאמינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מה להפסיד
שמוליק02/10/2014שלום סימה.
לא ניתן לכפות טיפול על מי שאינו מעוניין בכך אלא אם כן הוא במצב פסיכוטי והוא מסוכן לעצמו או לסביבתו, וגם אז, הרבה פעמים כשהוא "חוזר לעצמו" הוא ממשיך את ההזנחה וחוזר חלילה.
אם אימך איננה מעוניינת לא בטיפול בתרופות ולא בטיפול בשיחות, אז כדאי לנסות תרופות טבעיות ובלבד שאין חשש לנזקים. פשוט אין מה להפסיד...
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבחנה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/10/2014באם מדובר בתסמונת חדשה , חובה לשלול בעיה גופנית , מוחית.
התסמונת מתאימה ל OCD, אך בכל מקרה חובה בדיקה מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתכן רסיטל אפקטיבי במינון 5 מ"ג?ירון02/10/2014
האם יש אנשים עבורם גם 5 מ"ג ליום רסיטל יכולים להיות אפקטיביים נגד דכאון?
לבני יש גלים של high מידי 3-4 חודשים. היא לוקח זיפרקסה וליתיום שניהם במינון מירבי, וגם 10 מ"ג רסיטל. ללא 10 מ"ג רסיטל הוא נופל לכיוון השני והם "מחזיקים אותו".
רוצים להוריד מכמות הרסיטל בגלל מצבי ה high. יתכן שגם 5 מ"ג יוכלו להחזיק אותו?
(אם הוא אחד מאלה שרגישים גם לכמות קטנה זאת).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק02/10/2014שלום ירון.
גישתם העיקבית של רופאי הפורום היא שצריך לבחון את כל המרכיבים ולא רק את המרכיב של חוסר איזון כימי במוח שרק אותו התרופות אמורות לפתור.
טיפול בשאר המרכיבים יכול להביא למצב שבו לא יהיה צורך בתרופות כלל.
בכל אופן, מטופל שהחליט לטפל רק בתרופות - זו זכותו לעשות כמיטב הבנתו.
לי היה נסיון אישי שאחרי אישפוז כפוי קיבלתי תרופות אנטי-פסיכוטיות שעשו אותי זומבי וכתוצאה מכך, היה לי דיכאון שהוסבר כדיכאון פוסט-פסיכוטי, ולכן קיבלתי תרופות נוגדות דיכאון. בסוף אחרי טיפול טוב במרכיב הפסיכולוגי הפסקתי עם התרופות לגמרי.
יכול להיות שבכלל מה שצריך לעשות זה להוריד גם את המינון של הזיפקרסה (כמובן שצריך להתייעץ עם הרופא המטפל).
אמנם לא נתתי תשובה, אבל היה לי חשוב שתקבל תמונה נרחבת יותר.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיתכן רסיטל אפקטיבי במינון 5 מ"ג? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/10/2014פחות סביר אך לא ניתן לשלול אפשרות כזאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצה..אני01/10/2014
שלום. לקחתי ציפרלקס במשך כ5 שנים בערך (כולל בהריון) עקב תופעות חרדה שהיו לי. מאחר והרגשתי כי זה בבר לא עוזר לי וגם כי רציתי לראות איך זה להיות בלי..הפסקתי לגמרי. היום, חצי שנה ללא תרופה אננ סובלת מהיפוכונדריה עלי ועל ילדיי ומחשבות טורדניות. כאילו שנכנסת לי מחשבה מפחידה לראש הקשורה במצב בריאותי כזה או אחר והיא לא מניחה לי....עד שאני לא מקבלת אישור חיצוני מרופא המחשבה לא עוברת.. כמובן שהמצב בלתי נסבל ואני מעוהיינת לקחת משהו שיעזור לי להשקיט את המחשבות.להיות רגועה ולהפסיק לחוז חרדה מדי יום. אציין כי אני בת 35 . איזה כדור יכול להתאים לי מלבד ציפרלקס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסידי
כוכב01/10/2014אני לא אשת מקצוע אך נראה שאת סובלת מאוסידי...כמוני...אני לוקחת לוסטרל כמעט חודש ומתחיל לעזור...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיכול להיות שצריך טיפול מעבר לכדור
שמוליק01/10/2014שלום לך.
גישתם העיקבית של רופאי הפורום היא לבדוק את הנושא בצורה מקיפה בכוללת בדיקה של כל הגורמים הרלוונטיים מלבד המרכיב הביולוגי שאותו כדור אמור לפתור. הם נוהגים לבדוק גם את המרכיבים הריגשיים הסביבתיים והאורגניים.
ישנם מטופלים שמעוניינים בתרופות בלבד, וזו זכותם וצריך לכבד את דעתם ורצונם, וישנם גם רופאים שדוגלים בטיפול המבוסס רק על תרופות.
הרופאים ישמחו לתת המלצה על תרופה מסויימת, אך בדרך כלל, גם בעניין של התאמת תרופה, לדעתם שיקול הדעת של הרופא המטפל המכיר את המטופל עדיף, כי ישנן הרבה מאוד תרופות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצה.. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/10/2014תרופה אחרת ממשפחת SSRI .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי סרוטונין ו-OCDניב01/10/2014
אני לוקח כדור ציפרמיל ביום. החודשים האחרונים היו בסה"כ סבירים עד טובים (עם עליות וירידות) אך בימים האחרונים חלה החמרה וביממה האחרונה סבלתי ממחשבות קשות על השאלה האם נדבקתי בכלבת עקב שריטות שמצאתי ביד שלי.
האם לדעתך מחסור בסרוטונין גורם לתחושה מעורפלת, חזקה או חלשה, של חרדתיות 'באוויר' ועליה מתלבשות המחשבות שגורמות לסבל, או שאולי הפוך - הירידה גורמת לבעיות בתקשורת בין התאים במוח (ולבעיות בפיקוח ובתיאום) ולכן נוצרות מחשבות וקשרים "לוגיים" שגויים שאנחנו מאמינים להם, שלא היינו מאמינים להם במצב רגיל - ולכן מתפתחת חרדה קשה?
לגבי 2 השורות האחרונות - זו השערה שלי ואשמח אם תוכל לומר לי גם אם לדעתך המנגנון הזה נכון.
ובנוסף - מה כדאי לי לעשות לגבי המחשבות המטרידות? כאמור המצב היה הרבה זמן סביר עד טוב ורק בשבוע האחרון חלה החמרה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוכל = תוכלו
ניב01/10/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי סרוטונין ו-OCD - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/10/2014באם אכן מדובר ב OCD,
יש צורך באיזון תרופתי, מינון SSRI גבוה,
ציפרמיל עד 60 מ''ג , לפעמים יותר - פחות מומלץ.
יש להתייעץ עם רופא מטפל בנדון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה אומר שיש לך מחשבות שנדבקת מכלב
11109/10/2014וזה יכול לקרות לכל בן אדם,וזה באמת מטריד,נכון שכל המחשבות האלה מעייפות ומתישות,והכי טוב זה לעשות בדיקה ולבדוק האם נדבקת או לא.
ומה הקשר בין זה לבין המוליך העצבי סרוטונין שמסכן לא עשה שום דבר וסתם מאשימים אותו בדברים שלא קשורים אליו? ומה הקשר בין המקרה שקרה לך בחיים לתרופה פסיכיאטרית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם תוכיח שיש לך מחסור בסרטונין.
פיזדץ10/10/2014טיפש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפיזדצ
דני10/10/2014איו צורך להוכיח מחסור בסרוטנין במקרים של דכאון המחסור יכול לנסוע מנוראדרנלין או דופאמין או סרוטנין ונוראדרנלין ביחד
הפרעת אוסידי זה חד משמעית מחסור חמור בסרוטנין לא צריך להוכיח כלום יודעים לפי אבחון מסודר ומקצועי אם לבן אדם יש הפרעת אוסידי ובאיזה רמה ולפי ניסיון של שנים
תרופות ה ssri או אנפרניל הם היעילות ביותר לטיפול בהפרעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן
דני10/10/2014סרוקסט ופבוקסיל יש האומרים גם פרוזק
בארצות הברית ציפרמיל לא מאושר לאוסידי ואלא רק לדכאון ופרוזק לא מאושר לחרדה כללית
בארץ מאשרים את כל הכדורים מהקבוצה לאוסידי אך יש הבדלים בין התרופות למרות שכולם עובדים על הסרוטנין באותו איזור במוח סרוקסט יותר מרגיע מהשאר ויכול מאוד להתאים למחשבות טורדניות וחרדות
יודעים מניסיון של שנים שמחשבות טורדניות וכפייתיות זה מחסור חמור של סרוטנין
לכן צריך מינונים גבוהים לעיתים מקסימלים בשביל להעלים או להפחית ככל שניתן את ההפרעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב וולבוטרן קלונקסתותי30/09/2014
בן 78. מקבל. מינון 150. וולבוטרן. לא נירדם בלילה אך זה הדבר היחידי בשנתיים שעוזר מאוד. מכל הssri. מזה 10 ימים הוא פתאום עירני. ללא דיכאון אך אינו ישן בלילה. האם אפשר עם קלונקס או אמביאן. עד שתופעות היערנות הלילית תעבור.האם כדאי רגיל ולאxr. האם להוריד את המינון יעזור לו לשינה ולא יפריע לדיכאון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב וולבוטרן קלונקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/10/2014בהחלט ייתכן ויש צורך בכדור שינה.
עדיף קצר טווח, כדון סטילנוקס או בונדורמין..
חובה מעקב רופא מטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת כדוריםדניאל30/09/2014
שלום
סובלת שנים בהתקפי חרדה ומטופלת ב40 מג פקסט. בחודשים האחרונים ההתקפים חזרו ופסיכיאטר הציע שאעבור לרסיטל. ירדתי בימים האחרונים מ40 ל30 מג. ואתמול ירדתי ל-20. לא מרגישה טוב...התקפים יומיים....האם אני יכולה לקחת רסיטל במקביל? או להמשיך עוד כמה ימים עם 20 פקסט? או להפסיק פקסט ולעבור לרסיטל כבר?
מה האופציות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת כדורים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/10/2014פאקסט הרבה יותר מרגיע ואפקטיבי בחרדה לעומת רסיטל.
בשום פנים לא לקחת בו בזמן.
יש לישקול תופסת טיפול הרגעתי טבעי .. או כימי ( רופא משפחה )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בקריאה וכתיבהאריאלה30/09/2014
שלום,
אני סובל מסכיזופרניה.
לאחרונה אני חווה קשיים בכתיבה וקריאה, למשל כדי להבין מה שאני קורא, אני נאלץ לחזור ולקרוא אותם משפטים שקראתי שוב ושוב - וזה מתסכל אותי.
מה ניתן לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בקריאה וכתיבה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/10/2014יש לתכנן את נושא הטיפול ומרכיב שיקומי ( לימוד, עבודה , קבוצה ועוד.. )
תרופות ( פחות : מרכיב מיישנן, אנטי כולינרגי, מוריד לחץ דם, אנטי היסטמין )
וויטאמינים - במיוחד B 12 B6 B1
חמצן - להקפיד על פעילות גופנית, בירור מצב נשימתי - גופני.
שינה מסודרת( לפחות 7 שעות בלילה וכן עד 1 שעה סיאסטה בצהרים)
אסור : אלכוהול, סמים.
תרופות נוגדות פסיכוזה חדשות, מתאפיינות בהשפעה שונה, יש לברר מול רופא מטפל את הנ''ל.
( בכי יעילות : גאודון, אביליפי..)
בהצלחה.
בנטילה מסודרת של תרופה נוגדת פסיכוזה לאורך זמן, מעל שנה , יש סיכוי לשינוי במבנה המוח ושיפור החשיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי יש לך הפרעת קשב וריכוז...
מירבלה06/10/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתק בין בני זוגקובי30/09/2014
שלום לכם, יש לי בעיה והיא : אשתי בת 61 ולפני כמה חודשים החלה להיות תוקפנית בדיבור, ויום אחד הודיע לי כי אין לה את העניין המיני יותר ושלא אבקש זאת ממנה, ולאט החלה לישון במיטה נפרדת ולהתנתק רגשית, בנוסף מזניחה את עצמה כמו דחיית מקלחות או הלבשה. לציין שהיא חולה סוכרתית ורוב הזמן חלשה. האם זה נובע ממצב נפשי? או בגלל הגיל?, אני לא יודע למה זה הגיע שאלתי ואין לי תשובה להתנהגות הזו מצידה. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש הרבה גורמים
שמוליק01/10/2014שלום קובי.
זה יכול לנבוע גם בגלל הגיל ובעיות אורגניות הקשורות לכך; זה יכול לנבוע ממצב נפשי, ויכול גם לנבוע מלחצים מהסביבה.
על מנת לבדוק את העניין, צריך קודם כל נכונות והסכמה מצד אשתך לבדוק את הנושא כדי לשפר את החיים המשותפים שלכם.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתק בין בני זוג - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/10/2014הגיל = ברור שלא סיבה.
יש לשלול תהליך אורגני, נפשי , שכלי - התחלת שיטיון וכו..
מומלץ בדיקה מסודרת בקופ'ח והמשך בירור.
ניתן להתיעץ עם עו'ס בקופ'ח או במקרה קיצוני עו'ס ברווחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גנטיקה?? או שזה נרכש...יעל30/09/2014
אנחנו חמישה ילדים במשפחה וכולנו סובלים מהפרעות של לחץ וחרדה ודיכאון נוטלים ציפרלקס קלונקס אחותי הקטנה אפילו אושפזה ומקבלת תרופות... אני מנסה להבין כיצד זה יתכן? מה כולנו נולדנו עם קושי רגשי שכזה או משהו בסביבה הטבעית שבה גדלנו גורם לך? אני פשוט לא יכולה שלא לשאול כי זה תמוהה בעיניי למה כולם? האם זה מקובל שהפרעות חרדה "מתפשטות" ועוברות לאחרים אשמח לתשובה מנסיונך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דעה אישית
שמוליק01/10/2014שלום יעל.
על פי הגישה הרווחות לבעיות מנפשיות ישנם ארבעה מרכיבים: אורגני, ביולוגי, ריגשי וסביבתי.
המרכיבים הריגשיים והסביבתיים אינם עוברים בתורשה, ורק המרכיבים האורגניים והביולוגיים יכולים לעבור בתורשה. סטטיסטית אם אחד מתאומים זהים סובל מבעייה נפשית, הסיכוי שאחיו התאום גם כן יסבול הוא 50%.
אכן, דעתי האישית, חולקת על כך, ולדעתי, המרכיב הביולוגי הוא תוצר של שאר המרכיבים ואינו מהווה בעייה מצד עצמו.
אינני יודע אם יש לשאלה הזו יותר מדיי השלכות מעשיות; ניתן ע"י טיפול לשפר את רמת החיים, ואין שום סיבה להתייאש מתוך נקוד הנחה שמדובר באיזו בעייה תורשתית שאיננה פתירה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגנטיקה?? או שזה נרכש... - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/10/2014מרכיב גנטי בהחלט.
יש מרכיב משפחתי התנהגותי בנוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לדר' דוידורנועה30/09/2014
קודם כל שנה טובה לכולכם , מדובר בשאלה על מבוגר בן 76 הוא קיבל שנה כל מיני ssri ללא השפעה, עברו כבר 10 ימים עם וולבוטרן וראה זה יש שיפור יפה אך יש בעייה קשה לישון, האם אפשר לשלב אמביאן או כל גבר בנזודיאזפין או שלהוריד המינון ממאה 50 ל 75
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לדר' דוידור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/10/2014בהחלט ייתכן פגיעה בשינה.
לא מומלץ לחצות וולבוטרין XR - שיחרור מושהה , פגיעה במעטפת הכדור.
ממליץ להוסיף טיפול לשינה קצר טווח, סטילנוקס, בונדורמין וכו..
יש לעקוב אחר לחץ דם דופק, אקג, להפחית ממריצים, קפה, קולה וכו.. לא לאכול לאחר שעה 18 במיוחד לא מתוקים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)